όταν ο (νεο)φιλελευθερισμός συναντά τη φασίζουσα δεξιά

δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr 
και αναδημοσιεύτηκε στον παραλληλογράφο
στη ματιά στα νέα, το dou.gr, στο palo.gr, στο my news,
Η ακροδεξιά λογική είναι συνώνυμη πολιτικά του μετανεωτερικού αυταρχισμού. Είναι η ίδια λογική που υποβιβάζει τον πολίτη σε υπήκοο. Και ο ίδιος ο πολίτης τείνει να αποτελέσει είδος προς εξαφάνιση καθώς έχει μετατραπεί σε υπάκουο και πρόθυμο χειραγωγούμενο ον, σε υποτακτικό μιας αντιδημοκρατικής κυβέρνησης που σέρνει έναν ολόκληρο λαό στον πόνο, την καταναγκαστική απληρωτί εργασία σε ιδιώτες με στρατιωτικού τύπου επεμβάσεις με το αντισυνταγματικό επιχείρημα του εθνικού κινδύνου.
Ο πολίτης μαθαίνει πως όταν αντιδρά θα βασανίζεται, πως όταν προσπαθεί να βοηθήσει κάποιον που βασανίζεται θα κατηγορηθεί για συμμετοχή σε έγκλημα και αντίσταση κατά της αρχής, μαθαίνει από θεσμικά χείλη ότι ο τρομοκράτης καταδικάστηκε ως τέτοιος από τη Εκτελεστική Εξουσία πριν ακόμα αποφανθεί η - τύποις ανεξάρτητη- Δικαιοσύνη. Κάθε μορφή αντίστασης θα τιμωρείται είτε με επιστράτευση (ποιος άραγε αγωνιά αν καταπατούν το Σύνταγμα) είτε με παράνομες και σωματικές τιμωρίες που αντιβαίνουν ακόμα και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό που ζούμε δεν είναι χούντα και δεν λέγεται δημοκρατία, είναι τρομοκρατία! Ένα καθεστώς εκτάκτων μέτρων, στρατιωτικών διατάξεων, αντισυνταγματικών ρυθμίσεων που δε σέβεται ούτε Κοινωνικό Συμβόλαιο ούτε την ασφάλεια των πολιτών.
Ο σύγχρονος πολίτης-υπήκοος εξανδραποδίστηκε με το αφιόνι και βουλιάζει σε μία κουβέρτα κι έναν καναπέ μήπως και γλιτώσει. Οι φιλελεύθεροι δίδασκαν ότι η πολιτική αλλαγή μόνο με εκλογές. Μα αν ο νικητής δε σέβεται το Συμβόλαιο που υπέγραψε με το λαό προεκλογικά; Αν βλέπεις να ασκείται συστηματικά βία, πώς να μην αντιδράσεις; Και φυσικά όταν αντιδράς γίνεσαι ύποπτος, τρομοκράτης, επικίνδυνος...
Οι ίδιοι οι φιλελεύθεροι κατάντησαν υποτακτικοί του ακροδεξιού μίσους κατά των διεκδικήσεων και της αριστεράς και ξεπουλούν τις δικές τους κατακτήσεις (ακόμα και τη Χάρτα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την Ισότητα). Απεμπολούν τις παλαιότερες θέσεις τους για άπλωμα της δημοκρατίας και την υιοθέτηση νέων θεσμών που δίνει δικαιώματα στη συμμετοχή του πολίτη και την έκφραση της διαφωνίας ή της συμφωνίας του. Σε ένα πλέγμα ναρκισσισμού κι ελιτισμού και συρρόμενοι από την ακροδεξιά θέλουν τον πολίτη άβουλο και υποταγμένο χωρίς δικαιώματα, γιατί ακριβώς φοβούνται τη διαφωνία του.
Ο νεοφιλελευθερισμός συναντά τη φασίζουσα δεξιά μπροστά στην αγωνία του να επιβάλει αντιλαϊκά μέτρα. Ο πολιτική της λιτότητας τέμνεται με την ακροδεξιά πρακτική του αυταρχισμού και της τρομοκράτησης των πολιτών. Οι φιλελεύθεροι -μετριοπαθείς άλλοτε στο ζήτημα των κοινωνικών διεκδικήσεων- σε ρητορείες ακροδεξιάς κοπής στρέφονται κατά των κοινωνικών κατακτήσεων, λοιδορούν το κοινωνικό κράτος, δρούν ως τιμητές του ίδιου του φιλελευθερισμού πατώντας πάνω στο μοτίβο που χαράσσει ο αυταρχισμός της εξουσίας.
Η αντιαριστερή και αντιδιεκδικητική μισαλλοδοξία τους -το μελανό κοινό σημείο της τομής με την ακροδεξιά ρητορεία κι ιδεολογία- δεν τους επιτρέπει να δουν ότι η ακολουθούμενη πολιτική ξεπερνά τα στενά όρια της δημοσιονομικής προσαρμογής και της λιτότητας, δεν βλέπουν πως δεν είναι απλό πρόγραμμα νεοφιλελεύθερης μεταρρύθμισης, αλλά τελικά οδηγεί στην κατάρρευση την ίδια τη δημοκρατία και τα δικαιώματα που ευαγγελίζονται. Αδυνατούν να δουν μπροστά στην ανάγκη υπεράπισης του συστήματος ότι τούτη η πολιτική λειτουργεί ως τρομοκρατική επίδειξη αποτελώντας τη συνειδητή επιλογή άσκησης αυταρχισμού και δεσποτισμού ανατολίτικου τύπου (με την επικοινωνιακή κάλυψη πεφωτισμένης δεσποτείας δίπλα στο σουλτάνο) που ξεπερνά ακόμα και τον ίδιο το θατσερισμό και το σαρκοζισμό.
Και η ακροδεξιά ρητορεία -εκ του κέντρου πηγαζομένη ή εκ των άκρων- ταυτίζεται με τους στόχους του νεοφιλελευθερισμού (μονόπλευρη λιτότητα, διάλυση της μεσαίας τάξης και διαμελισμό του κράτους -ως κεντρικού κοινωνικού κι οικονομικού πυλώνα- σε τιμάρια προς επένδυση. Η βία του αυταρχισμού πια κυριαρχεί παντού, σε όλες τις οθόνες, σε όλο τον κοινωνικό στίβο υπό την ανοχή και την ιδεολογική κάλυψη των φιλελεύθερων δυνάμεων.

11 έκριναν :

αθεόφοβος είπε...

Κατ΄αρχάς θαύμασα πως ζήλωσες την γλωσσοπλαστική συνήθεια του Παλαμά!
Εκείνο το απληρωτί (αντί βέβαια αμισθί) το γκούγκλισα(άλλος νεολογισμός!) και δεν το ξαναβρήκα πουθενά.

Μετά εκείνο το :
Αυτό που ζούμε δεν είναι χούντα και δεν λέγεται δημοκρατία, είναι τρομοκρατία!
Είναι προφανές ότι δεν ζούσες τον καιρό της χούντας!

Από κεί και πέρα αρχίζουν οι απορίες.

Κάθε μορφή αντίστασης θα τιμωρείται είτε με επιστράτευση...
Ποιος και που επιστρατεύθηκε;

Ένα καθεστώς εκτάκτων μέτρων, στρατιωτικών διατάξεων...
Μπορείς να μας αναφέρεις μερικά έκτακτα μέτρα και μερικές στρατιωτικές διατάξεις που έχουν μπει εν ισχύ;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αθεό, με εκπλήσσεις... Ο όρος κριίνεται όχι ως νεολογισμός, αλλά ως αδόκιμος και γλωσσοπλαστικός/πρωτότυπος (γιατί ο νεολογισμός είναι δόκιμος πάντα και λεξικοκαταγεγραμμένος. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμενα να το καταλάβει κανείς. Σκέφτηκε κι εγώ το αμισθί, αλλά δεν ήθελα να δώσω αυτό τον όρο, γιατι σηλώνει μισθό.

σσ Ο Καζαντάκης ήταν ο μείζων/μέγιστος γλωσσοπλάστης...

Παράλληλα, δεν είπα ότι έχουμε χούντα (σημειώνω ότι ως ιστορικός δε χρειάζεται να ζήσω σε μια εποχή γιατι αλλιώς θα γνωρίζαμε μόνο τα έτη μας κλπ). Αντιθέτως ανούμαι την επιχειρηματολογία διαφόρων και του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουμε χούντα. Απλά έχουμε τρομοκρατία (τι δεν κατάλαβες);

Αν από την άλλη αναρωτιέσαι πού είχαμε επιστράτευση, απλά να σου θυμίσω τους υπαλλήλους του μετρο της Αθήνας που θεωρήθηκε ότι αποτελούν εθνικό κίνδυνο (αφού μόνο τότε επιτρέπει ο νόμος πολιτική επιστράτευση ή για λόγους απειλής δημόσιας υγείας) όπως και την επιστράτευση των απλήρωτων ιδιωτικών υπαλλήλων (ναυτεργάτες) που μάλλον κι αυτοί κρίθηκε ότι απελιούν τη χώρα... Κατά τα άλλα,έχουμε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που άλλα έλεγε προεκλογικά κι άλλα κάνει μετά, δημοκρατία έταξε, βασανιστήρια καλύπτει... Αλλά αυτό δεν είναι χούντα, είναι τρομοκρατία με ακροδεξιες συνιστώσες...

αθεόφοβος είπε...

Βέβαια και ήταν γλωσσοπλάστης ο Καζαντζάκης ο οποίος όμως ταυτόχρονα μάζευε και έγραφε στο μπλοκάκι του και τις τοπικές λέξεις από όπου πήγαινε.
Πριν όμως απ΄ αυτόν ο πρώτος ήταν ο Παλαμάς
Όπως έχει γράψει ο Βάρναλης:
«Ὁ Παλαμᾶς δὲν ἦταν μονάχα ἕνας ποιητὴς καινοτόμος μὲ πλατιὲς ἀντιλήψεις, δὲν εἶχε μονάχα τὴν ὑπέρτατη ἀρετὴ τοῦ λόγου καὶ τοῦ ἤθους. Ἦταν, καὶ προπαντός, μέγας γλωσσοπλάστης.
Όσο για την τρομοκρατία αν εννοείς αυτούς που έκαψαν τις εγκαταστάσεις ων ορυχείων στην Χαλκιδική, αυτούς που δεν επέτρεψαν στην αστυνομία να ερευνήσει για τους τρομοκράτες στην Ιερισσό, αυτούς που έβαλαν φωτιά στα 3 γραφεία στην Θεσσαλονίκη, που πέταξαν μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης κτλ συμφωνούμε πράγματι υπάρχει!
Όσο για την πολιτική επιστράτευση αυτό που γράφεις: (αφού μόνο τότε επιτρέπει ο νόμος πολιτική επιστράτευση ή για λόγους απειλής δημόσιας υγείας) είναι λάθος!
Με βάσει το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης» (Π.Σ.Ε.Α.) (ΦΕΚ Α΄ 236/1974) μεταξύ των άλλων προβλέπεται και σε περιπτώσεις που οδηγούν στην παρακώλυσιν και διατάραξιν της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Χώρας. Ακριβώς δηλαδή ότι είχε συμβεί στην Αθήνα χωρίς μεταφορικά μέσα!
Πάντως για το καθεστώς εκτάκτων μέτρων και στρατιωτικών διατάξεων... δεν βλέπω απάντηση!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αχ, αχ, αχ... Αθεό, ο νόμος συντάχθηκε επί χούντας και στηρίζεται στο Σύνταγμα του 1952. Και μόνο η ανάγνωση του νόμου εν συνόλων αποδεικνύει ότι δεν προβλέπεται πουθενά η απεργία ως έννομη έννοια. Επιπλέον, η επίκληση και εφαρμογή ενός χουντικού νόμου, δε νομίζω ότι κοσμεί μια φιλελεύθερη δημοκρατία. Μάλιστα στο νόμο να σκεφτείς ότι οι νομαρχίες (διορισμένες από την κυβέρνηση μοιράζουν τα "φύλλα πορείας" -βλ. αντιστοιχία με στρατιωτικά φύλλα πορείας σε καιρώ επιστράτευσης- κι όχι οι αιρετοί δήμοι κλπ.
Αν θεωρείς προστασία της δημοκρατίας και της κοινωνίας την επίκληση του Συντάγματος του 1952 και χουντικών νόμων, δε νομίζω ότι έχω να προσθέσω πολλά ακόμα.

Θα σημειώσω όμως προς δική μου "υπεράσπιση" ότι το άρθρο 22 παρ.4 του Συντάγματος,προβλέπει ότι η επίταξη επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Xώρας και προς διόρθωσή μου στο μετ΄ρο είχαμε επίταξη και επιστράτευση... Μάλιστα κάποτε όταν οι ναυτεργάτες προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του μέτρου, η κυβέρνηση φοβήθηκε ότι θα κριθεί αντισυνταγματικό το μέτρο και αμέσως ήρε την επιστράτευση...

Τα δε στρατιωτικά μέτρα είναι ακριβώς αυτή η στρατιωτικού τύπου επιστράτευση. Μάλλον δεν το κατάλαβες μέσα στο κείμενο (mea culpa που δεν το απέδωσα σωστά). Αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα μη μου πεις ότι δε γνωρίζεις για καμιά 10αριά έκτακτα οικονομικά μέτρα που όσο περνά ο καιρός μαθαίνουμε ότι θα παγιωθούν για ένα ή δύο ακόμα χρόνια με υποθετικό ορίζοντα ορισμένα το 2020 ή το δείκτη ανεργίας κλπ. Μη μου πεις ότι 10 διμοιρίες ΜΑΤ σε ένα χωριό -χωρίς προηγούμενα επεισόδια, παρά μόνο την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στη δηλητηρίαση της περιοχής) είναι δημοκρατικό μέτρο κι όχι μετακίνηση ολόκληρου στρατού...

αθεόφοβος είπε...

Φίλτατε Δείμο, σαν την γυναίκα μου και εσύ, το επιθυμητό για να υποστηρίξεις κάτι το θεωρείς και πραγματικό!
Ο νόμος για την πολιτική επιστράτευση δεν είναι της χούντας γιατί σαν ιστορικός που είσαι είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις ότι στις 24-8-1974 που έχει υπογραφεί το ΝΔ, υπήρχε πλέον Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας γιατί η χούντα είχε πλέον πανικόβλητη, μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, παραδώσει την εξουσία στον Καραμανλή , αυτόν για τον οποίο μίλησε ο Τσίπρας με θερμά λόγια!
Προσωπικά δε έχω και εγώ στο παρελθόν επιστρατευθεί !
Όσο για το ότι οι νομαρχίες επειδή δίνουν τα φύλλα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ επιστράτευσης αυτό είναι και στρατιωτικά μέτρα μου θυμίζει το ράβδος τη γωνία άρα βρέχει!
Όταν γράφεις Ένα καθεστώς εκτάκτων μέτρων, στρατιωτικών διατάξεων... είναι προφανές ότι βέβαια δεν πάει το μυαλό κανενός στα οικονομικά μέτρα που παίρνει, άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι, μια εκλεγμένη κυβέρνηση.
Τέλος δεν μου είπες αν η αστυνομία έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ερευνά για υπόπτους τρομοκρατικών ενεργειών όπως προσπάθησε να κάνει για την υπόθεση των εμπρησμών στα ορυχείο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αγαπητέ, ένα νόμος που συντάσσεται επί χούντας και επικαλείται το Σύνταγμα του 1952 (αφού εκείνο του 1975 δεν είχε ακόμα κατατεθεί), σίγουρα είναι έκνομος για πολλούς λόγους.
Μάλιστα είναι ενδιαφέρον το ότι με εγκαλείς για τη νομική βάση αλλά παραβλέπεις τον ίδιο το νόμο που θέτει ζήτημα πολιτικής επιστράτευσης μόνο σε περίπτωση πολέμου, θεομηνίας και κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Επίσης παραβλέπεις ότι η επιστράτευση (γνήσιος φιλελεύθερος αυταρχισμός) επιβλήθηκε σε απλήρωτους ιδιωτικούς υπαλλήλους χωρίς δικαστική απόφαση ή κάποια ενέργεια των ιδιωτών (ναυτεργάτες)... Επίσης παραβλέπεις την ουσία που θέτει για πρώτη φορά το Σύνταγμα του 1975 (που δεν υπήρχε στο Σύνταγμα του 1952): το δικαίωμα στην απεργία και κυρίως το δικαίωμα στη μη αναγκαστική εργασία σύμφωνα και τη φιλελεύθερη Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (μάλιστα το Σύνταγμα του 1975 στηρίχτηκε και σε ειδικό νόμο περί της μη αναγκαστικής εργασίας που ψηφίστηκε από την προσωρινή Βουλή λίγο πριν την υιοθέτηση του Συντάγματος).

Και οι πολιτικές αποφάσεις που απαιτούν υποχρεωτική εργασία σε απλήρωτους ιδιωτικούς υπαλλήλους ή θεωρεί εθνικό κίνδυνο (πόλεμο, θεομηνία και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία) υπάρχουν μόνο και μόνο για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και τους εργαζόμενους στην περίπτωση που θελήσουν στο μέλλον να αντιδράσουν. Ουσιαστικά, πρόκειται για εάν αυταρχισμό. Το είδαμε και στην περίπτωση των αγανακτισμένων προχτές...

Όσον αφορά τις σκουριές, προφανώς παρακολουθείς ειδική αποδελτίωση ειδήσεων. Γιατί τότε θα έβλεπες ότι καθημερινά γίνονταν προσαγωγές προς έρευνα ατόμων για την επίθεση (όχι δα και τρομοκρατική) και την καταστροφή των μηχανημάτων. Επίσης, γίνονταν και απαγωγές πολιτών (χωρίς να τους επιτρέπεται να ενημερώσουν συγγενείς ή δικηγόρους) στα κρατητήρια ακόμα και ανηλίκων... Και ξαφνικά χωρίς ουσιαστικό λόγο, 10 διμοιρίες των ΜΑΤ καταλαμβάνουν ένα χωριό... Λυπάμαι, αλλά αυτό είναι τρομοκρατία.

Τρομοκρατία είναι και τα βασανιστήρια για τα οποία δε σχολιάζεις. Τρομοκρατία είναι και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, το πογκρόμ σε πουτάνες, τοξικομανείς κλπ... Και αυτά δεν είναι αποφάσεις μιας εκλεγμένης κυβέρνησης, γιατί παραβλέπεις ότι μόνο η ΝΔ τα πρότεινε προεκλογικά (και πήρε μόνο -30%). Επίσης παραβλέπεις ότι η ίδια τρικομματική κυβέρνηση έσπασε το Σεπτέμβρη το Κοινωνικό Συμβόλαιο με το λαό, όταν αποφάσισε να υιοθετήσει αμιγή μνημονική στάση. Και μία κυβέρνηση που σπάει το φιλελεύθερης πνοής Κοινωνικό Συμβόλαιο (Ρουσσώ, Γαλλική Επανάσταση), παύει να νομιμοποιείται στο μάτια του λαού...

αθεόφοβος είπε...

Δείμο μου, μου θυμίζεις τους μοναχούς που για να φάνε σε νηστεία το κρεατάκι τους το βαφτίζουν σε ψάρι και έτσι έχουν αναπαυμένη τη συνείδηση τους!
Γράφεις επιμένοντας λανθασμένα :
.. ένα νόμος που συντάσσεται επί χούντας και επικαλείται το Σύνταγμα του 1952 (αφού εκείνο του 1975 δεν είχε ακόμα κατατεθεί), σίγουρα είναι έκνομος για πολλούς λόγους.
1-Η κυβέρνηση Εθνικής ενότητας έφτιαξε τον νόμο και όχι η χούντα είτε σου αρέσει είτε όχι, κυβέρνηση δε που είχε ευρύτερη αποδοχή .
2-Η ίδια κυβέρνηση κατάργησε τα συντάγματα της χούντας και μέχρι να συνέλθει η νέα αναθεωρητική βουλή επανέφερε, και ορθώς, το μέχρι την δικτατορία νόμιμο σύνταγμα της χώρας.
3-Στο άρθρο 2 παραγ.5 του νόμου γράφει σαφώς ότι η πολιτική επιστράτευση
προβλέπεται και σε περιπτώσεις που οδηγούν στην παρακώλυσιν και διατάραξιν της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Χώρας και όχι μόνο σε περίπτωση πολέμου, θεομηνίας και κινδύνου για τη δημόσια υγεία όπως επιμένεις.
4-Είμαι σίγουρος πως τα ΜΑΤ άρχισαν να πετάνε άνευ λόγου και αιτίας δακρυγόνα στους φιλήσυχους, όπως στην Κερατέα, κατοίκους που βγήκαν να τα υποδεχτούν μετά βαΐων και κλάδων!
5-Πράγματι η μεταφορά 132 εξαθλιωμένων τοξικομανών σε συνεργασία με τις υγειονομικές μονάδες του Υπουργείου Υγείας στην Αμυγδαλέζα και οι οποίες προέβησαν στη παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε αυτά τα άτομα είναι τρομοκρατία.
Το ίδιο και ο κατόπιν εισαγγελικής εντολής έλεγχος των πορνών με AIDS είναι τρομοκρατία. Να μην μπορεί κανείς να αποκτήσει AIDS με την ησυχία του;
6-Το κοινωνικό συμβόλαιο σε κάθε δημοκρατική πολιτεία λέει ότι εφ΄ όσον η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία στην Βουλή κάθε 4 χρόνια γίνονται εκλογές .
Σύμφωνα δε με την πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO η έρευνα δείχνει πως οι πολίτες δεν επιθυμούν εκλογές. Το 71,1% τις απορρίπτει, ενώ το 52,1% θεωρεί ότι η τρικομματική συγκυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της. Επιπλέον, το 62,4% των πολιτών δεν βλέπει άλλη κυβερνητική λύση και η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτώμενων (73,1%) δήλωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέτοιμος ακόμα να κυβερνήσει.
Σε άλλη δε της Rass οι πολίτες λένε "ναι" στην επιστράτευση για τους εργαζόμενους του Μετρό με ποσοστό 54,1% έναντι 41,9% ενώ στο θέμα της ανακατάληψης των δημόσιων κτιρίων το ποσοστό που συμφωνούν είναι αρκετά υψηλό φτάνοντας το 79,5% έναντι 17,6% που εκφράζουν την διαφωνία τους.
Φαίνεται τελικά πως δεν συνειδητοποιούν όλοι αυτοί αυτό που γράφεις ότι:
Η πολιτική της λιτότητας τέμνεται με την ακροδεξιά πρακτική του αυταρχισμού και της τρομοκράτησης των πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

Ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Γιώργος Χατζημαρκάκης με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, δηλώνει ότι ανταποδοτικές εγγυήσεις προς τους καταθέτες που επηρεάζονται από την απόφαση της ΕΕ περί Κύπρου πρέπει να εξετάσει η κυβέρνηση της Λευκωσίας.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις εξελίξεις για την Κύπρο, ο κ. Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι «για άλλη μια φορά οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οι πολίτες της Κύπρου γίνονται Ιφιγένειες προκειμένου να γίνει εφικτή η διάσωση της εθνικής τους οικονομίας. Οι στιγμές είναι όμως κρίσιμες και για αυτό συστήνω ψυχραιμία και νηφαλιότητα στον κόσμο της Κύπρου». ΓIA ΔEΣ ΠOIOΣ MIΛA KAI EKΦEPH ΓNΩMH !!! AYTOΣ ME TO MAIMOYΔE ΔIΔAKTOPIKO ΠOY TOY TO AΦAIPEΣAN OI "KAKOI" ΓEPMANOI, OΠΩΣ AΦAIPEΣAN KAI TA ΔIΔAKTOPIKA TΩN YΠOYPΓΩN EξΩTEPIKΩN KAI "ΠAIΔIAΣ" THΣ O.Δ.ΓEPMANIAΣ !! AYTOΣ ΣTA ΓEPMANIKA M.M.E. AΠO THN APXH THΣ "KPIΣHΣ TOYΣ" KATAΣYKOΦANTOYΣE THN XΩPA MAΣ (PΩTHΣTE TOYΣ AΓPAMMATOYΣ THΣ .... EYΠ, AYTOI EXOYN ΓEPMANIKA ΠIΣTOΠOIHTIKA TOY KOΛOY TOY ... YΠEΞ !!) ! KAI AYTHN THN ΓΛYΦTPA MOΣTPAPETAI ;;; O-Y-Σ-T !! ΠOΣO "KAΘAPA" EINA TA "ΔIΔAKTOPIKA" TΩN TΣOΓΛANΩN-APOYPAIΩN ΣAΣ ;;;;; KOY KOY- ΦIΛAKIA !!!
1. YΓ. ΓIATI KAI ΠOIOI ΣAΣ ΞYΠNHΣAN ... NΩPIΣ ;;;
2. YΓ. TΩPA ΠΛEON EINAI A-P-Γ-A !!!

Ανώνυμος είπε...

http://adf.ly/JmU30
Αρκετά ενδιαφέρον και συμπληρωματικό

Unknown είπε...

Πάντως οι πολίτες χάθηκαν πολύ νωρίτερα, όταν έγιναν νοικοκυραίοι!
Βέβαια πριν ήταν πάλι υπήκοοι και υποτακτικοί και αν το ψάξουμε πολύ, οι πολίτες χάθηκαν πολύ πολύ νωρίτερα τελικά...

Unknown είπε...

Πάντως οι πολίτες χάθηκαν πολύ νωρίτερα, όταν έγιναν νοικοκυραίοι!
Βέβαια πριν ήταν πάλι υπήκοοι και υποτακτικοί και αν το ψάξουμε πολύ, οι πολίτες χάθηκαν πολύ πολύ νωρίτερα τελικά...

ShareThis