Ο Ρουσόπουλος λέει παραιτείται, στη Βουλή εμφανίστηκε σαν πρωθυπουργός με κύκνειο άσμα ένα λογύδριο κατά του Παπανδρέου. Βέβαια το αστείο είναι ότι ποτέ η συμπολίτευση δεν αφήνει τα έδρανα άδεια, αλλά η ΝΔ έχει και αυτή την πρωτοτυπία γιατί τελικά μόνο έτσι θα ελέγξει ότι κάποιος δε θα ψηφίσει υπέρ της προανακριτικής επιτροπής. Μέσα σε αυτά κι αυτά όμως κανείς δεν είδε την πτώση του χρηματιστηρίου.
Δεν βλέπω το χρηματιστήριο ως καθρέφτη της οικονομίας -μακριά από εμένα τέτοιες σκέψεις (φοτυ, φτου στον κόρφο μου)- ούτε και βέβαια το εκθειάζω όπως τόσοι δημοκράτες". Είναι ένα δημοκρατικό καζίνο όπου πολύ απλά αλλάζουν χέρια περιουσίες. Αυτό που κάνει όμως εντύπωση σε τελική ανάλυση είναι η μοναδική πτώση που δέχεται το τελευταίο διάστημα. Θυμάμαι επί Σημίτη κατηγορούσαν τον πρώην πρωθυπουργό για μίζες και αναζητούσαν πολιτικές ευθύνες για το μίνι κραχ (άσχετα αν τελικά ποτέ δεν αποδέιχθηκε ευθύνη υπουργών και μόνο ότι θησαύρισαν βουλευτές και φίλα προσκείμενοι στο κόμμα της τότε αντιπολίτευσης). Ωστόσο, πρέπει να θυμίσουμε ότι τότε η βουτιά του Χρηματιστηρίου Αθηνών έγινε ουσιαστικά σε διάστημα 3 ετών.
Σήμερα, όμως, η πτώση του φτάνει όχι σε επίπεδα κραχ, αλλά σε εκείνα -ο γενικός δείκτης- του Σεπτεμβρίου του 1993. Και μάλιστα η πτώση εμφανίζεται μόλις σε διάστημα 10 μηνών. Αν αυτό δεν είναι οικονομικό κραχ, τι άλλο μπορέι να χαρακτηριστεί έτσι; Σχετικά γράφουν το thegreekz.com και Φιλελεύθερος.
Από την άλλη, θυμάμαι ότι πριν από μια εβδομάδα όλοι οι κυβερνητικοί διατείνονταν ότι το τραπεζικό μας σύστημα είναι ισχυρό. Εμ, πώς να μην είναι τελικά ότι βλέπουμε τις τράπεζες με δειλία να απλώνουν χέρι στα 28 δισ €; Και όλα τούτα, όταν με τέτοια ποσά θα μπορούσαν λιμάνια και νοσοκομεία κι εκπαίδευση να λειτουργούν όχι απλά άψογα για τον πολίτη, αλλά ακόμα να λειτουργήσουν αναπτυξιακά ενισχύοντας την ατομική και εθνική οικονομία. Το σχέδιο ήταν οργανωμένο από την αρχή και όλα γίνονταν για το φόβο απόσυρσης των καταθέσεων.
Και μέσα σε όλα τα άλλα εχθές εκεί που έτρωγα, να σου και η Τατιάνα να "αναλύει" το ζήτημα της παιδικής βίας και της βιντεοσκόπησής της. Δεν κατάλαβα βέβαια αν ενοχλείται από την ίδια τη βιντεοσκόπηση -επειδή καλλιεργούνται μικροί δημοσιογράφοι που λατρεύουν το αίμα στο πρότυπο των μεγάλων- ή τον ξυλοδαρμό. Γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής βιαιότητες μεταξύ ανηλίκων πάντα είχαμε στη χώρα μας. Φυσικά το φαινόμενο παρουσιάζει μία σημαντική έξαρση, αλλά όχι όπως γενικώς κι αορίστως κάθε τατιανιά το θέτει. Δεν είναι θέμα γενετικό ούτε καν θέμα ολόκληρης της γενιάς και φυσικά γέννημα των καιρών.
Η παιδική βία (και όχι ο ξυλοδαρμός, αλλά η οργάνωση συμμοριών, η αύξηση των κλοπών και η βία μεταξύ κοριτσιών στο παραδοσιακό πρότυπο των αγοριών) είναι αποτέλεσμα της γύρω μας βιοτικής βίας. Όταν η βία πηγάζει πρωτίστως από το ίδιο το κράτος, όταν η εκπαίδευση δε διδάσκει σεβασμό μέσα στην πρακτική της άσκηση, αλλά την υπακοή και τον μεταμοντέρνο ατομισμό κι ανταγωνισμό, το παιδί τι θα μάθει; Όταν οι γονείς καθημερινά ζουν αγχωμένοι για το ένα αξιοπρεπές εισόδημα (που συχνά το "σπρώχνουν" για την ικανοποίηση ανούσιων καταναλωτικών αναγκών) και δεν καλύπτουν τις συναισθηματικές ανάγκες του βλαστού τους ή όταν εικόνες βίας ξεχειλίζουν από το μικρό γυαλί της τηλεόρασης, τι εισπράττει ένα παιδί που ακόμα δεν έχει αποκτήσει κριτική ικανότητα; Αντιλαμβάνεται πολύ απλά έναν βαρβαρισμό στις σχέσεις κράτους-πολίτη, έναν κανιβαλισμό στις σχέσειςπολίτη-πολίτη, όπου ο καθένας με εχθρότητα προσπαθεί να αναδειχθεί και να επιβιώσει σε μία ανθρωποφάγα κοινωνία.
Τα ΜΑΤ δέρνουν γονείς που αγωνίζονται να επιβιώσουν ζητώντας δουλειά ή αυξήσεις τη στιγμή που χαρίζονται δισεκατομμύρια σε εκείνους που δεν τα έχουν ανάγκη και την ίδια ώρα οι "αρχηγοί" του κράτους συμμετέχουν με τις δικές τους συμμορίες σε σκάνδαλα οικονομικά. Όταν ένα παιδί ζει μέσα στην αδικία και τη βία, πώς μπορεί να φερθεί διαφορετικά; Με ποια εχέγγεια εμείς του ζητούμε -με ανέξοδα και φτηνά λόγια- να φερθεί πιο ώριμα από τους ενήλικες ή από ένα δημοσιογράφο που εικονογραφεί τη βία ή την προβάλλει;
19 έκριναν :
καλημέρα σας
εμένα εδώ και έτη πολλά μου μυρίζει .... επιχείρησις καθαρά χρόνια...
χρόνια, χέρια, δεν ξέρω τι είναι τελικά καθαρό. Πάντως ούτε τα λεφτά αυτά θα είναι καθαρά ούτε ακόμα και η εξέλιξη του χρηματιστηρίου, akrat.
Για το Βατοπέδιgate:To θαύμα των ημερών.....
1. Συμφωνώ και επαυξάνω με την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περι ανευθύνης υπουργών με το άρθρο του Καιρού 23-10-2008 στην Ελευθεροτυπία.Πρέπει να δικάζονται όπως όλοι μας και μακριά από πολιτικά παιγνιδάκια εντυπώσεων.Αυτό στην επόμενη τροπολογία συντάγματος.
2.Θα άρχισουν τώρα οι τηλεοπτικές δίκες με τα συνήθη παπαγαλάκια που κατα καιρούς έχουν εμπειρία και από τις δικές τους διαφυγές από την δικαιοσύνη, η ουσία είναι η καθιστέρηση απονομής δικαιοσύνης και η συσκότιση ευθυνών δικομματισμού. Αλλωστε το ΠΑΣΟΚ γιαυτό επικεντρώνεται στα γεγονότα μετά τον Μάη 2004 και ξεχνάει τα μπουμπούκια του.
3. Το Αγιο Ορος και το Πατριαρχείο πρέπει να δεί κατεπειγόντως τα οικονομικά της μονής. Εσοδα από ακίνητα 451 εκ σε 5 χρόνια αφορολόγητα! Από τον ένα δεσμευμένο λογαριασμό της Μονής από Σανιδά 80 εκ ευρώ κίνηση τρεχοντα χρηματάκια 5ετίας. Σε ποιό top fifty θα την κατέτασε ο ΣΕΒ;;; ΑΠΑΣΧΟΛΟΎΣΕ ΛΈΕΙ ΚΑΙ 300 ΆΤΟΜΑ με ΙΚΑ ή Δημοσίου ασφάλεια άραγε;.
4.Μπορεί ένας πολίτης, δύο Αγίου Ορους να εξαπατούν ,να κλεβουν, να επηρεάζουν δικαιοσύνη, να καπηλευονται συντήρηση και φύλαξη εθνικής κληρονομιάς,να εξαγοράζουν επιχειρηματίες,αεροπαγίτες, νομικούς συμβούλους,πιθανά υπουργούς και να μην είναι υποπτοι φυγής από την χώρα;; Μια τέτοια συμμορία με αντίστοιχα πλοκάμια είχε συλληφθεί από τον Ερντογάν εντός 3ημέρου πρόσφατα στη Τουρκία από ότι ενθυμούμαι.
4. Στη μέχρι στιγμής δικογραφία θα δείτε στις αυριανές κυριακάτικες τα 24-25 μπουμπούκια που αναμειγνύονται άμεσα στη κομπίνα εκτός από τους 4 υπουργούς(Δρυ-Φωτιάδη-Δούκα-Μπασιάκο) και αλλους δύο πιθανούς. Μια δικαστίνα πήρε προαγωγή δικάζει στο Αιγαίο όταν έκανε την μειοψηφούσα άποψη της σε ένα δικαστήριο του 2004 φετφά επιβολής σε μια χώρα ολόκληρη. 3-4 ορκωτοί εκτιμητές ψευτες και υστερόβουλοι. 4-5 τσιράκια δικηγόροι υπουργείων(νομικούς συμβούλους υψηλόμισθους) τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος. 2-3 ψευδομάρτυρες να πουν τα άγια λόγια υπερ μονής και να καλύψουν τα ΑΚΑΛΥΠΤΑ. Κάτι πρόεδροι ΚΕΔ κολλητάρια γνωστών πολιτικών οικογενειών της χώρας. Οταν ξέρουμε όλοι ότι στην αντιπαροχή και την μεταβίβαση ακινήτων αν έχεις "προθύμους" συμβολαιογράφους και έλλειψη κτηματολογίου παρακάμπτεις πολεοδομίες, σχεδιασμούς, αρχαιότητες,διαφωνούντες ακτήμονες,τοπική κοινωνία, δασικά και αιγειαλούς....Και η λιμνοθάλασσα γίνεται λίμνη Βιστονιδα. Ενω όλοι τρωμε την αθερίνα της που ξέρουμε ότι είναι θαλασσινό ψάρι. Δηλαδή θα τρελλαθούμε να μιλάμε για νερά σαν το SKAI kaiγια το .....διατροφικό σκάνδαλο!
5. ΤΈΛΟς εδώ χρειάζονται ανακριτές με @ρχεις για να βρούν τους τελικά οφελημένους επιχειρηματίες και εργολάβους από τα πάρε δώσε του real estate Vatopedi που εδώ ακόμη έχουμε ιερά μεσάνυχτα Η Θεοκρατία ε΄χει πολύ χρήμα κύριοι, και υποκρισία το επισημαίνει ο καθένας με τον τρόπο του.
Διόνυσε, διαφωνώ με τη ριζική ανατροπή του σχετικού άρθρου, επειδή ακριβώς σύμφωνα με τα τοπικά ήθη μπορεί κάθε υπουργός να διώκεται. Ωστόσο, θα ήταν σκοπιμότερη μία τροποποίηση όπου θα χρειάζονταν μόνο το 1/3 μυστικής ψηφοφορίας για την άρση της βουλευτικής ασυλίας. Έτσι, κανείς δεν θα ήταν ανεύθυνος και άμοιρος ευθυνών. Ο μόνος ανεύθυνος είναι ο Πρόεδρος και ο βασιλιάς.
Από την άλλη, το Άγιο Όρος έχει πολλούς λόγους να μη θέλει να ανοίξει ολόκληρος ο φάκελος. Θα υποχρεωθεί να ανοίξει όλους τους φακέλους όλων των μονών και των εξαρχειών του -τότε να δεις τι θα γίνει.
Στα υπόλοιπα όλα συμφωνώ. Το σκάνδαλο είναι τέτοιο που τελικά θα αρχίσω να υποπτεύομαι ότι απλά είναι στάχτη στα μάτια μας για να καλυφθούν άλλα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Ακόμα και τούτο σκέφτηκα. Δεν ξέρω ακόμα. Και όλοι μας γνωρίζουμε ότι η εκκλησιαστική και η μοναστική περιουσία είναι τεράστιες.
Ασχετο με το ποστ αλλά
Μήπως το στρατόπεδο Παύλου Μελά σκοπεύεται να το κάνετε σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών? Καθε μέρα αυτοκίνητα του Δήμου αδειάζουν σκουπίδια (μπάζα)
Πήγαινε να δείς τι γίνεται πίσω από τα κτίσματα στην πλευρά που είναι ένα μικρό πευκόδασος.
Η προηγούμενη Διοίκηση δεν έκανε το απλούστερο .Να κλείσει το δρόμο για τα φορτηγά που σκάβανε τότε την εγνατία και ρίχνανε τα μπάζα στο σημείο που εφάπτεται με την Πολίχνη και η σημερινή μάλλον εξαντλεί το όνειρό της γιατην αξιοποιησή του στην δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης.
Τελικά το στρατόπεδο δεν κινδύνευε όσο ήταν εγκαταστημένος ο στρατός!!
Ανησυχώ πολύ που φύγανε..........
mono-komati
ΥΓ:Ριξε μια ματιά προς επιβεβαίωση
Δείμε, πολύ καλά τα λες, αν μπορούσα να συγκροτήσω τις σκέψεις μου περί τα πολιτικά τα ίδια θα έλεγα κι εγώ.
(παροράματα: το "εχέγγυο" γράφεται με ύψιλον)
Αόρατη Μελάνη, δεκτή η διόρθωση. Ο δαίμων του πληκτρολογίου μάλλον χτύπησε ξανά.
κράχ, διαφθορά και κρατική βία πάνε αντάμα δες δεκαετία του 1930...
Τότε όμως υπήρχαν πολλά πνευματικά κινήματα, σήμερα;
Κομμούνι, τότε υπήρχαν λιγότερα ιδεολογικά κινήματα. Αλλά υπήρχαν και λιγότερα μέσα αποπροσανατολισμού και σκοταδισμού. Σήμερα, εκφραζόμαστε ευκολότερα από τότε και είμαστε πιο μορφωμένοι και κριτικά θωρακισμένοι. Ωστόσο, η διοχέτευση της πληροφορίας και η προπαγανδιστική κριτική, συχνά ευνουχίζει την ίδια την κρίση μας.
Μπήκα να γράψω κάτι για το -πολύ καλό- τέλος των σκέψεών σου και έπεσα πάνω στο τελευταίο σου σχόλιο (στο ΚΚ) οπότε...
Συμφωνώ μαζί σου στην επισήμανση για τα προπαγανδιστικά μέσα που ευνουχίζουν την κρίση, τα μέσα αποπροσανατολισμού κλπ., δεν είμαι σίγουρος, όμως, ότι είμαστε πιο μορφωμένοι. Θα μπορούσαμε. Αλλά φοβάμαι ότι ακριβώς λόγω και των παραγόντων που προανέφερες, το ενδιαφέρον στρέφεται αλλού...
Και από την άλλη, αυτό που εικάζω ότι εννοεί το ΚΚ είναι ότι το '30 υπήρχαν οργανωμένες κινήσεις στην τέχνη και στον κόσμο των ιδεών ενώ σήμερα είνια περισσότερο διάσπαρτες (έως ατομικές) ακριβώς και λόγω όλων των παραπάνω και της αποσυλλογικοποίησης και της εμπορευματοποίησης.
Λάμπρο, είμαστε όπως και να έχει πιο μορφωμένοι σε κάθε περίπτωση. Το επίπεδο κριτικής ικανότητας έχει ανέβει σημαντικά. Όλοι μπορούμε να διαβάσουμε και όλοι έχουμε πρόσβαση -έστω σε ελεγχόμενη- πληροφορία.
Οι κινήσεις την εποχή εκείνη και το ισχυρότερο κίνημα δεν ήταν υπόθεση μεγάλου ανθρώπων, αλλά κυρίως ενός περιορισμένου αριθμού μορφωμένων ατόμων. Μάλιστα, συνήθως αυτά τα κινήματα ήταν μόνο στα πολύ μεγάλα αστικά κέντρα και δε διαπότιζαν όλο το εθνικό πνεύμα.
Δείμε, με τις τιμές που είχαν οι τραπεζικές μετοχές την προηγούμενη βδομάδα, το κράτος με 10 δις ευρώ αγόραζε την πλειοψηφία των μετοχών όλων των τραπεζών!
Και δεν το έκανε, παρά προτίμησε τα ... λαδώματα, με ποσά πολύ μεγαλύτερα!
Είπες κάτι;
Εδώ, ακόμη κι ο Βγενόπουλος είπε: "όσες τράπεζες είναι υγιείς δεν χρειάζονται καμία βοήθεια, όσες βούλιαξαν να κρατικοποιηθούν"!
Συμφωνώ κύριε δείμο, δεύτερη φορά που διαβάζω το άρθρο σου. Μα τι σχόλιο να κάνω? Αυτά που λέτε, τα ζω. Να τώρα ξεκινάω με τη γυναίκα μου τη ζωή μας και έχω πελαγώσει!
Μου πρότειναν δουλειά λάδωμα χρήμάτος, επικίνδυνη λέει, αλλά καλό μεροκάματο. Και μόνο που τους είπα ότι θα το σκεφτώ λυπάμαι τον εαυτό μου!
ξέπλυμα ήθελα να γράψω!
Λόγια και πολιτική της μιας ημέρας και μια χρήσης.
Συμφωνώ, βέβαια, δείμο.
Καλά όλοι, Σπύρο, όταν αποφασίσαμε να συζήσουμε, το ίδιο άγχος περάσαμε. Η αρχή ενός ζευγαριού και μιας οικογένειας είναι η χειρότερη δυνατή.
Σπίθα, αυτό ακριβώς:λόγια και πολιτική της μιας χρήσης. Χαιρετίσματα στην Κατερίνα και το Γιώργο.
Άσκαρ, αυτό σκέφτ0ομαι κι εγώ. Εδώ η Γερμανία προχωρά σε εθνικοποίηση και η Γαλλία αναζητά κοινωνικούς όρους να βγει από το αδιέξοδο, αλλά εμείς εκεί... παραμένoυμε ακραίοι "δημοκράτες".
Θα τα δώσω τα χαιρετίσματα,Δείμο:)
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, όπως πάντα.
Τα "λάθη" εμπλουτίζονται με νέα πιο επικερδή για τους λίγους, όπως πάντα.
και "εμείς" δεν λέμε να μάθουμε...όπως πάντα!
Την καλησπέρα μου Δείμο.
Να ΄σαι καλά, Σπίθα.
Έτσι, είναι πνεύμα. Μία κακή επανάληψη είναι.
Δημοσίευση σχολίου