Καλώς τα δεχτήκαμε

Και ναι, θα λειτουργήσει τελικά το πρώτο εκκλησιαστικό εκπαιδευτήριο και μάλιστα στην πόλη μου. Ο πρώτος που αμφισβητεί το δικαίωμα στη μόρφωση και την ισότητα που κατοχυρώνει το άρθρο 16 του Συντάγματος είναι η Εκκλησία.

Ποιος είπε ότι η Εκκλησία είναι οπισθοδρομική; Μέσα σε τόσες χιλιάδες χρόνια έχει αναπτύξει όλους εκείνους τους μηχανισμούς ως alter ego της κοσμικής εξουσίας ώστε να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες της αγοράς. Έχει μάθει καλά από την Ιστορία πώς να στηρίζει κυβερνητικές επιλογές, αρκεί να την εξυπηρετούν. Σε λίγο μπροστά στην πολυετή χούντα του νεοφιλελευθερισμού όλοι τους θα μελετούν.

Και ξέραμε ότι η Εκκλησία είναι φορέας Παιδείας όπως και τα ΜΜΕ, αλλά τώρα πια θα παρεμβαίνει και στο ίδιο το εκπαιδευτικό έργο και βέβαια με νέο σύγχρονο τρόπο στη θεσμοθετημένη πια έρευνα. Βρέθηκε ένας νέος τρόπος να αναπτυχθεί το θρησκευτικό αίσθημα του λαού μας και να στραφεί στις παραδόσεις του Έθνους.

Και φυσικά το εν διακηρύξει εκπαιδευτήριο δε θα «βγάζει» παπάδες· αλλά; Θεολόγους; Και τι θα γίνουν οι υπάρχοντες; Πώς θα απορροφηθούν οι νέοι απόφοιτοι; Ο δε κανονισμός θα απαγορεύει πολλά… Μάλλον θα επέλθει η γνωστή χριστιανική δημοκρατία.

Καλώς τα δεχτήκαμε.


1 έκριναν :

ο δείμος του πολίτη είπε...

καλό. το σχόλιο ήταν ειρωνικό βέβαια, αλλά το λογοπαίγνιο καλύτερο.

ShareThis