Κάτι τρέχει τελικά με τον Τατούλη


Δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά ξαφνικά ο Καραμανλής αποφάσισε να δείξει ότι είναι σκληρός. Αποφάσισε πολύ εύκολα να περάσει στην εύθραυστη και οριακή πλειοψηφία διώχνοντας ένα μόνιμο και απρόβλεπτο βραχνά. Με την απόφασή του αυτή κανοποιεί τα στελέχη και τον κόσμο του κόμματος προβάλλοντας ένα σκληρό πρόσωπο, ένα πρόσωπο αποφασισμένο να κινηθεί με κάθε κόστος. Συσπυρώνει ενόψει εκλογών επενδύοντας στο πρόσωπό του και παράλληλα προσπαθεί με νέο προφίλ να προσεγγίσει νέους ψηφοφόρους ή να κρατήσει τους παλιούς.

Σε ποια όμως χρονική συγκυρία; Έχει ήδη δρομολογηθεί το ξεπούλημα της Ολυμπιακής, έχουν ήδη εξασφαλιστεί χρήματα για τις τράπεζες, η ΔΕΗ επιβάλλει αυξήσεις προκειμένου να στηριχτούν οι χρηματιστηριακοί αγοραστές και με έναν προϋπολογισμό έτοιμο για ψήφιση -αν και ο μόνος που δεν τον θέλει είναι ο ίδιος ο λαός- και φυσικά δρομολογήθηκαν όλα για τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων. Δηλαδή, όλα τα μεγάλα ζητήματα που είχε στοχεύσει μοιάζουν να δρομολογήθηκαν (ας θυμηθούμε και το ξεπούλημα των λιμανιών σε ιδιώτες). Αρχίσαμε δηλαδή να ετοιμαζόμαστε για εκλογές.
Ετοιμαζόμαστε για εκλογές έχοντας αποπροσανατολίσει με αυτό το αποφασιστικό πρόσωπο από σκάνδαλα και βέβαια τα πραγματικά προβλήματα του πολίτη. Βέβαια, πέραν των άλλων, αποκαλύπτεται και μία τακτική που μέχρι τώρα την είχαμε συνηθίσει μόνο προς διαδηλωτές. Δεν ανέχεται ο πρωθυπουργός καμία απολύτως αμφισβήτησει.
    Σχετικά στο Έθνος, στο Ριζοσπάστη, στον Ελεύθερο Τύπο και τη Ναυτεμπορική.

17 έκριναν :

akrat είπε...

ρε παιδί μου αυτό το σταλινομαοικόφιλελεύθερο κατακάθι στην χώρα τούτη δεν νομίζεις ότι εκτιμάτε υπέρ του δέοντος??????????
λέγω εγώ τώρα....

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν είναι σταλινικό κατεστημένο, akrat. Περισσότερο είναι μία ανάγκη για την προβολή της δράσης των αριστερών ομάδων.

αθεόφοβος είπε...

Απλά με την διαγραφή του Τατούλη σφίγγουν οι κώλοι των δικών του γιατί αν ρίξουν τον Καραμανλή ξέρουν ότι θα γίνουν εκλογές με λίστα τις οποίες με τις σημερινές συνθήκες θα τις χάσουν και πολλοί θα μέινουν εκτός νυμφώνος.

ΤΑΣΟΣ είπε...

Αν το είχε κάνει υπουργό η αν δεν έκανε υπουργό ανταγωνιστή του δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα

Eva Stamou είπε...

Νομίζω ότι ένα γενικότερο θέμα που εγείρει η αντιπαράθεση Κυβέρνησης-Τατούλη, είναι η έλλειψη ισορροπίας ανάμεσα στα δύο άκρα των ιδιωτικών διαλόγων αφενός, και των δημόσιων μονολόγων, αφετέρου - ή θα συζητάμε πραγματικά αλλά μόνο με τους δικούς μας, ή θα μονολογούμε δημόσια, δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου και του ασφαλούς πλαισίου κάποιων ΜΜΕ.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Ο ένας πόλος του δικομματισμού συμπληρώνει και παραδίδει στον άλλο με την προυπόθεση να εξυπητερούνται τα ίδια ολιγαρχικά συμφέροντα, εις βάρος όλων και φυσικά καλύπτοντας της πομπές και τα σκάνδαλα. Είδατε πως έχει θαφτεί το μείζον της Siemens όπως τα μικρότερα παλιώτερα των εξοπλιστικών προγραμμάτων TOR M1κλπ. Το σύστημα χρειάζεται το Πασοκ τώρα για να ελέγχει σε περίοδο πείνας πήξης και ταχείας σφήξης ΤΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΙΝΗΜΑ.
Εναλλακτική λύση των φωστήρων σεναρίων η σύμπραξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάτι σαν το 0-0 ΟΣΦΠ-ΠΑΟ την άλλη μέρα θα τόχουμε ξεχάσει.
Κάτι σαν σεξ χωρίς προ- και μεθεόρτια. Σκέτο σέξ χωρίς αίσθημα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πραγματικά, αθεόφοβε, κανείς δε θα θέλει να φέρει την ευθύνη ότι έριξε την κυβέρνηση. Ωστόσο, η ανασφάλεια είναι σίγουρο συναίσθημα και μάλιστα όταν οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πίσω την κυβερνώσα παράταξη.

Τάσο, αυτό είναι βέβαιο. Και όταν είχε υπουργείο ο ίδιος δεν είχε αρμοδιότητες (βλ. το χοντρό) και τούτο είναι χειρότερο.

Εύα, ο διάλογος δεν παίζει κανένα ρόλο πιστεύω. Ο διάλογος επιλύει διαφορές μόνο όταν υπάρχει διάθεση εξεύρεσης λύσεων. Δεν απτελέι πανάκεια. Και διάθεση δεν υπάρχει σε καμία περιπτωσαη από τον Καραμανλή που δε σηκώνει αμφισβητήσεις.

Διόνυσε, ο δικομματισμός παίζει το δικό του ρόλο στη "δημορκατία". Και κάθε συζήτηση πάνω στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή η απειλή πρόωρων εκλογών κλειδώνει ακόμα περισσότερο τη συνείδηση του πολίτη.

Mandalore είπε...

Ο Χουντίνι ήταν πολύ γνωστός για τα μαγικά του κόλπα. Με αντιπερισπασμούς μπορούσε να ξεγελάσει τεράστια πλήθη ανθρώπων.

Στην υγειά του κ. Καραμανλή, του μικρού μας μάγου.

Στην υγειά και του κ. Τατούλη, που δέχτηκε να τελειώσει την καριέρα του ως αντιπερισπασμός.

Και καλα ξεκουμπίδια.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Mandalore, εξαιρετικός ο παραλληλισμός. Φοβερό.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Στα όριά τους, παίζουν.
Σε τεντωμένο σκοινί και ποιοί θα την πατήσουν, παίζουνε με την φωτιά.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και όποιος παίζει με τη φωτιά, κινδυνεύει να καεί, Σπίθα.

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Καλά ότι να ναι γίνεται… σε περίοδο κρίσης ο Καραμανλής σκοπεύει να κυβερνήσει με 151.
Ε ρε τι έχει να γίνει μετά τα Χριστούγεννα, όταν το δώρο των Χριστουγέννων θα χει εξανεμιστεί και το οστικό κύμα θα έχει φτάσει στην πραγματική οικονομία.
Έρχονται απολύσεις παιδιά και μαζί περίοδος επαναπροσδιορίσου και δράσης.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Vita, συμφωνούμε απολύτως.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κάθε φορά που ο Καραμανλής θα προσπαθεί να το παίξει σκληρός, θα αυτογελοιοποιείται περισσότερο!
Γιατί ο λαός τον ήθελο σκληρό απέναντι στους διαφθαρμένους κι όχι όσους του ασκούν κριτική!

patsiouri είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με Διόνυσο και ΆΣσκαρ.

Ανατριχιάσαμε πάλι με τη βαρβατιλοφάση που επιβάλλουν στον Καραμανλή κάθε τρεις και πέντε τελευταία...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άσκαρ, Πατσιούρη, συμφωνούμε απολύτως. Για γέλια γίναμε, ένα μόλις χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕΡΑΣΙΔΗ?
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΜΑ..

ShareThis