για τον ΟΚΑΝΑ στη Σταυρούπολη

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 4 Μονάδες Χορήγησης Μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ (η Α΄ Μονάδα από το 1996, στη Σταυρούπολη από το 1997, στο Παπανικολάου και το Λιμάνι). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ με αφορμή έλλειψη πολεοδομικής αδείας, αρνούνται τη δημιουργία εκεί νέας Μονάδας Χορήγησης Μεθαδόνης. Συνολικά περίπου 800 ασθενείς σε όλη την πόλη είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα και περίπου 270 ασθενείς είναι στη Σταυρούπολη. Στη λίστα της ντροπής είναι περίπου 1089 ηρωινομανείς με μέση αναμονή τα 2,5-3 χρόνια.
Πρέπει όμως τονίσουμε ότι οι επισκέπτες είναι αρκετά περισσότεροι, αφού το χώρο επισκέπτονται για εξετάσεις κτλ ασθενείς τόσο από το νοσοκομείο Παπανικολάου -λόγω της απόστασης από τις κατοικίες τους και της δυσκολότερης πρόσβασης στην Εξοχή- όσο και τη Μονάδα Άλφα (της Ευζώνων) -λόγω του φόβου επικείμενης κατάρρευσης του κτιρίου που φιλοξενεί τη Μονάδα.
Και το πρόβλημα δεν είναι οι ενταγμένοι ασθενείς στο πρόγραμμα. Το πρόβλημα δημιουργείται από όλα εκείνα τα στοιχεία που πλησιάζουν τους ασθενείς για τους πουλάνε ηρωίνη και ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Με τόσο μεγάλη λίστα είναι φανερή η επιθυμία πολλών ασθενών να παρακολουθήσουν προγράμματα απεξάρτησης και επανένταξης. Καθίσταται πια αναγκαία η σύνδεση της θεραπείας με την Πρωτοβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη· από την άλλη χρειάζονται επαναξιολόγηση τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα κατ’ οίκον αποκατάστασης, που θα οδηγήσει σε μείωση προσέλευσης ασθενών στα Κέντρα Χορήγησης Μεθαδόνης.
Το Σεπτέμβρη είχαμε ένα νεαρό -ένα παλικάρι 27 ετών- νεκρό στο κολυμβητήριο. Το ξέραμε ότι θα γινόταν. Καθημερινές είναι πια οι εικόνες που παρατηρούμε πίσω μας. Με δύο βόλτες της μιας ώρας η καθεμιά συγκεντρώσαμε φωτογραφίες χαρακτηριστικές. Κάναμε απλά το αυτονόητο, για το οποίο οι κάτοικοι εδώ και χρόνια φωνάζουν. Χρησιμοποιημένες σύριγγες σε δρόμους, πάνω στη Λαγκαδά ακόμα, πίσω από σπίτια, μέσα σε αυλές. Χρήση ουσιών μέρα μεσημέρι σε δρόμους που κυκλοφορούν μαθητές, σε πάρκα που παίζουν παιδιά κάθε ηλικίας. Η κατάσταση δεν αντέχεται άλλο. Οι καθημερινές εικόνες, είναι αρκετές μετά από τόσα χρόνια, για να μη μας επιτρέψουν να επαναπαυτούμε.
Οι ίδιοι οι ασθενείς ζητούν να δημιουργηθεί ένας χώρος στο εσωτερικό του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου που να μπορούν να περιμένουν να πιουν τη Μεθαδόνη, που θα μπορούν να αναπαυθούν Οι ίδιοι τους δε θέλουν τα βαποράκια και ζητούν την ασφάλεια που τους παρέχει ένας ελεγχόμενος χώρος μέσα στο Ψυχιατρείο.
Οι κάτοικοι απαιτούν αστυνόμευση. Ακούσαμε για νέες προσλήψεις, αλλά ακόμα αστυνομικούς στο Τμήμα της Σταυρούπολης δεν είδαμε. Περιμένουμε πόσους μήνες να έρθουν αστυνομικοί. Πού είναι οι πεζές περιπολίες στα στενά πάνω και κάτω από την οδό Λαγκαδά και στα πάρκα της περιοχής; Πού είναι η κινητή μονάδα; Ακούμε συνέχεια εξαγγελίες, δεχόμαστε υποσχέσεις, αλλά τελικά μόνο μένουμε στα λόγια.


Και όλα αυτά μας οδήγησαν σε μια εκδήλωση την Κυριακή. Μια εκδήλωση για την οποία βγήκε γραμμή κανένα κανάλι να μην την καλύψει (με αφορμή την πορεία του ΠΑΟΚ). Κι όμως η συγκέντρωση έγινε. Και ακόμη μία φορά εκφράστηκε η αγωνία των κατοίκων. Κραυγή αγωνίας από τους περίοικους της Σταυρούπολης της Λαγκαδά. Η αστυνομία νεφελοβάμουσα να επαινεί συλλήψεις, να εκθέτει θέσεις ότι καλά κάνει τη δουλειά της. Η αντιπολίτευση και πρώην διοίκηση να θέλει να δηλώσει την κριτική παρουσία της, μα ο κόσμος να επιτίθεται άμεσα. Οι βουλευτές; Όλοι καλεσμένοι μα μόνο ο Γιάννης (Μαγκριώτης) τόλμησε να εμφανιστεί. Και δεν του δώσαμε το λόγο. Έχει ως μέλος του κόμματος κι αυτός ευθύνες.
Ο λόγος; Για τη δράση όλων των εγκληματικών στοιχείων που στοιβάζονται γύρω από τη Μονάδα Χορήγησης Μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ στο δήμο μου. Δε θα εκφράσω εδώ τη θέση μου ούτε για τον ΟΚΑΝΑ ούτε τη συμπάθειά μου για τους ουσιοεξαρτημένους (κι εγώ είμαι, καπνίζω πολύ, και ο φίλος μου είναι, πίνει πολύ, και η μάνα μου κι εκείνη παίρνει πολλά χάπια). Είμαι κατά των Μονάδων του ΟΚΑΝΑ γιατί απλά πουλάνε ελπίδα, φρούδα ελπίδα και κρατική μαστούρα.

Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να μιλάνε όλοι εκείνοι που εχθές απουσίαζαν. Νομαρχία -πού ήταν ο λαλίστατος Ψωμιάδης; Περιφέρεια, πού χάθηκε ο Γενικός Γραμματέας της; Φίλοι Σταυρουπολίτες που με κατηγορούν για συντηρητισμό που κάνω λόγο για προβλήματα από τη διακίνηση των ναρκωτικών γύρω από τον ΟΚΑΝΑ και για αύξηση της εγκληματικότητας. Κι όμως, φίλε, αποδείχθηκε και μάλιστα η Σταυρούπολη για τη ασφάλεια αποτελεί εγκληματογόνο περιοχή. Και πέρα από την όποια διαφωνία μας για τις αποδέιξεις, τα παίρνω και με όλους εκείνους τους τιμητές που κρίνουν και μιλούν για εκδηλώσεις και για επικοινωνία με τον πολίτη; Πού ήταν εκείνοι που μέσα στην ιδεοληψία τους αρνούνται να δουν την ασφάλεια των περιοίκων και λένε να μην αγγίζουμε τον ΟΚΑΝΑ; Πού χάθηκαν εχθές οι κήνσορες της πολιτικής που ζητά προστασία τοξικομανών, επέκταση ενός προγράμματος -με το οποίο σημειωτέον δε συμφωνώ, αλλά ως απόφαση της Δημοτικής Αρχής το αποδέχομαι δημοκρατικά σε όλα τα νοσοκομεία; (προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν έχω πρόβλημα με την ύπαρξη των Μονάδων του ΟΚΑΝΑ, αλλά με τη φυλοσοφία που τις διέπει, με τη λειτουργικότητά τους. Αποδέχομαι μία θέση στην οποία συνέβαλα τα μέγιστα φρονώ, για την προστασία των τοξικομανών και την προστασία της ίδιας της κοινωνίας)

Καλά κρίνουμε εκ του ασφαλούς, αλλά όταν έρθει η ώρα κρινόμαστε στην πράξη. Κορώνες κριτικής δέχομαι μόνο από όσους έπραξαν. Όχι από εκείνους που πυροβόλησαν τον αέρα (για σένα είναι τούτο Σπύρο). Γιατί κάποιοι μέσα στη θεωρητικολογία τους μιλούν για σφιχτή διαδικασία. Μάλλον δεν ήταν στην αίθουσα -όταν ο κόσμος που βιώνει το πρόβλημα- ζητούσε λύσεις κι όχι επιστημονικές ημερίδες, όπως ήθελαν κάποιοι να μιλάνε για ώρες. Το αποτέλεσμα; Χρονοδιάγραμμα δράσης και απαιτήσεις ρεαλιστικές και όχι κενές ουτοπίες.
Η ηλίθια και ανέφικτη πρόταση -αν μπορώ να χαρακτηρίσω έτσι μία λογική που ζητά να φύγουν από εδώ και να πάνε αλλού- για Δήμους που θα πάρουν τον ΟΚΑΝΑ, έγινε πράξη στην οποία συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 άτομα (στο σύνολο των 3,5 περίπου ωρών που κράτησε η εκδήλωση). Ήταν τόσοι στις διοργανωθείσες συγκεντρώσεις του παρελθόντος; Χωρίς ρατσισμό, αλλά με απαίτησε για αστυνόμευση και έναρξη δράσης ο κόσμος ήθελε και θέλει λύσεις. Λύσεις που οι λαλίστατοι σημερινοί τιμητές ή αρνούνται ή δε θέλησαν (το δεν μπόρεσαν δεν το δέχομαι) α δώσουν. Με προστασία και λύσεις για αρρώστους, αλλά και για την ασφάλεια των κατοίκων. Έπρεπε για κάποιους να κάνουμε ιδεολογική κουβέντα, έπρεπε να συζητήσουμε το ρόλο των ναρκωτικών στον καπιταλιστικό κόσμο. Έλα ντε που ο κόσμος ήθελε προτάσεις και όχι κουβέντες του αέρα. Βγήκε συμπέρασμα, αγαπητέ πρώην αντιδήμαρχε, με ημερομηνίες.

Μέχρι τις 25 Δεκέμβρη πεζές περιπολίες της αστυνομίας σε όλη την ευαίσθητη εκείνη περιοχή. Μέχρι τις 25 Ιανουαρίου να βρεθεί χώρος στο εσωτερικό του νοσοκομείου κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε να μπορούν να βρουν λίγη ζέστη και ησυχία μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των περαστικών οι επωφελούμενοι του προγράμματος. Ως τις 25 Απριλίου να αρχίσει η διασπορά σε όλα τα νοσοκομεία (η μόνη θέση που έχει επιστημονική και οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιηθεί).

Ήδη έχουμε σημαντικά κέρδη με την απομάκρυνση του μοναδικού οδοντιατρείου του ΟΚΑΝΑ και της Υπηρεσίας Εγγραφής στη Λίστα της Ντροπής. Αλλά η στείρα κριτική τελικά ποτέ δε κωφεύει. Ποτέ η επιστημονική διάκριση δε φαίνεται μπροστά στη στειρότητα της ιδεοληψίας.





40 έκριναν :

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή να ρωτήσω, δεν θα είσαστε αντίθετοι, αν η μονάδα ήταν μέσα σε ένα νοσοκομείο;
Αυτό που λένε για ένταξη στην πρωτοβάθμια φροντίδα, αν το πάρει κάποιος κατά γράμμα, σημαίνει ότι μπορεί να δίνεται ακόμα και μέσα στα γραφεία του ΙΚΑ.
Μεγαλύτερη σημασία δεν έχει ο χώρος, αλλά ο τρόπος..
Αν θέλεις να κάνεις τις μονάδες περίπτερα μεθαδόνης, χωρίς άλλες υπηρεσίες, γιατί δεν σου φτάνουν τα λεφτά ούτε για αξιόλογες εξετάσεις ούρων, τότε οι έμποροι ξέρουν ότι ο πληθυσμός που πάει μέσα στην μονάδα είναι εύκολος στόχος. (30 εκταμύρια πέρυσι ο ΟΚΑΝΑ από τον προϋπολογισμό, 30 και φέτος ούτε ευρώ παραπάνω..)
Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει όμως να βοηθάνε.

doctor είπε...

Αγαπητέ Δείμε θίγεις ένα θέμα που είναι ίσως από τα πιο ντροπιαστικά για την χώρα μας, και το βλέπω πιο σύνθετα: παραγωγή/καλλιέργεια ναρκωτικών, πώληση, προώθηση, καταστολή, δυσανάλογες ποινές (αντιστρόφως ανάλογες με το μέγεθος του ψαριού που συλλαμβάνεται), αποτοξίνωση και κυρίως επανένταξη στην κοινωνία.

Και ξέρεις κάτι; Κανείς δεν ασχολείται σοβαρά...

doctor

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Δείμε θα συμφωνήσω και με τους 2 παραπάνω.
Εσείς από την πλευρά σας πρέπει να κάνετε ένα σαφές πλάνο.
Την θέλουμε την μονάδα έτσι.
α.
β.
γ.

Αν γίνει έτσι δεν έχουμε αντίρρηση...
Αντιστεκόμαστε για το καλό των εξαρτημένων, πρώτα από όλα!

...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ανώνυμε, πραγματικά δε θα διαφωνήσω καθόλου. Η δημιουργία των Μονάδων του ΟΚΑΝΑ ήταν τόσο ευκαιριακή, ώστε απλά ήρθαν να καλύψουν την κενότητα της ματαιοδοξίας ορισμένων πολιτικών που με ψίχουλα θέλησαν να δείξουν ότι έλυσαν ένα πρόβλημα.Ωστόσο, κακά τα ψέματα, τα ναρκωτικά χρειάζονται και αστυνόμευση και υποδομές. Απλήρωτοι υπάλληλοι, κομμούνι, αδειούχοι που ποτέ δεν καλύπτονται οι θέσεις του, αστυνομικοί που χάνονται στη γραφιεοκρατία και όχι σε περιπολιες είναι μερικές μόνο εικόνες που μπορούμε να δούμε εμείς.

Γιατρέ, έχεις απόλυτο δίκιο. Εξάλλου, είπαμε ότι οδεύουμε στην ιδιωτικοποίηση και πια χωρίς καν κάλυψη, λέγεται στα ίσια σε συνέδρια.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια έχω μιά απορεία ο κύριος Μπαρούτας πού ήταν? ο "λαοφιλείς" Δήμαρχος-καλό παιδί της Σταυρούπολης?... ο οποίος είχε δεσμευθεί οτι η παραμονή του Ο.ΚΑ.ΝΑ θα διαρκούσε 6 μήνες μοναχά!,Α ναι ο κύριος Μπαρούτας ρεμβάζει απο την βεράντα του σπιτιού του στο Ωραιόκαστρο έχοντας θέα την...."ΝΙΚΟΠΟΛΗ"....!!!.όσο για την προηγούμενη Διοίκηση ότι και να πούμε είναι περιττό,είχαν άλλες προτεραιότητες κοινωνικού(ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ..)χαρακτήρα!!!,οι οποίες κρίθηκαν και κατακρίθκαν απο τους Σταυρουπολίτες.Έυχομαι η συμερινή Διοίκηση να βρεί γρήγορα τον ρυθμό που απαιτούν οι καιροί,και να γίνει επιτέλους μια ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Διοίκηση πράξεων και ΕΡΓΩΝ!!! ειδικά σε αυτό το ευαίσθητο θέμα,γί'αυτο πήρε ισχυρη εντολη απο τους πολίτες!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΔΗΜΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθω ,απο την πρωτη στιγμη που την αναρτησες, τη σελιδα και απορω γιατι δεν γραφονται σχολια απο τους ,κατα τα αλλα λαλιστατους,επισκεπτες της.Ισως επειδη το θεμα ειναι πολυ σοβαρο και δεν χωρανε πολλα μπλαμπλα,ισως και γιατι υπαρχει αδυναμια αντιδρασης απο ολους μας και δεν ξερουμε τι να κανουμε.Η λιστα με τους χρηστες μεγαλωνει,η πολιτεια αδιαφορει,εμεις εφησυχαζουμε κοιτωντας πως θα φυγει το προβλημμα απο τη γειτονια μας.Μηπως η λυση ,οχι μονο για το συγκεκριμενο προβλημμα,βρισκεται στον τροπο που τα αντιμετωπιζουμε;Η οπτικη γωνια που προσεγγιζονται τα προβλημματα ειναι παντα αυτη που εμπεριεχει το στοιχειο του συμβιβασμου.Μεσα απο μεσοβεζικες λυσεις τα προβλημματα εξακολουθουν να υπαρχουν,απλως μετατοπιζονται.Το ερωτημα ειναι κατα ποσο ειμαστε διατεθειμενοι να αφησουμε τη βολεψη μας και να κανουμε πραγματικη ρηξη με το συστημα[κομματι του οποιου ειμαστε] που δημιουργει το προβλημμα.Οσο 'σεβομαστε' τους θεσμους και συμβιβαζομαστε θα εξακολουθει να υπαρχει το οποιο προβλημμα και οι θεωρητικολογιες για τη 'λυση του'.Ας περασουμε απο τη θεωρια στη πραξη.ΑΝΥΠΑΚΟΗ στο κατεστημενο στη πραξη,οποιος εχει τα κοτσια.ΥΓ[Δεν ειμαι ΚΚΕ]

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προβοκάτορα, δεν είναι θέμα θεσμών. Είναι θέμα να βρεθεί ο καλύτερος τροπος πίεσης, η καλύτερη αντιμετώπιση. Σε ό,τι ζητάμε έχουμε τη συμπαράσταση του συλλόγου των πρώην τοξικομανών. Δε ζητάμε κάτι εις βάρος τους ούτε κάτι με το οποίο διαφωνούν.

Ταχυδρόμος! είπε...

Καλησπέρα,

Θα συμφωνήσω με τον προβοκάτορα. Μένει έκπληκτος που το λαλήστατο κοινό του Δείμου, μένει σιωπηλό. Όπως σιωπηλή μένει η κοινωνία. Τί να περιμένεις όμως από μια κοινωνία που τους βουλευτές της Κρήτης (βλέπε, όλες τις κυβερνήσεις) τους έχει στην πρώτη γραμμή. Ενώ ΌΛΟΙ γνωρίζουν τη σχέση τους με κάθε είδους μαφία. Η κατάσταση βολεύει τους πάντες. Ας πρόσεχαν θα πουν κάποιοι άλλοι και θα πετάξουν το μανδύα της ντροπής από πάνως τους. Σε μια ευνομούμενη κοινωνία, όμως, είναι ντροπή να μην τολμάει κανείς να αγγίξει το θέμα στη ρίζα τους. Να χτυπίσει τη ρίζα, το εμπόριο. Κανείς. Μόνο κάτι βαποράκια βλέπεις μέσα, που είτε είναι, είτε θα γίνουν χρήστες μόλις συλληφθούν. ΕΔΩ κολλάει το ΠΟΥΤΑΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δημο,απο οτι εγραψα μονο για τους θεσμους καταλαβες;Εγραψα και για βολεμενους και για επιφανειακες ρηξεις με το συστημα ισα ισα να φαινεται οτι αγωνιζομαστε και για ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ [για οποιον αντεξε να πιασει το νοημα].Γραφεις : . Είναι θέμα να βρεθεί ο καλύτερος τροπος πίεσης, η καλύτερη αντιμετώπιση.Η καλυτερη αντιμετωπιση για ποιους τους κατοικους η τους χρηστες;Ποσοι νεκροι ακομα και ποσα δακρυβρεχτα αρθρα;Η Δημοτικη αρχη ειναι εκλεγμενη απο το λαο και ασκει εξουσια.Πως εχει τη δυναμη να επιβαλει τη θεληση της οταν εχει να κανει με απλους πολιτες και δεν μπορει να βρει λυσεις ΑΜΕΣΕΣ οταν εχει απεναντι της αλλες δομες εξουσιας;Εκει κολουσε ο'σεβασμος'στους θεσμους.Καποτε αυτο λεγοταν ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑ .Οποιος δεν μπορει να ειναι αποτελεσματικος μπορει να παει σπιτι του.Δεν αναφερομαι μονο στο συγκεκριμενο θεμα,αλλα σε οσα προβλημματα ταλανιζουν το δημο μας.Ελπιζω να εγινα κατανοητος και να μη χρειαστει να επανελθω.ΥΓ[μαζεψτε και τα πανω απο την προηγουμενη εκδηλωση].

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ταχυδρόμε, συμφωνούμε απολύτως. Όχι μόνο δεν αγγίζετε η ρίζα, αλλά κάποιοι αποφεύγουν να αγγίξουν και τα φύλλα.

Προβοκάτορα; Ή έχεις εμπειρίες από άλλες χώρες ή απλά αδιαφορείς για οσα γινονται γύρω μας (και κυρίως δε διάβασες το κείμενο). Η εξουσία ασκείται σε δική σου εξουσία και όχι σε άλλου κι ούτε ακόμα έχεις μέσα αστυνόμευσης ή δομές ώστε να διορθώσεις το πρόβλημα. Για βολεμένους δεν ξέρω. Οι βολεμένοι ούτως ή άλλως δεν θα νοιαστούν και όσοι θεώρησαν εαυτούς βολεμένους αργά ή γρήγορα πήραν πόδι. Για πρώτη φορά όσα ζητάει η δημοτική αρχή τα ζητάνε ακι οι πρώην χρήστες, τα μέλη του προγράμαμτος. Τόσο παράξενο είναι ώστε να χρειάζεται ειδική ανάλυση; Οι κάτοικοι και οι επωφελούμενοι, απλά διεκδικούν τα ίδια πράγματα.

Swell είπε...

Καλημέρα,

Το να επιθυμείς το κλείσιμο μιας μονάδας απεξάρτησης λόγω των (πραγματικών) προβλημάτων που δημιουργούνται στη γύρω περιοχή, επειδή το κράτος δεν κάνει τη δουλειά του, είναι λάθος.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Swell, παρερμηνεία. Τούτη η δημοτική αρχή διαφωνεί με την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ. Αντιθέτως, ζητάει να παραμείνει, αλλά σαν κέντρο απεξάρτησης και όχι σαν κέντρο διακίνησης ουσιών.

Ανώνυμος είπε...

η λυση για την μεταφορα του οκανα εντος ΨΝΘ ειναι μια παπαρια (που νομιζεις οτι ειναι τωρα)και δεν λυνει κανενα προβλημα για τους κατοικους της περιοχης αντιθετα θα διογκωση τα προβληματα.Καμμια αστυνομευση δεν μπορει να αποτρεψη τη διακινηση και σαν εργαζομενοι στο ΨΝΘ ζουμε καθημερινα την πραγματικη πραγματικοτητα και οχι την εικονικη σαν καποιους που δεν εχουν καμμια επαφη με το προβλημα και ομως παριστανουν τους ειδικους και τους ευαισθητους.Η προταση του δημου σταυρουπολης για διασπορα εχει τοσες πιθανοτητες επιτυχιας οσες και να ερθουν οι ΕΛ.Ο λογος ειναι απλως για να δημιουργηθουν ολες οι υποδομες χρειαζονται μεγαλα χρηματικα ποσα και προσληψεις την ιδια στιγμη που η κυβερνηση κοβει απο παντου.Η μονη λυση ειναι η μεταφορα του οκανα εκτος πολεοδομικου συγκροτηματος και η επαρκης στελεχωση του για την καλυτερη λειτουργια του.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Βασικά, Νικηφόρε, παπαριές λες εσύ. Και αν σου αρέσει. Αν δε σου αρέσει, μπορείς να αλλάξεις τρόπο συμπεριφοράς. Για περαιτέρω απαντήσεις, απλά απαξιώ να συνεχίσω σε τέτοιο ύφος.

Ανώνυμος είπε...

δειμε να μαθεις να δεχεσε την κριτικη και οταν αυτη δεν σου ειναι αρεστη,τι να κανουμε δεν ανηκουμε ολοι στο φαν κλαμπ σου.Σου συνιστω ψυχραιμια τα δυσκολα ειναι μπροστα.υγ σκοτωσε τον σταλινισκο που κρυβεις μεσα σου.

Ανώνυμος είπε...

Διακρινω μια επιθετικοτητα προς οσους εχουν αντιθετη αποψη απο τη δικη σου;Εισαι ο Παπας και εχεις το αλαθητο;Απο που βγαζεις το προσβλητικο για μενα συμπερασμα οτι αδιαφορω για οσα γινονται στην κοινωνια;Ζω και αγωνιζομαι μεσα στη κοινωνια τα τελευταια 30 χρονια χωρις να εχω εξαργυρωσει αυτο τον αγωνα για καποια θεση εξουσιας[μπορεις να το διασταυρωσεις απο τους εκλεγμενους που συναναστρεφεσαι στο Δημο]και γι αυτο αλλη φορα μη κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια.Χρησιμοποιωντας την φραση σου''Καλά κρίνουμε εκ του ασφαλούς, αλλά όταν έρθει η ώρα κρινόμαστε στην πράξη. Κορώνες κριτικής δέχομαι μόνο από όσους έπραξαν''μου φαινεται οτι αυτα που γραφεις ισχυουν για τους αλλους και οχι για σενα.Γεια σου ρε ''δειμοκρατη''.

Ανώνυμος είπε...

Με τη λασπη σου με εβγαλες εκτος ουσιας.''Και όλα αυτά μας οδήγησαν σε μια εκδήλωση την Κυριακή. Μια εκδήλωση για την οποία βγήκε γραμμή κανένα κανάλι να μην την καλύψει (με αφορμή την πορεία του ΠΑΟΚ)''. Απο ποιον βγηκε η γραμμη;''Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να μιλάνε όλοι εκείνοι που εχθές απουσιαζαν''.Ο ΟΚΑΝΑ ειναι προβλημμα 10ετιας, εσυ που ησουν τοτε;Πιστευεις οτι το χρονοδιαγραμμα 25 θα λυσει το προβλημμα;Στις 25 Μαη δεν θα υπαρχει;Αυτα προς το παρον για να μη λες οτι δεν διαβασα το κειμενο και για να σε προλαβω:μην επικαλλεστης οτι παιρνω αποσπασματα φρασεων και τα αλλοιωνω, περιμενω απαντησεις στα ερωτηματα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Νικηφόρε, αν σταλινισμός είναι να μη δέχεσαι προσβολές και τέτοιου είδους λεκτικές απαξιωτικές επιθέσεις, τότε αποδέχομαι το χαρακτηρισμό. Ίσως όμως είναι ο μόνος τρόπος που γνωρίζεις να μιλάς. Εδώ δεν είμαι για να δημοσιεύω τις δικές σου αθυροστομίες, ούτε και να δέχομαι προσβολές ανικανότητας κρίσης από όσους κλειδώνονται στο χρονονούλαπο του ρατσισμού και της απαξίωσης. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις "κριτικές" εργαζομένων που δε θέλουν επαφή με ουσιοεξαρτημένους και "φοβούνται" (=απαξιώνουν το δικαίωμα στην προσπάθεια να ζήσουν κι άλλοι μέσα στη μισαλλόδοξη ελιτίστικη αντίληψη των διακρίσεών τους). Δεν είσαι ο μόνος που το λέει, αλλά πολλοί ακόμα συνάδελφοί σου εκεί μέσα. Βλέπεις όμως άλλο η κριτική κι άλλο η προσβολή και το βρίσιμο. Άλλο ο ρατσισμός και η περιθωριοποίηση που προτείνεις κι άλλο η απαξίωση των φράσεών σου. Εξάλλου, άμα σ' αρέσει. Εγώ δεν πουλώ κάτι για να το αγοράσεις. Μόνος σου έρχεσαι.

Προβοκάτορα, μη με εξωθείς κι εσύ στα άκρα. Καλό είναι να διαβάζεις, τι γράφεται και μετά να κρίνεις. Εκτός αν οι κρίσεις γίνονται με άλλο κριτήριο. Πάντως έχεις πλάκα. Θες να αποδείξεις ότι επειδή είμαι μικρότερος ηλικιακά και δεν έχω τόση δράση -σε έτη, γιατί την εξουσία την ψάχνω ακόμα- δεν μπορώ να κρίνω άλλους. Καλώώώώώς. Είναι και τούτη μία στάσις. Νιώθεται.

Ανώνυμε, μπορούσες να υπογράψεις βέβαια. Καλώς ή κακώς επέστρεψα σπίτι μου περί το 2000 (+ένα έτος για να αρχίζω να ζω από τα δικά μου λίγα έστω χρήματα). Βέβαια στην τοπική αυτοδιοίκηση είμαι από το 1998, αλλά δεν πρόλαβα να φανώ με κάποια υποψηφιότητα ή κάτι άλλο, επειδή ακριβώς με φώναξε η "μαμά πατρίδα". Δε θα κάτσω να απολογηθώ, για την ηλικία μου ούτε για τις σπουδές μου, ξέρεις. Εκείνοι που παρακολουθούσαν τα κοινά της γειτονιάς τους και δεν περίμεναν ανταλλάγματα ας δικαιολογήσουν την τόσο σιωπηρή εγκαθίδρυσή του και ας αποφασίσουν πια αν ακολουθούν κομματικές γραμμές όπως αλλοτινοί σύμβουλοι και στελέχη κομματικά. Η ανώνυμη κριτική είναι εύκολη, μα αποκτά ουσία όταν στέκεται στην ουσία της ύπαρξής μας. Όταν εσύ απαξιώνεις την ίδια σου την ύπαρξη σε έναν ανώνυμο διάλογο, εγώ γιατί να απαντήσω στις ερωτήσεις σου;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι ανωνυμη κριτικη,απλα ειναι συνεχεια του προηγουμενου σχολιου που δεν το δεχοταν σαν προβοκατορα.Περιμενω τις απαντησεις.Προβοκατορας.

Ανώνυμος είπε...

Γραφω μικρα κειμενα γιατι δεν τα δεχεται και τα ξαναγραφω.Δεν εχω τιποτε με τις μικροτερες ηλικιες και αφησα τοπο για τους νεωτερους απο τα 25 μου.Αυτο που με κανει εξω φρενων ειναι οταν τα μυαλα αυτων των νεων παιρνουν αερα και η συμπεριφορα τους γινεται αλαζονικη.Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο το οτι οι βολεμενοι με λενε γραφικο.Ετσι κι αλλιως αλλοι ζουν με τις ιδεες και αλλοι απο τις ιδεες.Εγω εκανα τροπο ζωης την ιδεολογια μου,με οτι δυσκολιες συνεπαγεται,σε αντιθεση με ολους εκεινους που ''προσφερουν'' στη κοινωνια μεσα απο εμμισθες θεσεις και νομιζουν οτι ειναι καποιοι.Με ποιο κριτηριο γινονται οι κρισεις μου;Καλο θα ηταν να μη βγαζεις ευκολα συμπερασματα [ελλειψη ψυχραιμιας;]και να μη βαζεις στο ιδιο καζανι οσους ασκουν κριτικη.

Ανώνυμος είπε...

δειμε σταλινισμος ειναι να δεχεσε να σε λιβανιζουν, να θεωρεις οτι εισαι υπερανω κριτικης και να απαξιωνης οτι δεν σου ειναι αρεστο και σου χαλαει το προσωπειο του ντεμεκ προοδευτικου και αριστερου.Λυπαμαι που δεν μπορω να φτασω το δικο σου υψηλο επιπεδο εκφρασης θα συνεχισω παντως την προσπαθεια και καποια στιγμη ελπιζω οτι θα τα καταφερω.Επειδη δεν εχεις ιδεα και ουτε προσωπικη εμπειρια φυσικα, απο το τη σημαινη να αντιμετωπιζεις χρηστες καθημερινα και με κινδυνο της σωματικης σου ακεραιοτητας καλα θα κανεις να περασης μια βολτα απο τα ενδοτερα του ψνθ για μια επαφη με την πραγματικοτητα(ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΣΑΝ ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ)και μετα να μας χαρακτηριζεις ρατσιστες και ελιτιστες.Προτεινω για να μην περιθωροποιησουμε τους εξαρτημενους(οπως ισχυριζεσε) να τους στεγασουμε στα γραφεια του δημου μας (αφου τα αδειασουμε απο το υπεραριθμο προσωπικο)και εσυ δειμε να προσφερεις εκει τις υπηρεσιες σου, να δουμε ποσο θα αντεξης?Και ομωσ δειμε πουλας αφελεια ελιτισμο κομπορημοσυνη και παραγοντιλικη για να θυμηθω και τις παλαιες καλες εποχες.Οσο παραμενεις δημοσιο προσωπο ειναι υποχρεωση μου να ερχομαι και να ξαναερχομαι.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προβοκάτορα, δεν ήξερα αν είσαι εσύ ή όποιος άλλος ήθελε. Υπογραφή μπαίνει και στο τέλος του σχολίου. Τες πα, συνεχίζουμε.

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι αλαζόνες και ποιοι σε αποφεύγουν, αλλά σίγουρα δε θες να καθρεφτίσεις εμένα που και διάλογο διαδικτυακό τολμώ να κάνω -αποδεχόμενος κριτική, παρά τις όποιες διαφωνίες μου- και σε προσωπικό επίπεδο βλεπόμαστε ή τηλεφωνικά (για να μη θυμηθούμε δύσκολες προσωπικές στιγμές και των δύο που συμβουλεύαμε ο ένας τον άλλο τηλεφωνικά). Η αλαζονεία δεν πιστεύω να κολλάει σε εμένα. Για τα υπόλοιπα δε σχολιάζω, αφού έμμεσα απαντώ και σε εκείνα.

Νικηφόρε, να υποθέσω ότι εσύ γράφεις το τελευταίο σχόλιο; Τολμάς χωρίς να με ξέρεις να λες ότι θέλω λιβάνισμα; Αυτό φίλε μου είναι αήθεια, όχι απρόσωπη επίθεση. Αν ήμουν βέβαιος για την ταυτότητά σου, απλά θα έλεγα πολλά ακόμα. Αλλά προς το παρόν σιωπώ για να δω ποιος υπογράφει.

Ανώνυμος είπε...

Αφου με ξερεις γιατι με βαζεις στο ιδιο καζανι με τους αλλους;Εχω εγω καμμια σχεση με τους βολεμενους;Ετσι κι αλλιως διαφωνω με ολους οσους λενε λογια.Με ενδιαφερει μονο το αποτελεσμα.Αν εισαι πιεσμενος και εχεις νευρα να ξεσπας σε αυτους που χρειαζεται και οχι σε ολους οσους λενε μια αλλη αποψη καλοπροαιρετη εστω και μεσα απο σατιρα.Για να μπουμε στην ουσια καλη η προσπαθεια αλλα εχω επιφυλαξεις για το αποτελεσμα.Δεν μπορω να δεχτω την επιθετικη σου σταση προς τον Σπυρο,που απο το 1978 που τον γνωρισα δεν εχει δειξει με τη σταση του οτι του αξιζει τετοια συμπεριφορα.Μην ενθουσιαζεσαι τοσο ευκολα και μη γινεσαι γενιτσαρος,ωστε να αφοριζεις οτι εκαναν οι προηγουμενοι και να τους καταλογιζεις αδιαφορια.Σε ολα τα σχολια αυτο θελω να τονισω και η ολη προσπαθεια μου ειναι να μην γινουν τα λαθη που γινοταν παλια.Το προβλημμα ειναι οτι ολοι χτιζετε πανω στην αμμο και οι νυν κρινουν τους πρωην γιατι επεσε το οικοδομημα.Για να αναφερθω στους δεινοσαυρους που βρισκονται στην τοπικη αυτοδιοικηση απο πολυ παλια και μαθαινουν και στους νεους πως ''λυνονται'' τα προβλημματα.Ασκω παντα εντονη κριτικη γιατι [οπως λεω συνεχεια] υπαρχει η ταση να γινονται καποιες προσπαθειες και μετα ερχεται ο΄'υπνος'.Θελω να δω την εναλακτικη λυση για μετα τις 25 Μαη.Ας υπαρχει και αν ακομη πετυχει αυτο το πλανο.Ο ανωνυμος καλα καταλαβες εχει το υφος του ακατανομαστου.

Ανώνυμος είπε...

δειμε τολμας χωρις να με ξερεις να με αποκαλεις ρατσιστη και ανικανο να κρινω αποφασεις που θα παρουν καποιοι καρεκλοκενταυροι για τη δικη μου τη ζωη χωρις να με ρωτησουν απλα και μονο για να φανουν αρεστοι στην εκλογικη τους πελατεια;Απο οτι βλεπω προσπαθεις να μας καταταξεις σε καλους και κακους και αρχισες το λιβανισμα του προβοκατορα μαλλον επειδη φοβασαι οτι θα σε κραξει στο δημοτικο συμβουλιο η σε δημοσιο χωρο.προβοκατορα δεν ειμαι ακατανομαστος απλα βιαστηκα να το στειλω και εφυγε σαν ανωνυμο.Παντως διαπιστωνω οτι εσυ καταταχτηκες στους καλους συμφωνα με τον δειμο.προβοκατορα εχεις δικαιο για της 25 αλλα ποιανου ετους;

Ανώνυμος είπε...

Νικηφορε δεν νομιζω να με φοβαται κανεις,εμενα ενα ταπεινο σκουληκι που ερπει στη γη.Παντα η θεση μου ηταν αντιθετη προς την εξουσια αν αυτη την εξουσια δεν την ειχα εγω.Αλλωστε ξερεις :ΓΝΩΣΗ σημαινει ΔΥΝΑΜΗ και ΔΥΝΑΜΗ σημαινει ΕΞΟΥΣΙΑ.Και αυτο το ειδες να γινεται στην πραξη στον εργασιακο σου χωρο με την γνωστη υποθεση.Ξερεις οτι παντα εχω δικιο (οσο και αν σου κακοφαινεται)γιατι παντα εχω εναλλακτικες λυσεις και δεν σνομπαρω καμμια εκδοχη.Δεν ειναι τυχαιο οτι μετα την γνωστη υποθεση,ειπες το σοφο:''προτιμω να ειμαι φιλος σου παρα εχθρος σου''.Νικηφορε ή Ν(κατα Λαζοπουλο) δεν εχεις το δικαιωμα να αμφισβητεις και να κρινεις.

Ανώνυμος είπε...

προβοκατορα μαλλον εχεις μπερδεψη τα μεγεθη σκουληκι εσυ? χα χα χα στεγκοσαυρος ισως αλλα σκουληκι ποτε.Σωστη η θεση σου για την εξουσια μονο που την ιδια θεση εχουν και πολυ αλλοι κυριως πρωην αριστεροι και νυν ενταγμενοι στα κομματα εξουσιας.Το μονο που μου κακοφαινετε ειναι οτι κοντα 30 χρονια φιλοι και συντροφοι δεν επαιρνες εμενα τηλεφωνο(τωρα τελευταια εννοω) αλλα τον δειμο απιστε. Σοφος ή οχι αυτο πιστευω.Αλεκακι βλεπω οτι αρχισες να αποκτας δειμοκρατικες συνηθειες με το να μου αφαιρης το δικαιωμα να αμφισβητω και να κρινω τα γραφωμενα.Μικρε μου δεικτατορα μπορεις να κοιμασε ανησυχος.Ν

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ποια νεύρα, ρε συ, Προβοκάτορα; Η κριτική υπάρχει απλά και μόνο για τη βελτίωση των πραγμάτων. Αυτό έκανα και κάνω σε ΟΛΟΥΣ. Σαφώς και προσπάθειες που έγιναν και δεν ευωδόθηκαν δεν αποτελούν δική μου ευθύνη, αλλά μιας ολόκληρης διοίκησης. Επιπλέον, δεν ευλογώ κανέναν εδώ μέσα, παρά μόνο εκθέτω τις απόψεις μου και μόνο προπαγάνδα υπέρ του ενός ή του άλλου δεν κάνω. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, και η στάση του καθενός κρίνεται επί της ουσίας και όχι επί του θεαθήναι. Αν όντως δε γίνει τίποτα, τότε θα ασκείσουμε μαζί κριτική, όπως επί μήνες ασκώ κι εγώ κι εσύ ανεξάρτητα. Βλέπεις, όπως δεν κλείνει το δικό σου στομα, δεν κλείνει και το δικό μου -κι είναι και πιο αθυρόστομο.

Νικηφόρε, εσύ ο ίδιος έκρινες εμένα και μάλιστα με γλώσσα που δε συνάδεια με τούτο το ιστολόγιο. Το τι λες είναι βέβαια άλλο θέμα. Εγώ δεν έχω το φόβο κραξίματος επειδή ακριβώς δεν είμαι αιρετός. Πράττω κατά συνείδηση και κρίνω κατά σκέψη κι όχι συναισθηματικά. Λιβανίζω τον προβοκάτορα, επειδή μέσα στην κριτική του προτείνει κιόλας και πράττει. Εκείνοι που δεν πράττουν, εκείνοι που δεν προτείνουν και μόνο κρίνουν δε θα μπουν και στην ίδια μοίρα με εκείνους που συμμετέχουν. Το λιβάνισμα είναι θετική έμπνευσης, επειδή ακριβώς μπαίνουν νέες ιδέες ή ενισχύουνται οι υπάρχουσες. Εσύ ερχόμενος από άλλη σκέψη ίσως δε βλέπεις διαφορά, αλλά τούτη υπάρχει. Η αλαζονεία πάντως της κριτικής εξ απογοήτευσης είναι τόσο μεγάλη, ώστε ούτε καν δέχτηκες ποτέ το γεγονός ότι είσαι φιλοξενούμενος και ότι δέχομαι να κάνω διάλογο ακόμα σε τέτοιο προσβλητικό επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

δειμε το οτι δεν εισαι αιρετος σημερα δεν σημαινη οτι δεν εχεις το φοβο του κραξιματος,επειδη πιστευω οτι σκοπος σου ειναι να γινεις την επομενη φορα αιρετος και δεν σε συμφερει να χαλαει το ιματζ σου. Η οποιαδηποτε κριτικη σου γινεται και δεν συμφωνει με τις αποψεις σου πρεπει να εξοβελιζεται.Καλο θα ειναι να μην κολλας στις λεξεις γιατι το (παπαρια )ειναι μια λεξη την οποια την εχω ακουση και απο (επισημα)χειλη μεσα στο χωρο σου το δημαρχειο. Πολλοι απο τους επισκεπτες του μπλογκ σου χρησιμοποιησαν αλλες λεξεις χειροτερες απο τη δικη μου αλλα δεν σε ειδα να νευριαζης γιατι αραγε;.Το πρατω για εμενα σημαινη δραστηριοποιηση μεσα στη κοινωνια μαζι με τον κοσμο και οχι μεσα σε γραφεια.Αν ημουν απογοητευμενος δεν θα εμπαινα στον κοπο να απαντω σε αυτα που γραφεις εσυ και διαφοροι αλλοι.Οσο αφορα τον ξαφνικο σου ερωτα με τον προβοκατορα μηπως περα απο τα ωραια λογια σου κρυβετε μια μεγαλη προσδοκια για το κοντινο μελλον.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Νικηφόρε, η στάση μου απέναντι σε γενικώς αθυρόστομα σχόλια, είναι πάντα η ίδια ακόμα και απέναντι σε άτομα που θεωρώ φίλους μου. Από εκέι και πέρα το ποια θέλω να είναι η εικόνα μου, είναι κάτι που εγώ το ξέρω, μια και τούτο το ιστολόγιο έχει άλλο σκοπό και εμβέλεια πρωτίστως πανελλαδική και ουδέποτε -πλην δύο με αυτό άρθρων- τοπική.

Βεβαίως, κι άλλοι εκτός από εμένα ήταν υποψήφιοι και τώρα απογοητεύονται. Δεν μπορώ να ξεχάσω κι άλλους που έβλεπαν υποτιμητικά συνυποψήφιούς τους και το "έπαιζαν" αφ' υψηλού.

Ανώνυμος είπε...

δειμε τα σχολεια σου για τους υποψηφιους δεν με αφορουν οπως και η παραταξη που συμμετεχεις.Εκεινο που με εντυπωσιαζη σε σενα ειναι η ικανοτητα σου να αποφευγης να δινεις απαντησεις σε συγκεκριμενες ερωτησεις και να πηδας απο το ενα θεμα στο αλλο.Αυτη σου η ικανοτητα θα ειναι πολυ χρησιμη στην μελλοντικη πορεια σου.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι αδιαφορείς για τις υποψηφιότητες. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απαντώ στην κάθε σπέκουλα που εσύ θες να με οδηγήσεις. Αδυναμία το λες, σπέκουλα το χαρακτηρίζω τα περί ερώτων. Δηλαδή ο δικός σου διάλογος γίνεται για να απαντώ εγώ ως οικοδεσπότης σε δικά σου προβοκατόρικα ερωτήματα ή για να συμφωνώ ντε και καλά με την όποια θέση σου; Πρωτότυπη λογική για τον ορισμό του διαλόγου. Η αλήθεια είναι ότι δεν ερωτεύομαι ξαφνικά, αλλά αγαπώ κάθε κρίση που προβαίνει σε προτάσεις. Αυτή είναι η λογική του δημοκρατικού διαλόγου, αυτήν εφαρμόζω και αυτήν αποδέχομαι -ακόμα και όταν είναι σε βάρος μου. Δεν πρόκειται μέσα στο σπίτι μου να αποδέιξω αυτό που εδώ και μήνες αποφεύγεις να δεις κατάματα (μιλώντας για γραφεία κτλ). Το ποιος δουλεύει στην κοινωνία είναι άλλο θέμα, όπως επίσης και η κρίση μου για το πώς -και το αν- εσύ δουλεύεις στην κοινωνία. Μερικές φορές τελικά η ευγένεια παρεξηγείται.

Ανώνυμος είπε...

τα προβοκατορικα ερωτηματα τα θετει ο προβοκατορας οχι εγω.Δεν σου ζητησα να συμφωνεις ντε και καλα με τα (προβοκατορικα) ερωτηματα μου αλλα να απαντας επι της ουσιας και με επιχειρηματα.Τι ακριβως αποφευγω να δω καταματα ειλικρινα δεν το καταλαβα.Για το πως και αν δουλευω μεσα στην κοινωνια, εσυ δεν νομιζω οτι μπορεις να με κρινεις γιατι απλα εσυ δεν με ξερεις.οσο για το διαλογο που γραφεις να σου θυμησω οτι σε ενα παλιοτερο κειμενο μου σε καλεσα σε εναν ανοικτο διαλογο στο συλλογο γονεων και κηδεμονων με θεμα το επιμαχο βιβλιο και βεβαιως απεφυγες να απαντησης.Για να σου αποδειξω πως αντιλαμβανομε εγω τον δημοκρατικο διαλογο σε καλω στο ψνθ να κανεις διαλογο με τους εργαζομενους σχετικα με την προταση σου (μεταφορα του ΟΚΑΝΑ εντος ψνθ).Αν το κραξιμο του προβοκατορα το θεωρεις προταση μενω αφωνος,αλλα φυσικα τη ειναι λιγο κραξιμο μπροστα στον αριθμο 300(οχι του λεωνιδα ).Να μην σου προκαλει καμμια εντυπωση η αδιαφορια μου για την παραταξη που συμμετεχεις, αν ειχες προσεξει λιγο καλυτερα θα εβλεπες οτι η αδιαφορια μου ξεκινησε προεκλογικα και οχι μετεκλογικα.Θα κλεισω γραφωντας κατι που διαβασα σημερα στην ελευθεροτυπια και ταριαζει γαντι στη σημερινη κατασταση στο δημο μας( δεν υπαρχειτιποτα πιο επικινδυνο απο το να αφηνουμε εναν πολιτη να παραμενειγια μεγαλο χρονικο διαστημα στην εξουσια )ΣΙΜΟΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ:"(ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΣΑΝ ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ)". ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ CLUB! ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΓΕΝΑΡΗ ΚΙ'ΟΛΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ... ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ... ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ,ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ,ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ!!!... ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ!! ΠΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΡΑΜΑΤΑ... ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΕ!!! ΤΟ ΑΓΝΟ.Ο Ο.ΚΑ.ΝΑ,ΤΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ!!,ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ "LES LAZARISTES"... ΕΓΙΝΑΝ:ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ,ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο.Α.Σ.Θ!!!,ΗΜΙΤΕΛΉ ΠΆΡΚΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΙΔΡΑ!!!.ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΥΦΥΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ... ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΥΠΟΔΟΜΗ,ΟΥΤΕ BLOGS... ΠΛΕΟΝ, ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε [βαλε καποιο ονομα γιατι θα νομιζουν οτι γραφω εγω]μηπως ειναι νωρις για κριτικη;Ακομη νωριτερα ηταν το γεναρη.Η δικη μου διαπιστωση ειναι οτι καποια προσπαθεια γινεται.Ενα προβλημμα ειναι οτι δεν ξεκαθαρισαν τα πραγματα με τους υπαλληλους[που εχουν το δημο για τσιφλικι τους]ισως γιατι και η νεα διοικηση κινειται στη λογικη του ρουσφετιου[να ταχουμε καλα με τους υπαλληλους]ευνοοντας αυτους που γλυφουν και λουφαρουν σε βαρος αυτων που δουλευουν και περιμεναν οτι με αυτη τη διοικηση θα αλλαζαν τα πραγματα.Ο Διαμαντης σε ενα δημοτικο συμβουλιο ειπε το προφητικο :με αυτους τους υπαλληλους δεν θα καταφερετε τιποτε.Διαφωνω με την προπαγανδα που αναφερεις,γιατι οι ανθρωποι αυτοι δεν εχουν ιδεα ουτε απο επικοινωνιακα τρικ[αν ειχαν μυαλο θα ειχαν εκμεταλευτει επικοινωνιακα πολλα πραγματα που εγιναν επι των ημερων τους π.χ.αυτο που καταφερε να περασει στο κοσμο ο δημος πολιχνης οτι το νερο το εφερε αυτος στη Νικοπολη,ενω ετυχε να ειμαι παρων οταν ηρθαν υπαλληλοι της υδρευσης για αυτο το ζητημα στο δημο σταυρουπολης].Ενα αλλο προβλημμα ειναι οτι αργουν να πιασουν το νοημα των προβλημματων και οταν το πιασουν κινουνται θεσμικα χωρις υπερβασεις,οποτε αποκτουν ρυθμους δημοσιου.Οσο για τον πολιτη δεν υπαρχει προβλημμα να λογοδοτησουν,αν παει ο πολιτης και τους βρει.Το μεγαλο προβλημμα ειναι οτι δεν εχουν καταλαβει οτι η δημοτικη αρχη ειναι για να διασφαλιζει τα συμφεροντα του πολιτη,και αυτο εχει σαν αποτελεσμα ο καθενας να κανει οτι καταλαβαινει.Σε επιμερους τομεις γινονται αξιολογες προσπαθειες να στηθει υποδομη[κοινωνικη πολιτικη,τεχνικα εργα ,καθαριοτητα]αλλα αυτα χωρις κεντρικο συντονισμο δεν φαινεται να ειναι αποτελεσματικα.ΑΝ και ειναι νωρις για κριτικη μαλλον θα καταληξουμε στο ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΓΕΝΑΡΗ ΚΙ'ΟΛΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

φιλε ανωνυμε αν διαβασεις καλα το κειμενο μου θα καταλαβεις οτι η αποψη μου για την συγκεκριμενη παραταξη ειχε διαμορφωθει προεκλογικα και οχι απο τον γεναρη.Πιστευω οτι ειναι οι ιδιοι ανθρωποι στους ιδιους ρολους εδω και χρονια.θα ηταν καλυτερα να μην υπογραφεις σαν ανωνυμος για να ξερω και με ποιον μιλαω.

Ανώνυμος είπε...

Τοτε ρε νικηφορε γιατι ησουν υποψηφιος με αυτη την παραταξη;Μπορουσες να διαφωνισεις προεκλογικα και να μην κατεβεις μαζι τους.Μου εκανε εντυπωση που ηθελα να σου γνωρισω ατομα για να σε ψηφισουν[αναφερεις καπου για τους 300, αλλα να ξερεις οτι ειναι ατομα κατασταλαγμενα και οχι κουκια]και εσυ τα σνομπαρες.Αυτο το λεω πολιτικη σχιζοφρενεια.Αφου δεν θες να συζητησουμε οι δυο μας για τη κατασταση στο δημο[απορω γιατι οχι,ενω λεμε διαφορα αλλα],τουλαχιστον θελω να ξερω αν στο μελλον [αν τα κανουν σκατα και τον επομενο χρονο 2008] εισαι μεσα σε μια κινηση πολιτων και ισως και σε καθοδο σε εκλογες[με 50 δικους σου ψηφους ξεκιναμε με ενα πλαφον 500].Σε αυτο τουλαχιστον θελω να το συζητησουμε οι δυο μας,οχι δημοσια.

Ανώνυμος είπε...

προβοκατορα λαθη κανουμε ολοι, ενα τετοιο λαθος ηταν και η συμμετοχη μου στο ψηφοδελτιο της σημερινης διοικησης.οταν αντιληφθηκα το τι παιζεται ηταν ηδη πολυ αργα γι αυτο και δεν ειχα κανενα ενδιαφερων να γνωριζω ατομα με σκοπο την ψηφοθηρια.Για την κινηση πολιτων που γραφεις, οπως ξερεις και εσυ υπαρχει ηδη και αν θελεις μπορεις να συμμετεχης εσυ και οποιος αλλος θελει.

Ανώνυμος είπε...

Ξές Νικηφόρε δέν είσουν ο μόνος που έκανες το "λάθος" να συμμετέχεις σε αυτήν την παράταξη,διότι το 61% δέν είναι και λίγο, αυτό το 61% ήταν οι προσδοκίες των πολιτών για αλλαγή.., για ανανέωση,για δημηουργικότητα,για παραγωγή έργου,για νέο ήθος στα πολιτικά πράγματα,για σκληρή αντιμετώπιση των παρανομιών ορισμένων "επιχειρηματιών"-αερητζήδων-λαμογιων κτλπ, ανθρώπων που η σημερινή διοίκηση δέν τους ακουμπά καν στο πλαίσιο του:" εχε τον απο κοντα.. μπορεί να μας φέρει κόσμο...",βέβαια κάποιοι απο αυτούς το έχουν δηλώσει "ευτυχώς" οτι "όποιον στηρίζουν χάνει τις εκλογες!!".... ελπίζω να συνέλθουν κάποιοι μέσα σε αυτήν την παράταξη πρίν είναι αργά, όχι μόνο γι'αυτούς αλλα για την πόλη!.υ.γ η κίνηση για την οποία λέτε τι είδους κίνηση είναι μπορείτε να με πληροφορήσετε?.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕ Η κινηση ειναι ακομη στη φαση της διερευνησης.Ο πυρηνας ειναι ατομα που στηριξαν την παραταξη και θελουν πραγματικα το καλο του δημου και οχι προσωπικο οφελος.Στις μεχρι τωρα συναντησεις[εγω συμμετειχα μονο σε τρεις]η ταση που επικρατησε ηταν αυτη που υποστηριζω και εγω για αναμονη και προσπαθεια να συγληθει συγκεντρωση της παραταξης για απολογισμο.Αν δεν αλλαξει η κατασταση τοτε συζητιεται η κινηση ακομη και για καθοδο στις επομενες δημοτικες σαν κινηση πολιτων[αν και 6 ατομα που ειναι μειοψηφια υποστηριζουν αμεσα την δημιουργια κινησης και καθοδο στις εκλογες].ΝΙΚΗΦΟΡΕ δεν ηξερα οτι συμμετεχεις και εσυ[μας εφαγε η μυστικοπαθεια σαν τη φιλικη εταιρεια],αν και εγω αφηνω να διαρευσει [χωρις να πω ονοματα]οτι κατι κινειται.Ποιος εγραψε εκεινο το προβοκατορικο κειμενο που δεν αφησα να μοιραστει τον μαιο για τους βρεφονηπιακους σταθμους με τον καυσωνα που υπεγραφαν σαν''θερμοπληκτα βρεφη'';

Ανώνυμος είπε...

δημοκριτε αν θελεις μπορουμε να βρεθουμε και να τα πουμε απο κοντα και να μαθεις περισσοτερα.

ShareThis