το εθνικό διαζύγιο και τα αναβολικά

Είπα κι εγώ να πλοηγηθώ για λίγο στις ειδήσεις της google. Δίπλα σε όλα τα σοβαρά θέματα -όπως βέβαια το πάρει καείς το σοβαρά- βλέπω και δύο ειδήσεις ενδιαφέρουσες. Η μία φυσικά είχε να κάνει με την κλειδαρότρυπα της ελληνικής τηλεόρασης. Μια νέα προσπάθεια ενθάρρυνσης των ηδονοβλεψιών θεατών που σε επίπεδο κουτσομπολιού ξεπερνάει ακόμα και τα μεσημεριανάδικα. Και φυσικά μιλάμε για το εθνικό διαζύγιο. Ούτε όταν χώρισε η Αλίκη με το Δημήτρη, δεν είχε γίνει έτσι (ίσως βέβαια τους γλίτωσε η απουσία ιδιωτικής τηλεόρασης).
Μια βδομάδα σχεδόν πέρασε και δε λέμε να ηρεμίσουμε. Δε με νοιάζει το γιατί ούτε το πώς. Με ενοχλεί το γεγονός ότι η τηλεθέαση της Ελένης ανέβηκε στα ύψη μετά το διαζύγιο. Όλες οι κυρίες και οι κύριοι αναζητούν λεπτομέρειες, μια ατάκα, μια απάντηση. Όλοι ως ηδονοβλεψίες τρέχουν να ανοίξουν τα κανάλι τους, να δουν STAR (παρατηρήθηκε σημαντικότατη αύξηση τηλεθέασης[1]), να χαρούν στη μίζερη ζωή τους με το κακοπάθημα της τηλεοπτικής περσόνας και να χαργιεντιστούν με το κακοπάθημα της όμορφης Ελένης. Ζήλια, κακεντρέχεια και περιέργεια, είναι λίγες μόνο λέξεις που περιγράφουν την κατάσταση.
Έκτατα παραρτήματα κίτρινων περιοδικών, έκτακτες εκπομπές, το Star να κρατάει τα πρωτεία και η τηλεθέαση στα ύψη -με όσα αυτή φέρνει σε έδωσα σε μία εκπομπή κι ένα κανάλι.
Η άλλη είδηση, ήταν όντως ενδιαφέρουσα, έχει να κάνει με συμπληρώματα διατροφής με ενισχυτικές -παράνομες- ουσίες. Πρόκειται για συμπληρώματα διατροφής ευρείς κυκλοφορίας που χρησιμοποιούν οι ερασιτέχνες συνήθως body builders ή γενικά όσοι γυμνάζονται σε γυμναστήρια. Πολλά τέτοια συμπληρώματα είναι γνωστό εδώ και χρόνια -έχει βουίξει ο πλανήτης- ότι εμπεριέχουν βλαβερά αναβολικές ουσίες. Έτσι, η αμερικανική εταιρεία «Bodybuilding.com LCC» προέβη σε εθελοντική ανάκληση 65 συμπληρωμάτων διατροφής και το παράδειγμά της ακολουθεί κι ο ελληνικός ΕΟΦ (η σχετική ανακοίνωση εδώ). Καιρός ήταν, επιτέλους, να γίνει κάτι τέτοιο.
Σε μία εποχή όπου η εικόνα κυριαρχεί, δεν είναι  λίγοι εκείνοι που -είτε το γνωρίζουν είτε όχι- καταφεύγουν σε επικίνδυνα συμπληρώματα με την επιθυμία να δουν γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα τους. Και φυσικά δε θα πούμε ότι είναι κακή η γυμναστική. Ωστόσο, η όλη φάση εντάσσεται ακριβώς στη μετανεωτερική λογική του υπερκαταναλωτισμού, της διαφήμισης της ρηχότητας και της ταχύτητας.

[1] Την Παρασκευή το δελτίο του SΤΑR είχε συνολική τηλεθέαση 15,4% με υψηλότερο ποσοστό 27,9% (ηλικίες 15-24). Το δε Σάββατο, είχε 28,6% με υψηλότερο 39,3% (γυναίκες, 25-44) και την Κυριακή  Σύνολο 24,8% με υψηλότερο 43,2%(γυναίκες 25-44). Η εκπομπή ΤV Weekend (Αlter) το Σάββατο είχε σύνολο τηλεθέασης 29,9% με υψηλότερο 45,6% (γυναίκες 45-65), ενώ την Κυριακή 22% με υψηλότερο 35,6% (γυναίκες 45-64).

17 έκριναν :

IaTriDis είπε...

Τα μείζωνα ζητήματα που απασχολύν την Ελληνική κοινωνία είναι η εθνική οικονομία και το "εθνικό"(μη χέσω, έλεος δηλαδή)διαζύγιο της Μενεγάκη!!!! Ήθελα να φτιάξω ένα σκίτσο γι αυτό αλλά μετά σκέφτηκα σιγά μην ασχοληθώ κιόλας! Χίλιες φορές ... Σάσα Μπάστα
,έχει και πιο πολύ χιούμορ κατα τη γνώμη μου!!!

αθεόφοβος είπε...

Μετά την ανέγερση των πολυκατοικιών χάθηκαν οι αυλές όπου το κοτσομπολιό αφορούσε τον μικρόκοσμο της γειτονιάς οπότε τώρα αυτό μεταφέρθηκε στον μαγικό κόσμο της τηλεόρασης αλλά με μόνη διαφορά ότι σχετίζεται με τα προβεβλημένα από αυτήν πρόσωπα.

Meropi είπε...

Παρόλο που το ίδιο το ζευγάρι προκάλεσε αυτή την υστερία γύρω από το διαζύγιο του με την εν γένει στάση του στη ζωή, εντούτοις ομολογώ ότι τους λυπάμαι. Και πιο πολύ λυπάμαι τα παιδιά τους.

ellinaki είπε...

Υποσυνείδητος στρουθοκαμηλισμός! Όταν οι περισσότεροι φοβούνται να αντικρύσουν τη σοβαρότητα της πραγματικότητας, προτιμούν να κλείνουν τα μάτια τους... και θαρρούν πως ξεμπερδεύουν.

Από την άλλη πάλι, όλα αυτά είναι ενδείξεις για αυτούς που επιμένουν να μην επιρίπτουν ευθύνες και στον "απλό" λαό για την έλλειψη προβληματισμού στις μέρες μας. Ο λαός γουστάρει κουτσομπολιά. Τέλος!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάνο, έχεις απόλυτο δίκιο. Καλύτερα να ασχολούμαστε με τη Μπάστα...

Αθεόφοβε, εδώ είναι το πρόβλημα. Το κουτσομπολιό που ήταν ούτως ή άλλως ένα σπορ, έχει γίνει εθνική υπόθεση πια. Πιο σοβαρά παίρνουμε το κουτσομπολιό από μία εθνική επιτυχία (αθλητική, καλλιτεχνική ή πολιτική).

Μερόπη, λυπάμαι για τα παιδιά και τους ίδιους, όπως λυπάμαι για κάθε παιδί που αντιμετωπίζει ένα διαζύγιο. Ωστόσο, είναι και τούτο μέσα στη ζωή, μια και ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό ον. Μπορεί να κινήθηκαν έξυπνα στην ανακοίνωση (Παρασκευή απόγευμα κλπ) αλλά είναι οι ίδιοι που ήθελαν τόσα χρόνια να έχουν στραμμένα τα φλας επάνω τους για να αυξάνουν τις τηλεθεάσεις. Αυτό το κυνήγι πληρώνουν τώρα.

Ελληνάκι, θέλουμε κουτσομπολιό για μας βοηθάει να χαρούμε λιγάκι με την πλάνη, με τον πόνο των προβεβλημένων προτύπων. Βέβαια, κι εκείνοι πληρώνουν το δικός τους χρέος.

Unknown είπε...

Τελικά ο άνθρωπος την έχει την ηδονοβλεψία στο τσεπάκι του...

Το τί μάχη και παραπλάνηση γίνεται με όλα τα τρόφιμα (με τα συμπληρώματα διατροφής δεντο συζητώ, εκεί δεν γίνεται παραπλάνηση αλλά απλή απάτη) δεν λέγεται...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Darthiir the Abban, συμφωνούμε απολύτως και ειδικά στην απάτη...

Swell είπε...

E, έχουμε την τηλεόραση που μας αξίζει ή,καλύτερα, αυτή που μας "έμαθε" ο Γιαννίκος.

Σχετικό και το "η σιλικόνη σέρνει καράβι".

akrat είπε...

βρε τι χάνω μη μπανίζοντας τιβι
μόνο τον τράγκα ορώ...

spirosvii είπε...

Τι χάνω χωρίς τιβί! Τα καλύτερα! χαχαχα! Πάντως δεν έχει εδώ και χρόνια ενδιαφέρον η Ελένη, για ΄μενα πάντως όταν ήρθε η Ελεονώρα έκαμαν όλοι στη μπάντα...
Έπειτα είναι και η Αλεξανδράτου αλλά και η Σάσα! Φοβερές τραγουδίστριες!!

aliatas είπε...

Δεν μας έφτανε ο Μπερλουσκόνις και το διαζύγιό του, μας προέκυψε και διαζύγιο τηλεαστέρος , για το οποίο πρέπει να πληροφορηθούμε τα πάντα...

Μπας και μείνει πίσω στην «ενημέρωση» - αποβλάκωση δηλαδή...

gatodiakritikos είπε...

Ξεφτυλα!
Και τι ενδιαφερει το καθενα απο μας το σπιτι του αλλουνου!;;; Ας βγαλουν κι τα ματια τους! Λαθος κινησεις, απο ανεγκεφαλους οπως αποδειχτηκε ανθρωπους.
Προφανως η λεξη μυστικοτητα, δεν τους λεει κατι!
Κριμα για τα παιδια! ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΓΕΛΙΟΙ;;;σε τελικη αναλυση.
Δειμο πολυ καλο το αρθρακι σου! Καλο Σ/Κ!!

Zaphod είπε...

Απεχω απο τα της Μεγακης και στεκομαι στα στεροϊδη/"συμπληρώματα". Ειναι γνωστο πως ναι μεν νους υγιης κτλ αλλα η μαλακία που μπορεί να βρει κανεις σε ενα γυμναστήριο βαράει κοκκινα. Τουλάχιστον να ξερουν τι παιρνουσι αν και μεταξύ μας όσοι ειναι να τα παρουν, θα τα παρουν, και αν γίνουν παράνομα απλούστατα θα γίνουν πιο ακριβά

ο δείμος του πολίτη είπε...

Swell, δε διαφωνούμε καθόλου.

akrat, χάνεις, χάνεις πολλά. Χάνεις όλα τα καίρια ζητήματα της εβδομάδας και του έτους.

Σπύρο, Κι εσύ βλέπω χάνεις όλα τα σημαντικά ζητήματα. Καλά δε σας λείπει λίγο το μπανιστήρι, λίγο η χαιρεκακία για τα παθήματα των άλλων; Όσον αφορά όμως τα κορίτσια, τι να πούμε...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αλιάτα, μα τι είναι ο Σύλβιο μπροστά στην Ελένη και το Γιάννη; Εκείνος κρύβεται πίσω από τα κανάλια, πίσω από το φακό, αλλά αυτοί είναι μπροστά. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές.

Γατοδιάκριτε, παθαίνουν όχι για τη μυστικότητα που σήμερα δεν έδειξαν, αλλά για τη μυστικότητα και τα πανηγύρια που αναζητούσαν στο παρελθόν, πουλώντας τη ζωή τους σε διαφημιστές και δημοσκόπους τηλεθέασης.

Zaphod, μα γιατί απέχεις; Στα άλλα συμφωνούμε απολύτως.

Άθεος είπε...

Εγώ δεν θα ασχοληθώ με το διαζύγιο, όμως με την ευκαιρία των παρασκευασμάτων για τη δίαιτα να σας ενημερώσω και για ένα άλλο παρασκεύασμα. Τις πληροφορίες τις πήρα με email από γνωστό μου. Δεν χάνετε τίποτα, αν το έχετε κι εσείς υπ’ όψιν. Αποφασίζω να το αναρτήσω στο blog σου δείμε, επειδή σου έχω και εκτίμηση μιας και ασχολείσαι και με αυτά τα θέματα.

Συνελήφθη 23χρονος στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Χαριλάου, ο οποίος είχε στην κατοχή του 2,5 κιλά από το επικίνδυνο ναρκωτικό GHB, γνωστό και ως "σιρόπι βιασμού". Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν κατάφερε να διοχετεύσει ποσότητα του GHB στην αγορά.
Το GHB είναι μια άκρως επικίνδυνη ναρκωτική ουσία. Μια και μόνο σταγόνα αρκεί για να παραλύσει το θύμα. Η παραλυσία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και πέντε ώρες. Το GHB χρησιμοποιείται κυρίως από βιαστές με σκοπό να κάμψουν οποιαδήποτε αντίδραση από το θύμα, γιατί εκτός από παραλυσία προκαλεί και απώλεια συνείδησης απίστευτο της υπόθεσης; Του ήρθε απ' έξω κανονικά αφού το παρήγγειλε από διαδίκτυο και απεστάλει μέσω ΕΛΤΑ!! Έρχεται σε στερεά μορφή και διαλύεται με νερό.1 μόλις γραμμάριο φτάνει για να επιτευχθεί ο αηδιαστικός σκοπός του και ο κατηγορούμενος πήρε 2,5 κιλά!

ΕΙΝΑΙ ΑΟΣΜΟ, ΑΧΡΩΜΟ ΚΑΙ ΑΓΕΥΣΤΟ!!! ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΤΟ (ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΦΗΝΑΚΙ;) ΚΑΙ ΖΑΛΙΖΕΙ, ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ" ΣΗΜΑΔΙΑ!
ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6ΩΡΕΣ ΤΟ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ (ΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ) ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ! ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ "ΡΙΞΕΙΣ" ΕΤΣΙ
ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ! ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΕΞΩ.. ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΟΤΟ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να βάλω μια άλλη διάσταση του διαζυγίου και αυτή μας αφορά. Η κ Ελένη Μενεγάκη δηλώνει στην εφορία εισόδημα 21.000 και ο Λάτσιος 550.000 ετησίως. Από όλους τους τηλεστάρ ο μόνος με κάπως επαρκή φορολόγηση είναι ο Αυτιάς με 450.000 και θεός ξέρει πόσα και αυτός κρύβει. Για να δείτε και σεις αυτό που το taxis λέει και πόσο μαλάκες είμαστε, μια ζωή οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε με τα 1000 ευρώ μέσο όρο μισθού!......

ShareThis