εκλογολογίες (new updated)

update ΙV (Πέμπτη, 13.36): "Έφυγε" ο Παβαρότι, αντιδράσεις και αποστάσεις της Ιεράς Συνόδου από τις δηλώσεις Χριστόδουλου δημοσιοποιούν σήμερα ο Φιλελεύθερος. «Η Εκκλησία δεν αναμειγνύεται» γράφει η Καθημερινή. Καλά κι εμείς τους πιστέψαμε και αποδεχόμαστε ότι δεν ήταν παρέμβαση του κ.Παρασκευαϊδη στα κοινά.

update ΙΙΙ (Τετάρτη, 20.56): Δέστε και αυτό το εκπληκτικό βίντεο στον Τελεολογικό.

update ΙΙ (Τετάρτη, 16.04): Βάναυση παρέμβαση χαρακτήρισε το ψήφισμα της ΕΕ ο Ρουσόπουλος. Για το ψήφισμα έγραψε και ο Σπίθας με τη Ροδιά.

update Ι (Τετάρτη, 12.02): Ψήφισμα - κόλαφο κατά των ευφάνταστων σεναρίων για ασύμμετρη απειλή κατά της Ελλάδας υιοθέτησε χθες η συντριπτική πλειοψηφία της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία φέρει και τις υπογραφές των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. αναφέροντας τα αυτονόηταν (ότι δηλαδή τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών «είναι το αποτέλεσμα ενός αριθμού παραγόντων, στους οποίους συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η αλλαγή του κλίματος, ο ανεπαρκής ορισμός και η ανεπαρκής φροντίδα των δασών και ο συνδυασμός φυσικών αιτίων και ανθρώπινης αμέλειας, αλλά και οι ανθρώπινες εγκληματικές δραστηριότητες, παράλληλα με την ανεπαρκή εφαρμογή νόμων που απαγορεύουν την παράνομη οικοδόμηση σε καμένες εκτάσεις»). «Χαστούκι» για την κυβέρνηση αποτελεί και η παρατήρηση της Ολομέλειας για την αλλαγή του άρθρου 24. Το Ευρωκοινοβούλιο καταδικάζει «την πρακτική νομιμοποίησης παράνομων κατασκευών σε προστατευόμενες περιοχές και σε περιοχές που δεν επιτρέπεται γενικά η δόμηση και ζητεί να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια μείωσης της προστασίας των δασών μέσω τροποποιήσεων του Ελληνικού Συντάγματος (άρθρο 24)».


Και ενώ οδεύουμε σε εκλογές τελικά βλέπουμε ότι ακόμα η ΝΔ δεν έχει δώσει το πρόγραμμά της στην κυκλοφορία ("το πρόγραμμα της ΝΔ είναι σαν μια κλειστή παλάμη και οι Έλληνες ως χειρομάντες καλούνται να διαβάσουν το μέλλον τους, τόνισε και κάλεσε την κυβέρνηση να δείξει κι εκείνη το εξώφυλλο του προγράμματός της" δήλωσε ο Λαλιώτης εχθές). Είναι εξάλλου γνωστό ότι κάθε κυβέρνηση θέλει όσο γίνεται λιγότερο διάλογο, προκειμένου να ξαναβγεί. Παλαιότερα ο Σημίτης είχε προτείνει τις "εκλογές του καναπέ". Ωστόσο, ποτέ δε φτάσαμε στο φασιστικό σημείο που η δεξιά άγγιξε. Ποτέ δεν έγιναν εκλογές καλοκαίρι και πάντα υπήρχε ένα πρόγραμμα πάνω στο οποίο ακούγαμε και καμία θέση. Οι βουλευτές της ΝΔ δε μιλάνε πάνω σε προγραμματικές κυβερνητικές θέσεις, αλλά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Το μόνο το οποίο συζητά ουσιαστικά η κυβέρνηση είναι τα μέτρα της προς τους πληγέντες, ενώ κανείς δεν κάνει λόγο για πρόληψη ή ουσιαστική θεραπεία δεδομένων των μελλοντικών προβλημάτων και των συνεπειών από τις πυρκαγιές.

Βέβαια δεδομένου και του πλούσιου διαλόγου που έγινε παλαιότερα σε τούτο το ιστολόγιο για τη δημοκρατία, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το δημοκρατικό συμφέρον για τη διαιώνιση του συστήματος αποτρέπει κάθε διάλογο. Κάθε στάση υπέρ της αδιαφορίας και της αποχής από διαφωνίες που συνθέτουν την πραγματική εικόνα και ασκούν κριτική στο σύστημα, λειτουργούν αποτρεπτικά απέναντι στον έλεγχο των μαζών. Όπως άλλοτε οι δοσίλογες κυβερνήσεις απαγόρευαν κάθε πολιτικό διάλογο και κάθε κριτική προς τη διακυβέρνηση, έτσι σήμερα και η ΝΔ αποθαρρύνει τον όποιο διάλογο. Όταν όμως και οι πολίτες παγιδευμένοι στη δημοκρατική προπαγάνδα της ολιγαρχίας και της αποξένωσης από την πολιτική σκέψη, απέχουν, τότε ο φασισμός γίνεται απλά μία συνειδητή επιλογή.

Είναι η ίδια δημοκρατία που οδήγησε τους Έλληνες να συγκεντρώνουν το τρίτο υψηλότερο αρνητικό ποσοστό του Ευρωβαρόμετρου μεταξύ των 27 χωρών της Ένωσης. Σύμφωνα με την έρευνα της Icap, η ψαλίδα που χωρίζει τα νοικοκυριά, τα οποία είχαν θεωρήσει ότι το 2006 η οικονομική τους κατάσταση χειροτέρεψε σε σχέση με αυτά που έκριναν ότι βελτιώθηκε, μειώθηκε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες. Εξάλλου, σύμφωνα με τα ΝΕΑ με το μισό μισθό (μόλις στο 54% του αντίστοιχου ευρωπαϊκού μέσου όρου) αμείβονται οι χαμηλόμισθοι στην Ελλάδα δείχνοντας τη δεινή κατάσταση, τη στιγμή που ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι πληθωρισμός κερδών, ενώ η μείωση της ανταγωνιστικότητας δεν οφείλεται στις αυξήσεις των μισθών αλλά στη διευρυμένη αύξηση των περιθωρίων κέρδους των επιχειρήσεων. Στην έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ διατυπώνεται ακόμα μία φορά η θέση ότι σε ένα περιβάλλον έντονης κοινωνικής αβεβαιότητας η Ελλάδα διακρίνεται για τις οικονομικές ανισότητές της, υπό την έννοια ότι το εισόδημα των 20% περισσότερο εύπορων Ελλήνων είναι συστηματικά περίπου το εξαπλάσιο από το εισόδημα των 20% λιγότερο εύπορων.


58 έκριναν :

spirosvii είπε...

Καλημέρα κύριε δείμο. Νομίζω ότι οι αναποφάσιστοι έχουν μπροστά τους το χάος! Πραγματικά κάποια από αυτά τα αντιλαμβάνονται όλοι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Δεν είναι αστείο πια. Και το χειρότερο είναι ότι όλες οι λύσεις είναι δίκοπο μαχαίρι.
Με εκτίμηση
Σπύρος

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν είναι όλες οι λύσεις, Σπύρο μου, δίκοπο μαχάιρι. Ορισμένες απλά δε μας είναι γνωστές ή λοιδορούνται από την την τηλεοπτική και έντυπη προπαγάνδα. Είναι θέμα πόλωσης. Κάθε φορά πυο έχουμε πόλωση, ο δικομματισμός θριαμβεύει. Δες λίγο το update μου.

Zaphod είπε...

Για το update : Στο ότι πολλές φωτιές δεν μπήκαν τυχαία νμζ πως συμφωνούμε. Άλλο αυτό και άλλο να λέμε πως το έκαναν αντιεξουσιαστές (!) ή ο Μπιν Λάντεν πχ. Αηδίες και ξεράσματα. Φωτιές βάζει όποιος έχει κάποιο συμφέρον. Πολύ σωστό το ψήφισμα

Η ανικανότητα για διάλογο είναι χαρακτηριστικό των εξουσιαστών και πρέπει κάποτε να πάψει να μας ξενίζει. Τυχαίο είναι νομίζεις πως έχουμε πλέον τηλεπτικά debate (που στην κυριολεξία σημαίνει καταστροφή, "κατακοπάνισμα" του αντιπάλου) και όχι διαλόγους;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Zaphod, ειδικά στη δεύτερη παράγραφο συμφωνούμε απόλυτα.

Unknown είπε...

Δυστυχώς, όσα ψηφίσματα κι αν εκδώσει το Ευρωκοινοβούλιο (που αν και το μόνο αιρετό όργανο της Ε.Ε. είναι εσκεμμένα ανίσχυρο), όσες καταδίκες κι αν εισπράξουν οι κυβερνήσεις μας, η πρακτική δεν θ' αλλάξει όσο τα συμφέροντα που ευνοούν την καταστροφή του περιβάλλοντος παραμένουν, φευ, τόσο ισχυρά. Μέχρι σήμερα, καμμία μα καμμία απολύτως κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει πραγματικά ώστε να προστατευθεί ο φυσικός πλούτος της χώρας. Όχι;

takis είπε...

Αντί σχολίου.
Αναδημοσιεύω για μία ακόμα φορά γιατί στους περισσότερους είναι γνωστά

"Τη Δευτέρα 23.7.2007, λοιπόν, στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο, για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση 3220 του περιφερειάρχη Αττικής Χαράλαμπου Μανιάτη, με την οποία κηρύσσεται αναδασωτέα καμένη έκταση 36.158,942 στρεμμάτων της Πάρνηθας που ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με την απόφαση εξαιρούνται της αναδάσωσης 62,59 στρέμματα δάσους που έχουν μεν καεί από την πρόσφατη πυρκαγιά, αλλά δε δύναται να κριθούν αναδασωτέα, αφού με τον νόμο 3139/2003 του ΠΑΣΟΚ «βρίσκονται σε νόμιμη αλλαγή χρήσης», δεδομένου ότι έχουν δοθεί στην ιδιοκτησία του Καζίνο για να τα χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν και συγκεκριμένα για την επέκταση των εγκαταστάσεών του."

Για την ακρίβεια δημοσιεύτηκε στο φεκ 336/ 24.7.2007,

Δηλαδή, ήταν «από χέρι» καμένα πριν ακόμη καούν!

Αχ, κ.πρωθυπουργέ με τις δηλώσεις σας μετά τις φωτιές στην Πάρνηθα...αλλά βέβαια θα μου πείτε το Πασοκ φταίει..τι να κάναμε και εμείς.
Σωστά !!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Οι ευρωσοσιαλιστες ειναι εναντια στην αναθεωρηση του αρθρου 24, οι εγχωριοι τι σταση εχουν?

αθεόφοβος είπε...

Δεν φτάνει που ήσαν ανίκανοι να σβήσουν τις φωτιές εμφανίζονται και ως αποτελεσματικοί μοιράζοντας χρήματα χωρίς κανένα έλεγχο λες και δεν υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση που ξέρει καλύτερα πρόσωπα και πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν με παραξενεύεί, απλώς το επισημαίνω: σε αυτή την προεκλογική περίοδο κανένα μέλος της κυβέρνησης -πλην του εκπροσώπου της- δεν έχει δεχθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις ούτε καν αυτών των ΜΜΕ...

Pico είπε...

Δείμο...θα ξεκινήσω με μια παρατήρηση. Η προκήρυξη εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου συνιστά απομίμηση της αντίστοιχης Σημιτικής προσπάθειας αιφνιδιασμού του 1996.
Σχετικά τώρα με τις έντονες οικονομικές ανισότητες που αναφέρεις θα ήθελα να τονίσω η Ελληνική οικονομία λειτουργούσε και εξακολουθεί να λειτουργεί σε ολιγοπωλιακές συνθήκες. Και εκεί που φαίνεται να υπάρχει ανταγωνισμός (βλ. Τράπεζες - Τηλεπικοινωνίες) αναπτύσσονται συμπεριφορές καρτέλ, δηλαδή συμφωνίες τιμών.
Και όλα αυτά με την ανοχή της επίσημης πολιτείας, από τη στιγμή που δεν στηρίζονται οι Ανεξάρτητες αρχές (βλ. Επιτροπή Ανταγωνισμού)..

2Σx2 είπε...

Τι, δηλαδή, η Ολομέλεια δε στηρίζει τη στάση της κυβέρνησης και τα σενάρια συνωμοσίας; Θα μας πουν οι Ευρωπαίοι ότι τις φωτιές δεν τις έβαλαν οργανωμένα εχθροί της Ελλάδας που επιβουλεύονται την πρόοδο της χώρας; Εχθροί της ορθοδοξίας και της πίστης, του πολιτισμού και της εξέλιξης; Είδες τι ξενέρωτοι είναι; Εδώ μια ολόκληρη κυβέρνηση στηρίζει ευφάνταστα σενάρια, μας δίνει τροφή για εντυπωσιακές συζητήσεις. Οι υπουργοί βεβαιώνουν περί αόρατου κινδύνου που απειλεί συθέμελα την πατρίδα.
Προτείνω να μετακομίσουμε την Ελλάδα στην Αφρική - εκεί ίσως και να πιστεύουν τις φαντασιώσεις μας ή έστω να μη μας αδειάζουν σε κάθε ευκαιρία! Ευρώπη σου λέει μετά, να δεις που θα πουν ότι η κυβέρνηση μεταθέτει και τις ευθύνες σε άγνωστους αντιπάλους για να μη βρεθεί προ των δικών της...

(δεν είμαστε φοβερή χώρα όμως;)

Ανώνυμος είπε...

Ελλάδα: φτωχή χώρα, πλούσια φαντασία - εντάξει, και αρκετοί (αναλογικά) πλούσιοι κάτοικοι... Τι να πω, βρε Δήμο; Κουράγιο και καλή τύχη μόνο, έχεις κι εκλογές μπροστά :) Καλό ξεκίνημα στη νέα χρονιά, όλα να πάνε καλά.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Vrennus, όταν ένα δημοκρατικό όργανο στρέφεται ενάντια στις προγραμματικές επιλογές ενός δημοκρατικού κυβερνητικού κόμματος, τότε σημαίνει πολλά. Όταν οι ντόπιοι δημοκράτες πολιτικοι και επιχειρηματίες στρέφονται κατά του φυσικού πλούτου αδυνατώντας να δουν τις οικονομικές (με την αστική έννοια) οφέλειές του και οι Ευρωπαίοι αντιδρούν, καταλαβαίνουμε πολλά.

Τάκη, η ΝΔ ήταν το μόνο κόμμα που ως κυβέρνηση έκανε αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση.

Αθεό, ήταν ανίκναοι ακόμα και απέναντι στις ευρωπαίκές συμβάσεις τους.

pico, το θέμα των "εκλογών του καναπέ" το είχα θέσει σε προηγούμενο post (τότε ήταν 40 μέρες και εν μέσω άνοιξης, και όχι 10 μέρες όπως ουσιαστικά τώρα γίνεται). Το ολιγοπώλειο είναι μία παιδική ασθένεια του ανταγωνισμού των δημοκρατικών συμφερόντων. Εμφανίζονται σε εμάς επειδή είμαστε μία πολύ μικρή αγορά και παράλληλα έχουμε ακριβά εργατικά χέρια ως συνέπεια ενός αρκετά ισχυρού εργατικού κινήματος και μίας ισχυρής μεσαίας τάξης.

2Σx2, λες να πήραν τέτοια στάση, επειδή είναι ανθέλληνες, σατανιστές, άθεοι και αιρετικοί;

Λάμπρο, μην ξεχνάς ότι τα ΜΜΕ είναι ουσιαστικά δικά τους με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Θαλασσάκι, θα πάνε καλά. Εϊμαι αισιόδοξος...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Στάθη, το ΠΑΣΟΚ είχε πάγια θέση κατά της αναθεώρησης του άρθρου 24.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Δείμο, ο κ.Ρουσσόπουλος χαρακτήρισε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σαν "βάναυση παρέμβαση" στα εσωτερικά μας.
Τι θα πεί αυτό; Έχει σχέση, πάλι, μ'αυτήν την "εξαποδώ" ασύμμετρη απειλή;
Λόγω ασύμμετρων,όντως,απειλών είχα χαθεί.
Ρίξε μια ματιά στα νέα post μου, αν θές.
Σε χαιρετώ,έχω αποστολή...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλα, ρε Σπίθα; Όταν μάς βολεύει είναι κακό και όταν μάς ενοχλεί είναι παρέμβαση;

arammos είπε...

Διάλογος σε τι; Σε ότι δεν έγινε;

Ομολογώ πάντως ο Καραμανλής είναι πολύ πιο έξυπνος απ΄όσο πολλοί πιστεύουν. Έχει καταφέρει και έχει περάσει ότι νομοσχέδιο θέλει χωρίς να του πει και στην πραγματικότητα κανείς τίποτα. Να μην εισπράτει καμία δυσφορία (Πολύδωρας, Παυλόπουλος κλπ. έφαγαν το πολιτικό κόστος) και κατάφερε να υποτάξει ακόμα και την Μπακα του Γιάννη.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σε τούτο έχεις δίκιο, Άραμμε. Ποιος διάλογος; Ποιο νομοσχέδιο εννοείς όμως; Για το άρθρο 24 δεν πέρασε τίποτα.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Μα προχτές ο Ρουσσόπουλος, μισή ώρα μας μιλούσε και εξηγούσε οτι η Ντόρα θα συναντηθεί (συναντήθηκε) με το Ντ Αλέμα και θα συζητήσουν για τα μέτρα που πρέπει να πάρει η Ε.Ε.
Θά φτιαχτεί μία δεξαμενή, όπως το ΕΚΑΜ, όπου ολοι θα συνεισφέρουν και μετά όλοι θα τρέχουν να σβήνουν φωτιές, στίς χώρες της Ευρώπης.
Τι έκανε η Ντόρα ρε γαμώτο,άλλα είπε;
Ρεζίλι γίναμε.Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι.Μάλλον ο ΝΤ ΑΛΕΜΑ μας την έφερε.

TELEYTAIO ONOMA είπε...

Η συγκυρία με τις πυρκαγιές δίνει μια ευακαιρία να σπάσει ο δικομματισμός. Μια ευκαιρία απλώς, καμμιά σιγουριά. Αν δεν σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ίσως οι (σχετικά) πιο σοβαροί πολιτικοί σκεφτούν να συνεργαστούν. Αν δε γίνει ούτε αυτό, ξεχνάμε την κεντρική πολιτική, και περιμένουμε μόνο από την κοινωνία των πολιτών την πρόοδο.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Έτσι. Η κοινωνία των πολιτών είναι ο θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας.
Προτείνω να βλέπουμε και να αναφερόμαστε στις φωνές αυτών που πιστεύουν, διαπιστωμένα, στους ενεργούς πολίτες.
Ασχολούμενοι με το Ρουσσόπουλο, Πολύδωρα, τους προβάλλουμε,έστω και αρνητικά.
Παράλληλα πρέπει να προβληθεί και ο ουσιαστικός πολιτικός αντίλογος.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σπίθα, μάλλον να προλάβει τις καταστάσεις ήθελε η Ντόρα και δεν πρόλαβε τίποτα. Ή τουλάχιστον η ΕΕ δεν μπήκε στο παιχνίδι που ήθελε η κυβέρνηση.

Τελευταίο όνομα, απλά φοβάμαι ότι είναι μια τυχαία στιγμή. Είναι στο χέρι του κινήματος να αποδείξει τη διαφορετικότητα της προόδου.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Διαλέξαμε μάλλον.κάλλιο πέντε και στο χέρι..
Η J.P.MORGAN τα επέστρεψε τα χρήματα παραμονές εκλογών.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Βασικά νομίζω, Σπίθα, δεν τα επέστρεψε και με τη ΝΔ στο κυβερνητικό θώκο είναι βέβαιη ότι θα πάρει κι άλλες δουλειές, παρά την παρούσα κακή κατάσταση. Με το ΠΑΣΟΚ φοβάται ότι δεν θα έχει τα ίδια κέρδη, ειδικά μετά το σκάνδαλο.

2Σx2 είπε...

Τώρα μιλάς σωστά! :)))

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Μη ξεμείνει η παρέα του Λονδίνου.
Θυμάσαι τον Αλογοσκούφη στη T.V να τραγουδά Μπήτλς,,
Είναι εύκολο να βρείς Αγάπιο Σημαιοφορίδη, Χούπη και άλλους κουμπάρους ;
Οι βάρβαροι θάταν μια λύση..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σπίθα, συμφωνούμε απόλυτα.

Ανώνυμος είπε...

Το σκίτσο τι έγινε, τι το έκανες???

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εδώ είναι, χάθηκε στις ανανεώσεις.

IaTriDis είπε...

μάλλον...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εγώ πιστεύω πως το πρόγραμμα της ΝΔ είναι μια ανοιχτή παλάμη προς τα πρόσωπά μας!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γιατί, Άσκαρ, έχει πρόγραμμα η ΝΔ; Το γνωστοποίησε στο λαό;

Ανώνυμος είπε...

Μια και μιλάτε για εκλογές εδώ, όπως και στην "Καλύβα", αλλά στην τελευταία ΔΕΝ μου επιτρέπεται να μιλήσω (λόγω προσωπικού... τσαμπουκά του υποψήφιου βουλευτή των Οικολόγων- Πράσινων Καλυβοκράτορα), σας μεταφέρω εδώ σχόλιο που έκανα για σας στο δικό μου μπλογκ:

Μία αποτίμηση της νέας (διαδικτυακής) ιδεολογίας του… Καλυβισμού, έκανε και ο “Δείμος του Πολίτη” σήμερα, όταν είπε στον Πάνο:

September 5th, 2007 at 10:32 pm
ο δείμος του πολίτη:
Ενώ κατανοώ το σκεπτικό σου και τις θέσεις σου, βλέπω μία στατική αποτίμηση της κοινωνίας και του συστήματος. Ουσιαστικά όλα τα προβλήματα που θέτεις είναι εγγενή αποτελέσματα της δημοκρατίας και της αδυναμίας της πολιτείας να ελέγξει την ατομική ιδιοκτησία και το εύρος της που οδηγεί στο βιασμό της φύσης και σε κοινωνικό κανιβαλισμό για την κοινωνική επίδειδη και την ανθρώπινη ματαιοδοξία. Ουσιαστικά χρειάζεται να καταρρεύσει ή να ανατραπεί η δημοκρατία.

(στο οποίο ο Π. απάντησε “αν εννοείς οικο-τρομοκρατία, ευχαριστώ δεν θα πάρω”).

Μα… ΗΔΗ κατάρρευσε η δημοκρατία ΜΕΣΑ στο μπλογκ του, και μαζί της η δημοκρατία του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ! (συμπληρώνω εγώ).
Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που έπιασε στα χέρια του… πληκτρολόγιο! :) (δεν χρειάζεται τρομοκρατία για να καταλύσεις τη δημοκρατία του μέλλοντος! Αρκεί η… κακή χρήση του πληκτρολογίου!)
(για Αρχική συζήτηση κλικ ΕΔΩ).

Επίσης καλείστε να στηρίξετε την "πρόταση νόμου για την Ελευθερία του Διαδικτυακού λόγου" ΕΔΩ.

E, ΑΝ είναι δυνατόν να μας... εκπροσωπήσει ΚΑΙ στο Κοινοβούλιο ένας άνθρωπος που έχει καταλύσει την Ελευθερία του Λόγου μέσα στο ίδιο του το μπλογκ!
Θα εκπροσωπήσει ΠΟΙΟΝ; Μόνο την... παρέα του; Εδώ... αρνείται το δικαίωμα της έκφρασης ΑΚΟΜΗ και σε μέλη του ίδιου του κόμματος που εκπροσωπεί (δηλαδή εμένα)!

Rodia είπε...

Μπράβο που τα βλέπεις όλα -σχεδόν!!:-)
Οσο για απαντήσεις σε ερωτήματα, περιμένει και η Γκρηνπης μερικές...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ροδιά, δεν κατάλαβα τι εννοείς.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Η Γκρινπις κάνει, ως συνήθως, τη πάπια.
Δές Γιουγκοσλαβία.
Πριν μήνες, δύο υψηλόβαθμα στελέχη της, αποδέχτηκαν οτι ανήκουν, σε μεγάλων συμφερόντων εταιρείες.
Η Ν.Δ δεν είναι κόμμα,σύναξη τρωκτικών είναι.
Δεν μπαίνει στη ζυγαριά με το Πασοκ.
Και μετά αρχίζει η συζήτηση.
Φεύγω,άργησα,θα επανέλθω.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εμ, Σπίθα, έπρεπε και τα τρωκτικά να φάνε κάπως... Σε τέτοιο φαγοπότι, αυτοί θα έμεναν έξω; Για τις οικολογικές οργανώσεις, οφείλουμε να τονίσουμε την ανεπάρκειά τους στην ίδια τη δράση. Ενώ έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως μια καλή εικόνα για αυτούς, τελικά οι ελληνικές οργανώσεις χάνονται στο γραφειοκρατικό μηρυκασμό.

Nemertes είπε...

Δείμο μου στο ίδιο μήκος κύματος μας κόβω... Ο λαός δεν ξεχνά.. Ξέρεις τι έχω βαρεθεί όμως; Τα μπλα, μπλα. Δεν θέλω άλλα "έκανα εκείνο και έκανα ετούτο". Όπως λέω, για να μην το έχω μάθει προφανώς δεν ήταν αρκετό...

spirosvii είπε...

Αϊντε μες της γης το πύρωμένο κέντρο, άιντε δυο πουλιά φιλιούνται σε ένα δέντρο..

Μεγάλε Θανάση!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Νημερτής, λες να χρειαζόμαστε κι άλλο μπλα μπλα και θα... θα... Πάμτως ομολογώ ότι ο Καραμανλής ήταν ο καλύτερος μαθητής του Ανδρέα.

Γεια σου Σπύρο, με τα τραγούδια σου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει επιστροφή. Ο στόχος είναι να κτυπηθεί ο δικομματισμός. Όχι γιατί είναι δικομματισμός, αλλά γιατί πλέον όχι μόνο δεν παράγει τίποτα, αλλά κατατρώει τις σάρκες μας.
Ψήφο στο ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ (όπως του πάει του καθένα), ακόμα και αν δεν μας εκπροσωπούν πλήρως. Ακόμα κι αν κατά 20% μας εκπροσωπεί κάποιος από αυτούς αξίζει.
ΛΑΟς,Δημ. αν: καιροσκοπικά δημιουργήματα
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, αν ήταν κοντά στο 3% θα τους έβαζα στην επιλογή. Αλήθεια σε τι διαφέρουν από τους Οικολόγους που είναι μέσα στον ΖΥΡΙΖΑ;
Θα μου απαντήσει κάποιος;

Rodia είπε...

10 ερωτήματα για το περιβάλλον

Ρίξε μια ματιά :-)

http://www.skai.gr/master_story.php?id=58747

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κομμούνι, ξέρεις καλά ότι συμφωνούμε.

Ροδιά, οι ερωτήσεις είναι ιδιαίτερα θετικής πλεύσης. Στην ουσία είναι βέβαια οι ερωτήσεις που θέτουν όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες. Το ζήτημα είναι μπορεί στην υπάρχουσα δημοκρατία ως πολιτική έκφραση η εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων να εφαρμοστούν; Τις απαντήσεις τις ξέρουμε ήδη.

spirosvii είπε...

Ότι πει ο ΚΑΠ ΚΟΥΜ! Συμφωνώ ρε φίλε, αλλά το ξαναλέω ότι όσοι από εμάς που λέμε να ψηφίσουμε αριστερά στο τέλος θα το γυρίσουμε και θα ψηφίσουμε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Το ξέρουμε όλοι μας αυτό ε? Τι Ελληναράδες είμαστε!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είμαστε κάτι λιγότερο από κολλημένοι στην παραδοσιακή μας ψήφο, Σπύρο. Η πλάκα είναι ότι το φαινόμενο δεν είναι καινούριο, αλλά παγκόσμιο. Σε όλη την υφήλιο ο δικομματισμός αποτελεί το κύριο μέσο αντίδρασης της δημοκρατίας απέναντι στις λαϊκές απαιτήσεις. Ακόμα και όπου υπάρχουν συνασπισμοί τούτοι λειτουργούν σαν δικομματικά δίπολα πόλωσης του δημοκρατικού κλίματος καθιστώντας έρμαια του αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος (με δεδομένο το ρόλο της προπαγάνδας) και τα αριστερά κόμματα.

spirosvii είπε...

Χεχε μετά θα έχουμε νέο δικομματισμό μόνο που θα έιναι δύο συνασπισμοί κομμάτων! Φαίνεται αστείο αλλά τώρα που το σκέφτομαι είναι και λογικό. Όπως άκουγα προχθες ότι θα δώσουν ένα υπουργείο σε κάποιο (τρίτο)κόμμα αν υποστηρίξει την κυβερνήσει που θα νικήσει στις εκλογές.
Πάω να διαβάσω γιατί δίνω αύριο μάθημα! Το προτελευταίο μου!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άντε,Σπύρο, καλό διάβασμα και επιτυχές τέλος.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

... κι ούτε θα το γνωστοποιήσει Δείμε μου!
Γι' αυτό, τι μας μένει; Το βραβείο της ανοιχτής παλάμης!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Περί των πρασίνων και των οικολόγων τα κάλυψε όλα η ροδιά.
Η επιχειρηματολογία της, σημειολογικά, είναι πλήρης.
Για υποψιασμένους πολιτικά, τουλάχιστον..
Για "σέχτες" δεν χρειάζονται λόγια, πάνε χαμένα. Μίλησε ο omadeo, δεν τον γγωρίζω, αλλά είμαι σίγουρος οτι έχει δίκιο. Είναι η περίπτωση, που ο κανόνας δεν έχει εξαίρεση.
Επιτρέψτε μου, κάνουν ιδεολογία την ιδεοληψία τους. Παθολογικά και παθοκρατικά φαινόμενα, δυστυχώς παίζουν πολύ.
Τι να κάνουμε, άνθρωποι γαρ..

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Αξίζει να διαβάσετε το Post της Rodia για το ψήφισμα του Ε.Κ ,όσοι δεν το προσέξατε.
Είναι, πολύ-πολύ, ενωδιαφέρον.
Απορώ αν το διάβασε ο Ρουσσόπουλος.
Πρέπει να βγούν αντίγραφα και να διαδοθεί.
Δείμο,Rodia, πως το βλέπετε;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Να πέσει, Ασκαρδαμυκτί μου, να πέσει γιατί είναι η χειρότερη δεξιά που είδαμε ποτέ και μάλιστα με το πρόσχημα της δημοκρατίας.

Σπίθα, δε διαφωνώ και ούτε κανείς μπορεί να διαφωνήσει για τις οικολογικές μου ανησυχίες. Ωστόσο, προσωπικά βλέποντας ότι δεν είναι σε πολιτική κατεύθυνση, τότε αναγκαστικά με αφήνουν αδιάφορο αν και συμπαθούντα.

Το ψήφισμα το διάβασα κι έπαθα πλάκα είναι η αλήθεια. Παρουσιάζει όλα τα πραγματικά γεγονότα που ευθύνονται για τη ζημιά -αφήνοντας έξω όμως την προσωπική μας ευθύνη τόσο στην εθελοντική προστασία του περιβάλλοντος όσο και στα σκουπίδια που πετάμε. Ο Ρουσόπουλος δεν περίμενε ψήφισμα του ΕΚ -που είναι δημοκρατικότερο και πιο αντιπροσωπευτικό της λαϊκής σκέψης και ανησυχίας. Δηλώνοντας ότι είναι παρέμβαση στα εσωτερικά μάλλον είχε στο νου του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που όντως αποφεύγει πάντα τέτοιες παρεμβάσεις.

Zaphod είπε...

Σχετικά με το update IV:
Ο "δικός μας" το έχει παραχέσει θα έλεγα.
Δεν με ενδιαφέρει αν έχει δίκιο ή άδικο, δεν μπορεί να μπει στο νοσοκομείο και ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ επιτέλους;

Αει στο καλό νευρίασα.!

Σχετικά με το update II:
Οι πολιτικοί μας ξέρουν μόνο να μασάνε τελικά. Άμα τους ζητάνε το λογαριασμό νευριάζουν. Ρε λες να έχουν δίκιο στο indymedia που λένε πως το έκαναν (φωτιές) για να απαλλοτριώσουν περιοχές χωρίς να τους φωνάζουν οι οικολόγοι;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Zaphod, δεν ξέρεις πόσο συμφωνούμε.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Δείμο,
ξαναδιάβασε το σχόλιο μου, προσεκτικά.
Ξέρω τι πιστεύω(τα πάντα είναι πολιτική) και σίγουρα είναι και άποψη σου.
Και βέβαια δεν αμφιβάλλω για τις οικολόγικές σου (και όχι μόνο) ανησυχίες.
Δέν διαφωνώ σε κανένα σχόλιο σου(αν συμβεί θα το κάνω).
Απάντηση έδωσες και έγραψα, με τον τρόπο μου επί του θέματος, έμμεσα, σεβόμενος και τους δύο συνομιλητές.
Ισως δεν φαίνεται τόσο καθαρά, εν γνώσει μου,
(αναμίχθηκα σε συνομιλία σου, στο μπλογκ σου).
Ελπίζω, τώρα, να έγινα σαφής.
Δεν είμαι οπαδός συνθημάτων, όπως:
έξω η πολιτική απο το ποδοσφαιρο.
εξω η πολιτική απο τη παιδεία
εξω.......
εξω η πολιτική απο την οικολογία.
Μόνο έξω ο κομματισμός, ο στείρος,
και τα πάντα είναι πολιτικοκοινωνικά.
ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
Δεν αντιφάσκουν με το σχόλιο μου, νομίζω, ούτε με τις απόψεις σου.
Υπάρχει,βέβαια, μια λέξη-κλειδί, που τα υποννοεί.
Σε ταλαιπωρώ, ελπίζοντας στην κατανοησή σου.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σπίθα, δεν είπα ότι διαφωνούμε, το αντίθετο τόνισα μάλιστα. Απλά βρήκα την ευκαιρία να τονίσω τον προβληματισμό μου γύρω από την κομματικοποίηση των άστατων οικολογικών ανησυχιών (που πάντα μένουν σε μία δημοκρατική λογική και ποτέ δεν ξεφεύγουν στην πολιτική τους έκφραση προς τον ακτιβισμό). Στη χώρα μας το οικολογικό κίνημα δεν έχει έκφραση παρά μόνο μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ (ιδιαίτερα έντονα) και το ΚΚΕ (σε πιο αντικαπιταλιστική ρητορεία).

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Εγώ κατάλαβα ότι είχες αράξει και έβλεπες
TV, το debate, κ'γώ μελετούσα περί πολιτικής και οικολογίας.
Καληνύχτα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΙΔΕΣ το debate; ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να δω μία τηλεοπτική κόντρα, σε μία στρεβλή έννοια διαλόγου που κόβει το δικαίωμα του λαού να δει τις θέσεις των κυρίαρχων κομμάτων και να εντοπιστούν τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα. Δεν τα πάω και πολύ καλά με τα τηλεοπτικά σόου. Ωστόσο, λόγω ανάγκης -εκεί πήγα όλοι το έβλεπαν- το είδα κι εγώ.

Ο Παπανδρέου ήταν πολύ καλός. Με μία τακτική εκμετάλλευσης όλου του χρόνου πέρασε εύκολα όχι μόνο την αντιπολιτευτική κριτική του, αλλά και παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις περί νέας πολιτικής. Η αμυντική στάση και το σφίξιμο των λόγων του Καραμανλή έδειξαν την ηττοπάθειά του.

Πολύ καλός ήταν και ο Αλαβάνος όχι τόσο στη ρητορεία όσο στις θέσεις του και στην επιθετική του προς τα δύο κόμματα. Ο Καρατζαφέρης και ο Παπαθεμελής ήταν σαν τα ψάρια στη στεριά. Η Παπαρήγα όπως πάντα άνετη με γλώσσα απλή και κατανοητή.

ShareThis