Κρίνετέ με

Οι θρησκευτικές μου αντιλήψεις είναι γνωστές. Ωστόσο, επειδή οι γιορτές είναι γιορτές σε όσους χαρούν την Ανάσταση και σε όσους αδιαφορήσουν, εγώ θα ευχηθώ καλή ξεκούραση και να επιστρέψουν όσοι φύγουν από το σπίτιτ τους με γεμάτες μπαταρίες. Όχι πολύ φαϊ και καθόλου ίσως ποτό -ειδικά οι οδηγοί.Για να μην με κατηγορεί ο Shades και ο Μένιος ότι γράφω σεντόνια, σας αφήνω κάπου εδώ.

Και επειδή πολλά λέγονται στο ιστοχωριό για τα blogs δηλώνω ότι λατρεύω την κριτική. Είναι το μόνο μέσο βελτίωσης του εαυτού και των θέσεών μας. Και βέβαια κάνοντας λόγο για κριτική δεν αναφέρομαι μόνο στην αρνητική, αλλά και στη θετική. Εξάλλου, μου αρέσει πολύ να διαφωνώ και ένας λόγος που γράφω απόψεις και όχι ψυχογραφήματα είναι ακριβώς ότι θέλω να τις βάζω στη βάσανο της κριτικής σας. Είπαμε όμως ότι πρέπει να αμφιβάλλουμε για όλα.
Έτσι με αφορμή αφορμή ένα παλαιότερο κείμενο της Terra Incognita ζητώ να με κρίνετε. Πείτε μου α) 3-5 πράγματα που σας αρέσουν σ'εμένα ή στο blog και β) 3-5 πράγματα που δε σας αρέσουν, που σας "τη δίνουν", τι σας εκνευρίζει, τι θα θέλατε ν' αλλάξει, σ'εμένα ή το blog.
Πάντα ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ.

56 έκριναν :

advocatus diaboli είπε...

Α, μη μας βάζείς δύσκολα, χρονίάρες μέρες. Για να σε διαβάζουμε, βρίσκουμε πράγματα που μας αρέσουν και μας αγγίζουν.
Ευχές πολλές.

paraxeno είπε...

Δείμε, πολύ πολύ χάρηκα με το σχόλιό σου στις παραξενιές, και είναι όπως το λες ακριβώς, γλυκές και πονερές (υπάρχει τέτοια λέξη?) οι αναμνήσεις μαζί...

Σε ευχαριστώ που με τίμησες με την παρουσία σου...

εύχομαι κουράγια δύναμη, δημιουργικότητα και ότι καλό και για τουτες τις μέρες και για όλες τις υπόλοιπες...

με ειλιρινή εκτίμηση
Χριστίνα

χμμμμ μου αρέσει που σε κάθε ποστ τεκμηριώνεις όσο το δυνατόν πιο άρτια τις απόψεις που παραθέτεις...

συνήθως συμφωνώ με τους προβληματισμούς σου, και λατρεύω όσο σε έχω παρακολουθήσει τον λίγο καιρό που είμαι στα μπλογκς τα θέματα που επιλέγεις...

Ζηλεύω τον τρόπο παράθεσης των, διότι εγώ πάσχω σε αυτού του είδους την παράθεση απόψεων... μου βγαίνει κουτσή....

και συμφωνώ με το διαβόλι, αφού σε διαβάζω όλο και κάτι βρίσκω που μου αρέσει, μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι για να γκρινιάξω, αλλά υπόσχομαι μόλις δω να μη διστάσω ;)

Πέρνα καλά αυτές τις μέρες

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Λίγο μικρότερα κείμενα... μόνο αυτό!

Shades είπε...

Εύχομε καλό Πάσχα με ύγεια και χαρούμενες στιγμές.
Θα επανέλθω για σχόλιο (σεντόνι)!!!

Catherine είπε...

Καλό Πάσχα.Εύχομαι να είσαι πάντα δυνατός για το Πέρασμα στην αντίπερα όχθη.

vampiria είπε...

Αυτό που μου αρέσει σ'εσένα είναι ότι την ψάχνεις και δεν αφήνεις (όσο γίνεται)παραμέτρους των θεμάτων σου στην απ'έξω! Είναι ένα θεματάκι τα μεγάλα κείμενα, όμως αυτό ακριβώς είναι που δίνει το έναυσμα για τόσο ευρύ διάλογο! Σε πάω με χίλια, γι' αυτό don't worry, καλά το πας!

Πέρνα super αυτές τις ημέρες και θα ξαναμιλήσουμε! Φιλιά

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κι εγώ καλέ μου, μια χαρά σε βρίσκω! Και οκ, τα κείμενα μπορεί να είναι όντως πολύ μακροσκελή (όπως είπαν & τα παιδιά παραπάνω) όμως αυτό προσωπικά το βλέπω & καλό, αφού γι΄αυτό ακριβώς είναι & τόσο πλήρη, πολύ ενδιαφέροντα & ενημερωτικά! Μάλλον το πρόβλημα έγκειται στον πολύ περιορισμένο ελεύθερο χρόνο μας...
Από την άλλη, μου αρέσει πολύ η οργανωτικότητά σου, η μεθοδικότητα, η ευαισθησία που αποπνέει η επιλογή των θεμάτων σου (σου το έχω ξαναπεί αυτό άλλωστε), η απλότητα, η επιστημοσύνη σου, καθώς & η ολοφάνερη διάθεσή σου να είσαι αμερόληπτος & ανοιχτόμυαλος!
Για όλα τα παραπάνω, σε ευχαριστώ προσωπικά που blogάρεις με τόσο ζήλο & ανιδιοτέλεια!

Πέραν αυτών όμως, εγώ ήρθα σήμερα εδώ & για να σου ευχηθώ...
Ανάσταση σε όλους τους τομείς της ζωής σου, σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου! Κι επειδή ξέρω πως δεν πιστεύεις, σε παρακαλώ να εκλάβεις την ευχή μου με τη μεταφορική ένοια!
Να περάσεις πολύ-πολύ όμορφα,
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν έχω διαβάσει πολύ από σένα, επιφυλάσσομαι να σε κριτικάρω σε 2-3 ημέρες.
Εντωμεταξύ, καλή ανάσταση, με υγεία και χαρά.

annamaria είπε...

Εγω θα σου γραψω μονο ευχες για υγεια χαρα και ευτυχια στη ζωη σου και ο,τι ονειρευεσαι να γινει πραγματικοτητα συντομα !!

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει η εμπεριστατωμένη χρήση της λογικής ανάλυσης στη σκέψη σου.

Δεν μου αρέσει η αποκλειστική χρήση της λογικής ανάλυσης στη σκέψη σου (και σου μιλάει ένας άνθρωπος με Ph.D. στη μαθηματική λογική...)

Προσπάθησε να μου αναλύσεις λογικά πώς να οδηγάω σαν τον Άϋρτον Σέννα. Δεν μπορείς. Εγώ θα σε έβαζα πρώτα στο ίδιο αυτοκίνητο μαζί του και, μετά από 10 στροφές, θα σου έδινα το τιμόνι και θα σου έλεγα: "οδήγα όπως αυτός".

Ανώνυμος είπε...

Το θετικότερο (και συνάμα αρνητικότερο)στοιχείο σου, για μένα, είναι τα μακροσκελή σου άρθρα.
Εμπεριστατωμένα, τεκμηριωμένα, σφαιρικά, σε προκαλούν να σκεφτείς αναλυτικά το θέμα. Το κακό είναι πως δεν έχεις (όχι εσύ, όποιος σε διαβάζει) πάντα τόσο χρόνο.
Καθώς ξημερώνει Σαββάτο, σου εύχομαι καλή ξεκούραση, να γεμίσεις τις μπαταρίες, να φρεσκάρεις τις ιδέες σου και, εφόσον δεν οδηγείς, να πιείς και ένα ποτηράκι.

cyrus είπε...

Δεν μπορώ να σε κρίνω. Το τι κάνει ο καθένας στο σπίτι (μπλογκ) του είναι δική του υπόθεση. Αν δεν μου άρεσε, δεν θα ερχόμουν.

Να περάσεις καλά και να μας ξανάρθεις.

ΤΑΣΟΣ είπε...

Λίγο μικρότερα κείμενα

Leigh-Cheri είπε...

Δε νομίζω ότι είναι σωστό να κρίνουμε ανθρώπους. Με την έννοια του "σε δέχομαι" ή "σε απορρίπτω". Ποιοι είμαστε εμείς στο κάτω κάτω;
Αυτό που μπορούμε να κρίνουμε είναι μόνο συγκεκριμένες πράξεις, συμπεριφορές και (στην προκειμένη περίπτωση) απόψεις και κείμενα. Επομένως, εγώ θα κάνω την κριτική μου στο εκάστοτε ποστ σου, όπως κάνω και ως τώρα.

Αν πρέπει να πω κάτι γενικά, τότε θα πω ότι είναι ένα ιδιαίτερο μπλογκ, σοβαρό και όχι σοβαροφανές ή δήθεν, στο οποίο γίνεται δουλειά κι εγώ το να βλέπω κάτι "παιδεμένο" και δουλεμένο, το εκτιμώ πάρα πολύ. Επιπλέον, απ` τη μέχρι τώρα παρακολούθηση των κειμένων σου, νιώθω κάποια εμπιστοσύνη όσον αφορά στην εγκυρότητα και την αξιοπιστία αυτών που γράφεις και δεν φοβάμαι ότι θα παραπληροφορηθώ. (Είναι ευθύνη αυτό τώρα, ε;)

Εν ολίγοις, χαίρομαι που σε διαβάζω. Κι ας δυσκολεύομαι πολλές φορές. Στο έχω πει νομίζω και παλιότερα ότι γι` αυτό μπορεί να φταίω κι εγώ, με το όποιο επίπεδο και τις όποιες γνώσεις έχω κι όχι εσύ. Με το μπλογκ σου πάντως, εξασκούμαι;-)

Πω πω! Αυτό που ζήτησες σηκώνει τελικά πολλή ανάλυση κι έχουμε και γιορτές...

Καλό Πάσχα!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε δεν έχει κάτι που να μη μου αρέσει. Εκείνο που μου αρέσει πολύ είναι ότι επιχειρηματολογείς. Ξέρεις σήμερα πολλοί λέμε πολλά χωρίς όμως να έχουμε επιχειρήματα. Εσύ πάντα έχεις επιχειρήματα και αυτό είναι που μου αρέσει στο blog σου.
Καλή Ανάσταση
Agorafoviagr

Y. K. είπε...

Καλη ανασταση σε σενα και τους ανθρωπους που αγαπας Δειμε μου!
Ενα εχω να σου πω..αν ξαναγυριζα στο σχολειο ανθρωπους σαν εσενα θα ηθελα για καθηγητες μου.
Ευσυνειδησια,ηθος, αγαπη για αυτο που κανεις και παθος, αγανακτηση με οσα ασχημα συμβαινουν γυρω μας..
Ολα αυτα διακρινω μεσα απο τα κειμενα σου! Πες μου τι κακο βρισκεις εσυ σε αυτα?
(ειμαι αντικειμενικη γιατι ετσι κι αλλιως δε σε ξερω προσωπικα!)
Φιλια πολλα!

david santos είπε...

Thanks for you work. Have a good weekend

Shades είπε...

Φίλε Δείμο Μ. Σάββατο σήμερα και παρότι είμαι μεταξύ της αυλής (ετοιμάζω κοκορέτσι και το παραδοσιακό οβελία) και του πι-σι μου σ’ αυτό το ποστ σου ήθελα να αφήσω ένα σχόλιο.. με εξιτάρισε.
Λοιπόν ας αρχίσω με τα καλά πρώτα, στο μπλογκ σου έχεις πολύ ενδιαφέροντα άρθρα για διάφορα θέματα με άποψη, με θέσεις, με πιστεύω.
Ακόμα μου αρέσεις στα κομεντ γιατί εκεί δεν γράφεις με το ίδιο ύφος όπως στα άρθρα σου.. δηλαδή προσαρμόζεται η γραφή σου ανάλογα σε ποιο μπλογκ είσαι!!!
Και το τρίτο είναι ότι υπογράφεις με το όνομα σου!!!
Πρώτο κακό το έχουμε πει βέβαια σχεδόν όλοι είναι τα σεντόνια.. και καλά να είναι για κάποιο θέμα που με ενδιαφέρει να διαβάσω όταν όμως κάποιο δεν είναι του δικού μου ενδιαφέροντος (μπαίνω.. τρομάζω.. φεύγω..) και αυτό για να το δικαιολογήσω γίνετε γιατί καλώς ή κακώς μας περισσεύει λίγος χρόνος για το blogging, αν έχουμε να διαβάσουμε τρεις Δείμους στη μπλογκόσφαιρα το κλείσαμε το μαγαζί.
Δεύτερο κακό που το τούμπαρες εσύ σε καλο είναι ότι όταν κατάλαβα ότι ασχολήσε με τα κοινά είπα μέσα μου (εδώ να με σκέφτεσαι Μένιο) ο Δείμος μάλλον έφτιαξε ένα μπλογκ που σε δυο τρεις μήνες θα το παρατήσει.. έτσι κάνουν όλοι, θέλουν κόσμο στο πλευρό τους σαν αρχή το παίζουν δημοκράτες «αλλά» υπάρχει αυτό το αλλά που το γνωρίζεις καλύτερα απ’ το καθένα.
Εσύ εδώ όμως κατάφερες να με πείσεις ότι δεν είναι έτσι με το μπλογκ σου!!!
Τρίτο κακό είναι ότι είσαι ρομαντικός και πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις κάποια πράγματα.
Στην αρχή βέβαια όλοι έτσι πιστεύουν.. έχουνε όνειρα θέλουνε να προσφέρουνε κλπ. κλπ. Αργότερα βέβαια ή αλλάζουν ή τους τρώει το κατεστημένο.
Μακάρι να μη γίνει και με σένα φίλε μου!!!!
Τέλος με το δικό μου σεντόνι λοιπόν, κι επειδή δεν θέλω να σου ευχηθώ τα τετριμμένα αφού ξέρω τις θέσεις σου που είναι και δικά μου πιστεύω, σου εύχομαι καλή ξεκούραση να περάσεις όμορφα με την οικογένειά σου και με καλούς φίλους.. και υγειά πάνω απ’ όλα!!!!

Agobooks είπε...

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Urfurslaag είπε...

Μια χαρά τα πας Δείμε, μια χαρά.
Την φλυαρία την έχεις εντοπίσει ήδη, όλα τα άλλα καλά.

Με εκτίμηση.
Ουρφ

ion είπε...

Χριστός Ανέστη!
Χρόνια πολλά Δείμε

elda είπε...

Aγάπα τον πλησίον σου με τα ελλατώματα του...;)
Το βρίσκω κάπως εγωίστικο να σε κρίνει κάποιος για τις ιδέες σου ,τις διαθέσεις σου και γενικά για τα πράγματα που θέλεις να μοιραστεις μαζί μας μέσω του blog σου.
Γνώμη μου...
Καλό Πάσχα δείμε.

petalida είπε...

Δε σ' εχω διαβάσει πολύ ακόμα οπότε μπορεί να κάνω και λάθος...

Θετικά: χειμαρρώδης, αναλυτικός, παραθέτεις δημοσιευμένα και ελέγξιμα αποδεικτικά στοιχεία όποτε μπορείς, πολύπλευρος.

Αρνητικά: αναλυτικός (ναι, ειναι και θετικό και αρνητικό!)... Το παρακάνεις βρε παιδί μερικές φορές!

Καλή Ανάσταση, όπως και αν την εννοείς.

Άβατον είπε...

Κανείς δεν δικαιούται να κρίνει την προσωπική έκφραση του άλλου. Άλλωστε καλό είναι η καμήλα να κοιτά την καμπούρα της και όχι των άλλων. Ωστόσο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ορισμένοι χαλιούνται για τα υποτιθέμενα μακροσκελή κείμενα σου. Εμένα μου αρέσουν μιας και δείχνει ότι πραγματικά αφιερώνεις χρόνο και ενέργεια στο blog σου, προσπαθώντας να καλύψεις πολυπλεύρως τις απόψεις σου και δεν περιορίζεσαι σε Post "ξεπέτες".
Συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις, όπως το κάνεις και την επόμενη φορά ζήτα από τρίτους να κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του και όχι την κριτική άλλων.
Καλά να περνάς...

Dodos είπε...

Ο David Santos νομίζω με κάλυψε. ;)
Χριστός Ανέστη!
Keep working...Να και τ αγγλικό μ.
Γεια σου δείμε.

Ελπίδα είπε...

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, δείμε μου!
Συμφωνώ με το άβατον κι αν εμείς δεν έχουμε χρόνο, δικό μας το πρόβλημα!
Να είσαι καλά και να γράφεις ότι σ' αγγίζει!

AVRA είπε...

χρονια πολλα με υγεια!

Δεν θα ξεκινησω με τα γνωστα γιατι να σε κρινουμε κλπ κλπ....Αφου το ζητας σημαινει οτι το επιθυμεις..

Απο αυτα λοιπον που διαβαζω στα κειμενα σου, μου εδινες την εντυπωση οτι εισαι μεγαλυτερος σε ηλικια και ανετρεξα στο προφιλ σου μενοντας κατπληκτικη.Εισαι πολυ σοβαρος και συγκροτημενος.Τα κειμενα σου κρυβουν μια ωριμοτητα που θα ταιριαζε σε αντρα 45+++.
Στα σχολια ομως αλλων blogger απαντας και προσαρμοζεσαι τοσο στον εκαστοτε blogger οσο και στην ηλικια σου.Αυτο ειναι που μάρεσει περισσοτερο.

Τα κειμενα , το εχω ξανα πει νομιζω ειναι ξεχωριστα αλλα ,οπως οι υπολοιποι, τα βρισκω μεγαλουτσικα.Βεβαια το προβλημα ειναι δικο μου γιατι μπλοκαρω στα μουλωχτα, στο χωρο εργασιας ! :-))

Ανώνυμος είπε...

η μασάς Δείμο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Αφού είναι γνωστές οι θρησκευτικές σου αντιλήψεις θέλω να αναφέρεις στον κόσμο που ήσουνα κατά τη διάρκεια της Ανάστασης (πουλάκι με πληροφόρησε ότι ήσουν παρά τω δήμαρχω και μετάνοιες έκανες φοβερές στον Βαρνάβα);Χιχιχιχι...
Μετά θα μας πεις γιατί έφαγες οβελία αφού δεν νήστεψες;
Επίσης γιατί δεν εμφανίστηκες στη δουλειά σου τη Δευτέρα; Και άντε τη Δευτέρα δικαιολογημένος. Την Τρίτη που ήσουνα; Χώνευες;

Ματαιόδοξε, αυτάρεσκε, φυγοπόνε Δείμε:)))

Κι εσείς αγαπητοί bloggers να φοβάστε το Δήμο μη θυμώσει. Γιατί αν σας πιάσει στο στοματάκι του τότε θα ζήσετε όλοι τη Δευτέρα παρουσία. Γι' αυτό μόνο καλά λόγια να γράφετε. Και όχι αντιρρήσεις.
Είναι και κοντά το Ψυχιατρείο...

patsiouri είπε...

Ελπίζω να πέρασες καλά ότι και άν έκανες, εγώ μόνο δύο πράγμτα ΔΕΝ έκανα, δέν ανταποκρίθηκα σεκαμία θρησκευτική υποχρέωση και ΔΕΝ ξεκουράστηκα..καθόλου! Έχουμε μερούλες όμως...

Όσο για την κριτική που ζητάς, εγώ ένα θα σου πώ..Συμφωνώ με την Αύρα για το θέμα της ηλικίας, κι εγώ σοκαρίστηκα όταν είδα πόσο μικρός είσαι...άν δέν είχα δεί σχόλιά σου στο δικό μου και σε άλλα blogs ίσως να μου φαινόσουν λίγο σοβαροφανής, γιατί δέ γράφεις ποτέ χιουμοριστικά σεντόνια!!

Μέσα από τα σχόλια όμως φαίνεται πως διαθέτεις απίστευτες υπέρ του δέοντος δόσεις χιούμορ!!
Άρα είσαι ένας άρτιος άνθρωπος φίλε μου! Αυτά!

Και λατρεύω τα σεντόνια, αντικατοπτρίζουν αυτή την αρτιότητα, καλή συνέχεια!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Α! Βγάλε και τον Πολύδωρα (φτου,φτου) από τη αρχή του blog. Βάλτον κάτω χαμηλά. Ούτως ή άλλως για κει είναι.

aqua είπε...

Σε ανακάλυψα πρόσφατα καιμ'αρέσεινασε διαβάζω.
Απλά!
(αντε ...σε ποιά εξοχή ξεχάστηκες?)

Santiago Nasar είπε...

Δεν έχω εντρυφήσει ιδιαίτερα στα ενδότερα του blog σου γιατί είμαι νέος επισκέπτης, συνεπώς δε μπορώ να έχω σφαιρική άποψη. Στα απολύτως θετικά, αναφέρω ότι αναλύεις σε βάθος όποιο θέμα καταπιάνεσαι και δεν περιορίζεσαι σε επιφανειακά σχόλια και αυτό είναι κάτι που λείπει από το εγχώριο blogging.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Παιδιά, σας εύχομαι Χρόνια. Πολλά. Έλλειπα εκτός σπιτιού. Ήμουν σε εκδρομή μέχρι αργά της Τρίτης το βράδυ. Ξαφνιάστηκα πολύ με τα σχόλιά σας και σας ευχαριστώ πολύ για τη συνδρομή σας. Είναι πράγματι καλό να κρίνετε κανείς.

Ευτυχώς δηλαδή που δεν ήμουν Θεσσαλονίκη για να πρέπει να δικαιολογήσω και την παρουσία μου το Πάσχα.

Χρόνια Πολλά σε όλους.

melomenos είπε...

καλώς σε ξαναβρήκα!
Κριτική θέλεις ε;
λοιπον προσωπικά δεν σε ξέρω αλλά απο το blog σου μόνο! οπότε θα σχολιάσω αυτά που γράφεις και τις απόψει σου όταν τις παραθέτεις!
Μ'αρέσουν τα σεντόνια σου γιατί τεκμηριώνεις σωστά τις ερευνές σου και σπάνια γράφεις πράγματα περιττά χωρίς ενδιαφέρον μην αλλάξεις τίποτα απ'αυτό!
τι να αλλάξεις τώρα!!!
να γράφεις περισσότερες σκέψεις σου σαν ελεύθερες δημιουργίες ή ποιήματα! γιατί όποτε το δοκίμασες ήταν καταπληκτικά!
καλή μέρα να έχεις να τις απολαμβάνεις πάντα γιατί...
μύρισε άνοιξη!

βοιωτός είπε...

Να αφήσεις στην άκρη τις βεβαιότητες.
Ο ορθολογισμός έχει σαφή όρια. Μην υπερβάλουμε.
Θετικά δεν θα γράψω.

vampiria είπε...

Καλωσήρθες αγαπητέ μου Δείμε! Πέρασες καλά συμπεραίνω! Σου εύχομαι τα καλύτερα και ανυπομονώ για τα επόμενα απίστευτα post σου!

Φιλιά και καλημέρες...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μελομένε, ευχψαριστώ για τη συμπράσταση. Σου υπόσχομαι ότι θα ξαναδημοσιευτεί ελεύθερη λογοτεχνική δημιουργία.

Βοιωτέ μου, θα προσπαθήσω, αν και θεωρώ μοναδική μέθοδος προσέγγισης των πραγμάτων τον ορθολογισμό.

Vampiria, κουραστικά ήταν, αλλά άσχημα όχι.

πνευμα είπε...

Δείμο πέρασα να σου ευχηθώ χρόνια πολλά και ότι επιθυμείς δικιά μου ευχή.

Άβατον είπε...

Φτου, φτου .... μακριά ο ορθολογισμός από μένα. Τώρα βέβαια δεν γνωρίζω πως ορίζει ο καθένας τον ορθολογισμό σαν έννοια αλλά προσωπικά τον έχω απορρίψει εδώ και χρόνιααα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πνεύμα μου σε ευχαριστώ πολύ.

Άβατον, έχεις δίκιο όταν λες ότι ο ορθολογισμός απέκτησε διαφορετική έννοια για τον καθένα μας. Εγώ εννοώ απλά ότι σκέφτομαι με βάση τη Λογική, βάσει επιχειρημάτων. Αποδέχομαι και τα αληθοφανή και λογικά επιχειρήματα.

βοιωτός είπε...

Συγγνώμη που επανέρχομαι σε ένα τέτοιο νήμα.
Φαντάζομαι ότι όλοι αντιλαμβάνονταί πως δεν γράφω θετικά γιατί είναι αυτονόητα.
Οσον αφορά στον ορθολογισμό θα χαρώ πολύ να το συζητήσουμε είτε στη δική σου σελίδα είτε στη δική μου.
Ακόμη κι αν δεν γίνει αυτή ησυζητήση πάντως "πάρτο λίγο αλλιώς". Δεν βγαίνει, δεν το βλέπεις;
Με τις καλύτερες ευχές μου και ασφαλώς με τις προθέσεις που οδηγούν ενίοτε και στον παράδεισο.

Ανώνυμος είπε...

ωραίο θέμα βρήκες να μας τσιγκλίσεις...Έλεος!

Εγώ νομίζω ότι πρέπει να είσαι αυτός που είσαι. τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. είτε αρέσει είτε όχι. Γιατί ούτως ή άλλως πάντα γινόμαστε καλύτεροι όταν είμαστε σε συνεχή διαλογική επαφή με τους άλλους. Έχεις κρίση και κρίνε μόνος, αν και τα πράγματα θα σε οδηγήσουν στη βελτίωση.

Από τη μεριά μου θα ήθελα (χαχαχα!) να είσαι περισσότερο αφαιρετικός στα κείμενά σου. Δηλαδή να μπαίνεις στην ουσία με μικρότερα κείμενα.

Μια χαρά είσαι!
:)

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Xρονια πολλα και καλα να περναμε!!!!

Nemertes είπε...

Έλεγα και εγώ πότε θα ρωτήσει...

Λοιπόν Δείμο μου εγώ ένα "πρόβλημα" έχω.

Ναι μεν τα ποστς σου είναι άκρως διαφωριστικά, ναι μεν μου αρέσουν, ναι μεν είναι γραμμένα σε άπταιστη ελληνική αλλά...

Όταν έχω το κεφάλι κουρκούτι από το διαβολομηχάνημα θέλω να τα διαβάσω 3 φορές για να καταλάβω τι λες! Θέλεις... τον χρόνο σου!

Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να σε επισκεφτώ 3-4 φορές μέχρι να αποφασίσω να γράψω απάντηση!

o kairos είπε...

Αυτος που ειναι τοσο ανοιχτος σε γνωση δεν εχει αναγκη απο κριτικη.Εσο εσυ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που μου αρέσει σε εσένα είναι ότι απο τα κείμενά σου μαθαίνω πράγματα. Μαθαίνω απόψεις, πως βλέπεις τον κόσμο. Κάτι σαν φάρος είσαι για μένα.
Οσο για το τι δεν μου αρέσει..να στο πώ αλλιώς. Αυτούς και αυτές που βαριέμαι ή δεν μ' αρέσουν δεν τους πλησιάζω κάν, δεν έχει νόημα να χάνω τον καιρό μου.
Αν θές και συμβουλή..
just keep walking και άσε τους σκύλους να γαυγίζουν.
Marina
(http://kathimerinitrella.blogspot.com

ο δείμος του πολίτη είπε...

Βοιωτέ, περιμένω κάθε ευκαιρία να το δούμε το ζήτημα. Είναι πολύ περίπλοκο βέβαια, αλλά θέλει την κουβέντα του.

Ροϊδη, ξέρουμε καλά και οι δυο μας ότι όσο και να έχουμε κρίση, χρειάζεται μερικές φορές να μας λένε και οι άλλοι μικρά ή μεγάλα ζητήματα προς βελτίωση. Ξέρω νομίζω κι εγώ τα κενά μου, αλλά πάντα μία ακόμα γνώμη είναι αναγκαία.

Πρέζα μου, χρόνια πολλά.

Νημερτής, θα προσπαθήσω να είμαι πιο απλός. Για να αποφύγω ξέρεις το μακροπερίοδο λόγο (και τα σεντόνια) συχνά αναγκάζομαι να έχω πιο συμπικνωμένο λόγο.

Μαρίνα, συνεχίζω. Ίσως να αποτελώ τον alter ego του λακωνικότατου Καιρού αλλά σύμφωνα με την πρότασή σας θα συνεχίσω.

annamaria είπε...

Ειπα να μη γραψω τιποτε αλλο σε αυτο το post σου εκτος απο ευχες, αλλα δε μπορεσα.
Λοιπον θα σου γραψω κατι και εγω που το εχω σκεφτει παρα πολλες φορες για σενα.
Εισαι ο μονος ή απο τους ελαχιστους (για να μην ειμαι αδικη)που δε γραφουν απλα ενα σχολιο, αλλα ξαναμπαινεις να διαβασεις και ξαναγραφεις αν χρειαστει.
Για μενα αυτο ειναι πολυ σπουδαιο, ετσι δειχνεις πως δε μπηκες ετσι απλα για να δηλωσεις την παρουσια σου, αλλα τιμας τον αλλο, σε οποιο θεμα και αν εχει γραψει.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τώρα αν σου πω ότι αυτό δεν το είχα υπολογίσει. Προσπαθώ να το κάνω πάντα για΄τι θεωρώ ότι είναι θέμα σεβασμού στον οικοδεσπότη, αλλά κι εγώ μέρος μιας παρέας στην οποία και πρέπει να απαντήσω. Ευχαριστώ για την επισήμανση.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο...
Με αγάπη για όλους τους άθεους.
Από του χρόνου τους παρακαλώ να εργάζονται κατά τις παρακάτω ημερομηνίες και να μην εκμεταλλεύονται τις αργίες των Πιστών. Αν δεν θέλουν να εργαστούν, ας επιστρέψουν τα λεφτά που ήδη έχουν πάρει.
- Χριστούγεννα (τι τιμούν, τη γέννηση του Χριστού, αφού δεν πιστεύουν ότι υπήρjε)
- Πάσχα και Μεγάλη Παρασκευή και Δεύτερη ημέρα Πάσχα (για τον ίδιο λόγο, αφού δεν πιστεύουν στη γέννηση πολύ περισσότερο δεν πιστεύουν και στην Ανάσταση)
- Του Αγίου Πνεύματος (ποιος έχασε το πνεύμα του για να το βρουν οι άθεοι)
- Τον Δεκαπενταύγουστο ( υτό πονάει λίγο γιατί είναι κατακαλόκαιρο, αλλά εδώ δεν πιστεύουν Τον Ιδιο θα τιμούν και τη Μάνα του)
- Την 25η Μαρτίου (άντε καλά είναι και αυτοί Έλληνες, να κάθονται μέχρι την ώρα της παρέλασης, μετά να γυρίζουν στα γραφεία τους)
- Του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και λοιπών πολιούχων άλλων πόλεων (εδώ και αν χρειάζεται να τιμάμε τους ψευτοάγιους)
Αααα!
Τι έμεινε ... Καλή Πρωταπριλιά έεε Πρωτομαγιά ήθελα να πω.
Γιατί του πολιούχου Διός ή της Σαϊεντολογίας ημέρα, δεν υπάρχει ακόμη.

Υ.Σ. Για τους καθηγητές και δασκάλους πονάει περισσότερο. Φαντάσου είναι 40 ημέρες περίπου εξτρά άδεια.
Κάνε καλύτερα να το σταυρό σου μπας και σε περάσουν για χριστιανό, χριστιανέ μου....
Και πάλι με Αγάπη

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως, χειρουργέ, βίος ανεόρταστος αδόκευτος οδός εστίν (=δρόμος χωρίς ανάπαυλα). Αν καταργήσουμε τις θρησκευτικές εορτές θα πρέπει να βρούμε άλλες.

Rodia είπε...

"Βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόχευτος".. έτσι το ξέρω ως "απανδόχευτος".. χωρίς πανδοχείο δλδ, όπου μπορεί κάποιος να ξεκουράζεται..
Το αδόκευτος από πού βγαίνει; Δεν θυμάμαι...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αυτό που λες είναι η καθαρευουσιάνικη έκδοσή του. Το δικό μου είναι η πρωτότυπη αρχαιοελληνική φράση. Προέρχεται από το αδόκευτος < δοκός < δοκώ + οδός, δοκώ=φιλοξενώ, ξεκουράζω (η μία του έννοια).

spirosvii είπε...

Μου αρέσει που δεν είστε ψωνισμένος, αν και τη πρώτη φορά που σας διάβασα σκέφτηκα ότι ωραία αυτά που γράφει αλλά ο τρόπος του είναι δήθεν.
Η απλότητα και η αποτελεσματικότητα των απαντήσεων σας.

Δεν μου τη σπάει τίποτα. Ίσως το ότι όταν σας έμαθα(το μπλογκ εννοω). Έπεσα με τα μούτρα στο διάβασμα και δεν προλάβαινα τα καινούργια!

Να στε καλά κύριε Δείμο.

Τα σέβη μου

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολλές φορές το είπα ότι είμαι αυτός που φαίνομαι. Είμαι ειλικρινής και πειραχτήρι βέβαια. Βέβαια όταν γράφω πιο σοβαρά περιέργως το ύφος μου αλλάζει τρομακτικά και γίνεται όπως λες πολύ βαρύ. Αλλά εν τέλει δεν μπορώ να πω ότι δε μου αρέσει. Θα ήταν ψέματα.

ShareThis