σκόρπιες σκέψεις

Παρασκευή σήμερα και σηκώθηκα πολύ ανάποδα. Ένας πόνος στο σβέρκο μου επιτρέπει μόνο να κοιτάω ευθεία και να στρίβω το κεφάλι μόνο δεξιά (αν το μάθει ο Μιχαλάκης θα με δουλεύει πολύ καιρό). Πονάω, αλλά η δουλειά δουλειά. Τουλάχιστον εχθές τελείωσα μία αναληφθείσα μελέτη για τα χρωστούμενα στο Δήμο (πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού και κάτι εκατομμύρια γενικά στους δήμους των Δυτικών Συνοικιών).

Τελικά ο πολιτισμός αντί για επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο έχει καταντήσει δυσβάσταχτη ελαφρότητα του Βουλγαράκη και της αδιαφορίας του. Λεφτά δε δίνονται αλλά από αδιαφορία και αλητεία των πολιτικών στελεχών του ΥΠΠΟ προς τους Δήμους δεν έχουμε παράπονο. Έχουμε μπόλικη.

Εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι επί μήνες, κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, οι δημοτικές επιχειρήσεις που Ασχολούνται με τον πολιτισμό, τη βοήθεια στο σπίτι και με παιδικούς σταθμούς μη έχοντας άλλους πόρους απειλούνται με λουκέτο. Πάντως δεν ανησυχώ για την υγεία μου. Για τον πολιτισμό και τα χρέη του Υπουργείου να αγωνιάμε. Οι ακροβασίες οι δικές μου (α, ρε γυναίκα) έχουν μικρές συνέπειες. Οι πολιτικές ακροβασίες του Υπουργείου είναι χειρότερες.

Όταν μπήκα στα blogs ήθελα απλά και μόνο να επικοινωνήσω με κόσμο. Στόχος μου να μοιραστώ σκέψεις και ιδέες, να ανταλλάξω απόψεις. Δεν περίμενα σίγουρα ότι το σκληρό μου και συχνά μονοδιάστατο ύφος θα έβρισκαν τόση απήχηση, ούτε ότι τόσα άτομα θα έμπαιναν στο ιστολόγιό μου για να διαβάσουν τα σεντόνια μου και να με σχολιάσουν.

Από την άλλη, έχω πει πολλές φορές ότι σέβομαι κάθε άποψη και ακόμα περισσότερο εκείνες που με κρίνουν -σε επίπεδο σοβαρό χωρίς μισαλλοδοξίες. Βέβαια δεν μπορώ να δεχτώ ανώνυμες απόψεις. Όποιος τολμά να γράφει ανώνυμα είναι γνωστό ότι προκαλεί ελαφρώς τη μήνιν μου και σίγουρα την αγένεια και την ειρωνεία μου (και να είστε βέβαιοι ότι διαθέτω μπόλικη -άσχετα που μένω κάπως χαμηλών τόνων).

Σκέφτηκα να γράψω ένα άρθρο για τη σημασία του νομίσματος στην αρχαιότητα, αλλά ανακάλυψα ότι το διαδίκτυο είναι γεμάτο με πολλά καλά άρθρα. Και σαφώς; Δεν επιθυμώ να παρουσιάσω θέσεις που υπάρχουν ήδη. Οι τελευταίες μελέτες έγιναν επειδή για τα διαζύγια ή την ενδοοικογενειακή βία στο διαδίκτυο δεν υπήρχε τίποτε που να εξετάζει συνολικά τα θέματα αυτά.

Τέλος πάντων, μέσα σε όλα αυτά, τελείωσα και την εργασία για την ενδοοικογενειακή βία. Την παραδίδω σε μορφή pdf -εκτυπωμένη θα διαβάζεται καλύτερα- ολοκληρωμένη και εμπλουτισμένη σχετικά με τα posts μετά τον τόσο πλούσιο διάλογο και τις ιδέες που μου έβαλαν μερικοί φίλοι.


28 έκριναν :

Zaphod είπε...

Περαστικά! :-)))

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ευχαριστώ πολύ. Για τον πολιτισμό και τα χρέη του Υπουργείου να αγωνιάτε παιδιά και όχι για μένα. Οι ακροβασίες οι δικές μου είναι μικρής διάρκειας (α, ρε γυναίκα). Οι πολιτικές ακροβασίες του Υπουργείου είναι χειρότερες.

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

χαρηκα που διαβασα τις σκορπιες σου τις σκεψεις...
να το κανεις πιο συχνα...
καλα;;;
:)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα προσπαθήσω. Λίγο να ελαφρύνει και το βαρύ και μονότονο κλίμα.

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

δεν ειναι αυτο...
απλα θελω να διαβαζω τον ανθρωπο...
και μονο μεσα απο τις σκεψεις του, αυτο ειναι εφικτο!
:)

industrialdaisies είπε...

Καλημέρα.Πρώτη φορά σας γράφω αν και σας παρακολουθώ καιρό... Συνδυάζοντας το "μετέωρο βήμα του Πολιτισμού" (σε επίπεδο Υπουργείου και όχι μόνο) με το post του Ροϊδη για τα σκουπίδια δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι ότι κάπου μεταξύ χωματερής και Υπουργείου συντελείται η αποσάθρωση... Έχουμε τα σκουπίδια που μας αξίζουν. Και στον πολιτισμό νομίζω αυτό ταιριάζει επίσης γάντι...
Καλή ανάρρωση σας εύχομαι.

αθεόφοβος είπε...

Περαστικά.
Έχεις δεί πόσος έιναι ο προϋπολογισμός του ΥΠΠΟ;
Αντί στην Ελλάδα ο πολιτισμός να έχει πάρει την θέση της βαρειάς βιομηχανίας ,που έτσι και αλλιώς δεν έχουμε,χρησιμοποιούν το υπουργείο μόνο για την προβολή των υπουργών.
Μην ξεχνάς ποιός ήταν ο προηγούμενος υπουργός που δεν έιχε καν πατήσει το ποδάρι του στο υπουργείο του, ο άνδρας της καλέ!Νατάσας

Ανώνυμος είπε...

Δειμόσιο παράπονο.

Ήρθε η ώρα να μιλήσω επιτέλους. Η αλήθεια είναι ότι με χαρακτηρίζει μεγάλη υπομονή τόσο καιρό που διαβάζω το blog σου φίλε Δήμο (με ήτα το προτιμώ εγώ) και έχω μπει πολλές φορές στον πειρασμό να σχολιάσω. Δεν τον ξέρω πολύ καιρό το Δήμο, αλλά από τις πρώτες ημέρες είχαμε «έντονες» αντιπαραθέσεις σε κάθε επίπεδο. Φτάνει κάποια στιγμή που αντιδράς από συνήθεια. Γίνεται η αντίδραση μέρος της γλυκείας καθημερινότητας του γραφείου. Μετά τον πρωινό καφέ, με μακρινή μουσική υπόκρουση κλασική μουσική που -υποτίθεται- πως βελτιώνει την παραγωγικότητα, η σύντομη αυτή πρωινή αντιπαράθεση έχω την εντύπωση πως αυξάνει τα επίπεδα της αδρεναλίνης και των δυο μας και τελικά λειτουργούμε καλύτερα στη συνέχεια.

Έχω να δηλώσω το εξής σε αυτό το σημείο: Καπνίζει πολύ παραπάνω από 1-2 τσιγάρα την ημέρα! (Ήδη βλέπω τέσσερις γόπες στο τασάκι του και είναι ακόμη 12 μ.μ.) Ως παθούσα του διπλανού γραφείου και παθητική καπνίστρια -αναγκαστικώς- πάλι καλά που έχω έναν τρόπο να διαμαρτυρηθώ δημοσίως. Βέβαια, αναγνωρίζω το ότι διατηρεί ανοιχτό το παράθυρο όταν καπνίζει (εξ ου και η ψύξη η δική του και τα αυχενικά του υπόλοιπου γραφείου) έτσι ώστε να αποδεικνύει το σεβασμό του και σε εμάς τις έρμες αντικαπνίστριες. Ωστόσο, τον έχω ήδη συγχωρήσει λόγω συμπεριφοράς ευγενικού καπνιστή κι έτσι κι εγώ στον ευγενικό καπνιστή αντιδρώ τελευταία ως ευγενική αντικαπνίστρια (μέχρι και καφέ του έχω κάνει να συνοδεύσει το τσιγάρο, να σημειωθεί αυτό!).

Ενδοοικογενειακή βία και διαζύγια είναι θέματα πολύ ευαίσθητα που όλους θα έπρεπε να απασχολούν. Η έρευνα που ετοιμάζω αυτόν τον καιρό αφορά στατιστικά των πολιτικών γάμων στο Δήμο Σταυρούπολης, οι οποίοι παρουσιάζουν αυξητική τάση τελευταία και θα είχε ενδιαφέρον να συνδεθεί το γεγονός αυτό με την αύξηση των διαζυγίων και τα θλιβερά φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας στην εποχή μας.

Σε κάθε περίπτωση, επιφυλάσσομαι να σχολιάσω και να κρίνω στο άμεσο μέλλον, έτσι ώστε κι εσείς αγαπητοί αναγνώστες και blogoφιλοι να μάθετε λίγα παραπάνω πράγματα για το συναισθηματικό και κοινωνικό προφίλ, καθώς και για την εργασιακή συμπεριφορά του Δείμου της καρδιάς σας. Οι ιστορικές και κοινωνικές αναλύσεις, καθώς και οι ευρύτεροι οικονομικοπολιτικοί σχολιασμοί αποκτούν πολύ πιο συμπαγή μορφή όταν συνοδεύονται από ένα πλήρες προφίλ του γράφοντα. Αυτός θα είναι ο δικός μου ρόλος.

ο δείμος του πολίτη είπε...

industrialdaisies, καλώς ήρθες, στην παρέα μας. Έχεις απόλυτο δίκιο. Κι εμείς τώρα παλεύουμε για τα σκουπίδια του ΥΠΠΟ που ούτε ψίχουλα δε μας δίνει. Το δε ποσό ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια όταν τα ομόλογα ξεπερνούν τις εκατοντάδες εκατομμυρίων.

αθεόφοβε, πόσο δίκιο έχεις.

Αχ, αγαπητή συνάδελφε... :)

Dimitris Stefosis είπε...

Περαστικά, Δήμο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ευχαριστώ. Θα ζωντανέψω πού θα πάει.

annamaria είπε...

Περαστικα σου γρηγορα για να μπορεις να παλευεις για οσα ελπιζεις να φτιαξουν!!
(οχι οτι το πιασιματακι θα σε εμποδισει...)

Ανώνυμος είπε...

Ωραία βγήκε η εργασία. Περαστικά, επί τη ευκαιρία.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Λάμπρο, Ανναμαρία τίποτα δε με εμποδίζω να αγαπώ και να πολεμώ. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

Λάμπρο, ευχαριστώ πολύ.

Leigh-Cheri είπε...

Α ρε Δείμο. Από ποστ σε ποστ έχεις πιάσει όλα τα θέματα που χω κατά καιρούς σκοντάψει πάνω τους, με καθόλου ευχάριστες συνέπειες.
Είχα τη δυστυχία να χω κι εγώ ένα νταραβέρι με τις δημοτικές επιχειρήσεις και δεν θέλω να το θυμάμαι καν.
Σχέσεις εργασίας; Απαράδεκτες! ΤΕΒΕ και πελατολόγιο για να διδάσκω Aerobic και παραδοσιακούς χορούς! Ελεύθερος επαγγελματίας δηλαδή. Τελικά έχασα περισσότερα απ`όσα έβγαλα και το αποκορύφωμα που μου βγάλαν να πληρώσω κι ένα πρόστιμο στην εφορία, ενώ είχα φυσικά κάνει φορολογική δήλωση, επειδή λέει δεν κατέθεσα πελατολόγιο. Τα δάχτυλά μου να μύριζα; Κανείς δεν μου χε πει τίποτα.
Το χειρότερο όμως ήταν το εργασιακό περιβάλλον. ΠΙΟ ΑΘΛΙΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ συν κάποιους "άλλους" ανώνυμους (που προφανώς θέλαν να μπουν απ` τα παράθυρα) δεν έχω συναντήσει! Ήμουν και πρωτάρα τελείως, μόλις είχα βγει απ` τη σχολή και νόμιζα ότι ολόκληρος ο κόσμος ήταν ρόδινος;-), και με τέτοιο πόλεμο ακατανόητο για μένα τότε, που δέχτηκα, γυρνούσα κάθε μέρα σπίτι κι έκλεγα (η ηλίθια). Το αποτέλεσμα ήταν να φύγω άρον άρον κι ακόμα και τώρα, αν τους δω από μακριά, αλλάζω πεζοδρόμιο!
Τα πα -αν και όχι όλα- και ...μπα! ΔΕΝ ησύχασα! Γιατί ουσιαστικά, του χάρισα τη δουλειά μου, λες κι είναι λημέρι τους. Αλλά έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στην υγεία μου και σ` αυτό. Ε προτίμησα το πρώτο.

Για τις δημοτικές επιχειρήσεις τυχαίνει να γνωρίζω πολλά. Αφού έγινε το πρώτο βήμα και στήθηκαν και διακινήθηκε μπόλικο χρήμα και σε πολλές τσέπες από κει μέσα, τώρα παν να τις καταργήσουν ανοίγοντας το δρόμο για συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού. Να εισχωρήσουν ουσιαστικά στους δήμους ανώνυμες εταιρίες που θα χουν μάλιστα και το δικαίωμα ν` αποφασίσουν για την διεκπεραίωση ή μη ενός έργου, πχ χαρακτηρισμός πρασίνου μιας περιοχής, κι ακόμη για το πώς και πόσα θα χρεώσουν τους περίοικους! Κι άλλα πολλά. Αλλά ίσως επανέλθω με άλλη αφορμή και περισσότερο χρόνο. Να ευχηθώ να καταλάβουν οι δημότες τι παιχνίδι παίζουνε ερήμην τους και ν` αντιδράσουν; Όνειρα τρελά, απατηλά!!!
Εγώ πάντως, δεν θέλω να έχω ποτέ ξανά και με κανέναν τρόπο ξανά σχέση μαζί τους. Κι ας θα μαι και πάλι άνεργη μετά την Παρασκευή. (Ένα τρίμηνο ήταν η παραμονή μου ως ωρομίσθια στο 8ο Αμπελοκήπων. Αντικαθιστούσα μία έγκυο. Τ` αγάπησα τα μικρά κι αυτά εμένα, αλλά δεν μας ρωτάει κανείς...)

Ξέρω, έγραψα πολλά, αλλά θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα και σ` όλα σου σχεδόν τα ποστ. Νομίζω πως οι λόγοι είναι ευνόητοι. Είναι θέματα που αφορούν τους πάντες, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι. Συγχαρητήρια ξανά.

ΥΓ: Δεν ξέρω η παραπάνω συνάδελφος τι θέλει να πει για τη σχέση πολιτικού γάμου-διαζυγίων, αλλά δε νομίζω ότι σχετίζεται αρνητικά κάτι τέτοιο. Επιφυλάσσομαι όμως.

Leigh-Cheri είπε...

Α! Τι αγενής!
Περαστικά, Δείμο μου. Να γίνεις γρήγορα καλά. Σε χρειαζόμαστε.

ΥΓ: Καλέ, δεν είναι γελοίο που αυτό που παν να κάνουν με τις δημοτικές επιχειρήσεις τ` ονομάζουν "εξυγείανση";

ο δείμος του πολίτη είπε...

Leigh-Cheri, στη δική μας επιχερίηση το πρόβλημα δεν είναι η εισχώρηση ανωνύμων εταιρειών, αλλά το ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν καλύπτει τις δικές του υποχρεώσεις, ενώ όλοι οι δήμοι με τους οποίους έχω επαφή κάλυψαν στο ακέραιο -ενίοτε και πέραν των συμφωνηθέντων- τις υποχρεώσεις τους.

Η συνάδελφός μου -εκείνη είναι μόνιμη, εγώ μετακλητός υπάλληος-
ετοιμάζει δική της έρευνα ακριβώς για τον άλλο πόλο του ίδιου μαγνήτη: την οικογένεια.

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

Gwgw είπε...

Τελικά οι περισσότεροι περαστικά σου είπαν...μάλλον ο κόσμος έχει κουραστεί από όλα αυτά. Μερικοί που είναι "βολεμένοι" έχουν σταματήσει να ασχολούνται. Για να είμαι ειλικρινής όταν έχω τις μαύρες μου και διαβάζω τέτοιου είδους posts και κυρίως πολιτικά λέω δεν πάνε να πνιγούν όλοι, τι με νοιάζει τώρα εμένα;; Στα τσακίδια οι πολιτικοί, τα κόμματα, οι προβληματικές οικογένειες, οι κατεστραμμένοι γάμοι, οι φτωχοί, οι πλούσιοι, τα υπουργεία, η Ελλάδα και γενικότερα όλα τα στραβά αυτής της χώρας. Απίστευτα εγωϊστικό ε; Το χειρότερο είναι ότι είμαι σχέδον σίγουρη ότι πολλά άτομα σκέφτονται μερικές φορές όπως εγώ. Πόσο άσχημο το βρίσκεις αυτό;; Κοιτάζεις μπροστά και επικεντρώνεσαι καθαρά και μόνο στο δικό σου πρόβλημα. Μπράβο σου λοιπόν που ακόμα και με ψύξη ασχολείσαι με όλα αυτά και φυσικά ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ. :)

Catherine είπε...

Μπορεί το σύστημα να θέλει να μας γαλουχήσει υπό την αρχή "εργασία και χαρά" αλλά εμείς, η νέα γενιά, αντιτασσόμαστε...Νέε μου, λυπάμαι που μπλέχτηκες στα γρανάζια του συστήματος και εργάζεσαι... :)
Σοβαρά τώρα, χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που δεν φοβούνται την ευθύνη και παράγουν για το κοινό καλό.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Δείμε,
χαίρομαι που έθιξες το θέμα των απλήρωτων υπαλλήλων του Δήμου Σταυρούπολης. Όχι δεν είμαι υπάλληλος.. σπουδάστρια είμαι (ή μάλλον ήμουν μέχρι εχθές) σε ένα από τα προγράμματα του Οργανισμού Ιρις (video art)... και λέω ήμουν γιατί, χθες που πήγα να κάνω μάθημα κανονικά, μας ανακοίνωσαν απλά και ωραία ότι...κλείνουν...

Τσάμπα οι ώρες που έκανα μέχρι τώρα, όλα μισά τα έχω διδαχθεί..τσάμπα τα λεφτά που έχω δώσει μέχρι τώρα...και πίστεψέ με δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό ... και το πτυχίο??? τί θα γίνει με το πτυχίο που θα παίρναμε στο τέλος???

Καλά κάνω και δεν εμπιστεύομαι Δήμους και επιδοτούμενα (μόνο που σε αυτή την περίπτωση επιδοτούμενο ήταν από εμάς..)
Θέλεις να μάθεις? Πάνε σε μια κανονική ιδιωτική σχολή και μάθε...

Και μετά σου λένε στήριξε τον Δήμο σου...
Περαστικά μου...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αχ, Γωγώ μου, αυτή είναι η ψώρα μου, τι να κάνω. Μέλος μιας δημοτικής διοίκησης (με κάποιο τρόπο), μέλος μιας κοινότητας που βαρέθηκε να στέκει να βλέπει να φεύγουν τα τρένα της ανθρώπινης πόλης κουράστηκα να στέκω παρατηρητής απλός. Ο κόσμος το λέει και κυρίως οι νεότεροι, όσο δεν τους χτυπά την πόρτα.

Κατερίνα, ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμη, δεν ξέρω ποιος κακοήθης είπε ότι η ΙΡΙΣ θα κλείσει. Σαφώς και είναι ψέμα. Η πολιτιστική παραγωγή της ΊΡΙΣ είναι τόση και τόσο παλιά που μόνο δολοφόνος θα το πρότεινε. Τουλάχιστον όσο ασχολούμαι κι εγώ δεν πρόκειται να κελίσει Τα προβλήματά της δεν είναι λίγα είναι η αλήθεια. Το δάνειο που από διοικητικές παραλείψεις πήρε η προηγούμενη διοίκηση και οι οικονομικές ατασθαλίες του ΥΠΠΟ δυσκολεύουν το έργο των εργαζομένων, αλλά να κλείσει στο λέω κατηγορηματικά πως όχι. Κανένα μάθημα δεν πάει χαμένο ούτε και τα δίδακτρα. Κακώς δεν εμπιστεύεσαι δήμους -εδικά διοικήσεις με τις οποίες μπορείς να έρθεις σε επαφή άμεσα κι εύκολα (βλέπω γραφείο δημάρχου κι αντιδημάρχων ή με το δικό μου). Πάντως ξαναπέρνα από εδώ μέσα.

patsiouri είπε...

Περαστικά από καρδιάς!! (και χαιρετίσματα στη σύζυγο...χε χε...)

¨Ομορφο και διαφορετικό πόστ...
Απλήρωτοι...τί πονεμένη ιστορία...ακόμα δέ μου έχει τύχει αυτό...έχω περάσει και περνάω απίστευτα ζόρια ανεργίας ή εκμετάλλευσης αλλά αυτό το λέω, δέν έχω (ακόμα) δουλέψει ούτε ώρα ( εκτός από υπερωρίες βέβαια, το θεωρούμε αυτονόητο πιά..) που να μήν την πληρωθώ...

Σχέση διαζυγίου και πολιτικού γάμου?? Θα με ενδιέφερε να το διαβάσω...

Δηλαδή εγώ που από 15 χρονών έχω αποφασίσει πως η εκκλησία από μένα δέ θα δεί ούτε ένα τσακιστό ευρώ, εκτός από αυτά που φορολογούμαι βέβαια, έχω περισσότερες πιθανότητες να αποτύχω από κάποιον που θα ανέβει τα σκαλιά Της??

Ειλικρινά θα ήθελα να δώ το σκεπτικό...

Και πάλι περαστικά!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μπα, πατσιούρη, δε βλέπω καμία διαφορά σήμερα πια ανάμεσα στον πολιτικό γάμο και το διαζύγιο. Είναι ακριβώς στην ίδια μοίρα. Άσε που επειδή οι θρησκευτικοί είναι περισσότεροι θα έχουν και περισσότερα διαζύγια. Από την άλλη, οι πολιτικοί γάμοι ανήκουν ακριβώς στην ίδια λογική που τα κάνουμε όλα πρόχειρα και γρήγορα, όπως οι περισσότεροι γάμοι σήμερα. Ευχαριστώ πολύ.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Rp 1)oint Muscoril 1x3
και ένα κορίτσι με λεπτά ακροδάκτυλα να σου κάνει μασάζ όπου πονάς και στη φορά που το αίμα πάει για την καρδιά.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Πρώτα η Υγεία μετά τα "θεάματα" Είναι πασιφανές ότι η μη τακτοποίηση σε συγκεκριμένους Δήμους χρηματικών υποχρεώσεων του ΥΠΠΟ αποτελεί εκβιαστική κίνηση των κρατούντων για πολιτικές μεθοδευσεις προς μικροκομματικά συμφέροντα.Ενας υπουργός που ελέγχει την κατάσταση, το έννομο των διεκδικήσεων,και καθυστερεί τις υποχρεώσεις του απλά δεν κάνει την δουλειά του, δεν είναι Υπουργός όλων των Ελλήνων, και αυτό πιστέψτε με δεν αποτελεί διαχρονικό τίτλο τιμής.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το κορίτσι καλή ιδέα είναι. Κατά τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

η ανησυχίες σου που γράφονται εδώ αρκούν, μη νομίζεις, λίγο δεν είναι. Θαυμάζω και την ικανότητα που έχεις να ξεπετάς μερικές εκατοντάδες λέξεις στο πιτς φιτίλι, μια μικρή αφορμή φτάνει. Μπράβο σου.

αυτό με την τοπική αυτοδιοίκηση ενασχόλησή σου, δεν σε κουράζει; προσωπικά δεν θα μπορούσα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ροϊδη μου ευχαριστώ, αλλά για έναν πληθωρικό -στη συμπεριφορά- και πολυλογά τύπο είναι εύκολες οι λέξεις ξέρεις.

Η ενασχόληση αυτή με γεμίζει. Μπορεί σωματικά να κουράζομαι όπως αυτές τις μέρες, αλλά όχι ψυχικά. Έχω την αίσθηση ότι κάτι προσφέρω στη γειτονιά που μεγάλωσα και αγάπησα. Παλεύω όσο μπορώ να την κάνω μια ανθρώπινη πόλη. Βέβαια εξακολουθώ τα μαθήματά μου, γιατί πιστεύω ότι όποιος ασχολείται με την πολιτική/τα κοινά οφείλει να μένει στην παραγωγή.

ShareThis