Απόκριες στο πρώην στρατόπεδο

Σήμερα είναι το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι της δημοτικής επιχείρησης "ίρις" μέσα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου. Και φυσικά κάθε δράση στο Παύλου Μελά, αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός. Για δεύτερη χρονιά, λοιπόν, γιορτάζουμε το «Patirdi Party 2 Cineparthite». Πέρυσι ήταν ένα υπέροχο πάρτι (φωτογραφίες εδώ, video εδώ κι εκεί). Και μόνο η παρουσία μας μέσα στο πρώην στρατόπεδο ήταν ένα γεγονός. Τόσο έντονο που έπεσαν και οι ανάλογες μηνύσεις από το Στρατό προς τη Δημοτική Αρχή. Και φυσικά... αδιαφορήσαμε. 
Φέτος μπορεί να μην φοβόμαστε τις μηνύσεις, μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά η διεκδίκηση συνεχίζεται μέχρι την τελική διαμόρφωση του χώρου σε Μητροπολιτικό Πάρκο υπερτοπικού χαρακτήρα. Προχωράμε, λοιπόν, με το αποκριάτικο πάρτι στο κτίριο Χ (έναντι στου Δημαρχείου) και συνεχίζουμε με τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στον καθιερωμένο πια χώρο. Για τρίτη χρονιά ο χώρος θα πλημμυρίσει με κόσμο, με παιδιά που θα πετάνε χαρταετό, με γονείς που θα απολαμβάνουν το φυσικό τοπίο. Ας ελπίσουμε μόνο ο καιρός να μας βοηθήσει λίγο.
Φωτογραφίες του στρατοπέδου εδώ, group στο facebook εκεί και blog παραπέρα.

4 έκριναν :

spirosvii είπε...

Δείμο στο να πετάμε χαρταετό είμαστε πολύ καλοί! Αφού όλο τον υπόλοιπο χρόνο αυτό κάνουμε! Απλά την Κ. Δευτέρα πετάμε κυριολεκτικά χαρταετό!

Ανώνυμος είπε...

για αυτα ειστε πρωτοι

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Αυτά τα "μικρά", τα θεωρώ σημαντικά.
Ας ρωτήσουμε και τους πιτσιρικάδες, που πέταξαν χαρταετό.

Υ.Γ.
Μήπως έπρεπε, τα παιδιά, να υψώσουν καμμιά επαναστατική μπροσούρα,ώστε να εναρμονιστούν με το κλίμα της εποχής;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σπύρο, δεν είναι απλά αν πετάμε χαρταετό. Το θέμα είναι και πού τον πετάμε. Σε ταράτσες μιας τσιμεντούπολης ή σε έναν από τους λίγους ελεύθερους χώρους της Θεσσαλονίκης; Γιατί, στο κάτω-κάτω εκείνοι που απλά αγαπούν το τσιμέντο, ας πετάξουν το δικό τους αετό, όπως μάλλον κρίνει ανερυθρίαστα ο ανώνυμος σχολιαστής.

Σπίθα, αυτά τα μικρά είναι το παν. Με τέτοια μικρά είχαμε τις δηλώσεις και την πολιτική παραχώρηση του χώρου από το Βενιζέλο και μάλιστα με τους δικούς μας όρους. Με τέτοια μικρά έγινε συνείδηση του κόσμου και πετύχαμε τόση συμμετοχή -κάθε φορά και μεγαλύτερη- σε τόσες κινητοποιήσεις.

ShareThis