συνέπειες διαζυγίων στους συζύγους

Σε παλαιότερα άρθρα ασχοληθήκαμε με τις στατιστικές των διαζυγίων στη χώρα μας και τα αίτιά τους και ακολούθως με τις συνέπειές τους στα παιδιά. Κάθε χωρισμός είναι δύσκολος και πάντα αφήνει ψυχολογικές αδυναμίες στο κάθε ζευγάρι είτε πρόκειται για παντρεμένους είτε για ελεύθερη σχέση. Εξάλλου, είναι πολύ εύκολο για κάθε τρίτο και πολύ επιπόλαιο για ειδικούς επιστήμονες να υποστηρίζει ότι ένα διαζύγιο "βγαίνει" ελαφρά τη καρδία ή ακόμη και η αίτηση να γίνεται εύκολα από κάποιο σύζυγο και ακόμα πιο έντονα όταν υπάρχουν και παιδιά στη μέση. Κάθε τέτοια απόφαση είναι δύσκολη και πάντα γίνεται με περισσή σκέψη -όσο και να κάνουμε λόγο για εγωισμό των σύγχρονων συζύγων.

Το διαζύγιο αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας βιοψυχοκοινωνικό πρόβλημα, που συνεπάγεται τη διάλυση της οικογένειας με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τις κυριότερες συνέπειες τις υφίστανται οι γυναίκες που συχνότατα επιφορτίζονται και με την επιμέλεια των παιδιών. Σύμφωνα με έρευνα τα ζευγάρια που ζουν μαζί ή είναι παντρεμένα, βελτιώνουν την υγεία τους διότι βοηθά ο ένας τον άλλο και ταυτόχρονα παρακολουθεί ο ένας τον  άλλο για τη συμπεριφορά σε θέματα υγείας. Παράλληλα αλληλοβοηθούνται με κοινωνική και οικονομική υποστήριξη. Σε μια εποχή που τα διαζύγια και οι χωρισμοί παρουσιάζουν σημαντική αύξηση είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε τις επιδράσεις που έχουν πάνω στη σωματική και ψυχική υγεία. Έρευνες είχαν δείξει ότι ο χωρισμός και το διαζύγιο συσχετίζονται με αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας, νοσηρότητας και επικίνδυνων συμπεριφορών που συνοδεύονται από αλκοολισμό. Οι κοινωνικές, ιατρικές, οικονομικές επιπτώσεις των χωρισμών και των διαζυγίων αποτελούν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που ταλανίζουν την κοινωνία μας και επηρεάζουν την ευημερία όχι μόνο των ενηλίκων. Το διαζύγιο όμως δημιουργεί αναπόφευκτα και στρες. Όσο πιο μακροχρόνια είναι αυτή η κατάσταση, τόσο πιο βλαβερές είναι οι συνέπειες του στρες για τον οργανισμό αλλά και για τη σεξουαλική μας ζωή.

Στις μεσήλικες γυναίκες προκαλεί συναισθηματική κρίση, αλλά και καρδιοπάθεια, σύμφωνα με αμερικάνικη μελέτη (που διεξήχθη σε 9434 άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 51 έως 61 ετών). Διαπιστώθηκε ότι οι χωρισμένες γυναίκες, οι χήρες ή οι ξαναπαντρεμένες διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιοπάθειας από εκείνες που έμειναν παντρεμένες. Οι ερευνητές εκτίμησαν ότι μέχρι τα 60 τους το 33% των χωρισμένων και το 30% των χήρων θα αναπτύξει καρδιοπάθεια. Φαίνεται ότι για τις ασθένειες τούτες ευθύνονται οι άμεσες συνέπειες ενός χωρισμού στον οικονομικό και το συναισθηματικό τομέα που για τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των γυναικών σε σύγκριση με τους άνδρες.

Παράλληλα, η κοινωνία μας συνεχίζει να κοιτάει αρνητικά τις διαζευθείσες θεωρώντας τις υπεύθυνες για το χωρισμό ή που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ένα σύζυγο στο πλευρό τους. Εξάλλου είναι εύκολο για τους έξω από την οικογένεια να σχολιάζουν ένα χωρισμό και εύπεπτα να επικρίνουν μέσα σε μία φαλλοκρατική αντίληψη τη μητέρα. Το κοινωνικό σύνολο αποδέχεται ουσιαστικά μόνο τη μοιχεία ως αίτιο διαζυγίου -και ποτέ όταν αυτή είναι μόνο για μία ή δύο φορές. Σπάνια όμως αποδέχεται τη διαφωνία ή τους διαφορετικούς σκοπούς. Ακόμα χειρότερα συχνότερα λοιδορείται ένα διαζύγιο για άλλο άνδρα που απλά μπορεί να προσέλκυσε ερωτικά μία γυναίκα. Ο κοινωνικός όμως στιγματισμός πολύ συχνά επιτείνεται και από τις ίδιες τις συζύγους με την επικριτική και επιθετική στάση που συχνά παίρνουν απέναντι στον πρώην σύντροφό τους.

Σε αυτή την περιθωριοποίηση -που φευ μειώνεται χρόνο με το χρόνο όσο αυξάνονται τα διαζύγια- συντελεί και η σωματική κόπωση και η οικονομική δυσχέρεια που πλήττει τις διαζευθείσες ή ανύπαντρες μητέρες. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αισθάνονται ανεπαρκείς ψυχολογικά. Το πρώτο διάστημα μετά το χωρισμό παρατηρείται μία κατάθλιψη που μοιάζει αδιανόητη, αφού έχει επέλθει ένα σημαντικό διάστημα από την κατάθεση της αίτησης διαζυγίου. Η κατάθλιψη αυτή επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από τη μοναξιά και τις δυσκολίες της νέας ζωής. Θεωρούν ότι δεν μπορούν να κρατήσουν έναν άνδρα ή ακόμα διατηρούν ένα αίσθημα ανικανότητας σύναψης σχέσεων. Αυτό επιτείνεται ακόμα περισσότερο από την αδυναμία ή έλλειψη επιθυμίας να συναναστρέφονται με πολύ κόσμο υπό τη μορφή των καθιερωμένων εξόδων.

Μέσα λοιπόν στο δικό τους προβληματισμό και τις άμεσες ψυχολογικές συνέπειες του χωρισμού έχουν να αντιμετωπίσουν και τη φροντίδα των τέκνων επιβαρύνοντάς τις οικονομικά και ηθικά. Συχνά οι ίδιες οι μητέρες φοβούμενες τις δυσκολίες ανατροφής των παιδιών σε μονογονεϊκό περιβάλλον καταβάλλουν περισσότερη ενέργεια και σαφώς κουράζονται περισσότερο. Αυτό το τελευταίο σε συνδυασμό με τον κοινωνικό στιγματισμό τις κάνει πια να αισθάνονται μειονεκτικά. Συνήθως μάλιστα η αίσθηση αυτή είναι πραγματική, αφού μετά το διαζύγιο απουσιάζουν από την προηγούμενη κοσμική ζωή τους λόγω και του συνδρόμου ανεπάρκειας και του μειωμένου ελεύθερου χρόνου εφόσον επιφορτίζονται αποκλειστικά με την ανατροφή των παιδιών και λόγω των οικονομικών δυσχερειών. Έτσι είναι συνηθισμένο φαινόμενο να βλέπουμε διαζευθείσες γυναίκες να μένουν ανύπαντρες για να αντέξουν τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα ή για να αφιερωθούν περισσότερο στα παιδιά τους.

Από την άλλη κάναμε ήδη λόγο για τη δυσχερή οικονομική τους θέση. Στα καθημερινά και πάγια έξοδα προστίθεται για κάποιον -αν όχι και για τους δύο- σύζυγο και η επιβάρυνση του ενοικίου. Το σπίτι που μπορεί να είχε χωρίς ενοίκιο η οικογένεια (φιλοξενούμενοι από γονείς, αγορά, γονική παροχή κλπ) μετά το διαζύγιο δεν υπάρχει πια και τουλάχιστον ο ένας θα υποχρεωθεί να νοικιάσει ένα νέο σπίτι επιβαρύνοντας την τσέπη του. Άλλοτε η διαζευθείσα απασχολούνταν μόνο με τα οικιακά και δεν είχε βγει στην παραγωγή, κάτι που εκ των πραγμάτων υποχρεώνεται να αλλάξει και να αναζητήσει εργασία εκτός σπιτιού. Ωστόσο, στατιστικά οι περισσότερες γυναίκες που υποβάλλουν αίτηση διαζυγίου είναι μορφωμένες και είναι εργαζόμενες εκτός οικίας.

Η διατροφή ουσιαστικά έρχεται να καλύψει ένα τέτοιο κενό και να υποχρεώσει τον πατέρα να συνεχίσει να συμβάλλει για το καλό των παιδιών του. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δε δίνεται διατροφή δυσκολεύοντας τη ζωή των μητέρων και των παιδιών. Πρέπει όμως στο ζήτημα αυτό να κάνουμε όμως μια διευκρίνηση. Η διατροφή που δίνεται παραδοσιακά είναι πολύ χαμηλή για να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές μέλλον για τη ζωή των παιδιών. Από την άλλη μέσα στις ευρύτερες οικονομικές δυσχέρειες στη χώρα μας η διατροφή μοιάζει υψηλή για τους πατέρες και τους μοιάζει ανάλογα με το επάγγελμά τους με πραγματική αφαίμαξη οδηγώντας και αυτούς σε οικονομικό μαρασμό.


Οι άνδρες έχουν ίσως τις λιγότερες επιπτώσεις, επειδή κυρίως δεν υφίστανται την κοινωνική κατακραυγή. Ωστόσο, τα ψυχολογικά προβλήματα και σε αυτούς είναι αξιοσημείωτα. Λόγω όμως της ελευθερίας που έχουν οι άνδρες στη σύναψη σχέσεων και την απουσία του κοινωνικού στιγματισμού μπορούν να ξαναδημιουργήσουν τη ζωή τους. Βέβαια κάτι τέτοιο σαφώς και τους επιβαρύνει οικονομικά αφού δίπλα στα έξοδα της νέας οικογένειας θα πρέπει να προστεθούν και εκείνα της διατροφής.

Σημαντικότερο είναι όμως το ζήτημα όπου δεν τους δίνεται η δυνατότητα να βλέπουν τα παιδιά τους συχνά. Ακόμα και όταν το δικαστήριο επιβάλλει την τακτική επαφή δε συμβαίνει πάντα. Αυτό βέβαια ισχύει για τους άνδρες που δεν έχουν αποκτήσει οικογένεια και καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να λειτουργεί η παλιά οικογένεια -έστω και με άλλη μορφή. Ωστόσο, είναι και χιλιάδες άλλοι οι οποίοι δημιουργούν νέες οικογένειες και πλέον προσανατολίζονται εκεί αδιαφορώντας ή μένοντας αντικειμενικά μακριά από τα πρώτα τους παιδιά.

Ωστόσο, δε φαίνονται ασήμαντα τα ψυχοσωματικά προβλήματα που εμφανίζονται στους διαζευμένους. Σε έρευνα φάνηκε ότι οι ξαναπαντρεμένοι άνδρες είχαν 19% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιοπάθεια από τους παντρεμένους μια φορά. Οι άνδρες δεν είχαν εμφανείς αρνητικές καρδιαγγειακές επιπτώσεις μετά το διαζύγιο. Ωστόσο, οι χωρισμένοι, οι χήροι και οι ξαναπαντρεμένοι πέθαιναν πιο νέοι από τους άνδρες που έμεναν μια ζωή παντρεμένοι με την ίδια γυναίκα. Σε άλλη έρευνα που έγινε για το ανδρικό στρες μεταξύ άλλων φάνηκε ότι ήταν το ανδρικό στρες συσχετίζεται με την επαγγελματική απασχόληση τις δυσκολίες ή τις αποτυχίες στο γάμο περιλαμβανομένου και του διαζυγίου. Οι άνδρες εκείνοι που είχαν 3 ή περισσότερους παράγοντες πρόκλησης στρες στην εργασία από τους πιο πάνω και ήσαν διαζευγμένοι, παρουσίαζαν 37% αυξημένη συνολική θνησιμότητα σε σύγκριση με τους άντρες που παρέμεναν παντρεμένοι ενώ το μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου τον παρουσίαζαν οι άνδρες εκείνοι που πήραν διαζύγιο κατά τη διάρκεια της έρευνας και ταυτόχρονα δήλωναν ότι είχαν πολλούς παράγοντες πρόκλησης στρες στην εργασία τους. Ο συνδυασμός των καταστάσεων αυτών οδηγούσε σε μια αύξηση κατά 69% της συνολικής θνησιμότητας.



79 έκριναν :

αθεόφοβος είπε...

Τώρα ηρέμησα !
Δεν θα παθω καρδιοπάθεια και θα ζήσω και περισσότερα χρόνια!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά καλά. Πρόσεχε όμως γιατί αλλιώς... καιροφυλακτεί. Ποτέ δεν ξέρεις.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σήμερα συζητούσα με μια παλιά φίλη που πρόσφατα παντρεύτηκε έναν άντρα που δεν αγαπούσε και δεν της ταιριάζει!
- Σύντομα θα χωρίσετε, της λέω
- Το ξέρω, αλλά προτιμάω να με λένε "άτυχη" παρά "γεροντοκόρη" μου λέει...
Είναι 33 χρονών...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πραγματικά πρέπει να πούμε ότι υπάρχει και τούτο το αίτιο που οδηγεί σε γάμους αταίριαστους και λογικά αποτυχημένους.

αλκιμήδη είπε...

Ο ασκαρδαμυκτί μου θύμισε μια παρόμοια περίπτωση. Φιλενάδα μου, όταν αποφάσισε να παντρευτεί, είπε το εξής θλιβερό "Δε νομίζω ότι θα βρω τίποτα καλύτερο". Φυσικά ο γάμος κράτησε μόνο τέσσερα χρόνια, δυστυχώς υπήρξε και ένα παιδί. Τις επιπτώσεις τις γεύονται όλοι. Είναι θλιβερό που ο φόβος της μοναξιάς μας οδηγεί σε επιλογές που δε μας ταιριάζουν.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Υπάρχει μία κοινωνική νοοτροπία που θεωρεί ότι η ύπαρξη του ανθρώπου είναι η δημιουργία και η τεκνοποίηση. Είναι μία θέση εκπορευόμενη από το βιβλικό "αυξάνεσθε και πληθύνεσθε". Έτσι δημιουργείται και μία σχετική πίεση προκειμένου όλοι να οδηγηθούν σε γάμο και ανάλογα με το οικογενειακό και λοιπό κοινωνικό περιβάλλον η αίσθηση της "γεροντοκόρης" διατηρείται και σήμερα. Παράλληλα, ας θυμόμαστε και τη σεξουαλική ελευθερία που υπάρχει σήμερα και πολλές φορές οδηγεί γυναίκες σε ηλικίες άνω των 35 να μετανιώνουν για σχέσεις που χάλασαν, ενώ άλλοτε δημιουργούν συναισθήματα μειονεκτικά σε όσες θεωρούν ότι δεν είναι όμορφες. Όλα αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια μπροστά στο φόβο της μοναξιάς σε συμβατικούς γάμους με την ελπίδα να αγαπήσουν στο μέλλον το σύζυγο, ενώ πιστεύουν ότι με ένα παιδί θα βρεθεί συνεκτικός δεσμός στο γάμο.

patsiouri είπε...

Έχω διαβάσει όλα τα προηγούμενα πόστ σου σχετικά με το θέμα αυτό.
Προσωπικά δέν έχω σε καμία υπόληψη το θεσμό του γάμου, όποιος όμως τον έχει και τον ασπαστεί, πρέπει να προσέξει πολύ καλά...ιδίως άν σκοπεύει να γίνει γονιός.

Παραδείγματα σάν αυτά που γράφετε πιό πάνω γνωρίζω κι εγώ άπειρα, με αποκορύφωμα το "καλύτερα ζωντοχήρα παρά γεροντοκόρη" και το "καλύτερα κακογαμημένη παρά αγάμητη"(τί φρίκη!)

Η καλύτερή μου φίλη είναι δικηγόρος, με ειδικότητα στα διαζύγια. Παρακαλεί λοιπόν να σας μεταφέρω πως αρκετά ζευγάρια που δέν αντέχουν ο ένας τον άλλον μένουν τελικά μαζί για το οικονομικό...ναί, για το οικονομικό...δέν αντέχουν όπως έφραψες δεύτερο σπίτι και δέ χωρίζουν, stop.Και τούτο είναι φρικιαστικό και άρρωστο για όλους, δέν το χωράει το μυαλό μου..

Το δεύτερο περίεργο και επίσης σιχαμερό που μου είπε είναι πως έχει σιχαθεί και τον ίδιο της τον εαυτό να ακούει κάτι κλώσσες να την αρακαλάνε να αλλάξει γνώμη στον άντρα τους και το αντίθετο. Αφού δέ σε θέλει χριστιανέ/ή μου,να δημοσιεύσουμε και το κινητό του να του στείλει μήνυμα η μισή Ελλάδα??

Τρίτο και τελευταίο: Υπάρχουν γυναίκες που γουστάρουν να τις τρώνε ρε παιδιά, ή εν πάσει περιπτώσει δέν τις χαλάει τόσο. Η τελευταία είπε χαζογελώντας στη φίλη μου: "Χι χι χι, με έριξε πάνω στο ψυγείο και αντί να κάνει γούβα το κεφάλι μου έκανε το ψυγείο!!"
Συμπέρασμα: Χτύπα τη κι άλλο...

Συγγνώμη για την πολυλογία δείμε, πιστεύω πως για κάθε οικογένεια ξεχωριστά θα έπρεπε να ερευνάται και η κατάλληλη λύση, και από ειδικό, είναι πολύ λεπτό το θέμα για να μιλάμε έτσι γενικά υπέρ ή κατά των διαζυγίων..

ο δείμος του πολίτη είπε...

patsiouri, καλώς ήρθες στην παρέα μας. Οι θέσεις που παρουσιάζεις είναι αξιοπρόσεκτες και άξιες συζήτησης θα έλεγα. Για τα δύο πρώτα δεν θα διαφωνήσω. Για το τελευταίο υπάρχουν αίτια, αλλά υπάρχουν και τέτοια περιστατικά.

Δεν έχω προσωπικά βιώματα ούτε έχω πάρει συνεντεύξεις. Προσπαθώ μέσα από την απόλυτη ψυχρότητα των αριθμών να βγάλω συμπεράσματα για το μετασχηματισμό της οικογενειακής ζωής στη χώρα μας τουλάχιστον. Ουσιαστικά αναλύουμε ορισμένα μεταδεδομένα και αναζητούμε τις κοινωνικές αιτίες και συνέπειες.

patsiouri είπε...

Νομίζω πως άν απαλλαγούμε επιτέλους από τα στερεότυπα και ο καθένας παίρνει το δρόμο που θέλει στη ζωή, όλα θα είναι καλύτερα...Φτάνει η πλειοψηφία να μήν καταδικάζει όπως σήμερα τη μειοψηφία...
Η οικογένεια και ο γάμος είναι σάν ένα φαγητό, σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι, είναι παράλογο λοιπόν να το κάνουν όλοι, ακόμα και αυτοί που δέν το αισθάνονται, ας τραβήξουν άλλο δρόμο και ας το κάνουν εκείνοι που πραγματικά είναι πλασμένοι για σύζυγοι και γονείς.

Έχω έναν πολύ καλό φίλο που παντρεύτηκε επειδή η κοπέλα του ήταν έγκυος, κτλ...Είναι πολύ καλό παιδί και εφ'όσον το αποφάσισε θα το "λουστεί"μέχρι το τέλος..έτσι λέει..και προσπαθεί..Στη γυναίκα του δέ δείχνει σχεδόν τίποτα από το μαράζι που τον τρώει, περνάνε καλά.
Σε κατ'ιδίαν συζητήσεις μας όμως, μου εξολολογείται πως δέν είναι καλά..Πως ακόμα και το παιδάκι το βλέπει και το αγαπάει όπως ένα ανηψάκι του που ζούν στο ίδιο σπίτι. Εδ΄ω και 3 χρόνια καμία αφύπνιση πατρικού φίλτρου..
Νιώθω άσχημα γιατί είμαι μία από τους φίλους του που επειδή θεωρούσαμε πως κλαίγεται για να κλαίγεται τον πείσαμε να δημιουργήσει αυτή την οικογένεια, τον θεωρούσαμε υπερβολικό αλλά δέν ήταν έτσι..Είναι χάλια..το μόνο που τον σώΖει είναι πως είναι ακόμα ερωτευμένος, δέν ήταν για οικογένεια όμως ο άνθρωπος αυτός, και πόσοι άλλοι..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Στα αίτια των διαζυγίων είχα θέσει ότι η απουσία σεξουαλικής αγωγής και η άγνοια του οικογενειακού προγραμματισμού ευθύνονται για πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Kαλησπερα

Τι μεγαλη, σπουδαια Σοφια καποιος να μπορει να αναγνωρισει εαν ειναι ή δεν ειναι "πλασμενος" για τον ρολο του/της συζυγου και του γονιου.
Ποσα προβληματα θα προλαβαιναμε!
Σεβομαι βαθυτατα τους ανθρωπους που συνειδητα ΔΕΝ κανουν οικογενεια, οπως και αυτους που συνειδητα κανουν.
Σπανια καποια απο τις δυο αυτες περιπτωσεις, αντιμετωπιζουν πραγματικα προβληματα.
Εν αντιθεση με τους ανθρωπους που (αυτο)καταπιεζονται γυρω απ αυτο το μειζον ζητημα.
Που δεν ακουν την ψυχη τους.
Και φοβαμαι πως οι αριθμοι δεν ειναι ικανοι να μας αποκαλυψουν τετοιες αληθειες!
Ελπιζω τουλαχιστον, στα πλαισια της συγχρονης ελευθεριας, να τις ανακαλυπτει ο καθενας για τον εαυτο του. Εγκαιρως!

Καλο απογευμα

elda είπε...

Mου ανέβασες την διάθεση...
Δηλαδή,ή θα "πάω" από κατάθλιψη ή θα "ψοφίσω" από την κούραση...
(όχι ότι δεν το είχα ψιλιαστεί..)

πνευμα είπε...

Είμαστε όλοι μας άνθρωποι διαφορετικοί. Όλοι με τη δική μας άποψη περι γάμου και διαζυγίου. Περί λάθος και σωστού.

Αυτό που απλά θα ευχόμουν είναι να μη τα παίρναμε όλα τόσο αλλόγιστα η τόσο τοις μετροιτής. Συμπεριλαμβάνω και εμένα μέσα φυσικά.

Πόσο καλύτερα θα ήταν στερνή μου γνωση να σε είχα και τότε που αποφάσιζα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πεζέ λόγε, μου αρέσει η ειρωνεία σου τελικά πάρα πολύ. Ελπίζω να μην είμαι εγώ ο Σοφός. Το πρόβλημα όπως κι εσύ τονίζεις είναι η κοινωνική καθοδήγηση για απόκτηση παιδιών. Μα αυτός είναι ο σκοπός του ανθρώπου. Γιατί παντρεύτηκες αν δεν είναι να κάνεις παιδί; Τι θα αφήσεις πίσω σου όταν πεθάνεις; Αυτά τα ερωτήματα τίθενται. Και όλα τα γυναικεία περιοδικά που μιλούν για τον τέλειο άνδρα και όλα τα ανδρικά με τα μοντέλα διαστάσεων στέκας και μπόλικων σεξουαλικών φαντασιώσεων ενισχύουν μία ομολογουμένως κακή θέση.

Έλντα, υπάρχει λύση, αρκεί να έχεις κοινωνική ζωή. Σαφώς ο γιος σου είναι μικρός, αλλά πρέπει να έχει επαφή με τον πατέρα του και ακόμα να καταλάβει ότι κάποια στιγμή κι εσύ πρέπει να κάνεις τη ζωή σου. Μόνο μη σε πάρει η κάτω βόλτα.

Πνεύμα, θα συμφωνήσω. Χρειάζεται σωφροσύνη και στοχοποίηση γιατί παντρευόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

ωχ αμάν, ένα κοινωνιολογικό θέμα που οι γνώσεις μου είναι κυρίως εμπειρικές, δηλάδή μηδαμινές. Πρέπει να σε ενδιαφέρει για να γράψεις για ένα τέτοιο θέμα.

Αυτό που ξέρω είναι ότι στη τάξη του γιου μου το 70% περίπου είναι παιδιά με χωρισμένους γονείς.

Πολύ καλό το άρθρο σου, αν μετρά κάπως η γνώμη μου σε τέτοια θέματα.

(στο σχόλιο σου απάντησα για τον "ταφο" και σου λέω ότι δεν ασχολήθηκα με κανέναν σκηνοθέτη...)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σε αυτό το ιστολόγιο κάθε γνώμη μετράει. Κάθε ιδέα και αντίρρηση είναι θεμιτή, αρκεί να προάγει ένα διάλογο έστω και διαφωνών. Και όλα αυτά για άλλους. Μερικοί είναι δεκτοί ακόμα και όταν μας βρίζουν.

coolplatanos είπε...

Μπράβο δήμο που έπιασες το θέμα σχεδόν από όλες τις πλευρές και βλέπω έχει γίνει πολύ πλούσιος διάλογος. Για τα συναινετικά διαζύγια που ρωτάει ο πεζολόγος στο προηγούμενο θέμα νομίζω πως δηλώνονται σαν τέτοια για λόγους ταχύτητας έκδοσης, αλλά χωρίς να είναι πάντα συναινετικά στην ουσία. Επομένως το στατιστικό δείγμα δεν είναι απόδειξη ότι οι συνθήκες διαζυγίου είναι αληθινά συναινετικές και άρα ώριμες κλπ

coolplatanos είπε...

θα συμφωνήσω με τον πεζολόγο (χωρίς να διαφωνώ και με την Ηλιαχτίδα όμως) ότι σήμερα πράγματι τα ζευγάρια προχωράνε με μεγαλύτερη ευκολία σε χωρισμό και διαζύγιο. Αυτό σαν εμπειρία από το ευρύτερο περιβάλλον μου. Νομίζω ότι σε αυτό παίζουν ρόλο αλλαγές που έχουν προκύψει συνολικότερα στην κοινωνία. Η παλαιότερη κοινωνική δομή ήταν τέτοια όπου η γυναίκα, αλλά και ο άντρας προετοιμαζόταν σε κάποιο βαθμό μέσα από μία σειρά συνήθειες για τον οικογενειακό ρόλο. Σήμερα νομίζω αυτό δεν ισχύει και υπάρχει μία σύγχυση. Ακούγεται συντηρητικό αυτό που λέω, αλλά δεν εννοώ ότι θα ήθελα επιστροφή στο τότε, όμως οι τότε συνήθειες ακόμα δεν έχουν αντικατασταθεί από κάποιες νέες τέτοιες που να προετοιμάζουν και πάλι το άτομο για τον οικογενειακό ρόλο.
Δεν το διατυπώνω με κοινωνιολογικούς όρους αλλά θέλω να ελπίζω ότι γίνεται κατανοητό τι εννοώ. Σήμερα και άντρες και γυναίκες νιώθουν λίγο σαν χαμένοι για το πώς οφείλουν να συμπεριφερθούν. Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια στο να ανακαλύψουν ποια θα πρέπει να είναι η καθημερινή τους συμπεριφορά και η συνολική τους στάση ώστε να σταθεί μία σχέση. Το παλιό κοινωνικό πλαίσιο είχε κάποιες έτοιμες "συνταγές" - λύσεις και δεν χρειαζόταν κάποιος να παιδεύεται να τις βρει. Αυτό αποτελεί ένα πρόσθετο παράγοντα στρες. Και νομίζω αποτελεί και ένα σημαντικό παράγοντα αύξησης των διαζυγίων.
Σταδιακά ή θα υπάρξουν κάποια νέα στάνταρτ υιοθετημένων συμπεριφορών και νέες ισορροπίες ή θα οδηγηθούμε προς ένα διαφορετικό είδος σχέσεων.
Τα παιδιά των σημερινών διαζυγίων ίσως βρουν τη λύση... καθώς η εμπειρία τους θα τα οδηγήσει να την αναζητήσουν... Δυστυχώς δε νομίζω πως υπάρχει άλλος τρόπος, γιατί το άτομο δεν είναι εύκολο να αποκοπεί από τις κοινωνικές αλλαγές και να λειτουργήσει σαν να ήταν σε καραντίνα "αμόλυντο" από αυτές.
Ξέρω ότι πολλοί θα πουν πως παλιά η δυστυχία κρυβόταν και διατηρούνταν γάμοι συμβατικά και υποκριτικά. Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό, αλλά νομίζω πως υπήρχαν και γάμοι που χτίζονταν σταδιακά σωστά όπως είπε και ο πεζολόγος ότι θα έπρεπε να συμβαίνει σήμερα. Αλλά θα υποστηρίξω ότι σήμερα δεν συμβαίνει ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν οι κοινωνικές συνθήκες του τότε και δεν γίνεται να επανέλθουν με όλα τα θετικά και τα αρνητικά τους. Και σήμερα επίσης υπάρχουν θετικά και αρνητικά στην όλη κατάσταση.
Νομίζω πως δεν υπάρχει τρόπος να απομονώσεις (σε συλλογικό επίπεδο) και να εφαρμόσεις μόνο τα θετικά μίας εποχής. Επιμέρους άνθρωποι με βαθιά συνειδητοποίηση ίσως τα καταφέρνουν. Και δεν ξέρω αν γίνεται να διδαχθούν αυτά τα πράγματα σε σχολείο, γιατί το παιδί αρχικά μαθαίνει μιμητικά και όχι νοητικά. Επομένως δεν είναι εύκολο να του διδάξεις θεωρητικά πώς να αγαπάει. Το μόνο που ίσως να βοηθούσε, αν και δεν είμαι ειδική, θα ήταν μαθήματα σωστής επικοινωνίας. Γιατί νομίζω συχνά οι καυγάδες προκύπτουν και οδηγούνται σε διαζύγιο από έλλειψη επικοινωνίας. Ενώ μπορεί για παράδειγμα ένα ζευγάρι να τα βρίσκει σεξουαλικά μπορεί να φτάνει να σφάζεται σε άλλα επίπεδα. Διότι στην λεκτική και εξωλεκτική επικοινωνία μπερδεύονται πάρα πολλά αντιφατικά στοιχεία που οδηγούν σε άμυνα τα μέλη της σχέσης και τελικά σε αποξένωση. Ισως θα άξιζε να αγγίξεις και αυτή την πλευρά.
Απλό παράδειγμα: Ρωτάει ο σύζυγος
-Πού είναι οι κάλτσες μου;
Απαντάει η σύζυγος:
-Αφού ποτέ δεν τις μαζεύεις, πάντα είσαι ακατάστατος, κλπ, κλπ και αρχίζει ο καυγάς
Εδώ αντί για άμεση επικοινωνία γίνεται μία ιστορική αναγωγή αξιολόγησης του συζύγου.
Η απλή απάντηση θα ήταν:
- Στο συρτάρι, ή στο πάτωμα.
Σε άλλη φάση πιο ήρεμα θα μπορούσε να συζητηθεί το θέμα της ακαταστασίας και να βρεθεί μία λύση και από τα δύο μέλη, αντί να χρησιμοποιείται ως αφορμή για διαρκείς καυγάδες.
Αυτό απλά σαν ένδειξη. Για να μην παρεξηγηθώ οι ρόλοι θα μπορούσαν να αντιστραφούν, απλά θυμήθηκα αυτό το παράδειγμα από μαθήματα επικοινωνίας που είχα κάνει κάποτε.
Υπόψη ότι το να τα διδαχθείς θεωρητικά όπως είπα στην αρχή δεν αρκεί. Ισως αν εντάσσονταν στο σχολείο να χρειαζόταν ανά ομάδες τα παιδιά να δοκιμάζουν έμπρακτα τέτοιες τεχνικές.
Αυτά και συγγνώμη για το μάκρος της παρέμβασης

AVRA είπε...

δειμο εχεις κανει πολλη καλη δουλεια.Χαιρομαι γιατι οχι μονο εθεσες το προβλημα αλλα το παρουσιασες απο ολες τις πλευρες.

Ενα μονο θα πω.Δεν ειμαι τοσο απαισιοδοξη οσο αφορα στο γαμο και στην υπαρξη ευτυχιας μεσα σ΄αυτο το θεσμο.Το εναντιον...Λιγη προσπαθεια χρειαζεται, λιγη περισσοτερη κατανοηση και πολλη αγαπη ρε παιδια!Γιατι κανουμε τα ευκολα δυσκολα?

Ξερω οτι στα ματια καποιων φαινομαι αφελης , ονειροπολα και δεν ξερω τι αλλο....Στον κοινωνικο μου περιγυρο ομως αυτο βιωνω.Απο το συγγενικο περιβαλλον , τους φιλους και την δικη μου οικογενεια....Υπαρχει ευτυχια αρκει να ανοιξουμε λιγο τα ματια μας..να τη δουμε , να τη γευτουμε και να την απολαυσουμε!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Coolplatanos, εμείς έξω από τα πράγματα κάνουμε λόγο για μεγαλύτερη ευκολία. Τα νούμερα όμως δείχνουν ότι απλά υπάρχει αύξηση και δεν ασχολούνται με το ποιοτικό στοιχείο της αύξησης. Τα αίτια τα βλέπουμε και η κοινή συναίνεση δε σημαίνει απλά ότι είναι εύκολη επιλογή. Το αίτιο είναι η μόρφωση και η ελευθερία (οικονομική και κοινωνική) που απολαμβάνουν οι γυναίκες. Παλαιότερα που δεν μπορούσαν να σηκώσουν κεφάλι υποτάσσονταν στις όποιες καταστάσεις επέβαλε ο άντρας. Προτιμώ προσωπικά περισσότερα διαζύγια από καταπιεσμένες οικογένειες που υποκύπτουν -μέρα που είναι και η σημερινή.

Ο γάμος είναι μία κοινωνική σύμβαση νομιμοποίοησης της ύπαρξης οικογένειας, μια και ουσιαστικά συμβίωση θεωρείται παράνομη (αν και γίνονται βήματα μέσω της αναγνώρισης τέκνων). Ακούμε συχνά την άποψη ότι ο γάμος μπορεί να σταθεί όταν κάνουμε υποχωρήσεις, για το καλό του γάμου. Μα δε θέλω ένα γάμο που με καταπιέζει, δεν τον θέλω ως αυτοσκοπό. Θέλω ένα γάμο που συντηρεί συναισθηματικά και με προάγει ως άτομο και ως προσωπικότητα. Κοινώς θέλω μια γυναίκα -για φίλους ίσως άνδρες και για φίλες ίσως γυναίκες- που να μου συμπαραστέκεται και να με στηρίζει και αναλόγως κι εγώ.

Αύρα, η κατανόηση είναι αναγκαία σε κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής, πόσο μάλλον όταν αγαπάμε. Προτιμώ να είμαι ονειροπόλος παρά μόνος με ψυχικά και σωματικά προβλήματα.

Kapetanios είπε...

Δείμο, ο γάμος δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια συμφωνία 2 ανθρώπων σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης με ξεκάθαρους ρόλους στην προσπάθεια τους α)να κάνουν παιδιά και β) να εξασφαλίσουν οικονομικά το έτερον ήμισυ ( το β ήταν και είναι μια βασική διεκδίκηση σε γάμους ομοφυλοφίλων ).
Απορώ δηλαδή πως συγχέουμε το συναίσθημα με τον γάμο ως πράξη νομικού και κοινωνικού περιεχομένου !!
Μέσα σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο ( νομικό, οικονομικό, κοινωνικό κλπ) προκύπτουν υποχωρήσεις , υποχρεώσεις και διαφωνίες που ενδεχομένως( τις περισσότερες φορές μόνο τον έρωτα τους σκέφτονται) δεν είχαν απασχολήσει το ζευγάρι πριν τον γάμο.
Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν παιδιά πίστεψε με ΔΕΝ τρέχει απολύτως τίποτα ( ως προς τις συνέπειες ο λόγος) με το διαζύγιο και ειδικά γι αυτόν που το προκαλεί. Αλλά και ο άλλος , αυτός που υφίσταται βίαια το γεγονός της εγκατάλειψης έχοντας μόνο "θύμα" τον εαυτόν του το ξεπερνά σχετικά εύκολα.
Από εκεί και πέρα, στην ύπαρξη δηλαδή παιδιών, αυτός που βιώνει το μεγαλύτερο να μην πω το μοναδικό πρόβλημα -και μάλιστα σοβαρό- είναι ο γονέας που αναλαμβάνει την ευθύνη του-των παιδιών. Ο άλλος απλός στα αρχίδια του και πάμε γι άλλα( τις περισσότερες φορές τα έχει ΗΔΗ τα "άλλα" πριν χωρίσει)
Αυτά ως ένα πρώτο σχόλιο και συνεχίζοντας να διαβάζω τα υπόλοιπα ποστ σου με ανάλογα θέματα ενδεχομένως επανέλθω.
Καληνύχτα.

Υ.Γ 2 φορές παντρεμένος, 2 παιδιά από διαφορετικό γάμο το καθένα, και παιδί χωρισμένων γωνιών ο ίδιος , ίσως με κάνουν λίγο επιθετικό και απόλυτο στις τοποθετήσεις μου.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά μιλάμε εσύ είσαι ακόμα πιο ψυχρός από εμένα. ΣΥγχέετας γιατι για να πούμε ότι μένουμε με κάποιον -θεωρητικά για όλη μας τη ζωή- σημαίνει ότι πρέπει να τον αγαπάμε. Κατά τα άλλα ο γάμος είναι μία κοινωνική σύμβαση.

Το ΥΓ το υπερπηδώ. Πάντως στο pdf συνολικό μου κείμενο ορισμένα σημεία διασαφηνίζονται. Kάν΄το download.

Kapetanios είπε...

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο .
Το κατέβασα εχθές το βράδυ αλλά δεν πρόλαβα να διαβάσω πολλά. Μου άρεσε πάντως η τελευταία σου παράγραφος που αφορά την διεκδίκηση της επιμέλειας των παιδιών από τους πατεράδες.
Εδώ και εάν δεν έχω να γράψω 756 σελίδες για το τι τράβηξα ο ίδιος.
Τέλος πάντων εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: με το "Απορώ δηλαδή πως συγχέουμε το συναίσθημα με τον γάμο ως πράξη νομικού και κοινωνικού περιεχομένου" ...ασφαλώς και δεν εννοώ ότι το συναίσθημα δεν είναι ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ προϋπόθεση για κάποιους που ετοιμάζονται να παντρευτούν. Απλώς δεν είναι η μόνη προϋπόθεση και ούτε υπάρχει λόγος μόνο και μόνο γιατί αγαπάς κάποιον να τον παντρευτείς κιόλας!
Ο γάμος προκύπτει ΜΟΝΟΝ για τους δυο λόγους που ανέφερα και παραπάνω. Ας το καταλάβουν τα νέα ζευγάρια ότι τον έρωτα τους μπορούν να τον βιώσουν και έξω από τον γάμο. Την ώρα όμως που αποφασίζουν να προχωρήσουν δημιουργώντας μια οικογένεια πρέπει να σκεφτούν και ΑΛΛΟΥΣ παράγοντες εξίσου σοβαρούς με το συναίσθημα τους.
Εγώ ΠΧ όσο και να αγαπούσα μια...τραγουδίστρια (που είναι υποχρεωμένη να βγαίνει κάθε βράδυ στην πίστα) ή μια γυναίκα ταγμένη στην καριέρα της, δεν θα έκανα παιδιά ( γάμο) μαζί της ....εκτός εάν ήθελα και ήμουν αποφασισμένος να τα μεγαλώσω ΜΟΝΟΣ μου με ότι κακό ή καλό(?) συνεπάγεται αυτό για μένα και για τα παιδιά.

8:17 πμ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κοίτα το εν λόγω κίνημα είναι νέο και ακόμα δεν έχει εγκαθιδρυθεί στη συνείδηση των Ελλήνων. Ούτε έχουμε αποδεχτεί την εικόνα μιας μονογονεϊκής οικογένειας με κύριο φορέα τον πατέρα. Στα σχόλιά σου έχεις απόλυτο δίκιο. Που ήσουν ρε φίλε, να μας πεις μερικά τέτοια στοιχεία;

Kapetanios είπε...

ο δείμος του πολίτη said... "Που ήσουν ρε φίλε, να μας πεις μερικά τέτοια στοιχεία;"

ε να , που να ήμουν, στο "σπίτι" μου ήμουνα για να ηρεμήσω λίγο απ την κόντρα που είχα με κάτι "ζωντανά" και δεν ήθελα α)να δώσω αφορμή για νέες κόντρες με τα σχόλια μου και β) για να μην μου πει κανένας γάτος πάλι ότι γλείφω κανέναν στο μπλογκ του για να διαφημιστώ χαχαχαχαχαχαχχχχχχχχ αμπαλαεα!

ο δείμος του πολίτη είπε...

:))))

Mizi Margueron είπε...

Το όνομά μου είναι Ζαφειρία Αλέξανδρος, έρχομαι από την Αθήνα, αλλά μετακομίζω στη Σκωτία με τον σύζυγό μου, θέλω να μοιραστώ αυτά τα καλά νέα για τη ζωή μου με όλους και με όσους χρειάζονται βοήθεια στον γάμο / σχέση. Υποβλήθηκα για έξι χρόνια, ο σύζυγός μου με άφησε και συνέχισε να έχει άλλη γυναίκα μόνο και μόνο επειδή η οικογένειά του δεν με αγάπησε και επειδή δεν μπορούσα να του δώσω ένα μωρό, φώναξα για επτά χρόνια επειδή ο σύζυγός μου με χώρισε. Ψάχνα για το ξόρκι ότι το σύννεφο με βοήθησε στο διαδίκτυο συναντήθηκα τόσοι πολλοί μάγοι, όλοι έβαλαν χρήματα χωρίς να με βοηθήσουν, αλλά στις 3 Αυγούστου 2019, είδα μια ηλεκτρονική συνεισφορά ενός καλού μάγου ονόματι Drigbinovia. Αποφάσισα να έρθω σε επαφή μαζί του όταν έρχομαι σε επαφή μαζί του, μου είπε ότι το πρόβλημά μου είχε λυθεί επειδή ήρθα σε επαφή μαζί του, του είπα όλο το πρόβλημά μου και έκανε μια υπόσχεση ότι θα με βοηθήσει να επιστρέψω τον άντρα μου πίσω. Ο Drigbinovia με διδάσκει και μου έδειξε τι να κάνω, ακολουθώ όλες τις οδηγίες και κάνω αυτό που μου ζήτησε να κάνω μετά από τρεις μέρες μου είπε ότι ο σύζυγός μου θα με καλέσει πριν κοιμηθώ εκείνη την ημέρα και να ζητήσω συγγνώμη. Μόλις μου είπε τα πάντα, ο σύζυγός μου με τηλεφώνησε και μου ζήτησε να τον πάρω πίσω μετά από έξι χρόνια διαζυγίου. σήμερα μοιράζομαι αυτό το μήνυμα γιατί θέλω να μάθει ο κόσμος και είναι καλή δουλειά και είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που είμαι έγκυος και για όσους από εσάς που χρειάζεστε βοήθεια, προβλήματα με την εργασία ή την προώθη

Cipriana Costas είπε...

Γεια σας, Αφού ήρθε σε σχέση με τον πρώην μου για χρόνια, χώρισε μαζί μου, έκανα ό, τι ήταν δυνατό για να τον φέρω πίσω, αλλά όλα ήταν μάταια, τον ήθελα τόσο πολύ λόγω της αγάπης που έχω γι 'αυτόν, τον παρακάλεσα με τα πάντα, έκανα υποσχέσεις, αλλά αρνήθηκε. Πήγα σε έναν φίλο και εξήγησα το πρόβλημά μου στον φίλο μου και πρότεινε να επικοινωνήσω με τον Δρ Wale που την βοήθησε κατά τη διάρκεια της εποχής της. Με αυτόν τον τρόπο έστειλα στον Δρ Wale τον ορθογράφο, του εξήγησα τα πάντα και του είπα πώς το μυαλό μου ενοχλείται κάθε τόσο. και μου είπε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, ότι όλα θα είναι εντάξει πριν από τέσσερις μέρες, μου είπε ότι ο πρώην μου θα επιστρέψει σε μένα μέσα σε λίγες μέρες, έριξε το ξόρκι και μου είπε να ακολουθήσω την Οδηγία που μου έδωσε και έτσι το έκανα και ακολούθησε όλες τις οδηγίες που μου έδωσε. Παραδόξως στη δεύτερη μέρα, ήταν περίπου 4μμ. Ο πρώην μου με τηλεφώνησε, ήμουν τόσο έκπληκτος, απάντησα στο τηλεφώνημα και το μόνο που είπε ήταν ότι λυπάται τόσο πολύ για όλα όσα συνέβησαν που ήθελε να επιστρέψω σε αυτόν, που με αγαπά τόσο πολύ. Ήμουν τόσο χαρούμενος και πήγα σε αυτόν, έτσι αρχίσαμε να ζούμε μαζί ξανά ευτυχισμένοι. Έκτοτε, έχω υποσχεθεί ότι όποιος γνωρίζω ότι έχει πρόβλημα σχέσης, θα βοηθούσα ένα τέτοιο άτομο παραπέμποντάς τον στον μοναδικό και ισχυρό ξόρκι που με βοήθησε με το δικό μου πρόβλημα. Το email του: drwalespellhome@gmail.com ή WhatsApp του στο +2349015141346 εάν χρειάζεστε τη βοήθειά του στη σχέση σας ή σε οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.
1) Αγάπη ξόρκια
2) Χάθηκε η αγάπη
3) Σταματήστε τα ξόρκια διαζυγίου
4) Ορθογραφία γάμου
5) Ξόρκι εγκυμοσύνης
6) Διαλείμματα ξόρκια
7) Ξόρκι θανάτου
8.) Θέλετε να προωθηθείτε στο γραφείο σας
9) θέλεις να ικανοποιήσεις τον εραστή σου
10) Λοταρία
Επικοινωνήστε με αυτόν τον υπέροχο άνδρα εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα για μια διαρκή λύση
μέσω {drwalespellhome@gmail.com}

ESTHER CELINE είπε...

Είμαι πολύ χαρούμενος που δημοσίευσα αυτήν την μαρτυρία εδώ για το πώς ένας μεγάλος ξόρκι με βοήθησε να επαναφέρω την αγάπη της ζωής μου. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες σαν εμένα εκεί έξω που έχουν κάνει τόσα πολλά για να επιστρέψουν τον σύζυγό τους ή να αγαπήσουν μια φορά, είμαι εδώ για να σας πω όλους να μην ψάχνετε άλλο γιατί η απάντηση είναι εδώ Πιστεύω ειλικρινά εάν υπάρχουν έως και πέντε καστορίστες όπως ο Δρ ODION, αυτός ο κόσμος θα ήταν ένας καλύτερος χώρος, έχω δει ανθρώπους να διαμαρτύρονται για το πώς υποσχέθηκαν ψεύτικοι ορθογράφοι για να τους βοηθήσουν, αλλά δεν μπορούσαν, αλλά με τον Δρ ODION σας λέω ότι το πρόβλημά σας είναι λύθηκε ήδη. Ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε χωρισμένοι για 4 μήνες και δεν μπορούσα να αντέξω χωρίς να ζήσω χωρίς αυτόν, έχω δοκιμάσει τα πάντα για να τον επιστρέψω, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε έως ότου είδα πολλές μαρτυρίες για έναν ξόρκι που ονομάζεται Δρ ODION και πόσο σπουδαίο έργο του είναι. και ήρθα σε επαφή μαζί του μέσω WhatsApp στο (+2349060503921) αμέσως και ακολουθούσα το βήμα που ζήτησε και τις επόμενες 48 ώρες ο εραστής μου με τηλεφώνησε και ήταν πρόθυμος για τη συγχώρεσή μου και ότι δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από το να με έχει στην αγκαλιά του για πάντα. Γέμισα τόση χαρά και ευτυχία που βρήκα τον Δρ ODION. Ελπίζω ότι όλοι εδώ θα βρείτε αυτή τη μαρτυρία μου και θα πάρετε τον σύζυγό σας πίσω σε μόλις 48 ώρες χάρη στο DR ODION επικοινωνήστε με τη διεύθυνση email του (drodion60@yandex.com) και μπορείτε επίσης WhatsApp στον +2349060503921

ESTHER CELINE είπε...

Είμαι πολύ χαρούμενος που δημοσίευσα αυτήν την μαρτυρία εδώ για το πώς ένας μεγάλος ξόρκι με βοήθησε να επαναφέρω την αγάπη της ζωής μου. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες σαν εμένα εκεί έξω που έχουν κάνει τόσα πολλά για να επιστρέψουν τον σύζυγό τους ή να αγαπήσουν μια φορά, είμαι εδώ για να σας πω όλους να μην ψάχνετε άλλο γιατί η απάντηση είναι εδώ Πιστεύω ειλικρινά εάν υπάρχουν έως και πέντε καστορίστες όπως ο Δρ ODION, αυτός ο κόσμος θα ήταν ένας καλύτερος χώρος, έχω δει ανθρώπους να διαμαρτύρονται για το πώς υποσχέθηκαν ψεύτικοι ορθογράφοι για να τους βοηθήσουν, αλλά δεν μπορούσαν, αλλά με τον Δρ ODION σας λέω ότι το πρόβλημά σας είναι λύθηκε ήδη. Ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε χωρισμένοι για 4 μήνες και δεν μπορούσα να αντέξω χωρίς να ζήσω χωρίς αυτόν, έχω δοκιμάσει τα πάντα για να τον επιστρέψω, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε έως ότου είδα πολλές μαρτυρίες για έναν ξόρκι που ονομάζεται Δρ ODION και πόσο σπουδαίο έργο του είναι. και ήρθα σε επαφή μαζί του μέσω WhatsApp στο (+2349060503921) αμέσως και ακολουθούσα το βήμα που ζήτησε και τις επόμενες 48 ώρες ο εραστής μου με τηλεφώνησε και ήταν πρόθυμος για τη συγχώρεσή μου και ότι δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από το να με έχει στην αγκαλιά του για πάντα. Γέμισα τόση χαρά και ευτυχία που βρήκα τον Δρ ODION. Ελπίζω ότι όλοι εδώ θα βρείτε αυτή τη μαρτυρία μου και θα πάρετε τον σύζυγό σας πίσω σε μόλις 48 ώρες χάρη στο DR ODION επικοινωνήστε με τη διεύθυνση email του (drodion60@yandex.com) και μπορείτε επίσης WhatsApp στον +2349060503921

unknown είπε...

ο φίλος μου χώρισε μαζί μου μετά από 7 χρόνια σχέσης. ξεκίνησε από μικρές παρεξηγήσεις και μετά μου είπε ότι θα ήταν καλό να κάνουμε ένα διάλειμμα, το οποίο νομίζω ότι μετατράπηκε σε διάλυση. Δεν με ψάχνει πια, μπλόκαρε τον αριθμό μου και οι άνθρωποι είπαν ότι τον είδαν με ένα άλλο κορίτσι που έφερε δάκρυα στα μάτια μου γιατί πρόκειται να παντρευτούμε, έψαξα για βοήθεια όταν συνάντησα έναν πνευματικό άντρα που ονομάζεται Δρ Ajayi που βοήθησε πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα σχέσης, μίλησα μαζί του για την κατάστασή μου και μου περιέγραψε τη διαδικασία να επιστρέψω με τον εραστή μου, ακολούθησα τις οδηγίες του και σήμερα είμαι χαρούμενος γιατί ο άντρας μου επέστρεψε μετά από 5 μήνες διάλυσης και είμαστε ευτυχώς παντρεύτηκε τώρα. Εάν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ορθοστάτη για οποιοδήποτε πρόβλημα προβλήματος, επικοινωνήστε με τον Δρ Ajayi για μια διαρκή λύση Whatsapp / Αριθμός Viber: +2347084887094 ή Email: drajayi1990@gmail.com

Anonymous είπε...

Αντιμετωπίζετε προβλήματα στο γαμήλιο σπίτι σας και θέλετε μια γρήγορη λύση στα προβλήματα της ζωής σας Ο Δρ Ajayi είναι πνευματικός άνθρωπος που μπορεί να σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε κατάσταση που αντιμετωπίζετε, με βοήθησε να συμφιλιωθώ με τον άντρα μου με ένα ξόρκι αγάπης μετά από 2 χρόνια χωρισμού . επικοινωνήστε με το whatsapp / Viber: +2347084887094 για τη λύση σας, ο Δρ Ajayi είναι επίσης καλός με φυτικά φάρμακα που μπορεί να θεραπεύσει κάθε είδους ασθένεια ή ασθένεια που σας κρατάει κάτω, δοκιμάστε τον και υπόσχομαι ότι θα επιστρέψετε για να μοιραστείτε τη μαρτυρία σας όπως εγώ 'κάνω.

Anonymous είπε...

ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΥΣΗ Ο Δρ AJAYI ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΣΤΕΡ ΣΤΟ Viber ή WhatsApp: +2347084887094 ή Email: drajayi1990@gmail.com

Ο σύζυγός μου σχεδίαζε να με χωρίσει λέγοντας ότι ήταν κουρασμένος από την ένωση μας, έκπληκτος γιατί αυτό έγινε ξαφνικά και το ένστικτό μου μου είπε ότι κάτι πήγε στραβά, αργότερα ανακαλύπτω ότι ο σύζυγός μου έχει μια γυναίκα έξω, τον ρώτησα για αυτό , εξοργίστηκε πολύ και είπε ότι γι 'αυτό θέλει να χωρίσουμε, έφυγε από το σπίτι για 6 μήνες όταν είδα την επαφή του Δρ Ajayi του ξόρκι που μια γυναίκα εξήγησε ποιος ήταν σε θέση να μείνει έγκυος και να αποκτήσει ένα δικό της παιδί ένα φυτικό φάρμακο μετά από 9 χρόνια γάμου, πήρα την επαφή του και του εξήγησα την κατάστασή μου με τον άντρα μου, μου είπε ότι ο σύζυγός μου έχει χειραγωγηθεί από σκοτεινή δύναμη, μου είπε μερικά πράγματα να κάνω και να κάνω ένα ξόρκι για μένα, μετά από επτά μέρες από το ξόρκι ο σύζυγός μου επέστρεψε στο σπίτι και έσκισε το χαρτί διαζυγίου, ζούμε ευτυχισμένοι τώρα όλα χάρη στον Δρ Ajayi. Μην ντρέπεστε για τα προβλήματά σας, ζητήστε βοήθεια και λύστε το.

annonymous είπε...

Ευχαριστώ, Δρ Ajayi, ο σύζυγός μου επέστρεψε στο σπίτι και είμαι πολύ χαρούμενος που ενημερώνω τον κόσμο ότι ο Δρ Ajayi είναι ένας πραγματικός και γνήσιος πνευματικός άνθρωπος. Ο σύζυγός μου έφυγε από το σπίτι μετά το διαζύγιό μας και μείναμε χώρια για 3 χρόνια, αλλά τον αγαπώ ακόμα, έτσι χρησιμοποίησα τον Δρ Ajayi για να κάνω ένα ξόρκι αγάπης για να επιστρέψουμε και μέσα σε μια εβδομάδα από το ξόρκι άρχισα να βλέπω αλλαγές, για την πρώτη σε τρία χρόνια ο σύζυγός μου με τηλεφώνησε και ζήτησε συμφιλίωση και έκτοτε ζούμε ευτυχισμένοι μαζί. Επικοινωνήστε με τον Δρ Ajayi στο Viber Ή WhatsApp: +2347084887094 ή στείλτε του μέσω email: drajayi1990@gmail.com Πιστεύω ότι θα ξαναδώσει το χαμόγελο στο πρόσωπό σας.

Anonymous είπε...

Γεια σε όλους θέλω να μαρτυρήσω τον μεγάλο και ισχυρό ξόρκι που ονομάζεται DR WALE, ο οποίος επέστρεψε τον πρώην μου που με άφησε και αρραβωνιάστηκε με ένα άλλο κορίτσι, Εμείς όπου είμαστε χαρούμενοι μαζί όταν ξαφνικά μόλις αλλάξει, με καλούσε κάθε πρωί και βράδυ πριν πάτε για ύπνο, αλλά όλα αυτά σταμάτησαν χωρίς καλό λόγο. οποτεδήποτε τον λέω ότι μου φωνάζει και μου είπε ότι δεν ήθελε να έχει τίποτα να με κάνει πια, ήμουν τόσο λυπημένος και μπερδεμένος που δεν ήξερα τι να κάνω τότε πήγα στο διαδίκτυο για να αναζητήσω πώς να επιστρέψω το δικό μου πρώην τότε βρήκα ένα άρθρο όπου κάποιος μιλούσε για το πώς η μεγάλη και ισχυρή DR WALE τη βοήθησε και άφησε τον αριθμό WhatsApp του +2347054019402 το πήρα και ήρθα σε επαφή μαζί του. του είπα το πρόβλημά μου, χαμογέλασε μόνο και μου είπε να χαλαρώσω όλα θα είναι εντάξει, έκανα ό, τι μου ζήτησε να κάνω και με διαβεβαίωσε ότι μετά από 48 ώρες ο πρώην μου θα επιστρέψει, Με μεγαλύτερη έκπληξη τρεις μέρες αργότερα επέστρεψε ο φίλος μου γονατίζοντας και ικετεύοντας να τον δεχτώ πίσω τώρα είμαστε τόσο χαρούμενοι μαζί. Το DR WALE μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε μαζί του στο WhatsApp / Viber: +2347054019402 Ή drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Τζέλενα Ντίνικ
Υπάρχει ένα άτομο που ξέρω ότι μπορείτε να μιλήσετε ιδιωτικά και να λύσετε το πρόβλημά σας, αυτό το άτομο είναι ο DR WALE, ένας τροχίσκος που χρησιμοποιεί τη μαγική του δύναμη για να αλλάξει τη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων που γνωρίζω. Αγάπη, ασθένεια, οτιδήποτε, απλώς επικοινωνήστε μαζί του μέσω WhatsApp / Viber +2347054019402 Ή drwalespellhome@gmail.com Κάντε μια προσωπική συνεδρία μαζί του και πιστέψτε με ότι μπορεί να σας βοηθήσει.
* Ξόρκια αγάπης
* Ξόρκια γάμου
* Ξόρκια ομορφιάς
* Ξόρκια πλούτου
* Ξόρκια σεξουαλικής έλξης
* Ξόρκια καζίνο
* Αφαιρέστε τα ξόρκια κατάρα
* Προστατευτικά ξόρκια
* Ξόρκια λαχειοφόρων αγορών
* Καλή τύχη ξόρκια

Anonymous είπε...

Ψάχνετε για τη ζωή της αγάπης σας πίσω, εκείνο το άτομο που αγαπάτε και δεν μπορείτε να το αφήσετε; Λοιπόν, ξέρω ένα άτομο που είναι καλό σε αυτό που κάνει και ένα άτομο που κρατά τον λόγο του για να σας φέρει μαζί σας και τον σύζυγό σας, τη σύζυγό σας, τον σύντροφό σας για πάντα και αυτό είναι DR WALE, έχασα τον σύντροφό μου και είμαστε μαζί σχεδόν 5 χρόνια, η οικογένεια των συντρόφων μου είχε σχέση με εμάς, και ένιωθα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω στη ζωή μου γιατί ο σύντροφός μου σήμαινε τον κόσμο για μένα, έκλαψα και δεν μπορούσα να κοιμηθώ ούτε να φάω αλλά ποτέ δεν τα παρατήρησα εταίρος. Άρχισα να ερευνώ και διάβασα πολλά άρθρα σχετικά με τον DR WALE και πώς λειτουργεί η αγάπη του και θα μπορούσατε να επαναφέρετε τον σύντροφό σας εντός 48 ωρών. Επικοινώνησα με τον DR WALE και του είπα όλα όσα συνέβαιναν και μου είπε να μην ανησυχώ καθόλου, ακολούθησα και έκανα ό, τι μου είπε να κάνω και μέσα σε 48 ώρες μετά την εργασία του, ο σύντροφός μου επέστρεψε στην αγκαλιά μου και εγώ Είμαι το πιο χαρούμενο άτομο σε αυτήν τη γη που έπαιρνε πίσω την αγάπη μου και νιώθω σαν ένα ολοκαίνουργιο άτομο. Πιστέψτε με ότι είναι ο καλύτερος και είναι στο WhatsApp / Viber +2347054019402 Ή Email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑ ΔΟΥΝΩ Είμαι στη δουλεία από τότε που ο πρώην μου με άφησε για μια άλλη γυναίκα, Ήταν πραγματικά κόλαση για μένα και όλοι μου είπαν να τον ξεχάσω, αλλά δεν μπορούσα γιατί τον αγαπώ τόσο πολύ, τα πράγματα χειροτερεύουν έως ότου μου ένας φίλος με παρουσίασε σε αυτόν τον υπέροχο ξόρκι DR WALE που έχει σώσει τόσες πολλές ζωές και σχέσεις και τον ήρθα σε επαφή μέσω του WhatsApp / Viber: +2347054019402
Ή Email: drwalespellhome@gmail.com του εξηγώ τα πάντα και μου έδωσε ένα ξόρκι αμέσως μετά από 48 ώρες, όλα γύρισαν και ο φίλος μου επέστρεψε σε μένα στο γόνατό του ζητώντας συγχώρεση ότι είμαι η μόνη γυναίκα μέσα η ζωή του τώρα. ήμουν έκπληξη που δεν έχω δει ποτέ ένα τέτοιο θαύμα στη ζωή μου. Είμαι τόσο ευγνώμων σε αυτόν τον άντρα και θα δημοσιεύσω για πάντα το όνομά του DR WALE

Ανώνυμος είπε...

Το όνομά μου είναι Dion. Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου σχετικά με το πώς θα επιστρέψω τον σύζυγό μου μετά το χωρισμό και θέλω όλες οι γυναίκες να ακουμπήσουν και να αντιγράψουν τη λύση μου γιατί θα σας βοηθήσει πολύ.
Μετά από 5 χρόνια γάμου του συζύγου μου με 2 παιδιά, ο σύζυγός μου άρχισε να συμπεριφέρεται παράξενα και να γνωρίζει άλλες κυρίες και μου έδειξε, κρύα αγάπη, σε πολλές περιπτώσεις διακινδυνεύω να χωρίσω αν τολμήσω να ακούσω για την σχέση του με άλλες κυρίες, καταστράφηκα εντελώς και μπερδεμένος μέχρι που ο παλιός μου φίλος μου είπε για έναν διαδικτυακό μάγο που ονομάζεται Dr.Sango που βοηθά ανθρώπους με σχέσεις γάμου μέσω ξόρκι αγάπης, αρχικά αμφιβάλλω αν υπήρχε κάτι τέτοιο, αλλά αποφάσισα να το δοκιμάσω όταν συνδεόμουν μαζί του, με βοήθησε ένα ξόρκι αγάπης και μέσα σε 48 ώρες ο σύζυγός μου επέστρεψε σε μένα και άρχισε να ζητά συγγνώμη, τώρα σταμάτησε να γνωρίζει τις άλλες κυρίες και εμένα μαζί μου καλά και αληθινά Επικοινωνήστε με αυτό το υπέροχο μήνυμα ξόρκι αγάπης για να λύσετε το πρόβλημα της σχέσης ή του γάμου σας σήμερα, επικοινωνήστε Δρ Sango μέσω; spellspecialistcaster937@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Είμαι από τη Γκάνα το όνομά μου Parle, θα ενημερώσω τον κόσμο για τον Μεγάλο άντρα
Ο Dr.Sango το έκανε ξανά για μένα, κάτι που βοήθησε τη γυναίκα να βρει τον άνδρα της πίσω. Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο για τον Dr.Sango, που με έφερε πίσω στον πρώην εραστή μου όταν νόμιζα ότι είχε ήδη χαθεί ελπίδα. Ο Δρ. Σάνγκο χρησιμοποίησε όλη του τη δύναμη για να δημιουργήσει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου, οπότε έφερε τη γυναίκα του Micheal στην καρδιά του, σκέφτηκα τον εαυτό μου, όπως μου φάνηκε όταν η γυναίκα μου επέστρεψε σε μένα και με ικέτευσε να γονατίσω και να της ζητήσω . για το τέλος της ζωής μου, μου άρεσαν περισσότερο από ό, τι περίμενα, και έτσι συμφώνησα να ενημερώσω τον κόσμο για τον Dr.Sango, οπότε αυτό είναι ένα υπέροχο μαγικό. Τέλος πάντων, αυτό που έκανα ήταν να τον στείλω μέσω email και με βοήθησε, και έως και 48 ώρες πήρα το αποτέλεσμα, το οποίο με εκπλήσσει ακόμα. Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αποκατάσταση; ο σύντροφός σου χώρισε μαζί σου και πάντα αγαπάς και θέλεις; Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα οικονομικά; δεν χρειάζομαι τη βοήθεια οποιουδήποτε άλλου, επικοινωνήστε με το Dr.Sango σήμερα, σας δίνω 100% εγγύηση, θα σας βοηθήσει πολύ, με βοήθησε πολύ. Η διεύθυνση e-mail του Dr.Sango είναι: spellspecialistcaster937@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Το όνομά μου είναι Alimot από την Αλβανία
Αναφέρετε ένα οδυνηρό διαζύγιο ή διαζύγιο; Φέρτε τον πρώην φίλο σας, τον πρώην φίλο σας, τον πρώην σύζυγό σας, τον πρώην σύζυγό σας και προστατέψτε τον για πάντα. Ο άντρας μου με άφησε πριν από 4 μήνες και έκτοτε η ζωή μου ήταν γεμάτη ασθένεια, θλίψη και θλίψη, οπότε αυτό ήταν το πρώτο μου χάδι, το οποίο αγωνίζομαι για όλη μου τη ζωή. Ένας από τους φίλους μου μου είπε ότι αργότερα, όταν είδε κάποια στοιχεία, ο προπονητής κάλεσε τον Dr.Pellar. ΚΑΙ. Τον έχω χάσει για 4 μήνες και είναι ήδη τόσο καυτός που δεν θέλει να δει Δοκίμασα τα πάντα για να τον επαναφέρω και όλη μου η προσπάθεια ήταν αποτυχημένη, του στέλνω τον πατέρα και τη μητέρα μου, έστειλα όλους τους φίλους μου Σε αυτόν πήγα ακόμη και στη χώρα του για να ικετεύσω την οικογένειά του και με έκπληξη είναι ότι ένας από τους φίλους μου που ζήτησα να τον ικετεύσω για μένα είναι το κύριο άτομο που χρονολογούσε τον φίλο μου πίσω μου. παρακαλώ μην εμπιστεύεστε ποτέ κανέναν σε αυτήν τη ζωή.
Ένας από τους υπαλλήλους μας στο γραφείο με εισάγει στον Dr.Pellar και είπε ότι ήταν το άτομο που πήρε τον σύζυγό της πίσω, αλλά συνέλεξα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά δεν πίστευα ότι το δοκίμασα και μου άρεσε να παίζω σαν δράμα ο σύζυγός μου ο φίλος επέστρεψε και είμαστε χαρούμενοι τώρα και κάναμε τον γάμο μας πέρυσι και ξέρετε τι; Έχω τώρα το αγοράκι μου και ο σύζυγός μου με αγόρασαν Rangerover sport την περασμένη εβδομάδα είμαι πολύ χαρούμενος.
η συμβουλή μου σε εσάς είναι ότι κάθε φορά που αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε δυσκολία στο γάμο σας ή στα παιδιά σας ή στο γραφείο σας προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με τον Dr.Pelar μέσω του email του. drpellar@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Το χωρισμό είναι επώδυνο, μερικές φορές προσποιούμαστε ότι είμαστε υπέροχοι, αλλά δεν παλεύουμε για να επιστρέψουμε το αγαπημένο μας πρόσωπο, αγωνιζόμαστε επίσης για να επιστρέψουμε τη χαρά και την ευτυχία μας. Όταν ο τεσσάρων ετών παλιός μου φίλος χώρισε μαζί μου, δεν μπορούσα να μιλήσω σχεδόν χωρίς να κλάψω. Ένιωσα απόρριψη και κατάθλιψη και επίσης δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήξερα αν μπορούσα να τον πάρω πίσω και το άγχος ήταν αφόρητο. Έκανα περιήγηση στο Διαδίκτυο και διαβάζοντας άρθρα και ιστότοπους για αμέτρητα ξόρκια, συνάντησα έναν δυνατό κύριε). Ήθελα να επιστρέψουμε τη σχέση μας, ο Dr.Pellar με διαβεβαίωσε ότι ο φίλος μου θα επιστρέψει σε μένα. Στη συνέχεια ακολούθησα τις οδηγίες και τα σχέδια που δημιούργησε ο Dr.Pellar για μένα, και μέσα σε μια εβδομάδα ήμασταν ξανά μαζί και έτσι ερωτευόμαστε! Ξέρω ότι δεν συμβαίνει πάντα τόσο γρήγορα, αλλά ο Dr.Pellar είπε ότι τα ξόρκια είναι αποτελεσματικά και συνέβη! κοινωνικοποιείται με τα ξόρκια που κάνουν έναν σύντροφο έγκυο για να θεραπεύσει οποιαδήποτε ασθένεια ή ασθένεια, να κερδίσει το λαχείο ETC, δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς με βοήθησε. Στείλτε του email στο drpellar@gmail.com και η δίκη θα σας πείσει

Anonymous είπε...

Αυτή είναι μια μαρτυρία που θα πω σε όλους να ακούσουν. έχω παντρευτεί για τέσσερα χρόνια και στο πέμπτο έτος του γάμου μου, μια άλλη γυναίκα είχε ένα ξόρκι για να πάρει τον εραστή μου μακριά μου και ο σύζυγός μου άφησε εμένα και τα παιδιά και έχουμε υποφέρει για δύο χρόνια έως ότου εννοούσα μια θέση όπου αυτό ο άντρας DR WALE βοήθησε κάποιον και αποφάσισα να του δώσω μια προσπάθεια να με βοηθήσει να φέρω την αγάπη μου Ο σύζυγός μου και να με πιστέψω, απλώς στέλνω την εικόνα μου σε αυτόν και τη φωτογραφία του συζύγου μου και μετά από 48 ώρες όπως μου είπε, είδα ένα το αυτοκίνητο μπήκε στο σπίτι και να δούμε ότι ήταν ο σύζυγός μου και αυτός ήρθε σε εμένα και τα παιδιά και γι 'αυτό χαίρομαι να κάνω τον καθένα σας παρόμοιο με το να συναντηθείτε με αυτόν τον άνδρα και να έχετε τον εραστή σας πίσω στον εαυτό σας. Επικοινωνήστε με το WhatsApp / Viber του +2347054019402 Ή Email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που είπαν: «Δεν θα καλέσω ποτέ έναν ψυχικό ή μάγο ή οτιδήποτε άλλο» για να με βοηθήσει με τα προβλήματά μου - τουλάχιστον από όλα τα ερωτικά μου προβλήματα, αλλά έφτασα στο σημείο όπου ήξερα ότι χρειάζομαι κάποια καθοδήγηση, και χαίρομαι που βρήκα αυτόν τον άντρα που ονομάζεται DR WALE. Όταν σχεδόν έχασα τον σύζυγό μου σε έναν από τους ανόητους αγώνες μας (διαλύθηκε μαζί μου), νόμιζα ότι είχα χάσει τα πάντα. Κλαίω όλη μέρα και νομίζω ότι δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ ξανά. Διάβασα τόσες πολλές μαρτυρίες για το ξόρκι αγάπης του DR WALE, πώς βοηθάει να επαναφέρει τον πρώην εραστή του. Τον έστειλα γρήγορα μέσω email. και επίσης να επιστρέψω τον άντρα μου με το ξόρκι του. Και όταν ήμουν στην πιο απελπισμένη μου, δεν με εκμεταλλεύτηκε. Εκτελέσατε μια πολύ καλή υπηρεσία για ένα άτομο που έχει πραγματική ανάγκη. Δεν ξέρω πώς το κάνατε ή πώς λειτουργεί αυτή η μαγεία, αλλά το μόνο που ξέρω είναι ότι λειτουργεί! ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε ευτυχώς πίσω μαζί, και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες στον DR WALE. για κάθε είδους βοήθεια είναι πολύ ικανό και αξιόπιστο για βοήθεια WhatsApp / Viber +2347054019402 Ή Email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΕΤΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ ΣΑΣ
Γεια σας φίλοι μου στο Διαδίκτυο Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να ευχαριστήσω τον DR WALE επειδή επέστρεψε τον πρώην σύζυγό μου. ο σύζυγός μου με άφησε για την πρώην φίλη του που είχε πριν με παντρευτεί, είναι μια δύσκολη κατάσταση για μένα, τηλεφώνησα και τον παρακάλεσα να επιστρέψει, αρνήθηκε ότι είπε ότι δεν με αγαπάει πια. Δοκίμασα κάθε δυνατό τρόπο για να τον πάρω πίσω ήταν όλα μάταια το είπα στον φίλο μου και μου έδωσε τον αριθμό DR WALE WhatsApp και του WhatsApp και του είπε το πρόβλημά μου και μου είπε τι να κάνω και το έκανα και έριξε ένα ξόρκι αγάπης που έφερε πίσω τον άντρα μου μέσα σε πέντε. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να επιστρέψετε μαζί με τον πρώην σας, επικοινωνήστε με την DR WALE στο
WhatsApp / Viber +2347054019402 Ή Email:
drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Η διάλυση είναι επώδυνη, μερικές φορές προσποιούμαστε ότι είμαστε καλά αλλά δεν είμαστε, αγωνιζόμαστε για να πάρουμε αυτό που αγαπάμε πίσω αγωνίζεται επίσης για να πάρει πίσω τη χαρά και την ευτυχία μας. Αφού ο φίλος μου ενός έτους χώρισε μαζί μου, δεν μπορούσα να μιλήσω σχεδόν χωρίς να κλάψω. Ένιωσα τυφλή και δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήξερα αν μπορούσα να τον πάρω πίσω και το άγχος ήταν αφόρητο. Κοίταξα στο Διαδίκτυο και αφού διάβασα αμέτρητα άρθρα και ιστότοπους σχετικά με ξόρκια, συνάντησα το DR WALE WhatsApp / Viber +2347054019402. Ήθελα να επιστρέψουμε τη σχέση μας και ο DR WALE με εγγυήθηκε ότι ο φίλος μου θα επιστρέψει σε μένα. Ακολούθησα λοιπόν τις οδηγίες και τα σχέδια που έθεσε ο DR WALE για μένα και μέσα σε λίγες μέρες, ήμασταν ξανά μαζί και έτσι ερωτευτήκαμε! Ξέρω ότι δεν συμβαίνει πάντα τόσο γρήγορα, αλλά ο DR WALE είπε ότι τα ξόρκια είναι αποτελεσματικά και το έκανε! Είμαι τόσο ευγνώμων και μπορώ να πω τολμηρά ότι αν έχετε διαλυθεί και θέλετε να επαναφέρετε αυτό το άτομο, επικοινωνήστε μαζί του γιατί ο DR WALE είναι ένας ΘΕΟΣ στη Γη και ειδικεύεται επίσης σε ξόρκια για να μείνετε έγκυος για ο σύντροφός σας, για να θεραπευτεί από ασθένειες ή ασθένειες, για να κερδίσει λαχείο κ.λπ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς με βοήθησε. Στείλτε το τώρα μέσω email μέσω: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Είμαι πολύ χαρούμενος που γνώρισα έναν άντρα σαν τον DR WALE, τόσο υπέροχο. περνούσα φρικτά στο γάμο μου, νόμιζα ότι η ζωή μου είχε τελειώσει γιατί τίποτα δεν κινούταν πια στη ζωή μου, ο γάμος μου δεν είναι σταθερός, επίσης τα πράγματα δεν πηγαίνουν ομαλά στον χώρο εργασίας μου. ο σύζυγός μου βασάνιζε τη ζωή μου, μετέφερε κάθε είδους γυναίκες που τις έβγαζαν στο γαμήλιο σπίτι μας, ήμουν πραγματικά μπερδεμένος με τη ζωή μου, απλώς νιώθω ότι μου αφαιρεί τη ζωή. αλλά όλα αλλάζουν για τα καλά όταν γνώρισα τον DR WALE, του είπα για τη συμπεριφορά του συζύγου μου και πώς με αντιμετώπιζε ο DR WALE μου ζήτησε να μην κλαίω άλλο ότι όλα θα πάνε καλά. Ο DR WALE μου είπε πράγματα που έπρεπε να κάνω και έκανα ανάλογα, μου ζήτησε να τα κάνω. πλήρωσα για όλα τα αντικείμενα που χρειάζονταν για να θεραπεύσει τη γοητεία που κάνει τον άντρα μου να συμπεριφέρεται άσχημα απέναντί ​​μου. αφού πλήρωσα για αυτά τα είδη, ο DR WALE έκανε μια δουλειά για μένα. Καθώς διαβάζετε αυτό τώρα, ο σύζυγός μου φέρεται καλά και εγώ και τα παιδιά στο σπίτι. Όλα χάρη στο DR WALE. μπορείτε να φτάσετε στο DR WALE στο WhatsApp/Viber: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

ΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ DR WALE
Ποτέ δεν πίστευα ότι θα χαμογελάσω ξανά, ο σύζυγός μου με άφησε με δύο παιδιά για ένα χρόνο. Όλες οι προσπάθειες για να τον επαναφέρω απέτυχαν, σκέφτηκα ότι δεν θα τον ξαναδώ, μέχρι που γνώρισα μια κυρία που ονομάζεται Hanna και μου είπε για ορθογραφικός κάτοχος DR WALE, Μου έδωσε τον αριθμό WhatsApp +2347054019402 και επικοινώνησα μαζί του και με διαβεβαίωσε ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες ο σύζυγός μου θα επιστρέψει κοντά μου. οι διάβολοι δουλεύουν, οπότε είμαι ακόμα έκπληκτος για αυτό το θαύμα, δεν μπορούσα να συλλάβω, αλλά μόλις έγινε το ξόρκι, έμεινα έγκυος και γέννησα το τρίτο μου παιδί, αν χρειάζεστε βοήθεια από αυτόν, μπορείτε να επικοινωνήσετε τον μέσω: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Αυτό πραγματικά λειτούργησε και είμαι περήφανος που το μαρτυρώ. Είδα μια ανάρτηση για το πώς μια κυρία πήρε τον άντρα της πίσω μέσω του DR WALE που την βοήθησε να πάρει πίσω τον πρώην σύζυγό της. Η σχέση μου κατέρρευσε για δύο καλές χρονιές και μερικούς μήνες. Αν και πίστευα στην πνευματική προσευχή από τότε που ήμουν παιδί, τον δοκίμασα απρόθυμα γιατί ήμουν απελπισμένος, αλλά προς τη μεγαλύτερη έκπληξή μου ο DR WALE με βοήθησε να φέρω πίσω τον άντρα μου και τώρα η σχέση μου είναι τέλεια όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί. Η μόνιμη επαναφορά του πρώην σου όχι μόνο φέρνει πίσω κάποιον που αγαπάς, αλλά θα αναζωπυρώσει και πάλι τα συναισθήματα των ερωτευμένων σου για να είσαι όσο το δυνατόν πιο χαρούμενος με αυτό το άτομο. Ο άντρας μου με αντιμετωπίζει τώρα σαν βασίλισσα και πάντα λέει ότι με αγαπάει όλη την ώρα. Αν περνάτε δυσκολίες στη σχέση σας και χρειάζεστε επειγόντως βοήθεια. WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Είμαι τόσο ευγνώμων στον DR WALE, που έφερε τον άντρα μου που με άφησε για άλλη γυναίκα, εκείνη τη στιγμή που ο σύζυγός μου με εγκατέλειψε νόμιζα ότι έχασα τα πάντα μέχρι που ένας φίλος μου μου έδωσε DR WALE, επαφή WhatsApp, του έστειλα μήνυμα και του είπα τον πόνο που περνούσα, έτσι μου είπε ότι όλα θα πάνε καλά, αν έχω πίστη και πιστεύω σε αυτόν ότι το ξόρκι σίγουρα θα λειτουργήσει για μένα και ο σύζυγός μου σίγουρα θα επιστρέψει στο σπίτι και μου είπε τι να κάνω κάντε, έτσι αυτά έγιναν μέσα σε λίγες μέρες, αργότερα ο σύζυγός μου επέστρεψε στο σπίτι παρακαλώντας για τη συγχώρησή μου, είμαι τόσο χαρούμενος και ευγνώμων στο DR WALE, αν χρειάζεστε βοήθεια DR WALE μπορείτε να τον σταθεροποιήσετε στο: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 OR email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Είμαι εδώ για να μοιραστώ μια μαρτυρία για το πώς με βοήθησε ο DR WALE. Μετά από δύο χρόνια σχέσης με τον φίλο μου, άλλαξε ξαφνικά και σταμάτησε να επικοινωνεί μαζί μου τακτικά, έβρισκε δικαιολογίες για να μην με βλέπει συνέχεια. Σταμάτησε να απαντά στις κλήσεις μου και στα sms μου και σταμάτησε να με βλέπει τακτικά. Στη συνέχεια άρχισα να τον πιάνω με διαφορετικά κορίτσια αρκετές φορές, αλλά κάθε φορά έλεγε ότι με αγαπά και ότι χρειάζεται λίγο χρόνο για να σκεφτεί τη σχέση μας. Αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να τον σκέφτομαι, έτσι αποφάσισα να συνδεθώ στο διαδίκτυο και είδα τόσες πολλές καλές κουβέντες για αυτόν τον ξόρκι που ονομάζεται DR WALE και επικοινωνώ μαζί του και του εξηγώ τα προβλήματά μου. Έκανε ένα ξόρκι αγάπης για μένα που χρησιμοποιώ, και μέσα σε λίγες μέρες ο φίλος μου επέστρεψε και άρχισε να επικοινωνεί μαζί μου τακτικά και μετακομίσαμε μαζί μετά από μερικούς μήνες και ήταν πιο ανοιχτός σε μένα από πριν και άρχισε να περνά περισσότερο χρόνο με εμένα από τους φίλους του. Τελικά παντρευτήκαμε και τώρα είμαστε παντρεμένοι ευτυχώς για 3 χρόνια με έναν γιο. Από τότε που με βοήθησε η DR WALE, ο σύντροφός μου είναι πολύ σταθερός, πιστός και πιο κοντά μου από πριν. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με αυτόν τον καταγραφέα ορθογραφίας και να διορθώσετε τη σχέση σας. Επικοινωνία: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Μοιράζομαι αυτή τη μαρτυρία σε συντρόφους που υποφέρουν στις σχέσεις τους επειδή υπάρχει μια διαρκής λύση. Ο άντρας μου άφησε εμένα και τα τέσσερα παιδιά μας για άλλη γυναίκα για δύο χρόνια. Προσπάθησα να είμαι δυνατή μόνο για τα παιδιά μου, αλλά δεν μπορούσα να ελέγξω τους πόνους που βασανίζουν την καρδιά μου. Πληγώθηκα και μπερδεύτηκα. Χρειαζόμουν βοήθεια, οπότε έκανα μια έρευνα στο Διαδίκτυο και συνάντησα έναν ιστότοπο όπου είδα ότι ο DR WALE ήταν ένας ορθογράφος, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει να επιστρέψουν πολλοί εραστές μέσα σε λίγες ώρες, επικοινώνησα μαζί του και έκανε ειδική προσευχή και ξόρκια για μου. Προς έκπληξή μου, μετά από λίγες μέρες, ο σύζυγός μου επέστρεψε στο σπίτι. Έτσι ξαναενωθήκαμε και υπήρχε πολλή αγάπη, χαρά και ειρήνη στην οικογένεια. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τον DR WALE, έναν ισχυρό ορθογραφικό για λύσεις στην επαφή του. WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Γεια σε όλους θέλω να καταθέσω στο ευρύ κοινό για το πώς αποκαταστάθηκε η σχέση μου από τις μεγάλες δυνάμεις του DR WALE Μετά από έξι μήνες μοναξιάς, εγώ και η EX διευθετήσαμε τα θέματα που έχουμε μεταξύ μας, μετά την επαφή μου με τον DR WALE ότι θέλουμε να επιστρέψουμε και να ξεκινήσουμε ξανά ένα καλό σπίτι, τώρα είμαστε ευτυχισμένοι με παιδιά. Όλα ευχαριστώ στον DR WALE για την πνευματική του βοήθεια. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί του εάν έχετε παρόμοιο πρόβλημα, πιστέψτε με DR WALE είναι η λύση και για τα προβλήματά σας. είναι πάντα διαθέσιμος και ικανός να σας βοηθήσει. Επικοινωνήστε μαζί του μέσω WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ
1) Ξόρκια αγάπης
2) Χαμένα ξόρκια αγάπης
3) Ξόρκια διαζυγίου
4) Ξόρκια γάμου
5) Δεσμευτικό ξόρκι.
6) Ξόρκια διάλυσης
7) Ξόρκια λαχείων
8) οικονομικά ξόρκια
9) ξόρκια για να κάνετε τη γυναίκα σας να μείνει έγκυος E.T.C

Anonymous είπε...

Έχετε μια παρεξήγηση με τον εραστή σας που οδήγησε σε χωρισμό και προσπαθήσατε να συμφιλιωθείτε μαζί του αλλά αυτός/αυτή δεν σας δίνει θετική απάντηση και αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας και χρειάζεστε μια γρήγορη λύση , επικοινώνησε σήμερα με το DR WALE και φρόντισε η ερωτική σου ζωή να επιστρέψει για το καλύτερο με τον πρώην σου, ο DR WALE με βοήθησε να αποκαταστήσω την ειρήνη στο σπίτι μου επειδή ο σύζυγός μου με εγκατέλειψε για δέκα μήνες και έζησε με άλλη γυναίκα και δεν ήθελε ποτέ επέστρεψε στο σπίτι, αλλά με τη βοήθεια του ξόρκι DR WALE επέστρεψε στο σπίτι μετά από μερικές ημέρες αφού έγινε ένα ισχυρό ξόρκι αποκατάστασης από τον DR WALE. Έτσι, εάν χρειάζεστε μια γρήγορη λύση στη σχέση σας ή στο γάμο σας με τη βοήθεια ενός ορθολογιστή, επικοινωνήστε τώρα με το DR WALE στο: WhatsApp/ Viber/: +2347054019402 Email Email: drwalespellhome@gmail.com Μπορεί επίσης να εκτελέσει το ακόλουθο ξόρκι κάτω από 1 . Λοταρία ξόρκι 2 Καλή τύχη ξόρκι 3. Ξόρκι για να κερδίσετε την υπόθεση στο δικαστήριο 4. ξόρκι εγκυμοσύνης κλπ.

Anonymous είπε...

Γεια σας, Έχετε προβλήματα στην επιχείρησή σας, Γάμος, Έχετε προκλήσεις υγείας που φαίνονται αδύνατες; Wasμουν ακριβώς όπως εσείς που μπερδευτήκατε πολύ για τη ζωή, αλλά εδώ είμαι πανηγυρισμένος, ο γάμος και η επιχείρησή μου είναι επιτυχημένοι και η υγεία μου είναι σε καλή κατάσταση. Δεν υπάρχει τίποτα που κάνω που δεν ευημερεί. Επικοινωνήστε με τον DR WALE που έχει λύση σε όλα τα πνευματικά και ιατρικά προβλήματα. Μπορεί να σε θεραπεύσει από οποιαδήποτε ασθένεια και να σπάσει κάθε ξόρκι.
Επικοινωνήστε με τον Πνευματικό με τις παρακάτω πληροφορίες: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402
E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Μοιράζομαι αυτή τη μαρτυρία σε συνεργάτες που υποφέρουν στις σχέσεις τους γιατί υπάρχει μια διαρκής λύση. Ο άντρας μου άφησε εμένα και τα τέσσερα παιδιά μας για μια άλλη γυναίκα για πέντε χρόνια. Προσπάθησα να είμαι δυνατή μόνο για τα παιδιά μου, αλλά δεν μπορούσα να ελέγξω τους πόνους που βασανίζουν την καρδιά μου. Πληγώθηκα και μπερδεύτηκα. Χρειαζόμουν βοήθεια, οπότε έκανα μια έρευνα στο Διαδίκτυο και βρήκα έναν ιστότοπο όπου είδα πώς το DR WALE βοήθησε πολλούς ανθρώπους να φέρουν πίσω τους πρώην εραστές τους. Επικοινώνησα μαζί του και μου έκανε μια ειδική τελετουργική προσευχή και ξόρκια για μένα. Πολύ εκπλήξεις μου, μετά από μερικές μέρες, ο σύζυγός μου επέστρεψε στο σπίτι. Έτσι ξαναενωθήκαμε και υπήρχε πολλή αγάπη, χαρά και ειρήνη στην οικογένεια. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τη DR WALE έναν ισχυρό ορθογραφικό για λύσεις στο WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

ΠΩΣ Ο DR ​​WALE ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΛΟΥΡΟΣ.
Γεια σας όμορφοι άνθρωποι που διαβάζουν αυτή τη μαρτυρία, ήξερα ότι μερικοί από εσάς αντιμετωπίζετε αυτή τη δυσκολία που πέρασα πριν από μερικά χρόνια. επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας είμαι ευγνώμων και ευγνώμων που γνώρισα τον Δρ WALE ο οποίος μετέτρεψε τις λύπες μας σε ευτυχία. ο σύζυγός μου είναι επιχειρηματίας, επειδή η επιχείρησή του δεν πάει καλά, έχει σχεδιάσει γι 'αυτόν, άρχισε να επηρεάζει τον γάμο μας, ο σύζυγός μου δεν ήταν ο ίδιος επειδή επένδυσε τα χρήματά του σε BITCOIN/BINARY, οπότε το εμπόριο δεν πήγαινε καλά, χάσει ό, τι επένδυσε σε BITCOIN/BINARY, εξαιτίας αυτού σκοπεύει να τερματίσει τον γάμο μας, αλλά δεν θέλω να χάσω τον άντρα μου, οπότε μοιράζομαι και εγώ τον δύσκολο χρόνο μου με έναν φίλο που μου είπε για το DR WALE είπε ότι το DR WALE ήταν αυτή που τη βοήθησε να φτιάξει τον γάμο της όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για εκείνη και τον σύζυγό της. από εκεί πήρα την επαφή με το DR WALE και επικοινώνησα με τον DR WALE, είπα στο DR WALE όλα όσα συμβαίνουν στο σπίτι μου, του είπα για τον γάμο μου και την επιχείρηση του συζύγου μου. Ο DR WALE μου είπε πράγματα που πρέπει να κάνω, από τα οποία τα έκανα, μου έδωσε οδηγίες. πληρώνω όλα όσα μου ζήτησαν να πληρώσω. από εκεί και πέρα ​​άρχισα να βλέπω καλά αποτελέσματα στο γάμο μας. Ο DR WALE συνέδεσε επίσης τον σύζυγό μου έναν καλό BITCOIN/BINARY TRADER. έχει γράψει είμαστε τώρα ευτυχισμένοι μαζί και η επιχείρηση του συζύγου μου ανθίζει. όλα χάρη στο DR WALE. Μπορείτε να φτάσετε στο DR WALE στο: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Ποτέ δεν έχω δώσει μια τέτοια μαρτυρία στο παρελθόν, αλλά για οποιονδήποτε αμφιβολία, επιτρέψτε μου να σας πω ότι το DR WALE είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ! Το έργο, ο χρόνος και οι συμβουλές του είναι ανεκτίμητες. Μακάρι να τον είχα βρει νωρίτερα στη ζωή μου !! Επικοινώνησα με τον DR WALE σχετικά με μια χαμένη αγάπη. Wasμουν σχεδόν χάλια και πρόθυμος να δοκιμάσω τα πάντα για να επιστρέψω αυτόν τον άνθρωπο. Μετά την αρχική μου διαβούλευση με τον DR WALE, προχώρησα με τη δουλειά που μου συνέστησε. Παρόλο που ήταν πολύ άμεσος λέγοντας ότι οι πιθανότητες συμφιλίωσης ήταν πολύ μικρές, ένιωσα ότι έπρεπε τουλάχιστον να προσπαθήσω και άξιζε το κόστος για τις υπηρεσίες του. Έμεινε μαζί μου σε κάθε μου βήμα, κάθε φορά που είχα μια ερώτηση ή ανησυχία, απάντησε πίσω στο WhatsApp μου. Η δουλειά που κάναμε ήταν να θεραπεύσω τον εαυτό μου και όχι τόσο εστιασμένη σε αυτόν, που τώρα εκ των υστέρων, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν. DR WALE WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Αυτή είναι μια μαρτυρία που θα πω σε όλους για να την ακούσουν. Είμαι παντρεμένος τέσσερα τέσσερα χρόνια και στο πέμπτο έτος του γάμου μου, μια άλλη γυναίκα είχε ένα ξόρκι για να πάρει τον αγαπημένο μου μακριά από μένα και ο σύζυγός μου άφησε εμένα και τα παιδιά και έχουμε υποφέρει για δύο χρόνια μέχρι να εννοούσα μια θέση όπου αυτό Ο άνθρωπος DR WALE βοήθησε κάποιον και αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί του για βοήθεια, ώστε να με βοηθήσει να φέρω τον άντρα μου στο σπίτι και πιστέψτε με, απλώς στέλνω τη φωτογραφία μου σε αυτόν και του συζύγου μου και μετά από μερικές εβδομάδες όπως μου είπε, είδα ένα αυτοκίνητο να μπήκε στο σπίτι και ιδού ότι ήταν ο άντρας μου και είχε έρθει σε μένα και στα παιδιά και γι 'αυτό είμαι ευτυχής να κάνω κάθε έναν από εσάς σε παρόμοια κατάσταση να συναντηθεί με αυτόν τον άντρα και να επιστρέψει τον αγαπημένο σας τον εαυτό σας WhatsApp/Viber: +2347054019402 email email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

KAIP GAUČIAU NUOTARPĄ NAMUOSE, PADEDAMA NAUDOJANT TIKRĄ IR TIKRĄ internetinės meilės rašybos ratuką DR. WALE WHATSAPP/„Viber“/telegrama: +2347054019402
Labai džiaugiuosi galėdamas rekomenduoti DR WALE visiems, kuriems tikrai reikia pagalbos sutrikusiems santykiams ir santuokai ištaisyti. Radau DR WALE internete, man labai reikėjo pagalbos, kad sugrąžinčiau savo buvusį vyrą. jis paliko mane dėl kitos moters. Viskas įvyko taip greitai ir aš neturėjau jokios įtakos situacijai. jis ką tik paliko mane po trejų mūsų santuokos metų be jokio paaiškinimo. Aš buvau labai susirūpinęs ir negalėjau valgyti, kol prisijungiau prie interneto ir radau liudijimus apie DR WALE, todėl nusprendžiau susisiekti su DR WALE per jo „WhatsApp“ ir aš jam viską paaiškinu, kad jis padėtų man užkalbinti meilę, kad padėtų mums vėl susiburti. Netrukus po to, kai jis padarė burtą, mano vyras vėl pradėjo rašyti žinutes ir skambinti man. jis pasakė, kad jai gaila, ir pasakė, kad aš esu svarbiausias žmogus jo gyvenime ir jis tai žino dabar. taip pat galite skubiai kreiptis pagalbos į DR WALE.
„WhatsApp“/„Viber“/telegrama jam: +2347054019402 ARBA
Paštas: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε παντρεμένοι εδώ και περίπου οκτώ χρόνια. Wereμασταν ευτυχισμένοι με δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. πριν από πέντε μήνες, άρχισα να παρατηρώ κάποια περίεργη συμπεριφορά από αυτόν και μερικές εβδομάδες αργότερα ανακάλυψα ότι ο άντρας μου βλέπει κάποιον. Άρχισε να γυρίζει σπίτι αργά από τη δουλειά, δεν ενδιαφέρεται πια για μένα ή τα παιδιά, Μερικές φορές βγαίνει έξω και δεν επιστρέφει στο σπίτι για περίπου τρεις-έξι ημέρες. Έκανα ό, τι μπορούσα για να διορθώσω αυτό το πρόβλημα, αλλά όλα χωρίς αποτέλεσμα. Ανησυχώ πολύ και χρειαζόμουν βοήθεια. Καθώς περιηγούμουν στο Διαδίκτυο μια μέρα, συνάντησα έναν ιστότοπο που πρότεινε ότι το DR WALE μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση συζυγικών προβλημάτων, στην αποκατάσταση των διαλυμένων σχέσεων και ούτω καθεξής. Έτσι, αισθάνθηκα ότι έπρεπε να επικοινωνήσω μαζί του αφού τον επικοινώνησα, του είπα τα προβλήματα που αντιμετώπιζα στο γάμο μου, μου είπε ότι θα μου κάνει ένα ξόρκι. κάτι που μου έκανε καλά. Σε μερικές εβδομάδες αργότερα ο άντρας μου ήρθε σε μένα και ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη που έκανε και υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει. Από τότε, όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό. Εγώ και η οικογένειά μου ζούμε ξανά ευτυχισμένοι .. Όλα χάρη στο DR WALE. Εάν χρειάζεστε ένα ξόρκι ορθογραφίας που μπορεί να κάνει ένα ξόρκι που λειτουργεί πραγματικά, σας προτείνω να επικοινωνήσετε μαζί του. Δεν θα σε απογοητεύσει. Αυτό είναι το WhatsApp/Viber: +2347054019402 ή E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Θέλω απλώς να μοιραστώ την εμπειρία μου με ολόκληρο τον κόσμο για το πώς πήρα τον άντρα μου πίσω και έσωσα τον γάμο μου. Wasμουν παντρεμένος για επτά χρόνια με τέσσερα παιδιά και ζω ευτυχισμένα με την οικογένειά μου μέχρι που τα πράγματα άρχισαν να γίνονται άσχημα με μένα και τον σύζυγό μου που μας οδηγεί σε καυγάδες και καβγάδες σχεδόν κάθε φορά. χειροτέρεψε σε ένα σημείο που ο σύζυγός μου υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Προσπάθησα να κάνω τον εαυτό μου να αλλάξει γνώμη και να μείνει μαζί μου γιατί τον αγαπούσα με όλη μου την καρδιά και δεν ήθελα να χάσω τον άντρα μου, αλλά όλα δεν πήγαν καλά. Μετακόμισε από το σπίτι και συνέχισε να ζητά διαζύγιο. Παρακαλούσα και δοκίμασα τα πάντα, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε. Η ανακάλυψη ήρθε όταν κάποιος μου σύστησε αυτόν τον υπέροχο, σπουδαίο ξόρκι που ονομάζεται DR WALE, ο οποίος τελικά με βοήθησε… λόγω των καλών ιστοριών που είχα για τον DR WALE και των πολλών γλυκών σχολίων για αυτόν στο διαδίκτυο, επικοινώνησα μαζί του και όλα έγιναν Καλός. Έκανε το ξόρκι για μένα και τα πράγματα εξελίχθηκαν πραγματικά όπως είχε υποσχεθεί και ο άντρας μου άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στο σπίτι για να μείνει μαζί μου και τα παιδιά. Και υποσχέσου ότι δεν θα με πληγώσεις ποτέ ξανά. ζούμε ευτυχισμένοι όπως ήταν με τη βοήθεια του DR WALE. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το DR WALE WhatsApp/Viber: +2347054019402 ή Email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Είδα μαρτυρίες στο Διαδίκτυο για το πώς ο DR WALE βοήθησε πολλούς ανθρώπους να κερδίσουν τεράστια ποσά στη λαχειοφόρο αγορά, οπότε αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί του για αριθμούς που κέρδισαν. Επικοινώνησα με αυτόν τον άνθρωπο και έκανε ένα ξόρκι και μου έδωσε τους αριθμούς του λαχείου που κέρδισαν. Αλλά πιστέψτε με όταν έληξαν οι κληρώσεις ήμουν ανάμεσα στους νικητές. Κέρδισα ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΕΝΝΕΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Πεντακόσια ΔΟΛΛΑΡΙΑ (17.609.500 $) Επιβεβαίωσα ότι το DR WALE είναι πραγματικό και εγγυημένο. Τώρα είμαι μια ζωντανή μαρτυρία των καλών έργων του DR WALE, ενός προικισμένου ανθρώπου με μεγάλες δυνάμεις, είναι το μυστικό μου αλλά αποφάσισα να κάνω και τον κόσμο γνωστό. Μπορεί να είναι μια βοήθεια για όποιον ενδιαφέρεται. Μπορεί το σχόλιό μου να σου φαίνεται αστείο αλλά είναι η αλήθεια. Και σας υπόσχομαι ότι δεν θα είναι αστείο όταν κερδίζετε και μοιράζεστε μια μαρτυρία με άλλους. Αυτό είναι ένα μυστικό για να κερδίσετε το λαχείο, γι' αυτό σας συμβουλεύω να κάνετε το ίδιο. Δεν είναι όλοι φυσικά τυχεροί, αν έχετε προβλήματα να κερδίσετε το λαχείο, η λύση για να κερδίσετε είναι ο DR WALE, οπότε επικοινωνήστε μαζί του τώρα για να επιβεβαιώσετε τη μαρτυρία μου. φτάνετε στο DR WALE με αυτήν την επαφή: WhatsApp/Viber +2347054019402 ή email: drwalespellhome@gmail.com

Cipriana Costas είπε...

Η ζωή δεν ήταν εύκολη μαζί μου μετά τη διακοπή του γάμου μου όταν ο σύζυγός μου συμπλήρωσε ένα διαζύγιο, αλλά ευχαριστώ τον Θεό που χρησιμοποίησε τον DR WALE που είναι σαν Θεός στη Γη για να αποκαταστήσει τον διαλυμένο γάμο μου με το δυνατό του ξόρκι. Υπέφερα από κατάθλιψη για 6 μήνες, αλλά σήμερα, είμαι τόσο χαρούμενη που γνώρισα τον DR WALE γιατί το ξόρκι του με έκανε πραγματικά να πιστεύω ότι τα ξόρκια είναι αληθινά και λειτουργούν. Δέχτηκα όλες τις οδηγίες που μου έδωσε ο DR WALE γιατί μου υποσχέθηκε ότι θα με κάνει χαρούμενη και περήφανη και πραγματικά, όλα αυτά συνέβησαν και ο σύζυγός μου επέστρεψε κοντά μου με τα γόνατά του στο έδαφος και με παρακαλούσε για συγχώρεση μέσα σε λίγες μέρες αφού ήρθα σε επαφή μαζί του και τώρα έχουμε δεθεί τέλεια για μια ζωή. Μπορώ ευθαρσώς να πω σε όλους εκεί έξω ότι τα ξόρκια DR WALE είναι πραγματικά τα καλύτερα και πιο δυνατά. Του είμαι για πάντα ευγνώμων μέχρι το τέλος του χρόνου. Έτσι, μπορείτε να συνδεθείτε μαζί του μέσω email μέσω: WhatsApp/Viber: +2347054019402 ή Email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Θέλω να γράψω αυτή τη μαρτυρία για να το πω σε άλλους και να ευχαριστήσω τον Δρ Γουέιλ για όσα έκανε για μένα. Τα πρώτα δέκα χρόνια του γάμου μου είχα τέσσερις αποβολές και η πεθερά μου με φώναζε με κάθε λογής όνομα και αυτό έκανε τη ζωή του γάμου μου πολύ ταραχώδη και ένα βάρος θλίψης. Μια καλή μου φίλη μου είπε για τον DR WALE, είπε ότι ο DR WALE ήταν το άτομο που βοήθησε τον αδελφό του όταν ο αδερφός του έβρισκε τα πράγματα δύσκολα. είπε ότι ο DR WALE είναι πολύ δυνατός και έντιμος άνθρωπος και πράγματι βοήθησε τον αδελφό του να λύσει το πρόβλημά του. από εκεί μου έδωσε τον αριθμό WhatsApp DR WALE +2347054019402 αφού έκανα έρευνα μόνη μου για τον DR WALE, είδα καλές μαρτυρίες και πολλά καλά σχόλια γι 'αυτόν, ελάχιστα ήξερα ότι θα ήταν το τέλος όλων των προβλημάτων μου. Επικοινώνησα αμέσως μαζί του για βοήθεια, έλαβα ένα βότανο γονιμότητας και μου είπε να το χρησιμοποιήσω. Το βότανο λειτούργησε και μάλιστα ο άντρας μου με αγάπησε περισσότερο και μου αγόρασε ακριβά πράγματα. Ένα απόγευμα, πήγα σε ένα κοντινό νοσοκομείο και γύρισα σπίτι με το θετικό αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης μου και μετά από εννέα μήνες γέννησα ένα αγοράκι. Από τότε που επικοινώνησα με τον DR WALE, η ιστορία μου ήταν διαφορετική. Αυτή τη στιγμή έχω δύο παιδιά και είμαι πολύ χαρούμενος στον γάμο μου. εδώ είναι η επαφή DR WALE: WhatsApp/Viber: +2347054019402 Ή Email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Υπάρχει ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι και κάνει θαύματα με ξόρκια, το όνομά του είναι DR WALE. έσωσε τον γάμο μου πριν από εννέα χρόνια με το ξόρκι του. Ο σύζυγός μου υπέβαλε αίτηση διαζυγίου και ήταν πολύ ντροπιαστικό, ντροπιαστικό και αποκαρδιωτικό, άρχισα να αναζητώ βοήθεια στο Διαδίκτυο όταν είδα διάφορες μαρτυρίες όπου οι άνθρωποι εκτιμούσαν τον DR WALE που τους βοήθησε να αποκαταστήσουν τη σχέση τους, οπότε επικοινώνησα μαζί του μέσω WhatsApp: +2347054019402 για βοήθησε και απάντησε και υποσχέθηκε να με βοηθήσει να αποκαταστήσω τον γάμο μου με το ξόρκι του. Έκανα όπως μου είπε και μερικές μέρες αργότερα ο άντρας μου επέστρεψε παρακαλώντας με γονατιστός να τον συγχωρήσω και να τον δεχτώ πίσω. Ακύρωσε το διαζύγιο, Είναι εννιά χρόνια τώρα και είμαστε ακόμα ευτυχισμένοι παντρεμένοι. Θα συνεχίσω να εκτιμώ τον DR WALE επειδή είναι ένας Θεός στη Γη. Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει. Επικοινωνήστε μαζί του μέσω WhatsApp: +2347054019402 Ή Email: drwalespellhome@gmail.com

annonymous είπε...

Καλημέρα, καθώς διαβάζετε αυτό, ξέρετε ότι τα προβλήματά σας έχουν λυθεί στα μισά, μόνο αν μπορείτε να κάνετε ενέργειες σχετικά με αυτά επειδή είναι ένας ισχυρός πνευματικός άνθρωπος εκεί έξω που ονομάζεται Dr Ajayi και τον γνώρισα διαβάζοντας κάποιο άρθρο στο διαδίκτυο, έχετε προβλήματα στη σχέση σας και θέλετε μια μόνιμη λύση ή έχετε οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με την υγεία, ο Δρ Ajayi θα σας θαυμάσει με το υπέροχο δυνατό του επικοινωνήστε μαζί του στο whatsapp: +2347084887094 ή στο email: drajayi1990@gmail.com Με βοήθησε με ένα ξόρκι που έφερε τον σύζυγό μου στο σπίτι μετά από 9 μήνες του χωρισμού

Cipriana Costas είπε...

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΔΡ ΟΥΕΪΛ, Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕ.
Εμπιστευόμουν απόλυτα τον DR WALE από τη στιγμή που μίλησα μαζί του κατά τη διάρκεια της περιόδου που ο σύζυγός μου με άφησε μετά από δεκατέσσερα χρόνια γάμου μας, άρχισε το ξόρκι στη γυναίκα μου και μέσα σε μερικές εβδομάδες ο σύζυγός μου είναι επιτέλους ξανά κοντά μου, ναι εκείνη επιστρέφει με όλη του την καρδιά, Αγάπη, φροντίδα, συναισθήματα και λουλούδια και τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα. Δεν θα είχα κανένα δισταγμό να συστήσω αυτό το ισχυρό ξόρκι σε οποιονδήποτε χρειάζεται βοήθεια. Παρακαλώ αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια. ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΞΟΡΚΙ, ΛΑΧΕΙΟ, ΞΟΡΚΙΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ, ΞΟΡΚΙΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΞΟΡΚΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΟΡΚΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. Θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε μαζί του τώρα μέσω WhatsApp/Viber: +2347054019402 Ή Email: drwalespellhome@gmail.com

Thomas είπε...

Είμαι ο Thomas, αφού βρισκόμουν σε μια διαφορετική κατάσταση όπου με απάτησαν, τελικά έδωσα στον Δρ Ola Banjo μια ευκαιρία και σήμερα ο γάμος μου είναι σε καλύτερη κατάσταση και ζω την καλύτερη ζωή μου αυτή τη στιγμή.
Σας παρουσιάζω όλους στον Δρ. Ola, έναν αληθινό σωτήρα και είμαι στην ευχάριστη θέση να μιλήσω για το ειλικρινές του χάρισμα της επίλυσης προβλημάτων και ως κάποιος που επωφελήθηκε από τα δώρα του, θα παρακαλέσω τους φίλους σας εκεί έξω να τον δοκιμάσετε και σας διαβεβαιώνω ότι θα χαρείτε που το κάνατε.
Επικοινωνήστε μαζί του μέσω email: drola.banjo@gmail.com ή στο WhatsApp +234 814 095 0088

Προβλήματα με τη μετανάστευση και την τεκμηρίωση
Χαμένοι εραστές
Προώθηση σε επιχειρήσεις και εργασία.
Δικαστικές υποθέσεις
Ημιτελές έργο και θεραπεία
Τυχεροί λαχνοί
Προβλήματα χρεών
Προβλήματα με την εγκυμοσύνη
Σεξουαλικά προβλήματα για άνδρες και γυναίκες
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ κ.λπ.

Όπου κι αν βρίσκεστε, η απόσταση δεν έχει σημασία, ο μεγάλος ξόρκι και πνευματικός θεραπευτής είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Τα παράτησα γιατί όλοι σκόρπισαν μέχρι που γνώρισα τον γιατρό Ola, με έσωσε από την κατάθλιψη και σήμερα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος που υπάρχει.

Anonymous είπε...

Προκαλώ όλους όσους προσπαθούν να λάβουν βοήθεια, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η DR WALE μπορεί να σας βοηθήσει με λύσεις στα ακόλουθα προβλήματα:
*Για να φέρετε πίσω τον/τη σύντροφό σας/σύζυγο που σας άφησε για κάποιον άλλο.
*Σταματήστε τον/την σύντροφό σας να απατήσει και μείνετε πιστός μόνο σε εσάς.
*Ο άντρας/γυναίκες των ονείρων σου συνεχίζει να σου ξεφεύγει
*Επιτυχία σε εξετάσεις και με συνεντεύξεις για δουλειά
*Αν απολυθήκατε και θέλετε το αφεντικό σας να ζητήσει να επιστρέψει, ανεξάρτητα από το τι συνέβη.
*Τύχη στα λεφτά του λαχείου ή για πολύ σοβαρές δικαστικές υποθέσεις.
*Επανενώστε/Δέστε διαλυμένες οικογένειες.
* Ξόρκι Επείγοντος Θανάτου
*100% ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΟΡΓΟ ΚΑΣΤΕΡ, DR WALE ΣΤΟ:

WhatsApp/ Viber: +2347054019402
Email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ONLINE WhatsApp/Viber +2347054019402 Αυτό λειτούργησε πραγματικά και είμαι περήφανος που το καταθέτω. Είδα μια ανάρτηση για το πώς μια κυρία που πήρε πίσω τον άντρα της με τη βοήθεια του DR WALE που τη βοήθησε να πάρει πίσω τον άντρα της. Εγώ και ο άντρας μου χωρίσαμε για τέσσερα καλά χρόνια και μερικούς μήνες. Παρόλο που δεν πίστεψα ποτέ στην πνευματική δουλειά, τον δοκίμασα διστακτικά γιατί ήμουν απελπισμένος, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη ο DR WALE με βοήθησε να φέρω πίσω τον άνθρωπό μου και τώρα η σχέση μου είναι τώρα τέλεια όπως ακριβώς υποσχέθηκε. Το να επιστρέψετε μόνιμα τον πρώην σας όχι μόνο φέρνει πίσω κάποιον που αγαπάτε, αλλά θα αναζωπυρώσει και τα συναισθήματα του αγαπημένου σας για να είστε όσο το δυνατόν πιο ευτυχισμένοι με αυτό το άτομο. Ο άνθρωπός μου τώρα με αντιμετωπίζει σαν βασίλισσα και πάντα λέει ότι με αγαπάει όλη την ώρα. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στη σχέση σας, επικοινωνήστε με τον DR WALE WhatsApp/Viber: +2347054019402 ή email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

Είστε ευπρόσδεκτοι να διαβάσετε τη συνάντησή μου με τον DR WALE έναν ισχυρό πνευματικό άνθρωπο που ευλογήθηκε από τους προγόνους του για να θεραπεύει ασθένειες με βότανα και επίσης να αποκαθιστά το σπασμένο σπίτι, γνώρισα τον DR WALE επειδή ο αγαπημένος μου σύζυγος θέλει να χωρίσουμε και αυτό είναι ευλογημένο μετά από δέκα χρόνια γάμου με δύο υπέροχα παιδιά, ένα αγόρι πέντε ετών και ένα κορίτσι δύο ετών, πήρε την κόρη μας από το σπίτι και να μείνει με τη μαμά του και τον παρακαλώ να γυρίσει σπίτι, αλλά αρνήθηκε, ήμουν πραγματικά μπερδεμένος, οπότε έψαξα για βοήθεια τότε Διάβασα για τον DR WALE πώς βοήθησε μια γυναίκα να αποκτήσει δικό της μωρό αφού ήταν παντρεμένη για εννέα χρόνια χωρίς παιδί, επικοινώνησα με τον DR WALE του εξήγησε την κατάστασή μου, ζήτησε κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό μου που του έδωσα, αφού κάποια διαβούλευση μου είπε τι πρέπει να γίνει και έκανα σύμφωνα με τις οδηγίες, καθώς πληκτρολογώ αυτό ο άντρας μου κάνει τη δουλειά του γραφείου του στο σαλόνι. Εάν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός γνήσιου πνευματικού ανθρώπου, ο DR WALE είναι η τελευταία σας στάση, επικοινωνήστε μαζί του στο WhatsApp / Viber: +2347054019402 ή στο email: drwalespellhome@gmail.com

Unknown είπε...

Ο άντρας μου άλλαξε δραματικά απέναντί ​​μου, δεν επικοινωνεί πια. Με ασέβεται και με κατηγορεί ψευδώς για απιστία λόγω κακών κουτσομπολιών…αλλά είμαι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΜΕΝΟΣ με τα αποτελέσματα του DR WALE που έκανε το ξόρκι της αγάπης για την επανένωση. Όλα πάνε τόσο καλά και ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είπε ότι θα ήταν. Παρόλο που χρειάστηκαν εβδομάδες για να προχωρήσει πλήρως, άξιζε τον κόπο γιατί τα πράγματα είναι σχεδόν στην τελειότητα! Το πώς πήρε την κατάστασή μου και το γύρισε τελείως για να μου δώσει ακριβώς αυτό που ήθελα, είναι κάτι που δεν θα αμφισβητήσω ποτέ και θα είμαι εντελώς ευγνώμων, ο Θεός να ευλογεί τον DR WALE που μετέτρεψε τη λύπη σε ευτυχία για μένα. Επικοινωνία DR WALE: WhatsApp/Viber:+2347054019402 ή
drwalespellhome@gmail.com

anonymous είπε...

Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσω έναν σπουδαίο άνθρωπο που ονομάζεται Dr Ajayi που με βοήθησε να ανακτήσω τον αρραβωνιαστικό μου μετά από 6 μήνες χωρισμού με τις ξορκικές του δυνάμεις που του έδωσε ο προπάτοράς του, ποτέ δεν πιστεύω στα ξόρκια αλλά αποφάσισα να του δώσω μια προσπάθεια, ειλικρινά με εξέπληξε με τη μεγάλη του δύναμη ξόρκι, ποτέ δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου να κάνω μια τέτοια μαρτυρία, αλλά το κάνω αυτό γιατί είμαι γεμάτος χαρά καθώς είμαι ευτυχώς παντρεμένος τώρα. οπότε αν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ξόρκι για οποιοδήποτε είδος ξόρκι, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Dr Ajayi στο WhatsApp ή στο Viber: +2347084887094 ή στο email: drajayi1990@gmail.com

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί του για τα εξής:
1. Ξόρκια λαχειοφόρου αγοράς
2. Βότανα που θεραπεύουν κάθε είδους καρκίνο
3. Ξόρκια Προώθησης Εργασίας
4. Ξόρκι για να κερδίσετε οποιαδήποτε δικαστική υπόθεση
5. Βότανα για να μείνετε έγκυος.

Απλώς απευθυνθείτε στον Dr Ajayi για κάθε είδους σωματικά ή πνευματικά προβλήματα και πείτε τους αντίο.

WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS είπε...

Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
Personal Loans (Secure and Unsecured)
Business Loans (Secure and Unsecured)
Consolidation Loan and many more.

Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
Phone number: +917428831341 (Call/What's app)

Elena Nino είπε...

Είμαι η Ingrid, θα ήθελα να μοιραστώ μια αξιοσημείωτη μαρτυρία για το πώς πήρα 200.000 Ευρώ, ΔΑΝΕΙΟ μέσω της ELENA NINO πιστωτικής επένδυσης και κάθε είδους. εάν ενδιαφέρεστε για δάνειο επικοινωνήστε μέσω email: Elenanino0007@outlook.com

Unknown είπε...

Είσαι γυναίκα που ψάχνεις τον καρπό της μήτρας, θέλεις να ακούσεις τις φωνές των παιδιών στο σπίτι σου αλλά δεν κατάφερες να μείνεις έγκυος μην ανησυχείς πια γιατί ο Δρ Ajayi θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα δικό σου μωρό, αντιμετώπιζα παρόμοια κατάσταση όταν ένας άντρας μαρτυρεί πώς ο μεγάλος ξόρκι Dr Ajayi τον βοήθησε να πάρει πίσω την αγαπημένη του σύζυγο πίσω στο σπίτι μετά από 9 μήνες χωρισμού, επικοινώνησα με τον Dr Ajayi εξήγησε την κατάστασή μου, μου είπε να μην κλαίω άλλο και ετοίμασε ένα βότανο ποτό για μένα που πήρα και σε τρεις μήνες ήμουν έγκυος σε δίδυμα αγόρια, είμαι περήφανη μητέρα τώρα. επικοινωνήστε με τον Δρ Ajayi, τον ξόρκι για οποιαδήποτε κατάσταση ζωής είναι καλός άνθρωπος. Viber ή WhatsApp: +2347084887094 ή Email: drajayi1990@gmail.com

Anonymous είπε...

Απλώς θέλω να μοιραστώ την κριτική μου για το ισχυρό ξόρκι DR WALE που ο σύζυγός μου υπέβαλε αίτηση διαζυγίου μετά από εννέα χρόνια γάμου, ήταν δύσκολο για εμένα και τα παιδιά που έκανα ό,τι μπορούσα για να σώσω τον γάμο μου και την οικογένειά μου, αλλά όλα αποτυγχάνουν μέχρι ένα Ο φίλος μου μου είπε για την υπέροχη δουλειά του DR WALE, επικοινώνησα μαζί του και με διαβεβαίωσε ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα θα πάνε καλά και μετά από μερικές εβδομάδες, προς μεγάλη μου έκπληξη, ο σύζυγός μου επέστρεψε σπίτι και γονάτισε και έκλαιγε παρακαλώντας με για συγχώρεση, είμαι τόσο χαρούμενος αυτή τη στιγμή, σε ευχαριστώ πολύ Δρ Γουέιλ, ένα μήνυμα προς αυτόν σήμερα μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο. επικοινωνήστε με τον DR WALE στο WhatsApp/Viber του: +2347054019402 ή στο email: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous είπε...

DR WALE ΒΟΗΘΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΛΑΧΕΙΩΝ
Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση όταν παίζω λαχείο και δεν κέρδισα ποτέ, ή συνεχίζω να κερδίζω χαμηλό ταμείο που δεν φτάνει τα 100 δολάρια, έχω πέσει θύμα μιας τόσο σκληρής ζωής, το μεγαλύτερο ταμείο που έχω κερδίσει ποτέ ήταν 100 δολάρια και έχω παίζω λαχείο για σχεδόν 12 χρόνια τώρα, τα πράγματα αλλάζουν ξαφνικά τη στιγμή που βρήκα ένα μυστικό στο Διαδίκτυο, μια μαρτυρία ενός ξόρκι που ονομάζεται DR WALE, ο οποίος βοηθά ανθρώπους σε κάθε είδους αριθμούς λαχειοφόρου αγοράς, όταν μπαίνοντας στο διαδίκτυο είδε πολλά καλά μαρτυρίες για DR WALE. τώρα είμαι περήφανος νικητής λαχειοφόρου αγοράς με τη βοήθεια του DR WALE, κέρδισα $1.000.0000.00 και το κάνω γνωστό σε όλους όσους προσπαθούν όλες τις μέρες να κερδίσουν το λαχείο, πιστέψτε με αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσετε το λαχείο. Ένα άλλο καλό νέο εδώ είναι ότι η DR WALE βοήθησε επίσης μια φίλη μου να φέρει πίσω τον σύζυγό της που την άφησε για μια άλλη κυρία. τώρα που η φίλη μου ζει ευτυχισμένη με τον άντρα της. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την DR WALE Μέσω: WhatsApp/Viber +2347054019402 Ή Email: drwalespellhome@gmail.com

Ο DR WALE μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διορθώσετε αυτά τα ζητήματα

(1) Φέρνοντας πίσω τον πρώην εραστή.
(2) Θεραπεία με βότανα & Πνευματική θεραπεία.
(3) Θέλετε να προωθηθείτε στο γραφείο σας.
(4) Ξόρκι εγκυμοσύνης.
(5) Κερδίστε μια δικαστική υπόθεση.

ShareThis