Συμβουλές προς bloggers

Τελευταία έχω δει μερικά ιστολόγια στα οποία μερικές επιλογές μου προκάλεσαν λίγο γέλιο. Μετά από πέντε (5) περίπου χρόνια στο blogging -ως δείμος- και κάπου 7-8 με διάφορους πειραματισμούς, νομίζω νομιμοποιούμαι να δώσω μερικές συμβουλές στους φίλους bloggers.
1) Φροντίστε λίγο την εμφάνιση/εικόνα του blog σας. Αν μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου/dashboard θα δείτε ότι παραδίπλα από το όνομα του ιστολογίου σας, γράφει κάπου σχεδίαση (βλ. εικόνα). Ο blogger έχει βελτιωθεί πολύ. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες φωτογραφία για background και ταυτόχρονα να επιλέξετε τα χρώματα και τις πλαϊνές στήλες που εσείς επιθυμείτε. Καλό επίσης για όποιον γράφει μεγάλα κείμενα είναι να απλώσει λίγο το χώρο δημοσίευσης (στον ίδιο μηχανισμό). Είναι εξαιρετικά απλό αν και θέλει να πειραματιστείτε λίγη ώρα (βλ. εικόνα).
Αν θέλετε ένα διαφορετικό, ένα δυναμικό template τότε μπορείτε να googlάρετε για template (πχ "free download template for blogger/wordpress" κλπ). Δυναμικό template ονομάζω κάτι σαν το δικό μου, που σε πρώτη ματιά δίνει όλες τις πληροφορίες των πρόσφατων άρθρων και μας βοηθά να επιλέξουμε, όχι το τελευταίο άρθρο, αλλά το Χ.
Αν δε θέλετε κάτι τέτοιο ή δε βρίσκετε κάτι ανάλογο (όσο πιο πρωτότυπο τόσο πιο καλό), μπορείτε μετά την πρώτη παράγραφο του κειμένου σας να "σπάσετε" το κείμενό σας (βλ. εικόνα),  ώστε να εμφανίζεται μόνο ένα μέρος και
μετά με το "περισσότερα"/"συνεχίστε" (ή ό,τι λέξη θέλετε εσείς τέλος πάντων) να εμφανίζεται όλο το κείμενο. Έτσι, το blog σας θα είναι και πιο ελαφρύ και πιο εύχρηστο για όποιον περιηγείται, γιατί θα μπορεί να βολτάρει σε όλο το χώρο και να επιλέξει ακόμα και το προχτεσινό άρθρο (ούτε το σημερινό, ούτε το χτεσινό…).
Επίσης, πολύ καλό κρίνεται να έχετε μία μπάρα επιλογών στην κορυφή με εκείνα που κρίνετε εσείς σημαντικότερα για εσάς. Ο δείμος του πολίτη έχει στην κορυφή κάποιες ενότητες συγγραφικών μου προσπαθειών (ψωνάρα, ξέρω) που παραπέμπουν σε εξωτερικά links.
2) Πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι blogging σημαίνει επικοινωνία. Από μία απλή παρουσία –που θα ανεβάσει τις στατιστικές- κρίνεται καλύτερο να αφήσετε κάποιο σχόλιο. Ένα σχόλιο διαφωνίας είναι ανώτερο από ένα σχόλιο απλής συμφωνίας ή ένα περαστικό βήμα χωρίς χαιρετισμό.  Φυσικά, η αύξηση των σχολίων δεν είναι αυτοσκοπός (δεν αυξάνουν ούτε τα κέρδη μας ούτε βελτιώνουν την εικόνα μας προς άλλους).
Ορισμένοι φίλοι, αφού δουν ότι έχουν δεχτεί αρκετά σχόλια μαζεμένα, προσπαθούν να απαντούν στον καθένα ξεχωριστά ανεβάζοντας τον αριθμό των σχολίων. Παιδιά, δεν είμαστε χτεσινοί. Κανένας δε δίνει πια σημασία στο πόσα σχόλια έχετε να επιδείξετε, κανείς δεν επηρεάζεται από τέτοια τεχνάσματα. Ίσως κάποτε, ναι, όταν ήμασταν στην αρχή, αλλά όχι σήμερα πια.  Καλύτερο είναι να απαντούν σε δύο-τρία μαζεμένα σχόλια, ανάλογα με το μέγεθος της απάντησης.
3) Παλαιότερα συνήθως γινόμασταν μέλη κάποιας ενημερωτικής σελίδες για νέα άρθρα ιστολόγων. Σήμερα, αυτό το κάνει η ίδια η google και οι άλλες εταιρείες. Ο blogger έχει εδώ και χρόνια ετοιμάσει τον "reader" ("αναγνώστης") στα ελληνικά (μοιάζει σχετικά με τις ειδήσεις της boogle). Έχω αντιληφθεί ότι πολλοί φίλοι, αντί να περάσουν εκεί μέσα τις διευθύνσεις των blogs που παρακολουθούν, περιμένουν να περάσει ο blogger για κάποιο σχόλιο και μόνο τότε τον επισκέπτονται, αισθανόμενοι συχνά υποχρεωμένοι για κάποιο σχολιασμό.
Η εγγραφή στον "reader" εκτός από το είναι απλή, βοηθά σαν ένα είδος αποδελτίωσης των άρθρων και των blogs που μας ενδιαφέρουν. Μας τα δίνει έτοιμα στο πιάτο κι εκεί επιλέγουμε ποιο θα διαβάσουμε ή θα σχολιάσουμε. Είναι απλό και μας κρατά σε επαφή χωρίς υποχρεώσεις. Ανάλογα προγράμματα έχουν όλες οι εταιρείες.
4) Όταν γράφετε, καλό είναι να επιλέγετε μικρότερη σε μέγεθος γραμματοσειρά (βλ. εικόνα). Ο blogger δεν έχει μεγάλη ποικιλία σε γραμματοσειρές, αλλά έχει ικανοποιητικά μεγέθη. Ως καλύτερο μέγεθος προτείνεται όχι την "κανονική", αλλά τη "μικρή" (βλ. εικόνα). Απλώνεται καλύτερα το κείμενο και γίνεται πιο ευανάγνωστο. Δεν έχουμε όλοι… πρεσβυωπία για να χρειαζόμαστε τέτοια μεγέθη χαρακτήρων.

28 έκριναν :

Marina είπε...

Καλημέρα. Χαχα! Καλά τους τα λές. Ομως είναι και αρχάριοι στο θέμα παρουσιασης προφίλ..όλοι έτσι ξεκινανε..στη πορεία θα μάθουν.
Ωραία όμως θα ήταν αν πετύχεις κάποιο μπλόγκ τέτοιου τύπου, να το παραπέμπεις με link σε αυτό το άρθρο σου..Απο κάπου να ξεκινήσουν οι αδαείς.

Ανώνυμος είπε...

Μάρκετινγκ και στα μπλογκ Δείμο; Καλές οι συμβουλες σου και νομίζω ότι λίγο πολύ οι περισσότεροι θα τις ακολουθήσουμε. Αλλά το περιεχόμενο; Μακάρι να έβρισκα δέκα μπλογκς με περιεχόμενο σαν το δικό σου και του thinks για παράδειγμα κι ας ήταν το φαίνεσθαι για γέλια...

Την καλημέρα μου.

akrat είπε...

καλημερούδια

ωχ για μένα θα τα λες....


εγώ κάνω γενικά την πλάκα μου στα μπλογκ

πολύ σπάνια γράφω ΚΑΘΑΡΑ τις απόψεις μου ...

κανένα ποιήμα... τίποτα πολιτικό σπάνια ....

για την αισθητική ψιλοβαριέμαι...

πάντως το μπλογκ σου είναι πολύ ωραίο..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μαρινάκι, όλοι ξεκινήσαμε με πάθος και ακολουθούσαμε συμβουλές παλαιότερων ή ατόμων που είχαν χρόνο να ασχοληθούν. Πάντως η πρότασή σου είναι καλή.

Τελευταίε, καλή σου μέρα. Δεν ξέρω αν είναι μάρκετινγκ. Αλλά, ρε φίλε, βαρέθηκα να βλέπω υπέροχα κείμενα χαμένα σε χάλια χώρο που τελικά καταντά και κουραστική η ανάγνωση. Δεν είναι απλά φάινεσθαι, αλλά μία παρουσίαση που αναδεικνύει το είναι και βοηθά τον αναγνώστη.

Αλλά στο κάτω κάτω είμαστε εδώ μέσα για να εκφράσουμε την άποψή μας. Τι νόημα έχει να την εκφράζουμε, αν δε μας ακούει κανείς; Ας φτιάξουμε λίγο την εικόνα μας, ας φτιάξουμε λίγο τα κείμενά μας κι ας αρχίσουμε το διάλογο. Σ' ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια.

akrat, άλλους είχα είναι η αλήθεια στο νου μου. Πάντως όλοι την πλάκα μας κάνουμε, δε βγάζουμε και λεφτά από εδώ μέσα. Πάντως το δικό μου blog δεν αποτελεί πρότυπο προς μίμηση. Εξάλλου, όπως είπε εχθές κι ένας φίλος, γράφω πολύ μεγάλα κείμενα (είπε και για την ποιότητα, αλλά το αφήνω ως υποκειμενική κρίση). Έχω φάει πάρα πολλές ώρες για να το κάνω όσο πιο λειτουργικό, ελαφρύ και μικρό γίνεται. Υπάρχουν και ευκολότεροι τρόποι.

Θανασης Ξ. είπε...

Δήμο, δεν είμαι τόσο επιδέξιος για να ανεβάσω κάτι έξω απ' τις στάνταρ επιλογές του ίδιου του blogger (για την εμφάνιση).

Το εικονίδιο που πατάς για να σπάσεις την ανάρτηση μετά την πρώτη παράγραφο (που το ζηλεύω κι εγώ) η δική μου οθόνη ΔΕΝ μου το δείχνει. Γιατί;; Πρέπει κάτι να ενεργοποιήσω;;...

kapetanios είπε...

ένας από τους λόγους που έφυγα από το blogspot ήταν και η δυσχρηστία του. Στα χρόνια όμως που ακολούθησαν έχει βελτιώσει/πλουτύνει αρκετά τις επιλογές του

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θανάση, δεν ξέρω γιατί δεν εμφανίζεται. Σίγουρα εργάζεσαι στο "σύνθεση" κι όχι στο "HTML"; Αλλά η σελίδα σου κάνει από μόνη της μου φαίνεται το "σπάσιμο".

Καπετάνιε, έμαθα να δουλεύω την HTML, ακριβώς για αυτό το λόγο. Σήμερα ο blogger είναι πολύ εύχρηστος. Θέλει όμως και πειραματισμούς.

yannidakis είπε...

βρισκομαι στο blogspot εδω και σχεδον ενα χρονο, ομως η πορεια μου στο blogging μετρα σχεδον 5 συνεχομενα χρονια!
Θα μπορουσαμε να προσθεσουμε πολλες ακομα συμβουλες, καθως καλο ειναι να κατανοησουν ολοι οτι κατεχουν ενα πολυ σημαντικο εργαλειο και καλο ειναι να το αξιοποιουν καταλληλα :[

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Είσαι δάσκαλος μ' όλη τη σημασία της λέξης!

thinks είπε...

Αγαπητέ Δήμο, καλές συμβουλές. Εγώ πάλιβ'αζω στο μπλογκ μου την λίστα με τις λετευταίες αναρτήσεις των μπλογκ που μου αρέσουν και έτσι όποτε βλέπω νέα ανάρτηση πάω και διαβάζω. Έτσι αυξάνω και τον μετρητή των φίλων μου, και ξέρουν ότι πέρασα, αν έχουν το εργαλείο που δείχνει από που έρχονται οι επισκέπτες (πόσους ξέρετε στην Ιταλία, ε; ναι, ναι, αυτό το σχόλειο έρχεται από την Αθήνα). Αφήνω σχόλια μόνο σε κείμενα που με ενδιαφέρουν ή/και μου αρέσουν, οπότε όσοι διαβάζετε σχόλιά μου συνέχεια στα μπλογκ σας, φταίτε εσείς!

Και με την ευκαιρία του θέματος, Δήμο ωραία η καινούργια φωτογραφία της πέννας στο μπακ γκράουντ αλλά έχει δύο προβληματάκια. Το πρώτο είναι ότι το κύριο θέμα και η ομορφιά της φωτογραφίας κρύβεται πίσω από το κείμενο. Το δεύτερο είναι ότι οι διαστάσεις της φωτογραφίας είναι 1277x955 πίξελς και το έχεις νάλει να επαναλαμβάνεται και οριζοντίως και καθέτως αν είναι μικρότερο από την οθόνη του χρήστη.

Οι δικές μου οθόνες ειναι
1960x1280
1960x1080
1440x900
και
1280x1024
πράγμα που σημαίνει ότι για μένα η φωτογραφία επαναλαμβάνεται λίγο και οριζόνια και κάθετα, περισσότερο ή λιγότερο.

Με την σημερινή τεχνολογία προτείνω μια φωτοραφία 1960x1280 η οποία σαν κάδρο να φαίνεται ικανοποιητικά κι αν κοπεί στο 1024x800 από την πάνω αριοστερή γωνία, και να μην έχει θέμα που να κρύβεται από το κουτί του κείμενου. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κοντρόλ του designer για να την κάνεις σταθερή ώστε να μην επαναλαμβάνεται καθώς κατεβαίνουμε προς τα κάτω.

Τέτοια μεγάλη φωτογραφία πρέπει και να περάσει από Photoshop για να μηνείναι πάνω από 100-150Κ.
:-)

Θανασης Ξ. είπε...

Το βρήκα μόνος Δήμο. Έπρεπε να ενεργοποιήσω τον 'νέο' editor...

Ανώνυμος είπε...

για τα δικά μου δεδομένα και γούστα,το blog σου είναι απαράδεκτο αισθητικά.Το διαβάζω όμως γιατί μου αρέσουν πάρα πολύ τα κείμενα σου.Ναι,παίζει ρόλο το template κάθε blog για τον κάθε αναγνώστη,είναι σημαντική η επιλογή της "βιτρίνας" του κάθε blog.Αν κάποιο blog κουράζει απωθεί τους αναγνώστες και μειώνεται η αναγνωσιμότητα του.

προσωπικά επειδή διατηρώ blog και ας υπογράφω εδώ ως ανώνυμος,δεν μου καίγεται καρφί για το αν κάποιος θα μπει στη διαδικασία ή όχι να σχολιάσει τα post μου.Βέβαια το feedback των ανθρώπων που διαβάζουν τα καθημερινά μου κείμενα με ενδιαφέρει δεν μου είναι αδιάφορο.

μπορεί να έχει αναγνωσιμότητα το blog μου και να μην υπάρχουν σχόλια,το ότι κάποιος διαβάζει τι γράφω εγώ δεν τον κάνει υποχρεωμένο να μου γράψει κάτι,εκτός και αν διαβάζοντας τα κείμενά μου αισθάνεται πραγματικά ότι θέλει να μου αφήσει σχόλιο σε κάποιο post μου.

αυτό που είναι το σημαντικό για όλους μας είναι η απίστευτη διαδραστικότητα αυτού του θαυμαστού μέσου του 21ου αιώνα,του internet,και βέβαια η ισχυρή δύναμη των blog.

και,για να γυρίσουμε στα των blog,εγώ θέλω να γράφω και ας μην με διαβάζει κανείς.Δηλαδή,να το πω διαφορετικά....για μένα γράφω για κανέναν άλλον....έτσι πρέπει να κάνει ο καθένας μας πιστεύω και όχι να γράφουμε για να βλέπουμε τα σχόλια στα post μας να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο,δηλαδή,να γράφουμε για τους άλλους.

τα blog είναι η μαγεία των σκέψεών μας,η εξωτερίκευση του εαυτού μας...

diva είπε...

Όχι πως ξέρω και πολλά από μπλόγκινγκ [..] αλλά τέλος πάντων:
1. η αισθητική του καθενός είναι υποκειμενική
2. καλό είναι να υπάρχουν how to [ο πειραματισμός σημαίνει εξέλιξη]
3. υπάρχει υλικό για όλα τα γούστα και ο καθένας έχει το κοινό του
4. κανείς δε γράφει απλά για τον εαυτό του [θα τα κρατούσε στο μηχάνημα του] /γράφουμε γιατί μας αρέσει να έχουμε κοινό στις σκέψεις μας/ παρέα
5. το μπλόκινγκ [από ό,τι ακούω, εγώ δε ξέρω..] πέρασε τη βρεφική και παιδική ηλικία [too personal, too many comments] και γίνεται όλο και πιο θεματικό με την έννοια πως και ο γράφων και ο αναγνώστης θέλει "καλό" περιεχόμενο
6. αυτά. εμένα μ'αρέσει να γράφω να υπογράφω και να με διαβάζουν. επίσης μ'αρέσει να διαβάζω κι άλλους.
ευχαριστώ
γεια σας

ο δείμος του πολίτη είπε...

yannidakis, σίγουρα είναι πολλά αυτά που θα μπορούσαμε να καταγράψουμε. Δεν είμαι τεχνικός, αν κι εύκολα πια μπορώ να στήσω μια σελίδα και συνεχίζω τα πειράματά μου...

Άσκαρ, μερικές συμβουλές αισθητικής και γραφής. Πειραματισμός και περιέργεια χρειάζεται μόνο. Α, ναι κι ελεύθερος χρόνος.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Thinks, είναι κι αυτό μία λύση. προσωπικά τις αναρτήσεις φίλων τις έχω για να διαφημίζω τους φίλους μου (αν και τώρα για λόγους μήκους της σελίδας, έχω μόνο 5 αναρτήσεις). Ο reader μπορεί να ελέγχει εκατοντάδες ιστολόγια καθημερινά (δεδομένου ότι δε σηκώνουν όλοι μαζί άρθρα). Προσωπικά ο δικός μου αναγνώστης ελέγχει πάνω από 200 ιστολόγια και μπορώ την επομένη να δω ότι σήκωσες πχ ένα άρθρο στις 2 το πρωί που κοιμόμουν.

Το πρόβλημα το ξέρω, αλλά γμτ αν δεν επαναλαμβάνεται, θα μένει μισή η οθόνη σε πλήρη ανάπτυξη... Αναζητώ λύση σε άλλη κατεύθυνση. Βλέπεις, αποφεύγοντας το κείμενο (στην ουσία το φόντο της ανεπτυγμένης ανάρτησης) χάνονται τα γράμματα λόγω των πολλών λεπτών διαφορετικών αποχρώσεων του κύριου φόντου. Δε λειτουργώ με τον designer (προσωπικά). τον έχω εγκαταλείψει, γιατί ένα τέτοιο δυναμικό template (με τέτοια μορφή για τις αναρτήσεις), δεν επιτρέπεται στην αυτόματη σχεδίαση (είναι ασύμβατα). Δουλεύω απευθείας με την HTML.

Θανάση, δεν είναι πιο εύχρηστο και πιο ελαφρύ έτσι;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ανώνυμε, αφού σ' ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια (ως προς το σημαντικότερο τμήμα που είναι τα κείμενα), δε γίνεται λόγος απλά για βιτρίνα -κι αν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο νωρίτερα, μάλλον είχα κακή διατύπωση. Το template έχει σημασία και για την ταχύτητα και για την ευκολότερη πρόσβαση κάποιου σε παλαιότερο post. Η αισθητική είναι κάτι υποκειμενικό αφού σε αυτή βγαίνει κι ένα κομμάτι προσωπικότητας και αντίληψης του ατόμου για τον ηλεκτρονικό του χώρο. Η πένα πχ για μένα έχει τη δική της σημασία αφού συνέχεια γράφω και στο χέρι έχω πάντα μία πένα και μόνο.

Το σχόλιο δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι όμως μέσω της επικοινωνίας. Αλλιώς σταματάμε να μιλάμε για blog αλλά για απλό πληροφοριακό site. Διάλογος και blogging σημαίνει σχολιασμός (κι ίσως και διαφωνία). Αλλά, επαναλαμβάνω, τα σχόλια δεν είναι αυτοσκοπός ούτε η αύξηση των στατιστικών..

diVa, ξέρεις καλά ότι για μένα η άποψή σου -ειδικά στα τεχνικά ζητήματα- έχει ιδιαίτερη σημασία με τους πειραματισμούς και το χρόνο που επενδύεις.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Σ'έπιασε το δασκαλίστικο, κ.καθηγητά μου;

Δεν λέω, βέβαια, καλώς τα γράφεις, αλλά να..εγώ χρειάζεται αν διορθώσω, κάτι ή θα κάτσω να ψάξω αυτά που γράφεις;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπίθα, εσύ είσαι αδιόρθωτος!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Σε ορισμένα, ναι, είμαι "δύσκολος"...
Αλλά και οι ατέλειες, έχουν την χάρη τους.

ellinida είπε...

Δεν έχεις κι' άδικο, μερικά μπλογκ είναι κακόγουστα σε σημείο αηδίας και κάποια "τσικό" τόσο φορτωμένα με λινκς, γκατζετάκια και άλλα διάφορα που αναβοσβήνουνε που κουράζεσαι να τα βλέπεις μόνο.
Εγώ πάντως αυτή την εποχή είμαι σε φάση "η απλότης είναι μισή αρχοντιά".

VAD είπε...

Φίλε Δείμε,δεν εχω ιδέα απο τεχνικά,"ασπρο χαρτί,μαυρα γράμματα",έλεγε η μάνα μου,εγω μόνο γράφω,τα υπόλοιπα ειναι θέμα του εν Ελλάδι τεχνικού επιτελειου μου...
Πέρα από την πλάκα,γράφουμε για το κέφι μας και όχι για τις μετρήσεις...

Καλημέρα από Χαρτούμ...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σπίθα, εσένα θα σου κάνω ιδιαίτερο, μην ανησυχείς.

Ελληνίδα, δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής. Κατανοώ τι εννοείς (εξάλλου κι εγώ διαφημίζω διάφορα). Είναι πρακτικά θέματα καλή μου ή ζητήματα επικοινωνίας.

VAD, συμφωνούμε απολύτως, γράφουμε για την πλάκα μας, για να επικοινωνήσουμε. Οι μετρήσεις δε σημαίνουν τίποτα, αλλά στον καθένα αρέσει να τις βλέπει να μεγαλώνουν. Το θέμα είναι να διατηρήσει το ύφος και την ποιότητα γραφής του.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Τώρα...αρχίζω και ανησυχώ !

Dee Dee είπε...

Σε καποια συμφωνω δειμο μου

αν και δεν νομιζω να παιζει ρολο το ποσα χρονια blog-αρεις για να γνωριζεις καποια πραγματα. Ειμαι κι εγω σχετικα παλια εδω μεσα, αλλα πολλα τα εμαθα τωρα μεσα απο την αναρτηση σου :)
Δεν ηξερα πως να "σπαω" μια αναρτηση. Εχω σκεφτει κατα καιρους να το κανω, επειδη το εβλεπα αλλου, αλλα δεν ειμαι σιγουρη ακομα αν θελω τελικα.

Στα σχολια υπαρχουν φορες που απανταω "μαζικα" κι αλλες φορες που απανταω με ενα σχολιο για τον καθενα. Νομιζω οτι ειναι μικρη η διαφορα στην "αυξηση" του αριθμου των σχολιων, τουλαχιστον στο δικο μου μπλογκ που εχω συγκεκριμενους αναγνωστες :)

Αυτο που βλεπω να βγαινει απο κατω απο καποιες αναρτησεις που λεει "δειτε επισης" πως το βαζουμε; αυτο εψαχνα μια φορα αλλα δεν το βρηκα.

Και θα ηθελα να τελειωσω οτι αν καποιος ευχαριστιεται να απανταει σε εναν εναν για να φαινονται περισσοτερα τα σχολια του και τον ευχαριστει αυτο....let it be :)
Υπαρχουν πολλοι τροποι να καλυψουμε ο καθενας μας τις ανασφαλειες του. Μην περιμενεις να εχουν ολοι τις δικες σου αμυνες απεναντι στα πραγματα:)

Κι εξαλλου αν καποιος ειναι σχετικα νεος, δς του τον χρονο που ειχες στην αρχη για να συνειδητοποιησεις και να απομυθοποιησεις καποιες καταστασεις εδω μεσα. Ολοι θελουμε τον χρονο μας.

Σου ευχομαι ενα υπεροχο Σαββατοκυριακο δειμο μου!

Dee Dee είπε...

πω πωωωω εκθεση εγραψα :)
Και να φανταστεις οτι θα εγραφα κι αλλα αν δεν βιαζομουν :):):)


φιλιαααα

ο δείμος του πολίτη είπε...

Dee Dee, για μερικούς έχει πολύ μεγάλη σημασία ο αριθμός σχολίων. Δε με ενοχλεί, αλλά είναι κάπου αστείο. Σίγουρα πάντως θα τύχει να απαντηθούν ένα-ένα (ανάλογα πώς τα λαμβάνεις).

Το "δείτε επίσης", είναι ουσιαστικά είναι άλλο widget που πρέπει να επιλέξεις από τη σχεδίαση. Προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου, γιατί χαλάει την ενότητα κειμένου-σχολίων.

Dee Dee είπε...

Ηρθα βιαστικα το Σαββατο αλλα δεν προλαβα να απαντησω:)

Γυρισε λιγακι τον χρονο πισω και θυμησου οταν πρωτοανοιξες το μπλογκ σου. Δεν θελαμε κι εμεις να εχουμε πολλα σχολια;; Εξισου αστειο ηταν και τοτε, αλλα το καταλαβαμε στην πορεια :) Ετσι θα το καταλαβουν και οι αλλοι. Θελουν τον χρονο τους οπως ειπαμε :)

Εχω βρει πολυ ωραιες προτασεις στο "δειτε επισης", δεν νομιζω οτι χαλαει τη συνοχη της αναρτησης. Αλλα περι ορεξεως....κολοκυθοπιτα, που λενε :)

Καλη εβδομαδα!!!!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλή σου εβδομάδα, Dee Dee. Μερικές φορές το "δείτε επίσης" είναι βολικό για προηγούμενες αναρτήσεις, ειδικά για κάποιον που χρησιμοποιεί τον "αναγνώστη" και ανοίγει μόνο σε ένα συγκεκριμένο post και δεν έχει δει προηγούμενες αναρτήσεις. Επειδή προσωπικά έχω τουλάχιστον 6 posts στην αρχική σελίδα, το κρίνω ως μη απαραίτητο. Αλλά, είπαμε περί ορέξεως...

ShareThis