Περιορισμός στις διαδηλώσεις

Και δε φτάνει που θα μας βάλουν να πληρώνουμε τις ιατρικές εξετάσεις, δεν είναι αρκετό που έδειραν και είπαν ψέματα ένα φοιτητή, τώρα θέλουν να μας περιορίσουν στις πορείες μόνο σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Ίσως δε γνωρίζουν, αλλά οι διαμαρτυρόμενοι είναι άνθρωποι πεζοί και όχι οχήματα. Μέχρι 500 άτομα θέλει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης να προχωράνε -όταν διαδηλώνουν- στο δεξί ρεύμα.

Ερωτήσεις: Κ. Υπουργέ, πώς θα μετράτε τον κόσμο; Γιατί συνήθως υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στις διάφορες κατά καιρούς πορείες. Και πέστε του, τι ποινές θα υφίσταται αυτός που θα καλύπτει και το άλλο ρεύμα; Και αν πάνε όλοι μαζί τι θα κάνετε; Θα στείλετε τα ΜΑΤ να τους δείξουν πώς να διαδηλώνουν και να τους συναιτήσουν;


6 έκριναν :

Π είπε...

Kώδικας Oδικής Kυκλοφορίας, Άρθρο 14:

«1. Ζώα που είναι πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο τους χρήστες των οδών δεν επιτρέπονται να κινούνται σε οδούς, εκτός κι αν βρίσκονται κάτω από την επίβλεψη και έλεγχο κάποιου κατάλληλου οδηγού. Τα σκυλιά πρέπει, γενικά, να είναι δεμένα με ειδικό λουρί.
2. Ζώα επιτρέπεται να οδηγούνται μόνο από ανθρώπους απόλυτα ικανούς γι' αυτό και που να είναι σε θέση να τα ελέγχουν πλήρως. Ζώα επικίνδυνα, είτε σε αγέλες ή κοπάδια πρέπει επίσης να κινούνται κάτω από τον έλεγχο ενός ατόμου επικεφαλής. Μεγάλες αγέλες ή κοπάδια ζώων πρέπει να έχουν πολλούς οδηγούς.
3. Εφόσον μεγάλα ζώα ή αγέλες ή κοπάδια κινούνται κατά τη διάρκεια της νύκτας στις οδούς, οι οδηγοί τους υποχρεούνται να επισημαίνουν τα ζώα ως και την αρχή και το τέλος της αγέλης ή του κοπαδιού με ευδιάκριτα φώτα.»

ο δείμος του πολίτη είπε...

Να υποθέσω ότι ο υπουργός μας εκλαμβάνει όταν διαματυρόμαστε σαν ζώα και θέλει να μας μαντρώσει;

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω που είναι η χρησιμότητα του να περιορίσουν τις διαδηλώσεις σε ένα ρεύμα. Εκτός απο το οτι είναι πρακτικά αδύνατο - εκτός και αν τα ΜΑΤ πιάνουν το άλλο ρεύμα - δεν νομίζω οτι θα ήθελε κανείς να οδηγεί δίπλα σε μια πορεία , γιατί η αλήθεια να λέγεται , ελάχιστες είναι οι πορείες που δεν υπάρχουν hooligans ανάμεσα στους διαδηλωτές που κύριο σκοπό έχουν να τα σπάσουν ολα.

Φοινιξ είπε...

Ερώτηση..,

Τη πονή θα επιβάλλεται στον πεντακοσιοστό πρώτο μιας πορείας?

ο δείμος του πολίτη είπε...

Φοίνιξ, δεν επιβάλλεται ποινή, αλλά κατοχυρώνει το δικαίωμα να απλωθούμε σε όλο το δρόμο. Ποιος θα τον μετρήσει, όμως, η αστυνομία ή οι διαδηλωτές;

Mandalore, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

koinh logikh είπε...

Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Πολύδωρα, γιατί πολύ απλά η κοινή λογική (την οποία μονίμως επικαλούμαι, γιατί εν πολλοίς την έχουμε χάσει), ότι δεν μπορούν μια χούφτα άνθρωποι να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία με σοβαρές συνέπειες για την προσωπική και επαγγελματική ζωή των άλλων. Και το θέμα δεν είναι αν είναι 499 ή 501, το θέμα είναι να καταλάβουμε όλοι την ουσία, η οποία είναι αυτή που περιέγραψα. Ποινή δεν χρειάζεται, κοινή λογική (είδος εν ανεπαρκεία) και καλή πίστη (παντελώς απούσα) είναι απαραίτητες.

ShareThis