τεχνητή ανικανότητα παιδεραστών; Ε, παραπάει πια

update: Πολύ καλό σχετικό άρθρο του Λασκαράτου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Με έκπληξη άκουσα την είδηση ότι ο Πλεύρης ζήτησε την τεχνητή ανικανότητα των παιδεραστών ως ποινή. Βέβαια η απορία είναι η έκπληξη όταν μιλάμε για τον Πλεύρη. Δεν ξέρω, αλλά τέτοια θέση από πολιτικό πρώτη φορά ακούγεται. Μπορεί σε παρέες να γίνεται λόγος για ευνουχισμό, αλλά ποτέ δεν ακούστηκε μέχρι σήμερα δυνατά και σοβαρά. Η πλάκα είναι πάντως ότι αυτό που κατηγορεί ο Πλεύρης, είναι η παραδοσιακή στάση των Ελλήνων.

Ωστόσο, η είδηση λειτούργησε ως αφορμή στη σκέψη μου το πώς για κάθε κοινωνικό ζήτημα αποδιοπομπαίος τράγος γίνεται ο δράστης του αντιθέτου από εκείνο που απαιτεί η διαφορετική κάθε φορά ηθική μιας κοινωνίας. Το γεγονός ότι δεκαετίες πριν ο γάμος και οι σχέσεις με εφήβους ήταν ο κανόνας, σήμερα ξεχνιέται ως ανεπίτρεπτο –και επί της ουσίας δε διαφωνώ. Εξάλλου, η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα ως σημάδια παθογένειας είναι δεδομένα σε κάθε κοινωνία. Αποτελούν αντικοινωνικές ενέργειες –με βάση όμως την κάθε φορά κοινωνική ηθική και όχι με κάποιο αντικειμενικό κριτήριο.

Ωστόσο, σήμερα παρατηρούμε ολοένα και περισσότερο να εντατικοποιούνται οι ποινές ή να ασκείται πίεση για να γίνουν σκληρότερες οι υπάρχουσες χωρίς όμως ποτέ να λαμβάνεται μέριμνα για τον περιορισμό επί της ουσίας της παραβατικότητας. Η παραβάσεις όσο και να λειτουργούν αντικοινωνικά, δεν εξαφανίζονται -ούτε και περιορίζονται η αλήθεια είναι- με αυστηρές ποινές. Στόχος της ποινής είναι ο παραδειγματισμός μέσα από την τιμωρία του δράστη, αλλά και να του δοθεί η ευκαιρία ο ίδιος να μπορέσει να αποδεχτεί την κοινωνικά αποδεκτή ηθική της εποχής του. Στόχος των ποινών δεν είναι η εξόντωση.

Αν ήθελαν κάποιοι να παράγουν έργο πολιτικό θα έπρεπε να ζητούν μία παιδεία που θα προλαμβάνει τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές. Θα απαιτούσαν όχι την εξόντωση, αλλά τον αληθινό σωφρονισμό και την ψυχολογική υποστήριξη όσων θεωρείται ότι ενεργούν αντικοινωνικά.

Βέβαια, αξίζει -νομίζω- να δούμε και γιατί υπάρχει αύξηση της παιδοφιλίας. Αλήθεια υπάρχει; Η στατιστική λέει πως υπάρχει. Ωστόσο, αν θυμηθούμε ότι μόνο τα τελευταία χρόνια σπάει η σιωπή, ότι μόνο πρόσφατα θεωρείται παράνομη η σεξουαλική επαφή με ανηλίκους, θα δούμε ότι τελικά η αύξηση αυτής της εγκληματικής δράσης είναι μάλλον εικονική. Αλλά για να μη φανώ τόσο διαφωνών, οφείλω να σημειώσω ότι η προβολή τόσο έντονα του σεξ -είτε μέσα από συμβουλές των σεξολόγων, είτε σε ταινίες, είτε σε διαφημίσεις και βιτρίνες- είναι λογικό και αναμενόμενο να προκαλεί έξαρση των σεξουαλικών εγκλημάτων. Η στρεβλή εικόνα του εύκολου σεξ, ο κορεσμός του φυσιολογικού σεξ -η ειρωνική διάθεση οφείλεται στο ότι το σεξ εντάσσεται στην εκάστοτε κοινωνική ηθική- έχουν τις δικές τους συνέπειες.

Και σε αυτά ας συμπληρώσουμε την απουσία της σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο, τον πόλεμο που ακόμα προκαλούν οι εκκλησιαστικοί παράγοντες σε ό,τι πλησιάζει τη λογική του σεξ και ακόμα το ρόλο των ΜΜΕ που προβάλλουν τόσο έντονα εικόνες ή υπονοούμενα ερωτικά. Βέβαια είναι τα ίδια κανάλια που προβάλλουν τον ΛΑΟΣ και τους βουλευτές του.


Και εκτός τούτων, άκουσα και ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων ζητάει να τοποθετηθούν κάμερες στις παιδικές χαρές. Δεν είμαι Αθηναίος, αλλά δρω στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μήπως ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ θα ζητήσει αύριο να βάλουμε κάμερες και στις υπηρεσίες των υπαλλήλων του; Μήπως στις τουαλέτες μας; Γιατί η πρότασή του τελικά μόνο για εκεί κάνει. Αντί να πιέσει την κυβέρνηση να προστατεύει τον πολίτη και να αναπτύξει δομές πρόληψης της παραβατικότητας, εκείνος προτείνει την κατασκόπευση των πολιτών. Άντε, λοιπόν, μετά τους δρόμους, μετά τις πορείες θα μας βλέπουν και να παίζουμε με τα παιδιά μας. Πότε επιτέλους θα αποφασίσουν να πολεμήσουν την παραβατικότητα με οργανωμένο τρόπο και στηριγμένοι στην πρόληψη;


130 έκριναν :

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μα το ΛΑΟΣ ειναι υπερ της θανατικης ποινης...Τι να λεμε τωρα;;;;

fitsoulas είπε...

Βασικα για το βιασμο ανηλικων μια πραξη που καταστρεφει για παντα την ζωη του παιδιου ψυχικα θα επρεπε να επιβαλετε τουφεκισμος σε δημοσια θεα
πολυ ηπια ποινη θελω να πιστευω οτι ειναι ο ευνουχισμος
ειτε χημεικος ειτε φυσικος
ΑΠΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλα ντε, πρέζα μου, όταν στηρίζει τη θανατική ποινή, γιατί όχι τον ευνουχισμό; Έλα όπως που η παιδεραστία είναι παραδοσιακή; Τελικά στηρίζει ή όχι την παράδοση;

Και γιατί όχι, φίτσουλα, και σε όσους αυνανίζονται; Αφού και αυτό είναι ενάντια στην κοινωνική ηθική.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

εγω λέω να επαναφέρουμε τον νόμο του Χαμουραμπί και να τους κόψουμε το πουλί και να τους κάνουμε τενόρους και τραγουδιστές της όπερας ....

Συμφωνώ μαζί σου Δείμε το κακό όμως είναι ότι αρκετοί σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο στην κοινωνία γιαυτό βγαίνει ο Πλεύρης και ο κάθε Πλεύρης και λέει μλκς.

demetrat είπε...

καλημέρα δείμε,
άν καλώς το εννόησα το συγκεκριμμένο σημείο, λες πως η παιδεραστία είναι παραδοση των ελλήνων;

δ

demetrat είπε...

Τώρα για τα άλλα
Για τη θανατική ποινή.
Είμαι αντίθετη και γω στη θανατική ποινή,
Μόνο και μόνο γιατι πιστεύω πως είναι δολοφονία εν ψυχρώ από κάποιον που δεν τον αφορά το θέμα.
Θα μπορούσα να καταλάβω τον πατέρα που θανατώνει τον δολοφόνο του παιδιού του,
ή τη μάννα που
θανατώνει τον βιαστή του παιδιού της.
Ή τον ναρκωέμπορα.
Όμως το κράτος να έρχεται μετά από 3 χρόνια , μέσ' την ψύχρα και να σκοτώνει δεν το δέχομαι.
Επίσης δε γουστάρω καθόλου μα καθόλου ,
να βλέπω δολοφόνους ,έμπορους ναρκωτικών και βιαστές να κυκλοφορούν και να σουλατσάρουν ελεύθεροι να εξασκούν το χόμπυ τους,ενω τα παιδιά του κοσμάκη βρίσκονται στο παράλληλο σύμπαν.
Ακόμα ψάχνω πως θα μπορούσε να γίνει ,ΚΑΙ να ξεβρωμίσουμε απ αυτά τα όντα,ΚΑΙ να μη τα δολοφονούμε εν ψυχρώ.
Το ψάχνω.
Τώρα γιά αυτό που είπε ο Πλεύρης.
Μαλακίες είπε, τι θάλεγε ο Πλεύρης.
άκου,τεχνητή ανικανότητα.!!!!!!!!
Ακόμα κιένας Πλεύρης δεν τολμάει να το πεί κανονικά.
Πάει χάλασαν κι οι φασίστες.
Γιατί παίδες;
Δε θάταν κακό;
Γιατί δηλαδή νάναι κακό αυτό,και δεν είναι κακό νάχεις το πεντάχρονο ετοιμοθάνατο στην εντατική .
Καλές οι φιλοσοφίες, αλλά κανένας μας δε μεγαλώνει παιδιά , γιά να του τα κατασπαράξει ο κάθε ανώμαλος που την είδε κάπως αλλιώς.
Όμως ,επειδή συμφωνώ πως δεν είναι θέμα πουλιού,είναι μόνο θέμα εγκεφάλου,σκέφτομαι πως καμμιά λωβοτομούλα δε θάταν κακή.
Και βάλτονε μετά τον μάγκα το μικροτσούτσουνο να πλέκει κάλτσάκια παιδικά για τα χωριά ΣΟΣ.
Η σε κρατική γραμμή παραγωγής για τσάμπα μπειμπιλίνο να το φχαριστιέται.
Και νάναι και καλοκάγαθος σαν τον αηβασίλη.
δ.

AVRA είπε...

δειμο δεν συμφωνω.Οταν βιαζονται μικρα παιδακια και καταστρεφονται οι ψυχουλες τους , να το αφηνουμε να περναει στο ντουκου ? 5-10 χρονια φυλακισης και ξανα εξω ? και στο ενδιαμεσο να περνουν και αδειες για τις βολτες τους ?

ακουσα οτι βγηκε ενας , τωρα προσφατα , με αδεια και στην αδεια του βιασε ενα εννιαχρονο κοριτσακι!!!!!!

Ο Πλευρης μιλησε για τα σεξουαλικα αδικηματα σε βαρος ανηλικων.Μιλησε να γινονται γνωστα τα στοιχεια του δραστη , να μην υπαρχει απορρητο και για προσωρινη ανικανοτητα με φαρμακα.Δεν ειπε ουτε για θανατικες ποινες , ουτε για ευνουχισμους.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΛΑΟΣ υποστηριζω μια συγκεκριμενη θεση σε ενα συγκεκριμενο θεμα!!

demetrat είπε...

Δε νομίζω πάντως πως εσείς στην τοπική αυτοδιοίκηση έχετε φόβο απο κάμερες, εκτός κιαν νομίζετε πως το δημαρχείο είναι παιδική χαρά.
δ.

Unknown είπε...

Η ιδέα δεν είναι του Πλεύρη, έρχεται από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και μάλιστα από φιλελεύθερες φωνές - οι νεοσυντηρητικοί προτιμούν το παλιό καλό λυντσάρισμα.

Το ζήτημα της παιδεραστίας είναι πολύ λεπτό και δυστυχώς αντιμετωπίζεται με τεράστια επιπολαιότητα κι ελαφρότητα θα έλεγα. Ως γνωστόν(;) υπήρχαν και υπάρχουν κοινωνίες όπου η παιδεραστία ήταν και είναι κοινωνικά αποδεκτή πρακτική. Όπως πολύ σωστά λές Δείμε οι γιαγιάδες μας παντρεύονταν από τα 12 - 13, οι παπούδες μας σήμερα θα ήταν παιδεραστές.

Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα. Ενώ η σεξουαλική (σωματικά) ωριμότητα έρχεται γύρω στα 12 - 13, ενίοτε και νωρίτερα, η πολιτική - νομική ωριμότητα καθιερώνεται στα 18. Υπάρχει ένα κενό 5- 6 ετών που η ανθρώπινη φύση δυσκολεύεται ν' αποδεχτεί. Υπάρχει βέβαια και το ζήτημα της παιδεραστίας με αντικείμενο παιδιά προ-εφηβικής ηλικίας. Είναι, θεωρώ, προφανές πως οι δράστες εδώ εμπίπτουν καθαρά στη σφαίρα της ψυχιατρικής κατά πρώτο λόγο και δευτερευόντως στη σφαίρα του δικαίου.

Παρ' όλ' αυτά οι κοινωνίες μας προκρίνουν τη δρακόντεια νομική αντιμετώπιση. Δεν μου κάνει εντύπωση. Η καταπίεση της σεξουαλικότητας ήταν πάντοτε ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος καταπίεσης από την μεριά της εξουσίας. Ξεκινώντας σήμερα από μια κοινωνικά καταδικαστέα πρακτική αύριο ο νομικός περιορισμός μπορεί να επακταθεί και σε δραστηριότητες που ζήμερα φαντάζουν αυτονόητες. Και η απειλή της μετά θάνατον κόλασης του παπά να αντικατασταθεί από την απειλή του εγκόσμιου κολαστηρίου του δικαστή.

Zaphod είπε...

Mου φντ πως σε μερικούς έπρεπε να κοπεί το κεφάλι νωρίς...τώρα ψηλώσανε και πετάνε τις αρλούμπες τους πολυβολοειδώς.

Ρε Πλεύρη στην αρχαία Σπάρτη θα σε είχανε πάει εκδρομή στον Καιάδα από μικρό!

Αμα είναι έτσι προτείνω: όποιος γράφει βιβλίο το οποίο και απαγορεύεται (ελπίζουμε) να κυκλοφορήσει από δικαστήριο ως ρατσιστικό κτλ να του κόβεται το δεξί χέρι για να μην ξαναγράφει τέτοιες μαλακίες
!!!

love&kisses
zaphod

vossinakis είπε...

Ελπίζω να μην χρειαστεί να μπείς στην θέση κάποιου γονιού που έχει βιαστεί το παιδί του. Εξω απο τον χορό τα λόγια είναι εύκολα και το παίζεις φιλελεύθερος και προοδευτικός. Εγω θα πρότεινα δις ή τρις ισόβια χωρίς πιθανότητα περιορισμού της ποινής απο κανένα δικαστή. Να σαπίσει στη φυλακή και να τρώει το ξύλο της αρκούδας απο τους υπόλοιπους φυλακισμένους οι οποίοι δεν τα σηκώνουν αυτά. (βλέπε υποθεση Δουρή)

αθεόφοβος είπε...

Κατ΄αρχάς να μην γίνεται σύγχυση μεταξύ σχέσεων ενήλικου ατόμου με (συνήθως κορίτσια)εφ΄όσον υπάρχει έρωτας η συναίνεση.
Εκεί συνήθως όλα εξαρτώνται από την κοινωνική ή όχι αποδοχή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ιστορία του Jerry Lee Lewis που είχε παντρευτεί μια 13 χρονη πράγμα άπόλυτα αποδεκτό στον Νότο της Αμερικής. Όταν όμως πήγαν μαζί στην Αγγλία και τον ρώτησαν ποιά είναι αυτή που τον συνοδεύει και τους είπε η γυναίκα μου, η καριέρα του έκτοτε καταστράφηκε.
Είναι λοιπόν τελείως διαφορετικό πράγμα ο παιδεραστής που βιάζει ανήλικα παιδιά και συνήθως είναι ψυχικά διαταραγμένο άτομο που πολλές φορές έχει υποστεί και αυτός σαν παιδί βιασμό.
Σε αυτούς χρειάζεται συνεχής ψυχολογική υποστήριξη και γίνεται μια συζήτηση ότι πιθανώς με την δική τους συγκατάθεση να υποβάλλονται σε φαρμακευτική καταστολή της σεξουαλικής τους επιθυμίας.
Προφανώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε σε εποχές υποχρεωτικού ευνουχισμού ή λοβοτομών ή σαν την μουσουλμανική σαρία ακρωτηριασμών .

demetrat είπε...

Αλήθεια είναι πως οι γιαγιάδες μας βασικά και όχι οι παπούδες μας παντρευότανε πολυ μικρές 15- 16 χρονών.
Αλλά δεν νομίζω πως αυτό ήταν θέμα στάσης ή προτίμησης αν θες, των παππούδων μας στην παιδεραστία,
αλλά απλώς η τελευταία αναλαμπή της παλιάς τάξης πραγμάτων , που είχε να κάνει πιό πολύ με το ένστικτο
της αναπαραγωγής και της επιβίωσης.

Επίσης πιστεύω χωρίς να είμαι ειδική, πως επειδή το θηλυκό εκ φύσεως ήταν έτοιμο για αναπαραγωγή σε μικρή ηλικία, δύσκολα στα χωριά μπορούσαν να πάνε κόντρα στη φύση, και επειδή η εποχή δεν άφηνε ελευθερίες στις σχέσεις (αλλά ούτε και πουθενά αλλού )
διάλεγαν να παντρευουν νωρίς τα θηλυκά τους , γιά να μή πομπεύονται, με τα γνωστά συνακόλουθα.

Στις αστικές περιοχές, καθόλου δεν ίσχυε το ίδιο.

Όπως βλέπετε, τώρα που έχουν εκλείψει αυτοί οι λόγοι,(πόλεμοι,σεξουαλική ελευθερία)δεν υπάρχουν γάμοι στα 15 και στα 16.
δ.

Lion είπε...

Δεν τον ξερω τον Πλευρη και το θεμα δεν με αφορα καν. Σχολιαζω μονο, γιατι βρισκω την απαντηση του Δειμου προς τον φιτσουλα σαν Πολυ Μεγαλο Φαουλ.

Ο αυνανισμος αγαπητε Δειμο δεν βλαπτει παιδια. Ο βιασμος βλαπτει!

Αν αφησουμε κατα μερος το λυντσαρισμα και την εκτελεση (με τα οποια σαφως διαφωνω), απομενουν σαν λυσεις ειτε να αφησουμε τον παιδεραστη ατιμωρητο, ειτε να τον κλεισουμε στην φυλακη, ειτε να τον ευνουχισουμε.

Το θεμα του χημικου ευνουχισμου ειναι απλο. Οι φυλακές ειναι γεματες και κοστιζουν πολυ. Το να δινεις (υποχρεωτικα) σε εναν παιδεραστη ενα χαπακι 1Χ τον μηνα, ειναι πολυ πιο φτηνο για την κοινωνια απο το να τον εχεις ισοβια στην φυλακη.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Στάθη μου, αυτό ακριβώς με λυπεί, ότι πολλοί είναι εκείνοι που το λένε εκτός από τον Πλεύρη.

Δήμητρα, ειρωνικά το λέω, αλλά μην ξεχνάς ότι γάμοι με εφήβους ήταν σταθερό κοινωνικό φαινόμενο (μέχρι πριν από 30-50 χρόνια). Με παιδιά κάτω της εφηβικής ηλικίας όχι, επειδή δεν τεκνοποιούσαν, αν και σε χώρες κοντά στο Ισημερινό ισχύει ακόμα. Για τη θανατική ποινή έχω γράψει στο παρελθόν.

Πάντως εγώ δεν είμαι υπάλληλος (μετακλητός είμαι). Σίγουρα βέβαια έχεις δίκιο, αλλά άλλο αυτό και άλλο να παρακολουθούμε τις παιδικές χαρές.

Τα αίτια πάντως των μικρών σε ηλικία γάμων είναι φαινόμενο που συνδέεται με πολλά κοινωνικά αίτια.

Γιατί, Αύρα μου; Αυτός που αποφυλακίστηκε δέχτηκε ψυχολογική υποστήριξη; Προσπάθησαν στη φυλακή να τον γιατρέψουν ή απλά τον βίασαν ψυχικά -κι ίσως σωματικά- κάνοντάς τον χειρότερο;

Λες, Zaphod; Ίσως το χρειάζεται...

Ανδρέα, αν θες να πεις ότι το έπαθες, θα σε συλληπηθώ. Αν δεν το έπαθες μη χορεύεις αγόρι μου πολύ. Το πρόβλημα δεν είναι ατομικό, όπως θέλει κάθε καραγκιόζης να το παρουσιάσει. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό και μόνο με κοινωνικά μέτρα αντιμετωπίζεται και όχι με εξατομίκευση της ποινής. Πρόληψη θέλει και ψυχολογική υποστήριξη. Η εκδίκηση ποτέ δεν αντιμετώπισε κοινωνικό πρόβλημα, επειδή ακριβώς στρέφεται μόνο σε ένα δράστη και δε λειτουργεί για τους μελλοντικούς.

Αθεόφοβε, συμφωνούμε απολύτως Εξάλλου, η παιδοφιλία δεν κοιτά συναίνεση. Η παιδεραστία και ο βιασμός είναι διαφορετικές έννοιες -όσο κι αν τις βάζουμε δίπλα δίπλα.

Dralion, απλά ήθελα να τονίσω ότι αν κάτι σήμερα φαίνεται λογικό, αύριο μπορεί να είναι κάτι άλλο που ίσως θεωρηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά. Απλά ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για κάθε σεξουαλικό έγκλημα. Γιατί δεν το πρότεινε ο κύριος για τον βιασμό εν γένει; Αλλά που ξέρω ότι θα μείνει μόνο σε ζητήματα παιδοφιλίας ή βιασμού; Γιατί να μην και στην πορνογραφία;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Vrennus, συμφωνούμε απολύτως, οφέιλω να ομολογήσω. Τέτοιες θέσεις είναι καθαρά και μόνο εκδικητικές και αποπροσανατολιστικές όμως για τα αίτια των εγκλημάτων.

AVRA είπε...

Δειμε εδω ,στην Ελλαδα κυριως, δεν ειμαστε ικανοι για τα αυτονοητα...θελεις να υποστηριξουμε ψυχολογικα και τους βιαστες ανηλικων ?????

Συγνωμη αλλα αρνουμαι να συμμεριστω το''προβλημα'' τετοιων ανθρωπων .
Τα παιδια και τις οικογενειες τους ποιοι θα τις συμμεριστουν ?

Ας υπαρξουν πρωτα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κεντρα υγειας ,περιθλαψη θυματων βιασμων , ας λυθουν τα τοσα προβληματα γενικοτερα που μας κατατρωγουν καθημερινα και μετα αν υπαρχει '' χωρος'' και για τους ''δυστυχους '' εγκληματιες, ας περιθαλψουμε και τα κτηνη που βιαζουν αθωες ψυχουλες!!!! τοτε κανενα προβλημα. Αν ολα τα υπολοιπα τα εχουμε λυσει να λυσουμε και αυτο!

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

ασχετη θα ειμαι...
απλα περασα να δω αν εισαι καλα...
εισαι!

:)

Ανώνυμος είπε...

Εξοργίζομαι με κάποια από αυτά που διάβασα. Έχω ένα κοριτσάκι 2 χρονών. Τρελαίνομαι στην ιδέα και μόνο ότι ενας ανώμαλος θα το ακουμπούσε μόνο. Ισως η λύση είναι ο εγκλεισμός στο ψυχιατρειο στην φυλακή δεν ξέρω ας το αποφασίσουν οι νομοθέτες. Το σίγουρο είναι ότι απο τα χέρια μου δεν θα γλύτωνε με τίποτα. Μην κρίνετε και κατακρίνετε ανθρώπους που μιλαν για ευνουχισμούς και θανατικές ποινές. Εδω μιλάμε για μωράκια για παιδάκια.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δηλαδή, Αύρα, επειδή το κράτος αδιαφορώντας δε φρόντισε να δημιουργήσει ένα σωστό εκπαιδευτικό σύστημα, εμείς θα ευνουχίζουμε εκδικητικά όσους πιθανώς πάσχουν ψυχολογικά (γιατί αυτό προϋποθέτει κατά κύριο λόγο η αντικοινωνικότητα).

Βασιλικούλα, είμαι καλά καλή μου, αλλά κλειδωμένος στις αισθήσεις και τις δουλειές. Σε λίγο επιστρέφω στα λιμέρια μας.

Μένη, Καταλαβαίνω γλυκιά μου, τη δική σου στάση. Εσύ θα ήθελες εκδίκηση και τούτο η αλήθεια είναι μόνο για ένα χρονικό διάστημα. Το ζήτημα είναι θα ζήτημα είναι θα σε ικανοποιούσε ο ευνουχισμός; Γιατί όχι κρεμάλα; Γιατί όχι μαστίγωμα; Γιατί όχι και την οικογένειά του που κάτι του έκαναν όταν ήταν μικρός; Γιατί όχι το δάσκαλό του;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Mια διευκρίνιση: άλλο είναι η ερωτική σχέση (ακόμη και ομοφυλοφιλική) μεταξύ ανηλίκου και ενηλίκου κι άλλο η σεξουαλική κακοποίηση ή ο βιασμός του πρώτου!
Προσωπικά, την ερωτική σχέση την αποδέχομαι πλήρως! Για τον βιασμό απαιτώ παραδειγματική τιμωρία!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το θέμα, Άσκαρ, είναι ότι η κοινωνία μας ούτε ερωτική σχέση δέχεται. Σαφώς και ο βιασμός είναι πιο ανησυχητικό και καταστρεπτικότερη πράξη, αλλά και η ερωτική σχέση είναι το ίδιο. Τουλάχιστον αν και σωματικά στην εφηβεία δεν προκαλεί κάποια ανωμαλία, νομικά και κοινωνικά καταδιώκεται.

Ανώνυμος είπε...

Οταν εχεις ενα αποστημα,μην το ανοιγεις.Αυτο που χρειαζεται να κανεις ειναι να παιρνεις παυσιπονα.Ετσι και τον παιδεραστη πρεπει να του κανεις ψυολογικη στηριξη.Αυτο που κανει ο παιδεραστης δεν το κανει πανω στη τρελα του αλλα απο ευχαριστηση και με πληρη πνευματικη διαυγεια.Θελω να πω ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,εκ μερους των παιδεραστων ολης της γης για τις δημοκρατικες αποψεις.Υ.Γ.Οταν αποκτησεις παιδι φερτο να ασελγησω πανω του και μετα κανε μου ψυχολογικη στηριξη για να επανενταχθω στην κοινωνια.Ειναι δυνατον να ενταξεις στη κοινωνια ΤΕΡΑΤΑ;Εγινε ποτε κατι τετοιο;Ελεος πια με αυτη την ''δημοκρατικη''αντιληψη.Με τις καμερες εχεις προβλημμα και με τους διεστραμμενους δεν εχεις;Ελα στη πραγματικοτητα.

Ανώνυμος είπε...

προβοκατορα εδω ταιριαζει το μια πιθαμη μακρια απο τα οπισθια μας και οπου θελει ας ειναι.demetrat με τη δικη σου λογικη δεν θα επρεπε να εκτελεστουν και οι ναζι εγκληματιες πολεμου γιατι περασανε καποια χρονια απο τα εγκληματα τους.Η μονη λυση ειναι να σαπισουν στη φυλακη να μπουν και να ψοφησουν εκει.Φυσικα αν μιλησουμε για εκτελεση θα χαρακτηριστουμε απο διαφορες (ανθρωπιστικες) οργανωσεις φασιστες κλπ.Δειμε οταν με το καλο γινεις πατερας θα εχεις τις ιδιες αποψεις;

patsiouri είπε...

Να σου πώ...εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί συζητάμε τί πρέπει να γίνεται με τους παιδεραστές-βιαστές μετά την αποφυλάκισή τους...Η λέξη ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ δεν πρέπει να υφίσταται για τα άτομα αυτά. Να σαπίζουν μέσα. Σόρι που είμαι σκληρή αλλά με τη συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων βαράω χοντρό ζόρι.

patsiouri είπε...

Και συμφωνώ με Φίτσουλα, Αύρα, Μένη και Άσκαρ...δέ συμμερίζομαι μεσαιωνικού τύπου πρακτικές από το κράτος αλλά θα καταλάβαινα απόλυτα τους γονείς του εννιάχρονου τελευταίου κοριτσιού αν έκοβαν εν ψυχρώ τ'αρχίδια του κτήνους...και αν ήμουν δικαστής θα τους αθώωνα...

Ανώνυμος είπε...

Οποτε μα όποτε τίθεται αυτό το θέμα όλοι σπεύδουν να επικληθούν το συναίσθημα και να μας φέροουν στη θέση του γονέα με την κορούλα. Λες και δεν ισχύει το ίδιο για οποιοδήποτε θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Πραγματικά είμαι ευτυχής που για κάποια ζητήματα η νομοθεσία λαμβάνεται με βάση το ορθολογικό δίκαιο και όχι με τα προσωπικά πιστεύω του καθενός.

Ανώνυμος είπε...

Αποστολη αυτο που χρειαζεται η κοινωνια ειναι πραγματικη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.Το ορθολογικο δικαιο που επικαλεισαι ειναι αυτο που φυλακιζει χρηστες και αποφυλακιζει εμπορους,ειναι αυτο που δινει αδειες στους παιδεραστες για να βιαζουν,ειναι αυτο που φυλακιζει τους φτωχους για χρεη,κλπ,κλπ,κλπ.Απορω γιατι εισαι ευτυχης hellooooo!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα κι έτσι τουλάχιστον εξασφαλίζει
νομοτυπικά τη σωματική ακεραιότητα των καταδικασμένων με όλες τις ατέλειες που έχει(και είναι πολλές ναι, αλλά στόχος της δημοκρατίας είναι να βελτιωθούν) με όσο το δυνατό περιορισμό της ηθικής κρίσης και της αυτοδικίας. Ναι προβοκάτορα, ζούμε σε ένα άδικο καπιταλιστικό συστημα απο τη βάση του μη μου το υπενθυμίζεις. Τουλάχιστον όμως αυτό το σύστημα μπορεί να με διαμορφώσει ως ομοφυλόφυλο, άθεο, βιαστή, έμπορο ναρκωτικών η οτιδήποτε άλλο παρεκλίνει, χωρίς να μου ζητήσει και τα ρέστα λοιθοβολώντας με στην πλατεία με γιουχαρίσματα. Παρεπιπτόντως στα προβήματα που ανέφερες ξέχασες το περιβαλλοντικό και τη ν ανεργεία.Λες και είπα οτι όλα πάνε καλα..

Δεν ειναι τυχαίο που η θεματολογία του Πλεύρη περιστρέφεται γύρω απο αυτές της ομάδες. Πρώτον χτυπάνε της χορδές του κάθε καθωσπρεπειστή που δεν αντιλαμβανεται την πιθανότητα αποκλισης κάποιου μέλους απο την κοινωνική ομάδα.Αυτός ο κομφορμισμός και η δαιμονοποίηση βέβαια τον συμφέρει αν λάβουμε υπόψην της πολιτικές θέσεις του.Δεύτερον οι κριτικές αυτές είναι πλήρως επιφανειακές. Ο Μεσσαίωνας μας απέδειξε πως η καταστολή και ηθικός εκφοβισμός δεν είναι τα καταλληλα μέτρα εξυγείανσης και προόδου της κοινωνίας. Ο ορθός τρόπος λήψης αποφάσεων μάλλον είναι καλύτερος.

Τέλος ευτυχης είμαι, διότι με τις απόψεις που εκφράζονται εδω πέρα, δε θα ήταν παράλογο να έβλεπα ένα μεγάλο ποσοστό υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής σε μία ειλικρινή δημοσκόπιση. Μα τι λέω, ήδη θυμάμαι την καθηγήτρια της έκθεσης στο λύκειο να την υποστηρίζει..

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τα προηγούμενα σχόλια είδα οτι ξέφυγα πολύ, αλλά μου φαίνονται αδιανόητες παρόμοιες θέσεις περι καταδικασμού ανθρώπων τόσο απλά χωρίς δεύτερη σκέψη. Κι εμένα με ενοχλεί η υφαρπαγή δημοσίου χρήματος όπως και τα βαποράκια εξίσου με όσους εναντιώνονται στην παιδοφιλία. Δηλαδή να ψηφιστεί ενα μέτρο τεχνιτής παράλυσης των χεριών όσων παρανομούν ;;

demetrat είπε...

@προς Νικηφόρο
Μάλλον με μπέρδεψες με κάναν άλλον, γιατί εγώ μόνο αυτό που λες δεν είπα.
@προς Δείμο,
Πραγματικά μ αυτό που είπες στον Αντρέα με εξέπληξες.
Τί παέι να πει :άν τόπαθες συλληπητήρια, και μετά έχεις 40 πονετικές προτάσεις για τους κακόμοιρους τους βιαστές παιδόφιλους.
τέτοιος πόνος πιά για τα δικαιώματα τους και την ψυχική τους υγεία.
Έχεις σκεφτεί ποτέ πως ένα παιδί που δέχεται αυτήν την κτηνωδία, άν ζήσει, είναι ζωντανό νεκρό;
Ή νομίζεις πως η ψυχολογία είναι πανάκεια.
Εν πάσει περιπτώσει, ωραία είναι αυτά που λές για πρόληψι και ψυχιατρική υποστήριξη, αλλά στο μεταξύ μέχρι να γίνει, ας τους κόψουν τ αρχίδια όπως λέει , και το πατσιούρι και οι υπόλοιποι.
Ή να τους κάνουν και τη λωβοτομούλα που λέω εγώ, γιατί σκέφτομαι , πως αφού θα το τραβάει το μυαλουδάκι τους το ανώμαλο, και χωρίς αρχίδια , το έγκλημα θα το κάνουν επειδή θα το σκέφτονται.
Οπότε, ας τους το κάνουνε λευκό σαν το κρίνο το μυαλουδάκι απο τα κακάπραμματα , τους καυμένους.
Οσο για να σε πιάνει ο άγριος θυμός γιαυτά τα τέρατα, δε χρειάζεται να τό έχεις πάθει, γιατί μ αυτή τη λογική, δε θα μπορούσες ούτε συ νάχεις άποψι για τον εμφύλιο ας πούμε, μιά και δεν ήσουν εκεί.

Το είπα, και πριν.
Άν νομίζει ο κάθε ανώμαλος πως γεννάμε και μεγαλώνουμε παιδιά, για να τα πάμε στον ψυχίατρο (στην καλύτερη περίπτωση)επειδή το γαριδάκι τους δεν του σηκώνεται αλλιώς, μαύρο φίδι που τον έφαγε κοινώς.
Ας του το κόψουμε πρώτα, και μετά φιλοσοφούμε όλοι μαζί αγαπημένοι στην αγρογιαλιά.
δ.

patsiouri είπε...

Κοιτάξτε, ούτε εγώ υπερασπίζομαι το μέτρο που πρότεινε ο Πλεύρης. Εχω να διαλέξω όμως, όπως ετέθη το θέμα και όπως αναλύεται εδώ, ανάμεσα σε δύο πράγματα.
Την ομαλή όσο το δυνατόν επανένταξη του παιδεραστή-βιαστή, ή τη μέίωση των πιθανοτήτων να καταστραφεί μια ακόμη παιδική ζωή όπως ανέφεραν πολλοί από εδώ μέσα, ιδίως οι μητέρες.
Λοιπόν, ναί, ανήκω σ'αυτούς που ψηφίζουν το δεύτερο και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι παράλογο.
Και το παράδειγμα με τον κλέφτη που επικαλέστηκαν και πιο πάνω και το άκουσα και στην τηλεόραση, δε στέκει. Αν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε το βιασμό, οποιοδήποτε βιασμό, ακόμη και ενήλικης γυναίκας, με την αφαίρεση ΧΡΗΜΑΤΩΝ η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ.
Ήμαρτον δηλαδή!

Ισόβια σε κάθε βιασμό εδώ και τώρα...

Ανώνυμος είπε...

demetrat το σχολειο μου ηταν για την πρωτη παραγραφο σου (μετα τρια χρονια μεσα στην ψυχρα ), στα αλλα συμφωνουμε.Αποστολη ελα στη θεση του παιδιου του οποιου καταστρεφετε η ζωη και μετα μιλα για ορθολογικο δικαιο,αληθεια ποιος ειναι κατα τη γνωμη σου ο ορθος τροπος ληψης αποφασεων στην περιπτωση παιδεραστιας;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προβοκάτορα, δεν ξέρω τι συγχέεις ακριβώς. Δε θέλω να συνέλθω όσο κάποιοι φέρονται εκδικητικά και δεν κατανοούν ότι αν κάτι σήμερα είναι διαστροφή, αύριο θα είναι κάτι άλλο. Αν η ποινή είναι αντάξια του εγκλήματος δεν υπάρχει λόγος ευνουχισμού. Αν μπορεί να γίνει καλά ένας άρρωστος, τότε γιατί να μην τον κάνουμε; Η εκδίκηση λειτουργεί αποπροσανατολιστικά από τις πραγματικές αιτίες.

Νικηφόρε, με έχεις δει να αλλάζω ποτέ για συναισθηματικούς λόγους ιδέες; Η εκδίκηση και οι θέσεις αυτές είναι καθαρά συναισθηματικές. Και απαντώ κι εγώ ότι σήμερα θα ήμουν κατά της εκτέλεσης των ΝΑΖΙ όπως ήμουν και κατά της εκτέλεσης του Σαντάμ -ίσως και χειρότερος. Και επειδή ειρωνεύεσαι, όποιος συμφωνεί με φασίστες τι είναι;

Πατσιούρη, άλλο η ισόβια κάθειρξη κι άλλο βέβαια ο ευνουχισμός. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία και αναλογία ποινών προς τα εγκλήματα; Αν ο βιασμός ανηλίκων οδηγεί σε ευνουχισμό γιατί όχι και ο βιασμός ενηλίκων; Γιατί όχι και σε άλλα ζητήματα παραβίασης της ηθικής; Εκτέλεση λοιπόν και κρεμάλα για όσους κάνουν σεξουαλικά ή άλλα εγκλήματα. Και αύριο να δούμε τι θα είναι καταδικαστέο.

Αποστόλη, ειδικά απέναντι στο φασίστα έθεσες πολύ καλά το ζήτημα. Χαίρομαι που συμφωνούμε κιόλας.

Δήμητρα, μάλλον η έκπληξη είναι δική μου. Λες να συμμερίζομαι τους παιδεραστές και τους βιαστές; Απλά τονίζω το ρόλο των ποινών και αντιτίθεμαι στην εξατομίκευση της ευθύνης για την παραβατικότητα. Η εγκληματικότητα είναι ευθύνη της κοινωνίας στην οποία ναι μεν συμμετέχουμε, αλλά διαμορφώνεται ουσιαστικά από το κράτος -είτε μέσω της παιδείας, είτε μέσω της πρόληψης είτε στο τέλος-τέλος από την προστασία της ακεραιότητάς μας. Έγιναν δηλαδή τα πρώτα και φτάσαμε να εξατομικεύουμε και μεσαιωνιστί τις ποινές;

Από εκεί και πέρα, ναι, υπάρχουν ειδικά ιδρύματα που μπορούν να βοηθήσουν ή τουλάχιστον να αποφύγουν τέτοιες ενέργειες. Δεν υπερασπίζομαι όμως κανέναν, πέρα από τις ιδέες μου.

demetrat είπε...

κιόταν λέμε ισόβια
εννοούμε ισόβια, και χωρίς εκδρομούλες.
Παρεπιπτόντως, τον πλεύρη τον έχω καταταγμένο εκεί που πρέπει, αλλά δεν κομπλάρω κιόλας να πω αυτό που πιστεύω, επειδή τόπε κιένας φασίστας.
Πραγματικά δεν καταννοώ τη λογική του να λέμε τα αντίθετα απο τους φασίστες μη και μας βάλουνε και μας τη ρετσινιά.
δ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πατσιούρη, δεν είναι θέμα επιλογής. Συζήτηση κάνουμε. Μπορεί ίσως να υπάρχει και μέση λύση. Άλλο πάντως μία συζήτηση για βιασμό εν γένει, κι άλλο για παιδεραστία ή παιδοφιλία -που δεν προϋποθέτει καν βιασμό.

Δηλαδή, Νικηφόρε, αν έρθει στη θέση του παιδιού θύματος παιδεραστίας ή βιασμού, τότε αυτομάτως κρίνουμε ότι πρέπει να καταργηθούν εκδικητικά τα ανθρώπινα δικαιώματα; Αυτό, αγαπητέ, είναι εκπτώσεις.

Δήμητρα, εγώ δε διαφώνησα ουσιαστικά με το ζήτημα της ισόβιας κάθειρξης σε ειδικές κλινικές. Διαφώνησα με τον ευνουχισμό. Το ζήτημα της φασιστικής ατάκας κολλούσε αλλού.

demetrat είπε...

@ νικηφόρε,
δεν έχει καμμία σχέση μ αυτό που κατάλαβες, εννοώ οτι καταλαβαίνω την οποιαδήποτε πράξη εν βρασμώ ψυχής των συγγενών των θυμάτων , παρά την εν ψυχρώ του κράτους.τίποτα άλλο.
δ.

demetrat είπε...

@δείμε , βεβαίως και στο τέρας που βιάζει γενικώς.
Απλώς επειδή μιλάμε γιά την παιδεραστία το επικεντρώσαμε στα παιδιά.
Αλήθεια πιστεύεις πως ένας παιδεραστής γίνεται καλά;
Κουβέντιασέ το με κανένα ψυχίατρο, όχι ψυχολόγο, και μετά τα ξαναλέμε.
Μόνο ανάσχεση μπορούν να του κάνουν.Καί κανένας δεν θα σου πει πόσο θα κρατήσει.
Οταν λέω για λωβοτομή, ξέρω τι λέω.
Όσο άγριο είναι να κάνεις κάποιον νοητικά φύτουλα, άλλο τόσο άγριο είναι και να αποφασίζεις να διαλύσεις έναν άνθρωπο που δεν σούφταιξε σε τίποτα.
Τώρα, γιά τα άλλα εγκλήματα που λες, καλύτερα να γίνει άλλη κουβέντα, γιατί ψιλοισοπεδώνονται τα πράμματα.

demetrat είπε...

@ προς Δείμο
Άν διαφωνείς με τον ευνουχισμό από την πολιτεία επειδή το θεωρείς εκδικητικό ως πράξη, να συμφωνήσω και γω.
Το μυαλό του πρέπει να ασπρίσει,γιατί μ αυτό δουλεύει και το πουλί του.
Έ , ας τους βάλουνε σε κλινικές θες;
σε φυλακές θες;όπου θές.
Αρκεί νάχουνε γίνει θείτσούλες και να λένε παραμύθια.
Υ.Γ
από τον παθόντα όμως;(τον αφήνεις να του το κόψει;)
δ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δήμητρα, έχει φανεί ότι ανάλογα την περίπτωση μπορούν να γίνουν καλά. Αλλά στο κάτω-κάτω μπορούν να κλειστούν και σε ιδρύματα. Πρόσεχε μόνο επειδή αν εσένα σου φαίνεται αποτρόπαια μία τέτοια πράξη, αλλού είναι πιο αποτρόπαιο το να κυκλοφορεί μόνη μια γυναίκα τη γυναίκα. Η ηθική βλέπεις ποικίλει ανά πολιτισμό και χρονική στιγμή, αλλά το ανθρώπινο δικαίωμα μένει ες αεί. Εγώ ιδέες λέω. Διαφωνώ με την εκδίκηση σε κάθε βαθμό. Το τι θα κάνει είναι δικό του θέμα.

demetrat είπε...

Σωστό, αλλά προς το παρόν εγώ ζω στην ελλάδα, και πολιτης του κόσμου ειδικώς του μουσουλμανικού δεν το βλέπω να γίνομαι σ αυτή τη ζωή.
Γιαυτό η πραγματικότητά μου , είναι εδώ, και αυτή δεν έχει απαγόρευση κυκλοφορίας στις γυναίκες.
Μη μου τα ανακατεύεις όλα τώρα, γιατί
δε θα βρουμε άκρη.
δ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ας μην μπερδευουμε τις βουρτσες με τις πουτσες.Δεν μπορειτε να καταλαβετε το αυτονοητο.Καλα τα ατομικα δικαιωματα των εγληματιων(ακομα και των δολοφονων)και δεχομαι να εξεταστει η παραβατικη τους συμπεριφορα και να σκυψουμε πανω στο προβλημμα τους.Με τους παιδεραστες ειναι διαφορετικα.Ο παιδεραστης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ.Ο δολοφονος θα σκοτωσει εν βρασμο ψυχης,ή θα οργανωσει ενα εγκλημα για καποιο λογο.Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΟΤΑΝ ΑΣΕΛΓΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΨΥΧΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΤΑΙ.Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ.Τα πολλα λογια ειναι φτωχια.Να σχολιασω και για τους καημενους παιδεραστες που για να θεραπευτουν απο την ασθενεια τους πηγαινουν στη ταυλανδη και πληρωνουν ενα σωρο λεφτα,που κανονικα θα επρεπε να τα δικαιολογει το ικα αφου η παιδεραστια ειναι αρρωστια.Τελειωνοντας αν ειναι να γραφουμε μαλακιες μονο και μονο για να παμε κοντρα σε μια αληθεια που ειπε ενας φασιστας επικαλουμενοι ανθρωπινα δικαιωματα ,αυτο ειναι ζημιογονο για την για ελευθερια του ατομου και τελικα οδηγει στην ασυδοσια.

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορά τον ευνουχισμό, αφού ο παραβάτης έτσι κι αλιώς φυλακίζεται ποιος είναι ο ρόλος αυτής της τιμωρίας ; Για να καρποφορήσει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να περνάμε όλοι απο δημόσια ψυχολογικά τεστ για να διαπιστωθεί αν έχουμε τάσεις απόκλισης ωστε να παρθούν τα ανάλογα ιατρικά μέτρα.

Ας σοβαρευτούμε λίγο..

Επι του παρόντως προτείνω την ταινία "Hard Candy" απόλυτα σχετική με το θέμα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προβοκάτορα, δηλαδή έχεις ύφος άξιο διαφωνίας; Εξακολουθείς να θεωρείς κακό αυτό που πριν 50 χρόνια ήταν ο κανόνας στην κοινωνία μας και ισχύει ακόμα σε τόσες χώρες;

Δήμητρα, δεν ανακατεύω άλλα, ΟΚ. Απλά θυμίζω ότι δεν έχουμε το μονοπώλιο της ηθικής και της ποινής.

Ανώνυμος είπε...

Δημο θελω τα στοιχεια που δειχνουν οτι οι παιδεραστες γινονται καλα(ή πανε σε χωρες του τριτου κοσμου).Κατα τα αλλα προεχει σε μια δημοκρατια το καλο των πολλων,και οι πολλοι θελουν να μεγαλωνουν τα παιδια τους χωρις να γινουν βορα στις ορεξεις των διεστραμμενων,γιατι ξανατονιζω οτι προκειται για ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ρε, προβοκάτορα, έχεις στοιχεία που καταδεικνύουν το αντίθετο; Είναι απάνθρωπο κι εκδικητικό αυτός που λες. Αν θες εκδίκηση, παραδέξου του, μην κρύβεσαι. Διαστροφή είναι να κάνεις έρωτα και 13χρονη, αλλά το έκαναν οι γιαγιάδες μας ή το κάνουν ακόμα και σε μικρότερη ηλικία. Διαστροφή είναι για άλλους ο σοδομισμός και η ομοφυλοφιλία. Τι ποινή να επιβάλλουμε εκεί; Διαστροφή είναι η γυμνή γυναικεία σάρκα, να τις λιθοβολίσουμε. Μήπως τελικά διαστροφή είναι η μισαλλόδοξη εμμονή μας στην μόνη κοινωνική ηθική που γνωρίσαμε.

patsiouri είπε...

Το να πηγαίνεις με παιδάκι γενικώς είναι ανωμαλία και διαστροφή, εξαιρώ μόνο την ΕΚΟΥΣΙΑ συνέυρεση με παιδάκι άνω των 14...
Αν η συνεύρεση είναι ακούσια, όπως και η Δήμητρα, δε ντρέπομαι να συμφωνήσω με τον κατα τ'άλλα πανηλίθιο Πλεύρη, ούτε να ψάξω για αντεπιχειρήματα επειδή το είπε ο Πλεύρης. Θα μπορούσε να το έχει πεί ο οποιοσδήποτε.

Επίσης, κάθε σεξουαλική πράξη που πραγματοποιείται με τη βία, από μένα τουλάχιστον θεωρείται ισοδύναμη με το φόνο.
Πόσο μάλλον αν το θύμα είναι ένα παιδάκι,ο.κ?
Και για τους προγόνους μας έχω να πώ πως ήταν ούτως η άλλως πολύ πιο διεστραμμένοι απ'όσο εμείς σήμερα και πως τόσο τους έκοβε.
Όχι μόνο σ'αυτό,σε πολλά άλλα επίσης...
Δε νομίζω κάποιος από εδώ μέσα να θέλει να γυρίσουμε πίσω και να παντρέψει στα 14 το κοριτσάκι του μ'ένα χοντρό γέρο χασάπη που θα το βιάζει καθημερινά. Κάνω λάθος?

demetrat είπε...

Η αλήθεια είναι πως δεν γίνονται καλά.
Επιμένω, δείμε, άν έχεις φίλους γιατρούς ρώτησέ τους.
Από πού να γίνουν καλά, από την ευχαρίστησί τους;
Υποκρίνονται πως γίνονται καλά,και επαναλαμβάνουν τις ρετσέτες που τους έχουνε μάθει ψυχολόγοι για να βγούνε έξω.
Μετά , οι φραγκάτοι πάνε στην ταυλάνδη η όπου αλλού τα μωρά είναι φτηνά.
Οι αλλοι το ξανακάνουνε, εκει που ζούνε.
δ.

demetrat είπε...

@δείμο.
οι γιαγιάδες μας που ζούσαν στις πόλεις παντρευότανε 13 και 14 χρονών;
άντε γιατί θα τρελλαθούμε όλοι εδώ μέσα για να αποδείξουμε οτι καλά και σώνει οι παππούδες μας ήταν παιδεραστές.
δ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πατσιούρη, κι όμως δεν το είπε ο οποιοσδήποτε. Το είπε ο Πλεύρης. Βλέπεις διαφωνούμε και στη λογική της διαστροφής.

Δήμητρα, εξαρτάται από την αιτία. Κάποιες ναι. Αλλά πριν από 10Ο χρόνια ήταν ο κανόνας, ξέρεις. Οι λόγοι ήταν άλλοι βέβαια, αλλά υπήρχαν.

demetrat είπε...

Μιά και τώρα βαλθήκαμε να αποδείξουμε το αυτονόητο.
Θέλεις να σου πω καμμιά δεκαριά λόγους- εκτός απο την παιδεραστία -που παντρευότανε στα χωριά,το τονίζω, στα χωριά, και όχι στις αστικές περιοχές τα κορίτσια τόσο νωρίς;
Έλεος πιά,
εσύ μόνο και μόνο για να αποδείξεις την ορθότητα της σκέψης σου, έβγαλες τους παππούδες παιδεραστές.
Αλλά θα πρέπει επίσης και να μου πεις, πως έγιναν αυτομάτως καλά αφότου παντρεύτηκαν οι ανωμαλάρες οι παππούδες.
δ.
υ.γ
Δηλαδή άμα ο Πλεύρης πεί πως ο εμφύλιος ήταν κατά κύριο λόγο δημιούργημα των εγγλέζων , θα το απορρίψουμε επειδή είναι φασίστας;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δήμητρα, δεν είναι απλό όσο το αυτονόητο της προσωπικής μας εμπειρίας και σκέψης. Μέχρι το 1940 περίπου ακόμα και στις πόλεις οι γάμοι γίνονταν με κορίτσια σε εφηβική ηλικία. Κάπου ήδη από τη δεκαετία του '20 άρχισε η αστική τάξη να παντρεύεται μικρότερες γυναίκες. Ωστόσο, ο κανόνας αυτός φαίνεται ότι άργησε να εφαρμοστεί από το σύνολο της κοινωνίας. Η αστυφιλία της δεκαετίας του '40, αλλά και η είσοδος των γυναικών -έστω και ενός γελοίου αρχικά αριθμού- έδωσε την ελπίδα να μπορεί να ελέγχει το σώμα και το γάμο της κι έτσι μεγάλωσε τον μέσο όρο ηλικίας, παράλληλα με την επαγγελματική της απασχόληση. Όταν όμως τα αστικά κέντρα συγκέντρωναν μόνο το 1/5 του πληθυσμού και ο υπόλοιπος ήταν στα χωριά, τότε δικαιούμαι να ομιλώ περί παράδοσης. Δεν ήταν πάντα ο μισός πληθυσμός στην Αθήνα και τα άλλα κέντρα (σύνολο 7/10 του πληθυσμού σήμερα). Αυτά τα έχει φανερά η στατιστική υπηρεσία, όπως επίσης και τους γάμους και τις ηλικίες τους, από ένα σημείο χρονικό και μετά.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ και λοιποί ανέφερε μου που κoλλάει αυτο :

"Τελειωνοντας αν ειναι να γραφουμε μαλακιες μονο και μονο για να παμε κοντρα σε.... ελευθερια του ατομου και τελικα οδηγει στην ασυδοσια."

Δεν έκρινα τον Πλεύρη ως άνθρωπο και ούτε επικαλέστηκα καθόλου την προιστορία του.
Πρωτίστως έκρινα το μέτρο που προτείνει ως χαιδευτικό προς ανθρώπους ευέξαπτους σε λεπτά κοινωνικά ζητήματα όπως η παιδαιραστεία. Προτιμώ τα ζητήματα αυτά να κρίνονται απο ένα ορθολογικό δικαστικό σύστημα και όχι με αυτοδικία.. Δεύτερον ανέφερα οτι αυτή η τακτική ταιριάζει απόλυτα σε ένα φασίστα που θέλει να συσπειρώσει την κυρίαρχη ιδεολογία γύρω απο κάποια στεγανά, αποκλίοντας έτσι οποιαδήποτε απόκλιση, αρχικά σεξουαλική και μεταγενέστερα πιθανώς πολιτική.



Ποτέ δεν αντιτεθήκαμε στον Πλεύρη προσωπικά, παρά σε φασιστικές τακτικές. Διάλογος όμως δε γίνεται και εκεί ειναι το θέμα. Εχω ακούσει μόνο για πούτσες, βούρτσες,τέρατα κορούλες και εκδίκηση.Πραγματικό λόγο κανένα.

Θα συμφωνίσω απόλυτα με το Δείμο που αναφέρει τα ιστορικά πραδείγματα και για την ισχύ τους. Επειδή οι κοινωνικές συνθήκες πλέον ευνοούν μια διαφορετική δομή της οικογένειας, όποιος αργοπορεί να προσαρμοστεί ή απο την ίδια την κοινωνία διαστρέφεται πρέπει να λοιθοβολείται;


Αυτό που με προβληματίζει Δήμο είναι δυσκολία εφαρμογής δημοκρατικής πρακτικής σε τέτοια ζητήματα. Θα έλεγε κανείς οτι το παρεχόμενο δίκαιο προσφέρει περισσότερες ελευθερίες απο ένα δυνητικό αμεσοδημοκρατικό υπο τις παρούσες συνθήκες.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως, Απόστολε, έχει φανεί ότι η εκπαίδευση κάνει θαύματα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟ βλεπω παλι κοιτας το δεντρο και οχι το δασος.Τα μπλα μπλα και οι θεωριες εχουν καμια σχεση με υην πραγματικοτητα;Πραγματικοτητα ειναι οτι ο παιδεραστης στην αδεια του κατεστρεψε αλλη μια παιδικη ψυχη.Η ευαισθησια σου σταματαει μονο στα δικαιωματα του παιδεραστη;Το παιδακι δεν εχει δικαιωμα στη ζωη;Οσο για την εκδικηση που αναφερεις οτι θελουμε ολοι οσοι συμφωνουμε με τον πλευρη,δεν το θεωρω εκδικηση αλλα δικαιοσυνη.Εσεις οι δηθεν προοδευτικοι να αφησετε κατα μερος τις κορωνες για δικαιωματα γιατι δινετε αλλοθι στα τερατα.Προοδευτικος εισαι στην πραξη και οχι στη θεωρια(στα εχω πει και αλλη φορα,αλλα που να καταλαβεις).Βγες στην τοπικη κοινωνια και υποστηριξε τις αποψεις σου αυτες.Ποια νομιζεις οτι θα ειναι η αντιδραση του κοσμου;Αλλα εκει θα φερθεις διπλωματικα και θα κανεις γαργαρα τις αποψεις σου.Κατι ''προοδευτικοι'' σαν και σας αποτελουν την πεμπτη φαλαγγα του ΛΑΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

δειμε δεν νομιζω οτι σε ειρωνευτηκα, αυτο ειναι δικο σου συμπερασμα.οσο για το ποιος ειναι φασιστας την απαντηση την δινεις μονος σου οταν γραφεις οτι θα ησουν κατα της εκτελεσης των ναζι.Προβοκατορα να αγιασει το πληκτρολογιο σου φιλε μου αλλα προσεχε γιατι θα νευριασεις τον οικοδεσποτη μας με το λεξιλογιο που χρησιμοποιεις.

demetrat είπε...

Πρώτα πρώτα μιά βροχερή καλημέρα με καφέ ζεστό στον Δείμο.
Υστερα στο φίλο προβοκάτορα.
Εγώ,
όπως και οι υπόλοιποι φανταζομαι,
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΥΡΗ.
Μη χρησιμοποιείς και σύ την ίδια μέθοδο του χαρακτηρισμού.
Δεν περίμενα τον Πλεύρη γιά να έχω άποψη επί του θέματος.
Ξέρω να διαχωρίζω τη θέση μου,απ τον συγκεκριμμενο .
Και θα τη λέω, και δεν πα να τη λέει και ο Τετραδάκος την ίδια(αλήθεια, αυτή η ψυχή ζει;)
Απλώς ο Πλεύρης, εκτός των άλλων κουσουριών που έχει, έγινε και βουλευτής και πρέπει να απευθύνεται σε τάργετ γκρούπ.

Δείμε , εσύ όμως δε μου απαντάς στα συγκεκριμμένα που σε ρώτησα;
Τα προσπερνάς μιά χαρούλα απ ό,τι βλέπω.
Δεν αμφισβητώ τις εγγραφές στη στατιστική υπηρεσία, αλλά αυτό που επιμένω να λέω εγώ, είναι πως οι ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΎΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΓΆΜΟΥΣ ΜΕ ΜΙΚΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ.
Μονο παιδεραστία δεν ηταν.
Γιατί άν ήταν , εσύ , εγώ, και τα υπόλοιπα έντεκα εκατομμύρια μέλη της ελληνικής κοινωνίας θά ήμασταν πηδηγμένοι απο τους παππούδες-παιδεραστές τέτοια ώρα.
Και επειδη εγώ θυμάμαι τους παππούδες στο καφενείο του χωριού του πατέρα μου που είχαν παντρευτεί τις γιαγιάδες των 14 ετών να μας λένε τα ωραιότερα παραμύθια και τις ωραιότερες ατάκες,
επιμένω να το ξεκαθαρίσω.
Επίσης επειδή εδώ κουβεντιάζουμε μόνο για τον βιασμό , και την παιδεραστία σαν μέσο ηδονής,
θα ήθελα τουλάχιστο με μένα που δεν επεκτείνομαι σε άλλες καταστάσεις να μείνουμε σ αυτο.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να να μη χάνουμε το στόχο.
Γιαυτό θα σε παρακαλέσω, τουλάχιστο μη μου ανακατεύεις,
την νταρντάνα 14αρα που φαινεται για 25,και ερωτεύεται κάποιον , τον ομοφυλοφυλο που κυκλοφορεί με την αγάπη του,τη σαρία ,τον βιαστή, τον εγκληματία παιδεραστή,την αυτοδιάθεση, και ό,τι άλλο κυκλοφορεί σε ηθικό κώδικα.
Γιατί δεν έχουν την ίδια βαρύτητα όλα, και κανα δυό εξασφαλίζουν και το άλλοθι των υπολοίπων.
ξανακαλημέρα σας.
δ.

Αλητισσα είπε...

Εχω 2 μικρα παιδακια ενα αγορακι κι ενα κοριτσακι(11 κ 9), η αληθεια ειναι οτι αν καποιος ασελγουσε πανω τους, θα ήθελα προσωπικα να αναλαβω την τιμωρια του, με όση εκδικητικοτητα μπορει να εχει κρυμμενη ενας ανθρωπος μεσα του.. και μονο η σκεψη να τα πειραξει καποιος μου ανεβαζει τους σφυγμους..
Θα ήταν πολυ όμορφο να υπηρχε μια κοινωνια οπου ο παιδεραστης θα αναγνωριζοταν πριν διαπραξει οποιοδηποτε εγκλημα και θα αναμορφωνοταν σε ενα ακινδυνο ανθρωπο (ουδεμια αντιρηση δεν θα είχα)..ομως η παιδεραστια αν, υποθεσουμε οτι ειναι ασθενεια, δεν ειναι οπως το βηχα ωστε να ειναι ανγνωρισιμη πραγμα που σημαινει οτι ο καθε γονιος ειναι αδυναμος απεναντι της..
Δεν ξερω τι θα ειχατε να προτεινετε ως προληψη και πιθανον η οποιαδηποτε προληψη θα ηθελε χρονια ν' αποδωσει καρπους..
Επισης θα συμφωνησω οτι ο παιδεραστης λειτουργει με πληρη συναισθηση των πραξεων του και αυτο τον καθιστα ακομα πιο επικυνδινο..
Στο θεμα των σχεσεων μεταξυ εφηβων και ενηλικων εχω κι εκει τις ενστασεις μου..
Το οτι οι γιαγιαδες και προγιαγιαδες μας τεκνοποιουσαν σε εφηβικη ηλικια ειχε να κανει με το επιπεδο ζωης, την παιδεια, τις συνθηκες και τη θνησιμοτητα, το αντιστοιχο σημερα δεν ειναι κοινος τοπος..
Οποτε ο ενηλικος που συναπτει σχεση και δει σεξουαλικη μ΄ενα παιδι (διοτι παιδι ειναι ενα 13-17 αγορι ή κοριτσι) ειναι εξισου εγκληματιας με τον παιδεραστη γιατι ακομα και αν στη δευτερη περιπτωση υπαρχει η συναινεση του εφηβου δεν υπαρχει η ωριμοτητα απο την πλευρα του..
Προσωπικα θα ήθελα τα παιδια μου να μπορουν να παιξουν στα παρκα τις αλανες και στους δρομους χωρις
φοβο, αν αυτο προυποθετει τον ενουχισμο των παιδεραστων θα εβαζα την υπογραφη μου ανεπφυλακτα οχι γιατι ειμαι εκδικητικη αλλα και μονο για να εξασφαλισω το δικαιωμα των παιδιων στην ελευθερια να μεγαλωσουν χωρις να υποφερουν απο κατι τοσο αρρωστο (βλεπετε τα ιδια τα παιδια δεν εχουν αυτη τη δυνατοτητα λογω ηλικιας)..
Γιατι ξερετε κυριε δικαιωμα στη ελευθερια δεν εχει μονο ο παιδεραστης που ειναι ενηλικος και ψηφιζει, εχει και το παιδι που ειναι ανηλικο και πρεπει καποιος να το προστστευσει..
Με συγχωρειτε για την καταχρηση του χωρου σας αλλα το θεμα με βρηκε ιδιαιτερα ευαισθητη..
Σας ευχαριστω..

patsiouri είπε...

-Δείμε μου, αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Πως παρ'όλο που σιχαίνομαι τον Πλεύρη δε θα απορρίψω κάτι επειδη το είπε ο Πλεύρης!

Θέλω επίσης να προσθέσω στο αντεπιχείρημά μου σχετικά με τους προγόνους μας, πως εκτός από τον 45αρη που παντρεύεται μια δεκαπεντάχρονητο 1940, υπάρχει και ο 45αρης που ΒΙΑΖΕΙ ενα ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ το 2007.
Και μην τολμήσει κανείς να μου πεί πως είμαι και ρατσίστρια με τους ομοφυλόφυλους τώρα.
Γιατί άλλο ο προοδευτισμός και άλλο η υποστήριξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου που θέλει να ορίζει ο ίδιος τη σεξουαλική του ζωή και σαν παιδάκι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ από τους ΠΟΝΟΥΣ όταν κάποιος το βιάσει, το ξέρουμε όλοι αυτό.

-Αποστόλη: Δε συζητάμε εδώ για το δικαίωμα του οποιουδήποτε ν'αργήσει να προσαρμοστεί στην εποχή του. Μεγειά του με χαρά του. Για ΒΙΑ συζητάμε, ο.Κ?
Κι εγώ άργησα να προσαρμοστώ στην τεχνολογία, δεν ενόχλησα όμως κανέναν, δεν κατέστρεψα κανενός τη ζωή με την αργοπορία μου αυτή...

patsiouri είπε...

Επίσης Δείμο ήθελα να πώ, μ'όλο το θαρρος της μέχρι τώρα οικειότητάς μας,πως το επιχείρημά σου στο Φίτσουλα, στην αρχή των σχολίων, είναι αν μη τι άλλο άτοπο...
Ποιόν ενοχλεί αυτός που αυνανίζεται?
Κανέναν.
Δεν πα να τελειώσει και στα ρούχα μου πάνω όπως μου έχει συμβεί στο λεωφορείο?
Θα πονέσω? Θα έχω ψυχικό τραύμα για όλη μου τη ζωή? Θα κινδυνεύσω να πεθάνω από αιμορραγία?
Τί λέμε τώρα?
Μάλλον θα έπρεπε να ανεβάσεις δύο διαφορετικά πόστς, το ένα να συζητάει για αποκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές που ενδεχομένως δεν εγκρίνει η κοινωνία αλλά που δε βλάπτουν κανέναν από τους συμμετέχοντες και είναι ΕΚΟΥΣΙΕΣ και το δεύτερο για τη ΒΙΑ, τον ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ, το ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας...

roidis είπε...

μετά από 60(!) σχόλια στο θέμα τι να σχολιάσω...να πω ότι υπάρχουν πολλά παράλογα κρυμμένα στα βάθη
της ανθρώπινης ψυχής;

κοινοτοπία είπα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΗΤΡΑ δεν εννοουσα οτι εσυ και οι υπολοιποι ειμαστε με τον πλευρη.Το οτι ετυχε να συμφωνισουμε σε αυτο το ζητημα μαζι του δεν σημαινει οτι συμφωνουμε σε ολα οσα λεει.Απλα παγια τακτικη των ''μαυρων''ειναι σε μια αληθεια που ειναι αποδεκτη απο τιν κοσμο να στηριζουν χιλια ψεματα και να γινονται και αυτα αποδεκτα.Το τελευταιο απευθυνεται στο δημο που με αυτη την τακτικη της στειρας αρνησης προωθει κατι που ειπε ο πλευρης και τωρα συζηταμε για κατι που ειναι αναξιο λογου.ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ.Ε,ΠΑΡΑΠΑΕΙ ΠΙΑ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όχι, ρε Δήμητρα, πότε σε έβαλα στο ίδιο καζάνι; Αλλού κολλούσε ο υπονοούμενος χαρακτηρισμός, πουλάκι μου. Μα εγώ δεν είπα ότι είναι παιδεραστία. Αντίθετα, οι λόγοι είναι οικονομικοί και βιοποριστικοί στην ουσία (με φανερό αποτέλεσμα το χαμηλό προσδόκιμο). Η εκούσια παιδεραστία έχει άλλα αίτια και όχι βέβαια την ψυχασθένεια κάποιου βιαστή -αυτός είναι για τρελάδικο ισόβια. Η εκούσιας συμμετοχής παιδεραστία συνδέεται με τη σεξουαλική προβολή της εποχής μας και τον κορεσμό του ενήλικα. Συν βέβαια και κάποια ψυχο-συναισθηματικά κενά.

Για το βιασμό εγώ δε μίλησα ποτέ αποκλειστικά. Εγώ ομιλώ για παιδεραστία. Ο βιασμός είναι η μία μόνο όψη του. Αυτό το λέω από την αρχή και από την αρχή διασαφηνίζω τη θέση μου. Μάλιστα διαφωνώ στο ζήτημα του ευνουχισμού, επειδή οι συναισθηματικά φορτισμένοι θέλουν να λένε ότι επιθυμώ την ελευθερία των παιδεραστών (και τα 2 είδη εννοώ). Η τιμωρία είναι αυτονόητη, ποτέ δε μίλησα για ελεύθερη δράση. Ωστόσο, μέσα στο συναισθηματισμό τους οι διάφοροι αυτόκλητοι διαλέκτες μου βάζουν λόγια που ποτέ δε βγήκαν από το πληκτρολόγιό μου. Μιλώ για τιμωρία, μιλώ για έλλογη τιμωρία, μιλώ για αλλαγές στην ηθική των κοινωνιών (και άντε πέστε μου ότι η ηθική μιας κοινωνίας είναι αμετάβλητη).

Αλήτισσα, κι εγώ έχω τις ενστάσεις μου στις σχέσεις με ανηλίκους. Είμαι εκπαιδευτικός και παινεύομαι ότι παράγω παιδεία. Ωστόσο, άλλο η ποινή, καλή μου, κι άλλο πράγμα η αποδοχή των σχέσεων. Σαφώς και συμφωνούμε στο δεύτερο σκέλος. Και δε μίλησα για ελευθερία. Διαφώνησα με τον ευνουχισμό. Αν εσύ συμφωνείς δεν μπορώ να σου αλλάξω την άποψη. Απλά εκθέτω τη δική μου θέση για το ρόλο των ποινών απέναντι σε ένα έγκλημα.

Πατσιούρη, απάντησα και νωρίτερα ότι ο βιασμός είναι η μία όψη και η άλλη η εκούσια επαφή.Και τις δύο τις κατακρίνω, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα δεχτώ τον ακρωτηριασμό ως μέσο τιμωρίας, επειδή ακριβώς το ίδιο επικίνδυνοι θεωρούνταν κάποτε οι κομμουνιστές και οι αντιστασιακοί, ή οι ομοφυλόφιλοι ή οι Εβραίοι. Όλοι θεωρούνταν αντικοινωνικά στοιχεία και επικίνδυνα για την ασφάλειά μας. Δε θα δεχτώ βασανιστήρια και δολοφονίες ή ακρωτηριασμούς για κανένα καθίκι ή εγκληματία. Και για να μη με πει κανείς ιερόσυλο, αναφέρομαι στην τότε αντίληψη της κοινωνίας, χωρίς να μιλώ για απελευθέρωση όσων βλάπτουν τη σημερινή κοινωνία με τις δικές μας ηθικές αξίες.

Δεν πειράζει, Ροΐδη, την άποψή σου. Ναι τον ακρωτηριάζουμε ή όχι τον παιδεραστή; -αν μιλάμε για παπάδες ίσως κάνουμε και καλό στην κοινωνία τελικά :))))

Zaphod είπε...

Ρε πέσατε στον Δείμο να τον φάτε!

To βασικό στη σεξουαλική επαφή είναι η συναίνεση και όχι η ηλικια. Εκεί που η πατσιούρι βάζει όριο το 14, εγώ βάζω το 18 (και να έχει ψηφίσει κιόλας!!!), άλλος το 12, άλλος το 13μιση. Εκεί θα κολλήσουμε; Όταν το σώμα ωριμάζει ε ωρίμασε τι να κάνουμε; Η επιβολή και η βία είναι κατακριτέες αλλα ο ευνουχισμός μας επιστρέφει στον Χαμουραμπί, τον Μωυσή και τον Δράκοντα!!

....αν και για τους παπάδες είμαι διατεθιμένος να ρίξω νερό στο κρασί μου..

Παντως, πιστός στην συνήθειά μου να φάσκω και να αντιφασκω θα πω πως κάποιοι τύποι ατόμων δεν μπορούν να παραμένουν εντος της υπάρχουσας κοινωνίας. Τώρα που τελειώνει το δίκιο και αρχίζει η παράνοια γάμα τα!

annamaria είπε...

Δειμε,
δεν ειναι δυνατον να φτασουμε στο σημειο να κοιταζουμε τους παιδεραστες σαν ψυχολογικα διαταραγμενους μονο και μονο επειδη δε γουσταρουμε τον Πλευρη.
Το προβλημα ειναι πολυ σοβαρο και καλα θα κανουμε να το κοιταξουμε καταματα.
Οσο παιζουμε με τις λεξεις και το ποιος τις λεει χανουμε χρονο και οι εγκληματιες των παιδικων ψυχων δρουν ανενοχλητοι στις αδειες τους ή και στην αποφυλακιση τους.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Zaphod, καλώς ήρθες, φίλε. Η παρεξήγηση είναι ότι εγώ δεν επιθυμώ κανέναν ακρωτηριασμό, καμία σωματική απειλή οποιουδήποτε εγκληματία -γιατί δεν κόβουμε το χέρι ενός δολοφόνου εκείνο με το οποίο πυροβόλησε; Γιατί δεν κόβουμε το χέρι εός κλέφτη;

Ανναμαρία, δεν είναι διαταγμένοι ή και διεστραμμένοι; Δεν είναι θέμα Πλεύρη, αλλά στο κάτω-κάτω δε δικαιολογεί κανείς καμία πράξη ενάντια στη δοσμένη κοινωνική ηθική. Δε δικαιολογώ όμως ούτε τέτοιες ποινές που λέιτουργούν αποπροσανατολιστικά και απενοχοποιούν το κράτος από τις ευθύνες του.

vossinakis είπε...

Δειμε το προβλημα σου ειναι οτι βάζεις στο ιδιο καζανι τον κλεφτη με τον παιδεραστη, και το οτι εχεις χοντρο κολλημα επειδη το ειπε ο Πλευρης. Αμα το ελεγε ο Αλαβανος ή κανενας άλλος προοδευτικάριος δεν θα ειχες κανενα προβλημα. Εισαι μεγαλος υποκριτης.

Zaphod είπε...

@Δειμος
Ακριβώς. Btw τι καλώς όρισες μου λες; Εκτος και αν είμαι ευπρόσδεκτος ως ο ζορο ο πετσετοφόρος (αλα μασκοφόρος) υπερασπιστής!!

Πέρνα απο το μαγαζί, σου έχω κάνει και αφιέρωση!

@all
Εγώ επανέρχομαι και λέω όποιος λεει μαλακίες να του κόβεται η γλώσσα. Βεβαίως αλλά ποιος καθορίζει ποιος και τι είναι η μαλακία;;;;;;

Και σε περιπτωση δικαστικής πλάνης τι γντ;;;;

Le Panao είπε...

Συμφωνώ με το περιεχόμενο του άρθρου. Και ειδικά με αυτήν την καταραμένη την τελευταία λέξη που μας είναι άγνωστη στην καταπληκτική μας χώρα.

annamaria είπε...

Ανναμαρία, δεν είναι διαταγμένοι ή και διεστραμμένοι;

Οχι Δειμε,
το κεφι τους γουσταρουν να κανουν επανω σε παιδικα κορμακια!!

VKP είπε...

δεν είναι δύσκολο να συμφωνήσω με όσα λες στο άρθρο σου. Θα ήθελα να γνωρίζω όμως αν και η επιστήμη , η ψυχολογία για τέτοιες ειδικές περιπτώσεις έχει προαχθεί. Φαντάζομαι σε επίπεδο έρευνας ναι, αλλά σε επίπεδο εφαρμογής όχι. Εκεί είναι που φαίνεται πόσο ώριμη είναι η κοινωνία για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων, στην επιστράτευση του εργατικου, διοικητικού, πολιτικού προσωπικού για την προληψη και την αντιμετώπιση. Εδώ όμως επιστρατεύονται τα τηλεοπτικά ΜΜΕ και τα κάνουν όλα μεσαίωνα.

VKP είπε...

Θυμάμαι πόση εντύπωση μου είχε κάνει στο σχολείο όταν μιλάγαμε για το διαφωτισμό στο μάθημα της ιστορίας. Κάποιος απο τους μεγάλους διαφωτιστές έλεγε για τη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος (λόγω παπαγαλίας δε θυμάμαι ποιος). Θυμάμαι όμως, μου το θύμισες και εσύ, αυτό που έλεγε για την κοινωνική σε αντιδιαστολή με την εξατομικευμένη αντιμετώπιση της εγκλήματος. Η δεύτερη δαιμονοποιεί το έγκλημα, το μετατρέπει σε κάτι υπερ άνω ανθρώπινης αντιμετώπισης δίνοντας λαβή στην πρωτοκαθεδρία του σκοταδισμού κάθε εποχής να το αναγάγει σε "εκ φύσεως κακό". Τότε ήταν η θεοκρατία. Στις μέρες της τηλεοπληξίας, και ανεξάρτητα απο την ποινή που επιβάλλεται, η εικόνα και ο ήχος είναι αυτά που κάνουν αυτή τη δουλειά. Και μάλιστα η επεξεργασμένη εικόνα και ήχος που "μεταφέρουν" το μήνυμα της πραγματικής εμπειρίας, της παιδεραστίας. Αυτή η μεταφορά ενέχει τον κίνδυνο της συσκότισης. Το σύστημα της μαζικής πληροφόρησης είναι εκείνο που μορφώνει απόψεις του στυλ "να καούν στη φυλακή", όταν μόνο έτσι μπορεί να επιζήσει. Η δύναμη της εικόνας προηγείται δυστυχώς της προσπάθειας ανάπτυξης διαλόγου.

Ανώνυμος είπε...

Μην το γυρνάτε σε παπάδες ακόμη και χαριτολογώντας γιατί μπορεί να γυρίσει εναντίον μας ! Ας θυμηθούμε οτι στη Σοβιετική Ενωση καιγαν εκκλησσίες και τώρα έχουν στραφεί μαζικά στην ορθοδοξία ! Πιο μπλεγμένο θέμα βεβαια . Μάλλον Δείμο πρέπει να κάνεις ένα ποστ για την τιμωρία ως μέσω εξάγνισης της υπόλοιπης κοινωνίας, ώστε να φανούν ξεκάθαρα οι θέσεις επειδή στο συγκεκριμένο επιφορτίζονται συναισθηματικά ιδιαίτερα.

Ταχυδρόμος! είπε...

Δείμε καλησπέρα.

Γνωρίζεις πως οι απόψεις μας σε πάρα πολλά ζητήματα ταυτίζονται και επιθυμούμε με τον ίδιο τρόπο την εξέλιξη των πραγμάτων Όμως, νομίζω πως σε αυτό το θέμα η διαφοροποίησή μας είναι μεγάλη.

Σαφώς και ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ με τον Πλεύρη και ούτε με την άποψη του ΛΑΟΣ για θανατική ποινή. Όμως δεν πρέπει να συγκρίνουμε τον βιασμό ενός παιδιού με κανένα άλλο αδίκημα. Ούτε και εκεί όμως πρέπει να υπάρχουν γενικοποιήσεις. Διαφωνούσα για παράδειγμα με τον "κοινωνικό εξευτελισμό" του Κορκολή μιας και η άλλη μεριά ήταν ένα κορίτσι 14-15 ετών, που όλοι γνωρίζουμε πως πολλές φορές όταν πηγαίνεις σε ένα μπαρ είναι 15χρονα που μοιάζουν με 20. Λίγο δεν το παίρνεις χαμπάρι, λίγο δεν ρωτάς και την πάτησες. Ούτε όμως τον απαλλάσω από τις ευθύνες του με τα λόγια μου. Κάτι σαν Πόντιος Πιλάτος.

ΌΜΩΣ, αυτή η περίπτωση, με την περίπτωση του βιασμού ενός 2χρονου ή 5χρονου κοκ διαφέρει τα μέγιστα. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε το παρελθόν για άλλοθι. Οι γυναίκες για παράδειγμα στο παρελθόν ήταν μηχανές αναπαραγωγής, ενώ τώρα κρατούν τα σκύπτρα της κοινωνίας (more or less). Μάλιστα, αν αναλογιστούμε την καταστροφή της ερωτικής ζωής του ανηλίκου, που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι, τότε αναλογιζόμαστε όλοι το κόστος ενός βιασμού για το παιδί. Ή το γεγονός πως το άτομο, το παιδί, χάνει την ουσιαστική εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους και ζει υπό το φόβο ενός νέου βιασμού αναλογιζόμαστε το κόστος τούτης της πράξης για όλη την μετέπειτα ζωή του.

Είναι αλήθεια πως είμαι μπερδεμένος γαι το τι πρέπει και τί δεν πρέπει να γίνει πάνω σε αυτό το θέμα. Όμως ένα ξέρω σίγουρα. Πως αν κάποιος βίαζε το δικό μου παιδί, σίγουρα δεν θα έφτανε στο δικαστήριο για να δικαστή. Όση κριτική και αν σηκώνει αυτό.

Με εκτίμηση.

Ανώνυμος είπε...

Πριν από μερικούς μήνες και ξεκινώντας από την αρχή ότι προέχει η θέση του παιδιού (άλλωστε, όταν μιλάμε για παιδεία, εκεί δεν στοχεύουμε;) έγραφα ένα σχετικό post -το πρώτο στο blog μου- με τίτλο: "Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά από το φόβο" (http://lexidia.pblogs.gr/2007/01/ofeiloyme-na-prostateysoyme-ta-paidia-apo-to-fobo.html).
Για την οικονομία της συζήτησης, μεταφέρω ένα σημείο:
"Τι μέτρα θα πάρουμε για τους βιαστές; Δεν αρκεί να λέμε "είμαστε κατά της ποινής του θανάτου" (αλήθεια, είναι ανθρωπιστική η ισόβια στέρηση της ελευθερίας;). Αν θυμόμαστε ακόμη ότι η φυλακή (πρέπει να) είναι χώρος σωφρονισμού, πώς τον προσφέρουμε; Μήπως πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο -διεθνές φαινόμενο είναι η εμπορία παιδιών και αντίστοιχου πορνογραφικού υλικού με μεγάλη ζήτηση...- ειδικά οι πιο ακραίες περιπτώσεις βιαστών παιδιών να υπαχθούν σε κάποιο εξελιγμένο επιστημονικό πρόγραμμα που να οδηγήσει σε συμπεράσματα, μπας και δοθεί κάποια στιγμή απάντηση στο τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιον που έγινε πατέρας, όπως ο "υπεράνω πάσης υποψίας κύριος της Έδεσσας", στη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση παιδιών;"
Επιμένω: αν δεν αναζητήσουμε επιστημονικά εξήγηση στο τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιους να ερεθίζονται μόνο με ανήλικα (και άβουλα), τι οδηγεί κάποιους να ικανοποιούνται μόνον όταν δρουν παραβιάζοντας την ελευθερία του άλλου ή επιβάλλοντας ψυχικούς και σωματικούς καταναγκασμούς, η κοινωνία θα ζητά μαχαίρι. Γιατί το πρόβλημα υπάρχει. Και δεν είναι ηθικό, ούτε νομικό. Δεν ξεφύγαμε από τους γάμους με ανήλικα για να βάλουμε το πρόβλημα σε χειρότερη μορφή από το πιο βίαιο παράθυρο που μπορεί να υπάρξει. Μετά θα ασχοληθούμε και με τα (ιδιαιτέρως κερδοφόρα) κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας και σωματεμπορίας και με την κάλυψή τους από αξιωματούχους, παγκοσμίως -αυτό είναι νομικό θέμα. Στο μεταξύ, όμως, οφέιλουμε να βρούμε επιστημονικές απάντήσεις και, φυσικά, να προστατεύουμε τα παιδιά -και από τους βιαστές και από το φόβο (αλλά, επ' αυτών, ρίξε μια ματιά στο post).
Υ.Γ. Μου έκανε εντύπωση ο -στην καλύτερη περίπτωση, ειρωνικός- τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισες κάποιες ενστάσεις. Το θέμα αφορά παιδιά και, ειλικρινά, δεν νομίζω ότι σηκώνει ειρωνείες.
Ευχαριστώ για το χώρο.

Ανώνυμος είπε...

"Νάσος said...
Εδώ που τα λέμε όλα αυτά είναι μαλακίες τώρα έτσι. Γνώμη μου. Όχι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Εδώ ο πλανήτης καίγεται (global warming, φυσικές καταστροφές, πείνα, αρρώστιες, πόλεμος, κερδοσκοπία, sweatshops, καταναλωτισμός κτλ) και μιλάμε για δις ανθρώπων! Και εμείς... νομίζουμε ότι κάνουμε κάτι.

Το ελλαδιστάν ΔΕΝ είναι το κέντρο του κόσμου. Δεν είμαστε αυτοί που μας έμαθαν να νομίζουμε. Δεν είμαστε σοβαροί, ούτε παράγουμε πλούτο. το αντίθετο είμαστε καταχρεωμένοι και πουλάμε ψευτουπηρεσίες. Με άλλα λόγια δεν κουμαντάρουμε τον εαυτό μας, αντίθετα ΜΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ. Πως να το πω ρε φίλε μου, nobody gives a fuck about hellas. Και όταν δε μας γράφουν, μόνο για τον τουρισμό και για τα κατορθώματα των παρεπίπαππών μας τους κόφτει και για το τι θα μας πουλήσουν και το πως θα μας μανιπιουλάρουν.

Το ανέκδοτο είναι ότι τη στιγμή που δεν τα καταφέρνουν άλλοι στα Β.Π της Ε.Ε, κάποιοι απο εμάς τους 11εκ νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να ζήσουμε ανθρώπινα. Βλέπεις η ρουφιάνα η Ελπίς δεν πεθαίνει με τίποτα.

Αυτό που δεν είναι ανέκδοτο όμως είναι ότι κάθε μέρα μπορούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ και δε κάνουμε τίποτα, αλλά και όσοι σπάμε τα δόντια μας, πάλι κουρέματα κάνουμε. Θες πρόσφατο παράδειγμα; οι τελευταίες εκλογές. Χοντρικα και στο περιπου, 23/100 δεν μπόρεσε ή δε θέλησε να κάνει κάτι με τη απλή μέθοδο της ψήφου, και από τους 74/100 που πήραν μέρος στο καλπονοθευμένο εκλογομαγειρείο στέλνοντας παραγγελίες με ραβασάκια στα κουβούκλια των πιτσαδόρων που λέγονται καλπες, 3/100 θέλοντας ή μη ακύρωσε το "χάπενινγκ" και 33/100+30/100+8/100 ψήφισαν τις 3 (τρεις) όψεις του ίδιου ευρονομίσματος.

Και εξηγούμαι:
ΛΑΟΝΔ= υπερπατριωτικοχρηστιανοδημοκρατικονεοφιλελεύθερο κόμμα.
ΠΑΣΟΚ= πατριωτικοχρηστιανοσοσιαλδημοκρατικονεοφιλελεύθερο κόμμα.
ΚΚΕ+= πατριωτικοδιεθνιστικοχρηστιανοδημοκρατικοκομουνιστικο κόμμα.
Σκέτη σχιζοφρένεια, αλλά πέρα για πέρα αληθινή. Υπάρχουν κι άλλοι θα μου πεις. Υπάρχουν... ε, και.

Οι βαρόνοι σε ΝΔ+ΠΑΣΟΚ κάνουν οτι προστάζει η υψηλή πολιτική της ΕΕ που τάχα μου συνδιαμορφώνουν με το διπλωματικό σώμα και μετά κοιτάνε να χαπακώσουν το πόπολο Τα δε ρετάλια σε ΚΚΕ+ ρίχνουν νερό στο μύλο του συστήματος, γιατί αν ήταν όπως μας τα λένε οι 8/100, ο 902 θα ήταν επαναστατική γιάφκα, καθε μέρα θα έκαναν σαμποτάζ στα μέσα παραγωγικης εξημέρωσης και θα καίγανε τις πόλεις, και αν ποτέ γινόταν το "θαύμα" και έβγαινε η Παπαπηγα οριακά ή/και με συνεργασία θα γινόταν πραξικόπημα.

Θες και άλλο; πως και γιατί και τα ρέστα; Πολλοί/100 ειναι αμόρφωτοι, τελεία και παύλα. Δε ξέρουν ποιο είναι το συμφέρον τους. Αγονται και φέρονται. Είναι πρόβατα. Ψωμί και TV δώστους και τους έκανες αρνάκια που βελάζουν. Παιδεία, ποια παιδεία; Οι λίγοστοι νταβάδες που κρατάνε την κουτάλα ξέρουν τι παίζει και τρώνε καλά. Οι μετανάστες είπες; θα γελούσα αλλά δεν είναι αστείο. Το ξαναλέω, όλα τα άλλα είναι μαλακίες.

Ναι μαλακίες! Δεν αλλάζουν μυαλό οι λαλακηδες, ουτε με μισο εκ. φωνακλάδες στο σύνταγμα για ένα εξάμηνο -και αυτό τα λαμόγια και οι ντιλεντάντηδες το ξέρουν καλά- θα αλλάξουν με ραβασάκια αργόσχολων εξ'αποστάσεως, για ειρηνικές συγκεντρώσεις; ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Γιατί αν άλλαζαν, οι οικολόγοι θα έμπαιναν με 2ψήφιο αριθμό στη βουλή. Αλλά είπαμε ΔΕΝ.

Δε βρωμάει μόνο το ψάρι απ'το κεφάλι, βρωμάνε και τα νερά που κολυμπάει, βρωμάνε τα πάντα and life goes on. Κοίτα, δε σου λέω τι να κάνεις, σου λέω τη γνώμη μου. Δε σε δουλεύω, αλλά ούτε και εσύ εμενα. Πες ότι είμαι άκυρος και οφσάιντ, αλλά και εσύ τι θα καταφέρεις; ΤΙΠΟΤΑ.
06:31

Ανώνυμος said...
Καλά τα λες. Αριστεροί και δεξιοί, όλοι οι μαλάκες. Σας δουλεύουν ρε μαλακισμένα! Αυτοί τρώνε καλά και σας παραμυθιάζουν για αριστερές και δεξιές ιδεολογίες και αρχίδια μέντολες για να σας έχουν μια ζωή στην αποχαύνωση!
3:39

Ανώνυμος said...
Φίλε είναι άδικο να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με το Μαγγίνα και τον Αλογοσκούφη τα αγνά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αγωνιστήκαμε χωρίς αντάλλαγμα για την αλλαγή από τη νοοτροπία της δεξιάς. Χωρίς τους αγώνες και τις θυσίες μας η χώρα θα ήταν ακόμα ψωροκώσταινα και ας σου φαίνεται λίγο.
5:46

δημολόγος said...
Πολύ απόρριψη και το κακό είναι οτι έχεις και δίκιο.Το Ελλαδιστάν δεν είναι το κέντρο του κόσμου. Όμως πέρα από ιατροδικαστική εξέταση και εξαγωγή του συμπεράσματος οτι ο ασθενής έχει καρκίνο, χρειάζεται και μια θεραπεία που ενδεχομένως να τον θεραπεύσει. Το κακό με μας στην Ελλάδα είναι οτι είμαστε πρώτοι στη διάγνωση και τελευταίοι στη θεραπεία...
6:52

ell said...
Δηλαδή ρε συ τι προτείνεις; Να κάτσουμε στα αυγά μας;
Ειλικρινά πιστευείς ότι δε μπορουμε να καταφέρουμε τίποτα; Κι αφού τα βλέπεις τόσο σκατά (όπως όντως είναι) τι να κάνουμε, να κάτσουμε να περιμένουμε τα χειρότερα;
Ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω.
Ας γίνει αυτό μερικές ημέρες, να Π Α Ρ Α Λ Υ Σ Ε Ι τελείως η πρωτεύουσα, (κ όχι μόνο) να μην μπορεί νακουνηθεί ούτε μύγα. Ακόμα κι αυτοί που θα θέλουν να πανε για δουλεια να μην μπορούν. Αλλά να γίνει για μέρες μη σου πω βδομάδες.
Αν ήταν έτσι όπως τα λες σε καμία χωρα δε θα είχαν κερδίσει ποτε τίποτα. Κι όμως η ιστορία άλλα έχει δείξει.
10:23

Νάσος said...
Δεν προτείνω. Το ξαναλέω, προσπαθώ και σπάω τα δόντια μου. Δεν έχω αυταπάτες. Κοντεύω τα σαράντα. Είμαστε ΛΙΓΟΙ.

Λίγοι κι οι νταβάδες. Ούτε αυτοί έχουν αυταπάτες. Παίζουν ύπουλα, το ίδιο και 'μεις. Τους θέλουνε είλωτες, τους θέλουμε συντρόφους. Τους ταίζουν σκατά και κουτόχορτο, τους τρατάρω κρασί και χόρτο. Ψωμί και TV, ΣΤΟΚ ΣΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ.

Δε πείθουμε το πόπολο. Το σύστημα αφομιώνει ό,τι το σοκάρει. Ισορροπεί δυναμικα. Αυτοφυει τις οικοτομίες μας. Τα μυαλά των προβάτων εχουν ηδη ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ από κάθε φόρτο κριτικής.

Η παράταση τους βολεύει. ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ! Πως είπες, κοινωνικό κεκτημένο; Οι βρυξέλλες όζουν.

Όλα είναι μαλακίες. Low end εξεγέρσεις. Ποια βενεζουέλα; Το φορτνόξ των νταβάδων είναι το ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ. Κανείς εθελοντής; Μούγκα...

Ονειρεύομαι ξύπνιος, ΟΞΥΓΟΝΟ.
18:57

patsiouri είπε...

Δείμε: Μου έχουν επιτεθεί και μένΑ μια φορά, σ'ένα σκοτεινό δρομο. Δεν έγινε τίποτα τραγικό, ευτυχώς άρχισα να ουρλιάζω, μαζεύτηκε κόσμος και το καθίκι το έβαλε στα πόδια. Είχε μαχαίρι. Παρ'όλο που δε με βίασε, τα τρία η τέσσερα λεπτά που περασα στα χέρια του δε θα τα ξεχάσω ΠΟΤΕ. Δεν έχω ξαναπερπατήσει στο σκοτάδι μόνη μου. Ακούω θόρυβο πίσω μου και νομίζω πως θα σταματήσει η καρδιά μου. Με βρίσκεις υπερβολική?

Αν τώρα αυτό-δεν το συζητώ για τα υπόλοιπα- το πάθαινε η γυναίκα σου, η κόρη σου η η αδερφή σου η ένα μικρό παιδάκι μιας κι εγώ ήμουν και 23 χρονών γαιδούρα, να ξέρεις πως δε θα κοιμόσουν ήσυχος τα βράδια, στο λέω εγώ. Κανένα βράδυ.
Προσωπικά αν έπιανα στα χέρια μου αυτόν που μου είχε επιτεθεί, θα χειροδικούσα. Κι ας μην πρόλαβε να μου κάνει τίποτα. Γιατί θα το έκανε. Και μάλλον επειδή ανήκεις στο αντρικό φύλο να υποθέσω πως δε μπορεις να κλείσεις τα μάτια και να το φανταστεΊς?
Ε ναι λοιπόν, αυτούς τους τύπους τους θέλω ή μέσα ή με αστυνομική παρακολούθηση 24 ώρες το 24ωρο.
Γιατί γουστάρω να περπατήσω από το μετρό στο ΄σπίτι μου στις 6 που νυχτώνει.

patsiouri είπε...

Επίσης θέλω να προσθέσω και σόρι για την κατάχρηση του χώρου, πως δεν είμαι κάποιο απ'αυτά τα "ευαισθητούλικα γκομενάκια" που το παραμικρό τους αφήνει "ψυχικό τραύμα". Αντιθέως περνιέμαι για μεγάλη γαιδούρα.

Μου έχουν κλέψει την τσάντα σούρνωντάς με στην άσφαλτο, έχουν ληστέψει το σπίτι μου και την πρώτη φορά ήμουν και μέσα, έχω δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα...κτλ...δε μ'έχει αγγίξει τίποτα απ'όλα αυτά.

Αυτό που ένιωσα όταν τα βρομόχερά του μπήκαν μέσα στη μπλούζα μου εύχομαι να μην το νιώσει κανείς σας ποτέ. Θα προτιμούσα να με μαχαιρώσει στην κοιλιά και να πάθω ακατάσχετη αιμορραγία.
Πόσο μάλλον αν ένιωθα τα χέρια αυτά στο πάμπερ μου, έτσι??

Ανώνυμος είπε...

A MWRH PSEYTRA!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ton Plevri poios tha ton evnouxisei? AFton kai olous tou ipokrites?
kalimera..

Ανώνυμος είπε...

απο ποτε η ανωμαλια εμπιπτει στα ανθρωπινα δικαιωματα;Αντε αγορι μου στην Ολλανδια να κανεις καριερα μαζι με τους αλλους ομοιδεατες σου.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αντρέα, αν δε θες να δεις να σου το πω κι ο ίδιος. Το κόλλημά μου είναι ότι απλά σκέφτομαι κοινωνιολογικά και ιστορικά και διαβλέπω ότι η ηθική και η ποινή είναι έννοιες και ουσίες που αλλάζουν ανά την κοινωνία. Δε θες να καταλάβεις ότι αυτό που κατηγορώ -την παιδεραστία- δεν μπορώ να επιστρέψω στον εαυτό μου να την καταστήσει ζήτημα εκδίκησης ή ακρωτηριασμού ακι βασανηστηρίων. Σε κανένα έγκλημα δεν το επιτρέπω γιατί τότε θα επιβληθεί και η ποινή του θανάτου.

Όχι, ρε Zaphod, απλά απορούσα πότε θα εμφανιζόσουν. Εξάλλου, είπαμε και όταν διαφωνείς σε θέλω.

Panao, είναι βλέπεις εύκολο να στοχοποιούμε για όλα τα κακά τον ανώμαλο ή ανήθικο, αλλά για στην πρόληψη όλοι στην ΠΟλιτεία κάνουν τουμπεκί. Εκεί είναι η ουσία.

VKP, πολλοί διαφώνησαν αν είναι δυνατόν η επιστήμη να το λύσει. Εγώ, λοιπόν, προτείνω επιπλέον τον εγκλεισμό σε ειδικά ιδρύματα κι όχι απλά φυλακές καλύπτει αυτό το ενδεχόμενο και όχι ο ακρωτηριασμός. Το δεύτερό σου σχόλιο καλύπτει απόλυτα το σκεπτικό μου. Εξάλλου, τι ίδια πηγή έμπνευσης είχαμε κι οι δυο -απλά στην περίπτωσή μου έγινε ακι αντικείμενο κοινωνιολογικής μελέτης.

Αποστόλη, θα κάνω ιδιαίτερο άρθρο. Έχεις δίκιο τελικά. Τη Δευτέρα θα το σηκώσω.

Ταχυδρόμε, αντιλαβάνομαι το συναισθηματισμό που δέχονται τέτοιες υποθέσεις. Προσπαθώ να σκεφτώ πέρα από το συναίσθημα και αυτό είναι που μου προσάπτεται από τους σχολιαστές. Ωστόσο, δεν μπορώ να αφήσω τη λογική να υποχωρήσει έναντι του συναισθήματος. Ούτε τον ορθολογισμό αφήνω να κρυφτεί.

Λάμπρο, δεν ειρωνεύτηκα καμία σοβαρή ένσταση ή αντίρρηση. Ειρωνεύτηκα προκλήσεις -π.χ. στη Δήμητρα με την οποία διαφωνώ δεν είπα κάτι. Στα υπόλοιπα δε διαφωνούμε, αν κατάλαβα καλά.

Πατσιούρη, η πλάκα είναι ότι και η γυναίκα μου δέχτηκε επίθεση και άλλο ανήλικο προσφιλέστατο σε εμένα πρόσωπο. Και μιλάω για απόπειρα βιασμού. Το ότι δεν κάθομαι να το γράψω είναι άλλο θέμα. Το ζήτημα είναι ότι σκέφτομαι παρά την ενόχληση ή τον όποιο φόνο ορθολογιστικά προσπαθώντας να αφήσω το συναίσθημα που στοχοποιεί μόνο τον δράστη -στην άγια κοινωνία μας;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προπέτη μου, καλή σου μέρα.

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα πολυ να μαθω τι ποινη θα προτεινατε εσεις που συμφωνειτε με τον δειμο στην υποθεση μαρκ ντιτρου (στο Βελγιο λιγα χρονια πριν).Διαβαστε στη σημερινη ελευθεροτυπια το αρθρο για τον παιδοψυχολογο και παιδεραστη, και βγαλτε τα συμπερασματα σας.

Leigh-Cheri είπε...

Α ρε δείμο, εσύ καλά τα λες μα ποιος ακούει!
Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι το θέμα είναι αν οποιαδήποτε πράξη γίνεται με τη συναίνεση και των δυο ή όχι (εκτός βέβαια αν μιλάμε για πολύ μικρά παιδάκια, δημοτικού ας πούμε). Αυτό που δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση είναι ο βιασμός. Εκεί παιδιά, εγώ δικαιολογώ ακόμη και την αυτοδικία. Σε μια τέτοια περίπτωση δε μ` ενδιαφέρει ούτε να ψάξω να βρω τα παιδικά χρόνια του θύτη για να τον δικαιολογήσω ούτε να τον σωφρονήσω.
Το βασικό νομίζω είναι αυτό ακριβώς που λες: Να υπάρχει μια παιδεία πρόληψης.

Ανώνυμος είπε...

leigh-cheri τον δειμο τον ακουσανε πολυ και τον κραξανε περισσοτεροι με τις μαλακιες που γραφει.Παιδεια προληψης δηλαδη μη γινεις παιδι μου παιδεραστης ειναι κακο,διαβαστε κανενα βιβλιο ρωτηστε κανεναν ψυχιατρο και μην γραφετε οτι σας κατεβει για να δειξετε οτι ειστε προχωρημενοι.

Leigh-Cheri είπε...

Η παιδεία δεν έρχεται μόνο με τα βιβλία, τους γιατρούς και τους δασκάλους, φίλε. Εγώ τουλάχιστον δεν εννοούσα αυτό. Αλλά όταν ένας άνθρωπος μεγαλώνει σε ασφαλείς, ισορροπημένες οικογένειες, (οι οποίες σε ευρύτερη κλίμακα αποτελούν την κοινωνία και που πλέον κοντεύουν να εκλείψουν)όταν τα ΜΜΕ -και όχι μόνο- προβάλλουν υγιείς ανθρώπινες σχέσεις κι όχι αυτά που μας σακατεύουν κάθε μέρα, όταν υπάρχει κράτος που δίνει ερεθίσματα για δημιουργικά και ουσιαστικά πράγματα,μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες για αντικοινωνικές και άρρωστες συμπεριφορές. Αυτό για μένα,ΕΙΝΑΙ θέμα παιδείας.
Επίσης, ποτέ δεν είχα πρόθεση να "δείξω" ότι είμαι προχωρημένη ή οτιδήποτε άλλο. Λέω αυτά που πιστεύω ή που νιώθω κι είναι δικαίωμα του καθενός να κρίνει αν είμαι προχωρημένη ή αν λέω ό,τι μου κατέβει, όπως λες. Πήξαμε στους ειδήμονες.

akrat είπε...

δύσκολο θέμα θέτετε αγαπητέ μου...
στόματα κλειστά... κοινωνικές ενοχές.... προσωπικές διαστροφές και ενοχές.... και ηθικολάγνοι στις γωνιές... με έντονη παραβατικότητα πίσω από τις κραυγές....
Η θέση μου είναι απλή... Δεν μου αρέσει η παιδεραστία ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
αλλά άλλο το τι μου αρέσει και άλλο τι γίνετε στην πράξη από χιλιάδες συμπολίτες μας...
Θέση μου για το θέμα της "δικαιοσύνης" είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε στο επίπεδο της δυτικής όψης και να μην οδηγηθούμε στα άθλια νομικά πειράματα της άθλιας ανατολής.
κάθε παρέκληση από την έστω αστική δικαιοσύνη της δύσεως προς την ανατολή θα ανοίξει τους ασκούς του αιόλου....
όσο για την παιδεραστίαν ας υψώσουμε ένα φράγμα προσωπικού όχι... απέναντι (και προσέξτε το αυτό γιατί αυτό οδηγεί στην παιδεραστία...) στην αγνή ομορφιά γιατί η ΑΓΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ σε τελευταία ανάλυση είναι ακαλλιέργητη και είναι φαντασιακή προβολή ενός αγνού ανήπαρκτου είναι μας.....

ο δείμος του πολίτη είπε...

Leigh-Cheri, συμφωνούμε απόλυτα επί της ουσίας.

akrat, μα όσοι επιδίδονται τελικά στην παιδεραστία ή στην παιδική πορνογραφία, είναι άτομα που κυνηγούν την ακαλλιέργητη αυτή ομορφιά και στην αγνότητά της αναζητούν τη δική τους επιβεβαίωση από ανασφάλεια ή ανικανότητα. Ψυχασθένεια είναι η κάθε σεξουαλική φαντασίωση ή σχέση με ανηλίκους επί της ουσίας. Μάλιστα συχνά η απαγόρευση εντείνει και την επιθυμία, ανάλογα με τη σχιζοφρένεια του κάθε παιδεραστή.

Ανώνυμος είπε...

leigh cheri σιγουρα πηξαμε στους ειδημονες και ο ποιο μεγαλος ειναι ο τυπος που συμφωνεις μαζι του.Η σεξουαλικη διαστροφη δεν εχει καμμια σχεση με την κοινωνικη κατασταση, υπαρχει παντου και σε ολες τις ταξεις.Σιγουρα ειναι δικαιωμα σου να γραφεις οτι θελεις, και υποχρεωση μου για να μην πω καθηκον μου σαν πατερας να αντικρουω ολες αυτες τις αποψεις που θεωρουν οτι η παιδαιραστια δεν πρειπει να αντιμετωπιζετε αυστηρα.Στατιστικα δεν υπαρχει καμμια περιπτωση παιδεραστη που να μην το ξαναεκανε.Αν συβμει σε δικο σου παιδι θα εχεις την ιδια αποψη;

Leigh-Cheri είπε...

Μα εγώ δεν είπα πουθενά ότι η παιδεραστία (αν όντως είναι παιδεραστία) δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αυστηρά. Είπα μάλιστα ότι προσωπικά δικαιολογώ και την αυτοδικία σε ορισμένες περιπτώσεις. Όμως πιστεύω ότι είναι δώρο άδωρο, για να μην πω και υποκριτικό, να παράγουμε πρώτα τέτοιες καταστάσεις ως κοινωνία και ύστερα να ζητάμε τον ευνουχισμό του εγκληματία. Το "ύστερα" είναι πολύ αργά.

Man on the moon είπε...

δημο καλησπερα (μετα απο πολυ καιρο).

απο τα λιγα προχειρα που εχω διαβασει σχετικα με το θεμα, δεν υπαρχει κατι συγκεκριμενο αναφορικα με τα αιτια της παιδεραστιας... αλλοι την αποδιδουν στη μιμηση (μικρος/η ο/η δραστης ειχε δει κανει αναλογο και φαιρεται αναλογως) ή σε καποια δυσλειτουργια του εγκεφαλου (μη ωριμανση της σεξουαλικης συμπεριφορας)... αλλοι παλι μιλουν για αυταρχικους ή για υπερπροστατευτικους γονεις... υπαρχουν δε και περιπτωσεις παιδιων παιδεραστων... οι δραστες δεν ειναι λοιπον μονο ενηλικες.

αναρωτιεμαι λοιπον πως θα προτεινεις θεραπεια σε κατι το οποιο δεν εχει ακομα διαγνωσθει. συμφωνω απολυτα οτι η λυση δεν ειναι ο θανατος. εκει οπως και εσυ γραφεις, δεν αντιμετωπιζεις το γενικοτερο προβλημα αλλα ασχολεισαι με μια συγκεκριμενη περιπτωση.

το θεμα ομως για εμενα ειναι αλλου. πως η ψυχοθεραπεια θα συμμορφωσει εναν/μια παιδεραστη/ρια; καταλαβαινω οτι ενα φαρμακο μπορει να "χτυπησει" πχ. το κεντρο παραγωγης συγκεκριμενων ορμωνων και να κρατησει την 'επιθυμια' σε υπνωση... η ψυχοθεραπεια ομως;

θα ψαξει να βρει τα αιτια; θα καταφερει προσεγγισει ο/η ψυχιατρος τον/την παιδεραστη/ρια; εχει ο/η δραστης επιγνωση της καταστασης του; οτι αυτο που κανει ειναι λαθος...

πολλα τα γιατι τελικα.

τελειωνοντας θα ηθελα να δηλωσω πως ειμαι αντιθετος στην οποια τιμωρια των παιδεραστων απο τους/τις υπολοιπους/ες φυλακισμενους/ες. δεν καταλαβα πως ξαφνικα ενας/μια πχ. δολοφονος θα γινει τιμητης της ηθικης και θα τιμωρησει εναν/μια παιδεραστη/ρια... δεν καταλαβαινω τι κανει τον/την μεν ποιο 'σωστο' απο τον/την δε (περαν της φυσης του αδικηματος για το οποιο βρισκονται στη φυλακη).

αυτα τα ολιγα για τωρα...

Ανώνυμος είπε...

Man on the moon πως ειμαι αντιθετος στην οποια τιμωρια των παιδεραστων απο τους/τις υπολοιπους/ες φυλακισμενους/ες. δεν καταλαβα πως ξαφνικα ενας/μια πχ. δολοφονος θα γινει τιμητης της ηθικης και θα τιμωρησει εναν/μια παιδεραστη/ρια... δεν καταλαβαινω τι κανει τον/την μεν ποιο 'σωστο' απο τον/την δε (περαν της φυσης του αδικηματος για το οποιο βρισκονται στη φυλακη).ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΨΥΧΡΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ [ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ ΨΥΧΗΣ]ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΔΟΝΗ ΤΟΥ;ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ[ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΝΟΣ]ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ''ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ''.ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ[ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ οπως αναφερθηκε πιο πανω]ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑΤΗ[εικονικη πραγματικοτητα]ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ:ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ομολογώ πως δεν διάβασα όλα τα σχόλια (ποιος θα πίστευε το αντίθετο;) αλλά θα πω δυο πράγματα αν έχει κάποιο νόημα.

Ίσως από κάποιους θεωρηθώ άστοργος ή ανεύθυνος πατέρας λέγοντας ότι έχω ένα αγοράκι 9 χρονών και παρόλ' αυτά συμφωνώ σε πολύ μεγάλο βαθμό με τον οικοδεσπότη. Τα επιχειρήματα του τύπου "αν το έκαναν σε σένα", "στο παιδί σου" κτλ τα βρίσκω εξόχως μειώτικά έως προσβλητικά (ωσάν να μην έχει ο άλλος τη στοιχειώδη νοητική ευελιξία για να αντιληφθεί τον πόνο του πάσχοντος).

Δυστυχώς, η σεξουαλική παραβατικότητα είναι η πλέον δύσκολη ως προς την ψύχραιμη αντιμετώπιση, καθώς συγκρούεται με τα πιο σκοτεινά και πρωτόγονα ψυχικά συστήματα (όχι μόνο του παραβάτη αλλά και) του συλλογικού ασυνειδήτου. Ίσως θα ήταν καλύτερο απ' αυτή την άποψη (με λύπη το αποδέχομαι) μια τέτοιου είδους κουβέντα να ξεκινήσει στη βάση πιο απλών παραβάσεων. Ας κατακτήσουμε πρώτα το να μην ευχηθούμε θάνατο στον τσαντάκια που μας βούτηξε το μηνιάτικο και βήμα-βήμα ίσως κάποτε φτάσουμε στο βιαστή.

Και κάτι ακόμα. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι θεωρούν ως το μεγαλύτερο και απεχθέστερο των εγκλημάτων, το βιασμό ενός μικρού παιδιού. Κατανοώ την άποψη, καθώς και μένα η οργή που μου προκαλεί η πράξη είναι τεράστια. Όμως, σε μια κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη, το μέγεθος ενός εγκλήματος δεν μπορεί να κρίνεται μόνο με βάση τη βλάβη που προκαλεί αλλά και από το κίνητρο (ίσως μάλιστα: κυρίως από το κίνητρο). Για μένα, τα χειρότερα εγκλήματα είναι αυτά που υποκινούνται από το υλικό κέρδος. Απλώς αυτά έχουμε την ψευδαίσθηση πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε ορθολογικά, ενώ το Άλλο μας τρελαίνει ώς Άγνωστο και προτιμάμε να το εξαφανίσουμε με τον δικό του ζωώδη τρόπο..

(Βεβαίως, δεν κομίζω γλαύκας εις Αθήνας. Αμερικανιά, ξεαμερικανιά το SEVEN είχε κάτι να πει επί του θέματος..)

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ ΔΗΜΟ[και για ολους τους υπολοιπους]ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ γινονται μεσα απο την κοινωνια[πιανοντας τον παλμο και τις αναγκες της κοινωνιας]και οχι μεσα απο θεωρητικολογιες που ειναι εκτος κοινωνικου ''τοπου και χρονου''[Το κόλλημά μου είναι ότι απλά σκέφτομαι κοινωνιολογικά και ιστορικά και διαβλέπω ότι η ηθική και η ποινή είναι έννοιες και ουσίες που αλλάζουν ανά την κοινωνία].Τα υπολοιπα ειναι Ν. ΚΑΡΒΕΛΑΣ.Τι διακριτικος που ειμαι και δεν εγραψα τη λεξη''παπαριες.

Ανώνυμος είπε...

trelos Δώσε μου την διεύθυνση σου.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Φεγγαροπερπατητή, συμφωνούμε απολύτως, αλλά ποιος τελικά ακούει. Όταν το συναίσθημα υπερισχύει τότε ο αγανακτισμένος θύτης σε τι διαφέρει από το δράστη, που επίσης σκέφτηκε συναισθηματικά;

demetrat είπε...

trelos
Γιά πες άν δε σου κάνει κόπο, τι ακριβώς μας είπε το σέβεν ως ταινία , επι του θέματος;
δ.

patsiouri είπε...

Προβοκάτορα τα σέβη μου...

Man on the moon είπε...

δηλαδη αυτο που ισχυριζεσαι προβοκατoρα ειναι το οτι ο δολοφονος και ο εμπορος ναρκωτικων εχουν το δικαιωμα να αγανακτισουν με τον/την παιδεραστη/ρια;

ο εμπορος ναρκωτικων δεν καταστρεφει ανθρωπινες ψυχες; ο δολοφονος; τον δικαιολογει το 'εν βρασμω ψυχης'; και αν αποδειχθει τελικα οτι η παιδεραστεια ειναι ψυχικη αρρωστεια (και οχι θεμα ευχαριστησης οπως γραφεις) τοτε θα εχει αλοθι και αυτος/η; θα λεμε οτι ειναι αρρωστος και δεν εχει συναισθηση των πραξεων του/της; ή μηπως ειναι οντως αρρωστος/η; μην κανουμε εκπτωση στις αξιες μας...

η ποινη πρεπει να καλυπτει το οποιο αισθημα εκδικησης μπορει να νοιωθουμε; πρεπει να καθοριζεται απο διαφορους συναισθηματισμους (εκβιασμους ή μη);

σαφως και ειναι φρικιαστικο το να στιγματιζεται ενα παιδι ετσι. αλλα δεν γιατρευεται το παιδι αυτο μεσω της δολοφονιας του/της παιδεραστη/ριας... ουτε λυνεται και το προβλημα. απλα αντιμετωπιζεται μονο η συγκεκριμενη περιπτωση.

Man on the moon είπε...

επισης, η ποινη και η ηθικη σαφως και αλλαζουν αναλογα με τις κοινωνικες συνθηκες. αναλογα αλλαζει και η επιστημη και η κατανοηση διαφορων 'φαινομενων'.

σαφως λοιπον και η οποια ποινη πρεπει να συμβαδιζει πχ. με τις οποιες τυχων ιατρικες ανακαλυψεις σχετικα με το θεμα αυτο και οχι με καποιο κυνηγι μαγισσων του μεσου αιωνα.

επισης σαφως και ο ιστορικος χρονος θα πρεπει να μας εχει διδαξει αυτο που πολυ σωστα ειπε ο γκαντι... πως το οφθαλμος αντι οφθαλμου, στο τελος θα μας αφησει ολους/ες τυφλους/ες.

τα υπολοιπα ειναι Α.ΒΙΣΣΗ... και εγω πιεστηκα για να μην γραψω τη λεξη 'παπαριες'.

Man on the moon είπε...

(αυτο με τα πολλα 'σαφως' και τα πολλα 'επισης' πρεπει να το κοιταξω).

demetrat είπε...

προς MAN OF THE MOON
Για να μη χανόμαστε και το πάρουμε πάλι απ την αρχή εμεις οι πρωινοί.
Η παιδεραστία,γίνεται εν ψυχρώ ,με πλήρη συνείδησι, με προσεχτικό σχεδιασμό , και με μυστικότητα κυρίως.
Εχει αποδειχτεί.
Εκτός κιάν λενε ψέμματα οι επιστήμονες.
Προς προβοκάτορα.
Νομίζω πως οι βαρυποινίτες , δεν το κάνουν από καμμιά ηθική αρχή,
παρά μόνο γιά να αποχτήσουν ένα κοινό τόπο με τους απέξω.
δ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Φεγγαροπερπατητή, απλά θα επαναλάβω τη συμφωνία μας.

Δήμητρα, από πότε ο αμερικάνικος κινηματογράφος ορίζει τα συμπεράσματά μας για την επιβολή των ποινών; Αν είναι έτσι, τότε πρέπει να συμφωνήσουμε και με τη θανατική ποινή που επέβαλε στο τέλος αυτοδικαίως ο πρωταγωνιστής.

demetrat είπε...

προς δείμον ενταύθα.
αρ γιου τόκιν του μιιιι?
δ :)
y.g gia koita kalitera dimos.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δήμητρα, συγνώμη καλό μου, μάλλον συμφωνούμε εκτός αν δεν κατάλαβα το σχετικό σχόλιο του Τρελού -το οποίο όταν είδα το δικό σου είχα ξεχάσει. Συγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

τρελε ελπιζω να ειδες ειδησεις σημερα. Τα επιχειρηματα τα οποια εσυ τα βρισκεις προσβλητικα ειναι αυτα που δεν εχουν απαντηθη απο τους δηθεν ευαισθητους.Στη στοιχειωδη νοητικη ευελιξια του αλλου η απαντηση ειναι μια και διαχρονικη, μια πιθαμη ΣΥΡΙΖΑ απο τα οπισθια μας και οπου θελει ας ειναι.Ειμαι περιεργος μα πολυ περιεργος να μαθω το( κινητρο) του παπα.Φεγγαροπερπατητη η παιδεραστια δεν ειναι κρυολογημα ωστε να παρεις αντιβιωση και να περαση, το εχω γραψει και ποιο πανω δεν υπαρχει περιπτωση ο παιδεραστης να μην το ξανακανει αυτο ειναι επιστημονικα και στατιστικα τεκμηρειωμενο.Προβοκατορα παπαριες; κατι μου θυμιζει.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Νικηφόρε, θέλεις μου φαίνεται εσκεμμένα να παραβλέπεις ότι η παιδεραστία έχει ρίχες κοινωνικών προτύπων πρωτίστως που διαμορφώνουν την ψυχολογία του ατόμου. Αντί, λοιπόν, να ακρωτηριάζουμε στοχοποιώντας και βλέποντας ατομοκεντρικά μία αντικοινωνική στάση που αυξάνεται μήπως θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα αίτια; Ποιος εξάλλου σου είπε -που το βρήκες γραμμένο;- ότι ένα τέτοιο μέτρο θα αλλάξει τη στάση όσων το κάνουν ή θα το κάνουν στο μέλλον;

patsiouri είπε...

Σορι, εγώ μετά το σημερινό είμαι υπέρ της θανατικής ποινής για τη μάνα, το δηλώνω.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως, Πατσιούρη, εγώ έμαθα ότι ήταν πνευματικά καθυστερημένη η μάνα και ο σύντροφός της ουσιοεξαρτημένος.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ:Ολοι εσεις που ισχυριζεστε οτι η παιδεραστια ειναι ψυχικη νοσος[επιστημονικα δεν εχει αποδειχθει τιποτε σε αντιθεση με τη π.χ διπολικη διαταραχη, μονο θεωριες κρυφοπαιδεραστων η κυκλωματων δικηγορων]οταν κανετε sex το απολαμβανετε,η ειστε σε ψυχικη διεγερση;ΔΗΜΟ γιατι τοσο σνομπαρισμα;Ακομη περιμενω ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ επιχειρηματα για την παιδεραστια.Ακολουθεις την προσφιλη μεθοδο της γαργαρας;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ ό,τι ήταν να πω το είπα. Εσύ απλά προτιμάς να επιτίθεσαι χωρίς μέχρι τώρα να δεις το ζήτημα που εξετάζω, κρατώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ανώνυμος είπε...

δειμε δεν ειμαι υπερ του ακρωτηριασμου αλλα υπερ της θανατικης ποινης για καποιες κατηγοριες εγκληματων μεσα σε αυτες βεβαιως ειναι και η παιδεραστια.Η σταση τους θα αλλαξει σιγουρα γιατι απλα δεν θα εχουν την ευκαιρια να το ξανακανουν.Δειμε σε αντιθεση με σενα δεν παραβλεπω τιποτα απλα στο θεμα αυτο εχω πιθανως καλυτερη ενημερωση και οπως ξερεις απο τους πιο καταλληλους ειδικους.Η μανα καθυστερημενη ο συντροφος ουσιοεξαρτημενος,ο παπας γκαβλομενος για το παιδι ομως ουτε μια λεξη συμπονοιας γιατι;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ναι, αλλά δεν είχες πάρει όταν συζητούσα το θέμα της θανατικής ποινής. Και μετά μου λες ότι δεν είναι φασιστική αντίληψη αυτό; Μάλλον πρέπει να επανεξετάσεις την έννοια του φασισμού -τώρα υποτίθεται ότι δεν το είπα επιθετικά, αλλά μόνο για το διάλογο με αυστηρό ύφος (η σημείωση να ληφθεί υπόψη).

demetrat είπε...

Τοτε ρε Δείμο
-γιατί το παρακάναμε τσίχλα το θέμα-.
Άμα η μάννα ήταν καθυστερημένη , και δεν καταλάβαινε τι της γινότανε, άστηνε μη την πάμε για κρεμάλα όπως λέει το πατσιούρι,,
Αλλά άς την στειρώνανε διά νόμου,
ή ας την απεγκεφαλώνανε διά νόμου.
Γιατί το απαυτό της ξέρει να το χειρίζεται ,
Στό μυαλό της κουράζεται κάπως.
Κιάμα υπάρξει κράτος και μέριμνα τους εντάσουμε κι κιαυτούς.
Αντε γιατί μ αυτές τις πολυτελεις δημοκρατικες φιλολογίες, οι βλαμμένοι βολεύονται, και άλλα 5 -ΠΕΝΤΕ-(και ολογράφως)παιδάκια διαλυθήκανε στα εξ ών συνετέθησαν.
Γιά πάντα.
Δεν καταλαβαίνεις τόσες μέρες,πως κανένας εδω μεσα δεν ειναι φασίστας.Ούτε ο ζορό ο εκδικητής.
Απλως ρεαλιστές είμαστε.
Θάνατος , και βέβαια θάνατος.
Γιατί δηλαδή επειδή δέν έχει το πνευματικό επίπεδο το δικο σου , αυτό την κάνει λιγότερο επικίνδυνη.
Ένα κτήνος λιγότερο.
Μήπως και λιγοστέψουνε ,μέχρι να βρούμε ως κράτος την δημοκρατική βολική λυσι για το πνευματικο μας επιπεδο.
δήμητρα.

patsiouri είπε...

Η μάνα καθυστερημένη, ο σύντροφος ουσιοεξαρτημένος, ο κολόγερος με άνοιακαι ο γαμιολόπαπας τί? Ερχόταν πιο κοντά στο Θεό με τα αγγελούδια??
Εχουν δίκιο από πάνω Δείμε, ούτε μια λέξη συμπόνοιας για τα παιδάκια.
Στη γειτονιά μου ζεί ένα ζευγάρι ελαφρώς καθυστερημένοι και οι δύο που τους βοηθάνε οι γονείς της κοπέλας.
Κάνανε μωρό, κακώς κατά τη γνώμη μου αλλά δε μπορείς να τους το απαγορεύσεις με το νόμο.
Αν δείς πόσο τρυφερά του φέρονται με το λίγο που τους κόβει, θα συγκινηθείς.
Ξέρω και ουσιοεξαρτημένους που είναι γονείς, μπορεί να τα παραμελούν αλλά όχι μέχρι εκεί...
Μή βρίσκεις δικαιολογίες για όλους εκτός από τα θύματα, είναι σκληρό και απάνθρωπο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μου φαίνεται κούκλες μου ότι πάθατε και αποφεύγεται να δείτε τι λέω. Ποιος πήρε θέση, Πατσιούρη, και μου λες ότι δικαιολογώ κάποιο δράστη; Μήπως θα μου πεις ότι στηρίζω και την παιδοφιλία; Και εσύ, Δήμητρα, τελικά τόσο η πρόληψη όσο και η ξεχωριστή αντιμετώπιση του καθενός μπορούν απλά να περάσουν στη σφαίρα της εκδίκησης και άσε το φαινόμενο να διαιωνίζεται. Όχι τίποτε άλλο κούκλες μου, αλλά όποιος εδώ μέσα μου αποδείξει ότι η αυστηρότητα στις ποινές έχει ποτέ περιορίσει ένα έγκλημα τότε εγώ θα είμαι ο πρώτος που συμφωνήσει με τον Πλεύρη και με εσάς. Απλά αποδείξτε μου, με νούμερα, ότι τέτοια ποινή θα περιορίσει το έγκλημα. Στοιχεία μπορείτε να βρείτε στις χώρες που ισχύουν αυστηρότατες ποινές. Θα περιμένω. Αλλά μέχρι τότε, καλό είναι να ξέρετε ότι παγκοσμίως όπου υπάρχουν αυστηρές ποινές το έγκλημα ποτέ δεν περιορίστηκε.

patsiouri είπε...

Ναι αμέ, τα ισόβια εκμηδενίζουν την πιθανότητα οι συγκεκριμένοι τουλάχιστον σκατάνθρωποι να το ξανακάνουν. Αφού μαντρώσουμε αυτούς, μπορούμε να μιλήσουμε για πρόληψη...στην Ελλάδα...

demetrat είπε...

Πως ήθελα να είχα έενα και δύυο και τρίιια και τεσσερα παιδιάαααά
άντε βρε , και στα παιδιά του πειραιά.
Δείμε,
Εσύ πρέπει να μας αποδείξεις πως αυτά που λές στέκουν επιστημονικά.
Ακόμα περιμένω να μας αποδείξεις πως η παιδοφιλία είναι αρρώστια και θεραπεύεται.
Και όσο κιαν επιμένεις να μας ταυτίζεις με τον Πλέυρη, εγώ απ αυτά τα κνίτικα, να ξέρεις δε μασάω, γιατί τα αντιμετώπισα σε πιό άγριες εποχές.
Εγώ δε σε ταυτισα με τίποτε.
Γιαυτό λοιπόν άσε τον πλεύρη με τα πλευράκια του.
υ.γ
κουκλάρες παρακαλώ,όχι απλώς κούκλες.
;)
δ..

Ανώνυμος είπε...

Άκου να δεις καλέ μου. Ξέρω ότι έχουμε τις ίδιες απόψεις πολιτικά και μου την βαράει όσο και εσένα όταν ο Πλεύρης και ο κάθε ΛΑΟ-υτζίκο-Σ τολμά να λέει τέτοιες παπαριές. Στα αστυνομικά που βλέπω λοιπόν από το αμέρικα οι sex offenders είναι registered, δηλαδή μπορεί να τους βρει ο οποιοσδήποτε μέσω ίντερνετ. Αυτό όπως θα κατάλαβες είναι μόνο η αρχή. Σε λίγα χρόνια και οι κλέφτες και οι δολοφόνοι και αυτοί που χρωστάνε στο ΙΚΑ θα είναι καταχωρημένοι και θα μπορεί να τους βρει ο καθένας μέσω ίντερνετ.

Άκου τώρα τη συνέχεια. Σε ένα επεισοδιάκι -criminal minds ήταν νομίζω- γίνεται μια απαγωγή σε μια γειτονιά. Ο πατέρας λοιπόν βρίσκει πως υπάρχει παιδόφιλος στην γειτονιά του και πάει και τον σπάει στο ξύλο. Βέβαια... δεν το έκανε αυτός!

Εγκληματίες θα υπάρχουν παντού και πάντα. Αν ευνουχίσουμε όλους τους παιδόφιλους δηλαδή, δεν θα εμφανιστούν άλλοι; Σκοπός μας πρέπει να είναι να εκπαιδεύσουμε σωστά τα παιδιά μας ώστε να μάθουν να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό.
Δεν θυμάμαι κανένα αντίστοιχο μάθημα στο σχολείο πάντως...

Ανώνυμος είπε...

nemertes οταν θα ξερουν οτι θα υπαρχει πραγματικη τιμωρια ισως να το σκεφτουν καλυτερα.Δειμε μπορεις ευκολα να βρεις στοιχεια και να κανεις συγκρισεις για να παρεις τις αποδειξεις που θελεις.Διαβασε το αρθρο για τους παιδεραστες στην σημερινη ελευθεροτυπια και θα καταλαβεις (ελπιζω )γιατι ειμαι υπερ της θανατικης ποινης.Αληθεια δειμε εσυ και οσοι υποστηριζουνε την αποψη σου θα πηγαινατε σαν μαρτυρες υπερασπισης στην δικη αυτων των καθαρματων;Πιστευω πως οχι γιατι θα επρεπε να ερθετε προσωπο με προσωπο με τα θυματα και αυτο δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο.Φασιστας δεν υπηρξα ποτε δειμε και το ξερεις, ειμαι ενας πρωην πασοκος(στα δυσκολα χρονια) και νυν ενταγμενος στην πατριωτικη αριστερα.Εσυ φιλε μου εισαι ενας πρωην κνιτης και νυν καθεστωτικος πασοκος.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πατσιούρη, κατανοώ τη θέση σου καλή μου. Αλλά αυτό που λες είναι υπόθεση και όχι απόδειξη. Έχει φανεί ότι κανένα κόψιμο χεριού δε μείωσε την κλεψιά, καμία δολοφονία δε μείωσε τους φόνους, κανένα κρέμασμα ή μαστίγωμα δε μείωσε το "απεχθές" -για την εκάστοτε κοινωνία έγκλημα. Μάλιστα οι βιαιότερες ποινές συγχρονίζονται με υπερβολική αύξηση της βίας -βλ. Τέξας, Φλόριντα, ορισμένες Ισλαμικές χώρες κτλ.

Δήμητρα, εγώ απλά εξέθεσα μία άποψη, μία σκέψη. Δεν είπα ότι έκανα μελέτη, οι διαφωνούντες καλούνται να το κάνουν αυτό. Για παράδειγμα θες να πεις ότι στις ΗΠΑ δεν αυξάνεται το έγκλημα; Ενδιαφέρουσα άποψη θα ήταν. Θες να δούμε αν οι πολύ υψηλές ποινές που έχουμε κι εδώ για μερικά αδικήματα -π.χ. διακίνηση ναρκωτικών, δολοφονίες κτλ- δε μείωσαν καθόλου τα κακουργήματα αυτά; Ή να δούμε τις ποινές στη Βρετανία και τη Ρωσία; Πουθενά οι αυστηρές ποινές δε μειώνουν το αδίκημα. Ανάλογα μάλιστα με την κοινωνική διαστρωμάτωση και τη φτώχεια μιας χώρας, αυτά αυξάνονται. Αλλά οι φτωχές κοινωνικά χώρες είναι που επιβάλλουν αυστηρές ποινές για να απενοχοποιήσουν τις ευθύνες τις πολιτείας απέναντι στους πολίτες και την αδυναμία προστασία τους και αυτές ενοχοποιούν μόνο το κακό άτομο. Μόνο που το άτομο αυτό γίνεται άτομα, και αυτά γίνονται μέρος της κοινωνίας. Βλέπεις οι ποινές δε μειώνουν τίποτα, αλλά το μειώνει μία οργανωμένη παιδεία, μία παιδεία που στηρίζεται στην αμφισβήτηση των θεσφάτων και του λόγου των "ανωτέρων", μία παιδεία κριτική. Και ας κάνουμε λάθη. Δέχομαι ότι μπορεί να σφάλλω μέσα στη δική μου δημοκρατική αντίληψη, αλλά κρίνω. Στη δημοκρατία της αγοράς και της υπερκατανάλωσης, ποιος προστατεύει ποιον; Το κράτος εμάς ή εκείνους που χάνουν όταν αμφισβητούμε; Είναι τόσο εύκολο για την κρατική εξουσία να κατηγορεί το μεμονωμένο άτομο ου διαπράττει το έγκλημα, παρά να λάβει μέτρα για την αποφυγή του. Δεν γνωρίζαμε την παιδοφιλία στην Ελλάδα; Το ξέραμε καλά, αλλά ποιος λειτούργησε όταν ήταν καιρός προληπτικά; Σήμερα είναι εύκολο να μιλάμε, αλλά τότε τι έκαναν; Το φαινόμενο υπάρχει πάνω από 20 χρόνια.

Νημερτής, συμφωνούμε απολύτως.

Νικηφόρε, παρεκτρέπεσαι. Η επιθυμία σου να ασκήσεις κριτική -αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι-, χαρακτηρίζεται από μία ξεκάθαρη επιλογή λέξεων που μόνο σπέκουλα προκαλούν. Δηλαδή θες να πεις ότι είμαι υπέρ της παιδοφιλίας; Αν έχεις τα ΚΟΤΣΙΑ πες ότι υποστηρίζω κάτι τέτοιο και δείξε μου πού το έγραψα. Γιατί αν εσύ θες απλά να καταδείξεις ότι ΤΆΧΑ ΚΡΙΝΕΙΣ για να παιδευτείς στον μικρόκοσμό σου, εγώ τολμώ και λέω επώνυμα την αλήθεια. Ή θα ζητήσεις συγνώμη για τη σκέπουλα ή άντε αγόρι μου ξεχαρμάνιασε κάπου αλλού. Μέχρι τότε, κάθε σχόλιο από εδώ και πέρα που θα γράφεις θα θεωρείται μη αποδεκτό. Δεν ανέχομαι με τίποτα άτομα που μόνο σκοπό στην καημένη ζωούλα τους έχουν συνειδητά να συκοφαντήσουν κάποιον με εικασίες που κατεβάζει το κεφαλάκι τους. Και άντε και στο διάολο.

patsiouri είπε...

Ναι βρε Δείμε μου αλλά εγώ δε μπορώ να συγκρίνω το αδίκημα της κλεψιάς με αυτό του βιασμού. Ο κλέφτης κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να αποζημιώνει αυτόν που έκλεψε και τέρμα.
Σιγά μη του κόψουμε και το χέρι! Υλική ζημιά προκαλεί ο άνθρωπος αυτός, όχι ψυχολογική και σωματική.
Δολοφόνος...χμμμ...αν έχει φάει πάνω από έναν η αν γουστάρει να σκοτώνει, τότε μέσα για πάντα.
Αν είναι εν βρασμώ ή κάτι τέτοιο...αναλόγως των δεδομένων ας βγεί κάποτε.
Όχι, δεν τον σκοτώνουμε φυσικά.
Ο βιαστής που με πλήρη συνείδηση ξεσκίζει παιδικά κορμάκια και το έγκλημά του δεν είναι στιγμιαίο όπως ένας φόνος εν βρασμώ αλλά απαιτεί ΩΡΑ, και προετοιμασίας καί πράξης, είναι τρισμέγιστα επικίνδυνος και δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους δύο.
Τα γράφώ όλα αυτά για να σου δείξω πως το να έχω ακραίες απόψεις για την τιμωρία ενός βιαστή παιδιού, που τις έχω...δεν έχει καμία σχέση με τις απόψεις μου για την αντιμετώπιση άλλων ειδών εγκληματιών...αν είναι δυνατόν τώρα να εξομοιώνουμε αυτόν που έκλεψε με ένα βιαστή!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Υπόψη, Πατσιούρη, ότι χωρίς πουλί ζεις ευκολότερα, ενώ χωρίς χέρι δε μπορείς να κάνεις και πολλά. Το χέρι είναι σημαντικότερο στη φύση μας και από το μάτι. Κι όμως ενώ εσύ το βρίσκεις βάρβαρο κάποιοι το εκτιμούν ως πρέπουσα λύση απέναντι στην ιερότητα της ατομικής ή κοινοτικής περιουσίας. Από εκεί και πέρα, κατανοώ γιατί κάποιος θέλει να είναι αυστηρός με παιδόφιλους. Απλά εγώ λέω ότι κάθε έγκλημα πρέπει έχει να έχει μία ποινή η οποία να αξίζει και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να λειτουργεί αποτρεπτικά. Ωστόσο, ακόμα τέτοια απόδειξη δεν έχω δει.

Ανώνυμος είπε...

Ας γραψει και κάποιος ένα κείμενο γιαυτα τα παιδάκια. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κείμενα για τα παιδιά έχω μπόλικα. Δες λίγο τις μέλέτες μου για την ενδοοικογενειακή βια και για τα διαζύγια και μέτα κρίνεις τι γράφουμε και τι όχι...

Ανώνυμος είπε...

δημιε του πολιτη δεν εγραψα πουθενα οτι εισαι υπερ της παιδοφιλιας απλα οτι γραφεις μαλακιες(για το συγκεκριμενο θεμα) και εχεις την απαιτηση να συμφωνουν μαζι.Μηπως εχεις ξεμεινη απο επιχειρηματα και εχεις εκνευριστει;Απο ποτε ειναι σπεκουλα να γραφεις την αληθεια,και γιατι αγορι μου νευριαζεις μαζι μου και δεν νευριαζεις με τον προβοκατορα οταν σε καθε κειμενο του σε φτυνει και εσυ νομιζεις οτι βρεχει.Εκει ομως υπαρχει κατι αλλο που ειναι χρησιμο στο δικο σου μικροκοσμο.Σιγα ρε γιγαντιαια προσωπικοτητα που εχω σκοπο της ζωης μου να συκοφαντω την αφεντια σου.Δεν με τρομαζει η απειλη σου οτι θα με κοψεις υπαρχει και αλλος τροπος, απλα δειχνεις τον τροπο που λειτουργεις.Εγω δεν θα σε στειλω στο διαολο γιατι λυπαμαι τον διαολο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Για τελευταία φορά, θα σου θυμίσω ότι ρώτησες αν εγώ και οι ομοϊδεάτες μου σε δικαστήριο θα υπερασπιστούμε παιδόφιλους. Αν δεν θες να καταλάβεις τι είπες ή δεν μπορείς είναι άλλο θέμα. Και βέβαια, τα μισά σου σχόλια (μην κάνω copy-paste τώρα) είναι στο ύφος ότι καλύπτω ή συμφωνώ με την παιδοφιλία και το βιασμό. Μέχρι τότε ισχύει η γιγάντιας ευγένειας θέση μου.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟ μη μου στελνεις αλλο κοσμο,εδω στη κολαση ειμαστε γεματοι με παιδεραστες.Βλεπω οτι παρα τα ρεαλιστικα επιχειρηματα που γραφτηκαν εξακολουθεις να μην τα βλεπεις και να επιμενεις σε θεωρητικολογιες.Οσο για το επιχειρημα σου οτι εσυ απλα γραφεις τις σκεψεις σου και οι αλλοι πρεπει να αναπτυξουν επιστημονικα επιχειρηματα,ειναι το λιγοτερο που μπορω να το χαρακτηρισω γελοιο.Επειδη το εψαξα το θεμα[και για να μη γραφονται αλλες μαλακιες]το αποτελεσμα μιας συζητησης που ειχα χτες για την παιδεραστια με ψυχιατρους ειναι ενα :ο παιδεραστης δεν θεωρειται σε καμια περιπτωση ψυχικα πασχων ασχετα αν εχει βιωματα και η μονη προληψη που μπορει να γινει ειναι η προληψη της υποτροπης.Εκανα το λαθος και χρησιμοποιησα καποια απο τα επιχειρηματα σου για να δωσω εμφαση στη συζητηση.Το πως με αντιμετωπισαν δεν σου το λεω.Αν θελεις να κανονισω μια συναντηση μαζι τους για να τους τα αναπτυξεις[αν δεχτουν ξανα να μιλησουμε γι αυτο το θεμα].Και αυτοι οι επιστημονες τελικα ειναι φασιστες,οπισθοδρομικοι,ταλιμπαν κ.λ.π.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν ξέρω μέχρι να δω τις αποδέιξεις έχω το δικαίωμα να εκθέτω την άποψή μου. Ο χλευασμός επιστρέφει, ακριβώς επειδή τη σοβαρότητα την αντιμεταθέτεις στην κοροϊδία μη μπορώντας να φέρεις αποδείξεις ή βιβλιογραφικές παραπομπές. Μόνο λες μου είπε ο φίλος του φίλου ότι... Πες μου σε ποια βιβλία στηρίζονται οι δικοί σου ψυχίατροι. Εικασίες και δικές τους θέσεις χωρίς παραπομπές είναι εκτός σοβαρού διαλόγου και αρμόζουν μόνο σε γενικόλογες απόψεις...

Το λάθος μου είναι ο ίδιος ο σεβασμός που απέδειξα στο διάλογο και τις θέσεις του καθενός -κρίνοντας και διαφωνώντας ίσως ή απλά κατανοώντας το γονεϊκό ένστικτο. Αντίθετα, κάποιοι μέσα στο δικό τους δεν ξέρω γιατί πόνο απλά μπορούν να χαρακτηρίζουν υπερασπιστή των παιδοφίλων, ανίκανο να μιλήσω και οτιδήποτε κατεβάζει το μικρό ή μεγάλο τους κεφάλι. Αποδείξεις μέχρι τώρα δεν ήρθαν καθόλου που να δείξουν ότι αν ευνουχίσουμε τους παιδόφιλους τότε θα μειωθούν αυτά τα εγκλήματα. Μόνο θεωρίες και χλευασμούς και λόγια άλλων. Δικαιώματι λοιπόν της google...

ShareThis