Δημιουργούμε ένα κίνημα πόλης


Στις 17 του Μάη ο Δήμος Σταυρούπολης πραγματοποιεί ημερίδα βάσει της πρότασής του για τη μετεξέλιξη του στρατοπέδου Παύλου Μελά σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.


Με την  πρόταση μας για την μετεξέλιξη του  πρώην στρατοπέδου θέτουμε τη βάση για ένα διάλογο που θα κάνει πραγματικό το Όραμα μιας αληθινά ποιοτικότερης ζωής για τα παιδιά μας. Βασική αρχή της πρότασής μας είναι η μετατροπή του χώρου σε Μητροπολιτικό Πάρκο χωρίς καμία νέα δόμηση. Δημιουργούμε ένα πάρκο που θα στηρίζεται στην αρχή του σεβασμού του φυσικού τοπίου και του ανθρώπου μέσα στο αστικό περιβάλλον. Με κυρίαρχο στοιχείο το πράσινο και ήπιες δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού θα αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση ποιοτικής καθημερινότητας για τους κατοίκους της περιοχής.
Σαφώς και διαφωνούμε με κάθε πρόταση διαχείρισης της πολιτικής άρνησης της κυβέρνησης για οικοπεδοποίηση έστω και μέρους του πρώην στρατοπέδου. Οι ελεύθεροι χώροι δεν κατατμίζονται, η υγεία και η ψυχική διάθεσή μας δεν αντέχζουν πια άλλη μόλυνση. Προτάσεις για οικοδόμηση, προτάσεις για παραχώρηση, ακούγονται μόνο μέσα σε ένα περίεργο οίστρο νεοφιλελεύθερων απόψεων, που προκαλούν το κίνημα που ολοένα γιγαντώνεται.

Η πεζοπορία της 10ης Μάη από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά προς το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου απέδειξε με τον κόσμο της ότι οι πολίτες απαιτούν ενεργά και στην εποχή του καναπέ -και μάλιστα μια ηλιόλουστη μέρα επέλεξαν μια ειρηνική μα μαχητική κινητοποίηση.

Η ημερίδα της 10ης Μάη έρχεται να δείξει τη συμπαράσταση που έχει ο Δήμος Σταυρούπολης στην πρότασή του για 100% Μητροπολιτικό Πάρκο από σημαντικούς και μαζικούς φορείς της Θεσσαλονίκης. Στην ημερίδα εισηγούνται ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, το ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ τη συμπαράστασή τους εκδηλώνουν η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Επαγγελματικό Επιμητήριο. Από τον ακαδημαϊκό χώρο θα εισηγηθούν ο Ιωάνης Τσαλικίδης της Γεωπονικής Σχολής και η Μαίρη Τζημοπούλου από την Αρχιτεκτονική.



14 έκριναν :

Unknown είπε...

Καλό κουράγιο, καλή δύναμη και ελπίζω να έχετε γερό στομάχι!

ένας είπε...

Καλημέρα Δήμο.
1.Καλή επιτυχία να έχετε σ΄όλες τις προσπάθειες σας.
2.Μπράβο σας, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πάμε μπροστά (για να έχουν μέλλον και τα παιδιά μας).
3...χάθηκες!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Vrennus, ευχαριστούμε πολύ.

Σουίτα,πράγματι χάθηκα, καθώς αυτή η μερίδα και γενικότερα η πρόταση του Δήμου και η επικοινωνία με όλους τους φορείς της πόλης μου τρώει κάθε λεπτό της μέρας. Συν, βέβαια, τους μαθητές μου κάθε απόγευμα.

anepidoti είπε...

να δεις που θα το καταφέρετε, έτσι καταλαβαίνω!
καλή επιτυχία!

karfoto είπε...

Γειά σου Δήμο....

το έβαλα όλο το άρθρο στο karfoto, με το link σου

μπράβο στην προσπάθεια...

αλλά που κολλάει το θέμα ?

μήπως ανήκουν στην Εκκλησία τα στρέμματα ?

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ανεπίδοτη, ήδη πολύ άρχισαν να μιλάνε για το μετά την παραχώρηση.

Καρφωτέ, η εκκλησία δεν έχει καμία σχέση. Με το στρατό είναι η σύγκρουσή μας.

fitsoulas είπε...

οξυγόνο στην θεσσαλονικη μας έπνιξαν τα τσιμέντα τα στρατόπεδα στον απλό πολίτη αντί για μικροπολιτικές εξυπερετησεις όλοι μαζί για το κοινό καλό

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έτσι, είναι, φίτσουλα. Όλοι οι φορέις στο πλευρό μας, αλλά δυστυχώς η Πολτιεία κωφεύει.

takis είπε...

Τι τα θέλετε τα μητροπολιτικά πάρκα...κτίστε κανένα γκαράζ, κανένα καζίνο, καμιά καφετέρια κανένα mall.. να κονομήσετε κιόλας

ΥΓ Να πάνε όλα καλά.

akrat είπε...

καλημέρα
καλή τύχη και όλα να πάνε πανέμορφα
πάντα στην πρωτοπορεία

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τάκη, το σκεφτήκαμε, αλλά φοβηθήκαμε ότι με την κρίση δε θα έχουμε πελάτες. Άσε που έχουμε πέσει θύματα των προεκλογικών εξαγγελιών :)))

Akrat, σ' ευχαριστούμε.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

να σου ζήσει η κορούλα ρε μπαγάσα!

μαραμένα σύκα είπε...

Ελπίζω να τα καταφέρεται,αν και σ'αυτόν τον τόπο η ελπίδα έχει πεθάνει προ πολλού.
Είναι τρομερό να βλεπεις την θεσσαλονίκη να καταντάει σαν την Αθήνα(τέρας ασχήμιας).

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άσκαρδαμυκτί, σ' ευχαριστώ πολύ.

Μαραμένα σύκα, έτσι είναι. Παλεύουμε, πολεμάμε για κάτι διαφορετικό, για κάτι μακριά από την άσχημη παράδοση του τσιμέντου.

ShareThis