για το νέο σκάνδαλο των Πανελλαδικών

Update (Παρασκευή 17.59): Με τη μέθοδο των «υπεράριθμων» φοιτητών προσπαθεί τώρα το υπουργείο Παιδείας να καλύψει την γκάφα του ΓΕΕΘΑ με τα λάθος στοιχεία στις Στρατιωτικές Σχολές, που προκάλεσε τελικά «καραμπόλα» στο 15% των σχολών όλης της χώρας, και να μειώσει το πολιτικό κόστος από την αναστάτωση που προκλήθηκε σε 70.000 οικογένειες, σύμφωνα με πληροφορίες των ΝΕΩΝ. Αν και φοβάμαι ότι η αναστάτωση δεν πρόκειται να μείνει μόνο σε 75 σχολές, αλλά και έτσι έχουμε να κάνουμε για ιδιαίτερα δημοφιλείς Σχολές. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου δήλωσε ότι «δε χρειάζεται να βγουν όλα τα αποτελέσματα. Θα βγουν μόνο οι σχολές στις οποίες επηρεάζονται τα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα αυτά θα πάνε στα αρμόδια Πανεπιστημιακά Τμήματα. Θα μπουν τα διορθωμένα στοιχεία στο Διαδίκτυο στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας, οπότε και βεβαίως και μέσω του ιστοτόπου και μέσω του τετραψήφιου αριθμού του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών κάθε υποψήφιος πλέον θα δει πού μπαίνει… Στα λύκεια θα δοθούν οι λεπτομερείς καταστάσεις οι οποίες δεν είχαν σταλεί ακόμη και τελικά θα σταλούν οι διορθωμένες, οι οριστικές, που θα έχουν όλες τις λεπτομέρειες για τον κάθε υποψήφιο. Αυτές δεν θυροκολλούνται, αλλά βρίσκονται στη διάθεση των καθηγητών του σχολείου και ο κάθε υποψήφιος μπορεί από εκεί να μάθει τα πάντα». Αυτό θα πει συσκότιση και υπεκφυγές που όμως προκαλούν κι άλλα ερωτηματικά. Γιατί δεν ανακοινώνουν λεπτομέρειες για το λάθος; Γιατί δε γίνεται ΕΔΕ και αναφορά σε εκείνους που έκαναν το λάθος; Πόσο δικοί τους ήταν εκείνοι που έκαναν το λάθος; Γιατί δεν ανακοίνωσαν αμέσως το λάθος και περίμεναν τους δημοσιογράφους και τις καταγγελίες γονέων;

Πολύ και το άρθρο των ριπών στα ΝΕΑ για τις φωτιές. Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας, αλλά ερωτηματικά προκαλεί η ξαφνική απλοχεριά των υπουργών οι οποίοι κάθε μέρα εφευρίσκουν και άλλη μία παροχή. Και μέσα σε όλα μείζονες πολιτικές διαστάσεις παίρνει η προσπάθεια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να κατασκευάσει ως ένοχο για εμπρησμό 62χρονο συνταξιούχο, πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ, όπως αποκάλυψαν τα «ΝΕΑ». Η αξιωματική αντιπολίτευση μίλησε για «σκευωρία» και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Γ. Ραγκούσης απηύθυνε το ερώτημα «ποιοι υπουργοί κρύβονται από πίσω», ενώ σκληρή ήταν και η αντίδραση του ΣΥΝ.


Τελικά η Υπουργός Παιδείας είναι πολύ τυχερή. Την πρόλαβαν οι φωτιές και ένα ζήτημα που έπρεπε να αναγορευτεί σε σκάνδαλο πέρασε τόσο απαλά από τα ΜΜΕ. Όχι μόνο σαν Θρησκευμάτων στηρίζει τον κ.Παρασκευαϊδη να μεταβεί στις ΗΠΑ για να λάβει το ήπαρ υπό συνθήκες που δε μας επιτρέπεται να μάθουμε λεπτομέρειες για λήπτες ή άλλους έχοντες πιθανόν μεγαλύτερη ανάγκη, όχι μόνο έστειλε καθηγήτριες στον εισαγγελέα επειδή κατήγγειλαν μεθόδευση του φορέων του Υπουργείου για νοθεία στην βαθμολόγηση των Αγγλικών στις Πανελλαδικές καταρακώνοντας τον πιο αξιόπιστο θεσμό στη χώρα, έφτασαν στο σημείο να νοθεύουν και τα ίδια τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ ενώ η Υπουργός όφειλε να δώσει εξηγήσεις για τα λάθος αποτελέσματα που θα οδηγήσουν για πρώτη φορά σε ασύμμετρη απειλή ενάντια στους καθαρούς θεσμούς εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, εκείνη μιλούσε για τους πυροπαθείς. Τέσσερις μέρες μετά την γκάφα, το Υπουργείο Παιδείας κρατάει στο σκοτάδι υποψήφιους και γονείς παίζοντας μπιλιάρδο με την εισαγωγή 70.000 υποψηφίων φοιτητών. Και όχι μόνο δεν ανακοινώνει τίποτα, αλλά διατηρεί να συσκοτίζει την κατάσταση, καθώς ήδη γονείς στρέφονται στην αναζήτηση σπιτιού για τα παιδιά τους.

Και βέβαια είναι λάθος να επιρρίπτουμε ευθύνες μόνο στην Υπουργό Παιδείας. Το ατόπημα ξεκινά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μακάρι να ήταν λάθος ενός μόνο Υπουργείου. Έχει άδικο, λοιπόν, ο Κ. Μπόικος όταν λέει ότι «η βαθιά ταξική πολιτική που εφαρμόζεται και στην εκπαίδευση σε συνδυασμό και με την τελευταία (μέχρι την επόμενη) γκάφα του υπουργείου της Παιδείας, που έκανε άνω-κάτω βάσεις εισαγωγής και υποψηφίους, καθιστούν αυταπόδεικτη πλέον την παταγώδη αποτυχία της ΝΔ στο τεστ κυβερνητικής ικανότητας σε όλους τους τομείς. Γιατί θα πρέπει να της δοθεί άλλη μια ευκαιρία να δοκιμάσει τις ικανότητές της; Το αντέχει ο τόπος».

Ανικανότητα ή συνειδητή τακτική αλλοίωσης των αποτελεσμάτων; Γιατί αφήνουν να κυκλοφορούν συνωμοσιολογικά σενάρια -όπως καταγγέλλει η Ημερησία- για αμαύρωση του θεσμού; Αυτό είναι τελικά το ενδιαφέρον τους; Μήπως αφήνουν τα λάθη αυτά για να διαβάλλουν το θεσμό προετοιμάζοντας το έδαφος για την ιδιωτική Ανώτατη Εκπαίδευση -όπως γίνεται με την αδιαφάνεια που επικρατεί στις τάξεις των πανεπιστημιακών δασκάλων;


Και μακάρι να μέναμε εκεί. Ήδη η ασύμμετρη απειλή έκανε τις κυβερνήσεις κρατών και τουρίστες να νομίζουν ότι δεχόμαστε τρομοκρατικές επιθέσεις. Πληροφορίες κάνουν λόγο για έκδοση αυστραλιανής ταξιδιωτικής σύστασης στην οποία γίνεται λόγος για «κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης». Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος χαρακτήρισε ψευδή και παραπλανητικά τα συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά ο Γιάννης Ραγκούσης παρουσίασε αυστραλιανό e-mail ζητώντας από την κυβέρνηση να απαιτήσει την απόσυρση του. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «η κλίμακα των φετινών πυρκαγιών, όπως κι αν το δει κανείς είναι στα συνήθη πλαίσια που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και αρκετά χαμηλότερα από χρονιές που είχαμε πραγματικά μεγάλη έξαρση των πυρκαγιών όπως το 2000 και το 2001» . Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι με βάση αυτά που είπε ο κ. Ρουσόπουλος «σε καμία περίπτωση δεν τεκμηριώνεται ο ισχυρισμός ότι φέτος είχαμε μια άνευ προηγουμένου έξαρση των πυρκαγιών, άρα το ελληνικό κράτος να νικηθεί κατά κράτος από αυτές».


32 έκριναν :

Γιωργος Μανουσακης είπε...

νομίζω ότι η άποψη Ραγκούση ότι «η κλίμακα των φετινών πυρκαγιών, όπως κι αν το δει κανείς είναι στα συνήθη πλαίσια που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και αρκετά χαμηλότερα από χρονιές που είχαμε πραγματικά μεγάλη έξαρση των πυρκαγιών όπως το 2000 και το 2001», υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και γελοιοποεί τον πολιτικό λόγο του κόμματος της αξ. αντιπολίτευσης. Όλοι αντιληφθήκαμε ότι υπήρξε ταυτόχρονη έξαρση των πυρκαγιών και αυτό είναι πολύ δύσκολο να είναι τυχαίο. Επισης δεν είναι δυνατόν οικοπεδοφάγοι να βάζουν φωτιές σε περιοχες με μηδενικό οικοπεδικό ενδιαφέρον όπως στο Σοφικό και στον Ταϋγετο. Επίσης θεωρώ απίθανο τη στιγμή που υπήρχαν ήδη 40 νεκροί, οικοπεδοφάγοι να βλαζουν φωτιά στον Υμητό και στην Κερατέα, δίπλα σε στρατόπεδα. Οι δημοσκοπήσεις απέδειξαν (δεν εννοώ την πρόθεση ψήφου) ότι το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας θεωρεί ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών. Η τακτική των εγκεφάλων της Χ. Τρικούπη που προσπάθησαν με τις δηλώσεις και με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να δημιουργήσουν κλίμα Αθνάρ απέτυχε και αυτό έχει ολέθρια αποτελέσματα για το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς η υποστήριξη των απόψεων του ΠΑΣΟΚ αό το μέγκα αλλά και από το Άλτερ και τα άλλα κανάλια, είναι τόσο προκλητική που στρέφει πολλούς πολίτες στην αντίθετη κατεύθυνση.

melomenos είπε...

το τελικό σου συμπέρασμα ότι μας οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης είναι πολύ σωστό!
ποιός μπορεί να τους αντισταθεί όμως που παρασύρουν τον κοσμάκι σε άλλα θέματα για να περνάνε ότι θέλουν με έμμεσους τρόπους;
καλημέρα σου

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γιώργο, το ότι ο λαός το πιστεύει είναι άλλο θέμα από τι ισχύει. Αποδείξεις θέλουμε και όχι ενδείξεις ή υποθέσεις πάνω σε εικόνες και προβολές που μπορεί να είναι συμπτωματικές. Κατ' αρχάς ακόμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει προβεί σε εξακρίβωση των "εμπρηστικών μηχναισμών". Μόνο λόγια ακούμε. Φωτιές σε τέτοιο βαθμό είχαμε και το 80, αλλά ούτε νεκρούς ούτε τη κεδαετία του εκείνη και νωρίτερα ή αργότερα δεν κάηκαν χωριά (επειδή παλαιότερα υπήρχαν πυροσβέστες που τα προστάτευαν και επειδή οι δασικές υπηρεσίες έκαναν επιτόπου αντιπυρικές ζώνες και έβαζαν ελεγχόμενες πυθρκαγιές πολεμώντας τη φωτιά με φωτιά κτλ).

Δε θεωρώ ότι υπήρχαν εμπρησμοί συνειδητά -και όχι σε τέτοια έκταση (άντε ένας ή δύο). Οι πυρκαγιές οφείλονται συνήθως σε άναμα χόρτων ή στα υλικά από τα δάση -που ποτέ δεν καθαρίζονται.

Μελομένε,έχεις απόλυτο δίκιο. Το θέμα των πανελλαδικών μπορέι να προέκυψε χωρίς να ήταν στημένο, αλλά το εκμεταλλεύτηκαν για να προκαλέσουν σκέψεις στο λαό απαξίωσης για το θεσμό τούτο.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Πολύδωρας, Γιαννάκου, Αβραμόπουλος, Ρουσόπουλος, Λιάπης. Mιλάμε για μια γερή πεντάδα …

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εκτός από τη Γιαννάκου είναι η Εθνική μπάσκετ της καταστροφής και των σκανδάλων.

spirosvii είπε...

Σας έστειλα και ιμέιλ αλλά δεν μου απαντήσατε γι αυτό το γράφω εδώ ότι υπάρχει κάτι για σας.
http://rapidshare.com/files/51999444/sadahzinia-petranasa.rar.html

SKY είπε...

Η γκάφα των πανελλαδικών, από μόνη της περιγράφει τη συνολική αντιμετώπιση των πραγματικά "εθνικών θεμάτων" από τουε κυβερνώντες.

Η επίσημη σιωπή επί του θέματος (λόγω του ότι επισκιάσθηκε από τις πυρκαγιές) υποδηλώνει σαφώς και την αξία που έχει ο λαός για τους ενόχους του σφάλματος στις βάσεις.

Μία δήλωση γενικού γραμματέα υπουργείου ή του διευθυντή της επιτροπής εξετάσεων, είναι το προχειρότατο μπάλωμα της "κουρελούς", για να μπορεί μετά με θράσος, η "πιο επίσημη" κυβέρνηση να ισχυριστεί πως "αποκαλύπτει τα κακώς κείμενα" και εγγυάται το "αδιάβλητο" της διαδικασίας.

Μίας διαδικασίας που είναι ούτως ή άλλως σε αποσύνθεση και που οι παρόντες διαχειριστές της δώσανε και τη χαριστική βολή.

Μιας διαδικασίας που έχει σπείρει μόνο θύματα όσα χρόνια υπάρχει.

Unknown είπε...

Μου φαίνεται πως ο κος Ραγκούσης μάλλον δεν πολυ καταλαβαίνει τι είναι το e-mail. Τι ακριβώς εννοεί ζητώντς την ανάκλησή του; Μου προξενεί πάντως εντύπωση που ο αυστραλιανό ΥΠΕΞ spam-άρει τους πολίτες της χώρας του - τέλος πάντων. Πάντως αυτός ο κος Ραγκούσης έχει πολύ πλάκα. Ανεπαρκή και άτολμα χαρακτήρισε τα μέτρα και αντιγραφή αναλόγων του ΠΑΣΟΚ - δηλαδή και τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ ανεπαρκή και άτολμα ήταν. Ή την άλλη φορά που παρουσίαζε στατιστικά στοιχεία ότι τα τελευταία χρόνια (από το 2004 και μετά) εκδηλώνονται συγκριτικά πολύ λιγότερες πυρκαγιές - επομένως η ΝΔ τα πάει καλά στον τομέα της πρόληψης, κλπ. κλπ. Άστα να πάνε δηλαδή, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Αλήθεια, εκείνο το δημοσίευμα από «Το Βήμα» της 29/6/2007, μετά την πυρκαγιά της Πάρνηθας δηλαδή, όπου πρωτοεμφανίζονται κάποιες θεωρίες συνωμοσίας, δεν θα βρεθεί να το σχολιάσει κάποιος; (Φέρεται να λέει το δημοσίευμα: «ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή. Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των Αμερικανών δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση. Αυτονόητο είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις και ευέλικτες κινήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να βγει κερδισμένη και να μη γίνει στόχος εκδικητικής μανίας, διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πως αντιδρούν οι μεγάλες δυνάμεις.»)

Zaphod είπε...

Προσοχή δείμο γιατί οι δημοσιοκάφροι μας εμπαίζουν προκλητικότατα.

Η επικοινωνιακή διαχείριση από Πασοκ και πασοκοφόρων του πράγματος ήταν τουλάχιστον ατυχής, για να μην πω τπτ πιο χοντρό. Ο Γιώργος Μανουσάκης έχει κάποιο δίκιο. Από την άλλη αν το Πασοκ έκανε τα πράγματα σκατά, η Νδ κατάφερε να τα κάνει απόσκατα!

Απλά εγώ προσθέτω πως μπορώ να δώσω στην κυβέρνηση όσα ελαφρυντικά θέλει, ακόμα και ηθελημένο "πράσινο" σαμποτάζ. ΑΝ όμως δεν υπάρξει άμεση απόδοση ευθυνών και ξήλωμα σημαίνει
α) ανικανότητα διακυβέρνησης
β) ηθελημένη μαλακολογία για λόγους αποπροσανατολισμού. Αμάν πια, κυβέρνηση είστε!

Έτσι και αλλιώς αυτή η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε αυτογκόλ, ιδίως από Μαριέττα-Μπάιρον. Ποιος θυμάται την ζαρτινιέρα, ή τους μπάτσους Ομονοιας; Με ποια λογική η κίνηση στο Σύνταγμα (με την οποία διαφωνούσα , αλλά δεν έχει σημασία) έφαγε δακρυγόνα;
Βάσει ποιων στοιχείων κατηγορούνται οι "αναρχικοί" για τις φωτιές; Σε λίγο θα μας πουν πως το έκανε ο Μπιν Λάντεν τα βόδια!

Πιο πολύ....συνομωσιολογία στο blog μου :-) (spamaρουμε κιολας αμα λάχει :-Ρ)

Α για το spam mail από Αυστραλία κτλ δεν ξέρω τπτ, το έχει ΔΕΙ κανείς; Να ξέρουμε και γιατί μιλάμε βρε αδερφέ...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Γενικό μπάχαλο!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σπύρο, βασικά το e-mail το είδα, και σου απάντησα νομίζω ότι δεν κατάλαβα τι είναι αυτό.

Sky, έχεις απόλυτο δίκιο. Η αδιαφορία τους για το άγχος τόσων παιδιών, για την επένδυση τόσων γονένων (στην τάχα δωρεάν παιδεία) είναι μοναδική και μόνο άξια κατάκρισης. Και να ήταν μόνο ένα Υπουργείο πάει κι έρχεται. Ο συντονισμός τους φαίνεται και ανάμεσα στα Υπουργεία στο ζήτημα των Πανελλαδικών.

vrennus, με τα στοιχεία που έδωσε ήθελε απλά να δέιξει ότι είχε λιγότερες φωτιές από το παρελθόν και πάλι τα έκανε μπάχαλο. Βέβαια, δεν κατηγόρησε τη δημοκρατία, αλλά ένα φορέα της.

Άσκαρ, γάμησέ τα.

Zaphod, γενικά η ΝΔ στο ζήτημα τνω πυρκαγιών λιγο με τα μέτρα έδειξε να βελτιώνει την εικόνα της, αλλά σημερινά δημοσιεύματα δείχνουν Υπουργό να ενισχύει οικονομικά σε δημόσιο κτίριο μόνο φίλυος της ΝΔ -τον έπιασε δημοσιογράφος με κασετοφωνάκι- και άλλα σκάνδαλα σχετικά με τις παροχές των χρημάτων. Τις ευθύνες που επιρρίπτεις στην κυβέρνηση σαφώς και τις συμμερίζομαι, όπως και κάθε σκεπτόμενος πολίτης.

Zaphod είπε...

Εμ οι άνθρωποι είναι ατσούμπαλοι, το έχω δηλώσει πολλάκις. Είναι τόσο ατσούμπαλοι δε, που καταντάει αστείο. Που πατε ρε να κοντράρετε τα λαμόγια;

Κοντράρονται οι μαλάκες και οι ανίκανοι, ποιος θα πρωτοφάει. Ρε δεν παίζω μπάλα με αυτούς, μακάρι να μείνω απ' έξω από το μεζέ 230 χρόνια! Τουλάχιστον θα νιώθω άνθρωπος και όχι πρόβατο ή έστω μαλάκας.

Νμζ πως αν είχαν άλλο προεδρο τα πασόκια θα έβγαιναν με 123%. Αλλά που να πας με τον Γιωργάκη; Ούτε καν Γιώργος δεν έγινε ακόμα!!!

Δωράκι

Ανώνυμος είπε...

Σουρωτήρι έχουμε γίνει απ' τις πολλές οπές - πώς να βρει κανείς άκρη; Αμ αυτό το τελευταίο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ;; Με τρελαίνει η ιδέα πως όλες οι πολιτικές παρατάξεις - ειδικά οι μεγαλύτερες - αντιμετωπίζουν τον πολίτη ως ηλίθιο. Να 'σαι καλά, Δήμο, καλό σου απόγευμα και καλό σαββατοκύριακο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ζaphod, υπέροχος όπως πάντα.

Θαλασσάκι, καλά να περάσεις. Να ξέρεις ότι απαγόρευσαν το κυνήγι στις καμένες εκτάσεις. Τι θα έβρισκαν εκεί βέβαια οι κυνηγοί, κανείς δε σχολίασε από την κυβέρνηση.

diva είπε...

Ο λαός αυτής της χώρας αντέχει οργάνωση διαφάνεια και πειθαρχημένη παραγωγή;
Ο καθένας έχει ό,τι προκαλεί και αντέχει όσα επιτρέπει

Zaphod είπε...

Thanx my dear Deimos

Δωράκι 2

Το έβαλα και στο blog μου αλλά δεν άντεξα στον πειρασμό... :-)

Ανώνυμος είπε...

Στο σπίτι θα είμαι, Δήμο, και μάλλον θα παλεύω με κάτι αραχνιασμένα κείμενα που πρέπει κάποτε να φύγουν από κοντά μου.

Απαγόρευσαν το κυνήγι;; Γιατί, έχει απομείνει τίποτε να κυνηγήσουν, εκτός από μάγισσες;

Κουράγιο και σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά, από τώρα, κάθε επιτυχία στα εκπαιδευτικά και πολιτικά σου σχέδια, σε κάθε σου προσπάθεια. Χωρίς να σε γνωρίζω προσωπικά, παρά μόνο μέσα από αυτά σου τα κείμενα, αισθάνομαι πως η Σταυρούπολη, και κυρίως τα παιδιά της, βρίσκονται σε καλά χέρια.

s_pablo είπε...

Δείμο κακώς βγάζεις τη Γιαννάκου από τη dream team των σκανδάλων. Στους διορισμούς των Περιφερειακών Διευθυντών έγινε ο κακός χαμός από ρουσφέτια. Έδιωξαν ανθρώπους με διδακτορικά για να βάλουν γαλάζιους με απλό πτυχίο και αγγλικά άραξον.

----------------------------------

Κύριε Μανουσάκη,

Οι πυρκαγιές φέτος είναι όσες περίπου και πέρυσι. Επίσης προφανώς δεν ξέρετε από Υμηττό γιατί θα γνωρίζατε ότι ο Χολαργός δεν έχει στρατόπεδο. Το στρατόπεδο είναι στην Αγία Παρασκευή και είναι του ΝΑΤΟ.

Όσο για το τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις να μην χαρακτηρίσω. Εδώ δεν μπορούν να κάνουν δημοσκοπήσεις με κάλπες γιατί τους πέρνουν στο κυνήγι και προφανώς πηγαίνουν στην Εκάλη και στο Ψυχικό για απαντήσεις.

Αφήστε που στις ίδιες δημοσκοπήσεις που επικαλείστε το 26% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έκανε καλή δουλειά στις πυρκαγιές. Προφανώς αν είχαμε 500 νεκρούς θα έκανε άριστη.

ο δείμος του πολίτη είπε...

diVa, έχεις δίκιο. Ό,τι σπέρνουμε θερίζουμε.

Νothing at all, Zaphod. Φοβερό το πρώτο δωράκι, τώρα το είδα. Το άλλο είναι γνωστό, αλλά καλοδεχούμενο

Θαλασσάκι, μου άρεσε αυτό με τις μάγισσες. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

s_pablo, επιβεβαιώνω όσα λες για τους διευθυντές. Δεν το είχα μάθει. Σήμερα το μεσημέρι μου το είπαν διευθυντές σχολείων, ενώ συζητούσαμε τα πολιτικά πράγματα.

Zaphod είπε...

Για το update: Αν ΔΕΝ γίνει ΕΔΕ ή αν γίνει και δεν "βγάλει" κάποιους τότε θα είνια μια ακόμα υπογράμμιση πως πλέον ΔΕΝ ελέγχουν τους αποκάτω.

Λύση:
1)Αλλαγή κυβέρνησης (ωχ αμαναμαναμαν)
2)Ξήλωμα μισού υπουργείου με το έτσι θέλω (ωχωχωχωχωχωχωχωχ)
3) Συνέχιση της ίδιας μαλακίας (ώχ το μάτι μου)

Τι ωραία που αισθάνομαι όταν έχω πολλές και καλές επιλογές :-)

αθεόφοβος είπε...

Τις αιτίες που μπαίνουν οι φωτιές τις έχω αναπτύξει σε πρόσφατο ποστ.
Η ανικανότητα του να τις σβήσουν τους οδήγησε να εφεύρουν την ασύμμετρη απειλή.
Για τον λόγο αυτό προσπαθούν να περάσουν την θέση ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από κάποια ;;; οργάνωση που βάζει τις φωτιές και έβαλαν και επικήρυξη.
Άραγε ποιά οργάνωση είναι αυτή που 8η μέρα με όλη την Ευρωπαϊκη βοήθεια τους εμποδίζει να σβήσουν την φωτιά στην Αρκαδία;
Γι αυτό βάζουν αγροφύλακες να ψευδομαρτυρούν,τον δήμαρχο του Χολαργού να γυρνάει τις τηλεοράσεις με ένα στουπί στο χέρι!! και την ΝΕΤ να δείχνει εμπρηστές του Υμηττού τους εθελοντές.
Μέσα στην διάλυση του κράτους για να το επανιδρύσουν!!το ότι κάποια κομματόσκυλα που έβαλε η Γιαννάκου για να βγάλουν τα αποτελέσματα και τα έκαναν μπάχαλο είναι το λιγώτερο.

arammos είπε...

Μήπως σκέφτονται να δώσουν και τίποτα λεφτά για τις πρώτες ανάγκες των μαθητών που δεν ξέρουν τι γίνεται; Ένα αδιάβλητο σύστημα υπήρχε... πάει και αυτό!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Zaphod, τουλάχιστον με μία ΕΔΕ η πολιτική διοίκηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα αναγνωρίσει ότι υπήρξε πρόβλημα. Ούτως ή άλλως είναι για τα μπάζα τελικά οι ΕΔΕ. Και σκέψου, δεν απαίτησα εισαγγελική παρέμβαση, γιατί τότε θα ήμουν ένας ουτοπιστής.

Αθεό, είπαμε κομμουνιστές, άθεοι και αναρχικοί είναι οι εμπρηστές.

Άραμμε, λες να πάρουν με υπεύθυνη δήλωση κι επίδομα οι μαθητές που έπεσαν θύματα της ανικανότητάς τους;

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα και καλό ξεκίνημα στην κάθε σου αρχή, Δήμο. Καλημέρα

kanataki είπε...

σας έχω πει τόοοοοοοσο καιρί

Κοφτε τα δελτία ειδήσεων

αλλα δεν μ ακούτε.

ερμία είπε...

ευτυχώς που είμαστε ακόμα στην προ'ι'στορία του χιούμορ και αντέχουμε,γιατί έχουμε ν΄ακούσουμε πολλά από τους κρατούντες.Ζήτω στα γαλάζια και πράσινα αντικλείδια ;-)

Unknown είπε...

Απαγόρευσαν το κυνήγι στις καμένες εκτάσεις... Καλά λέω πως είμαστε η χώρα του υπαρκτού σουρρεαλισμού. Το σκιτσάκι με την Υπουργό Θρησκευμάτων φανταστικό! Γιατί δεν το εφαρμόζουν και στ' αλήθεια;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θαλασσάκι, καλό καλό μας μήνα.

Τσαπερδόνα, τα κόψαμε από καιρό, αλλά καλή μου κάτσε να γελάσουμε και λίγο.

Ερμία, άψογη.

Vrennus, και όμως κατάλαβα καλά ότι κυβερνητικοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ήθελαν να το παρουσιάσουν, σαν και γαμώ τα μέτρα προστασίας της φύσης.

patsiouri είπε...

Ελα, έλα, τώρα που γυρίζει, και 3 χιλιάρικα το κεφάλι σε όσες οικογένειες αγχώθηκαν με τα αποτελέσματα...παρε πάρε!

Ανώνυμος είπε...

Με το συμπάθειο..αλλά όλα αυτά περί πανελλαδικών είναι αποκλειστικά Ελληνικές πα..ριές.
Πουθενά δεν το έχω συναντήσει αυτό το χάλι,εφημερίδες και τηλεόραση,γονείς και συγγενείς,φίλοι και γνωστοί να ασχολούντε με τις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστ....
Το σύστημα είναι για τα μπάζα από γεννησιμιού του.
Όλοι θα έπρεπε να σπουδάζουν για τους λόγους που γουστάρων και το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.
Και εφόσον συζητάμε ακόμα για εισαγωγικές δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να λεγόμαστε πολιτισμένοι.

ο δείμος του πολίτη είπε...

μαραμένα σύκα, δεν το είδες επειδή πουθενά δεν υπάρχει αναλογικά με τον πληθυσμό τέτοια επιθυμία για την Γ΄βάθμια Εκπαίδευση. Άλλο το γιατί σπουδάζουν ακι άλλο πράγμα η ίδια η ανικανότητα συντονισμού και αδιαφορίας για επίριψη ευθυνών όπου αυτές ανήκουν.

Πατσιούρη, τώρα πουλάει.

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

EINAI TELEIWS ANIKANOI!!!!

ShareThis