Το ξέραμε ότι θα γινόταν

Από καιρό προειδοποιούσε η Δημοτική Αρχή της Σταυρούπολης για το κολυμβητήριο και την κατάσταση που επικρατούσε εκεί.

Ο λόγος γίνεται για ένα έργο που εγκαταλείφθηκε στην τύχη του από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ κι έγινε κίνδυνος για όσους ήταν στην περιοχή. Σύντομα το γιαπί μετατράπηκε σε άντρο τοξικομανών. Ρεπορτάζ είχε κάνει και η magica σε ανύποπτο χρόνο κι έδωσε άλλη δημοσιότητα (προς όφελος των κατοίκων) στο πρόβλημα. Η κατασκευή του Κολυμβητηρίου της Σταυρούπολης έργου ενταγμένου στο «Ελλάδα 2004», διακόπηκε τον Ιανουάριο του 2005, λόγω διακοπής της ροής της των απαραίτητων για την ολοκλήρωση του κονδυλίων. Αυτή τη στιγμή τόσο η πισίνα του ολυμπιακών διαστάσεων, όσο και τα κτίρια των βοηθητικών εγκαταστάσεων παραμένουν ημιτελή, με αποτέλεσμα ο χώρος να έχει μετατραπεί σε στέκι παραμονής τοξικομανών και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Παρά όμως τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής (τόσο με την περίφραξη του χώρου -που κάθε τόσο καταστρέφεται- όσο και με τον καθαρισμό του χώρου) τίποτα δεν κινήθηκε από πλευράς της κυβέρνησης προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή. Η μόνη περίπτωση να περιοριστεί ο κίνδυνος για όλους είναι ολοφάνερα η αποπεράτωση του ίδιου του έργου (κόστους αρκετών εκατοντάδων ευρώ) που ποτέ ο πρώην υφυπουργός δεν έδωσε, παρά την προεκλογική του κίνηση για απόδοση ενός μικρού ποσού που δεν καλύπτει ούτε το νερό για τη γούρνα (βλ. πισίνα).

Ένα τραγικό γεγονός ήρθε εχθές να επιβεβαιώσει τους φόβους μας: ο θάνατος ενός νεαρού ουσιοεξαρτημένου. Για τη χτεσινή απαράδεκτη εξέλιξη ο Δήμος είχε κρούσει -εδώ και αρκετούς μήνες- το καμπανάκι του κινδύνου στις αρμόδιες υπηρεσίες. Μάλιστα εχθές η αστυνομία όταν εμφανίστηκαν στο σημείο ναρκομανείς, αφού αναγνώρισαν το άψυχο σώμα του νεαρού άντρα, τους συνέλαβε και βεβαίως μετέφερε (πάλι καλά) το πτώμα.


23 έκριναν :

Ανώνυμος είπε...

ti krima...
i adiaforeia TOUS spaei kokala....
Giati na TOYS pistevoume aftous pou mas tazoun tin anaptiksi, ta kalitera ...otan to mono pou mas prosferoun einai ta xeirotera...
kalo apogevma...ti kalo alla ande na tou efxithoume na einai...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Το λέγαμε ότι κάποια στιγμή θα γινόταν. Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι ότι το παλικάρι πέθανε σε ατελείωτο δημόσιο έργο. Το θέμα είναι ότι πέθανε. Ας ψάξουμε να βρούμε λύσεις.

Για τα υπόλοιπα που έχουν σχέση με το κολυμβητήριο συμφωνώ αν και περιμένω δράσεις από τη διοίκηση και την τοπική κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Nai, simfono me ton Michalaki to provlima den einai to ateleioto dimosio ergo alla o thanatos tou palikariou...fenetai den imoun safis sto sxolio mou ...signomi..

Ανώνυμος είπε...

Ο θάνατος του παλλικαριού προφανώς και είναι το κυρίαρχο πρόβλημα (δεν νομίζω, άλλωστε, ότι λες κάτι διαφορετικό). Όσον αφορά το ημιτελές κολυμβητήριο (το ενταγμένο στο "Ελλάδα 2004"...) είναι όντως εξωφρενικό αν μη τι άλλο γιατί έχουμε έλλειψη τέτοιων εγκαταστάσεων για την προώθηση του μαζικού αθλητισμού...

Suspect είπε...

ο κοσμος καταστρεφεται απο την αδιαφορια αλλα τι με νοιαζει εμενα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προπέτη, πόσο δίκιο έχεις για την αδιαφορία τους.

Αντώνη Μιχαλάκη, ήλπιζα σαν βουλευτής να βοηθήσεις να τελειώσει το έργο. Πρέπει κάτι να γίνει. Για τα ναρκωτικά τόσες φορές τα είπαμε. Το έργο αυτό και όλα εκείνα που αναμένουν πότε θα τελειώσουν;

Λάμπρο, και να σκεφτείς φίλε ότι υπάρχει αδελφό κολυμβητήριο στο Πανόραμα. Όπως καταλαβαίνεις ήταν έτοιμο ήδη πριν την ολυμπιάδα.

Ύποπτε, έλα μου ντε.

spirosvii είπε...

Κύριε δείμο και τώρα που το είπατε θα πάρουν όλοι τα φτιάρια και τις τσάπες να πάνε να αποτελέιώσουν το έργο.

Κουράγιο στους γονιούς του φίλου.

Stathis Athanasiou είπε...

Συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας τη σκέψη του "υπόπτου"...

Και τι με νοιάζει εμένα; Εγώ πόσο να ζήσω ακόμα; 100; 150 χρόνια το πολύ. Εσείς θα τους φάτε στη μάπα!

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι κάποτε, που είχα δουλέψει στην απογραφή του 1990 στο Δενδροπόταμο της Σταυρούπολης..
"Εύλεκτη ύλη" για τα ναρκωτικά..
Η ανυπαρξία αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών μπορεί να συνδεθεί με τον θάνατο από ναρκωτικά σε ένα μακροσκοπικό επίπεδο..
Η λειτουργία τέτοιων υποδομών μέσα σε ένα σωστό πλαίσιο (και όχι απλά η ύπαρξή τους ως κτηρίων)μπορεί να έχει ένα όφελος (μαζί με άλλα πολλά πράγματα) για την πρόληψη της ουσιοεξάρτησης.
Μαζικός Λαίκός Αθλητισμός, τον καιρό του νεοφιλελευθερισμού;
πάτε καλά; Μόνο αν χρησιμοποιηθεί ως καμουφλάζ για την ανίχνευση ταλέντων και κρεάτων για το πρωταθλητικό στάρ- σύστεμ!

Ανώνυμος είπε...

Pragmatika den thelo na simfoniso me to Kapitalistiko koummouni dioti afta pou perigrafei kai leei einai katholou ma katholou entharindika alla tha simfoniso epeidi simvainoun distixos...
Oso de gia ton athlitismo otan ta paidia ta mikra singekrimena akolouthoun afton ton dromo den ton kanoun gia na apofigoun ton kindino tis ousioeksartisis...
an den kano megalo lathos ta ousioeksartimena paidia mallon einai ekeina pou eixan kapote taseis gia ton athlitismo, tin mousiki, to theatro eixan kapoia endiaferonda endona alla pote den boresan na ta anaptiksoun kai etsi emathan na zoune me tin anaminisi ton xamenon oneiron..
Giati toso berthema den katalavaino, ta mikra paidia exoun polla endiaferonda giati den ta rotame ti theloun na kanoun kai na ta voithisoume na kanoun afta pou theloun kai oxi na tous poume kseretai den iparxei kolimvitirio mathete tennis gia paradeigma...
kalimera,

Ανώνυμος είπε...

propeti
κι εγώ μίλησα για σωστό πλαίσιο κι όχι απλά για κτήρια.
Ναι τα παιδιά με τα ενδιαφέροντα πολλές φορές την "πατάνε"
Αυτό βέβαια δεν εξηγεί τίποτα. Για το κάθε πρόσωπο ένας συνδυασμός προσωπικών λόγων υπάρχει και οι γενικεύσεις κάνουν κακό.
Σίγουρα αυτό που μετράει πολύ είναι αν ακολουθούνται οι ανάγκες τους, όπως λες κι εσύ και αυτό δεν είναι αναγκαίο να πάρει μια συγκεκριμένη μορφή π.χ. Κολύμβηση.
Απλά η ύπαρξη τέτοιων οργανωμένων κέντρων αποδεικνύει και το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τη νέα γενιά.
Τι έχει να αντιπαραθέσει στο σχήμα σχολείο -φροντιστήριο- τηλεόραση- ύπνος και το σαβατοκύριακο κλάμπινγκ με εκωφαντική μουσική χωρίς καθόλου διαπροσωπική επικοινωνία;

Ανώνυμος είπε...

nai tipote ousiastiko, exeis dikaio..einai alitheia oti ti topiki koinonia ofeilei na voithisei alla an den ginetai afto emeis ti prepei na kanoume? Na sinexisoume fto to sxima pou anafereis parapano? den prepei na sinexisoume na kanoume kati pano se afta pou pistevoume?

Ανώνυμος είπε...

ε, και βέβαια ναι

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σπύρο, κουράγιο τους εύχομαι κι εγώ. Δε θεωρώ ότι κάνω κάτι, παρά μόνο να εκφράσω την οργή μου για μία κατάσταση για την οποία εδώ και καιρό προειδοποιούσαμε.

Ευστάθιε, αυτή είναι η γνωστή αντίδραση όποιου εθελοτυφλεί ότι τελικά τίποτα δεν θα γίνει σε αυτόν. Όταν όμως οι ΝΑΖΙ έπιασαν τον πάστορα, τότε κατάλαβε ότι έπρεπε να φωνάξει για τους κομμουνιστές και του ς Εβραίους.

Προπέτη, τελικά η μόνη πρόληψη είναι οι διέξοδοι που δίνεις στον κόσμο και τη νεολαία. Όσο προσφέρονται διέξοδοι (αθλητισμός, καλλιτεχνικά κτλ) τόσο αποφεύγουμε την ουσιοεξάρτηση.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε βάθος τετραετίας!

Unknown είπε...

Η θλιβερή κατάντια της ...Νέας Μεγάλης Ιδέας (των Ολυμπιακών, ντε). Λεφτά σπαταλήθηκαν, εργολάβοι πλούτισαν και τώρα όσα δεν μπορούν να ξεπουληθούν για εμπορικά κέντρα σαπίζουν... Μ' αρέσει η στάση της αστυνομίας, 100% αντάξια της φήμης της.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και να σκεφτείς, Vrennus, ότι τα περισσεούμενα χρήματα τα έδωσαν σε άλλα έργα και όχι στην αποπεράτωση του συγκεκριμένου.

Άσκαρ, στην τετραετία των επόμενων ολυμπιάδων...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Αν υποπτευτώ ότι αντί να σηκωθεί το θέμα του κολυμβητηρίου ως ατελείωτο δημόσιο έργο, κάνουμε κινητοποιήσεις εναντίον του ΟΚΑΝΑ τότε...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η λειτουργία του ΟΚΑΝΑ είναι ένα άλλο ζήτημα, το οποίο πρέπει κάποτε να λυθεί και τούτο. Τις προσωπικές μου θέσεις τις ξέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι πολύ :((( Καληνύχτα Δήμο

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ να δεις θαλασσάκι. Όσο υπάρχουν ναρκωτικά και όσο η πολιτική μας είναι αστειρευτης αηδίας, τότε κάθε γιαπί και κάθε μισοτελειωμένο έργο μετατρέπεται σε κέντρο συνάντησης με το Θάνατο.

Stathis Athanasiou είπε...

Αγαπητέ Δείμο. Σχολιάζοντας το σχολιασμό του σχολίου σου (2:41), θα ήθελα να σχολιάσω... ενεργοποίησε το φίλτρο του χιούμορ και ξαναδιάβασέ το.
Χαιρετίσματα!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ευστάθιε, ζητώ συγνώμη. Δεν απευθυνόταν σε εσένα, αλλά σε όποιον πιστεύει κάτι τέτοιο. Φαντάστηκα ότι ήταν χιούμορ -ως επιχείρημα της αδιαφορίας των άλλων- και έδωσα μία απάντηση προς εκείνους. Δεν παρεξήγησα τίποτα.

ShareThis