Στο νησί του αγοραίου έρωτα

Το βράδυ σε αντάμωσα να επιδεικνύεις την πραμάτεια σου.
Φτηνό και τόσο ποιοτικό το εμπόρευμα μού είπες.
Στο πένθιμο το μαύρο θρηνούσες ακόμα τη νεκρή από καιρό αθωότητά σου.
Μαύρο αποκαλυπτικό, όχι μαύρο μοναχής,
μαύρο της γύμνιας.
Δεν πουλούσες εσύ βέβαια, άλλος ήταν ο έμπορος.
Στο ταξίδι σου ναυάγησες σε τούτο
το νησί του αγοραίου έρωτα.
Καλώς ήρθες κι εσύ στον κόσμο των κανιβάλων.

20 έκριναν :

πνευμα είπε...

Εκεί που το κορμί είναι η αιτία, αφορμή είναι τα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο και μοναδική ουσία είναι το χρήμα που μπροστά ...γονατίζει η ανθρωπιά


Καλημέρα Δείμο

Ολίγιστος είπε...

Όμορφο!

Καλημέρα

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όλα εξαγοράζονται και πρώτο εμπόρευμα φάινεται να ήταν ο έρωτας, πνεύμα. Τα όνειρα βοηθούν να ζήσουμε το σήμερα. Η ελπίδα μας κρατά στα πόδια μας.

Ούτις,καλή σου μέρα. Σ' ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Kalos sas vrika!
propetis

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιες μπούρδες έγραφα εγώ στο γυμνάσιο. Αλλά ντρεπόμουν και δε τις έδειχνα στους συμμαθητές μου. Μετά μεγάλωσα και έκοψα τις μπούρδες. Τέτοιες μπούρδες γράφεις εσύ μεγάλος άνθρωπος. Αλλά δε ντρέπεσαι να τις δημοσιεύεις και να τις περνάς για ποίηση, τρομάρα σου! Και δεν έχεις ελπίδα να μεγαλώσεις. Ο εγκέφαλός σου έχει φτάσει το ζενίθ της ευφυΐας.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφο Δείμε!

doctor είπε...

Όσο όμως και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, ο αγοραίος έρωτας αποτελεί μια βαλβίδα εκτόνωσης για την κοινωνική αρμονία και δίνει διέξοδο στους ερωτικά αποκλεισμένους μόνιμα ή περιστασιακά (π.χ. φαντάρους, φυλακισμένους σε άδεια κ.λπ.).

Ποιο άραγε είναι αυτό το νησί;

doctor

Υ.Γ. Δείμε μάλλον πρέπει να αποκλείσεις τα ανώνυμα σχόλια, διότι μέσα από την ανωνυμία τους κάποιοι βγάζουν όλα τους τα κόμπλεξ σαν προέφηβοι που κάνουν τηλεφωνικές φάρσες. Και η ανοησία αυτών είναι ότι φοβούνται ακόμη και ένα ψευδώνυμο να αποκτήσουν...

Ανώνυμος είπε...

Kalimera kai ego simfono oti kati tha prepei na kaneis Deime me tous kakoproeraitous alla an apokliseis tou anonimous tote tha mino ekso...ok, tha prepei na to dekto tote...i alitheia einai oti ama kapoios den simfonei dio epiloges borei na exei.. i na eksigisei tous logous gia tous opoious den simfonei i na min episkeftetai to singekrimeno blog ..den katalavaino ta xlevastika kai prosvlitika sxolia..ta opoia leronoun kata kapoio tropo to singekrimeno blog pou merikoi apo emas toso poli simbathoume kai diavazoume.
propetis

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γιατρέ μου, έχεις δίκιο. Βέβαια για όποια τον επιθυμεί και το αποδέχεται, δεν έχω πρόβλημα. Για όποια όμως οδηγείται στη λύση αυτή από προβλήματα που θα έπρεπε η ίδια η πολιτεία να λύνει, τότε δικαιούμε να το αντιμετωπίζω στωικά.

Γιατρέ και προπέτη, για την ανωνυμία έχετε δίκιο. Ωστόσο, αφήνω κάθε πικρόχωλο να μιλά, όχι μόνο σέβομαι την κριτική, αλλά κυρίως γιατί το εν λόγω ιστολόγιο είναι άκρως δημοκρατικό. Βέβαια, μου επιτρέπονται κρίσεις σχετικά με τη δειλία των σχολιαστών που δεν τολμούν να υπογράψουν ή να εκθέσουν μέσα από ένα ιστολόγιο τις πραγματικές τους θέσεις.

Σας ευχαριστώ πάντως για την ηθική στήριξη.

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλτατε ανακαλύπτω με χαρά μιαν άγνωστή μου πλευρά σου, αυτήν του ποιητή.

Περιττό να πω πως μού άρεσε πάρα πολύ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γατούλη, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

doctor είπε...

Μαύρε γάτε, μα ο Δείμος είναι πρωτίστως ...ποιητής!!!

Όσο για την ανωνυμία Δείμε δεν το έθεσα ως θέμα Δημοκρατίας αλλά ως θέμα αισθητικής.
Δυστυχώς εγώ είχα γίνει δέκτης υβριστικών μηνυμάτων από ανωνύμους και έτσι εκ των πραγμάτων και για να διασφαλίσω το επίπεδο της συζήτησης έκλεισα τα ανώνυμα σχόλια.
Φυσικά δεν σημαίνει ότι όλα τα ανώνυμα σχόλια είναι κακής ποιότητας ή όλοι όσοι γράφουν ανώνυμα είναι προβληματικοί. Μακριά από εμένα τέτοιου είδους τσουβαλοποιήσεις!

Καλημέρα

Kapetanios είπε...

Αγοραίος έρωτας
"αμαρτωλός" μα τόσο αναγκαίος!
Θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά ποιήματα ακόμη για δαύτον
Γεια σου δείμε :)

ΥΓ
Που πήγε ρε φίλε το άλλο σχόλιο μου για τον έρωτα στο άγιο νησί :)

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε ρε Δημο;Βλεπω ο ανωνυμος σου κανει κομπλιμεντα:Και δεν έχεις ελπίδα να μεγαλώσεις. ΤΥΧΕΡΕ θα μεινεις για παντα παιδι.Το σχολιο του νικηφορου το διαβασες;Εχετε τις ιδιες αποψεις.Απο ποτε ενας πολιτης που εργαζεται στο δημο χανει την ιδιοτητα του πολιτη;Αλλωστε δεν το κρυβω οτι ηρθα στο δημο(αξιοκρατικοτατα)για να βλεπω τα πραγματα απο μεσα.Νικηφορε να σου θυμισω οτι το μπαχαλο που εκανα στο ΨΝΘ ηταν απλως προθερμανση.Δωστε μου στοιχεια για σκανδαλα και θα γινει της...του αγοραιου ερωτα το καγκελο.Και ειμαι και ενεργο μελος της παραταξης(ποιας παραταξης;).ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

akrat είπε...

Στο τυχαίο, προσκυνώ.
Στο γυμνό κορμί σου γυναίκα πόρνη αναπνέω το αύριο και το θεσπέσιο...

Ανώνυμος είπε...

Στους αυλοκόλακες σου μπορείς να παριστάνεις τον άκρως δημοκρατικό. Σε μας που δε μασάμε πίτουρα να τα αφήσεις αυτά. Διέγραψες τα σχόλια μου από τα προηγούμενα "ποιήματα" σου. Ναι ή όχι;

Άβατον είπε...

Τι ύπουλα ζόρια τραβάνε μερικοί άνθρωποι δεν μπορώ να καταλάβω. Προφανώς κάτι άλλο τους έχει πειράξει και φτύνουν χολή ως κριτική απόπειρα στα μαύρα χάλια της βαρετής ζωής τους. Γράφτους στ'αρχίδια σου γιατί μόνο εκεί χωράνε.
Αν έχει κάτι κάποιος να πει καλό είναι να το κάνει χωρίς περιστροφές και αποστροφές, με θάρρος γνώμης και άποψης.
Πάντοτε όμως υπάρχουν άνθρωποι και ανθρωπάκια.

spirosvii είπε...

το έχω διβάσει πολλές φορές! είναι εκπληκτικό το πως κάνεις αυτόν που το διαβάζει πρωτίστως να "αισθάνεται" τον τρόπο που είναι γραμμένο, νιώθω σαν να μου μιλάει!

όσο για τον άλλο που κάνει πλάκα, γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσε να γίνει μασκότ, δηλαδή να γελάμε με αυτά που λέει!

ion είπε...

Οι μεγαλύτερες πουτάνες δουλεύουν τζάμπα...


(Σε χαιρετώ!)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γιατρέ μου, μου φαίνεται ότι με παραεπαινείς. Σχετικά με την αισθητική σου, το καταλαβαίνω και ο υβρισμός -και μάλιστα ανώνυμος και σε χώρο που είναι άσχετος- σίγουρα δε μου αρέσει. Σ' ευχαριστώ και πάλι για την ηθική στήριξη.

Καπετάνιε, μάλλον το σχόλιό σου πήγε στη νησί (βλ. δύο δημοσιεύσεις νωρίτερα).

akrat, σ' ευχαριστώ πολύ.

άβατον, και συχνά τα ανθρωπάκια κρύβονται για να μη δείξουν το μπόι τους, για να μην αποκαλυφθεί η γύμνια στο βασίλειό τους. Να 'σαι καλά, αγόρι μου.

Σπυράκο, καλός πολίτης. Σ' ευχαριστώ πολύ.

Ίον, το ξέρω. Απλά το ζήτημα είναι ότι εκείνες το θέλουν, ενώ άλλες όχι.

ShareThis