προσκλήσεις συγγραφής πεζών ή ποιημάτων

Με δύο δράσεις-προκλήσεις σε συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες υποδέχεται το 2014 ο ιστότοπος τοβιβλίο.net.

Αφιέρωμα στον El Greco
Με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2014 από την Ελλάδα και την Ισπανία ως Έτος Εl Greco με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, τοβιβλίο.net οργανώνει ένα πολυθεματικό αφιέρωμα στο διεθνή ζωγράφο.
Στόχος είναι να τιμηθεί τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο καλλιτέχνη μέσα από μία σύγχρονη πολιτιστική και δημιουργική ματιά και να δοθεί η ευκαιρία να συνδεθούν μεταξύ τους οι διάφορες πτυχές της Τέχνης γύρω την κεντρική μορφή του El Greco.
Στο αφιέρωμα θα γίνονται δεκτά έργα από όλες τις τέχνες. Μπορούν να συμμετάσχουν συγγραφείς διηγημάτων, ποιητές, ζωγράφοι και φωτογράφοι με έργα επισήμως αδημοσίευτα.

Παράλληλα, ο ιστότοπος προσκαλεί διηγηματογράφους και ποιητές να συγγράψουν με βάση μια εικόνα. Άλλωστε, μια εικόνα μπορεί να κρύβει μέσα της χίλιες ή και περισσότερες ακόμα λέξεις!
τοβιβλίο.net προσκαλεί αλλά και προκαλεί συνάμα, όποιον το επιθυμεί να γράψει μια ή περισσότερες ιστορίες ή ποιήματα βασισμένα στις εικόνες που θα αλλάζουν περιοδικά σε έκταση περίπου χιλίων λέξεων για πεζό (θα γίνονται δεκτές αξιόλογες συμμετοχές με περισσότερες λέξεις) και δύο σελίδων για ποιητικές συμμετοχές.

Οι δράσεις δεν έχουν διαγωνιστικό χαρακτήρα. Κινητήριος μοχλός είναι να δοθεί η ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες και το κατάλληλο βήμα σε ανθρώπους που τους αρέσει να γράφουν να εκτεθούν στο διαδικτυακό κοινό.



ShareThis