αυταρχισμός και φορολογική τρομοκρατία

γράφτηκε για το tvxs.gr
Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός, και ιδιαίτερα η μεσαία τάξη, βογγούν από τα απανωτά φορολογικά χτυπήματα των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων, έρχεται ακόμα ένα χτύπημα στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής.
Η Νέα Δημοκρατία από καιρό ανακάλυψε το δεξιό της γενετικό υλικό, που κρύφτηκε κάτω από το φιλελεύθερο μανδύα. Με τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ έχει βαλθεί να παραβιάσει το σύνολο των Συνταγματικών διατάξεων, ακόμα και το κατοχυρωμένο από Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, το Σύνταγμα και τη Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το απαραβίαστο της οικίας.
Με αφορμή τη δήλωση της κατοικίας ωε επαγγελματικό χώρο, νομιμοποιείται η αυθαίρετη είσοδος εφοριακών υπαλλήλων στο οικογενειακό άσυλο, χωρίς εισαγγελική εντολή, χωρίς μεσολάβηση των δικαστικών αρχών... Από τα "παρασυντάγματα" και το βιασμό των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, φτάσαμε στην κατάλυση του οικογενειακού ασύλου.
Στην ίδια όμως λογική εντάσσεται και ο ληστρικός φόρος για τα ακίνητα. Ένας φόρος που εμφανίζεται στην πλέον ακατάλληλη χρονική στιγμή βαθύτατης ύφεσης. Στην ουσία το Υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί ως ληστής και τρομοκράτης απέναντι σε ανθρώπους που βλέπουν τους κόπους –οι οποίοι επί 30 χρόνια κρίνονταν νόμιμοι- να λεηλατούνται, που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι και να σέρνονται σε συσσίτια.
Και η νεοφιλελεύθερη αντιδημοκρατικότητα ολοένα και περισσότερο ισχυροποιείται με νόμους που θέτουν εξαρχής τον πολίτη ως δυνητικό εγκληματία και φοροφυγά. Δηλαδή, αντί να λαμβάνεται πρόνοια ώστε να μη φοροδιαφεύγει κανείς, το κράτος λειτουργεί απέναντι στους πολίτες ως εγκληματίες και θεσπίζει αντισυνταγματικές διατάξεις και νόμους εναντίον ανθρωπίνων και αστικών δικαιωμάτων.
Ο πολίτης αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης. Ήδη το μιντιακό κατεστημένο μας έχει συνηθίσει στην αποδοχή της παραβίασης των δικαιωμάτων κατηγορουμένων για τρομοκρατία. Τώρα πλέον κάθε πολίτης θα αντιμετωπίζεται με την ιδιότητα του φορολογικού τρομοκράτη. Άλλωστε, για να περάσει τα μέτρα του ο νεοφιλελευθερισμός, δε φοβάται να μεταχειριστεί πρακτικές χειρότερες από εκείνες απολυταρχικών καθεστώτων. Άλλωστε, δεν έχει άλλο τρόπο να επιβληθεί παρά μόνο με αντιδημοκρατικές επιλογές θατσερικού, σαρκοζικού ή χιλιανού τύπου.
Η μετεξέλιξη της νεοδεξιάς σε ακροδεξιά εμφανίζεται πια ως αυταρχισμός και κρατική τρομοκρατία. Η δεξιά έχει πια μετασχηματιστεί σε ένα φοβικό ακροδεξιό νεοφιλελεύθερο σχηματισμό. Η παραδοσιακή φιλελεύθερη δεξιά μεταμορφώθηκε πια σε μία βάναυση κι αυταρχική ακροδεξιά συμμορία που προσπαθεί στο λίγο χρόνο που της μένει να επιβάλλει όσο γίνεται περισσότερα μέτρα.
Η σχετική διάταξη μαζί με το νέο νόμο αποτελεί μία άλλη εκδοχή του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Με πρωτοφανή τρόπο η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε ώστε οι ελεγκτικοί εφοριακοί μηχανισμοί να αναλάβουν το ρόλο του εκτελεστή και του δικαστή, αν και παραμένουν τμήμα του γραφειοκρατικού μηχανισμού.
Και φυσικά το μέτρο αφορά πρωτίστως τα μεσαία και χαμηλά στρώματα που μέσα στην κρίση αδυνατούν να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Και ενώ δεν έγινε καμία ενέργεια είσπραξης φόρων αξιοποιώντας με τις διάφορες λίστες ευρωπαϊκών φορολογικών παραδείσων, ο νεοδημοκρατικός αυταρχισμός –με την καθολική υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ- στοχοποιεί τις καταθέσεις και τις περιουσίες των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων. Το ζήτημα αποδεικνύει ότι η απόφαση για το τάχα κυνήγι της φοροδιαφυγής είναι μία γνήσια ταξική επίθεση (όσο κι αν ακούγεται ξύλινο)...
Στοχοποιούνται οι καταθέσεις των μεσοαστών και οι επιχειρήσεις τους, αλλά δεν αλλάζει το φορολογικό σύστημα και οι αδικίες του ώστε να φορολογηθούν και τα μεγάλα εισοδήματα. Ακόμη μία φορά ως κεντρικός στόχος του σύγχρονου νεοφιλελευθερισμού επιλέχθηκαν η μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Με το επιχείρημα των διαθρωτικών αλλαγών, αντί να αλλάξει το φορολογικό σύστημα και να μοιραστούν τα όποια βάρη σε όλον τον πληθυσμό με αναλογικότητα, ακόμα μία φορά επιβαρύνονται ληστρικά οι λαϊκές τάξεις.
Βέβαια, μία κυβέρνηση που ορίζει τα φορολογικά έσοδα πάνω από την αξία της ανθρώπινης ζωής, που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ασφάλεια, την προστασία της σωματικής ακεραιότητας, θα σεβαστεί το οικογενειακό άσυλο; Για την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δεν υπάρχουν άνθρωποι, αλλά μόνο χρήματα και κέρδη. Κι όταν δεν υπάρχουν χρήματα, θα εκποιούν και τη ζωή των ανθρώπων...

ShareThis