Οι εκλογές στο δήμο Παύλου Μελά


Οι εκλογές στο δήμο Παύλου Μελά, μάλλον ακολούθησαν την πεπατημένη όλων των εκλογικών αναμετρήσεων. Για όσους δε γνωρίζουν σημειώνουμε ότι ο δήμος Παύλου Μελά είναι κατεξοχήν μεσοαστικός με μέσα γενικώς εισοδήματα και αποτελούσε πολιτικά παραδοσιακά το προπύργιο των προοδευτικών δυνάμεων με κυρίαρχο του ΠΑΣΟΚ και σχετικώς υψηλά ποσοστά του ΚΚΕ.
Οι πίνακες που ακολουθούν δίνουν τη σχηματική απεικόνιση:
 Αξιοπρόσεκτο είναι ότι μόνο ο κεντρικός δήμος έδωσε υψηλά ποσοστά στη ΝΔ (τον Ιούνιο), ένα παραδοσιακό προπύργιο της ΝΔ απαρτιζόμενο από παλιούς κατοίκους του κέντρου, συντηρητικούς ως επί το πλείστον. Σημειώνουμε ότι και στον ομώνυμο δήμο ο ΣΥΡΙΖΑ το Μάη είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη.
 πηγή: Υπουργείων Εσωτερικών
επεξεργασία δεδομένων και πινάκων: Δήμος Χλωπτσιούδης

4 έκριναν :

teleytaios είπε...

Πολύ καλή δουλειά και παρουσίαση. Μπράβο.

Μια μικρή ένσταση μόνο. Στο δεύτερο πίνακα ίσως πρέπει να αλλάξεις τον τίτλο ως προς τους μήνες (αντί Μαΐου - Ιουνίου σε Ιουνίου - Μαΐου) γιατί μπερδεύεται ο αναγνώστης.

Την καλησπέρα μου.

akrat είπε...

μας φώτισες τα μάλα...

εύγε

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κατατοπιστικοί οι πίνακες, μπορείς να οδηγηθείς σε αρκετά συμπεράματα. Μου έκανε εντύπωση ο πρώτος σχετικά με τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ. Η δήμος Θεσσαλονίκης πάλι... Αφού σε όλη την περιφέρεια εξακολουθεί να εκλέγεται ο Ψωμιάδης τι περιμένεις..
Την καλησπέρα μου..!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κώστα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τη συμβουλή (θα την ακολουθήσω).

akrat, τι να κάνουμε, αυτό έβγαλε η κάλπη...

Κουφετάριε, ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι πολύ ιδιόμορφος. Το Μάιο επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή το συντηρητικό στρατόπεδο διασπάστηκε σε φιλελεύθερα σχήματα, ΝΔ και ΑΝΕΛ, που όλοι μετά επέστρεψαν στο μητρικό κόμμα.

ShareThis