Πολιτική δίωξη στον Παπαγεργόπουλο; Το άλλο με τον Τοτό το θυμάστε;

Αν ήταν κομμουνιστής θα το καταλάβαινα. Αν ήταν ρεβιζιονιστής αριστερός θα το δεχόμουν. Αλλά να το λέει ένας δεξιός Δήμαρχος μετά από το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο του αιώνα στη Θεσσαλονίκη, νομίζω ότι παραπάει. Ο λόγος για τον Παπαγεωργόπουλο -το γνωστό δήμαρχο που επιθυμεί τη διατήρηση του κλητήρα-υπουργείο- που κάνει λόγο για «απόπειρα πολιτικής δίωξης» και προσπάθεια κάποιων «να κρατήσουν σε πολιτική ομηρία τη διοίκηση μέχρι τις δημοτικές εκλογές του επόμενου έτους».

Αφορμή για την ατάκα του αιώνα;  Το γεγονός ότι μετά την καταγγελία της Αράπογλου, η δικαιοσύνη του άσκησε συμπληρωματική δίωξη εχθές για τη μεγάλη υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου. Μία συμπληρωματική δίωξη στην οποία «φωτογραφίζονται» 17 παράγοντες και υπάλληλοι του δήμου.

Δηλαδή δε φτάνει που -στην καλύτερη για αυτόν περίπτωση (δε γράφουμε για τη χειρότερη γιατί είμαστε κι επώνυμο blog)- δεν κατάλαβε ότι έλλειπαν χρήματα από το ταμείο του Δήμου (τόσο πλούσιος είναι πια αυτός ο Δήμος ή απλά δεν κάνουν ποτέ έργα ή δεν κάνουν ποτέ έλεγχο στα ταμεία;), τώρα ζητάει και τα ρέστα που η δικαιοσύνη θέλει να ελέγξει τους πάντες πριν αποφανθεί ποιος είναι ο υπεύθυνος.
Θυμίζουμε λοιπόν στο Δήμαρχο ότι τελικά η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει αν αυτός κι οι συνεργάτες του ευθύνονται κι όχι ο τύπος ή η αστυνομία ή ο ανακριτής. Συμπληρωμαιτκή δίωξη δε σημαίνει καταδίκη, αλλά έλεγχο βάσει υποψιών ή ενδείξεων. Ως αιρετός θα έπρεπε ο ίδιος να παρακαλάει όχι μόνο να πάει η υπόθεση στη δικαιοσύνη, αλλά μάλιστα να πιέζει να προσωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες. Αντίθετα, φοβάται πολιτικές διώξεις (κομμουνιστής των 60 και των αρχών του 70 είναι;).
Και όλα αυτά με τη σύμπτωση -τάχα χαρακτηριστική- ότι αυτή η «προσπάθεια ομηρίας» έρχεται 24 ώρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, 24 ώρες μετά την καταγγελία του για την κατάργηση του ΥΜΑ-Θ, 30 ημέρες πριν την εκδίκαση της αγωγής του εναντίον της Χρ. Αράπογλου για συκοφαντική δυσφήμιση (ήδη βέβαια ένα δικαστήριο την απάλλαξε και έκρινε βάσιμες τις καταγγελίες εξου και η νέα δίωξη) και τρεις μόλις ημέρες πριν τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου (όλα τα έχει η Μαριωρή, δεν έχουμε χώρους παρκαρίσματος, δεν έχουμε καθαρό αέρα, δεν έχουμε πράσινο, αλλά κτίριο έχει η Θεσσαλονίκη !!!). Σύμφωνα με τη Χρύσα Αράπογλου (επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης) ο κατεξοχήν υπεύθυνος για το διασυρμό και την ομηρία του δήμου Θεσσαλονίκης και για τη δυσφήμιση της πόλης μας, εξακολουθεί να επιχειρεί, για μία ακόμα φορά χωρίς επιτυχία, να μεταθέσει τις αυτονόητες πολιτικές και άλλες ευθύνες του. Ψυχραιμία κύριε Παπαγεωργόπουλε. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να λάμψει η αλήθεια και να κατανεμηθούν από τη δικαιοσύνη οι ευθύνες.

10 έκριναν :

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Το θράσος των ανθρώπων είναι απίστευτο!
Πάει να μιμηθεί τον Ψωμιάδη, που κάθε φορά που ζοριζόταν ανακάλυπτε "διωγμούς του κράτους του Κολωνακίου"!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άσκαρ, τέτοιο παραλληλισμό δεν τον σκέφτηκα είναι η αλήθεια. Για όλα φταίει η Αθήνα, το ΠΑΣΟΚ (κάπως έτσι δεν κατήγγελνε προεκλογικά κι ο Καραμαναλής;). Μόνο που ξέχασαν ότι οι εκλογές τελείωσαν κι έχασαν 10 μονάδες επειδή έφταιγαν μόνο οι άλλοι.

takis είπε...

Ελάτε ρε παιδιά, για πόσα λεφτά μιλάμε?
μην είναι για πενταροδεκάρες πάλι..
αφήστε τον πρωταθλητή να "ολοκληρώσει το έργο του"...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν θυμάμαι καλά μιλάμε για τριάντα και εκατομμύρια (κάτσε να το γράψω με ψηφία γιατί έτσι χάνεται: +30.000.000 € -όχι δραχμές). Και όλα αυτά όταν ο Ατσαλάκωτος ετοιμάζει φιέστες για το νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Βασικά μακαρι να ήταν πολιτική η δίωξη Βασιλάκη... Ποινική είναι..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και να δούμε τι θα αποκαλυφθεί ακόμα, Στάθη.

spirosvii είπε...

ε καλά αυτοί είναι μαφιόζοι κύριε Δείμο. Δεν αξίζει να χαλάτε τα κουμπιά του πληκτρολογίου για τέτοιους ξεφτύλες.

Να είστε καλά!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σπύρο, δεν ξέρω αν είναι μαφιόζοι, αλλά αποχρώσες ενδέιξεις υπάρχουν πολλές σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Το πληκτρολόγιο έγιδε δε φίλο μου, και γράφει από μόνο του τις σκέψεις μου, ούτε καν κουράζομαι :))

lemon είπε...

Κάτι άσχετο με το ποστ σου, σχετικό με τη δημαρχία Θεσσαλονίκης όμως:
Φίλοι στη Θεσσαλονίκη μου επεσήμαναν πόσο άσχημα χτύπησε η έντονη διαφορά ανάμεσα στο υπερπολυτελέστατο νέο δημαρχείο-ακριβώς απέναντι στο παλιό λυόμενο (!) σχολείο...
Ντροπή δεν είναι, τα λεφτά των πολιτών να στεγάζουν πολυτελή γραφεία και το σχολείο, 30 χρόνια μετά, να στεγάζεται, ακόμα προσωρινά μέσα σε πάρκο?
Καλά, δεν είπα να μη γίνει δημαρχείο, μα κάποια ισορροπία είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί?
Καταλαβαίνεις τι εννοώ...
Ευχαριστώ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Βασικά, Λεμονιά, ο Δήμαρχός μου δεν πήγε. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε σε φανφάρες ενός Δημάρχου, όταν με το ΠΑΣΟΚ άρχισαν τα έργα και μία πριν τα εγκαίνια το κατηγορούσε ότι ποινικοποιούν τον αγώνα του. Δεν είναι μόνο το σχολείο, είναι το σκάνδαλο, είναι η στάση του σε όσα ζητούνται.

ShareThis