Με 4000 κενές οργανικές τα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Οι εκλογές "

H εκλογική καμπάνια έχει ξεκινήσει και μαζί της το σχολείο. Ωστόσο, ακόμα μία φορά την πολιτική της κυβέρνησης και των αποφάσεών της θα την πληρώσουν οι μαθητές. 4.000 κενές οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση περιμένουν καθηγητές -έστω αναπληρωτές.
Σε επικοινωνία που είχα που με το ΥΠΕΠΘ για προσωπικό λόγο τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν με την αγωνία "ζωγραφισμένη"... στη φωνή του συνομιλητή μου "τι θα γίνει με τα παιδιά". Στις ειδήσεις δε είδα ότι οι εκπαιδευτικοί θα... κληρώσουν ποια παιδιά θα γίνουν δεκτά στα σχολεία και ποια θα υποχρεωθούν να πάνε σε... ιδιωτικό. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική και διαφήμιση των ιδιωτικών σε όλο της το μεγαλείο. Και ακόμη χειρότερα όταν μιλάμε για υποχρεωτική εκπαίδευση (και στο νηπιαγωγείο που σε μία νύχτα, χωρίς καμία προετοιμασία το πέρασαν στην υποχρεωτική εκπαίδευση).

Οι δε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι πολύ λίγες (1781 δασκάλοι και 710 Νηπιαγωγοι) δηημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στα σχολεία (συμπτύξεις τμημάτων, απώλεια διδακτικών ωρών κ.λ.π.) και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ελαστική εργασία, παρά την πρόσφατη "δέσμευση" του Υπουργού Παιδείας για κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων. (ας σημειώσουμε ότι οι προλήψεις και οι διορισμοί όχι μόνο στηρίζει μερικές χιλιάδες οικογενειών -εν μέσω οικονομικής κρίσης- καθιστώντας το κράτος στυλοβάτη, αλλά βοηθά και τις χιλιάδες των οικογενειών που δε θα σπαταλούν χρήματα σε ιδιωτικά σχολεία -όταν μάλιστα δεν τα έχουν).
Ο Υπουργός θυμήθηκε να παρακάμψει τη διάταξη νόμο περί αναστολής χρηματοδοτήσεων και προμηθειών σε περίοδο εκλογών προκειμένου να διανύμει laptop σε μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου. Δεν μπορεί να παρακάμψει το νόμο για διορισμούς-προσλήψεις βάσει του Ενιαίου Πίνακα Αναπληρωτών; Οι εκλογές δεν μπορούν να αφήσουν κενές θέσεις στα σχολεία, στο όνομα του παγώματος προσλήψεων.
Τις ανεύθυνες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης δε γίνεται πάλι να τις πηλρώνει η μαθητώσα νεολαία. Και καλά μείωσαν στο 3% τις δαπάνες για την παιδεία. Θα τρώνε και τα λεφτά των φορολογουμένων για προσλήψεις αναπληρωτών σε lapotop τώρα προκειμένου να κάνουν προεκλογικές καμπάνιες στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων;

ShareThis