Επιστολή προς Δήμαρχο Ελληνικού

Ο αγώνας σας, Δήμαρχε, φέρνει στην επικαιρότητα το πρόβλημα των νυχτερινών κέντρων που παράνομα κατασκευάστηκαν στην παραλιακή ζώνη του Σαρωνικού, αλλά και σε κάθε τμήμα κοινόχρηστης γης.

Δίνεται ένα παράδειγμα ζωής, ένα πρότυπο σε νέους για τον τρόπο που πρέπει να αντιδρούν απέναντι σε όσους επιβουλεύονται το δικαίωμά τους να ελέγχουν τη μοίρα τους.

Σεμνά, έντιμα χωρίς τυχάρπαστες και τυχοδιωκτικές λογικές εκφράζω απλά την αμέριστη συμπαράστασή μου, όπως και σε όλους τους πολίτες που μάχονται για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων για το αυτονόητο δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Είναι αναγκαίο πια τα αρμόδια υπουργεία να ενσκήψουν πάνω στα προβλήματα της διαχείρισης της δημοτικής γης. Η Κεντρική Διοίκηση πρέπει επιτέλους να εμπιστευτεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έχει αποδείξει την ωριμότητα και την ικανότητά της, τη διαχείριση εκτάσεων γης προς όφελος των κατοίκων της.

Δήμαρχε, ο αγώνας σας αποτελεί εφαλτήριο νέων διεκδικήσεων και έμπνευση ζωής για τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ενδιαφέρονται για το συμφέρον των κατοίκων τους.

Λιτά, χωρίς φιλαυτίες


36 έκριναν :

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ελπιζω τουλαχιστον να βγει καποιο αποτελεσμα απο τους αγωνες του...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι εγώ το ελπίζω.

ανεστης είπε...

Επιβεβαιώνεται λοιπόν και απο εδώ. Είναι καιρός για ακτιβισμό. Τέρμα η ανοχή, τέρμα η ιδιωτία.

Unknown είπε...

Είναι πολλά τα συμφέροντα Άρη.

Πάντως είναι αξιέπαινος...

spirosvii είπε...

Έσβησα το προηγούμενο.
κ.Δείμε για να κάνετε αυτές τις κινήσεις έστω κι από δω(το blog εννοώ), καταλαβαίνω ότι όλες οι προσπάθειες αξίζουν, έστω κι αν οι ελπίδες πραγματοποιήσης τους είναι μηδαμηνές.

Η Ευρυππίδου Ελένη είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά και τεράστια!
Τα σέβη μου

Ανώνυμος είπε...

Μπουρλότοοοοοοοοο
όπως έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά.
Μπουρλότω σε όλα τα κάγγελα(και στις παραλίες)

Kapetanios είπε...

Η απομυθοποίηση της δυνατότητας που παρέχεται στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Απλή διαχείριση 2-3 κονδυλίων και τίποτε άλλο. Γι αυτά, τα "άλλα", θέλει δουλειά και κόπο. Ελάχιστοι είναι αυτοί οι δημοτικοί άρχοντες που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν κομμάτι απ τον εαυτό τους. Περιορίζονται σε ρόλο γλάστρας παρακαλώντας γνωστούς βουλευτάδες και υπουργούς να συνδράμουν στο έργο τους αποσκοπώντας σε πολιτικά κέρδη και ...τέλος. Μέχρι εκεί και βλέπουμε για την επόμενη 4τραετία.
Οτιδήποτε διαφορετικό πρέπει να το αναδεικνύουμε και δείμο , το υπογράφω.

bar-ufo-s είπε...

"Η Κεντρική Διοίκηση πρέπει επιτέλους να εμπιστευτεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έχει αποδείξει την ωριμότητα και την ικανότητά της, τη διαχείριση εκτάσεων γης προς όφελος των κατοίκων της."
Πού συνέβη αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός; Στην Ελλάδα (και στην περιοχή που συμβαίνει να ζεις εσύ κι εγώ) και δεν το πήρα χαμπάρι; Βέβαια εγώ εδώ είμαι μέσα στο κάμπο κι είμαι λίγο χαμηλά κι ίσως πέρασε από πάνω το μήνυμα και δεν το είδα.
Κατά τα άλλα, φυσικά και είναι άξια επαίνου και συμπαράστασης κάθε προσπάθεια που τείνει να αποδείξει την αλήθεια της πιο πάνω πρότασης.

Ανώνυμος είπε...

Με παρακίνησες να κάνω το ίδιο!!

patsiouri είπε...

Του αξίζουν όλου του κόσμου οι ευχές. Μαθαίνω νέα του από την εφημερίδα μιάς και τα κανάλια φυσικά έχουν κόψει σχεδόν το θέμα. Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα όπου μπορούμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας?
Ήθελα να πάω και στην εκδήλωση κάτω αλλά λόγοι υγείας με κρατούν στο σπίτι, ούτε κάν έμαθα άν η συμμετοχή ήταν μεγάλη..

Κάτοικοι της περιοχής, εσείς πρώτα απ'όλα πρέπει να σταθείτε στο δήμαρχό σας..

αθεόφοβος είπε...

Σαφώς συμπαρίσταται κανείς στον αγώνα του συγκεκριμένου δημάρχου ,αν και πολλοί δήμαρχοι λειτουργούν πολλές φορές σαν τοπικοί φύλαρχοι.

Ανώνυμος είπε...

Δείμο, παίρνω το θάρρος να παρέμβω για να καταχωρήσω το link της σελίδας που ζητά η patsiouri: είναι η σελίδα του ίδιου του Δήμου Ελληνικού: http://www.elliniko.gr/

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σωστή η παρατήρησή σου Ανέστη. Είναι ανάγκη πια να μπορέσουμε να δούμε και να στηρίξουμε όλες εκείνες τις κραυγές που στρέφονται ενάντια σε κάθε συμφέρον καταστήματος ή πολιτικό και να ενισχύσουμε κάθε αγώνα.

Greek History X, συμφωνώ απολύτως.

Σπύρο μου, κάθε τέτοιος αγώνας χρίζει μεγαλύτερης στήριξης. Ωστόσο, από τη Θεσσαλονίκη δεν έχω τη δυνατότητα να επισκυφτώ ούτε και μπορώ να βρω να κάνω κάτι άλλο.

Η Ελένη μου είναι τεράστια, είναι και μεγάλη η ανάλυση.

Φωτιά και μπούρμπερι, φωτιά και τσεκούρι στα σκυλάδικα και τα συμφέροντα των μαφιόζων, μαραμένα σύκα.

Καπετάνιε μου, αγώνα και σκληρή δουλειά θέλει. Έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με την απομυθοποίηση. Η δημοκρατία πια είναι μόνο εκλογές και ένα ψευτοδίλημμα έκφρασης λόγου -αρκεί να συμφωνεί μαζί τους.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τάκη, θεωρείς ότι η κεντρική διοίκηση δεν ωριμότερη και ικανότερη από την τοπική αυτοδιοίκηση; Και στο κάτω κάτω ποιος ελέγχεται ευκολότερα από τη μάζα; Ποιον μπορούμε να πιέζουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά; Ή να μένουμε απαθείς και να δεχόμαστε τα σκυλάδικα να λυμαίνονται τους δρόμους και τις παραλίες, τα πεζοδρόμια και τις πλατείες;

Κομμούνι, το θέμα για μένα είναι το κάνουν έμπρακτα και οι φίλοι μας οι Αθηναίοι. Εμείς μόνο ηθικά και λιτά μπορούμε να του συμπαρασταθούμε.

Πατσιούρη, το πρόβλημα με τα κανάλια είναι μεγάλο. Προτείνω, όπως και ο Λάμπρος, την επικοινωνία στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελληνικού.

Αθεό, ξέρουμε καλά ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Και αυτό βέβαια εννούσε και ο Τάκης, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέπουμε ούτε τους όποιους ικανούς ούτε και τις ακτιβιστικές προσπάθειες (21 μέρες πια).

patsiouri είπε...

Ευχαριστώ πολύ, μόνο που προς το παρόν δέ μου ανοίγει η συγκεκριμένη σελίδα, θα ξαναπροσπαθήσω, ελπίζω να έχει μπλοκάρει λόγω μαζικής εισβολής συμπαράστασης...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

απλός, λιτός κι απέριττος όπως πάντα, Δείμο μου

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σπύρο, μόνο μια μικρή ηθική συμπαράσταση είναι. Απλά, χωρίς φιλαυτίες.

melomenos είπε...

μακάρι να τον ακολουθήσουν κι άλλοι!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μελομένε, έχεις δίκιο. Κι εγώ το ελπίζω αν και βλέπω ότι το κάνουν αρκετοί αν σκεφτούμε τη .

συμπαράσταση που τόσοι του έδωσαν

πνευμα είπε...

Ας ενώσουμε όλοι τις φωνές μας.
Αρκετά ανεχτήκαμε να μας στερούν ακόμη και τα πιο απλά μας δικαιώματα.

Την καλησπέρα μου Δείμο.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αξιέπαινη η προσπάθεια του Δημάρχου, αλλά ένας κούκος δε φέρνει την Άνοιξη... δυστυχώς!

bar-ufo-s είπε...

Για την ακρίβεια του πράγματος δεν είμαι ο Τάκης. Για να μην τον πάρω και στο λαιμό μου τον άνθρωπο. Ζω 500 χιλιόμετρα μακριά απ΄αυτόν.
Τώρα θεωρώ την τοπική αυτοδίοικηση μια μικρογραφία της κεντρικής, δυστυχώς. Άνδρα σκανδάλων, ρεμούλας και αναξιοκρατίας, όπου τα μικροκομματικά συμφέροντα είναι στην ημερήσια διάταξη και μάλιστα μια θέση ψηλότερα από ότι στην κεντρική διοίκηση. Δυστυχώς. Και φυσικά οι εξαιρέσεις, αξίες επαίνου και κάθε συμπαράστασης και συμπόρευσης, αλλά πολύ λίγες για να είναι ικανές να δώσουν τον χαρακτηρισμό στο σύνολο.
Η άποψη αυτή φυσικά δεν συνεπάγεται απάθεια σε όσα αναφέρεις.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Συμφωνώ με τον Μπαρούφα!
Η διαφθορά στους Δήμους δεν έχει προηγούμενο!
Αποκεντρώσαμε τη ρεμούλα και την αναξιοκρατία!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ανταποδίδω τις ευχές, πνευματάκι. Όλες οι φωνές μας μαζί.

Ασκαρ, ελπίζω να ενισχύσουμε τη φωνή του μοναχικού κούκου.

bar-ufo-s, κατανοώ τι λες, αλλά χωρίς κρίση καιπιέσεις θα είναι πάντα έτσι. Θέλει τα λίγα να φωτιζονται και να πιέζουμε συνέχεια και να ελέγχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Eida kai akousa tin sinendefsi tipou pou edose o Dimarxos Ellinikou. To omorfa pou ta elege kai poso apla ta parousiaze? Mallon einai etsi apla ta pragmata..kai oi drasi tous kai afti apli akougetai kai singekrimeni...
Giati kati toso aplo, katanoito kai aftonoito tha elega den borei na leitourgei etsi apla?
Afto den einai deigma anisixitiko gia mia dimokratiki koinonia, na leitourgei diladi to poliploko kai to sintheto kai oxi to anditheto?
Kali epitixeia efxomai ston Dimarxo tou Ellinikou, kai se olous genika ekeinous pou agonizonde gia ta eidanika ta dika tous kai ton allon mazi...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι εγώ, Προπέτη, εύχομαι πάντα να υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα και όλους εδώ τους φίλους που είμαστε και ηθικά στο πλευρό τους.

Γιωργος Μανουσακης είπε...

Δείμο σε ευχαριστώ που μας ξύπνησες.Έκανα και εγώ ποστ για το θέμα. Στην σελίδα του Δήμου Ελληνικού υπάρχει συνεχής ενημέρωση.

SPY είπε...

Μια αγνή ειρηνική ενέργεια αντίστασης από έναν αγνό άνθρωπο.

Μακάρι να ευαισθητοποιηθούν γρήγορα οι αρμόδιοι και να ανταποκριθούν πρωτού κινδυνεύσει η υγεία του...

Amon Ra είπε...

Οι ευχές όλων είναι μαζί του μόνο που μέσα σε όσους τον έχουν επισκεφτεί για συμμπαράσταση όλως τυχαίως είναι και άτομα που θεωρητικά βρίσκονται στην πλευρά εκείνων που αδιαφορούν για τα αιτηματά του. Του έλληνος λαμόγιου πολιτικού ο τράχυλος ζυγό δεν υπομένει...

Πολύ δυνατό blog, καλή συνέχεια...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γιώργο, εκείνος μας ξύπνησε. Εκείνος έδειξε παρά το σοβαρό θεσμό που εκπροσωπεί με ένα τρόπο αναρχικό ότι αγωνίζεται σοβαρά.

Κατάσκοπε, αυτό εύχομαι κι εγώ.

Θεέ, σ' ευχαριστώ πολύ. ΠΟλύ καλό σχόλιο.

Marina είπε...

Καλημέρα. Είμαι κάτοικος Ελληνικού εδώ και 18 χρόνια. Το θέμα "ελεύθερη παραλία" παίρνει πολύ νερό. Απο τότε που ετοιμάστηκαν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις ξεκίνησε και η καγκελοποίηση του μεγαλύτερου κομματιού της παραλίας. Αντί να βάλουν έναν φράχτη γύρω απο τις εγκαταστάσεις, έκλεισαν όλο την πρόσβαση στον αιγιαλό, απο την τελευταία μαρίνα Αλίμου, μέχρι τη Γλυφάδα. Το κράτος έδωσε άδειες σε παιδότοπους και καφετέριες, καθώς και σε πίστα κάρτ, αλλά όχι στους πολίτες. Η μοναδική εκκλησία της περιοχής (Αγ. Αλέξανδρος) μέχρι πρότεινος δεν ήταν προσβάσιμη ούτε για τον παπά, τα κάγκελλα δεν το επέτρεπαν ούτε με τα πόδια. Με τις φωνές και τις φασαρίες, άνοιξε ένα μονοπάτι ώστε ένα ποδήλατο ή μία μοτοσυκλέττα να φθάνει στην εκκλησία.
Πίσω απο τα κάγκελλα έχει δημιουργηθεί ένα ωραίο πάρκο..για ποιούς όμως? Ο πολίτης δεν μπορεί να το απολαύσει.
Το Ελληνικό υποφέρει και απο ηχορύπανση. Τρία νυχτερινά κέντρα αποτελούν εστίες παραπόνων. Ασε που για να φθάσουμε σπίτι μας φτύνουμε αίμα ή βρίσκουμε τις προσβάσεις στα πάρκινγκ κατηλλειμένες λόγω παρκαδόρων.

Στηρίζω απόλυτα τον Δήμαρχο Ελληνικού και αντιπροτείνω όλα τα νυχτερινά κέντρα να εγκατασταθούν στο παλιό αεροδρόμιο. Εκεί και κανέναν δεν θα ενοχλούν, και χώρο θα έχουν, και τα ολημπιακά έργα δεν θα ρημάξουν (περισσότερο δλδ)και οι στρατιές των αθιγγάνων θα αναζητήσουν άλλα καταλλύματα και κυρίως το σκουπιδαριό και η πλήρης εικόνα της εγκατάλειψης θα εξαφανισθεί.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν, Μαρίνα μου, η τοπική κοινωνία συμφωνεί με την πρότασή σου για το παλιό αεροδρόμιο, κι εγώ τότε να δηλώσω τη σύμφωνη γνώμη μου -αν και κανείς δε νοιάζεται.

Εν τω μεταξύ ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε κι εμείς με πεζοδρόμια και πλατείες από καφετέριες και ταβέρνες.

Nemertes είπε...

Ερώτηση : Αν το Ελληνικό πάρει πίσω την παραλία του, τι θα την κάνει;

Έχω λόγο που ρωτάω, γιατί κάτι έμαθα τελευταία για παρακείμενο δήμο με παρόμοιες διεκδικήσεις και καθόλου δεν μου άρεσε...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σύμφωνα, Νημερτής, με το Δήμαρχο της περιοχής θα είναι ελεύθερης πρόσβασης σε κατοίκους.

Ανώνυμος είπε...

Kale mou Deimo,
prin apo dio meres sinadisa tixaia mallon mia XEIMERINI KOLIMVITRIA apo tin glifada...tin rotisa loipon na mou pei gia tin koinitopoiisi tou dimarxou tou Ellinikou...an iskere perissotera gia to an o kosmos einai efxaristimenos kai an telika i oli afti prospatheia tou dimarxou evodose...
i apandisi tis itan oti ti krima pou skilosan ta omorfa afta kangela ...siga min pigenei kosmos na kolimbisei ekei....
karafliasa...(signomi gia tin ekfrasi...anarmosti tha elega otan apefthinomai se anthropo pou sevetai kai agapa tin glossa san esas).
pou pao kai pefto vre paidi mou....
se ti anthropous pano paifto kai roto tin apopsi tous....
simeioteon oti i ginaika afti menei stin glifada apenandi apo nikterino kendro kai ta vradia diskolevetai na koimithei...kai oute kanena kendro diaskedasis exei oute tipote....
meta apo ola afta ti na peis kale mou Deimo...
ti na peis esi, ti na pei o Dimarxos tou Ellinikou kai kathe ellinikou opou palevei kai maxetai to kako kai tin ekmetalefsi...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά, όταν βρίζω είμαι και πολύ χάλια (οπότε άσε τη γλώσσα και τα πειράγματα στην άκρη). Γράφω όπως μου έρθει.

Ξέρω κι εγώ απόψεις που ήταν αντίθετες της κινητοποίησης και στην ουσία για το λόγο αυτό έγραψα το post μου. Μερικοί απλά αδιαφορούν επειδή δεν τους αγγίζει. Ας δει σήμερα τον κόσμο πυο κάνει εκέι μπάνιο.

ShareThis