ακροδεξιά μοναξιά

Τόσους μήνες η παρέα του κ. Σαμαρά προσπαθούσε να πείσει τον ελληνικό λαό για τα άκρα. Τελικά κατάφερε να αποδείξει την ύπαρξη ενός άκρου στα δεξιά. Και ανακάλυψε ότι στην άκρη έχει πολύ μοναξιά… Αλλά ο Σαμαράς έμαθε στο περιθώριο της ακροδεξιάς και τώρα πια μοναδικός του σύμμαχος μένουν οι ναι μεν αλλά… φιλελεύθεροι (Δράση κλπ) και οι φασίστες.
Οι πρώτοι κατάλαβαν ότι χωρίς αυταρχισμό μνημόνιο δεν υλοποιείται, χωρίς ακροδεξιάς κοπής αποφάσεις ο νεοφιλελευθερισμός δεν μπορεί να πείσει. Και πώς να πείσεις κάποιον να μείνει άνεργος, να χάσει όλη του την περιουσία, πώς να πεισθεί ο μεσοαστός να τινάξει στον αέρα την επιχείρησή του; Και αντάμα οι φασίστες γιατί ο Σαμαράς πάει να τους πάρει τον αέρα και την εκλογική πελατεία με αποφάσεις χουντικού τύπου "εδώ και τώρα", "αποφασίζομεν και διατάσσομεν". Σήμερα πια Σαμαράς -με την ανεπιτυχή μίμηση του θατσερικού/σαρκοζικού προτύπου- αναζητά εναγωνίως διέξοδο.
Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να αποκαλύψει το νεοδεξιό της γενετικό υλικό. Μακριά από τις μάζες, μακριά από τη λογική των κινητοποιήσεων, ξαφνιάστηκε από την ταχύτητα του κύματος συμπαράστασης ρπςο την ΕΡΤ την οποία δημοσκοπήσεις κατηγορούσαν νωρίτερα. Ωστόσο, η δεξιά λογική δεν τους επέτρεψε καν να δουν ότι άλλο η δημοσκόπηση κι άλλο η πραγματικότητα, δεν τους επέτρεψε να σκεφτούν ότι οι χουντικού τύπου αποφάσεις ενοχλούν περισσότερο και συσπειρώνουν ακόμα κι εκείνους που έκριναν αρνητικά την ΕΡΤ.
Οι πολίτες αποκαλύφθηκε (και με κινητοποιήσεις και δημοσκοπικά) ότι θέλουν την ΕΡΤ. Ταυτόχρονα αποδείχθηκε ότι φοβούνται την κυβερνητική αυθαιρεσία. Γνωρίζουν ότι μετά την ΕΡΤ το ίδιο παράνομο κι αντισυνταγματικό μοντέλο θα υιοθετηθεί σε άλλους τομείς, σε άλλες ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, υπέρ εταιρειών εξορύξεων ή κατά εργαζομένων). Ήδη οι πολίτες διαφώνησαν (δημοσκοπικά) με τις αντιδημοκρατικές επιστρατεύσεις απεργών, απλήρωτων ιδιωτικών υπαλλήλων ή ανθρώπων που με μορφή ιδιωνυμου πριν απεργήσουν βρέθηκαν στο χακί. Οι πολίτες στο θεσμό της ΕΡΤ ένιωσαν να χάνεται η δημοκρατία η ίδια που ήδη δεχόταν συνεχή πλήγματα. Η κυβέρνηση, αισθάνθηκε ασφαλής στην ηρεμία του προηγούμενου διαστήματος και την υποτονικότητα των εταίρων της στις αυταρχικές αυθαιρεσίες και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Αλλά οι πολίτες δεν το άντεξαν άλλο.
Οι ίδιοι άλλωστε οι κυβερνητικοί εταίροι πληρώνουν ακόμα και πολύ δύσκολα θα σταθούν στα πόδια τους το ότι τόσους μήνες δέχονται την ακροδεξιά κυβερνητική αυθαιρεσία. Επί μήνες υπέκυπταν στον αυταρχισμό των δυνάμεων ασφαλείας, των υπουργικών αποφάσεων και των νόμων του ενός άρθρου με τη μορφή του κατεπείγοντος… Ήδη έστρωναν το χαλί στον αυταρχισμό και ο προοδευτικός πολίτης το έβλεπε. Τώρα που αντέδρασαν όλοι γιατί ο κόμπος ξεπέρασε το χτένι, σύρθηκαν χωρίς να το θέλουν σε απειλές διάρρηξης της κυβερνητικής συνοχής.
Η κυβέρνηση πιστή ιστορικά στην ακροδεξιά της ατζέντα δεν μπόρεσε ποτέ να υπολογίσει το ρόλο των πολιτών και τις απρόβλεπτες αντιδράσεις τους. Έκανε το λάθος να θεωρήσει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως παλαιότερα είχε να αντιμετωπίσει σε κανάλια το ΠΑΣΟΚ. Παρέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κινητικό κόμμα με βαθιές αναφορές στον κόσμο και δυναμική κινητοποίησης πολύ μεγαλύτερη από του 4% πια. Παρέβλεψε ότι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά κομματική δυναμική, αλλά ένα σύνολο πολιτών που ξεπερνά τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ και κινείται σε αυτόνομο πλαίσιο.
Πιστή η κυβέρνηση στην ακροδεξιά θέση της δεν είδε ποτέ ότι οι πολίτες έχουν δική της συνείδηση και δεν υποτάσσονται όπως άλλοτε σε κομματικές γραμμές κι εντολές. Η ΝΔ πιστή στο ιστορικό της παρελθόν, δεν κατάφερε να δει πέρα από το δάχτυλό της και να εκτιμήσει τη δυναμική της φτώχειας και της λαϊκής αγανάκτησης. Πίστεψε ότι οι πολίτες στο σύνολό τους θα χαρούν με τις καταγγελίες του Κεδίκογλου. Δεν αντιλήφθηκε την εξαθλίωση πλέον εκατομμυρίων πολιτών που σε κάθε σοβαρή ευκαιρία να βγουν έξω. Η προηγούμενη ηρεμία και τα μυθεύματα για success story ξεγέλασαν και τους ίδιους...
Η κυβέρνηση δεν περίμενε ούτε τέτοιες αντιδράσεις από το εξωτερικό. Κατάφερε με τον αυταρχισμό της ό,τι κατάφερε η χούντα. Να συσπειρώσει τα φιλελεύθερα και αριστερά ρεύματα έστω και στα λόγια εναντίον της γιατί πολύ απλά καταπάτησε αρχές του οδικού χάρτη της ΕΕ και κάθε δημοκρατική αρχή. Δεν περιμενε αντιδράσεις της αλλοδαπής και του αλλότριου τύπου που πάτησαν πάνω στην κινητοποίηση των πολιτών.
Δεν είναι μόνο η συλλογή υπογραφών και το πειρατικό σήμα που στέλνει η EBU ή οι δηλώσεις του προέδρου της, του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και άλλων πολιτικών της Ένωσης, είναι και τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου που ακυρώνουν κάθε δημοκρατική επίφαση από την κυβέρνηση (ταυτίζοντάς την πλήρως με τον Ερντογάν, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είχε 50% του εκλογικού σώματος)... Συνέχεια διαβάζουμε για τις κραυγές από το εξωτερικό και το ρεζιλίκι της χώρας.
Η ακροδεξιάς κοπής ομάδα που πλαισιώνει τον ομοϊδεάτη Σαμαρά δεν έχει τέτοια διλήμματα. Είναι η ίδια ακροδεξιά πρακτική που έφερε το "Μακεδονικό" και πούλησε την Κύπρο πρόσφατα... Είναι η ίδια ακροδεξιά που καταπατά Σύνταγμα, νόμους και κάθε δημοκρατικό διάλογο... Είναι οι ίδιοι ακροδεξιοί "του αποφασίζομεν" που βρίσκουν πρόχειρους συμμάχους στους νεοφασίστες... Είναι οι ίδιοι ακροδεξιοί που θα επιβάλουν στον ελληνικό λαό να πληρώσει τηλεοπτικά δικαιώματα για μη προβολή εκπομπών και πόσες ρήτρες σε συμβάσεις διαφημιστικού περιεχομένου ή εκπομπές που χάνονται... Είναι οι ίδιοι ακροδεξιοί που κλέινουν σχολεία, αρχαιολογικούς χώρους, που κλέβουν χρήματα από τις τσέπες μας χωρίς καν να ρωτώμαστε...
Την ίδια βέβαια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί. Προσπαθεί πατώντας ακριβώς πάνω στην ίδια ακροδεξιά ατζέντα να ανακόψει το κύμα συμπαράστασης υπέρ της ΕΡΤ που αναπτύχθηκε στο διαδίκτυο απειλώντας όσους προβάλλουν το πειρατικό πρόγραμμα της ΕΡΤ. Προσπαθούν να τρομάξουν με απειλητικά μηνύματα την αλληλεγγύη. Εμείς συνεχίζουμε να αναμεταδιδουμε μέσω της EBU το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία και δεν εξχνάμε ότι ούτε η χούντα έκοψε την ΕΡΤ.
Αναμετάδοση ΕΡΤ μέσω EBU
Αναμετάδοση ΕΤ3

5 έκριναν :

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Π.Ν.Π.
Πραξικόπημα Νομοθετικού Περιεχομένου

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλόόό...

akrat είπε...

συμπαράσταση

η μόνη λύση

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συμπαράσταση/αλληλεγγύη και λαϊκή πίεση η μόνη λύση, akrat μου.

Unknown είπε...

Ούτως ή άλλως, ο φυσικός χώρος του Σαμαρά είναι η ακροδεξιά...

ShareThis