η τρομοκρατία της υποταγής

δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr, στο eklogika.gr, στον Αχόρταγο
στο dou.gr, στην παρέμβαση, στο οδόφραγμα κριτικής
, στο romianews, στο πιτσιρίκι  
και στο ΕΝΑΣΑ 
Μια νέα εβδομάδα ξεκίνησε, αλλά ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει η αντίδραση για τα βασανιστήρια της αστυνομίας στους κατηγορούμενους για “τρομοκρατία”. Πριν προχωρήσουμε, ας σημειώσω ακόμα μία φορά ότι είμαι ταγμένος κατά της τρομοκρατίας και κάθε άσκησης σωματικής βίας, ειδικά από αριστερούς επειδή περισσότερο δίνουν αφορμή στα μέσα άσκησης επιρροής στους πολίτες να λειτουργήσουν προβοκατόρικα. Και σήμερα που βρισκόμαστε σε τέτοια λαϊκή αγανάκτηση η παραπληροφόρηση είναι το καλύτερο αφιόνι για τους υπηκόους...
Γιατί τελικά ο πολίτης έχει εξαφανιστεί, έχει μετατραπεί σε υπήκοο υπάκουο και πρόθυμο, σε υποτακτικό μιας αντιδημοκρατικής κυβέρνησης που σέρνει έναν ολόκληρο λαό στον πόνο, την καταναγκαστική απληρωτί εργασία σε ιδιώτες με στρατιωτικού τύπου επεμβάσεις με το αντισυνταγματικό επιχείρημα του εθνικού κινδύνου.
Ο πολίτης μαθαίνει πως όταν αντιδρά θα βασανίζεται, πως όταν προσπαθεί να βοηθήσει κάποιον που βασανίζεται θα κατηγορηθεί για συμμετοχή σε έγκλημα κι αντίσταση κατά της αρχής, μαθαίνει από θεσμικά χείλη ότι ο τρομοκράτης καταδικάστηκε ως τέτοιος από τον Υπουργό Βασανισμού των πολιτών πριν ακόμα αποφανθεί η Δικαιοσύνη (τύποις ακόμα ανεξάρτητη). Κάθε μορφή αντίστασης θα τιμωρείται είτε με επιστράτευση (ποιος άραγε αγωνιά αν καταπατούν το Σύνταγμα) είτε με ξυλοφόρτωμα...
Πόσες φορές μιλήσαμε για αντιδημοκρατικές μεθόδους.. Κι όμως ο υπήκοος δε θέλει να το καταλάβει. Προτιμά το αφιόνι, βουλιάζει σε μία κουβέρτα (ευτυχώς ο χειμώνας είναι μαλακός -αν και αυτό είναι κακό για την κυβέρνηση γιατί έφερε λιγότερους φόρους και το νέφος κάνει κακό στους φόρους) μήπως και γλιτώσει...
Αυτό που ζούμε δεν είναι χούντα και δεν λέγεται δημοκρατία, είναι τρομοκρατία! Ένα καθεστώς εκτάκτων μέτρων, στρατιωτικών διατάξεων, αντισυνταγματικών ρυθμίσεων που δε σέβεται ούτε Κοινωνικό Συμβόλαιο ούτε την ασφάλεια των πολιτών.
Οι φιλελεύθεροι δίδασκαν ότι η πολιτική αλλαγή μόνο με εκλογές. Μα αν ο νικητής δε σέβεται το Συμβόλαιο που υπέγραψε με το λαό προεκλογικά; Αν βλέπεις να ασκείται συστηματικά βία, πώς να μην αντιδράσεις; Και φυσικά όταν αντιδράς γίνεσαι ύποπτος, τρομοκράτης, επικίνδυνος... Οι ίδιοι οι φιλελεύθεροι υποτακτικοί του Σαμαρά ξεπουλούν τις δικές τους κατακτήσεις (τη Χάρτα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την ισότητα).
Η ακολουθούμενη πολιτική ξεπερνά τα στενά όρια της μονόπλευρης λιτότητας, δεν είναι απλό πρόγραμμα νεοφιλελεύθερης μεταρρύθμισης. Οδηγεί σε καταστροφή την κοινωνία και την όποια δημοκρατία, λειτουργεί ως τρομοκρατική επίδειξη. Αποτελεί μία συνειδητή επιλογή άσκησης αυταρχισμού και δεσποτισμού ανατολίτικου τύπου (με την επικοινωνιακή κάλυψη πεφωτισμένης δεσποτείας δίπλα στο σουλτάνο) που ξεπερνά ακόμα και τον ίδιο το θατσερισμό και το σαρκοζισμό. Αυτοί λειτουργούσαν στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας και είχαν φανερή υποστήριξη από μεγάλο μέρος του κόσμου. Σήμερα η κυβέρνηση διατηρεί τον έλεγχο μόνο με τη χρήση βίας και τρομοκράτησης των υπηκόων της.
Το φιλελεύθερο δόγμα για την ιερότητα του νόμου έχει χαθεί. Ο νόμος δεν μπορεί να υπόκειται σε ηθολογικές προσεγγίσεις. Οφείλουμε να εξετάσουμε τα αποτελέσματά του, την επιρροή του στην κοινωνία.
Η υπέρτατη αξία της κοινωνικής συμβίωσης έχει σπάσει. Οι νόμοι πλέον δεν ανταποκρίνονται ούτε στις ανάγκες επιβίωσης των πολιτών. Οι νόμοι όχι απλά είναι αντιδημοκρατικοί υποταγμένοι στη Βία και το Κράτος, υπηρετούν την ίδια την ανθρωπιστική κρίση, τη φτώχεια και το θάνατο της κοινωνίας. Γιατί τελικά, δε σέβονται κανένα Κοινωνικό Συμβόλαιο.
Η βία πια κυριαρχεί παντού, σε όλες τις οθόνες σε όλο τον κοινωνικό στίβο. Είναι η βία των ΜΑΤ, η βία των εικόνων φρίκης του γείτονα που πεινά, η βία της προπαγάνδας... Πώς να μη γίνεις υποτακτικός; Με τι κουράγιο να αντιδράσεις; Τόσο χρόνια μάθαινες ότι η κοινωνική ειρήνη είναι πάνω από όλα....
Η Βία έρχεται με τον αδελφό της, το Κράτος, για να πατήσουν στα πτώματα των αυτοχείρων, στα κορμιά των αστέγων που γεμίζουν ολόκληρες πλατείες, στα καρότσια των ρακοσυλλεκτών που δεν έχουν αλλού να βρουν φαγητό, στα ιδρωμένα χέρια των απεργών που επιστρατεύονται για να δουλέψουν για ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Βία αποτελεί το μόνο στήριγμα του Κράτους. 8 στους 10 Έλληνες υποχρεώθηκαν να περιορίσουν ακόμα και την αγορά βασικών προϊόντων διατροφής εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής, την οποία όλοι αναγνωρίζουν ως λάθος, αλλά όλοι υπηρετούν τυφλά. Την ίδια ώρα η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει μειωθεί στο μισό. Οι μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να καταβάλλουν φόρους και αυτομάτως τίθενται εκτός αγοράς οι μεσοαστοί, αφήνοντας σε νόμιμη επιφάνεια μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις που στοχεύουν να απλωθούν στην αγορά που κάλυπτε μέχρι σήμερα η μεσαία τάξη.
Η Βία και το Κράτος, τα δυο αδέλφια, που κάποτε πολέμησαν μαζί για να φέρουν την ευταξία του Δία και τη δημοκρατία με το σεβασμό στους θνητούς, τώρα επιβουλεύονται τον ανθρώπινο αγώνα για επιβίωση και ισονομία. Η Θέμις εγκατέλειψε τη χώρα προ ετών...
Και ακόμα μας αφιονίζουν με την τρομοκρατία και τον κίνδυνο πτώχευσης...

15 έκριναν :

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό κείμενο!

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Συγχαρητήρια για το κείμενο!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ, Ανώνυμε και Προμηθέα

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια. Πολύ καλό κείμενο. Σίγουρα δεν έχουμε χούντα και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε δημοκρατία. Η λέξη τρομοκρατία νομίζω ότι περιγράφει πολύ εύστοχα αυτό που ζούμε στις ημέρες μας.

pølsemannen είπε...

Έτσι. Οι πληβείοι ζουν υπό καθεστώς ακραίας τρομοκρατίας ΚΑΙ εξαπάτησης!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ, referendumsforgreece

pølsemannen, πάντα έτσι ήταν θαρρώ, αλλά τουλάχιστον κάποτε επέτρεπαν ελευθερίες ώστε να μπορεί να επιβιώνει ο πληβείος και να καταναλώνει. Τώρα κόβουν ακόμα και αυτή την ψευδαίσθηση ελευθερίας.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ποιοί νόμοι, ποιά δημοκρατία; Το χρήμα είναι ο νόμος τους.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σπίθα μου, δεν έχεις άδικο. Βέβαια και ο κλασσικός φιλελευθερισμός αναζητούσε το κέρδος, αλλά είχε ανάγκη ένα νομικό οπλοστάσιο που σεβόταν. Εδώ αυτοί ούτε τους δικούς τους νόμους σέβονται.

Ανώνυμος είπε...

Κράτος; Τι είναι αυτό; Εντάξει λοιπόν! Ανοίξτε τώρα τα αφτιά σας, γιατί θα σας πω ό, τι έχω να σας πω για το θάνατο των λαών.
Κράτος λέγεται το πιο ψυχρό απ’ όλα τα ψυχρά τέρατα. Και ψυχρά επίσης ψεύδεται και τούτο το ψέμα βγαίνει σερνάμενο από το στόμα του: «εγώ, το κράτος, είμαι ο λαός».
Αλλά το κράτος ψεύδεται σε όλες τις γλώσσες του καλού και του κακού· και ό,τι και να πει, ψεύδεται – και επίσης ό,τι έχει, το έχει κλέψει.
Όλα είναι ψεύτικα στο κράτος· με κλεμμένα δόντια δαγκώνει, το δαγκανιάρικο. Ψεύτικα είναι και τα σπλάχνα του.
Σύγχυση των γλωσσών του καλού και του κακού: αυτό το σημάδι σας δίνω ως σημάδι του κράτους. Αληθινά, τη θέληση για θάνατο δείχνει αυτό το σημάδι! Αληθινά, γνέφει στους κήρυκες του θανάτου!
Κράτος ονομάζω αυτό, όπου όλοι πίνουν δηλητήριο, καλοί και κακοί: κράτος, όπου όλοι χάνουν τον εαυτό τους, καλοί και κακοί: κράτος, όπου η αργή αυτοκτονία όλων – ονομάζεται «ζωή».
Δείτε λοιπόν αυτούς τους περιττούς! Άρρωστοι είναι πάντα, ξερνούν τη χολή τους και το ονομάζουν αυτό εφημερίδα. Κατασπαράζουν ο ένας τον άλλο και δεν μπορούν καν να τον χωνέψουν.
Δείτε λοιπόν αυτούς τους περιττούς! Πλούτη αποκτούν και όμως γίνονται όλο και πιο φτωχοί. Δύναμη θέλουν και προπαντός τον μοχλό της δύναμης, πολύ χρήμα – αυτοί οι ανίκανοι!
Δείτε πως σκαρφαλώνουν, αυτοί οι ευκίνητοι πίθηκοι! Σκαρφαλώνουν ο ένας πάνω στον άλλο κι έτσι παρασύρονται στη λάσπη και στο βυθό.
Όλοι θέλουν να ανεβούν στο θρόνο: αυτό είναι η τρέλα τους – λες και η ευτυχία κάθεται στο θρόνο! Συχνά κάθεται η λάσπη στο θρόνο – και επίσης συχνά ο θρόνος πάνω στη λάσπη.Απομακρυνθείτε λοιπόν από την άσχημη μυρωδιά! Μακριά από την ειδωλολατρία των περιττών!
Απομακρυνθείτε λοιπόν από την άσχημη μυρωδιά! Μακριά από τον αχνό αυτών των ανθρωποθυσιών!Εκεί που σταματά το κράτος, εκεί αρχίζει ο άνθρωπος, εκείνος που δεν είναι περιττός: εκεί αρχίζει το τραγούδι του απαραίτητου, η μοναδική και αναντικατάστατη μελωδία.
Τάδε έφη Ζαρατούστρα-Φ.Νίτσε

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ανώνυμε, συμφωνούμε απολύτως με την αίρεση ότι αυτό είναι το φιλελεύθερο κράτος... Όχι κάθε κράτος, αλλά μόνο ένα καταπιεστικό κράτος που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα...

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε, όχι το "φιλελεύθερο" κράτος αλλά κάθε κράτος...

Zaphod είπε...

Συγνώμη που άργησα να το διαβάσω.
Εξαιρετικό!

Ανώνυμος είπε...

Και συνεχίζει ο Μίκης Θεοδωράκης: «Σπεύδω και παίρνω τον Καραμανλή του λέω: προσοχή, το σχέδιο Ανάν κίνδυνος. Αλλά έπρεπε να πάρω και τον Χριστόφια, ο οποίος, το κόμμα του, ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν, όπως ξέρετε, στην αρχή. Του στέλνω το βιβλίο, του λέω διάβασε το βιβλίο, «σταμάτα και κάνε πίσω». ETΣI ΓINONTAN KAI ΓINETAI H "ΠOΛITIKH" ΣTHN XΩPA !!! APNTZI MPOYPTZI O ΛOYΛAΣ !!! ΣOYΠA MOY ΠEΣ !!! AΠOTEΛEΣMA ;;; ΣKATA ΣTON ... KYBO !!!!

Ανώνυμος είπε...

«Πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με τη διάδοχη εταιρεία της “Blackwater”, προκειμένου να προσλάβει μισθοφόρους για την προστασία του κοινοβουλίου. Στις δημοκρατίες ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται προστασία» APAΓE ΣTA ΔEKEMBPIANA TOY 1944 TI ONOMA EIXE H ... “Blackwater” ;;;; OΛIKH EΠANA..(Ω)OPA !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι χθες στη Βουλή, σε πλήρη συνεργασία λειτούργησαν οι κ.κ.
Σαμαράς και Βενιζέλος (KAI ΣYNOXH TOY KOYBEΛH) για να αντιπαρατεθούν συντονισμένα με τον Αλέξη Τσίπρα. Τη βρώμικη δουλειά, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος που «υιοθετεί άκριτα δημοσιεύματα που αναδίδουν Oσμή MYστικών Yπηρεσιών, για να υποστηρίξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πηγαίνει σε συνέδρια χρηματοδοτημένα από διεθνείς κερδοσκόπους, όπως είναι ο Τζορτζ Σόρος»... Η Kατρακύλα δεν Eχει Tέλος .... ! Αλέξη, KOΦTE THN POH AEPOΣ ΠANO AΠO THN ATPAKTO TΩN ... ΦTEPΩN TOYΣ !!! EINAI PENTIKOΛA TΩN ... NEKPOΦIΛΩN !!! H KATPAKYΛA THΣ XΩPAΣ MAΣ ΠPEΠEI NA EXEI TEΛOΣ !!! FOYL EΠIΘEΣH !! EΘNIKOKENTPIKH=-ΛAIKH !! TEPMA ΣTA "... EΣEIΣ TI KANATAI KAI KANETAI" !! EMEIΣ ΘA (OXI ΠAΣOKIKO "ΘA"), KANOYMAI ΘA ΔHMIOYPΓHΣOYMAI !!! TO AYPIO ΣAΣ KOITA/ΩPA/OPA !!!!!

ShareThis