ένας Μπαλτάκος να σώσει τη Χρυσή Αυγή

γράφτηκε για το tvxs.gr
Το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα ο νεοναζί βουλευτής ολοφάνερα και θέτει σοβαρά ζητήματα για την κυβέρνηση και το χειρισμό πολλών θεμάτων. Γιατί εκτός από τον ίδιο το παραιτηθέντα Γραμματέα, εκτίθενται ανεπανόρθωτα ο Αθανασίου και ο Δένδιας για χειραγώγηση της δικαιοσύνης και ο πρωθυπουργός για διορισμό καντοχωριανής εισαγγελέως. Ωστόσο, μέσα από το διάλογο βλέπουμε τις χάρες που ξεπληρώνουν οι εισαγγελείς, αφού για υποθέσεις που δε βολεύουν γίνονται προκαταρκτικές εξετάσεις μόλις τριάντα λεπτών για τα μάτια του… νόμου πριν η υπόθεση παραπεμφθεί στο αρχείο.
Το χειρότερο όμως είναι ο Μπαλτάκος στην ουσία επιχειρηματολογεί υπέρ της Χρυσής Αυγής. Μοιάζει σα να συμπάσχει μαζί της για τις «άδικες φυλακίσεις». Κι όμως ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου δε φαίνεται να βρίσκει ούτε ένα επιχείρημα για την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης. Δεν ακούσαμε κάτι για αντιποίηση αρχής, για οπλοκατοχή και οπλοχρησία, για εγκληματικές επιθέσεις και πογκρόμ, για την παραστρατιωτική δομή που απειλεί την κοινωνία και το πολίτευμα.
Ο "αντικομμουνιστής" Μπαλτάκος αθωώνει τη Χρυσή Αυγή και "καταγγέλλει" την κυβέρνηση για στοχευμένες διώξεις. Αν και τούτο δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι επί μήνες ο Πρωθυπουργός διατηρούσε σε τέτοιες νευραλγικές θέσεις ακροδεξιούς και φιλοφασίστες. Έτσι, όσα λέει -ή μάλλον όσα δεν λέει- ο Μπαλτάκος αποκαλύπτουν την ανάγκη συγκυβέρνησης να στηριχτεί στην ακροδεξιά ως μόνο τρόπο για να επιβάλει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και να επιβιώσει πολιτικά.
Η νεοδεξιά και το ΠΑΣΟΚ σιωπούσαν μπροστά στις καταγγελίες για συνδέσμους και συνεργάτες των ναζιστών στην ΕΛΑΣ, για τους τάχα "αγανακτισμένους" πολίτες και αθώωνε βασανιστές αστυνομικούς και λιμενικούς και το εγκληματικό παρακράτος που επί μήνες λειτουργούσε ανεμπόδιστο. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που ακόμα δεν τόλμησε μπροστά στην ακροδεξιά πλειοδοσία να προτείνει έναν γνήσια φιλελεύθερο αντιρατσιστικό νόμο.
Τούτη η συγκυβέρνηση από νωρίς ξεπούλησε ό,τι φιλελεύθερο και σοσιαλδημοκρατικό κληρονόμησε από το παρελθόν της και ηρωοποίησε κάθε τι αντιδημοκρατικό και ακροδεξιό που κρύβονταν στα υπόγεια της Συγγρού. Και ο Μπαλτάκος που αθωώνει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής είναι εκπρόσωπος αυτών των υπογείων.
Ο Μπαλτάκος επιβεβαιώνει την κοινή διαδρομή ΝΔ και νεοναζί, δείχνοντας ότι απλά η ΝΔ είναι η σοβαρή εκδοχή της Χρυσής Αυγής. Είναι όμως το κεράκι στην ακροδεξιά κυβερνητική τούρτα. Είναι ένας εκπρόσωπος των κρυμμένων παραγόντων της δεξιάς. Γνήσιος συναγωνιστής του Βορίδη, του Γεωργιάδη και καλός συνομιλητής του Κασιδιάρη, ο πρώην στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού τον εκθέτει με την ακροδεξιά και φιλοναζιστική του στάση.
Το χειρότερο είναι ότι καταφέρνει να επισημοποιήσει με τον ηχηρότερο τρόπο τις καταγγελίες της Χρυσής Αυγής και να την ηρωοποιήσει. Ο Μπαλτάκος -με την επισημότητα του πρωθυπουργικού συνεργάτη και γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου- λειτουργεί ως από μηχανής θεός για την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Μοιάζει σα να επιχειρεί να υλοποιήσει εκείνο το σχέδιο που ακούμε από το 2010 για επιβολή ενός καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης ή στρατιωτικού μέσω της ενίσχυσης του παραστρατιωτικού νεοναζισμού… Εξάλλου, ο ίδιος περιγράφει τη δράση μιας -τυπικά μόνο μη- απολυταρχικής κι αυταρχικής κυβέρνησης
Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα τη στιγμή που η διαλυμένη κοινωνία αγωνίζεται να επιβιώσει απέναντι στην νεοφιλελεύθερη επίθεση -τελευταία με το προχτεσινό πολυνομοσχέδιο- που τόσο υπερασπίζονταν οι ακροδεξιοί της κυβέρνησης. Με την υιοθέτηση φορολογικού και διοικητικού αυταρχισμού, με τη βίαιη κι αναίτια καταστολή και τη Χρυσή Αυγή ως εφεδρεία, το σύστημα προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρεί τα κεκτημένα των τελευταίων τριών ετών. Κατακτήσεις που πάτησαν στην διάλυση της κοινωνίας και κάθε δημοκρατικού θεσμού…

ShareThis