γιορτάζουμε την Παγκόμια Ημέρα Ποίησης (βλέπουμε και την επισκεψιμότητα των μελετών μας)


Το κάναμε πέρυσι, θα το κάνουμε και φέτος. Οι bloggers μιας συνοικίας της Θεσσαλονίκης θέλουν να βγάλουν από το ιστοχωριό τις ποιητικές ανησυχίες των bloggers (ημών και υμών αν θέλετε να στείλετε από οπουδήποτε ένα ή πολλά ποιήματά σας για να τα αναγγείλουμε). Πέρυσι χαρήκαμε πολύ τη βραδιά. Πέρα από την επίσκεψη των λίγων εκλεκτών φίλων μας, ήρθαν και κάποιοι άλλοι bloggers των δυτικών συνοικιών και άλλοι ακόμα είχαν στείλει δικά τους ποιήματα. Μουσική, γνωστοί ποιητές απήγγειλαν ποιήματά τους (πριν το κάνει πανελληνίως ο Κόσμος του Επενδυτή) σε μία σεμνή, γλυκύτατη βραδιά. Εμείς πάντως το απολαύσαμε. Φέτος το επαναλαμβάνουμε. Όλοι οι Θεσσαλονικείς ιστολόγοι, οι φίλοι και οι παρέες τους είναι καλεσμένοι. Βραδιά ποίησης την Παρασκευή 21 Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης) στο bar 16 στη Σταυρούπολη.







Προχθές έριξα μια ματιά στο τρόπο με τον οποίο επισκέπτονται διάφοροι το ιστολόγιό μου. Σαφώς και ξεχώρισα από τούτο τους φίλους εκείνους με τους οποίους επικοινωνώ σε κάποια τακτική βάση. Φάνηκε ότι οι περισσότεροι επισκέπτονται το ιστολόγιό μου από την αναζήτηση λέξεων σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία. Βέβαια, αφήνω κατά μέρος λέξεις κλειδιά σχετικά με το πραγματικό μου όνομα ή το ιστολογικό. Ορισμένες λέξεις είχαν να κάνουν με το κυνήγι μετά και τον πρόσφατο καβγά, την παιδοφιλία (μετά τα άρθρα μου) και ακόμα και με το σεξ (αυτό που το βρήκαν οι μηχανές δεν ξέρω, αλλά τέλος πάντων. Μάλλον πρόκειται για γενικές αναφορές).

Παράλληλα, έριξα μια ματιά και στις ολοκληρωμένες μου εργασίες. Έτσι φαίνεται ότι οι μελέτες μου εκτιμώνται πολύ περισσότερο από τις λογοτεχνικές μου προσπάθειες (μπουαααα, γιατί ρε παιδιά; δεν είναι καλά;;;).

Οι κοινωνικές μελέτες μου με προεξάρχουσα την έρευνα για την ενδοοικογενειακή βία έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Έτσι, την ενδοοικογενειακή βία επισκέφτηκαν 559 (70,05%[1]) και ακολουθεί το αθεϊστικό δοκίμιό μου για τη θρησκεία με 438 επισκέψεις (54,88%) και η μελέτη μου για τα διαζύγια με 410 επισκέψεις ή 51,37% όσων πάτησαν στο φιλοξενητή μου. Εντύπωση μου έκαναν οι επισκέψεις στις μελέτες για το δήμο μου («η Σταυρούπολη με αριθμούς» και «μορφωτικό επίπεδο στη Σταυρούπολη», 257 σε ποσοστό 32,20% και 221 ή 27,69% αντίστοιχα). Ακολουθούν τα νεότερα δοκίμια, η πολιτικό-ιδεολογική «δημαγωγία της δημοκρατίας» με 237 επισκέψεις (29,69%) και η φιλοσοφία της Ιστορίας με 253 περαστικούς (31,70%). Τελευταίος μένει το πανάρχαιο δοκίμιο για τη ρουτίνα, ο Αίας, και όπως αποδεικνύεται καθόλου δημοφιλές αφού το επισκέψτηκαν μόνο 214 άτομα (26,81%) και εκεί κοντά είναι το κείμενό μου για τα ναρκωτικά («Οι ανθρωποθυσίες των ουσιοεξαρτημένων») με 216 επισκέψεις ή 27,06%.

Οι ιστορικές και θρησκευτικές μου μελέτες έχουν μία σχετική κινητικότητα με σημαντικότερη εκείνη στην αναπημένη μυο μελέτη στην Ελένη του Ευρυπίδη που διδάσκεται στη Γ΄ Γυμνασίου σημειωτέον και ίσως εξηγούνται έτσι οι 400 επισκέψεις και ακολουθεί η Αποκάλυψις Ιωάννου με 333 downloads και η αρθουριανή (ένα ιστορικό άρθρο μου) με 154 επισκέψεις.

Από τα λογοτεχνικά μου κείμενα με το ζόρι η ερωτευμένη νύχτα μετά βίας φτάνει τις 208 επισκέψεις. Τα άλλα αφήστε τα[2], μάλλον πρέπει να κόψω τις ποιητικές προσπάθειες, δε πουλάνε.

Χωρίς φιλαυτίες, και χωρίς να ευχαριστιέμαι αλλά με αγάπη σε αυτό που έκανα τόσο καιρό, προς το παρόν συνεχίζω το διάβασμα τόσο για να τελειώσω την εμπλουτισμένη σε σημαντικό βαθμό και διορθωμένη από πολλά λάθη (από το δαίμονα του πληκτρολογίου) "δημαγωγία της δημοκρατίας" (πάω για τη β΄ έκδοση). Ελπίζω σύντομα να είναι έτοιμη. Αυτή τη στιγμή διαβάζω πολιτική κοινωνιολογία[3] κοινωνιολογία του δικαίου[4]. Μετά από αυτήν θα ακολουθήσει και το κείμενο για την παιδοφιλία και η παρουσίαση της έρευνας που με βοηθήσατε να προχωρήσω πολύ.



[1] Το ποσοστό βγαίνει από το σύνολο όσων επισκέφτηκαν το φιλοξενητή των pdf αρχείων μου.

[3] του Kurt Lenk των εκδόσεων Παρατηρητής.

[4] Των Δαμπίρη, Δημάκη και Παπαχρίστου των εκδόσεων Σακκούλα.


29 έκριναν :

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ανήσυχο πνεύμα....σε θαυμάζω!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Κοινωνικέ μου καταθέτα τα επιτόκια ανθρώπινης ευαισθησίας και τεκμηρίωσης είναι στα ύψη.
Λίγο επίκαιρη ύφεση:
"Νοικιαζόμενους υπαλλήλους βλέπω, ασφαλιστικό εργοδοτών βλέπω, υπογεννητικότητα ,ακρίβεια και έλλειψη δικαιοσύνης βλέπω, πληρωμένες πένες βλέπω, αναγνώστες DVD ΒΛΈΠΩ είμαστε στο 10ο χρόνο πολιορκίας της Τροίας της αυτοδυναμίας χρειαζόμαστε επί σκηνής να δούμε και Δούρειους Ιππους , κάτι κατασκευές τσίλικες που τις περνάμε για έκφραση λόγου και “θυσία” στους θεούς…τους."

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σωστή η προσέγγιση, Διόνυσε, πολύ καλή.

Γλαρένια, σ' ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει.Μαντεψε ποιος ειμαι.[το μπαρ 16 που βρισκεται;πες μου γιατι εγω συχναζω στις λαικες]

Kapetanios είπε...

+2 ακροατές και μια εκκολαπτόμενη πιανίστρια :))) δείμο
Καλημέρα
Κατά τα άλλα, τα Σκόπια είναι Ελληνικά ( αυτό πήραν χαμπάρι τα κόμματα της Αλβανίας και αποχώρησαν από την κυβέρνηση των Σκοπίων καταγγέλλοντας την χαχαχαχα )

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σας περιμένουμε..., καπετάνιε. Μόνο που δε θα έχουμε πιάνο, γμτ.

Ανώνυμος είπε...

ίσως η βραδιά ποίησης πρέπει να γίνει διαδικτυακά για να έρθουμε και εμείς οι μακρινοί..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα δούμε τι θα κάνουμε, κομμούνι. Κάτι θα κάνουμε (ίσως ηχητική μαγνητοσκόπηση; θα δω αν μπορούμε να το κάνουμε).

Ανώνυμος είπε...

Kali epitixia stin poiitiki vradia sas loipon!
Sto post sou anarotiosoun "Deime" an tha prepei na stamatiseis tis prospathies sou sto na grafeis poiimata epeidi den poulane...Ego den simfono me afto...epeidi kati den poula den simenei oti den einai kalo! Fandazomai itan sxima logou afto pou eipes alla na sou po tin alitheia den ithela na diavaso tetoious sinirmous apo esena...(den se mallono fisika)!!!
kalo apogevma kai pali efxomai kali epitixia kai na perasete kala stin poiitiki vradia sas ekei sto baraki 16.
propetis

αθεόφοβος είπε...

Αν η ποιήτρια της αφίσας θα είναι στην συγκέντρωση να κάνω μια βόλτα από Θεσσαλονίκη εξηγώντας στην σύζυγο ότι έχω πνευματικές ανησυχίες!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προπέτη μου, σ' ευχαριστώ πολύ. Δεν πουλάω τίποτε, μόνο κάνω το κέφι μου. Σχήμα λόγου ήταν βέβαια. Καλή σου μέρα.

Αθεό, θα έρθει και αυτή.

patsiouri είπε...

Καλή επιτυχία σε όλα μέσα από την καρδιά μου!

Leigh-Cheri είπε...

Εγώ πάντως θα προσπαθήσω να έρθω την Παρασκευή. Κι ευχαριστώ για την πρόσκληση.
Για τα υπόλοιπα που λες,το ότι τα λογοτεχνικά σου γραπτά δεν τραβάνε όσο τα υπόλοιπα κείμενά σου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι καλά. Πολλές φορές είναι δυσκολότερο να "πλησιάσεις" ένα ποίημα και να το καταλάβεις ή να το νιώσεις, κι αυτό κάποιους τους κουμπώνει. Επίσης, υπάρχει μια αμηχανία στους ανθρώπους ως προς το να εκφραστούν πάνω σε κάτι τέτοιο και να το σχολιάσουν.
Μία εργασία, ένα άρθρο ή μια άποψη συγκεντρώνει μεγαλύτερο αριθμό αναγνωστών γιατί είναι κάτι πιο συγκεκριμένο πάνω στο οποίο μπορεί ευκολότερα να υπάρξει διάλογος. Ιδιαίτερα όταν το θέμα ενδιαφέρει πολλούς.
Επομένως, μη σε νοιάζει. Γράφε όπως θες κι ασε την επισκεψιμότητα να δείχνει ό,τι θέλει:-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πατσιούρη, σ' ευχαριστούμε.

Λιέγη-Κλαίρη μου, θα σε περιμένουμε καλή μου.Αστειευόμουν πάντως. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα παράπονο και ότι βέβαια περισσότερο υπερηφανεύομαι για τις κοινωνικές μου μελέτες. Σ' ευχαριστώ για την υπστήριξη και πέρα από την πλάκα θα δημοσιεύω ό,τι αγγίζει εμένα και μόνο (θέσεις ή μορφή δημορσίευσης).

akrat είπε...

σοβαρά βρε παιδί μου?
λογοτεχνία και ποίηση τόσο χαμηλά?
θα είστε η εξαίρεσις...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Λες, akrat; Μακάρι όμως να σε είχαμε την Παρασκευή.

akrat είπε...

μα τον σαρδανάπαλο αν βρισκόμουν κατά πάνω θα ερχόμουν και θα γινόμουν κουρούμπελο...

gay super hero είπε...

Καλησπέρα! Οι δηλώσεις υποστήριξεις είναι βεβαίως ευπρόσδεκτες και μας χαροποιούν ιδιαίτερα. Για να αποφύγουμε όμως κακεντρεχή σχόλια, είμαστε υποχρεωμένοι να περιλάβουμε στη λίστα μας μόνο όσα μπλογκ δημοσιεύσουν σε κάποια μορφή τη διαμαρτυρία μας.

Θα χαρούμε πολύ αν μπορείς να μας βοηθήσεις. 'Οσο περισσότερα μάτια το διαβάζουν, τόσο το καλύτερο :-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Επειδή πάντα είμαι καθυστερημένος στην επικαιρότητα και επειδή έχουμε την ανωτέρα εκδήλωση της Παρασκευής, είχα προγραμματίσει να δημοσιεύσω κάτι από το Σάββατο και μετά. Και τούτο ήταν ανεξάρτητο από τη δική σας προσπάθεια (δε ήξερα καν για αυτή τη συλλογή υπογραφών, πριν από λίγο την έμαθα).

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δείμε, είμαστε φίλοι από παλιά, γι' αυτό ξέρω ότι δεν με παρεξηγείς... Το πολύ διάβασμα είναι ντε καβλέ!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Λες, Άσκαρ, λες;

revqueer είπε...

Άντε και οι Αθηναίοι να οργανώσουμε κάτι παρόμοιο!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όσοι περισσότεροι, revqueer, τόσο καλύτερα για την Τέχνη και τις προτεινόμενες εναλλακτικές σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από την υποκουλτούρα.

Ναπoλέων είπε...

Καλή επιτυχία αύριο ! {*}

Αν τό 'ξερα πρίν τις απεργίες, ίσως να είχα καταφέρει να έρθω κιόλας.

Μπορεί του χρόνου...

α-α-ε
Ν.

{*} Μεθαύριο πάντως είναι η Παγκόσμια Μέρα για το πόσιμο/αρδευτικό νερό.
Ας ακουστεί και κάνα ποίημα γι' αυτό...

aeipote είπε...

Είναι "άτιμος" χώρος αυτός ο δικός μας. Δε γνωρίζεις από που θα σου έρθει! Θέλει υπομονή και γερά νεύρα για να συνεχίσεις σταθερά την πορεία σου. Και σου το εύχομαι!

Καλό Απόγευμα.

Ταχυδρόμος! είπε...

Δείμε,

Θα είσαι εκεί φαντάζομαι; Τελικά θα συναντιόμαστε μόνο σε εκδηλώσεις. Αδύνατον!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ναπολέων, σ' ευχαριστούμε. Μπορείς ακόμα να στείλεις κάποιο ποίημα αν θες.

Αείποτε, σ' ευχαριστώ. Καλή σου μέρα.

Ταχυδρόμε, σε περιμένω, κανόνισε.

αερικο είπε...

Η βραδια ηταν υπεροχη!
Καλημερα Δείμο κι ένα μεγάλο ευχαριστω σε συντελεστες και συμμετεχοντες! :-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

αερικό, σ' ευχαριστούμε πολύ. Ήταν μία προσπάθεια να κάνουμε θεσμό την έξοδο των bloggers στην κοινωνία, να έρθουμε σε επαφή και με άλλους φίλους της ποίησης και μεταξύ μας ακόμα.

ShareThis