επιβράβευση της κοινοβουλευτικής αρενοποίησης;

γράφτηκε για το tvxs.gr
Τα περιστατικά στη Βουλή είναι γνωστά σε όλους μας, όπως και η -ηθική και πολιτική- επιβράβευση του Πύρρου Δήμα. Για το βουλευτή Δήμα δεν έχω να πω πολλά. Δεν ξέρω τίποτα, μου είναι παντελώς άγνωστος (μόλο που είμαστε σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες). Και μάλλον για αυτό φρόντισαν και ο ίδιος και τα μίντια.
Ο βουλευτής όμως τούτος έγινε με μιας είδωλο κι ήρωας, παλικάρι. Χωρίς καν να τον κρίνουμε πολιτικά (υποστήριξη μνημονίου και σειράς αντιδραστικών κι αντιδημοκρατικών νόμων) βρέθηκε να προβάλλεται από όλους για τη σωματική του ρώμη και τον τσαμπουκά του. Δεν είδαμε όμως κάποια επιθετικότητα όταν η ΝΔ έκρυβε τον αντιρατσιστικό νόμο (που θα έβγαζε στην παρανομία και τη Χρυσή Αυγή και άλλους θα τους καθιστούσε υπόλογους προς τη δικαιοσύνη).
Όχι δε θα επιβραβεύσουμε τον τσαμπουκά στη Βουλή ακόμα κι αν είναι για την υποστήριξη του «αδύναμου». Η ηθική επιβράβευση του τσαμπουκά μέσα στη Βουλή είναι η απόλυτη απόδειξη της κατάρρευσης και των βασικών πυλώνων του πολιτικού συστήματος...
Η δημοκρατία από το επίπεδο του σεβασμού και του διαλόγου, πέρασε στο επίπεδο του bullying. Κι όποιος δεν το βλέπει, έτσι, μπροστά στο αντιναζιστικό του μένος, σφάλλει ανεπανόρθωτα για τη δημοκρατία που υπερασπίζεται. Η λύση δεν είναι στη σωματική βία και το φασιστικής έμπνευσης τσαμπουκά. Αυτή μας κούρασε.
Βιώνουμε τη βία στη φορολόγηση, στους κρατικούς θεσμούς, στους νόμους κατά των αδυνάτων (αλλά όχι για το Mall το οποίο κάποιοι συνεχώς ξεχνούν), βία κατά των δικαστικώς δικαιωμένων καθαριστριών, κατά όποιου διαφωνεί με την κυβέρνηση... Βιώνουμε τη βία μιας αυταρχικής κυβέρνησης που επιβάλλει αντικοινοβουλευτικές αποφάσεις, που αρνείται να υλοποιήσει δικαστικές αποφάσεις, αλλά την ίδια στιγμή χαρίζει εκατομμύρια προστίμων για παράνομες δράσεις μεγαλοεπιχειρηματιών… Βλέπουμε τη βία της ακροδεξιάς συμμορίας που –χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή- λυμαίνεται την πρωθυπουργία για να εξαναγκάσει την υποταγή του λαού και της οποίας ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να εκτεθεί στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες…
Ο τσαμπουκάς ως μέθοδος από έναν πολιτικό είναι ο τρόπος δράσης των φασιστών, όχι των δημοκρατικών πολιτών. Και τούτο ειδικά μέσα στη Βουλή. Ο φασισμός δεν καταπολεμείται με τσαμπουκάδες... Δεν είναι παλικαριά, είναι η ίδια λογική που μεταχειρίζονται οι νεοναζί (όσο ωραίο κι αν εμφανίζεται κάποιος να υπερασπίζεται κάποιος εύσωμος τον "αδύναμο").
Η λύση είναι άμεση απαγόρευση κάθε ρατσιστικής κι εθνικιστικής αναφοράς, κάθε ιδέας που προάγει το μίσος κατά λαών... Εκείνοι που κωφεύουν στην ανάγκη ενός αντιρατσιστικού νόμου και δεν απαίτησαν ποτέ την κατάθεσή του, δεν μπορούν να πουλάνε τσαμπουκάδες στους φασίστες.
Και φυσικά ο αντιρατσιστικός νόμος δεν αποτελεί πανάκεια. Δεν αρκεί μόνος του. Ωστόσο, ένας τέτοιος νόμος θα εξέθετε και επέβαλε σιωπητήριο σε όλους όσους καλλιεργούν το μίσος και την εγκληματική δράση βάσει ιδεών. Θα έθετε εκτός νόμου και  κοινωνίας/συστήματος όλους τους μηχανισμούς που επιτρέπουν την άνδρωση του ναζισμού (εκκλησία, στρατό, αστυνομία, κόμματα και βουλευτές).
Δε θα γίνω τέρας για να πολεμήσω το τέρας... Αρνούμαι να γίνω θηρίο, αρνούμαι να υποταχθώ στη λογική της θηριωδίας στο όνομα της προάσπισης της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Αρνούμαι την αρενοποίηση της Βουλής και του πολιτικού διαλόγου επειδή κάποιοι επαγγελματίες τραμπούκοι θέλουν να εμφανιστούν αντισυστημικοί και βρίσκουν εύκολη κι ανέξοδη προβολή στα συστημικά μέσα.

ShareThis