Για το στρατοπέδο Παύλου Μελά

Να αποδοθεί πια το στρατόπεδο στο Δήμο για να γίνει ένα μητροπολιτικό πάρκο της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

19 έκριναν :

roidis είπε...

με κούφανες....
ΔΕΝ έχει λυθεί αυτό το θέμα ακόμη;;;...

Πριν μια 10ετία συζητιώταν και πάλι!

ΤΑΣΟΣ είπε...

Εχετε τη συμπαράστασή μας

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ροϊδη, αυτό θα συζητιέται μέχρι να δοθεί. Μόνο λόγια από υπουργούς και κανείς δεν έκανε κάτι (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ). Ο χώρος κοντεύει να γίνει σκουπιδότοπος, οι στρατιωτικοί απαιτούν στρατιωτικές κατοικίες (με ό,τι αυτές συνεπάγονται σε βάθος εικοσαετίας -δεν μπορούμε να δούμε πιο πέρα- για νηπιαγωγεία κτλ) και η ΔΕΗ χτίζει υποσταθμό στο κέντρο μιας πόλης.

Πρέπει κάποτε να λυθεί το όλο θέμα. Προς το παρόν κινούμαστε έντονα, αλλά όχι δυναμικά. Είμαστε σε κλιμάκωση (κοινή γνώμη και επιστολές). Ο Τύπος είναι στο πλευρό μας για ένα μητροπολιτικό πάρκο, αλλά ακόμα το Υπουργείο κωφεύει.

Τάσο, ευχαριστούμε πολύ.

Kapetanios είπε...

Και να ταν μόνο το "Παύλος Μελάς"
Εδώ στην Καλαμαριά έχουμε το Στρατόπεδο Κόδρα το οποίο παραμένει αναξιοποίητο εδώ και κάποια χρόνια. Έχει κολλήσει νομίζω η υπόθεση με κάποιες ιδιοκτησίες ( καμιά 60 στρέμματα) που υπάρχουν μέσα στον χώρο. Πριν λίγο καιρό κηρύχθηκαν και κάποια κτίρια του στρατοπέδου διατηρητέα και ... αυτά. Ένας τεράστιος γυμνός χώρος και τίποτε άλλο.
Πάντως σχεδόν όλοι οι δήμοι έχουν και από ένα στρατόπεδο στην περιοχή τους που μένει αναξιοποίητο.
Είναι καμιά 10-12 νομίζω .
Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο δείμο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Στο αγώνα, καπετάνιο μου. Πώς αλλιώς θα μπορέσουμε να ελπίζουμε; Και πού είσαι ακόμα.

patsiouri είπε...

Καλό κουράγιο όσοι ασχολείστε...γι αυτό και για όλα τα υπόλοιπα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πατσιούρη μου ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

η αλήθεια είναι πως και σε άλλες πόλεις εκκρεμούν υποθέσεις σχετικά με τη διάθεση των στρατοπέδων - τα οποία δε λειτουργούν πια - στους Δήμους, ώστε να αξιοποιηθούν, αλλά υπάρχει μια σειρά συμφερόντων που κάνει αυτά τα ζητήματα να τραβάνε χρόνια...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έτσι είναι και μέσα σε όλα έχουμε και τα συντεχνικά των στρατιωτικών συμφέροντα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Magica, σήμερα δε θέλουμε καν σχολεία. Δε θέλουμε καθόλου να χτιστεί οτιδήποτε εκεί μέσα. Ούτε σχολεία (βεβαίως), ούτε στρατιωτικές κατοικίες, ούτε καν δημαρχείο. Να μείνουν μόνο τα υπάρχοντα κτίρια και τίποτε άλλο.

Τα ΤΕΛ ο πρώην δήμαρχος τα έστειλε δίπλα στη Μονή Λαζαριστών (αλλοιώνοντας τελείως τη φυσιογνωμία του χώρου με ένα μεγαθήριο). Σχετικά με τη Λαγκαδά τι να πούμε, ένα ολυμπιακό εργοτάξιο (απλά εμείς νομίζαμε ότι πρόκειται για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, αλλά τελικά στοχεύονταν του Πεκίνου).

Το ΑΓΝΟ είναι ιδιωτικό. Ο Δήμος δεν μπορεί παρά μόνο για σκουπίδια κτλ να παρέμβει. Δεν αφήνει καν πεζοδρόμιο και θα έχουμε θύματα. Για κάποιους η ανθρώπινη ζωή είναι διαπραγματεύσιμο στοιχείο για αύξηση της περιουσίας τους.

Ανώνυμος είπε...

Το ΑΓΝΟ είναι ιδιωτικό? μα και βέβαια είναι. Τι ενοούσε όμως προεκλογικά το φυλλάδιο της Νέας Διοίκησης:"ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΝΟ.. ΣΕΡΑΣΙΔΗΣ.-ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΑ..(Γ.Γ*) ΣΕΡΑΣΙΔΗΣ,-ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ..(πάει και η κλούβα!) ΣΕΡΑΣΙΔΗΣ,-ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ..(καλά κρασιά)ΣΕΡΑΣΙΔΗΣ,-ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ..ΣΕΡΑΣΙΔΗΣ,ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.. (στην υποδοχή βέβαια:Καραθάνος-Καραπτάς! για να μήν ξεχνιόμαστε..). *Ακούστηκε πρόσφατα απο παράγοντα του Δήμου Σταυρούπολης το εξωφρενικό τρανό παράδειγμα:"Στο κατω-κάτω δέν ανήκει η ΔΙΑΝΑ στα διοικητικά όρια του Δήμου μας..."
ΕΑΝ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ.ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλεγα κι εγώ, δεν θα εμφανιστεί ςκανένας με καλή διάθεση; Αυτή τη φορά βέβαια ήρθες επώνυμα, Δημόκριτε. Είναι ιδιωτικό σαφώς και ποιος το αρνήθηκε; Ποιος είπε ότι άλλαξε η θέση ή ότι δεν το παλεύουμε να περιέλθει στα χέρια του δήμου; Ο στόχος και η προσπάθεια δεν άλλαξαν κατεύθυνση. Αλλά όπως πάντα βιαζόμαστε λίγο να κρίνουμε.

Για την φράση περι της ΔΙΑΝΑ δεν ξέρω κάτι και μου κάνει εντύπωση να ειπώθηκε κάτι τέτοιο (ειδικά όταν δε βλέπω όνομα και πότε ειπώθηκε -κοινώς μαρτυρίες), ειδικά αφού γίνονται προσπάθειες τόσο για το νέο χώρο που σχετικά πρόσφατα βρέθηκε εκέι όσο και για τακτοποίηση του αυλαίου χώρου από μπάζα και άλλα σκουπίδια.

Δεν ξέρω τι αρχή κάναμε, αλλά σίγουρα η κριτική είναι αποδεκτή και επιθυμητή. Για το προβοκατόρικο των προσώπων που θίγεις δεν απαντώ καν. Η διοίκηση θα απαντήσει στο άμεσο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Για το θέμα της ΔΙΑΝΑ δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο απο το να διαβάσεις τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ (11-04)σε βεβαιώ πως θα εκπλαγείς πράγματι!.Όσο για την αναφορά μου στα 2 "ΛΑΟΦΙΛΕΣΤΑΤΑ"... πρόσωπα πλέον είναι ήδη αργά ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματα του όσον αφορά την βελούδινη αντιμετώπιση της Νέας Διοίκησης απέναντι στους "υπαλλήλους" και τις "υπαλλήλους".. του προηγούμενου ΚΑΘΕΣΤΏΤΟΣ!!! και η υπομονή έχει τα όρια της.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δημόκριτε, η κριτική θα έπρεπε να προσανατολιστεί αλλού και όχι σε υπαλλήλους -με όποια πολιτική σχέση. Πάντως όταν λέω να μην ανησυχείς, το εννοώ. Γιατί απλά δεν πρόκειται με ανώνυμες πιέσεις να γίνει κάτι. Αυτό θα επέλθει μόνο του και στην κατάλληλη χρονική στιγμή.

Θεωρώ ότι η κριτική σου πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση. Θα δω τα πρακτικά πάντως όταν ετοιμαστούν. Και θα τα σχολιάσουμε, να είσαι βέβαιος.

Ανώνυμος είπε...

Βέβαίως Θα αλλάξει κατέυθυνση.Μόλις δούμε την Νέα Διοίκηση να βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο και όχι στις φλέβες τις! μόλις δούμε να παράγεται έργο στην πόλη, και να μήν βλέπουμε μόνο την μίζερη εικόνα ο Δήμαρχος,οι Αντιδήμαρχοι και η ολιγομελής κουστωδία τους να επιδείδονται σε ανούσιες περαντζάδες απο τα μαγαζία της πόλης, δείνοντας την εικόνα μιάς "ξεκούρδιστης μπάντας".. και ο "ΨΩΜΙΑΔΙΣΜΟΣ" έχει τα όρια του, έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα του τόπου.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τώρα πλησιάζουμε την έννοια της κριτικής που θέλω να γίνεται. Έργο όμως γίνεται και θα φανεί με την ΊΡΙΣ και με το στρατόπεδο. Θα φανεί και μετά έργα αναπλάσεων δρόμων και βεβαίως με την απόφαση που πολλοί ενοχλούνται και προκαλούν ήδη για τα πεζοδρόμια (έχουν ανησυχήσουν πολλοί μαγαζάτορες). Προβοκάτσιες όμως για έργο (δεν ξέρω τι από όλα περιμένεις) μέσα σε τρεις μήνες δεν ξέρω. Ίσως αν ακολουθούσαμε την πρόταση αντάρτη νεοδημοκράτη υποψηφίου να ακυρώσουμε όλα τα έργα της πρώην διοίκησης και αρχίσουμε εκ του μηδενός. Και αυτό δεν είναι λύση. Μη μας πιάνει το άγχος μέσα σε τρεις μήνες. Πολλά μπήκαν στο δρόμο τους και περισσότερα θα μπουν.

σ.σ. Αν με ξέρεις έστω και λίγο, τότε γνωρίζεις ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα πράγματα που δεν πιστεύω.

Ανώνυμος είπε...

Σάν προσωπικότητα δέν σε ξέρω,μοναχα απο την περίοδο των εκλογών που συμμετείχες σαν υποψήφιος και "άνθρωπος" της παράταξης σας.ο καιρός θα δείξει εδώ θα είμαστε.. και αν χρειαστεί θα τσιγκλίζουμε και λίγο τα πράγματα!.Καλό σου βράδυ Δήμε.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ θέλω να περνάς από το χώρο αυτό. Κάθε κριτική είναι δεκτή -όχι μόνο πολιτική, αλλά και σε ό,τι γράφω. Δεν μπορώ να δεχτώ κακεντρέχειες και το κατανοείς απόλυτα. Κριτική θέλω.

σ.σ. Μην μπεις άλλη φορά ανώνυμα -είπαμε Δημόκριτο σε λένε.

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

http://prwtovouliahaniotwn.blogspot.com/
Μια παρόμοια υπόθεση στα Χανιά. Ενημέρωνέ μας αν θέλεις για τις εξελίξεις....

ShareThis