Τι σημαίνει Ανθρώπινη Σταυρούπολη;

Όταν άλλοι βγαίνουν στον εκλογικό στίβο με συνθήματα περί σύγχρονης πόλης, εμείς αναρωτιόμαστε τι πραγματικά χαρακτηρίζει ο κ. Δήμαρχος ως σύγχρονη πόλη. Είναι η τσιμεντοποίηση; Είναι οι ρουσφετολογικές προσλήψεις υπαλλήλων; Είναι η αυθαιρεσία της εξουσίας, απέναντι στον πολίτη και το Δημοτικό Συμβούλιο; Η μήπως τελικά είναι η αδιαφορία για τα καθημερινά προβλήματα του Δήμου που με έλλειψη οράματος και διάθεσης αφήνει το Δήμαρχο απρόσιτο στο λαό;

Σε μία τέτοια πόλη, εμείς μπορούμε να αγωνιστούμε για μία Ανθρώπινη Σταυρούπολη. Τι σημαίνει όμως Ανθρώπινη Σταυρούπολη;

Ανθρώπινη είναι η πόλη εκείνη όπου το πράσινο κυριαρχεί και κάνει τη ζωή μας πιο ευχάριστη. Το πράσινο πρέπει να προστατεύεται και όχι να εξαφανίζεται. Το έχουμε ανάγκη για λόγους ψυχολογικούς, αλλά και υγείας. Το πράσινο είναι ζήτημα ζωής. Πρέπει να υπάρχει σε όλες τις ελεύθερες ζώνες και όχι μόνο μερικά δέντρα.

Μια ανθρώπινη πόλη δεν μπορεί να θεωρεί το δημότη και τον κάτοικο δεύτερης κατηγορίας πολίτες. Είναι υποχρεωμένη να τους σέβεται σε όλες τις εκφάνσεις της δημοτικής λειτουργίας. Η δημοτική αρχή επιβάλλεται να εκτιμά τις ανάγκες του πολίτη και να προσπαθεί να τις ικανοποιεί. Στο κάτω-κάτω για αυτό εκλέγεται. Απαιτείται να εξυπηρετεί τους πολίτες με καθαρούς δρόμους, με καθαρό αέρα και νερό. Οφείλει να τιμά το χρόνο τους με οργανωμένες συγκοινωνίες και χώρους στάθμευσης. Οφείλει όμως να τιμά και τον ελεύθερο χρόνο των δημοτών και να τους επιτρέπει να τον χρησιμοποιούν δημιουργικά προς όφελος των ιδίων και της κοινωνίας.

Ανθρώπινη είναι η πόλη που αναπλάθει τον κοινωνικό ιστό. Η ανθρωπιά ξεκινάει από τον τρόπο συμπεριφοράς των διοικούντων προς τους πολίτες, από το να τους θεωρεί συνεργάτες στον αγώνα για τη βελτίωση της ζωής τους. Οι μορφές με τις οποίες υλοποιείται η κοινωνική μέριμνα αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες της Δημοτικής Αρχής. Μία τέτοια αρχή είναι υποχρεωμένη να παρέχει ανθρώπινα προγράμματα κοινωνικής στήριξης. Χρειάζονται σύγχρονες πολιτικές για τα ναρκωτικά που να στηρίζονται στην προστασία των πολιτών, την πρόληψη και την επανένταξη των ασθενών.

Ανθρώπινη είναι η πόλη που στις εσωτερικές της διεργασίες προωθεί τη δημοκρατία. Ο Δήμος δεν είναι η «ενός ανδρός αρχή», αλλά μία συλλογική πολιτική στάση παρατάξεων και πολιτών μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε συμβούλια γειτονιάς που να παρέχουν τη δυνατότητα που θα παρέχεται σε δημότες και κατοίκους να παρεμβαίνουν.

Η «Ανθρώπινη Σταυρούπολη» με όλα τα μέσα θα διεκδικεί περισσότερο πράσινο. Στόχος μας είναι η βελτίωση των κοινωνικών υποδομών. Μέσο μας το νομικό οπλοστάσιο, το οποίο αξιοποιούμε, οι οικονομικοί πόροι, που συνέχεια θα διεκδικούμε από την κεντρική διοίκηση. Αξιοποιούμε την ανθρώπινη πόλη του οράματός μας στην οποία οι πολίτες θα παράγουν, θα δημιουργούν και θα συνυπάρχουν αρμονικά.


2 έκριναν :

koinh logikh είπε...

Θα μ' ενδιέφεραν τα τελικά σου σχόλια επί των εκλογών στη Σταυρούπολη. Η περισσότερη προσοχή πέφτει στο Δήμο Θεσσαλονίκης, και είναι κρίμα να ξεχνιούνται τόσο σημαντικοί και ζωντανοί Δήμοι όπως της Σταυρούπολης

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σχόλια, ερωτήματα και διηγήσεις. Μια πόλη χάνεται κάτω από το βάρος των κάθε λογής προβοκατόρικων ιπτάμενων μηνυμάτων (flyers) που συκοφαντούν, που πνίγονται στις βρισιές. Ένας δήμος με τόσα προβλήματα υποβαθμίζεται και μένει στη θλίψη της υποβάθμισης και της απομόνωσης.
Στο δήμο μας οι εκλογές συνεχίζονται για τη Β΄ Κυριακή μέσα σε κλίμα πόλωσης και μίσους. Δυστυχώς οι κατέχοντες τοι δημαρχιακό θώκο δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με πολιτικό διάλογο τα όσα ακούγονται για τη θητεία τους.
Οι ίδιοι οι ιθύνοντες τελικά υποβαθμίζουν τον πολιτικό -πολιτικό όχι κομματικό- διάλογο για τον τόπο τους.
Χανόμαστε γιατί βριζόμαστε είναι η νέα ατάκα στο δήμο μου.
Νεότερα τη Δευτέρα...

ShareThis