Ένας γελωτοποιός για την Κυβέρνηση

γράφτηκε για το tvxs.gr
Τις τελευταίες ημέρες ο Υπουργός Υγείας έχει πάρει παραμάζωμα όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη για την ορθότητα της κυβερνητικής τροπολογίας για την κοστολόγηση των φαρμάκων και να εκθέσει την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Μεταξύ άλλων τραγελαφικών τόνισε ότι δεν επιτρέπεται ο ραδιοφωνικός σταθμός "στο κόκκινο" να έχει διαφημίσεις φαρμακευτικών επιχειρήσεων επειδή έχει βουλευτές στη Βουλή να συναποφασίζουν καίρια ζητήματα.
Και τούτο το είπε ένας Υπουργός που αποδέχεται το -παράνομο- κλείσιμο της ΕΡΤ και ποτέ δε ζήτησε το λόγο από τον αρμόδιο υπουργό που για μήνες δεν έφτανε η ελληνική ραδιοφωνική και τηλεοπτική φωνή στις παραμεθόριες περιοχές (πλην Καλαμάτας). Κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη, λοιπόν, η ΕΡΤ καλώς έκλεισε, αλλά ένας κομματικός ραδιοφωνικός σταθμός δεν πρέπει να δέχεται διαφημίσεις, μάλλον ούτε καν να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά χαρακτηριστικά. Βέβαια, δεν έλεγε κάτι τέτοιο για τον 902...
Προφανώς, ο κύριος Γεωργιάδης υπηρετώντας ένα κομματικό σύστημα βαθιάς διαπλοκής, θεωρεί ότι τα μίντια πρέπει να χρηματοδοτούνται μόνο από κρατικές διαφημίσεις προκειμένου να είναι όμηροι ή φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση. Ή να λειτουργούν με κομματική χρηματοδότηση ώστε ούτε δυναμική να έχειουν ούτε και να παίρνουν κομμάτια από την πίτα των διαφημίσεων προς όφελος των ιδιωτικών ενημερωτικών επιχειρήσεων.
Βέβαια, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο εξωστρέφειας της κυβέρνησης. Ως νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος μόνο αυτός εμφανίζεται σε όλα τα κανάλια εκμεταλλευόμενος το εκρηκτικό κι επιθετικό στυλ και σε αυτόν στηρίζει η κυβέρνηση της επικοινωνιακή της πολιτική. Η κυβέρνηση συνολικά προσπαθεί να πιαστεί από τη γραφικότητα του Υπουργού και το ακαταλόγιστο που του προσάπτεται, ως μία επικοινωνιακή ευκαιρία.
Βαθιά αντιαριστερός και μνημονιακός, κατά δηλώσεις του, του επιτρέπεται να λέει ό,τι θέλει, αφού βολεύει όλο το διαπλεκόμενο σύστημα. Πόσο μάλλον όταν επιτίθεται στην ελεύθερη ραδιοφωνία, την οποία θα ήθελε να εξαφανίσει προκειμένου να υπάρχουν μόνο φιλικά μίντια. Τη δημοκρατική του αντίληψη για την επικοινωνία και την ενημέρωση τις είδαμε και πριν επιτεθεί στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ. Το είδαμε με τη μομφή προς τον Απόστολο Κακλαμάνη που έδωσε συνέντευξη στο Βαξεβάνη, είδαμε τη διαφορετική του στάση του προς την Αυγή και τα Νέα…
Ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης πιάστηκε αδιάβαστος στη λογική που διαπνέει την αριστερά. Αγκυλωμένος στις δικές του προσλαμβάνουσες, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ένα αριστερό κόμμα θέλει να υπερασπιστεί την εθνική φαρμακοβιομηχανία έναντι των πολυεθνικών και αρνείται τη μείωση της τιμής γενοσήμων. Βέβαια, αποκρύπτει ότι αν χαθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αποσιωπά ότι η μείωση της τιμής των φαρμάκων που προωθεί αυξάνει τη συμμετοχή του ασφαλισμένου (βάσει δικού του νόμου κατά τον οποίο ο ασθενής πληρώνει πέραν τη συμμετοχή του ασφαλιστικού του φορέα, τη διαφορά του φτηνότερου φαρμάκου με το συνταγογραφόμενο, κι ότι όσο φτηναίνει ένα φάρμακο τόσο αυξάνεται η διαφορά-συμμετοχή).
Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ακριβώς ότι όλη η κυβέρνηση εδώ και μήνες στηρίζεται στις πλάτες του Αδώνιδος. Δε βλέπουν όμως ότι τούτη η υπερπροβολή, το στυλ ομιλίας και η επιθετική του στάση στην ουσία χρεώνονται στην κυβέρνηση. Γιατί τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ικανός μόνο να μεταφέρει μερικά επιχειρήματα στο καφενείο κι όχι να πείσει το τηλεοπτικό κοινό. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι πλέον ο πολίτης είναι τόσο υποψιασμένος απέναντι στην κυβέρνηση που δεν πείθεται για την αθώα μείωση τιμών. Έτσι τελικά τούτη η υπερέκθεση στην τηλεόραση, όχι μόνο καίει τον Άδωνι, αλλά περιορίζει το κοινό της Κυβέρνησης μόνο στο περιορισμένο κοινό που έφερε τον Άδωνιν στο προσκήνιο.

Αλλά εδώ που τα λέμε έχουμε ανάγκη από κάποιον που θα μας κάνει να γελάσουμε για να ξεχάσουμε τη διάλυση του όποιου κράτους πρόνοιας είχαμε, τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και την υποβάθμιση της Υγείας. Χρειάζεται όμως και η κυβέρνηση κάποιον να προκαλεί το γέλιο στους τηλεθεατές για να ξεχνούν την κατάντια τους.

4 έκριναν :

αθεόφοβος είπε...

Αγαπητέ μου Δείμο
Ένα κομματικό ραδιόφωνο έχει ένα συγκεκριμένο κοινό που το παρακολουθεί. Γιατί άραγε να θέλει κανείς να απευθυνθεί διαφημιστικά σε αυτό το κοινό όταν βέβαια δεν διαφημίζει γαριδάκια ;
Γράφεις: ένα αριστερό κόμμα θέλει να υπερασπιστεί την εθνική φαρμακοβιομηχανία έναντι των πολυεθνικών και αρνείται τη μείωση της τιμής γενοσήμων.
Αυτό θα ίσχυε για το ΚΚΕ που είναι κατά της ΕΕ.
Ένα όμως κόμμα που είναι ΥΠΕΡ μάλλον θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν μπορεί να εφαρμόζει προστατευτισμό στις βιομηχανίες του γιατί ο ανταγωνισμός είναι ελεύθερος.
Γράφεις επίσης : τη διαφορά του φτηνότερου φαρμάκου με το συνταγογραφόμενο, κι ότι όσο φτηναίνει ένα φάρμακο τόσο αυξάνεται η διαφορά-συμμετοχή).
Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει τώρα που δεν αναγράφεται το εμπορικό όνομα αλλά η δραστική ουσία του φαρμάκου.
Αν η συμμετοχή είναι πχ 10% και το φάρμακο από 10 Ευρώ μειωθεί στα 5 θα πληρώσεις αντί για 1 Ευρώ 0,50 λεπτά.
Αν εσύ θέλεις ένα επώνυμο αυτό είναι δική σου επιλογή .
Τέλος δεν είχα φανταστεί ποτέ στην ζωή μου ότι θα άκουγα τον Γεωργιάδη και θα συμφωνούσα πλήρως μαζί του ,γιατί όλα όσα έλεγε ήσαν με στοιχεία και βασισμένα στην κοινή λογική τόσο με τον ανεκδιήγητο Βαρεμένο όσο και με τον παντελώς αμήχανο και χωρίς ικανότητα να τον αντικρούσει ,τον υποτίθεται πιο αρμόδιο για θέματα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής της ΕΕΚΕ Υγείας, και μέλος της Π.Γ. Γ.Μπασκόζο, που σε όσα του έλεγε απαντούσε με όταν θα γίνουμε κυβέρνηση και άλλες τέτοιες αοριστολογίες.
Η συζήτηση αυτή μάλιστα υπάρχει εδώ!
http://redwire.gr/using-k2-main/society/item/657-antiparathesh-baskozou-adoni.html

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αθεό, καλέ μου φίλε, καιρό έχουμε να τα πούμε...
Προφανώς ως αριστερό βλέπεις το κομμουνιστικό. Το αριστερό έντυπο, ράδιο, τηλεόραση δεν απευθύνονται αποκλειστικά στο κομματικό κοινό. Είναι ένα άλλο μέσο ώστε ένα κόμμα να περάσει τα δικά του μηνύματα, τις δικές του θέσεις, όταν εκτιμά ότι δεν προβάλλονται επαρκώς από τα έγκριτα μέσα (διαπλεκόμενα βεβαίως).

Το ΚΚΕ δε θα υπερασπιζόταν ποτέ μια ιδιωτική επιχείρηση (ακριβώς γιατί είναι κομμουνιστικό). Ένα αριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (με σύγχρονες έννοιες η τοποθέτηση, όχι των προηγούμενων δεκαετιών) δέχεται την επιχειρηματικότητα αλλά φορολογημένη κλπ.
Η προσέγγιση του ανταγωνισμού και της προστασίας είναι μία έννοια πολύπλοκη. Και πρέπει οι βιομηχανίες να προστατεύονται (όταν τίθεται θέμα ανταγωνισμού με πολυεθνικές) αρκεί η προστασία να μην οδηγήσει σε κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις όπως έκαναν επί δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ σε βάρος της κοινωνίας. Όπερ διορθώνεται με την κατάλληλη φορολόγηση και ανταποδοτικά μέτρα κι ελέγχους.
Είσαι γιατρός και γνωρίζεις καλύτερα από εμένα ότι οι γιατροί προτείνουν και σκεύασμα κι όχι μόνο δραστική ουσία. Επίσης γνωρίζεις ότι τα έκδοχα δεν είναι πάντα ίδια στο ίδιο φάρμακο και σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν ανάλογα τη φυσιοπαθολογία του ασθενούς επιπλοκές (κλασσική περίπτωση με τα φάρμακα για την μαρμαριγή ή ακόμα και τα παυσίπονα και αντιπυρετικά. πχ εμένα δε με πιάνει ούτε depon ούτε ασπιρίνη και αργεί το panadol σε αντίθεση το δραστικό ponstan). Έτσι, ορισμένες φορές δεν υπάρχει επιλογή στην πραγματικότητα.
Άσε που για τη συγκεκριμένη τροπολογία σε Νομοθετική Πράξη Περιεχομένου (που εκ των υστέρων κι εκ του ασφαλούς αντιτέθηκε και ο Μεϊμαράκης) ο λόγος γίνεται για 16 φάρμακα -αν θυμάμαι καλά.

Εγώ βέβαια δε φαντάστηκα ότι ολόκληρη κυβέρνηση θα στηριζόταν στο Γεωργιάδη. Γιατί βλέπεις το άρθρο δε μένει στο εν λόγω ζήτημα, αλλά προσεγγίζει τη στάση της κυβέρνησης, ενός εξαφανισμένου από τη Βουλή πρωθυπουργού κι αναλόγως του εκπροσώπου του... Το άρθρο αναφέρεται ότι όλη η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης στηρίζεται σε γελωτοποιούς κι ανεκδιήγητους τύπους, που χτες τους κορόιδευαν.

αθεόφοβος είπε...

Προφανώς τα κομματικά ραδιόφωνα και έντυπα απευθύνονται στους κομματικά προσκείμενους. Δεν φαντάζομαι να αγοράζεις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ για να ενημερωθείς!
Η κατάλληλη δε φορολόγηση και τα ανταποδοτικά μέτρα που γράφεις αν δεν είναι ίδια για ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις της ΕΕ είναι προστατευτισμός και απαγορεύεται.
Τα έκδοχα δε των φαρμάκων δεν έχουν καμία φαρμακευτική δράση και είναι ουδέτερες ουσίες.
Από κεί και πέρα με τα φάρμακα που αναφέρεις τα έχεις κάνει σαλάτα γιατί εκτός από το Panadol και το DEPON που είναι απολύτως τα ίδια γιατί έχουν ως δραστική ουσία την παρακεταμόλη, η μεν ασπιρίνη είναι ακετυλοσαλικυλικό οξύ το δε Ponstan μεφεναμικό οξύ δηλαδή συνέκρινες το αποτέλεσμα 3 διαφορετικών ουσιών!
Τέλος το τραγικό είναι ότι ο μεν Γεωργιάδης κατάφερε να απομονώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από όλο το αντιμνημονιακό μπλόκ και να παραθέτει λογικές εξηγήσεις στις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις σε αντίθεση με τους ανεκδιήγητα ανεπαρκείς Βαρεμένο και Μπασκόζο που ψέλιζαν άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κάνεις λάθος ότι λες ότι το κομματικά μέσα είναι μόνο για κομματικά προσκείμενους. Εφόσον είναι στην ελεύθερη αγορά απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να μάθουν την κομματική άποψη. Και για να συντηρηθούν οφείλουν να ακολουθούν κανόνες της αγοράς.
(και φυσικά αγοράζω Ρίζοσπάστη και άλλα έντυπα κι ας μην είμαι μέλος ή ψηφοφόρος του ΚΚΕ ή συμβουλεύομαι τη θέση τους στο διαδίκτυο).

Τα έκδοχα διαβάζω παντού ότι δεν είναι ακριβώς ουδέτερες ουσίες αλλά ανάλογο την ουσία και την ποσότητα διαφορποιούν σε κάποιο βαθμό το φάρμακο (στα παυσίπονα μάλλον έχεις δίκιο, δεν επιμένω, ένα παράδειγμα ήταν).

Στο δε αντιμνμηονιακό μπλοκ τα... τσάκισες. Ποιος είπε ότι υπάρχει τέτοιο μπλοκ; Κόμματα είναι που διαφωνούν με το μνημόνιο, αλλά επιδιώκουν ακι την επιβίωσή τους μέσα απο΄διαφορετικές ερμηνείες. Οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ κατάλαβαν αυτό που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πχ αλλά επέλεξαν να μην ταυτιστούν με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε και με τον Άδωνι, όπως η ΔΗΜΑΡ. Πάντως μόνο μπλοκ που δεν είναι...
Αλλά μάλλον συμφωνείς ότι ο ανεκδιήγητος γελωτοποιός κρατά κι εκφράζει όλη την κυβέρνηση επικοινωνιακά. Είναι το ποιοτικό στοιχείο τούτης της κυβέρνησης.

ShareThis