Τουλάχιστον, η NΔ ξέρει να κάνει αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ

Η αυτοδυναμία δεν είναι ανέφικτη. Μπορεί να επιτευχθεί. Χρειάζεται συσπείρωση και να πείσουμε ότι είμαστε σε θέση να κυβερνήσουμε, απομακρύνοντας τη δυσπιστία που επέβαλαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές του παρελθόντος. Το ΠΑΣΟΚ βάζει θεμέλια για αυτοδυναμία με προβάδισμα από 5,7% έως 6,7% όπως δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που δίνονται στη δημοσιότητα μετά την αναγγελία των πρόωρων εκλογών.

Άλλωστε, Ο Κ. Καραμανλής στη συνέντευξη στη ΔΕΘ εμφανίστηκε αμετανόητος για τις πολιτικές του που έχουν οδηγήσει την χώρα σε κρίση και τη μέση ελληνική οικογένεια σε απόγνωση και αναξιόπιστος για το μέλλον της χώρας. Επιβεβαίωσε με τις απαντήσεις του στη συνέντευξη Τύπου ότι Έλληνες πολίτες δεν έχουν λόγο να του δώσουν τρίτη ευκαιρία.

Και η αλήθεια είναι ότι 6 χρόνια τώρα η ΝΔ απέδειξε ότι δε σέβεται και ότι κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα. Η αλήθεια είναι ότι μας οδήγησε σε δραματική εσωτερική κρίση πριν την διεθνή κρίση. Η Αλήθεια είναι 6 χρόνια με νεοδημοκράτικη διακυβέρνηση τα ελληνικά νοικοκυριά γονάτισαν από τις ανατιμήσεις και την "ελεύθερη οικονομία". Η αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοκρατία μας οδήγησε σε δραματική εσωτερική κρίση πριν την διεθνή κρίση. Κατέστρεψε την εθνική οικονομία (2 φορές σε επιτήρηση, απογραφή -που τελικά αποδείχθηκε απάτη). Η αλήθεια είναι ότι 6 χρόνια τώρα η ΝΔ απέδειξε ότι δε σέβεται και ότι κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα. Αντί για λιγότερο κράτος ίδρυσε 32 Ομάδες Εργασίας, 102 νέες Διευθύνσεις, 232 νέα Τμήματα, 285 νέες Ειδικές Υπηρεσίες, 435 νέες Επιτροπές (δηλαδή σύνολο 1086 αμειβόμενες ομάδες εργασίας και δεξαμενές κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος). Η αλήθεια είναι ποτέ η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε μαράζωσε όσο στα ...χρόνια του Καραμανλή. Η αλήθεια είναι ποτέ η Παιδεία δεν υποβιβάστηκε σε υπηρεσία τριτοκοσμικού κράτους (βλ. κενές θέσεις αναπληρωτών λόγω εκλογών).

Ας ξεχάσουμε τα ψέματα για ανάσταση της τάχα πεσμένης ελληνικής οικονομίας, ας ξεχάσουμε τα ψεύδη για τη μετατροπή των τριτέκνων οικογενειών σε πολύτεκνες (μόνο ένα μικρό επίδομα δόθηκε και αυτό μέσω του καταχρεωμένου ΟΓΑ). Ας ξεχάσουμε την αναδιοργάνωση της ελληνικής διοίκησης, που τελικά μεταφράστηκε σε καμένα δάση, σε χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πολίτη, την ανεργία, την ανάπτυξη) και χάρισμα πλούσιων δημόσιων και στρατηγικών επιχειρήσεων σε ιδιωτικά χέρια (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ κλπ). Αλλά ας θυμηθούμε το χαμένο κοινωνικό κράτος, τη διάλυση του εκπαιδευτικού συστήματος (περιορισμένες προσλήψεις, απευθείας αναθέσεις σχολικών εγχειριδίων κλπ), τα ρουσφέτια και την αναξιοκρατία (stage, άνεργοι του ΟΑΕΔ σε ομηρία), τη διάλυση του νοσηλευτικού συστήματος, την κατάρρευση της οικονομίας και τόσα άλλα.

Τουλάχιστον η Νέα Δημοκρατία και ο Καραμανλής ξέρουν να κάνουν σωστή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ. Μάλλον ο Πρωθυπουργός βάλθηκε να το ξαναθυμηθεί. Ακόμη και έξι χρόνια μετά φταίει για όλα τα ΠΑΣΟΚ, επειδή δε συμφωνεί. Φταίει το ΠΑΣΟΚ ακόμα για την τελευταία εξαετία. Ή όπως είπε ο Πρωθυπουργός φταίνε οι κοινωνικές απαιτήσεις και το κίνημα που δεν εφάρμοσε το πρόγραμμά του. Πάλι καλά. Τουλάχιστον παραδέχεται ότι δεν κυβερνούσε το ίδιο, αλλά το ΠΑΣΟΚ.

4 έκριναν :

Κλείτωρ είπε...

σοβαρά τώρα. Ελπίζεις πως με το ΠΑΣΟΚ θα δούμε άσπρη μέρα;

akrat είπε...

καλημέρα καλημέρα
εύχομαι καλό φθινόπωρο

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άσπρη δεν ξέρω, αλλά καλύτερη είναι βέβαιο.

Akrat, καλή σου μέρα, φίλε μου.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Απαιτείται εκγρήγορση πριν αλλά και μετά τις εκλογές. Τα μεγάλα συμφέροντα εποφθαλμιούν..

ShareThis