για τα exit polls

Την Κυριακή στις εκλογές ψηφίζουμε ό,τι θέλουμε (ελπίζω όχι ΝΔ).
Στα exit polls δηλώνουμε ότι ψηφίσαμε μικρά κόμματα.
Επιτέλους, ας μάθουν οι δημοσκόποι και οι δημοκόποι ότι δεν μπορούν να προπαγανδίζουν το λαό με τέτοιες τεχνικές. Κυκλοφορήστε το κι εσείς. Ας του δώσουμε ένα μάθημα αντίδρασης στις πρακτικές τους.

43 έκριναν :

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

εμεις θα ψηφισουμε μικρα κομματα ουτως ή αλλως

Niemandsrose είπε...

κοίτα ποιος μιλάει για προπαγάνδα.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μεσα και εγω!!!

Zaphod είπε...

Το απόλυτο κουφό και αυτό που κυνηγάμε είναι να φανεί ο Παπαθεμελής αυτοδύναμος στα exit polls! Το νου σας! Παπαθεμελής μετά και όχι πριν :-Ρ

Ας τους κάνουμε ρόμπα! Μπορούμε!
love&kisses
zaphod

ο δείμος του πολίτη είπε...

NIEMANDSROSE, γιατί βρε κάνω προπαγάνδα; Εγώ μιλάω ξεκάθαρα.

Στάθη, Zaphod, Πρεζάκια, διαδώστε το. Ας κάνουμε λίγο παιχνίδι με τους δημοσκόπους που παίζουν στην πλάτη μας μπαρμπούτι.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σωστό! Να χαρεί κι ο φίλος σου ο Μιχαλάκης για 2-3 ώρες!

fitsoulas είπε...

εμενα ποτε δεν μου εχει τυχη exit poll κι εγω μεσα

ανεστης είπε...

Πολύ καλή ιδέα! Την υιοθετώ πάραυτα...

tsalimi είπε...

Με εκπλήσσεις Δείμε με την άποψη που έχεις για τα μικρά - μικρά, προφανώς σε συλλογή ψήφων-κόμματα: Παιχνιδάκια στα χέρια όσων ψήφισαν κόμμα που θα κυβερνήσει.
Ίσως χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή. Το χιούμορ είναι επικίνδυνο πράγμα.
Με όλη μου την εκτίμηση, σου δηλώνω πως ένιωσα άσχημα μ’ αυτό σου το post.

Zaphod είπε...

@Δείμος : υπάρχει καλύτερη, πιο χιουμοριστική πρόταση. Περάστε από το blog μου για λεπτομέρειες :Ρ

love&kisses

Y.Γ.
Οχι αποχή/λευκό/άκυρο

και....σιδεροκέφαλοι!

Kapetanios είπε...

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω από όσα έγραψε το τσαλίμι παρά μόνο τούτο.
δείμο , επιτέλους, ας μάθουν οι δημοσκόποι και οι δημοκόποι ότι δεν μπορούν να προπαγανδίζουν το λαό με τέτοιες τεχνικές υποβάθμισης της σημασίας μιας ψήφου στα "μικρά κόμματα" .
Λυπάμαι που έλαβες και εσύ μέρος ( άθελα σου , είμαι σίγουρος μιας και σε γνωρίζω) σε αυτό το απαράδεκτο και προβοκατόρικο τηλεπαιχνίδι

@ NIEMANDSROSE , στην θέση σου η σιωπή είναι χρυσός.
Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Ββρε δείμο που καταντήσαμε να παίζουμε κρυφτούλι με επικοινωνιολόγους και δημοσκόπους; Υπάρχει κάνα όφελος; Απορία εκφράζω και συγχώρεσέ με που την εκφράζω στο μπόγκ σου και δεν θέλω να την πάρεις ως προσωπική επίθεση. Δεν συνηθίζω να προσβάλω τους ανθρώπους στον οίκο τους κι ας έχει τις κουρτίνες ανοιχτές. Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία, Δήμο!

Niemandsrose είπε...

@kapetanios, τι πετάγεσαι; Θίχτηκες αρχιπροπαγανδιστή; Μη φοβάσαι, κανείς δε θα σου πάρει τα πρωτεία.

@Δείμο, το χειρότερο είναι που συναλλάσσεσαι με πωρωμένους. Κατά τα άλλα, πάσο.

Kapetanios είπε...

Ε ναι κυρά μου :)
Δεν μπορείς να βγαίνεις φόρα παρτίδα και να λες ( με τον δειλό τρόπο που έτσι και αλλιώς σε διακρίνει) τον δείμο προπαγανδιστή!!!
Και εμένα να με αφήνεις στην απέξω!!!
Έλεος δηλαδή( θα μας κόψεις το μεροκάματο βρε "ρόδο που υποτίθεται ότι δεν είναι κανενός" :))
Ευτυχώς όμως που έβαλες τα πράγματα στην θέση τους και σε ευχαριστώ. :)

Kapetanios είπε...

"Ο πωρωμένος"
( ξέχασα βρε NIEMANDSROSE :)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η εκτίμησή μου και η παρουσία-δράση μου για τα μικρά κόμματα είναι γνωστή σε όποιον θέλησε ποτέ να με μάθει, Τσαλίμι. Ουδέποτε ξεπούλησα καμία μου αρχή και ποτέ στα λίγα χρόνια μου -είμαι και πολύ τζόβενο- δεν ξεπούλησα ιδέες και θέσεις στεκούμενος φανερά στον κόσμο κριτικά απέναντι σε διοικούντες και όχι στις κρυφές "επάλξεις" κλειστών δωματίων.

Τα μικρά κόμματα καλώς ή κακώς είναι τα κόμματα που αδικούνται παράφορα επί 4 χρόνια και τα ενισχύουν με ψεύτικα ποσοστά (σπάνια τα αληθή) μόνο προεκλογικά. Λυπάμαι, πολύ αν δεν καταλαβαίνουν όλοι. Για να το πω και αμεσότερα, η κίνηση τούτη ενισχύει μόνο τα μικρά κόμματα που πάντα θυσιάζονται στο βωμό των δικομματικών δημοσκοπήσεων (αν βέβαια δεχτούμε ότι είναι αληθή τα δημοσιευμένα στοιχεία). Λυπάμαι πολύ που ενεργά μέλη και υποψήφιοι δήμαρχοι δεν βλέπουν ότι πρέπει να χτυπηθεί με κάθε τρόπο η ηλεκτρονική προπαγάνδα που αιχμαλωτίζει τη σκέψη και μας κοροϊδεύει για μία ψεύτικη "δημοκρατία" -εκτός αν πιστεύουν ότι έχουμε δημοκρατία. Χρησιμοποιούμε κάθε μέσο.

καπετάνιε, doratsirka, μάλλον δεν είδατεκαταλάβατε το βαθύτερο νόημα που έχει η κίνηση τούτη.

NIEMANDSROSE, ούτε προπαγανδιστής είμαι ουτε αγενής ώστε να βρίζω και να κατηγορώ ανέξοδα.

Ανώνυμος είπε...

Δείμο, δεν είπα ότι δεν κατάλαβα το σκοπό. Απλώς βρίσκω σε τούτα τα χαλεπά χρόνια ότι το να αναλωνόμαστε με τους επικοινωνιολόγους των δύο μεγάλων κομμάτων είναι μεγάλο έξοδο για την ψυχή μας και θυσία στο χρόνο μας. Συγχώρεσέ με και πάλι για την παρέμβαση.

ο δείμος του πολίτη είπε...

ΟΚ, doratsirka, εγώ δεν κατανόησα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι επικοινωνιολόγοι άρχισαν να επιβάλλουν αυτοβούλως την παρουσία τους. Όταν η πολιτική στηρίζεται όμως στην επικοινωνία των ειδήμονα, τότε σκοτώνει τη δημοκρατία.

aliatas είπε...

"Την Κυριακή στις εκλογές ψηφίζουμε ό,τι θέλουμε (ελπίζω όχι ΝΔ)"

Δηλαδή την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ την βλέπεις θετική κι ανώδυνη;

Η σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε στρατηγικά σημεία, είναι ένα γεγονός η όχι;

Για παράδειγμα: «Η αναθεώρηση του άρθρου 16 είναι θέση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας». Αλλωστε, στη «δημόσια» και «δωρεάν» «Παιδεία» του ΠΑΣΟΚ χωράνε άνετα τα «μη κρατικά κοινωφελή ιδρύματα με ποιότητα και δημόσιο έλεγχο»... όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Γιωργάκης.

Η ουσία είναι μια: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαφωνούν, συμφωνώντας, γι' αυτό κι εγώ διαφωνώ με όσους τους αντιμετωπίζουν διαφορετικά.

Φιλικά... Καλή προσωπική επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Για μια ακομη φορα θα συμφωνισω μαζι σου[ειναι η δευτερη νομιζω].Θελω να διευκρινισω ορισμενα πραγματα και ισως καταλαβεις γιατι εχω τοσο επικριτικο υφος απεναντι σου .Ολοι εσεις οι blogers εισαστε μακρια απο την πραγματικοτητα και την κοινωνια,βολεμενοι πισω απο μια εικονικη πραγματικοτητα το παιζετε η ελιτ της διανοησης.Μερικοι που αναρωτιουνται αν υπαρχει οφελος απο αυτη την προταση τι αλλο εχουν να προτεινουν;Τωρα τι να εξηγω, ισως μια αλλη φορα.

Ανώνυμος είπε...

Έχοντας εργαστεί στο παρελθόν σε εταιρεία δημοσκοπήσεων και έχοντας την πικρή πείρα της αμοιβής ψίχουλων πολύ αργότερα από την ημερομηνία διεξαγωγής των, προσυπογράφω φανατικά την πρόταση.

ο δείμος του πολίτη είπε...

aliatas, επειδή προφανώς δεν είσαι τακτικός αναγνώστης του ιστολογίου τούτου, καταλαβαίνω την παρεξήγηση που σου προκάλεσε η θέση μου. Τα παλαιότερα άρθρα μου, απαντούν άμεσα στο ερώτημά σου.

προβοκάτορα, επειδή δε ζω σε μία εικόνική πραγματικότητα και επειδή δεν είμαι βολεμένος, αλλά σκληρά αγωνιζόμενος με δύο και τρει δουλειές. Ζω και βλέπω την κοινωνία από τα μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Meta apo kairo megalis apousias...ithela na rotiso kale mou Deime, giati na min poume ti psifisame an erotithoume kai tha prepei na blofaroume? mono gia to reziliki?
Pao se ligo na psifiso...kai mazi mou tha exo esena kai olous esas edo mesa pou pragmatika agoniate gia to pos zoume kai pos boroume na zoume sto mellon, mia andistasi se afto pou ta mesa mazikis enimerosis theloun na mas pisoun oti zoume stin athliotita...kali epitixeia stous aksious...kaki stous apateones....
kai fisika xronia polla kale mou Deime na ta ekatostiseis ta xronia sou kai emeis na se diavazoume (an kai ton telefteo kairo ta exo xasei ola afta pou grafeis kai afta ta epikodomitika sxoleia pou panda dexesai) na eisai kala...

aliatas είπε...

Σε διαβάζω από τότε που ανακάλυψα το blog σου, όμως όταν σχολιάζεις κάποιο post, σχολιάζεις συγκεκριμένες αναφορές που γίνονται σε αυτό κι όχι ότι έχει γράψει ο συγγραφέας του post στο παρελθόν.

Συγνώμη αν παρανόησα τα πιστεύω σου, όμως πρέπει να παραδεχτής ότι αυτό το "Την Κυριακή στις εκλογές ψηφίζουμε ό,τι θέλουμε (ελπίζω όχι ΝΔ)" οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα σχετικά με την ενδεχόμενη ψήφο στο ΠΑΣΟΚ.

takis είπε...

Noίζω οτι η Δώρα ήθελε να πει οτι το πρόβλημα δεν ειναι οι δημοσκοπήσεις....
Θα συμφωνήσω μαζί της.
Το πρόβλημα είμαστε εμείς σαν κοινωνία.
Το αν δεχόμαστε επιρροές απο δημοσκοπήσεις είναι ενα θέμα,σίγουρα, αλλά ΜΟΝΟ απο δημοσκοπήσεις δεχόμαστε επιρροές ??
Ο κατάλογος ειναι μακρύς.....

Σαν παιχνίδι πλάκα εχει η πρόταση..αλλά μη δίνουμε διαστάσεις.

ΥΓ. Επειδή δεν πρόλαβα να σχολιάσω στο προηγούμενο ποστ, απλά προσθέτω οτι είτε το θέλεις ειτε οχι το μπλόγκ σου αποτελεί πια σημείο αναφοράς στο μπλογκχωριό.
Συνέχισε και εμείς μαζί σου.

kanataki είπε...

μιλάμε για αποπροσανατολισμό εις ένδειξη διαμαρτυρίας?


υγ ρε τι είστε εσείς οι μπλόγκερς



υγ καλά που τους αποπροσανατολίσαμε!!!!

Kapetanios είπε...

Δεν τους "αποπροσανατολίσαμε" tsaperdona με ψεύτικες δηλώσεις ( και , να με συγχωρεί ο δείμος, δεν βλέπω το λόγο να το κάνουμε !!) αλλά σίγουρα τους αποπροσανατολίσαμε με την ψήφο μας.
Αυτό έχει και την μεγαλύτερη σημασία τελικά και όχι τα «τηλεπαιχνίδια» που ποιος ξέρει γιατί και ποιος τα στήνει κάθε φορά!!
(ίσως γιατί κάποιοι θέλουν τον κόσμο να ασχολούνται με κακόγουστες φάρσες παρά με την ύψιστη πράξη ευθύνης όπως είναι η κατά συνείδηση ψήφος του Έλληνα πολίτη αυτή κάθε αυτή και τα μηνύματα που αυτή εκφράζει)


δείμο φίλε μου δυστυχώς ατύχησες και στις δύο ευχές σου ( ΝΔ και exit polls )

Ανώνυμος είπε...

Nai an einai gia apoprosanatolismo kai ego mesa!!!!!
Alla parakolouthondas ta nea den boro na pistepso sta apotelesmata...den ksero ti xreiazomaste gia na allaksoume ta kaka..........ma toso eksorgistiko...

Suspect είπε...

δεν πετυχα σε εξιτ πολ αλλα πολυ θα θελα να τους πω οτι ψηφισα Βεργη ή Λεβεντη ή μ-λ/λ-μ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προπέτη μου, είναι ένα ζήτημα για ποιος ελέγχει τη "δημοκρατία": οι πολίτες ή οι επικοινωνιολόγοι και τα ΜΜΕ;

Αλιάτα, μπορεί να έχεις δίκιο. Δεν επιμένω -άσε που είμαι και απογοητευμένος. Απλά δεν τους θεωρώ ακριβώς το ίδιο. Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ τους στην άσκηση πολιτικής. Για το σύστημα μακροχρόνια είναι ίδιοι.

Τάκη, σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

Τσαπερδόνα, μιλάς σαν δημοσιογράφος τώρα, ε;

Καπετάνιε, έφυγες πολύ μπροστά. Εγώ ήμουν πιο πεζός και ρεαλιστής. Μακάρι να μπορούσα να το πω για τώρα. Μόνο ατύχησα όμως;

Ύποπτε, στη Σταυρούπολη είχαμε κάτι εταιρείες.

Ανώνυμος είπε...

To mono pou boro na paratheso edo einai i megali mou apogoitevsi.
Ta pososta einai apistefta...tipote den allakse, mallon ta pragmata xeiroterevsan afou oi anaksioi piran kai pali psifo embistosinis....mipos aftes einai oi aksies tis koinonias mas??? Thelo na figo....

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προπέτη, με τέτοια μείωση των δυνάμεων των δύο κομμάτων πολλά φάινεται να αλλάζουν. Ξέρουμε και τα ρουσφέτια που έταζαν τόσοι και τόσοι υποψήφιοι. Και αυτό είναι μία αξία μπροστά στην αναζήτηση εργασίας.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Συμφωνω με τον Αλιάτα πάντως. Για μενα απο την μια και οι δυο ειναι ίδιοι και απο την άλλη δεν ισχύει το "Τι πλαστηρας, τι παπαγος" γιατι σε καμια περίπτωση ο Γιωργακης δεν συγκρινεται με τον Πλαστηρα!

Απο την πλευρά μου νοιωθω αισιόδοξος σημερα γιατι εχουμε μια κυβερνηση με την μικροτερη δυνατη αυτοδυναμία. Πόσο ευκολα θα αλλαξει το 16 ή το 24 τωρα?

Ειμαι αισιοδοξος γιατι εχουμε μια αλαζονική αξιωματική αντιπολίτευση να εχει χάσει σημαντικά απο την πιο ανικανη κυβερνηση και να έχει μια ακόμη ευκαιρία να καταλάβει γιατι εχασε το 2004, χάνει το 2007 και ναι μπορει να χάσει και το 2010 αν δεν αλλαξει και αν δεν πετάξει τον καθεστωτισμό της στα σκουπίδια.

Και ειμαι χαρούμενος γιατι η Αριστερα ειναι δυνατη οσο ποτε! Φτάνουν τα μεγαλα λόγια για την νική μας, συντροφοι. Εχουμε δουλεια και αγωνα μπροστα...

Τις καλημέρες μου.

Agobooks είπε...

To megalo kerdos aytwn twn eklogwn, fenetai na einai h eksosei apo th bouli merikwn...dynosayrwn!!!
Apo thn allh, h eisodos se aythn, akrodeksiwn steixhwn, den prepei na mhn mas problimatizei!

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε αντίθετοι σχεδόν σ' όλα τα θέματα.
Χαίρομαι που αποδιεκνύεσαι σε όλα λάθος.

roidis είπε...

τελικά βγήκαν σωστές οι
προβλέψεις των έξιτ πολλς

Kapetanios είπε...

¨Όχι δεν ατύχησες μόνο εσύ δείμο.
Ατυχήσαμε όλοι μας.
Τα αποτελέσματα των φετινών εκλογών δεν πρέπει να χαροποιούν κανέναν μας( παρά μόνο από την στενή μικροκομματική του σκοπιά)
Η επιβεβαίωση ισχύος της δεξιάς παράταξης και μάλιστα στην πιο ακραία της μορφή ( ΛΑΟΣ) με ποσοστά που ουδόλως απέχουν από τα ποσοστά της εδώ και αρκετά ( πάρα πολλά) χρόνια πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα.
Το μόνο φωτεινό σημείο στον ορίζοντα είναι ότι ( απ ότι φαίνεται ) η Αριστερές φωνές του πολιτικού μας πεδίου δείχνουν να ανακάμπτούν και να απαιτούν την επιστροφή τους στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδος μας ξεφεύγοντας από διλήμματα που την κρατούσαν δέσμια του δικομματικού παιχνιδιού.
Ζητά πλέον να της επιστραφούν οράματα και αγώνες που καπηλεύθηκαν βάναυσα από κόμματα που έπεσαν σαν ουρανοκατέβατοι κομήτες σε μια δύσκολη καμπή της πολιτικής ιστορίας της χώρας μας.
Από συγκυρίες πες, από την ωριμότητα του εκλογικού της σώματος θες μπόρεσαν να βγουν κερδισμένες μέσα σε ένα κλίμα που δεν νομίζω προσωπικά ότι την βοηθούσε ιδιαίτερα. Ίδωμεν

ο δείμος του πολίτη είπε...

Στάθη, θα συμφωνήσω ότι η η σημερινή εικόνα είναι πιο αισιόδοξη από ποτέ -παρά την είσοδο στη Βουλή φασιζουσών ιδεών, που ως τώρα περιφέρονταν μόνο σε παρέες και όχι σε έδρανα. Ωστόσο, διαφορές έχουν και επί ΝΔ νομίζω φάνηκαν σε ένα μικρό βαθμό.

N.Ago, ταυτιζόμαστε απόλυτα.

Βαστιλλικέ, λυπάμαι όχι για την πάρτη μου που είμαι λάθος, αλλά για όσων άμοιρων έχουν την αυταπάτη του βολέματος σαν στόχο ψήφου. Τελικά η παράδοση υπερίσχυσε και η συντήρηση θα θριαμβεύει.

Ροΐδη, ναι γαμώ το. Δεν έπιασε το κόλπο.

Καπετάνιε, αυτή τη στιγμή κάνω τις εκτιμήσεις μου. Κουρασμένος γαρ από το προεκλογικό τρέξιμο αδυνατώ πριν τις προγραμματικές δηλώσεις να κάνω σχόλια για τον ΛΑΟΣ. Ωστόσο, συμφωνούμε απόλυτα.

patsiouri είπε...

Ναι γαμώτο, δέν έπιασε...
Αυτό που με χαροποιήσε ελαφρώς είναι πως παρ'όλο που στην πατρίδα μου που είναι ολόκληρη από blue ως black κάθε φορά, ειδικά το 2004 που βγήκε η Ν.Δ, γινόταν της πουτάνας από σημαίες, κόρνες, κόσμο, ιστορίες...φέτος η απόλυτη ησυχία...Και μιλάμε για πολύ βαμμένη πόλη...Μόνο ένας τρελλός με μπέρτα ΝΔ περιφερόταν σάν το Σούπερμαν..κατα τ'άλλα σχεδόν νέκρα...πολύ χάρηκα!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πατσιούρη, και στη γειτονιά μου και σε όλη τη Θεσσαλονίκη το ίδιο υποτονομικό κλίμα κυκριαρχούσε -πριν ακόμα τις εκλογές.

Epikouros είπε...

Δεν ήμουν σίγουρος αν είχε νόημα όλο αυτό το παιχνίδι με τις δημοσκοπήσεις, μέχρι που άνοιξα την tv το απόγευμα (κατά τις 18.00 - πριν το κλείσιμο της κάλπης δηλαδή) και άκουσα το εξής... Τα δύο μεγάλα κόμματα (έλεγε ο ALPHA) ήξεραν ότι σε μια σειρά εκλογικών περιφερειών (είχαν κατονομαστεί συγκεκριμένα οι περιφέρειες...) τα ποσοστά τους ήταν πολύ χαμηλά λόγω της ανόδου των μικρών κομμάτων και έπαιρναν τηλέφωνο σε όλα τα μέλη τους για να τους πουν να παν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ψηφίσουν.. ίσως λοιπόν τα εξιτ πολς να παραμένουν μυστικά μέχρι τις 19.00 μόνο για τους τύπους και το τηλεοπτικό θεαθήναι...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Επίκουρε, όχι μόνο είναι έτσι απλά, αλλά πλέον η πολιτική στηρίζεται στις δημοσκοπήσεις των τηλεοπτικών παραγόντων.

ShareThis