αίτηση αδείας

Περιδιαβαίνοντας αυτές τις μέρες πορείες αδιέδοξες και μονότονες έφτασα τελικά να κοντεύω να χαιρετήσω τον Ιούνιο χωρίς ένα κείμενο που να με ικανοποιεί. Οι διαδρομές μου ήταν κουραστικές και ο προγραμματισμός ενώ μοιάζει να πηγαίνει καλά, τελικά όλο και κάτι το οδηγεί σε παράδρομο. Αλλά η πολιτική δεν είναι ένας δρόμος, πρέπει να μπορεί να κινείται ανάλογα με τις νέες εξελίξεις. Ο προγραμματισμός όμως δεν είναι ποτέ τόσο ευέλικτος. Χαμένος λοιπόν στα ορεινά και μοναδικά μονοπάτια μου τελείωσα την προηγούμενη εβδομάδα και υποχρεώσεις με έστειλαν για το σαββατοκύριακο στη Βουδαπέστη.
Βέβαια, σε κάθε ευκαιρία έριχνα και ένα βλέφαρο στα βιβλία μου, τελειώνω αισίως ένα ακόμα βιβλίο του Καστοριάδη και πάω για το επόμενο του Καμφορά (το καινούριο του). Δίπλα στο διάβασμα υπάρχει κάτι και από γράψιμο. Στόχοι αρκετοί, αλλά χρόνος σχετικά περιορισμένος και σκοπεύω να ριχτώ στη μελέτη.
Έτσι, έχω την τιμή να αναφέρω ότι αιτούμαι αδείας για ένα μήνα –νομίζω το δικαιούμαι βάσει εργατικού δικαίου και επειδή έδειξα καλή διαγωγή ελπίζω να μου επιτρέψετε να πάρω και μερικά μαζεμένα ρεπό. Βεβαίως, από τις επισκέψεις μου δεν πρόκειται οι γνωστοί-άγνωστοι να γλιτώσετε κι ίσως ούτε από τα σχόλιά μου. Ακόμα διακοπές δεν πάω, αλλά ελπίζω να μπορέσω να βρω και την ευκαιρία να κάνω κάποτε το πρώτο μου μπάνιο.
Σας αφήνω πάντως με τις δημοκρατικές μου ρητορείες κι ελπίζω σε σχόλιά σας. Εισαγωγικά η δημοκρατική ρητορεία Ι και ΙΙ, ακολούθως η κατανάλωση ως αντιπερισπασμός και τέλος η επιλογική ρητορεία μου.
Σας ασπάζομαι, Δείμος.

83 έκριναν :

Kapetanios είπε...

Τι μας λες βρε , με την ζέστη να μας χτυπάει κατακούτελα!
1 μήνα άδεια !!!!!!!!!!!!!!!
Εγώ μόνο όταν πεθάνω θα πάρω τόση μαζεμένη άδεια! Γεγονός ( συνταρακτικό βεβαίως βεβαίως , και αχ τι καλό παιδί που ήτανε .. και θα μας λείψεις φίλε.. και κλάμα η γυναίκα μου που πού θα βρει άλλον μ!@#$κα σαν και μένανε) που αργεί ακόμη απ ότι μου είπε ο άγιος Φανούριος.
Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις
Να περάσεις καλά βρε θερίο κι ας σε ζηλεύω λίγο, αρκετά, πολύ, του σκασμού.
Άκου ένα μήνα!
Τελείωσε , θα γίνω κι εγώ ολιγαρκής. :))

ο δείμος του πολίτη είπε...

Βρε εδώ θα μείνω, δεν πρόκειται να πάω πουθενά. Αλλά δεν έχω χρόνο και μυαλό με τις σκοτούρες και τρέξιμο στο δημαρχείο για σύνταξη κειμένου. Άντε το πολύ-πολύ να πάω για κανένα μπάνιο. Σιγά μην πάρω και άδεια πραγματική ενός μηνός. Απλά ιστολογική θα πάρω.

Ανώνυμος είπε...

καλό καλοκαίρι δείμο

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δε φεύγω καλέ. Θα με βλέπετε στα δικά σας ιστολόγια, αλλά λιγότερο στο δικό μου. Θα σας ξεκουράσω από τις ατέρμονες αναλύσεις.

o kairos είπε...

Μην ξεχνας οτι εχεις να τρως και ενα μηνα αναρρωτικη.Μηπως να αρχισουμε απ αυτη και να κρατησεις την κανονικη για πιο μετα.

Ανώνυμος είπε...

i aitisi sas Deime dekti..kati tetoio den perimenoume oloi apo tis dimokratikes koinonies...(oi aitiseis mas gia kati na ginonde dektes......)
alla na to kseretai oti tha mas leipsetai kai malista poli...eseis kai oi atermones analiseis sas...
kai emeis pou den exoume istologia diladi den tha sas vlepoume katholou?
Alla den peirazei eseis na eiste kala...eseis pou exete ta istologia kai emeis na sas diavazoume!!!!
kali ksekourasi...

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειαζεται να γράψεις κείμενο εσύ.
Έγραψες ΤΟ σχόλιο στα ξεράσματα του artois-observer : «χιχιχιχιχι»
Σε γαργάλησε ή το ευχαριστήθηκες τόσο πολύ;

Ανώνυμος είπε...

Ντάξ... Με τόσο Καστοριάδη που καταναλώνεις, λογικό είναι να σε ξετρελαίνει ο artois.
Mετά τον Καστοριάδη, δεν κατεβαίνει τίποτε λιγότερο ποιοτικό.
χιχιχιχιχιχι
Ρε άντε απο κεί ψώνια του κερατά!

Kapetanios είπε...

δειμο ,μια συζήτηση περί ανωνυμίας γίνεται εδώ.
Καλημέρα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καπετάνιε, μπήκα στο διάλογο κι έθεσα το δικό μου λιθαράκι. Σ' ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Προπέτη, κατ' αρχάς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχεις ιστολόγιο. Αλλά ίσως είναι θέμα αρχής. Επειδή φοβάμαι ότι η άδεια θα ανακληθεί, κρίνοντας από την ανώνυμη και ατυχήσα καταγγελία σε ένα σχόλιό μου που μάλλον δεν έγινε αντιληπτό, ίσως επανέλθω. Αλλά σε κάθε περίπτωση ας πούμε ότι θα επανέλθω. Ήδη ετοιμάζω κάτι νέο.

aeipote είπε...

Καλές Διακοπές!
Να περνάς και να είσαι καλά!

spirosvii είπε...

Κύριε Δείμο εμένα πάντως καλό θα μου κάνει. Θα έχω το χρόνο να διαβάσω κάποια παλιά κειμένά σας. Όπως εκείνη την έρμη την Ευριππίδου Ελένη που την έχω αφήσει στη μέση. Να είστε καλά! :))
Με εκτίμηση

AVRA είπε...

λιγη ιστολογικη ξεκουραση ολοι χρειαζομαστε ποσο μαλλον εσυ...ετσι θα εχουμε την ευκαιρια για επαναληψεις ή να ανατρεξουμε στα κειμενα που δεν προλαβαμε να διαβασουμε!

φιλια

melomenos είπε...

μακάρι να μας κούραζαν όλοι όπως εσύ!
την καλημέρα μου!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σας ευχαριστώ πολυ για την κατανόηση. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζομαι λίγο χρόνο για να διαβάσω, να οργανώσω λίγο τη σκέψη μου. Ο μεγαλύτερος φόβος ενός αρθρογράφου -και ίσως το έχετε κι εσείς αντιμετωπίσει- είναι η στειρότητα της σκέψης του. Η σκέψη πρέπει να γεννά νέες ιδέες, πρωτότυπες. Ποτέ δε με ενδιέφερε η επανάληψη ή η αντιγραφή, αλλά η συχνή πρόκληση και η αρθρογραφία κουράζουν τη σκέψη.

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

καλα να ειστε ο,τι κι αν κανετε!
αυτο!
και καλο καλοκαιρι!
:)

Klearchos είπε...

Με ένα μήνα άδεια, προβλέπω το πρώτο κειμένο μετά να είναι γύρω στις 15 δακτυλογραφημένες σελίδες!!! :)

Άντε, καλή ξεκούραση!!!

Unknown είπε...

Κοίτα να δεις φίλε μου, κάποιοι έχουν την πολυτέλεια τα διαβάζουν τα βιβλία πέντε - πέντε και ζητούν κι άδεια από πάνω (τι θέλουν, να τα διαβάζουν δέκα - δέκα), την ώρα που εμείς να βράζουμε στο ζουμί μας να βγάλουμε το ψωμάκι μας ('ντάξει, το παντεσπάνι μας)! Τέλος πάντων, permission granted και να επιστρέψεις δριμύτερος :-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κλέαρχε, 15 σελίδες και με 9άρια γράμματα και περιθώρια 0,5 εκ.

Βασιλική μου, σ' ευχαριστώ πολύ. Χρειάζομαι λίγη συγγραφική ανάπαυλα.

Vrennus, μακάρι να έκανα και διακοπές. Απλά ξέρεις τώρα έχω μόνο το Δημαρχείο το πρωί και το απόγευμα θα είμαι ελεύθερος.Όλο το εξάμηνο είχα και Δημαρχείο και ιδιαίτερα και είχα γίνει ρετάλι.

Ανώνυμος είπε...

Καλή ανάγνωση (αν και, με τέτοια βιβλία που πήρες, μόνον άριστη θα είναι) και καλά να περνάς

cyberego είπε...

Kαλές διακοπές με την κυριολεκτική τους έννοια. Αυτή ευχή γίνεται από Λονδίνο, από όπου ξέφυγα από τον καύσωνα και όχι μόνο...δροσίστηκες τουλάχιστον στη Βουδαπέστη; Το διαδικτυακό μας στίγμα πάντως είναι πέρα από κάθε σύνορα

ο δείμος του πολίτη είπε...

Λάμπρο, σ' ευχαριστώ πολύ.

Cybe, αυτό είναι διακοπές και δροσιά.

αλκιμήδη είπε...

εμείς σας τη δίνουμε την αδεια, εσείς πάλι κάτι μου λέει ότι θα σπάσετε και δε θα τη χρησιμοποίησετε
Δύο εβδομάδες σας κόβω θα αντέξετε μακριά από τη συγγραφή, από κάποια χούγια δύσκολα "διακόπτουμε"
Καλές αναγνώσεις σας εύχομαι
(Ε, κάντε και κανα μπανάκι, να θρέφουμε το πνεύμα αλλά που και που και το σώμα)

doctor είπε...

Καλές διακοπές Δείμε.
Όσον αφορά το εργατικό δίκαιο και βέβαια την δικαιούσαι την άδεια.
Ως λογιστής μπορώ να σου υπολογίσω ακριβώς τι θα ....πάρεις!

Για τα ισχύοντα της εργατικής νομοθεσίας, εδώ:

http://www.taxheaven.gr/show.php?id=6408&p=2007/6408.txt&mode=html

doctor

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γιατρέ μου, ιστολογικές διακοπές θα είναι, γιατι με βλέπω τη βδομάδα με το ζόρι να την παίρνω από το Δημαρχείο.

patsiouri είπε...

Πω πω, το έκανα πέρισυ, 8-3 δουλειά το πρωί και όλο το απόγευμα ιδιαίτερα, όταν έκλεισαν τα σχολεία κατέρρευσα, φέτος φρόντισε ο καλός Θεούλης να κάτσω κάτω 3 μήνες θέλω δέ θέλω, να εκμεταλλευτείς τα απογέυματά σου όσο καλύτερα μπορείς, θα τα λέμε!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα τα εκμεταλλευτώ, Πατσιούρη μου, διαβάζοντας και γράφοντας ή ηρεμώντας.

Ανώνυμος είπε...

apo oti vlepo i adeia den exei arxisei akoma an kai i aitisi sas exei ginei dekti apo olous edo kai meres...
makari na boresete na ksekinisete tis istologikes diakopes pou toso poli exete anagi...
alla oloi emeis pou sas diavazoume den boroume na to dektoume me psixremia...eksou kai ola afta ta sxoleia...
Den exo istologio oxi thema kapoias arxis...o pragmatikoso logos einai oti den mou aresoun ta proxeira sxoleia post kai ego den exo xrono gia olo afto...parola afta xeromai olous esas pou afeieronete toso politimo xrono sta istologia sas...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προπέτη μου, είναι μια μεγάλη ευχαρίστηση να μπορείς να διαβάζεις υπέροχα άρθρα και να μπορείς να επικοινωνήσεις με τόσο κόσμο. Δεν έχει σημασία που δεν έχεις ιστολόγιο. Ούτως ή άλλως η παρουσία σου είναι πάντα ευχάριστη στο παρόν ιστολόγιο (ακόμα και όταν διαφωνούμε -άσε που και η διαφωνία τρέφει το διάλογο και μας βοηθά να δούμε την αλήθεια πιο σοβαρά).

Η άδεια άρχισε, αλλά εγώ δε φεύγω. Κάνω βόλτες σε φίλους και διαβάζω. Ήδη άρχισα. Ίσως κάνω καμία βόλτα και σηκώσω σε χρόνο ανύποπτο και κάποιο άρθρο (έχω ήδη κάτι έτοιμο).

Ανώνυμος είπε...

Καλή ξεκούραση. Βλέπω σιγά -σιγά για καλοκαίρι κάμποσοι την κάνετε από το bloggising... Τι θα γίνει μόνοι μας θα μείνουμε εμείς οι νεόκοποι που δεν μας έφυγε ακόμα το κόλλημα; Αντε καλή επάνοδο δριμύτερος!

Τίποτα είπε...

Καλή ξεκούραση :)

Ανώνυμος είπε...

//////////////////////////////ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
«Είναι ο άντρας της ζωής σου; Είσαι η γυναίκα της ζωής του; Πάρε εκδίκηση. Μάθε πως, στο τελευταίο βιβλίο της Ζώσης Τιποτοπούλου "Η αυνανιστική αυτάρκεια της νοητικής ωραιοπάθειας. Ανάλυση και Πρακτική". Μέγα Βραβείο Ακαδημίας Ρέυκιαβικ.»
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ/////////////////////////////

____________D R U M R O L L… *L O U D~C Y M B A L~C R A S H!*___________

Argyrenia ή drama queen ή θαλασσομπερδεμένη ή bloggaki ή bebelac ή Bebe ή κωλόγρια ή hliaxtina ή patsiouri ή an205 ή bicoutti ή Crucilla ή Debby ή αγνωστη ή Kαπετάνισσα ή αύρα ή ανεμοδαρμένη ή Mil-lu ή melomenos ή Julia ή κολοκυθάκι ή Γιωρίκας ή maria-nefeli ή Candyblue ή sofi-k ή τετραδιάκι της Κάντυ ή χαδάκι ή Lost ή χνουδάκι ή n.ago ή debby ή tr0l ή An-lu ή Νυχτολούλουδο ή χρυσοψαράκι ή carrievsbridget ή liodara ή keimgreek ή xrwmata ή hazeleyes ή sea-ina ή stavento ή pieta ή aisthisis ή adonios ή faeladi ή enoraergasias ή christosg ή feggaroskoni ή fairysmoke ή Ονειρομαγειρέματα ή Fibi ή Goudaki ή λουκουμάκι ή angelikoula ή Ραλλού ή jkpant ή Γεωργία ή mhxeirotera ή τσέλιγκας ή λωλιτα ή salome ή πιτσιρικα ή ή Maika ή lola-karapidiola ή προβατάκι ή λιανοκλαδι ή Μαρια-λεμονατη ή Πωλινάκι ή ή billzouk ή απουσία ή crazycow ή Φραουλενια ή Ατταλάντη ή asteroid ή markos-the-gnostic ή trelofantasmeni ή just me ή Sailor ή Raison d' etre ή therioanimero ή Φανή ή Κερασιά ή fiery-fairy ή fafella ή unlearn-relearn ή anarchist ή ή Lucy ή tzonakos ή Zooman ή asfyxia ή lilikamp ή Natassaki ή Ενεσούλα ή mikroparathiro ή skandalia ή nam3l3ss ή lenousio ή βρεγμενες γατες ή ta skasmena ή kathimerinitrella ...and the list goes on.

Ουφ!

Kαλε τι μουνοπρακτο ειναι αυτο, αν ειναι δυναμον, ουτε ο φαντομας δεν εχει τοσα ονοματα. Θεα-Θεα, δεν ξαναγινε λεμε! Entertain us *baby*, μη ντρεπεσαι (στα 500id δωρο Κιντερεκπληξη και στα 1000 air condition)! Α, ολα κι ολα, με τοσα *Idοια* που να προλαβεις να βρεις αντρα! Απαπα, για ιδανικο δεν το συζηταω, χικ

*Ahem*! Αποριουλα Νο1: Τι δουλεια κανεις; *Ahem*! Αποριουλα Νο2: Αν αρρωστησεις και μεινεις χωρις adsl (φτου-φτου-φτου, λεμε τωρα), θα αρρωστησουν κι ολες οι περσονες σου; *Ahem*, λεω! Αποριουλα Νο3: Σε ολα τα *Idοια/μελια* σου χρησιμοποιεις το ιδιο password; Ουπς! Καλα ντε... "καλα"; τι καλα, μονο καλα, τρικαλα!

Αγαπη μου, ολοι οι εγκληματιες αφηνουν ιχνη και ιδιως οι αγαμητες *36αρες* βλαχαρες με Νχασμένη προσωπικοτητα. Αν η Αμαλια Καλυβινου ηταν η προσωποποιηση της αληθειας, και σημερα υποκλινεσαι στη μαγκια του «Στομαχη», τοτε εσυ εισαι η *περσονοποιηση* του στρας. Η μεγαλυτερη απατη στην ελληνικη βλακοσφαιρα μετα τη γερο-Zoyfitsa. Και επειδη οι ψευτες και το κακο συναπαντημα μονο τον πρωτο χρονο χαιρονται, enjoy!

Να θυμασαι μονο οτι οι *περσονες* σου δεν εχουν ουτε μια σταλα ψυχουλα και στο τελος μενεις παντα μονη, εσυ κι ο δονητης σου, τη μονη σταθερη αξια στο χρονο. Τι να "μαζεψεις" αγαπη μου, εχεις γινει ρομπα. Δονητης rulz, λεμε!

Αντε αγαπουλα μου, χειραγωγησε τωρα τη βλακοσφαιρα n' stop bee-itching, εχεις *αναγκη* την προσοχη μας, νιωθεις τοσο αδεια. Να ειχες και ταλεντο, τι καλα που θα ηταν... Ακομα καθεσαι; Ωρα να αρνηθεις τα παντα φορες 3, να κρυφτεις σε καινουργια Id και να ανεβασεις το *pagerank* της αδειας σου ζωης. Link blog, λεμε! Ξερεις εσυ... *μονο* εσυ ξερεις, γι'αυτο και δε θα συναντησουμε ποτε, αυτοπροσωπως. τις περσονες σου, Πεσε πιο χαμηλα, σου παει.

Περαστικα σε οσες/ους κατεθεσαν την ψυχουλα τους... *δεν*, λεμε! Elvis has left the building! Ζουρι, Artemis, Μοντρεσορακι, Magica, Νικο, Nosy, Μιλτο, Lamioti, Αντιγονη, Simo, Στέλλα, Marirena, Δημο, Marialena, Nada, Μαριω, Roidi, Annania DCD, Atron, Zero... συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες. Just another *ατυχης* συμβαν. ;)

Αναβυσσος η ψυχη του ανθρωπου... Μηπως (λεω 'γω τωρα), να τα συζητουσες ολα αυτα (100+ περσονες ειναι αυτες) στα σεμιναρια που πηγαινεις; μηπως... ΠουΧου, λεγοντας: Γεια σας, με λενε (αν θυμασαι ακομα το ονοματακι σου) και ειμαι Νχασμενη blogoholic! Ειναι μια αρχη... ξερεις πριν ερθουν τα 2ª αντα!

Id.ios και τα ξαναμανταλεμε,
Ιδανικο αντρογυνο και ακομπλεξαριστο, cool ατομακι.
Hola!
χιιι

Bonus Τιπ (υγιεινης διαστροφης): Στο συρταρακι του γραφειου σου, μαζι με τις κνορ, βαλε και κονσερβουλες, κομποστουλες, κρακερακια, μπισκοτακια, σοκολατακια, λικερακι, κτλ για τις δυσκολες ωρες... δε χρειαζεται να ανησυχεις αγαπη μου, οι περσονες *δεν* παχαινουν!

ΥΓ.
David Santos said: "Πολλά ωραίος κείμενος. For more you id no life you work and have good week. Thanks".
Ολε!
.

//////////////////////////////ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
«Μόλις κυκλοφόρησε! Οδηγός επιβίωσης σχέσεων, έκδοση 46η. Υλικό προετοιμασίας για εξετάσεις "Power Games - Black Belt". Συνοδευτικό DVD Rom. Δώρο, αφίσες με τις 100 καλύτερες πόζες. Σε δερμάτινη πολυτελή κασετίνα.»
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ/////////////////////////////

ο δείμος του πολίτη είπε...

coolpatanos, ευχαριστώ πολύ, αν και εγώ πάλι θα κάνω βόλτες, Απλά θα περιοστούν τα σεντόνια που διαβάζεις:)))

τίποτα, σ' ευχαριστώ πολύ κι εσένα.

ιδανικό ζευγάρι, τον ανιχνευτή δεν τον είδατε;

Leigh-Cheri είπε...

Άντε, καλά.
Θα το καταπιούμε κι αυτό το ποτηράκι στέρησης. Ένα μήνα όμως, ε; Μετά θα βγούμε να σε αναζητούμε.
Διάβασμα ξεδιάβασμα, ελπίζω να περνάς καλά.
CUsoon, I hope :-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και στο ανάμεσα μπορείς να περνάς, γιατί μπορεί να την ανακαλέσω στο ανάμεσα.

elafini είπε...

ένα μήνα ε?άντε χαλάλι σου ;)

Ανώνυμος είπε...

Κατανάλωση της άδειας σας εύχομαι με τον καλήτερο κατ' επιλογή τρόπο.
Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

καλό καλοκαίρι κι από μένα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

elafini μου, mist και Αλέξανδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Βέβαια εγώ εδώ θα είμαι και θα σας επισκέπτομαι καθημερινά.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ρε συ Δείμε, η επανάσταση δεν είναι επάγγελμα και οι επαναστάτες σαν κι εσένα δεν δικαιούνται "εργατικής αδείας"!

Δεν πετάγεσαι από το Άγιο Όρος να την περάσουμε ... αναρχοχριστιανικά;

πνευμα είπε...

Καλό καλοκαίρι φίλε Δείμό.
Σου εύχομαι να καταναλώσεις την άδεια σου γεμίζοντας την ψυχή σου με όμορφες εικόνες και υπέροχες αναμνήσεις.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ασκαρ, λες; Ρε συ εγώ θέλω γύρω γυναίκες, δεν μπορώ μόνο άνδρες. Μου φτάνει ένα ταξίδι (ένα μήνα είχα μείνει για μελέτη άλλοτε).

Πνευματάκι, καλό θα είναι το καλοκαίρι, ετοιμάζομαι να φάω καμιά 100 € σε βιβλία. Θα έχω μπόλικο διάβασμα. Και έχω ήδη έτοιμο τρία άρθρα.

aqua είπε...

Καλά να περνάς Δείμο.
Με βουτιές,με βοβλία ,με άρθρα.
Με ότι σε ξεκουράζει.
Καλό καλοκαίρι!

Ανώνυμος είπε...

Καλή ξεκούραση σου εύχομαι, Δήμο, κι όλα να πάνε όπως τα θες. Καλές διαδρομές...

thalassaki

Ανώνυμος είπε...

Deime, pio einai to epomeno sendoni? Mipos se afto, tha anafereste stin anageotita tis adeias kai ton diakopon?...
Kai ego roto...
Borei kaneis na zita "adeia" i "diakopes" apo kati pou agapa toso poli?
Nomizo oti ousiastika eseis den kanate aitisi gia adeia alla ligi ipomoni na deiksoume mexri to epomeno "kalo sendoni"...
Na eiste kala na zeite stin kathimerinotita sas afta pou stin adeia sas anakaliptete....i kai akoma na zeite stin adeia sas, afta pou stin kathimerinotita sas geveste.
Meta apo arketes vasanistikes kaftes meres oi opoies pandos den diefkolinoun kai poli stin aftosingendrosi fisikse to voriadaki gia na ksipnisoun kai pali ta aimata...
Fenetai oti einai perito na sas efxitho na apolafsete tin adeia sas...afou einai safes oti kati tetoio tha simvei afou kserete na apolamvanete stin zoi sas...
As elpisoume loipon oti tha geftoume kai emeis aftin tin gefsi tis apolafsis...isos meso diaforetikon monopation ...alla i gefsi tis, kanei to idio kalo se olous...malakonei tin kardia kai tin psixi...ksekourazei to mialo.
Den sas krivo oti perimeno me karterikotita to epomeno sas post.

ο δείμος του πολίτη είπε...

aqua, ελαφίνι, θαλασσάκι σας ευχαριστώ τα μάλα. Ήδη το Σ/Κ διάβασα ένα του Chomsky -άσχετα που δε με εντυπωσίασε.

προπέτη μου, ακριβώς αυτό ισχύει. Θέλω να τελειώσω αυτό που γράφω για την κριτική στη δημοκρατία, αλλά θέλει κι άλλο διάβασμα. Ετοιμάζω και κάτι άλλο για τη φιλοσοφία της ιστορίας εξάλλου αρκετά μεγάλο θα έλεγα. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Unknown είπε...

Καλησπέρες κ. δείμε

βλέπω ότι και εσείς πήρατε την αδειούλα σας από το μπλογκάρισμα όπως και εγώ. Ελπίζω να περνάτε καλά και να σας ξαναδιαβάσουμε σύντομα.

Υγιένεται...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι εσύ να περνάς καλά, Greek History X. Τα λέμε σύντομα. Κι άσε τα κύριε.

Ανώνυμος είπε...

σαν καινούρια στο..σπορ,δεν "μετράω".άλλωστε τώρα μόλις άρχισα να διαβάζω τα προηγούμενα.η ευχή για γέμισμα μπαταριών "μετράει αφού δεν χρειάζεται background :-)

Ανώνυμος είπε...

καλά να περάσεις Δείμος
τα μπλογκολέμε προσεχώς.
Ναι το έχω διαβάσει το πόστ σου που ε'ιπες.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ .ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ΄ΣΙΓΑ ΤΗ ΔΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ΄.ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΤΟΣΟ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ [και το συνιστώ] ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ καθώς καιτην ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ.ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ,ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΕ ΛΕΕΙ ΨΩΝΙΟ. @λεκος

Ανώνυμος είπε...

Kalo Kalokairiii

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μαραμένα σύκα, Αλέκο, keimgreek σας ευχαριστώ πολύ.

Ερμία μου σε αυτό το ιστολόγιο όλα τα σχόλια μετράνε και όλα είναι καλοδεχούμενο. Καλώς όρισες και σ' ευχαριστώ πολύ.

2Σx2 είπε...

Βρήκα επιτέλους το χρόνο και κάθισα και διάβασα το κουαρτέτο της δημοκρατικής ρητορείας συνεχόμενα.Πιάνω να σχολιάσω αφού πρώτα σου πω ότι τα κείμενα τα βρήκα εξαιρετικά και σε προειδοποιήσω ότι το σχόλιο μου θα είναι μακροσκελές.

Περί πλειοψηφιας:
Νομίζω ότι βασική αρχή για να προκύψει μια κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες είναι η καθολικότητα της συμμετοχής. Όταν αρνούμαστε να συμμετεχουμε και τα ποσοστά αποχής είναι μεγάλα καταλύεται αυτός ο παράγοντας. Σε αυτό ευθύνη έχουμε και εμείς ως πολίτες αλλά και ο τρόπος άσκησης εξουσίας που προκαλεί την αποστροφή του ψηφοφόρου. Παράλληλα, όταν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ερμηνεύονται σύμφωνα με το εκάστοτε πολιτικό σύστημα πάλι υπάρχει διαταρακτική επίδραση. Ο δεύτερος γύρος υποχρεώνει τους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων να ταχθούν με κόμμα που υπό κανονικές συνθήκες δεν είναι της αρεσκείας τους.
Το πρόβλημα εστιαζεται στην ψευδαίσθηση πως για να λειτουργήσει ένα κόμμα και να ασκήσει εξουσία θα πρέπει με κάποιο τρόπο να εξασφαλίζεται η αποδόχη του από ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι. Επειδή οι εποχές που τα κόμματα έβγαιναν με πάνω από 50% έχουν περάσει προ πολλού και γίνονται προσπάθειες ώστε αυτό να επιτευχθεί πλαγίως. Είτε με συστηματα όπως το ελληνικό, είτε με την εισαγωγή των επαναληπτικών εκλογών. Όλα αυτα όμως σε ένα βαθμό στρέφονται ενάντια στην έννοια της δημοκρατίας.
Υπό αυτή την έννοια, νομίζω οι παρατάξεις αισθάνονται σα να νομιμοποιούνται να παρατυπούν ή να ερμηνεύουν ιδέες της δημοκρτιας κατα το δοκούν. Θυμίζει π.χ. τον τρόπο που διαβάζει το Κοράνι ένας φανατικός Ισλαμιστής ή ένας μετριοπάθης. Είναι σαν η ορολογία που θα χρησιμοποιήσει ο κάθε πολιτικός να προκύπτει δειγματοληπτικά (αλλά χωρίς τυχαιότητα) μέσα από μια δεξαμενή εννοιών.

Περί συναίνεσης:
Η έννοια της υποταγής στο σύστημα, της αποδόχης δηλαδή της δημοκρατίας ως έχει, βασίζεται περισσότερο στην εντύπωση του λιγότερο κακού. Μια προσπάθεια αλλαγής του δημοκρατικού πλαισιου όπως αυτό εχει καθιερωθεί στο σύγχρονο κόσμο θα μπορούσε εύκολα να παρουσιαστεί ως κατάλυση της δημοκρατίας και παρεκτροπή της σε μονοπάτια όπως η αναρχία ή η τυρρανία. Γίνεται κατανοητό υπό αυτό το πρίσμα γιατί ευδοκιμεί στη χώρα μας τόσα χρόνια η "οικογενειακή δημοκρατία". Το θέμα είναι ότι εις το όνομα της δημοκρατίας βαφτίζουμε δημοκρατικές κάποιες διαδικασίες που μόνο δημοκρατικές δεν μπορούν να θεωρηθούν υπό κανονικές συνθήκες. Εννοώ πως το γεγονός ότι οι έχοντες την εξουσιαστική δύναμη δρουν αλλαζονικά ή συμφεροντολογικά γίνεται αποδεκτό ως αποτέλεσμα της εκλογής τους μέσα από ψηφοφορίες.

Περί αριστεράς:
Καταρχήν χρειάζεται να οριστεί ποια ακριβώς αριστερά εννοούμε όταν κάνουμε λόγο για αριστερά. Υπάρχει η αριστερά της δράσης, η αριστερά της κομμούνας, η σοσιαλιστική αριστερα κοκ.
Αν αχοληθούμε με την μαχόμενη αριστερα έχω την ένσταση ότι η μεθοδοι που έχουν κατα καιρούς υιοθετηθει απο αυτήν φτάνουν στην υπερβολή στην προσπάθεια της να αλλάξουν τον κόσμο. Η επιβολή τέτοιων συστημάτων δε διαφέρει και πολύ από ενα φασιστικο κίνημα αν σκεφτούμε την τρομοκρατία που επέβαλε π.χ. η ΕΣΣΔ στις υποτελείς της χώρες προκειμενου να τους εμφυσησει το γονίδιο του κομμουνισμού. Υπήρχε φακέλωμα, υπηρχε βία, υπήρχε τιμωρία.
Γενικά, μια τέτοια αριστερά φαίνεται ελκυστική ως προς την ιδεολογία της. Πρακτικά όμως είναι ανεφαρμοστη καθώς μπάινει στη μέση ο ανθρωπινος παράγοντας - ο καθένας που έχει τη δύναμη θα επωφεληθεί από αυτήν για όφελος του σε μικρό η σε μεγάλο βαθμό. Εκεί διαταράσσονται οι δομές και η λειτουργίες της θεωρητικής προσέγγισης.
Η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία πάλι, φαίνεται να παλεύει να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο κόσμους. Αυτόν για τον οποίο φτιάχτηκε για να εκπροσωπήσει και αυτόν προς τον οποίο βαδίζει μπροστά στα φαινόμενα του καπιταλισμού, της άνθισης των πολυεθνικών, της εξαφάνισης της εθνικής ταυτότητας κτλ. Δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά καθώς προσπαθεί να συγκεράσει δύο καταστάσεις που είναι ακρως αντίθετες. Στην εποχή μας τείνει να αφομειωσει τον καπιταλισμό στο θεωρητικό της υπόβαθρο δημιουργώντας αντιφάσεις εκ των έσω.

Περι καπιταλισμού:
Δεν μπορώ να δω το φαινόμενο πέρα από το ότι αποτελεί μια συνεχώς μεγενθυνόμενη φούσκα. Μέσα σε αυτην είναι οι εκφραστές του. Όχι μόνο οι πολυεθνικές και οι εκατομυριούχοι αλλά και οι πολίτες του δυτικού κόσμου που καταναλώνουν αλλογιστα. Στην οικονομική θεωρία υπάρχει η θεωρία της ακμής. Σύμφωνα με αυτήν κάθε οργανισμός φτάνει στην κορύφωση του - στο peak. Μετά ξεκινά η παρακμή. Αν δεχτούμε τον καπιταλισμό ως οργανισμό, φαίνεται πως το peak είναι κοντά. Το θέμα είναι πως η επερχόμενη παρακμή θα είναι βίαιη λόγω του δυσθεώρητου μεγέθους της φούσκας. Και θα επηρεάσει τόσο όσους είναι μέσα σε αυτην αλλά θα πέσει και πάνω σε όσους είτε από επιλογή είτε λόγω συνθηκών είχαν μείνει στο περιθώριο ως απόβλητοι του συστήματος. Δηλαδή τους ιδεαλιστές αντιμαχόμενους αλλα και τους πολίτες του τρίτου κόσμου.

Περί ελευθερίας:
Ο Τοκβίλ σημείωνε: "Τα έθνη της εποχής μας δεν μπορούν να αποτρέψουν την ισότητα των ανθρώπων αλλά εξαρτάται από αυτούς αν η αρχή της ισότητας πρόκειται να τους οδηγήσει στην ελευθερία ή στη δουλεία,στη γνώση ή στο βαρβαρισμό, στην ευμάρεια ή στην ένδεια."
Αναφερόταν βέβαια, στην αμερικανική δημοκρατία αλλά νομίζω πως τα λεγόμενα του έχουν καθολική και σύγχρονη εφαρμογή.
Κατα τη γνώμη μου, η ελέυθερία έγγυται στον τρόπο διαχείρισης της. Κάνοντας την αναγωγή στο σήμερα κάθε ανθρωπος νιώθει ότι υποδουλώνεται από πολλούς παράγοντες. Από την έλλειψη χρόνου, από την επαγγελματική πίεση, απο την οικονομική ένδεια, από την ανάγκη για κατανάλωση κοκ. Μεσα σε αυτό το πλαίσιο των ατομικών αναγκών είναι πολύ δύσκολο να ανθίσει ο σπόρος της κοινωνικής δράσης. Σε μεγεθυνση, για παράδειγμα, ας παρουμε ως παράδειγμα τον σύγχρονο πολίτη του δυτικού κόσμου και ας τον παρομοιασουμε με ένα κράτος. Αν το κράτος δεν έχει λύσει τα εσωτερικά του προβλήματα δεν μπορεί να γίνει εξωστρεφές ουτε να δοκιμασει να επεκταθεί. Τρανό παράδειγμα είναι ο Μεγαλοιδεατισμός της Ελλάδας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Ένα κράτος με χίλια προβλήματα που δοκίμασε να γίνει μεγάλυτερο χώρις το κατάλληλο υπόβαθρο όμως με συνέπεια να δημιουργήθουν μεγαλύτερα προβλήματα. Σε μικρότερη κλίμακα ανάλογη είναι και η κατάσταση πλέον ατομικά. Πως να αποπειραθεί να κάνει τη διαφορά το άτομο όταν δεν έχει λύσει τα ατομικά του προβλήματα; Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω συλλογικής δράσης αλλά και πάλι θα έπρεπε να υπάρχει διάθεση.
Η δημοκρατία σε κάποιο βαθμό δρα αποχαυνωτικά στις μέρες μας. Είναι το όπιο μιας ψευτοελευθερίας του ατόμου που τον εθίζει στο κυνήγι της ατομικής βελτίωσης μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Κάπου εκεί χάνεται και η ελευθερία.

Επιλογικά:
Δεν έχω επίλογο, συμφωνώ απόλυτα με την επιλογική σου ρητορεία.

"Στη δημοκρατία το άτομο ξεγλιστρά μέσα στη συλλογικότητα και αποκτά νόημα η ύπαρξή του μόνο μέσα από αυτή."
"Η αμφισβήτηση, η δημιουργική δηλαδή σκέψη και η επακόλουθη δράση, θα είναι οι τριγμοί στα θεμέλια ενός συστήματος που προβάλει μια εξωραϊσμένη δημοκρατική- αριστοκρατία. Αυτό που τόσο εύλογα αποφεύγεται, είναι εκείνο που θέλουμε. "
"Ωστόσο, η κρίση που διέρχεται η κριτική και ο εκφυλισμός της κριτικής και φιλοσοφικής σκέψης πίσω από θρησκευτικά ή άλλα εξουσιαστικά προσωπεία, μας οδηγεί στην υποχρέωση να δια-νοούμεθα εμείς. Το κάθε άτομο μέσα στη συλλογικότητά του οφείλει να αμφιβάλλει και να κρίνει τα πάντα, τις κατεστημένες παραδοσιακά συλλογικές παραστάσεις, την αναγκαιότητα θεσμών, τις ιδέες για τον κόσμο και το σύμπαν."
"Μια δημοκρατική κοινωνία δημιουργεί μόνη τους θεσμούς της. Το άτομο είναι ενεργό μέλος της συλλογικής συνείδησης και αυτοαμφισβητείται. Οδηγεί με την ενεργή του δράση με το δραστήριο έργο του (σε χιαστό σχήμα) σε αμφισβήτηση όλης της δομής και της δράσης. Αλλάζει την κενότητα με σκέψη πολιτική και αντικομφορμιστική, επηρεάζοντας το σύνολο. Γιατί το σύνολο του επιτρέπει να δρα και να αμφισβητεί."

Σε όλα τα παραπάνω, έχω να πω μακάρι. Όσο κι αν ο πυρήνας της δημοκρατιας πλέον φαίνεται να είναι τα κέντρα εξουσίας. Διαχρονικά, η ιστορια έχει δείξει ότι οι επαναστάσεις ξεκινούν από τα χαμηλά στρώματα. Το θέμα είναι, αν ο σκοπος ειναι η δημιουργία μιας δημοκρατίας όχι μόνο κατ' όνομα αλλα και ουσιαστικα, οι αλλαγες να προκύψουν συνειδητά και όχι ως σπασμωδικό αποτέλεσμα μιας διαρκώς αυξανόμενης καταπίεσης. Στη δεύτερη περίπτωση είναι βέβαιο ότι μετά τις αναταράξεις θα επωφεληθούν άτομα που θα δημιουργήσουν ακόμα χειρότερες συνθήκες. Τουλάχιστον θα είναι πιο έντιμοι - δε θα το παίζουν δημοκράτες, θα είναι τύρρανοι και θα το ξέρουν όλοι. Και πάλι όμως αυτου του είδους την εντιμότητα δεν την έχουμε ανάγκη.
Και είναι τόσο χαώδης η κατάσταση και τόσο πολλές οι αντίρροπες δυνάμεις που οποιαδήποτε πρόβλεψη για την εξέλιξη των κοινωνιών θα ήταν παρακινδυνευμένη. Μέχρι να δούμε τι θα γίνει, αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας μας όσο μπορεί θα ήταν να δρα ατομικά ως δημοκράτης. Τουλάχιστον όσο του επιτρέπεται.

Καλή δύναμη σου έυχομαι και να απολαύσεις την "αδεια" σου. Ελπίζω ήδη να έχεις κάνει και το πρώτο μπάνιο! Καλή ξεκούραση.

2Σx2 είπε...

Ναι, και μόλις συνειδητοποίησα ότι το σχόλιο έπρεπε να το αφήσω στο προηγούμενο post...
Αιτούμαι συγχώρεσης!

Xνούδι είπε...

Εγώ αφήνω καλοκαιρινά φιλιά πάντως. Αμέ!

Εις το επαναγράφειν :)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ένα σχόλιο που τάραξε και έθεσε όλο το κείμενο (με όλα τα επεισόδιά σε κριτική ματιά). Οι άλλοι τουλάχιστον τα έβαζαν λίγο-λίγο (σε πειράζω 2Σx2). Εγώ χαίρομαι για το σχόλιο.

Στην πλειοψηφία διαφωνώ γιατί όπως είδες με την έννοια της μειοψηφίας δεν είναι μόνο οι λίγοι βουλευτές που αποφασίζουν, αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα που εκείνοι εξυπηρετούν. Έχει φανεί πια ότι η δημοκρατία ευνοεί όχι την κοινωνία, αλλά τους πλουσιότερους και τους επιχειρηματίες. Εξάλλου, η δημοκρατία για μένα ουσιαστικά είναι μία επίφαση της αρχαίας δημοκρατίας, ένας μανδύας που ιστορικά αρέσει να ακούγεται στις μάζες και εκείνες συναινούν στη χειραγώγησή τους απολαμβάνοντας να το ακούν.

Ούτε κι εγώ πράγματι είμαι ονειροβάτης ώστε να μιλάω για μία ενιαία αριστερά. Ότι θα ήθελα να δω τη ψευδεπίγραφη ριζοσπαστική αριστερά μαζί με το ΚΚΕ είναι αλήθεια. Ίσως αν ο ΣΥΝ αρχίζει να παράγει ιδεολογία και ξεφύγει από τις σοσιοαλοδημοκρατικές κινήσεις ενσωμάτωσης να πετύχει κάτι. Η αριστερά όμως είναι μία: η ελευθερία για την πρόοδο ή η ίδια η πρόοδος.

Η ελευθερία του πολίτη είναι πιο συγκεκριμένη επιλογή. Αν θέλουν να επιτρέψουν στον πολίτη να διαχειριστεί την τύχη του θα μπορούσαν πολύ εύκολα να έχουν ενιαύσιους και άμεσα ανακλητούς αιρετούς τοπικους κι εθνικούς άρχοντες. Τότε συμμετέχοντας οι πολίτες σε ένα πραγματικά δημοκρατικό καθεστώς θα μάθαιναν να λειτουργούν μέσα σε ένα πολιτικό όργανο και να αντιλαμβάνονταν και τη λογική της εξουσία υπό την πίεση βέβαια της άμεσης ανάκλησης.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και το σχόλιό σου. Και μη σκας για το χώρο που έκανες το σχολιο, δεν πειράζει.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Χνούδι μου, καλά να περάσεις. Εγώ ακόμα βέβαια έχω δουλειά και δεν θα φύγω, αλλά σύντομα, σύντομα (πού θα πάει, θα φύγω).

Ανώνυμος είπε...

are pseuth
katalla den apantas se sxolia pou den exoun link e?
pseuth tou kerata, se osous theleis apantas
ante re apo dw pseuth

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μπα ήταν γυναικείο το όνομα και τελικά υπέκυψα...

Ανώνυμος είπε...

να πάρεις να πάρεις άδεια και να γεμίσεις μπαταρίες και να μας ξανάρθεις....
Βουδαπέστη, εεε???
φιλάκια....

spirosvii είπε...

Αφήστε τον άνθρωπο ρε παιδιά. Μη του μιλάτε! Θα σας άρεσε να ήσαστε στη παραλία με βιβλίο και καπέλο κάτω από την ομπρέλα και να ρχεται ο ένας κι ο άλλος και να σας ρωτάνε τι βιβλίο διαβάζεις?

ΣΠΑΣΤΙΚΟ!

spirosvii είπε...

κύριε 2Σx2, καθώς τέλειωνα με το σχόλιο σου, διαπίστωσα ότι δεν "είπες κάτι". Λίγάκι βαρετό ήταν.
Με τιμή
Σπύρος

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ναι καλά, Σπύρο, δούλευέ μας. Μόνο δύο μπάνια έκανα και ακόμα είμαι στο γραφείο. Περιμένω πώς και πώς να πάω στη Χαλκιδική έστω για μια βδομάδα, αλλά δεν προλαβαίνω με τίποτα. Πάντως τα απογεύματα και τα βραδάκια προλαβαίνω και βγάζω μερικές δεκάδες σελίδες.

spaigeck, σ' ευχαριστώ πολύ.

2Σx2 είπε...

@δείμος του πολιτη: Αναφερόμενος στην πλειοψηφία έμεινα περισσότερο στον τρόπο όπου μαθηματικοποιούνται τα ποσοστά και στις μεθοδους που ακολουθούνται μέσα από τα εκλογικά συστήματα ώστε ακόμη και με ποσοστό μη ευρείας αποδοχής να μπορεί να προκύπτει ισχυρή κυβέρνηση κάτι που μου φαίνεται αντιφατικό. Κατα τ' άλλα συμφωνώ με τα περί πλειοψηφίας που αναφέρεις στην απάντηση σου.

Γιατί να θελήσουν να επιτρέψουν στον πολίτη να διαχειριστεί την τύχη του; Μια χαρά δεν τους βολεύει η κατάσταση ως έχει; Και κατά πόσο είναι οι πολίτες έτοιμοι να διαχειριστούν μια πιθανή τέτοια κατάσταση όπως αυτή που περιγράφεις;

@spirosvil: Αφού άντεξες να κάτσεις να το διαβάσεις είμαι ικανοποιημένος. Εξάλλου, δεν ισχυρίστηκα ότι θα ήταν καθηλωτικό! :) Μικρός είμαι, ακόμα μαθαίνω!

Καλό απόγευμα!

Zaphod είπε...

Καλά μπάνια Δείμε!!!!

love&kisses
zaphod

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μπα χρειάζομαι ακόμη μία βδομάδα για άδεια μπάνιων. Απλά ξεκουράζομαι από το γράψιμο.

Kapetanios είπε...

Γειά χαρα νταν

"Ο μπανιαρισμένος"
:))

ο δείμος του πολίτη είπε...

Να υποθέσω ότι πήρες και χρωματάκι; Καλά ρε εσύ εμένα φώναζες για την άδεια και εγώ έμεινα πίσω για να κάνεις εσύ μπάνια;

Kapetanios είπε...

Πολιτικός αντιπερισπασμός :))
Σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας χαχαχα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όχι μόνο στις μέρες μας και όχι μόνο στην πολιτική σκηνή από ότι φαίνεται. Μακροβούτια έκανες από το σκάφος;

Kapetanios είπε...

Εγώ απολάμβανα τις μπύρες μου αλλά η κοράκλα μου και οι ανιψιές μου το απόλαυσαν.
Πέταξα το κινητό, δεν άκουσα να παίζει η τηλεόραση, δεν πολυδιάβασα εφημερίδες δεν μπήκα καθόλου στο νετ και δεν φόρεσα παπούτσια 8 μέρες.
Α π ο λ α υ σ η.
Εάν δεν είχα κι αυτό το έρμο το ιστιοπλοϊκό τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.
Η .... " αργοπλοΐα " είναι εκνευριστική ώρες ώρες :))

ο δείμος του πολίτη είπε...

Για να σκάσω από τη ζήλια τα λες, ε; Καλά-καλά θα τα πούμε από βδομάδα που θα σαπίζεις στη σαλονικιά ζέστη κι εγώ θα κάνω γυμνισμό (στα παπούτσια έμεινες;)

Epikouros είπε...

Το δικαιούσαι, το δικαιούσαι! Βεβαίως... Να μην ξεχνάμε το Άρθρο 24 της Οικουμενικής Διακύρηξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!! :-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλα ντε. Άσε που έχω και κάτι ολιγοήμερες άδειες κρατημένες (αιμοδοτικές, κινητοποιήσεων κτλ).

spirosvii είπε...

Παρεούλα το βραδάκι, με όμορφες ιστορίες στην αυλή, αστείες και σοβαρές. Μπυρίτσες και κάτι να ψήνεται στη σχάρα... Να χα και μια γυναίκα για να κοιμηθώ θα ήταν μια χαρά το Καλοκαίρι μου.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τι 'ν' τουτ', ρε Σπύρο;

spirosvii είπε...

Καλά μωρ' Δείμου, είσι κι ψυχουλόγους; Πως μπάνσις οτ' είμι απ του χουριό;

Τούτα δω τα πιδιά σας e-αγαπάνε!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είδα του Βοιωτία.

Αλλά με μια γυναίκα στην αγκαλιά δεν είναι θέρος, είναι διακοπές. Το θέμα είναι να ξεπεράσουμε τη μία.

spirosvii είπε...

:) Με μια πρόταση τα είπες όλα. Ευτυχώς, αυτό σκεφτόμουν ψες το βράδυ.
Αλλά και πάλι, χρειάζομαι διακοπές!

Ασχετ: Οι κομμουνιστές λένε μπυρίτσα αντί για μπύρα;κοτοπουλάκι αντί για κοτόπουλο; κτλ;

τα σέβη μου

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αυτό όντως δεν το έπιασα. Πώς σου ήρθε; Δεν ξέρω. Εγώ βέβαια λέω μπυρίτσα, αλλά όχι κοτοπουλάκι. Και ποιος σου είπε ότι κομμουνιστής; Ανένταχτος αριστερός δηλώνω. Ο κομμουνιστής επιβάλλεται να ενταχθεί σε ένα κόμμα, μακριά από αυτό δεν υπάρχει κομμουνιστική δράση. Εγώ είμαι μακριά από τα κόμματα σήμερα.

spirosvii είπε...

Συγνώμη, δεν το είπα για σας. Έχω καταλάβει ότι δεν είστε με κάποιο κόμμα. Απλά ρώτησα γιατί κάπου το είχα διαβάσει. Ήταν σε στυλ αστείου και σοβαρού. Συγνώμη αν σας έθειξα. Νιώθω άσχημα τώρα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σαφώς και δε θίχθηκα. Και κομμουνιστή να με πεις δεν με πειράζει. Απλά διευκρίνισα την αλήθεια. Ήμουν ενεργό μέλος του ΚΚΕ σαν φοιτητής, αλλά ο φανατισμός και κάποιες μικρές διαφωνίες πολιτικής φύσης (μονόπλευρη κριτική και επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ κτλ ή ΕΕ) με απομάκρυναν.

ShareThis