ΟΧΙ στη φαλαινοθηρία

Λίγο ή πολύ οι οικολογικές ανησυχίες μου είναι γνωστές στους φίλους που επισκέπτονται το ιστολόγιό μου. Έτσι, μόλις έμαθα τα νέα από τη magica αμέσως προσέτρεξα να δηλώσω τη συμπαράστασή μου με το banner πάνω δεξιά.

Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος χάνεται (συντάξεις δεν έχουμε, τα λεφτά του λαού σο-δομούνται με ομόλογα, άνθρωποι σφαγιάζονται καθημερινά) κι εμείς θα ασχοληθούμε με τις φάλαινες;

Ναι, απαντώ εγώ γιατί απλά δε μας κοστίζει τίποτα. Είναι ανέδοξο και μας δίνει την ικανοποίηση -τουλάχιστον για τους πιο αδιάφορους- ότι κάτι κάναμε για το περιβάλλον.

Ένα περιβάλλον που η ανθρώπινη ακόρεστη και αδηφάγα δραστηριότητα βιάζει καθημερινά και παντού. Εξάλλου, μιλάμε για ανώτερα θηλαστικά, όντα ολόιδια με τον άνθρωπο (κοινωνικά και με πολιτισμικές διαφοροποιήσεις ανά περιοχή της υφηλίου).

Γιατί, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει κάτι για τη διάσωσή τους; Και ακόμα περισσότερο γιατί η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Δήμας δε ζητάνε από την ΕΕ να καταψηφίσει τη φαλαινοθηρίας; Έχουμε ολιγότερο από 40 μέρες να πιέσουμε την κυβέρνηση να σώσει ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση από την υπεραλιεία. Είναι πια καιρός έστω και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ας προσθέσουμε κι εμείς τη δική μας υπογραφή στη διαμαρτυρία αυτή κάνοντας κλικ στην εικόνα.


14 έκριναν :

unlearn... είπε...

Καλό Μήνα ;)

Zaphod είπε...

Καλό μήνα... καλή η ιδέα με το banneraκι αλλά δεν ξέρω αν φτάνει...θα συνδράμω πάντως μόλις βρω χρόνο....

Nemertes είπε...

Μετά συγχωρήσεως... εδώ για το έρμο τον συνταξιούχο δεν νοιάζεται το κράτος... για την φάλαινα θα δώσει δραχμή;

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

για όλα πρέπει να νοιαζόμαστε, ειδικά για αυτά που καταστρέφουν άλλοι - κατ' ευφημισμόν - άνθρωποι...
καλό μήνα!

patsiouri είπε...

Όπως έγραψα και στο δικό μου blog, καλό είναι να προσπαθούμε για ότι μπορούμε...όπως και για το να σταματήσει αυτός ο φοβερός εξευτελισμός του πτώματος του αρνιού με τα καλαματιανά από δίπλα κάθε Πάσχα...ο.κ, να σταματήσουμε να τα τρώμε χλωμό...αλλά στο φούρνο αγάπες μου...στο φούρνο...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλό μήνα, unlearn και Zaphod.

Νημερτής, απάντησα σε τούτο λέγοντας θα μου πείτε εδώ ο κόσμος χάνεται (συντάξεις δεν έχουμε, τα λεφτά του λαού σο-δομούνται με ομόλογα, άνθρωποι σφαγιάζονται καθημερινά) κι εμείς θα ασχοληθούμε με τις φάλαινες;Ναι, απαντώ εγώ γιατί απλά δε μας κοστίζει τίποτα. Είναι ανέξοδο και μας δίνει την ικανοποίηση -τουλάχιστον για τους πιο αδιάφορους- ότι κάτι κάναμε για το περιβάλλον.

Σπύρο, Πατσιούρη, καλό μήνα.

patsiouri είπε...

Ώπ, το ξέχασα, και σε σένα!

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα, καλοί αγώνες.
Σωστή Πρωτοβουλία, μόνο η περιβαλλοντική μας ευαισθησία να μην μένει στα μακρινά..
Γιατί θα θυμηθώ τον στίχο του ποιητή (Αναγνωστάκη νομίζω)που έλεγε για τους νέους που σκεφτόταν τους Ιθαγενείς της Αφρικής, όταν στην Ελλάδα "τα πάντα έσκιαζε η φοβέρα"...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και θα με βρεις σύμφωνο, κομμούνι. Αλλά αν ξεφύγουμε εσύ θα μας επαναφέρεις στην τάξη.

Αιολος είπε...

Την καλήμέρα μου κε Δείμε. Δεν τα λέτε άσχημα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλημέρα, Αίολε, ευχαριστώ πολύ.

melomenos είπε...

μαζί σας κι εγώ!
μια βοήθεια μόνο θα ήθελα αν μπορείς!πως να φτιάξω το baner στο blog μου
καλό σου μήνα

Unknown είπε...

Δεν λέω, να πάψει το άχρηστο πλέον κυνήγι της φάλαινας, δεν θα 'πρεπε όμως να δούμε και τη «δική μας» ΑΛΗΤΕΙΑ που επιμένει να ψαρεύει με δυναμίτες; Βέβαια, με τόσα «ατυχήματα» που παθαίνουν (γιατί εκτός από ΑΛΗΤΕΣ είναι και ΗΛΙΘΙΟΙ) μειώνεται ο αριθμός τους...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μελομένε, θα προσπαθήσω να τους στείλω σε σχόλιο στο δικό σου ιστολόγιο.

Vrennus, ακόμη μία φορά θέτεις ένα σημαντικό ζήτημα στο τραπέζι. Δε διαφωνώ καθόλου. Απλά είναι δύκσολο να ξεκινήσουμε κατί από εδώ μέσα, ενώ είναι ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό να ακολουθήσουμε και να προωθήσουμε μια υπάρχουσα κίνηση.

ShareThis