Παγωμένη Πέμπτη

photo by Rete Saunders
Δεν ξέρω... Σήμερα ξύπνησα παγωμένος. Δεν φταίει που δεν έχω πετρέλαιο σπίτι ή 10€ στην τσέπη, δεν φταίει που κάνει κρύο... Εχτές μου τσαλαπάτησαν κάθε αξιοπρέπεια.
Με ένα νόμο ενός μόλις άρθρου τερτίπια νομικίστικα ώστε να επιβληθεί η θέση τους, ξεφτίλισαν την ίδια την αστική τους δημοκρατία, καταπάτησαν την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και άλλων δικαστικών οργάνων, έδειξαν τα νύχια τους με συνειδητές πραξικοπηματικές πρακτικές και προσπάθειες ορισμένων αιρετών εκπροσώπων (ποιον εκπροσωπούν τελικά;) να ισορροπήσουν σε δύο βάρκες (βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ) την ώρα που ο λαός ήδη βρίσκεται στο νερό και βουλιάζει.
Μιλάμε για κυβέρνηση εσχάτης μειοψηφίας. Από τόσους βουλευτές μόνο οριακά ψηφίστηκε το μνημόνιο ΙΙΙ (κάτι σε σίκουελ θυμίζει, αλλά είναι τόση η οργή που απαξιώ να κάνω τέτοιους παραλληλισμούς). Μιλάμε για μία κυβέρνηση εσχάτης προδοσίας της δημοκρατίας. Πρόδοσαν τη λαϊκή εντολή, πρόδωσαν το προεκλογικό συμβόλαιο με τους πολίτες, που κατέστησαν υπηκόους, πρόδοσαν το ίδιο το Σύνταγμα και τις αποφάσεις της -ανεξάρτητης τάχα- δικαστικής εξουσίας καθιστώντας τη νομοθετική εξουσία έρμαιο των διαγραφών και των απειλών προς τα μέλη της. Καταπατούν τη λαϊκή -αντιμνημονιακή- εντολή των εκλογών. Βιάζουν το παρόν μας με αναδρομική ισχύ και σβήνουν το μέλλον μας…
Κάθε κράτος αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής δραστηριότητας ακόμα και στα πλέον φιλελεύθερα. Κάθε κράτος αποτελεί το νομοθετικό κι εκτελεστικό υποστηριχτή των οικονομικών ελίτ. Ο νεοφιλελευθερισμός από καιρό διεκδικεί μείωση του κράτους, διάλυση της κρατικής πρόνοιας και περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας του κράτους (εκτός εκείνων των στοιχείων που δε θέλουν οι επιχειρηματίες και όσων δράσεων τους τροφοδοτούν οικονομικά).
Τα κρούσματα φαυλότητας και διαφθοράς που έρχονται στο φως εκθέτουν τους πολιτικούς διαχειριστές - και το βέβαιο είναι ότι έχουμε δει μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Αυτή είναι η μία πλευρά του ζητήματος, που ανάγεται περισσότερο στην ελληνική ιδιομορφία και τις στρεβλώσεις που υφίστανται στη χώρα μας. Υπάρχει όμως και η ουσία των πολιτικών επιλογών, που συνδέεται με την επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων, του κράτους πρόνοιας και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, γεγονός που αποτυπώνεται σε όλη την Ευρώπη.
Η μειοψηφική κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, απεργάζεται την κοινωνική καταστροφή, αποδιοργανώνει τη δημοκρατική λειτουργία, απομακρύνει τη χώρα από την Ε.Ε. και αναζητεί ερείσματα στην υποστήριξη του ξένου παράγοντα. Για την υλοποίηση του ταξικού πολέμου που ξεκίνησε στο όνομα του χρέους και με την υιοθέτηση της πολιτικής λιτότητας κι εσωτερικής υποτίμησης, απαξιώνει το Σύνταγμα, τη δικαστική εξουσία, τη νομοθετική εξουσία, τη βούληση του λαού.
Το βασικό ιδεολόγημα για την επίθεση αυτή είναι το νεοφιλελεύθερο οικονομικό δόγμα με το τρίπτυχο: αποκρατικοποιήσεις, απορρύθμιση αγορών, λιγότερο κράτος.
Και τούτο συμπληρώνεται με πολιτικές φορολογικές που όχι μόνο δε βγάζουν από τη χώρα από το αδιέξοδο, αλλά έχουν σαφή στόχο τη διάλυση της μεσοαστικής παραγωγικής διαδικασίας, τη μετατροπή των μεσοαστών σε υπαλλήλους και το χάρισμα όσων τομέων κάλυπταν οι μεσοαστοί (επιχειρηματίες και δημόσιοι υπάλληλοι) σε ιδιώτες. Εξάλλου, οι μεσοαστοί τα τελευταία χρόνια όλο ζητούσαν περισσότερη εξουσία, περισσότερη ελευθερία, περισσότερη μόρφωση και δικαίωμα λόγου, περισσότερη δημοκρατία. Τώρα πια θα έχουν να ζητούν μόνο περισσότερο ψωμί (πού χρόνος για διεκδικήσεις)...
γράφτηκε για το eklogika.gr

21 έκριναν :

teleytaios είπε...

Δήμο, όλοι μας ξυπνήσαμε παγωμένοι. Πράγματι, μιλάμε για μια ψήφο που δόθηκε εν μέσω εκβιασμών, θολού τοπίου και χωρίς καμία αίσθηση σοβαρότητας νομίζω. Έχεις δίκιο όταν λες πως η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση εσχάτης μειοψηφίας, θεωρώ ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και μάλιστα πιο σύντομα από όσο φανταζόμαστε...

Την καλησπέρα μου.

αθεόφοβος είπε...

Ειλικρινά μετά από ΔΥΟ πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, η τελευταία μάλιστα προ 4μήνου λόγω της γνωστής άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να επωμιστεί κυβερνητικές ευθύνες, απορώ πως μπορείς να γράφεις για "μειοψηφική κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση"
Επειδή το λέει ο Τσίπρας που ζητάει μετά από 4 μήνες ξανά εκλογές;
Μήπως πρέπει να καθιερώσουμε εκλογές κάθε τρίμηνο καλύτερα;
Εκτός βέβαια από το καλοκαίρι που είναι "τα μπάνια του Λαού" που έλεγε και ο Ανδρέας!
Αμ το άλλο το " εσχάτης μειοψηφίας ";
Φαίνεται μάλλον πως θεωρείς ως πλειοψηφία τα 110 ΟΧΙ έναντι των 153 ΝΑΙ
Μάλλον λοιπόν τα 110 αποτελούν μειοψηφία και όχι βέβαια έσχατη.
Λάθος όμως έκανα, είναι 128 γιατί ξέχασα και τους 18 της αντιμνημονικής Χρυσής Αυγής!

Ανώνυμος είπε...

αθεόφοβε, μήπως θα σε διευκόλυνε να καταλάβεις τι σημαίνει "εσχάτη μειοψηφία" αν αφαιρούσες από τους 153 ΝΑΙ και τους 50 που παίρνει χαριστικά το πρώτο κόμμα;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κώστα, εύχομαι οι εξελίξεις να σημάνουν γρήγορα την αναχώρηση της κυβέρνησης και την αλλαγή της μέσω εκλογών διότι άλλες εξελίξεις θα είναι πολύ χειρότερες φοβάμαι για την ίδια την κοινωνική συνοχή.

Αθεό, η μειοψηφική κυβέρνηση φαίνεται από τον τρόπο που συστάθηκε (προγραμματικές δηλώσεις που δεν τηρήθηκαν), από τους εκβιασμούς ακόμα και προς τους βουλευτές μέλη τους (δηλαδή η ίδια η πολιτική ελίτ εκβιάζει την πολιτική ελίτ σα να μιλάμε για παιδάκια) και προδότες της λαϊκής ετυμηγορίας (αφού άλλα υπόσχονταν προεκλογικά κι άλλα πράττουν σήμερα, αφού οι αντιμνημονιακοί Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης υπέγραψαν το νέο μνημόνιο και σε λίγο και τον προϋπολογισμό).

Αν και συνήθως οι ανώνυμοι μπαίνουν για να με βρίζουν, τούτη τη φορά συμφωνώ με τον ανώνυμο.

akrat είπε...

καλησπέρα Δήμε

σε καταλαβαίνω απόλυτα...

άκου όμως τι ένιωσα χτες από όξω...

είχαμε μια ψυχική αδυναμία μια πίκρα μια απογοήτευση.... και ξάφνου με τα πρώτα δακρυγόνα με την πρώτη βροχή λες και καθόρισε ο ουρανός...

μια θέληση ένα φρόνημα.... ένα πάθος μια αγαλίαση.... ήταν και το ΠΑΜΕ που έκατσε.... !!!!!! αυτό το τελευταίο ότι ήταν κοντά μας ΆΛΛΑΞΕ το φρόνημα και ήρθε από την Αμαλίας... Και μας γέμισε μια χαρά.... ΠΑΜΕ ΕΠΑΜ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ούλοι μαζί....

γιατί ναι ρε γμτ.... στην πάλη δεν με νοιάζει τι είναι ο άλλος.... την ανάσα και το χέρι του ζητάω....

αυτά συν τους 153 συν το χρηματηστήριο σήμερα συν ότι από όξω δεν είναι καλά τα μηνύματα

ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ...

και κάτι τελευταίο.... βρε....

οι μάχες χάνονται αλλά οι πόλεμοι μπορεί να κερδιθούν....

χτες χάθηκε και λόγω καιρού.... απίστευτο νερό.... τόσο που λέγαμε δεν μπορεί το κάναν με χημικά μέσα....

ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ...

αθεόφοβος είπε...

Δείμο μου από ότι διαπιστώνω στην απάντηση σου στον Κώστα θέλεις μετά μόλις 4 μήνες νέες εκλογές!
Ας πούμε λοιπόν ότι γίνονται και έρχεται πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 38%.
Αυτοδυναμία δεν θα έχει, θα αποποιηθεί βέβαια και το bonus των 50 εδρών μιας και συμφωνείς με τον ανώνυμο αλλά επίσης επειδή είναι (ή ήταν;) υπέρ της απλής αναλογικής, αλλά θα πρέπει να φτιάξει και κυβέρνηση.
ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ είναι μνημονιακοί οπότε απορρίπτεται εκ προοιμίου η συνεργασία μαζί τους, το ΚΚΕ δηλώνει και διαδηλώνει μόνο του και χώρια από όλους οπότε δεν μένει παρά η συνεργασία με τους καμένους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή.
Κατάλαβες λοιπόν γιατί είπε ο Λαφαζάνης ότι δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τα χτεσινά ήταν μία γλύκα. Μάλλον, akrat θα συνταυτιζόμουν με ένα κίνημα "ανταρτογιαουρτώματος" και γιουχαϊσματος όπως προ έτους πε΄ριπου. Ένα κίνημα που μην τολμά βουλευτής μνημονιακός ή του πελατειακού κράτους να εμφανιστεί σε πόλη ή χωριό. Να τους κυνηγούν τα κινήματα πολιτών, τα κοινωνικά κινήματα και οι τοπικές αρχές όπου κι αν βρεθούν. Έτσι ρίξαμε το ΓΑΠ και τον Παπαδήμο (εμμέσως αυτόν) έτσι και το Σαμαρά.
Η κοινωνία της αλληλεγγύης όσο προχωρά ριζοσπαστικοποιεί τον κόσμο και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό νέο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αθεό, δε συμμερίζομαι σενάρια, δε θέλω καν να μπω στη λογική αυτή. Τις 50 έδρες δεν μπορεί να τις αποποιηθεί. Προσωπικά περιμένω να κατατεθεί πρόταση για απλή αναλογική και αν δεν προταθεί σύντομα τότε θα ασκήσω σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ. Για μένα είναι βασικό ζητούμενο η απλή αναλογική γιατί κάθε τι άλλο είναι νοθεία της λαϊκής βούλησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ -κι εγώ πιστεύω ότι- δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει για πολλούς λόγους. Σύντομα θα καταθέσω σχετικά ζητήματα σε νέα άρθρα.
Ωστόσο, δεν ξέρω αν θέλω εκλογές. Αν οι εκλογές είναι το μόνο μέσο να μετριαστεί η κοινωνική αναταραχή και να διαφυλαχτεί η κοινωνική συνοχή, ναι τις θέλω. Βλέπεις η ακολουθούμενη πολιτική υποδαυλίζει την κοινωνική συνοχή...

Ανώνυμος είπε...

Απιστευτο το χθεσινο συλλαλητηριο,γλυκια η αισθηση τηςσυντροφικοτητας μεγαλη πικρα για την προδοσια εντος των πυλων!και ναι!ειναι κυβερνηση μειοψηφιας αφου οσοι τους ψηφισαν το εκαναν ακουγοντας εντελως διαφορετικες εξαγγελιες! ΒΑΣΩ

Δημήτριος Ζ είπε...

Καλησπέρα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλημέρα, Δημήτριε.

Βάσω μου, και στη Σαλονίκη ανάλογη ήταν η δυναμική. Και το θέμα είναι πρέπει να γίνεται τακτικότερα.
Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δήμο, σε κάθε δρόμο, να μην τολμάει, να τρέμει να εμφανιστεί κάποιος από τους υπεύθυνους πολιτικούς (από τους 153 που πρόδωσαν τη λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών και πολλούς προηγούμενες)

kovios nikos είπε...

θέλω αυτό το άρθρο να το δημοσιεύσω στο blog μου με παραπομπές βέβαια... έχω την άδεια?

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάντα...

Unknown είπε...

Κάποτε η φράση "πάρε γραμμή" προκαλούσε το γέλωτα. Σήμερα μάλλον ενώ κατηγορούμαστε άδικα για "σοβιετικού τύπου οικονομία" έχουμε σοβιετικού τύπου "βουλευτικούς υπαλλήλους"

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καμηλοβάτη, πρόσεξε όμως τον αποπροσανατολισμό που επιχειρείται. Αντί να συζητάμε για το σύνολο των μέτρων μη μείνουμε στους υπαλλήλους της Βουλής...

Unknown είπε...

Για να μην υπάρξει παρανόησης, εγώ δεν μιλούσα για τους υπαλλήλους που εργάζονται στη βουλή με πρόσληψη, αλλά γι αυτούς που "εργάζονται" εκεί με ψήφο!

Πασχαλίδης Δημ. είπε...

Αγαπητέ Δήμο, διάβασα πρώτα πρώτα τον υπέρτιτλο («Μόνη λύση ο πόλεμος της γειτονιάς …») και έμεινα αποσβολωμένος με την … «δημοκρατικότητά» σου! Οι εκφράσεις «Μόνη λύση ο πόλεμος της γειτονιάς», «να μην τολμάει», «να τρέμει» εκφράζουν προφανώς μια σύγχρονη αντίληψή σου (φασιστο/σταλινικής κοπής) για τη δημοκρατία. Είναι φανερό ότι ορισμένοι λεγόμενοι «αριστεροί» ζυμώθηκαν με το φάντασμα των Γκούλαγκ (πασπαλισμένο με … λίγα τάγματα εφόδου) και συχνά πυκνά βγάζουν τα απωθημένα τους. Το πιο ωραίο βέβαια είναι ότι λίγο παρακάτω σε πιάνουν οι «δημοκρατικές» σου ευαισθησίες και επικαλείσαι «απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου» (προφανώς τη συγχέεις με την γνωμοδοτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου) αλλά και … καταπάτηση του Συντάγματος!!! Εσύ, που προτρέπεις τους αντιφρονούντες σε προπηλακισμούς και χρήση βίας (μιλάμε για πολλή ΕΚΟΦίλα). Ευτυχώς που δε ζητάς να τους κυνηγούν και με τρίκυκλα!
Ως προς τα υπόλοιπα για «κυβέρνηση εσχάτης μειοψηφίας», και «εσχάτης προδοσίας της δημοκρατίας», για «μειοψηφική κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση(!!!)» (πέντε μήνες μετά τις εκλογές), για καταπάτηση της «λαϊκής -αντιμνημονιακής- εντολής» (!!!) έχω την άποψη ότι είναι παντελώς αστεία (συγγνώμη για τη φράση αλλά είναι το ευγενέστερο που μπορούσα να γράψω). Την καλύτερη απάντηση σου τη δίνει ο «αθεόφοβος», στον οποίο βεβαίως δεν τολμάς να αντιπαραθέσεις σοβαρά επιχειρήματα.
Υ.Γ. Τι το ήθελες στη διπλανή στήλη το αφιέρωμα στον Αλμπέρ Καμύ, έναν κατ’ εξοχήν ανθρωπιστή συγγραφέα; Αν διαβάσει τον υπέρτιτλό σου θα πεταχτεί από τον τάφο του!
Φιλικά, Δημήτρης Πασχαλίδης

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη, τα περισσότερα έχουν απαντηθεί και σε σχόλια παραπάνω και σε παλαιότερα άρθρα. Θα σχολιάσω μόνο μερικά σημεία, προς αποφυγή παρεξηγήσεως...
Η κυβέρνηση είναι περιορισμένης λαϊκής νομιμοποίησης (αν όχι χωρίς καθόλου -δέξου το αδόκιμο της έκφρασης ως έμφαση) επειδή εκλέχθηκε με άλλη προεκλογική ατζέντα κι όχι με την υπερψήφιση τέτοιων μέτρων που σκοτώνουν την οικονομία, τη μεσαία τάξη και τα κατώτερα στρώματα. Από αντιμνημονιακή μας βγήκε υπερμνημονιακή... Και αυτό μόλις 5 μήνες μετά τις εκλογές.
Βέβαια, το κατά πόσο κρίνονται σοβαρά τα επιχειρήματά μου ή όχι, το αφήνω στην εκτίμηση άλλων. Αν θέλεις μπορείς να συνομιλήσεις με ψηφοφόρους της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να δούμε πόσο "δικαιωμένοι" ή αγανακτισμένοι αισθάνονται για τις επιλογές των κομμάτων τους απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τον υπέρτιτλο προφανώς ερμηνεύεις κατά το δοκούν όσα γράφονται ή απέχεις από σύγχρονες πολιτικές ορολογίες... Ως "πόλεμος της γειτονιάς" ορίζεται η αντίδραση των απλών πολιτών διά φωνής (μούντζας ή/και γιαουρτιού, για τα ελληνικά δεδομένα), αυθόρμητων διαμαρτυριών κλπ απέναντι σε εκείνους που θεωρεί υπεύθυνους... Αν τώρα οι διαμαρτυρίες και η μούντζα ή το βρίσιμο έστω και το γιαούρτι για σένα είναι βία συγκρινόμενη με το Γκούλαγκ ή το Γκουαντάναμο, δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Προφανώς είσαι την συντηρητικής θέσης ότι ο λαός πρέπει να σκύβει το κεφάλι σε ό,τι αποσαφίσουν οι ανώτεροι.
Αντίθετα, θέλω το λαό όχι μόνο συμμέτοχο σε κόμματα, αλλά σε κοινωνικά και τοπικά κινήματα, να διαμαρτύρεται απέναντι σε όποιο βουλευτή βρει, οπουδήποτε τον βρει.
Όταν τρία κόμματα παραβιάζουν αποφάσεις Αρείου Πάγου (συνήθως ξέρω τι γράφω, τσέκαρέ το) ή ακόμα κι εισάγουν τροπολογίες την ώρα που ξεκίνησε μία συζήτηση (αδιάφορο το θέμα της), ή σε ζήτημα αντισυνταγματικότητας του νόμου (προφανώς είναι δημοκρατικό το 1 άρθρο και το μάντρωμα των βουλευτών με την απειλή διαγραφής κλπ) καθυστερούν τη συζήτηση-ψήφιση ώστε να συγκεντρωθούν οι βουλευτές που το υποστηρίζουν, προφανώς δε δείχνει πίστη στο νόμο ή το Σύνταγμα...

σ.σ. Ο Καμύ υποστήριξε με θέρμη την εκτέλεση των συνεργατών των Ναζί στη Γαλλία και έφυγε από το ΚΚΓ όταν εκείνο αποφάσισε να μην εκτελεστούν. Ο ανθρωπισμός του Καμύ είναι τόσος όσος και ο παραλογισμός εκείνων που υποστηρίζουν την καταδίκη ενός ολόκληρου λαού επειδή πολιτικοί το επιθυμούν κι επειδή αισθάνονται τύψεις... Προσωπικά δεν αισθάνομαι τύψεις και θεωρούμαι θύμα.
Ούτε είμαι Ιφιγένεια για με σώσει ένας από μηχανής θεός ούτε Ισαάκ. Θυσία δε θα κάνουν με εμένα στο βωμό...

Πάντα φιλικά και πάντα έχοντας διαφορετική αντίληψη για την κοινωνική και την πολιτική εξέλιξη...

Ψονθομφανήχ είπε...

Παιδιά, πώς λέει ένα σοφό ρητό;
Αν ήταν να λύνουν τα προβλήματα οι εκλογές τότε θα τις είχαν καταργήσει!

Και δεν πιστεύω πως με μια αλλαγή κυβέρνησης μπορεί ο επαίτης να απαιτήσει!
Ήταν να μην βρεθούμε σε τούτο το χάλι...

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΡΟΜΟΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Αλληλεγγύη στα δικαζόμενα μέλη της ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠYΡHΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
και σε όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ

Ο δρόμος της αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα,
ο δρόμος του αγώνα για την ελευθερία, περνάει μέσα από
την αλληλεγγύη σ’ αυτούς που πρώτοι τον διάβηκαν.
Δεν αφήνει κανέναν μόνο, δεν αφήνει κανέναν πίσω…

ο δείμος του πολίτη είπε...

πτωχέ τω πνεύματι, καθόλου δε διαφωνούμε. Αν περιμένουμε από τις εκλογές να αλλάξει κάτι καήκαμε. Είδαμε τις εποχές του καναπέ πού μας έφεραν...

Ανώνυμε, εκεί κοντά είμαι...

ShareThis