Παιχνίδι

Έχει πλάκα το πώς ξεκίνησε και πώς αμέσως κάλυψε τόσο μεγάλο μεγάλο μέρος του διαδικτύου. Πρέπει λέει να γράψω 5 πράγματα για εμένα  αφού με πρότειναν 7 φίλοι και να προτείνω άλλους 5. Για να δούμε, λοιπόν.

1) Καπνίζω σαν αράπης μόλις μου δοθεί η ευκαιρία όταν έχω διαλείμματα από τα μαθήματα ή όταν δεν είμαι δίπλα σε άκαπνους (σεβασμός στους μη καπνιστές). Είμαι περισσότερο εκείνης της λογικής που λέει όταν έτρωγα τόσα χημικά σε διαδηλώσεις ή καταναλώνω τόσα συντηρητικά καθημερινά, τουλάχιστον το τσιγάρο μου προσφέρει μια ευχαρίστηση μοναδική. Ωστόσο, δεν ανέχομαι εκείνον που καπνίζει αδιάφορος για τον διπλανό άκαπνο. Δεν καπνίζω πάνω από ένα τσιγάρο στο γραφείο για να μην ενοχλώ τα κορίτσια, δεν καπνίζω στο σπίτι μέσα να μην ενοχλώ τη γυναίκα μου. Είναι θέμα σεβασμού και δημοκρατίας.
2) Αγαπώ τη διδασκαλία. Κάθε βήμα μου στηρίζεται σε αυτήν. Η άλλη μου αγάπη είναι η πολιτική. Η γυναίκα μου έρχεται στην τρίτη θέση. Τι να κάνουμε; Τουλάχιστον τη βλέπω το βράδυ. Χαίρομαι όμως γιατί σε κάθε βήμα μου είναι δίπλα μου και με στηρίζει.
3) Είμαι υπομονετικός και προσπαθώ να είμαι και ευγενικός με τους άλλους χωρίς να διαμαρτύρομαι, αλλά κάποια στιγμή το μπαλόνι από τον πολύ αέρα σπάει εκρηγνυόμενο. Δεν αντέχω επίσης τη φτηνή επιχειρηματολογία προκειμένου να δικαιολογήσουμε μία λάθος κίνηση. Ζητώ συγνώμη ή με τρόπο ή στα ίσα. Αν δε το κάνω ή είμαι μαλάκας και δεν είδα το λάθος ή αδιαφόρησα τελείως για το διπλανό μου (πράγμα που σπάνια κάνω).
4) Μισώ όσους "σκοτώνονται" να επαινούν και να καθαρίζουν το αυτοκίνητό τους. Μισώ όσους το έχουν στη μπίχλα. Το αυτοκίνητο δεν είναι πούτσος να το καθαρίζουμε, να το περιποιούμαστε για να γαμήσουμε. Είναι εργαλείο. Με άλλο πράγμα πέφτουν οι γυναίκες. Ας το πει κάποιος σε αυτούς.
5) Αλλάζω δρόμο και εγκαταλείπω συζητήσεις μόλις ακούσω να μιλάνε για το χαμένο ελληνικό πολιτισμό. Είναι η κομμουνιστική μου κληρονομιά, αλλά δεν αντέχω τους εθνικισμούς. Η Ελλάδα είναι τόσο χαμηλά που όταν φτάνει την 20-50 θέση κάτι έγινε λέμε. Ευτυχώς που η Ζιμπάμπουε και η Λατινική Αμερική είναι σε χειρότερη θέση και κάτι κάνουμε. Να λέμε και πάλι καλά στον καπιταλισμό που έχουμε. Αφού δεν είμαστε σαν εκείνους. Αλλά έχουμε χρόνο.

Προτείνω τους γείτονές μου το Μιχαλάκη, το Τσαλίμι, τον παραγείτονα Angelito, το Ροΐδη και το Vrennus.

30 έκριναν :

Catherine είπε...

Και πριν καλά καλά προλάβω να σε καλέσω το είχες ήδη κάνει! Όσο για το 5...εγώ κάνω σολάριουμ να την φτάσουμε την Ζιμπάμπουε γιατί την Λατινική Αμερική την έχω πετύχει σε απόχρωση...:)

Kapetanios είπε...

"Το αυτοκίνητο δεν είναι πούτσος να το καθαρίζουμε, να το περιποιούμαστε για να γαμήσουμε. Είναι εργαλείο. Με άλλο πράγμα πέφτουν οι γυναίκες. Ας το πει κάποιος σε αυτούς."

Βρε και το άλλο “εργαλείο” είναι αγαπητέ δείμο αλλά ...όλα μάθαμε να τα κάνουμε ανάποδα σε τούτο τον τόπο ;)
Και κόψε το τσιγάρο! :)))

Ναυαγός είπε...

Όλα καλά, να μην έλεγες και αυτό το "μισώ", θα ήταν καλύτερα. Τουτέστιν διαφωνώ μαζί σου!

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΣ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ? ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ(SIC) ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΕΜΙΣΘΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ "ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ" "ΣΤΕΡΕΩΜΑ" ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 4 ΧΡΟΝΙΑ!... Π.Χ:Μ.ΔΙΑΚΟΣ... ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ" ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ?

αερικο είπε...

Στο Νο1 συμπεριφερομαστε ακριβως με τον ιδιο τροπο! :-)

annamaria είπε...

Τελικα δεν ειναι ασχημο το "παιχνιδακι" αυτο.
Ολο και κατι παραπανω καταλαβαινουμε για τους blogoφιλους.

Χαιρομαι που "σηκωσες το γαντι"!

nyctolouloudo είπε...

ευτυχώς για την γυναίκα σου που παίρνει το αργυρό μετάλλιο..

ξέρεις τι είναι τα χοντρά και καθαρά αυτοκίνητα; η επιμήκυνσις του *ούτσου....

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα να σηκώσω ένα γάντι. Και έχω δείξει ότι λατρεύω τους διαλόγους και θέλω για λόγους δημοκρατίας να κρατάω τα ανώνυμα σχόλια και να τα σχολιάζω (το έχω κάνει πολλάκις) παρά να τα σβήνω, όπως έχω και δικαίωμα και επιλογή.

Ωστόσο, ας μου επιτρέψουν οι φίλοι μου ιστολόγοι να ρωτήσω, ποιος είναι εκείνος ο αγωνιστής που τολμάει να μπαίνει στην παρέα μου, κρυμμένος σαν δειλή προβατίνα πίσω από το κάγκελο του μαντριού της ανωνυμίας που τον προστατεύει και να μου μιλάει σε τέτοιο ύφος περί πολιτικής; Η δειλία είναι ένα συναίσθημα που δε γνώρισα.

Ίσως όμως η δειλία του δεν του επιτρέπει να μιλήσει ανοιχτά για το ρόλο του στο δήμο, στον οποίο δραστηριοποιούμαι πολιτικά -κάτι που ποτέ δεν έκρυψα- και ίσως και το τι προσπάθειες κάνει για τη βελτίωση της ζωής μας. Βέβαια είναι εύκολο να συκοφαντούμε και να διασύρουμε άτομα. Αλλά τι να κάνουμε η δειλία είναι ίδιον εκείνων που κρίνουν την πολιτική χωρίς να έχουν αντι-προτάσεις ή αντι-πράξεις.

Ας ζητήσω από την ιστοπαρέα μία συγνώμη για τον πολιτικό μονόλογό μου (γιατί μονόλογος θα μείνει από τη δειλία για απαντήσεις).

ο δείμος του πολίτη είπε...


Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να βάλλω κι άλλα πράγματα (π.χ. ότι είμαι εγωιστής κλπ) αλλά αυτά λίγο ή πολύ φάνηκαν θεωρώ τόσο καιρό που με γνωρίζετε μέσα από κείμενα και διαλόγους σχολίων. Ίσως σε άλλη βάση να βρω την κατάλληλη ευκαιρία να το κάνω.

Κατερίνα μου, προσπάθησα να το αποφύγω αλλά κάποιοι έγιναν πιο πιεστικοί (άα ρε, Καπετάνιε και εκεί που έλεγα να αντιπαρέλθω την πάσα σου, μπήκες και με δούλευες).

Αλλά, Καπετάνιε, έχεις δίκιο για το τσιγάρο, αλλά είπαμε είναι συνειδητή επιλογή αρκεί να μην ενοχλώ.

Ναυαγέ μου, πραγματικά δεν είναι θέμα μίσους. Είναι απλά απέχθεια. Δεν μπορώ αυτό το φετιχισμό που συμβολίζει την αρρενωπότητα του οποιουδήποτε τυχάρπαστου. Κι εγώ το πλένω ρε φίλε κι εγώ το προσέχω, αλλά είπαμε δε γαμάμε με αυτό. Έτσι, δεν είναι, μεθυσμένα χρώματα; Ίσως πάλι φταίει ότι έχω ένα σαράβαλο Corsa κοντά στην ηλικία των μαθητών μου, αλλά και πάλι αυτό το έχω απλά και μόνο επειδή ακόμα με εξυπηρετεί. Μπορώ να πάρω άλλο, αλλά το καθυστερώ.

Άνναμαρία, όντως μαθαίνουμε μερικά πράγματα, αλλά το θέμα είναι να γίνει αυθόρμητα και όχι κατόπιν επιμελούς σχεδιασμού του τι θα γράψουμε. Στη λογική αυτή κι εγώ προσπάθησα να γράψω λίγα χαρακτηριστικά πράγματα για μένα.

Ωστόσο, σε όλα αυτά μπορώ να συμπληρώσω ότι πέρασα από όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σαν παιδί επειδή ήμουν λίγο... ζωηρός (περισσότερο και από τα υπερκινητικά). Έχω βέβαια κάτι αυτοκίνητα στο ενεργητικό μου, πτώσεις από αλουμινένιες πόρτες που μου άφησαν σημάδι στη μύτη (αν και το καλύπτουν τα γυαλιά μου), κρανιοκατάγματα και ράμματα (διαφόρων αιτιών) περί τα 6.

Shades είπε...

Τελικά η πολιτική είναι μικρόβιο ή τουλάχιστον έτσι αρχίζει, γιατί στη πορεία πολλά ίσως αλλάζουν φαντάζομαι όχι για σένα.
Αυτό με το αυτοκίνητο μ’ έστειλε, τρελαίνομαι να τους βλέπω να καθαρίζουν όλη τη βδομάδα και να το έχουν μόνιμα κουκουλωμένο για μια σαββατιάτικη βόλτα.
Δείμο μια χαρά σε κόβω.. γουστάρω.

πνευμα είπε...

Αγαπητέ Δείμο ,
πάντα να είσαι έτσι.
Πάντα ο εαυτός σου!

Την καλησπέρα μου.

melomenos είπε...

σεβασμός και δημοκρατία ε;
είσαι απο τους τελευταίους που καταφέρνουν να τα πράτουν!
ειμαι απόλυτα σύμφωνος μαζί σου!
καλησπέρα σου

Kapetanios είπε...

ο δείμος του πολίτη said... "Ωστόσο, ας μου επιτρέψουν οι φίλοι μου ιστολόγοι να ρωτήσω, ποιος είναι εκείνος ο αγωνιστής που τολμάει να μπαίνει στην παρέα μου, κρυμμένος σαν δειλή προβατίνα πίσω από το κάγκελο του μαντριού της ανωνυμίας που τον προστατεύει και να μου μιλάει σε τέτοιο ύφος περί πολιτικής; Η δειλία είναι ένα συναίσθημα που δε γνώρισα "

Μα σε παρακαλώ δειμο που θα μας ζητήσεις να σου επιτρέψουμε μέσα στον χώρο σου!!!
Πες αυτά που πρέπει να πεις - και λίγα είναι

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ξέρεις κάτι, καπετάνιε; Με τρελαίνουν οι δήθεν που ανώνυμα μπαίνουν και σχολιάζουν. Και ανώνυμος είναι εκείνος που δεν έχει χώρο δικό του που να εκτίθεται και να μπαίνει στη βάσανο της κριτικής, αλλά μόνο με τη δειλή καρναβαλική ένδυση προσπαθεί να αλλάξει ταυτότητα. Μα τα καρναβάλια τελειώνουν την Καθαρά Δευτέρα.

Kapetanios είπε...

Δειμο δυστυχώς τα καρναβάλια τελειώνουν την Δευτέρα....παρουσία , δηλαδή ΠΟΤΕ!!
Δέχομαι τον γενικότερο σχολιασμό από "ανώνυμους" ως κατάθεση μιας σκέψης προς προβληματισμό για τους υπόλοιπους "επώνυμους"! Η προσωπική επίθεση σε έναν μπλογκερ παρά το γεγονός ότι δεν απαγορεύεται, επιβάλλεται για αυτόν που την κάνει να υφίσταται ως "πρόσωπο" έστω και διαδικτυακό!! Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να αναλύσω τους λόγους!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Ένα διαδικτυακό πρόσωπο είναι επώνυμο αφού η υπόστασή του αντέχει και σε κριτική και έχει ένα παρελθόν κειμένων για τα οποία κουράζεται και ριψοκινδυνεύει κρίσεις. Ένας ανώνυμος -γνωστό πρόβλημα του δικτύου- μόνο κρίνει ελαφρά τη καρδία αδιαφορώντας πάντα για το κύρος κάποιων ανθρώπων που παιδεύονται και εκθέτονται. Προσωπικά, ο Δήμος δέχεται πολιτική κριτική για το δήμο του όσο εύκολα δέχεται και ο Δείμος για το Blog του. Αλλά πρέπει να είναι υπαρκτά πρόσωπα. Ο Δήμος θέλει ένα ζωντανό πρόσωπο με προτάσεις και ο Δείμος να ξέρει ποιος κρίνει και τι αντιπροτείνει.

Unknown είπε...

Δείμε, νομίζω ότι δεν θα σηκώσω το γάντι! Είμαι απαράδεκτος στο να περιαυτολογώ!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλα μωρέ θα γελάσουμε, θα σε πειράξουμε. Σάματι εγώ τι το ιδιαίτερο έγραψα;

Kapetanios είπε...

Έλααα Vrennus ...πες εσύ και εμείς εδώ είμαστε ! Στο πείραγμα είμαστε πρώτοι χαχαχαχαχα

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Ευχαριστούμε καλέ μου, που μας τίμησες με την "εξομολόγησή σου"! Μια χαρά σε βρίσκω κι εγώ! Να που το παιχνιδάκι της πυραμίδας τελικά αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον, αφού μας δείχνει & την πιό αληθινή & ανθρώπινη πλευρά των blogοφίλων μας!
Καλή εβδομάδα & καλό βράδυ!

annamaria είπε...

εγραψες
"αλλά το θέμα είναι να γίνει αυθόρμητα και όχι κατόπιν επιμελούς σχεδιασμού του τι θα γράψουμε"

Ας το κανει καλε μου Δειμο ο καθενας με τον τροπο που θελει, αλλος απλα, αλλος ποιητικα, αλλος βριζοντας...
τι σημασια εχει??
Ο καθενας ο,τι εχει πουλά.
(αυτο και για τους ανωνυμους)

αθεόφοβος είπε...

Το αυτοκίνητο το πλένουμε όταν κινδυνέύουμε να λερώσουμε τα ρούχα μας όταν μπαίνουμε μέσα,όταν δεν βλέπουμε από τά τσάμια και με τα πρώτα ραδίκια που φυτρώνουν στα πατώματα,αντε και μετα καμιά οικογενειακή εκδρομή που άυτοί που κουβαλάς το μετατρέπουν σε εστιατόριο.

Leigh-Cheri είπε...

Εγώ πάντως ασπάζομαι απόλυτα το ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Από τον τρόπο που ερωτευόμαστε μέχρι τον τρόπο που βαδίζουμε στον δρόμο κι από τις συζητήσεις που κάνουμε μέχρι την ψήφο μας, βέβαια. Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι βαθιά νυχτωμένος. Κι όποιος παίρνει και θέση χωρίς να υπογράφει πρέπει πολύ απλά να αγνοείται. Είναι σα να μην υπάρχει.

Συγχαρητήρια για το 1). Θα θελα (για σένα) να μην είσαι καπνιστής, αλλά εκτιμώ αφάνταστα το ότι τουλάχιστον σέβεσαι τους μη καπνιστές!

Μμμ...μήπως για τη θέση ιεράρχησης όπου τοποθετείς τη γυναίκα σου πρέπει να το ξανασκεφτείς; Το λέω γιατί αυτό που μας μένει σε μια δύσκολη στιγμή κι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία τελικά (για μένα τουλάχιστον) είναι οι άνθρωποι. Ακόμη και για το πιο απλό. Να χω πυρετο και να μου βάλει ένα χέρι αγαπημένο ένα δροσερό πανί στο μέτωπο, ας πούμε. Λατρεύω τη Λογοτεχνία, αλλά δεν θα με βοηθήσει και πολύ μια τέτοια μέρα...

Χαίρομαι κι εγώ που σήκωσες το γάντι.

Τα λέμε.

AVRA είπε...

χαιρομαι που συμμετειχες!ηθελα να σε προσκαλεσω αλλα για καποιο λογο νομιζα οτι δεν θα δεχοσουν...

πολλα φιλια

Ανώνυμος είπε...

ντροπή αγαπητέ, οικογενειάρχης άνθρωπος. Τρίτη βρε έρχεται η γυναίκα σου. Ξέρει ότι μας τα λές εδώ μέσα; Αν το μάθαινε θα της έλεγες "σ'έβαλα τρίτη για να μην σε ματιάσουν"...Αυτό θα' λεγες;

χε χε χε!

Nemertes είπε...

Χτες άκουσα στην τηλεόραση πως δωρίσαμε λεφτά για σχολείο στην... κάποια τριτοκοσμική τέλος πάντων. Μάλιστα. Εμείς δεν έχουμε να φάμε το κοινωνικό έργο μας μάρανε...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Στόχος βέβαια του post δεν ήταν να ακούσω καλά λόγια, αλλά να δείξω μερικά στοιχεία πού ίσως δε φάνηκαν κατά την ιστολογική μου διαδρομή. Ήθελα να είναι πηγαίο, όχι επειδή είμαι κατά των προσεγμένων κειμένων, αλλά επειδή έτσι μπορούν κάποιοι να μάθουν κάτι παραπάνω για εμένα.

Filotas είπε...

Είναι η τρίτη πρόσκληση που λαμβάνω Δείμε, οπότε ετοιμάζω πεντάλογο!
Muchas Gracias!

lemon είπε...

Καλά, αυτό με τα αυτοκίνητα, εκπληκτικό! Ν αγιάσει το στόμα σου!
Κι αυτό με τη γυναίκα σου δεν το πιστεύω. Για να είσαι καλός στην προσφορά-τη διδασκαλία και την πολιτική-πρέπει πρώτα να ξέρεις να προσφέρεις στον άμεσα διπλανό σου.
:)

o kairos είπε...

Φιλε μου,σ αγαπω σε λατρευω,αλλα ξερεις ποσες πεφτουν με τ αυτοκινητο;Οσοι τριβουν αυτοκινητα.

ShareThis