σεξ, σκάνδαλα και DVD

εναλλακτικός τίτλος: της Ανέμης τα παιδιά
Διαβάζω και βλέπω στις ειδήσεις όλες αυτές τις μέρες το δημοσιογραφικό μποναμά της ζαχοπούλειας απόπειρας αυτοκτονίας. Το τραγικό όμως είναι η ίδια η αυτοκτονία στην οποία οδήγησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας τον πολιτισμό. Τόσα δις ευρώ σε χέρια φίλων. Και όλα αυτά όταν μόνο στο Δήμο Σταυρούπολης χρωστά περίπου 900.000 € (έγραψα και στο παλαιότερα για το θέμα αυτό) ήτοι μήνες και μήνες μισθούς υπαλλήλων που προσφέρουν ανελλιπώς στην πολιτιστική παραγωγή του Δήμου. τα χρέη του ΥΠΠΟ σε όλη της Θεσσαλονίκη ανέρχονται σε πάνω από 3 εκατομμύρια σήμερα πια.

Τότε βέβαια διέδιδαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν άφησε χρήματα στα ταμεία. Σήμερα μαθαίνουμε από τα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου ότι ο παρολίγον αυτόχειρας μοίραζε δις σαν να ήταν προσωπικό του πακέτο και μάλιστα με χαρτάκι προτεραιότητας. Και όλα αυτά χωρίς να κάνω καν λόγο για το σκάνδαλο των αποχαρακτηρισμών. Νόμιμα -εκτιμώ- έγιναν όλα, μα είναι πολιτικό σκάνδαλο για μια κυβέρνηση να παραπαίει ανάμεσα στο ερωτικό ροζ και το κομματικό μπλε των επιδοτήσεων και των επιχορηγήσεων. Η απομυθοποίηση του σεμνά και ταπεινά έχει έρθει από καιρό. Μα τα σκάνδαλο γίνονται όλο και πιο φανερά πια.

Τέτοιο μένος κομματικό που όχι μόνο πράσινοι και κόκκινοι δήμοι δεν παίρνουν τα χρέη που τους οφείλει το ΥΠΠΟ, αλλά από το Δ΄ ΚΠΣ μόνο το 8-10% υλοποιείται ουσιαστικά. Γιατί το υπόλοιπο δε δίνεται στους τόσους απλήρωτους μισθούς συμβασιούχων; Γιατί πρέπει ο πολιτισμός να μαραζώνει; Με τόσα χρήματα πόσες καλλιτεχνικές σχολές θα άνοιγαν στη χώρα υποβαθμίζοντας την υποκουλτούρα και ανατάμοντας την ερασιτεχνική παραγωγή;


Αδιαφορώ για το νομικό σκέλος (αν και συμμετοχή σε αυτοκτονία πρώτη φορά ακούω ως κακουργηματική πράξη –πλην ευθανασίας). Μένω όμως μόνο στα πολιτικά σκάνδαλα. Πραγματικού παραγόμενου έργου εθελοντές διάσωσης μου λένε ότι δέχονται μόνο 2.000-5.000 € το χρόνο από το Κράτος, όταν η “Ανέμη” πήρε κατά πληροφορίες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τελικά βαριές σκιές και αγκάθια και 10 σκοτεινοί αποχαρακτηρισμοί βγαίνουν στην επιφάνεια και έντονη δημοκρατική κακοδιαχείριση.

Πάντως έχει πολύ πλάκα ότι τα κανάλια δυσκολεύονται να βρουν βουλευτές της ΝΔ. ποιος θα ήθελε να πάει και να ταυτιστεί με τόσα σκάνδαλα και να χαθεί στα ερωτηματικά της υπόθεσης και της απρόκλητης και πασιφανούς χειραγώγησης των εισαγγελέων; Έτσι, λοιπόν, εμφανίζονται δευτεροκλασάτοι -άγνωστοι στο πανελλήνιο- βουλευτές που έχουν ανάγκη την προβολή αυτή (ας βγω στο γυαλί και ό,τι νά ‘ναι) και πρώην βουλευτές της ΝΔ που τώρα έρχονται με τον τίτλο του δημοσιογράφου (Κωνσταντάρας, Βούλτεψη κτλ) αφού δεν επανεξελέγησαν το Σεπτέμβρη.

Τι αποκαλύπτει τελικά μια απόπειρα αυτοκτονίας

51 έκριναν :

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

"Θα πατάξουμε την διαφθορά",οι αδιάφθοροι!
Είχαμε τον πατέρα Βούλτεψη(ξεχνάς?)..μας προέκυψε και η κόρη,,
Καλή χρονιά. δείμο...!

non journalist* είπε...

Σεμνά και ταπεινά αγαπητέ. Νομίζω ότι αυτή η φραση του πρωθυπουργού Ραφήνας και Πάσης Ελλάδος πρέπει να μέινει εθνική παρακαταθήκη και για τις επόμενες γενιές. Ζήτω το έθνος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗς ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟΙ;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σπίθα, πόσο δίκιο, έχεις. Καλή σου χρονιά, φίλε μου -φιλιά στο Γιώργο.

Δημοσιογραφίσκε, ζήτωωωω.

Κομμούνι, πώς να ξεχάσουμε; Γίνεται;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

καπιταλιστικό κουμμουνι ..καλή χρονιά.
Ποιάς χώρας, είπες ?
(δήμο, κιόμως..ο Γιώργος, υπάρχει και είναι..δίπλα μου!)

ΤΑΣΟΣ είπε...

Kάτι συμβαίνει με τους δικαστές. Νομίζω ότι πειίσσότερο φοβούνται (άλλωστε οικογένειες έχουν και αυτοί)και λιγότερο ταυτιζονται πολιτικα με αυθτούς

Θα συμμετάσχω στη συνέτευξη για τον Τσίπρα.

Απόψε τη νύχτα θα "ανεβάσω" τις ερωτήσεις μου.

Ποία είναι η αποψή σου

Ο Αντώνης τι λέει επί αυτού

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και την Κατερίνα, εκεί την έχεις, Σπίθα;

Τάσο, έχω μέρες να δω τον Αντώνη. Κι εγώ θέλω να τον ρωτήσω. Στον Τσίπρα με ενοχλεί που μοιάζει να είναι μία κίνηση εντυπωσιασμού προς τη νεολαία -που φάνηκε ότι είναι οι κύριοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι κακό αυτό, αλλά μιλάμε ο άτιμος ο Τσίπρας έχει μία γλώσσα χειρότερη από του ΚΚΕ της δεκαετίας του '60.

ΤΑΣΟΣ είπε...

O.K.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Η Κατερίνα όχι, δήμο μου...όχι:(
αλλά τώρα ανοίξατε, θέμα με Τσίπρα και "σκανδαλίζομαι" δείμο...το ξέρεις
Ο Τσίπρας έχει "χάριαμα" επικοινωνιακό και με προυποθεέσεις, σ'αυτά που πρεσβεύει ο χώρος του ΣΥΝ, θα μπορούσε να εκφράσει νέες αντιλήψεις με γλώσσα "πολιτική", όχι ξύλινη, όπως την χαρακτηρίζεις.
Δεν μιλάει "ξύλινα" αλλά ΚΚΕ, αλλά αόριστα πολιτικά. "λαικίζει μοντέρνα"...
Μάλλον γνωρίζεις τις "διαφωνίες μου επι του θέματος, ανοιχτά τις έχω εκφράσει σε τρία ποστ μου..
Το χαρακτηρίζω το "εγχείρημα Τσίπρα" σαν πειραματικό κοινωνικό ριζοσπαστισμό.
Παίζει πάνω στην "επικοινωνιακή πολιτική" και ποντάρει στην αυθορμησία της νεολαίας...όχι ελπιδοφόρο μήνυμα

αθεόφοβος είπε...

Εμ,πως περιμένατε στο Δήμο Σταυρούπολης να πάρετε κανένα φράγκο από τον Ζαχόπουλο,όταν δεν κάνατε και κανένα φεστιβάλ με ταινίες του μεγάλου σκηνοθέτη Μυλωνά που σας τον έβαλε και πρόεδρο στο μουσείο κινηματογράφου και σεις τον έχετε γράψει κανονικά ;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πόσα θα φάνε μωρέ;
Θα φάνε...θα φάνε... θα σκάσουν...και θα τα τινάξουν!

Παιδιά, εμείς νά μαστε καλά και με τη συνείδησή μας αναπαυμένη και τα λαμόγια δεν έχουν τελειωμό!

ΠΡΟΒΑΤΟ, ΟΧΙ ΑΡΝΙ είπε...

Δείμο, στους ανέραστους πες ότι σκάνδαλα ερωτικά δεν υπάρχουν. Ποτέ δεν υπήρξαν, ποτέ, πουθενά. Τις ερωτικές τραγωδίες τις βιώνουμε κατά μόνας. Η ζωή ή ο θάνατος πέρα απ' αυτές είναι σε κοινή θέα. Η τραγωδία πάντως όχι...... Τα σκάνδαλα είναι δικά τους, είναι πολιτικά και... ας μην το καταλαβαίνουν οι ανίδεοι, είναι τα τελευταία καρφιά στην όμορφη απόλυτα προσωπική αγχόνη που έστησαν.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σπίθα, πού την άφησες την καημένη; Δεν το είδα ποτέ ως λαϊκιστή. Η αλήθεια είναι ότι σε κανάλι δεν είδα συγκεκριμένη πρόταση, αλλά αυτό δεν είναι θέμα του Τσίπρα, αλλά ουσιαστικά της καναλικής προπαγάνδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσεις, αλλά δεν ξέρω αν το σύστημα αντέχει έναν Τσίπρα να τις προβάλλει. Το επικοινωνιακό το έθιξα κι εγώ, άλλοτε, δίπλα στην απομακρυσμένη από το κοινωνικό σύνολο γλώσσα. Δεν ξέρω αν η μεσσαία τάξη και τα κατώτερα στρώματα έλκονται από τη γλώσσα. Σαφώς και οι μορφωμένοι ή οι νέοι να έλκονται σε κάποιο βαθμό.

Αθεό, αυτό δεν το είχαμε σκεφτεί. Λες να κάνουμε τώρα; Προλαβαίνουμε; Αλλά αυτόν χρόνια στις κινηματογραφικές αίθουσες και στις θεατρικές η κυρά μου, ποτέ δεν τον ακούσαμε.

Άσκαρ, δεν είδες πώς έγινε; Ξεχείλωσε τόσο που ούτε να αυτοκτονήσει δεν μπόρεσε. Πόσο απέχει από τον ιδανικό αυτόχειρα του Καριωτάκη.

Πρόβατο, νόμιμα σκάνδαλα, πρέπει να τονίσουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία περί παρανομιών. Οι νόμοι είναι ραμμένοι στα μέτρα τους.

aqua είπε...

H χρονιά έκλεισε με την δυσωδία των σκανδάλων τους κι η νέα ανοίγει με την αποφορά τους.
Να πω Καλή Χρονιά?
Θα πω Δύναμη
ν'αντέξουμε
κι Ελπίδα
μήπως ξυπνήσουμε !

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Συμφωνώ σε πολλά...αλλά μιλάμε, πρόσεξε, για ΣΥΝ, όχι ΣΥΡΙΖΑ..καλά άστο.
(τη τρίχα καίς?..πρίν λίγο, τηλεφωνικά μίλησα με την Κατερίνα..."γελούσαμε"..
πώς γίνεται αυτό,να μην "μπορείς" με το "αίμα σου", πια.)
Βρήκα "θέμα" για ποστ, σήμερα...τςπ
Τα λέμε..

ο δείμος του πολίτη είπε...

aqua, από το στόμα και στους 2008 το αυτί.

Σπίθα, σου την είπε, ε; Για το ΣΥΡΙΖΑ πέρα από το επικοινωνιακό κομμάτι του, θα φανεί τι γίνεται. Πάντως το πρόβλημα με αυτό το κόμμα είναι ότι δεν ξέρει που απευθύνεται.

demetrat είπε...

Καλή χρονιά να έχεις με τους αγαπημένους σου.
Κι ό,τι μπορέσεις στη ζωή σου κάνε.
Εδώ που φτάσαμε , και οι ευχές , γελοίες ακούγονται.
Τι να σου πω , για ειρήνη στον κόσμο και να μη πεινάνε τα παιδιά;Αυτά τελικά μόνο αυτές που πάνε για σταρ ελλας τα λενε πιά.
Τώρα για τους μασαμπούκες της νουδού.
Καλά κάνουν και τρώνε με 47 μασέλες.
Ασύστολα, ανερυθρίαστα,και χυδαία.
Γιατί πρίν απ τον λιγδιάρη χοντρό που σαλτάρισε , χλαπάκιασαν φράγκα και όνειρα του ελληνικού λαού , κάτι καλά παιδιά απ το πασοκ.
Και αυτό που δεν τολμάνε να πούνε και έχουν έναν ολόκληρο λαό με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο, είναι ,πως.
Με τις μαλακίες που έκαναν τα πασόκια,αυτοεξαιρέθηκαν στην συνείδησι του ελληνικού λαού, από κάθε δυνατότητα της επιθετικής αντιπολίτευσης , γιαυτό αλωνίζει ο πρωθυχοντρός και τα τσιράκια του.
Ακόμα κιαυτά που μπορεί να λέει και να σκέφτεται ο μέσος πολίτης στο σπίτι του ,δεν δύνανται να τα ξεστομίσουν.
Και γιαυτό δε λέει να πεσει απ τις μετρήσεις απο πρώτο κόμμα το γαλάζιο συμπούρμπουλο.
Γιατί ο κόσμος ακόμα θυμάται.
Γιαυτό.
δήμητρα.
υ.γ πλάκα πλάκα, η μπάκα τον γλύτωσε.Μήπως να γουρουνιάσουμε όλοι για να γλυτώσουμε απ το σάλτο μορτάλε;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλα μωρέ, Δημητρούλα, κάθε ευχή έχει τη δική της σημασία και αξία. Δεν είναι θέμα μόνο ότι τρώνε, αλλά κυρίως ότι δε δίνουν εκεί που που χρειάζονται, αλλά τα προσφέρουν απλώχερα σε ημετέρους και εργολάβους (βλ. αποχαρακτηρισμοί). Τα έκαναν και ΠΑΣΟΚοι, αλλά πρέπει να αρχίσουμε τους συμψηφισμούς; Τα ίδια έλεγα και τότε, τα ίδια λέω και τώρα.

Πάντως ξέρω ότι τουλάχιστον εδώ στη Θεσσαλονίκη όσοι Δήμοι είχαν συμβάσεις με το ΥΠΠΟ, οι συμβατικές πληρωμές τους έρρεαν κανονικά.

Roadartist είπε...

Οι σκιτσογράφοι πάντα κάνουνε την καλύτερη σάτιρα της επικαιρότητας! Τους θαυμάζω πολύ! Καλή χρονιά σε όλους!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλλιτέχνη του δρόμου, εγώ να δεις πόσο τους θαυμάζω. Ειδικά τα σκίτσα του Ιατρίδη στο sidebar (κλικ επάνω τους).

vasikos metoxos είπε...

Καλή Χρονιά!!! Με αδιάφθορη διάθεση για να τα χώνουμε. Σε κάθε ανάλγητη εξουσία. Ανεξαρτήτως εκτοπίσματος.

ΒΜ

Kapetanios είπε...

Που να δεις τι αποκαλύπτει μια ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ απόπειρα αυτοκτονίας.

Κατα τα άλλα δεν θεωρώ τον χοντρούλη περισσότερο διαπλεκόμενο από ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους που παρέλασαν από το "Πολιτισμού" και συγχώρα με , το μόνο που έχουν να θυμούνται και αναμασάνε εκεί πέρα είναι η επιστροφή των "μαρμάρων" και τον "αγώνα" που έκανε η μεγάλη( σε όλα τα άλλα εκτός από την πολιτική) Μελίνα.
Πάντως είναι αισχρό από κάθε πλευρά αυτό που γίνεται με τις
καθημερινές "αποκαλύψεις" για τον βίο και την πολιτεία του "παρ ολίγου αυτόχειρα"
Και ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου για αυτήν την δήθεν κατηγορία περί συμμετοχής σε αυτοκτονία !!
Ό,τι θέλουν βρίσκουν( και εφευρίσκουν άμα παραστεί ανάγκη) και αυτοί οι "ανεξάρτητοι" δικαστές για να καλμάρουν αυτήν την ρουφιάνα την κοινή γνώμη.
Γνώμη, που εκτός από "κοινή"( πουτάνα δηλαδή) είναι και ιδιαίτερα απάνθρωπη όταν αυτό την ευνοεί.
Γιατί όλοι μας θέλουμε, αποζητούμε θα έλεγα, μετά βδελυγμίας, τον εξευτελισμό του συνάνθρωπου μας για να εκτονώσουμε την συσωρευμένη οργή που κρύβουμε για τον εαυτό μας και την ανύπαρκτη αξιοπρέπεια του.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Βασικά, καπετάνιε, δε θα διαφωνήσω. Τόσο σε αυτά που λες για το συνάνθρωπο όσο και στις δημοσιογραφικές "αποκαλύψεις". Ορισμένα όμως θέματα είναι ξεκάθαρα, όπως τα χρήματα που χρωστά το ΥΠΠΟ σε δήμους -και σε εσάς και σε εμάς, χωρίς ευθύνες των Δήμων τούτων- και οι τόσοι αποχαρακτηρισμοί αρχαιολογικών χώρων.

tractatus είπε...

τελικά και η αυτοκτονία χάνει το νόημά της όταν δεν έχει κάποιο ιδανικό για το οποίο γίνεται...
Το μάρμαρο πάντως φαίνεται να το πληρώσουν τα Ελγίνεια γιατί ακριβώς όπως είχε πει και η Θάτσερ: "Θα νικήσουμε γιατί είμαστε επαγγελματίες"!!!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Μήπως κάτι πιο "χοντρό" παίζεται ?
Έχουν βγεί πολλά μαζεμένα "φόρα-παρτίδα"..
Ντεντέκτιβ ..θα γίνουμε? Αυτό δεν είναι, ούτε πολιτική ούτε παραπολιτική...
Αυτά βγαίνουν όταν "κάποιοι" ..κάτι θέλουν..
(Για το ΣΥΡΙΖΑ..όπως τα λές, κάπως έτσι..)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Tractatus, το θέμα δεν είναι η έλλειψη επαγγελματισμού, αλλά κυρίως το πολιτικό κομμάτι που κρύβεται από πίσω.

Σπίθα, όχι απλά διαφωνώ με τη δημοσιογραφική τακτική του ντετέκτιβ, αλλά και με τη νομική διάσταση. Μένω μόνο στο πολιτικό τμήμα τόσο για τον τόπο μου και όσους έχουν τα ίδια προβλήματα όσο και στα αρχαία μνημεία. Δεν είμαι οπαδός της μονοδιάστατης εκμετάλλευσης των αρχαιοτήτων ως πολιτισμό. Απαιτώ και την ερασιτεχνική και επαγγελματική πολιτιστική δημιουργία, που όμως ο παρολίγο αυτόχειρας σκοτώνει.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Τι είπε τώρα ο Ασκαρ... γιατί εγώ θα τρελαθώ....
Βρε παιδί, ο κόσμος πεινάει, η ανεργία ...να πάει και να μην έρθει κι΄εμείς δεχόμαστε και επιτρέπουμε να τρώνε μέχρι σκασμού σε βάρος του κάθε χαμηλοσυνταξιούχου, που σκέφτεται να βάλει πετρέλαιο για να ζεστάνει το κόκκαλό του;...

Δείμε μου, σου ευχήθηκα...δε σου ευχήθηκα...
Σ' ευχαριστώ για την ανάλυση, γιατί πίστευα ακριβώς το αντίθετο, για το οποίο, όπως πολύ σωστά λες, ισχύει ότι "...συμβολισμοί που γεννιούνται απο περιστατικά η γεγονότα δεν κρατούν πολύ..."

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ, με AΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ!!!

Φιλι και Γλαρένιες αγκαλιές

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γλαρένια, μού ευχήθηκες, αλλά ξαναευχήσου αν θες, δεν πειράζει. Στο σχόλιό σου βέβαια συμφωνώ.

Agobooks είπε...

Σεμνάαααααααα! :)

ο δείμος του πολίτη είπε...

και ταπεινάάάάά

AVRA είπε...

καλη χρονια!

akrat είπε...

τουλάχιστον μπορώ να πω με στεντόρια φωνή.... "ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΟ... ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ..."


"ΣΕΞ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ...."

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αχχχχχ....κεκτημένη ταχύτης....
:-(

Διαγραφή λοιπόν....: Σ' ευχαριστώ για την ανάλυση, γιατί πίστευα ακριβώς το αντίθετο, για το οποίο, όπως πολύ σωστά λες, ισχύει ότι "...συμβολισμοί που γεννιούνται απο περιστατικά η γεγονότα δεν κρατούν πολύ"
και ...κρατάς ΜΟΝΟ τις ευχές ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΚΙ' ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ...

Τώρα να χαμογελάσω ανακουφισμένη..
;-))))

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

demetrat είπε...

Δε συμψηφίζω τίποτα.
Απλως θυμήθηκα αυτό το ...δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε.
Αλήθεια ποιός τόχε πει;
Προσπαθώ να σου πω, το λόγο γιά τον οποίο ο κοσμάκης δεν μπορεί να τινάξει απο πάνω του τη βρώμα της νουδού.
Γιατί όταν ανοίγει το στόμα του να κριτικάρει και να αγριέψει
του βγαίνει το κάθε σιχαμένο μαλακισμένο και του θυμίζει τις αρπαχτές του πασόκ.
Και πως να μιλήσει η μάννα μου , για κουτσούρεμα της σύνταξης, επικουρικά και κλεψίματα, αφού δε μίλησε όταν της κλέψανε το μισο επικουρικό επι πασόκ;
Τώρα το βούλωσε λοιπόν.
Άχνα.
το μόνο που της μένει είναι να μιλάει με την τηλεόραση και να βρίζει το Μανώλη.
Αχρηστέψατε την εκκλησία του δήμου.
Κατάλαβες τι εννοώ;

δήμητρα.

υ.γ συγγνωμη για τον εκνευρισμό αλλά εξ αιτίας αυτής της ταχτικης , μας κάτσανε στο σβέρκο όλα τα πολιτικά αποβράσματα της ελλαδας.

tractatus είπε...

Η Δήμητρα έχει και τα δίκια της.
Οσο για τον επαγγελματισμό, ΔΕΙΜΕ, εννοώ ότι κάποιοι προσέχουν για να έχουν, σε κάποιες χώρες το συλλογικό είναι πιο απαραίτητο απο το προσωπικό και γι' αυτό και δεν αφήνουν σε τυχαία χέρια σοβαρά ζητήματα εξαιτίας γνωριμιών, φιλίας, συμπάθειας ή εξυπηρέτησης. Η πολιτική πρέπει να είναι υπηρεσία στον Πολίτη και όχι εξυπηρέτηση ημετέρων...γι' αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

patsiouri είπε...

Kαλή χρονιά!!!!!

(Λες να τον αφήσουν να ζήσει????)

ο δείμος του πολίτη είπε...

akrat, ένας στο κενό αποκαλύψεις ακολουθούν.

Δήμητρα, το δικαίωμα σαφώς και το έχεις και ειδικά εδώ μέσα. Το ζήτημα είναι εμείς απλά θα καθόμαστε να κάνουμε συμψηφισμούς ή θα διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε και πληρώνουμε;

tractatus, η διαφωνία μου είναι απλά στο ότι δικός μας ρόλος είναι να κρίνουμε και να διεκδικούμε, να διαμαρτυρόμαστε. Δυστυχώς, οι συμψηφισμοί τούτοι λειτουργούν αποπροσανατολιστικά στο όποιο κίνημα.

Πατσιούρη, Αύρα, Καλή σας Χρονιά.

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Πόσο δίκιο έχεις.

Με έβαλες στο trip να γράψω κι εγω γι αυτο...

Καλή χρονιά σε όλους!!

Kapetanios είπε...

δείμο, η Δήμητρα έχει απόλυτο δίκιο.
Δεν μιλά για συμψηφισμούς αλλά για τον ευνουχισμό που διαπράχθηκε σε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που το 1981 αποτελούσε εν δυνάμει μια βάση ανάπτυξης και εξέλιξης της Ελληνικής κοινωνίας. Μια κοινωνία πολιτών η οποία μπορεί να μην είχε πολιτική ταυτότητα και ξεκάθαρη πολιτική άποψη αλλά είχε εμπεδώσει την ανάγκη αλλαγής του τότε πολιτικού συστήματος και ήταν έτοιμη να ακολουθήσει ένα όραμα.
Όραμα που είχε ανάγκη μετά και τον ιδεολογικοπολιτικό εξαναγκασμό των προηγούμενων 3-4 δεκαετιών διακυβέρνησης του τόπου από την τότε δεξιά.
Και όπως γνωρίζεις την ανάγκη της διεκδίκησης την ανακαλύπτει κανείς από την εφηβική του σχεδόν ηλικία , στον τρόπο είναι που κολλάει η μαγιά.
Και όταν σου έχουν κόψει το λιλί από την ρίζα τι να βγεις να πεις.
Ότι τώρα που είσαι εσύ στα πάνω σου κάνε αυτά που δεν έκανα εγώ όταν ήμουν στην θέση σου??
Γι αυτό κάνεις τουμπεκί ψιλοκομμένο μέχρι να κάτσει η σκόνη και να επανέλθει η λήθη μήπως και ο λόγος σου ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία του.
Έως τότε , θα βαρεθούμε να βλέπουμε τον χοντρούλη και την παρέα του να κάνουν πως κυβερνούν και το μαμόθρευτο λελέκι να κάνει πως αντιπολιτεύεται.
Και όπως πάλι γνωρίζεις, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει –πάλι(!!!)- δουλειά πολύ,
χώρια που θέλει και πολλούς –μαλάκες- να δίνουν το αίμα τους.
Τώρα βέβαια το είδος του μαλάκα περισσεύει σε αυτόν τον τόπο , αλλά δεν ξέρω εάν αυτό είναι θετικό ή αρνητικό….

Ανώνυμος είπε...

χα, χα μου άρσε το σχόλιο του αθεό για τον μέγα σκηνοθέτη, φίλο του τέως "πολιτισμάρχη"..

ο δείμος του πολίτη είπε...

VITA MI BAROUAK, θεωρώ ότι όλοι μας πρέπει να γράψουμε κάτι. Μέσα στις γιορτές μείναμε πίσω και οι δημοσιογράφοι έχουν αυλακώσει κάθε πτυχή του εγκεφάλου μας με τις συνομωσιολογικές θεωρίες και τις παπαριές τους. Κάποιοι καλό είναι νομίζω να γράψουν και μία σκέψη του απλού κόσμου.

Καπετάνιε, είπα που διαφωνώ με τη Δήμητρα. Σαφώς και δεν υπερασπίζομαι το ΠΑΣΟΚ και τα στραβά του -αν και λέω τα καλά του, όποια είναι τέλος πάντων. Δουλειά θέλει πολύ και φοβάμαι ότι οι συμψηφισμοί -όσο αληθινοί κι αν είναι- οδηγούν σε έναν απροσανατολισμό κατευθυνόμενο που απογοητεύει τον κόσμο.

κομμούνι, μα έχει δίκιο. Εμείς χωρίς φεστιβάλ τι περιμέναμε, ε;

demetrat είπε...

ΔΕΙΜΟ .Δέν είπες που διαφωνείς.
Απλώς είπες τη μαγική λέξη.
Διαφωνείς δίνοντάς ενα χαρακτηρισμό στα λεγόμενά μου , που μοιάζει να γιατρεύει πάσα νόσο και πάσα ...βρωμοδουλειά.
Συμψηφισμός,,
α τι λέξη μαγική!!
κάτι σάν το σκουπάκι που σπρώχνεις τα σκουπίδια κάτω απ το χαλί.
Δεν καταλαβαίνεις πως εμένα δε με νοιάζει να κατηγορήσω το πασόκ.
Αυτο το μόρφωμα , τόχω ξεγράψει από καιρό.
Με νοιάζει που κόψατε το λιλί -που λέει κι ο καπετάνιος -και τη φωνή του κοσμάκη που σας πίστεψε,και δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη, για όλα αυτά τα χυδαία που συμβαίνουν.
Καλά,
ακόμα δεν έχετε καταλάβει γιατί προηγείται η νουδου;
και θα προηγείται όσο κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.
Ακόμα δεν έχετε καταλάβει γιατί ο κόσμος δεν αντιδρά και τρώει τις σφαλιάρες τη μιά πάνω στην άλλη;
Και πεσμου ο,τι θέλεις, εγω αρχίζω να εχω βάσιμες υπόνοιες, πως αυτο το δήθεν δεν καταλαβαίνω γίνεται επίτηδες.
Γιατί αποκλειεται ακομα και ενας χαζός να μην βλεπει, πως επειδή ο κόσμος θυμαται ακόμα , γιαυτο κλειστηκε στο καβουκι του.
Άρα, εσεις που δεν το βλέπετε, το κάνετε για κάποιο λόγο.
δ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δήμητρα, μετά το σχόλιό σου και την ερμηνεία σου, τόνισα τι εννοώ. Αν δεν το κατάλαβες, δε φταίω εγώ. Έπειτα, το υφάκι που με ταυτίζει με το ΠΑΣΟΚ δε μου πάει. Μπορείς να το πάρεις πίσω ελεύθερα. Γιατί σε ανάλογο ύφος κι εγώ είμαι σε θέση να πω ότι συνειδητά προκαλείς σύγχυση περί των ευθυνών του παρόντος μέσω της λαθολογίας. Όταν εγώ μιλούσα για το ΠΑΣΟΚ δεν ερχόσουν να σχολιάσεις, και τώρα με ταυτίζεις; Όχι, καμάρι μου, όχι εμένα.

Και αν εν πάσει περιπτώσει δεν κατάλαβες πού διαφωνώ, είναι στο ότι επί του παρόντος -λόγω της της θέρμης της επικαιρότητας- τέτοιες σκέψεις απλά συγχύζουν. Αν λοιπόν θες κι εσύ να κρίνει ο κόσμος σωστά, πρέπει να μένουμε στην εκποίηση του πολιτισμού που μέχρι τώρα δεν παρατηρήθηκε ποτέ -είτε βολεύει το ΠΑΣΟΚ είτε όχι δε με νοιάζει. Μόλις ξεφουσκώσει και αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές, τότε μπορούμε συνολικά να κρίνουμε την πολιτική των δύο κομμάτων.

βοιωτός είπε...

Καλή χρονιά.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Βοιωτέ, καλή σου χρονιά.

demetrat είπε...

Καμάρι μου, όταν σχολιαζες εσυ για το πασοκ, πιθανόν να μην το ήξερα και καθόλου.
Εγώ τώρα τελευταία ανακάλυψα το χώρο εδω.
Αν θίγεσαι εσυ γιατι σε ταυτιζω με το πασοκ ,[ αυτο γινεται γιατι εσυ δικαιολογεις τα αδικαιολογητα), τι να πω και γω που με λάσπωσες με το συμψηφισμό.
Εν πάσει περιπτώσει, το υφάκι που λες μη το παίρνεις , κιαυτό θα βρει που θα πάει.
Δεν ειναι για σενα,
είναι γιαυτούς που δεν αντιλαμβάνονται οτι με τις μαλακιες που έκαναν , έκοψαν γλωσσα και λιλί , από τον μισό ελληνικό λαό,και τον υποχρεώνουν να τους ψηφίζει με κρύα καρδιά και να λέει ψέμματα για να τους δικαιολογεί ακόμα.
δ.
υ.γ ....κι εγώ είμαι σε θέση να πω ότι συνειδητά προκαλείς σύγχυση περί των ευθυνών του παρόντος μέσω της λαθολογίας......

ε ,άμα θές πέστο ,και τι έγινε.Πρώτη φορά θα συμβει;
δ

demetrat είπε...

προς καπετάνιο.
Μήπως εκτός απ το βλάχικο θεληματικό σας πηγούνι, έχετε και ποντιακόν στέρνο;Αυτο το λιλί, με μπέρδεψε.
δ.

akrat είπε...

μπρε φίλε ωραία τα λες για την ΝΔ αλλά και αυτά τα άθλια σκουλίκια του ΠΑΣΟΚ αυτούς τους λιγούρηδες σκουληκάνθρωπους που από κάτι μπατηριές το 1981 μας έπηξαν με τις κάρτες τους και τα αμάξια τους τα ξέχασες?? γιατί εγώ τους κατάλαβα μικρός.... ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΜΚ ΚΑΙ ΤΗΝ Ν. ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ 1978.... από τότε είδα τι σκούληκες ήταν... τουλάχιστον με την αστική ΝΔ δεν βρωμίζει και η ιδεολογία του σοσιαλισμού.... τι να λέω τώρα....
και για να ξεκαθαρίσω όχι ότι έχω και σε κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα καμμιά ελπίδα όλοι της κονάμας είναι... (να θυμίσω τους ψευτοκόκκινους δήμους και τα όργια κονόμας???) μόνη ελπίς η εργατική τάξη που κάθε 60 χρόνια βρήσκει για 10 ημέρες το δρόμο της.... όποιοι είναι υπομονετικοί.... έχουν ελπίδα να βρεθούν στους τάφους ή στην εκπλήρωση των ιδεών τους.....

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν το λέω, Δήμητρα, απλά ήταν μία εικόνα που μπορεί από ένα αποσπασματικό σχόλιο η άρθρο να προκύψει. Αυτό ήθελα να τονίσω με το σχετικό σχόλιό μου. Δε θύμωσα, αλλά μου φάνηκε λίγο επιθετικό όπως το έθεσες και απολογούμαι για το σφάλμα μου. Σιγά μη κάτσω να μαλώσω για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τώρα.

Akrat, δε θα πω ότι έχεις άδικο. Απλά εν θερμώ δεν είναι σωστό να συμψηφίζουμε. Όταν ξεφουσκώσει θα το κάνουμε πιο ελεύθερα. Εξάλλου, κρίνω με τοπική σκέψη για τον πολιτισμό και μόνο. Πόσους αποχαρακτηρισμούς έκανε το ΠΑΣΟΚ; Πόσες απλήρωτες συμβάσεις άφησε; Αν έκανε αυτά τότε μπορούμε να σχολιάσουμε σε λίγες βδομάδες που θα χαθεί το ροζ χρώμα και ο λαϊκισμός.

SPY είπε...

κ. Δείμο, αυτή την εποχή πιο εύκολα βρίσκετε πολική αρκούδα στο Λευκό Πύργο παρά βουλευτή της ΝΔ στα κανάλια.
Εδώ μέχρι και οι γνωστοί δηλωμένοι νεοδημοκράται μπλόγκερς ετουμπεκίασαν.

Πάντως ατέρμονο γέλωτα είχε η εμφάνιση στην εκπομπή του Κουίκ (άαααλλος φωστήρας κι αυτός..) του υπέρπολιτισμένου βουλευτού της ΝΔ που μπήκε στο γήπεδο (πως τον λέγαν πάλι; Καράογλου;).

Τέρενς: "Γιατί η ΝΔ παραπατάει τόσο πολύ με την υπόθεση Ζαχόπουλου;"
Καράογλου: "Ίσως γιατί, κ. Κουίκ, δεν υπάρχει μια ενιαία γραμμή. Δεν μας έχει πει κανείς ποιά είναι η συγκεκριμένη θέση που πρέπει να υποστηρίζουμε"

[...]

ο δείμος του πολίτη είπε...

Spy, και δε διαφωνούμε καθόλου, ξέρεις.

ShareThis