έρευνα για την παιδοφιλία

Update: Λόγω τεχνικού προβλήματος το ερωτηματολόγιο είναι σαν word εδώ και να σημειώσετε τις απαντήσεις σας επάνω του και να το αποστείλετε στο e-mail μου ή από εδώ.

Πριν από λίγο καιρό κάποιο άρθρο μου (κάντε κλικ εδώ) σχετικά με την αντίρρησή μου για την πρόταση του Πλεύρη για ευνουχισμό των παιδοφίλων εξελίχθηκε σε ένα πολύ δυνατό -από άποψη επιχειρημάτων- καβγά (πέρα από τα κακεντρεχή σχόλια ορισμένων).Τέτοια αντίδραση είναι η αλήθεια δεν την περίμενα και ξαφνιάστηκα ιδιαιτέρως. Ο προβληματισμός που μου δημιουργήθηκε είναι όχι απλά μόνο πόσοι συμφωνούσαν με τον Πλεύρη, αλλά και ακόμα τι άποψη έχει ο κόσμος για τους παιδόφιλους.

Και επειδή είναι γνωστό το ερευνητικό μου ψώνιο, προέκυψε ένα ερωτηματολόγιο που πιστεύω ότι προσπαθεί να αποτυπώσει την κοινή γνώμη σχετικά με την παιδοφιλία. Κατέβαλα κάθε προσπάθεια ώστε το ερωτηματολόγιο να μη δίνει κατευθυνόμενες απαντήσεις, αλλά να αφήνει τη δυνατότητα στον ερωτώμενο να γράψει και δικές του προτάσεις και ακόμα να αναπτύξει ελεύθερα τη θέση του ανεπηρέαστος από πιθανές ερωτήσεις κλειστού τύπου σε ορισμένα πεδία. Καθόλη τη διάρκεια της έρευνας δε θα κάνω καμία κουβέντα επί του θέματος, ενώ ταυτόχρονα θα διερευνώ και βιβλιογραφικά κάποιες πτυχές του θέματος. Η βιβλιογραφική μου έρευνα δεν έγινε πριν τη σύνταξη του ερωτηματολογίου, ακριβώς για να μη δώσω κατευθυνόμενες απαντήσεις κατά λάθος. Οι κλειστές ερωτήσεις στηρίζονται κατεξοχήν στις απαντήσεις που πολλοί έθεσαν μέσα από τα σχόλια και επίσης ότι κατέβασε στο ίδιο πνεύμα το κεφαλάκι μου.

Σας καλώ όχι απλά να το συμπληρώσετε, αλλά ζητώ και τη βοήθειά σας να το διαδώσετε στο υπόλοιπο χωριό, προκειμένου να έχουμε καλύτερο δείγμα. Σκέφτομαι ακόμη να κυκλοφορήσω το ερωτηματολόγιο και στον κοινωνικό μου περίγυρο και εκείνες οι απαντήσεις να παρουσιαστούν ως ξεχωριστό τμήμα από αυτό του διαδικτύου -και έτσι να έχουμε και μία εικόνα σύγκρισης του ιστοχωριού με την καθημερινή μας κοινωνία.

Σας παρακαλώ να το διαδώσετε. Οι προτάσεις σας είναι ευπρόσδεκτες (στο e-mail μου όμως -για να μην επηρεάσουμε τυχόντες αναγνώστες- με τον όρο να μπορώ να σας απαντήσω κι εγώ αν χρειαστεί).

Το ερωτηματολόγιο θα το βρείτε εδώ ή στο side bar ή αν θέλετε μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ ως word και να σημειώσετε τις απαντήσεις σας επάνω του ώστε να το αποστείλετε στο e-mail μου.


100 έκριναν :

Στάθης Χαϊκάλης είπε...

Δημιουργικό 2008 με σκέψη που γονιμοποιεί και διάλογο που ενισχύει τις (υπαρκτές) δυνάμεις του καλού.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Στάθη, Καλή και Δημιουργική Χρονιά.

diva είπε...

Καλή Χρονιά Δείμε μου.
Εξαιρετική ιδέα και κίνηση το ερωτηματολόγιο.
Θα συμμετάσχω άμεσα
Καλημέρα

akrat είπε...

αμ τι νόμιζες φίλε μου??? σαν το μαλκούτσι σηκωθεί στις καταπιεσμένες εποχές που ζούμε παιδιά θέλει μωρά και αγένητα ακόμα χαχα

είναι μοδάτες οι διαστροφές

χαχα

καλή χρονιά βρε και να ματαθυμίσω την θέση μου "και αν παυτώσεις ένα μικρό τι κέρδισε το πάνω μυαλό??? τίποτα γιατί ο εραστής πρέπει να είναι κατακτητής κορμιού και πνεύματος ...." είναι για μένα εντελώς ρηχοί άνθρωποι αυτοί...

Ανώνυμος είπε...

Απάντησα στο ερωτηματολόγιο.
Αν θέλεις, μπορεί να κάνεις μπάνερ, για να μπει σε πολλά ιστολόγια και να πάρεις ίσως περισσότερες απαντήσεις.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

οκ απάντησα Δείμε!
Περιμένουμε τα αποτελέσματα!

Καλή χρονιά να έχουμε!

demetrat είπε...

Εντάξει.
Ερωτηματολόγιο οβερ.
δ.

Ανώνυμος είπε...

Εγω οπως ειπα και στο ερωτηματολογιο πιστευω πως πρεπει να αντιμετοπισθει σαν ασθενεια καθοτι ΕΙΝΑΙ μια ψυχικη ασθενεια.

Ο παιδεραστης ειναι παθητικα αρωστος. Με λιγα λογια οργανικα και παθητικα ζηταει το παιδι για να ικανοποιησει τις ορεξεις του.

Οποτε η καλυτερη λυση ειναι η καθαρση (κατι σαν πλυση εγκεφαλου) ΠΑΝΤΑ ανωνυμα - για να μην στιγματιστει και κανει χειροτερα μετα!

Αλλα για να γινει αυτο πρεπει να δημιουργηθουν ειδικες μοναδες.

Και για να μην μου απαντησουν αντιθετα για το "ανωνυμα"...

Αν καποιος ξερει πως ειναι πδ. πιστευω θα επιλεξει να παει για καθαρση παρα να ζει μια ζωη με αυτο το βαρος...

αυτα!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ.

Θα δοκιμάσω να το κάνω αυτό που λες κομμούνι.

Adonios GK είπε...

Πολύ καλό το ερωτηματολόγιο και η κίνηση που κάνεις για την ευαισθητοποίηση του κόσμου...
Καλή σου μέρα!

patsiouri είπε...

Μπράβο, απάντησα, καλημέρα!

Klearchos είπε...

Δήμο, σου εύχομαι ό,τι επιθυμείς από την καινούργια χρονιά!!

AVRA είπε...

καλησπερα!
το πρωτο παραθυρο σχετικα με την οικογενειακη κατασταση δεν ανοιγει τελειως με αποτελεσμα να μην ειναι δυνατον η αναγνωση ολοκληρης της επιλογης.

tsalimi είπε...

Οκ!

Άβατον είπε...

Αγαπητέ Δείμε,
διάβασα με προσοχή όλα τα Post τα οποία αφορούσαν την παιδοφιλία (καθώς και το σχετικό Post που παραθέτεις από το blog του Ροϊδη).
Το θέμα με το οποίο καταπιάστηκες θεωρώ πως είναι δαιδαλώδες για την ανθρώπινη λογική καθώς και για τις πτυχές που αφορούν την ψυχολογική, την πνευματική αλλά και την κοινωνική δομή ενός ανθρωπίνου όντος. Αυτό φυσικά φάνηκε και από τις διαφορετικές αντιλήψεις που εκφράστηκαν μέσα από τον σύνολο εκατοντάδων διαφορετικών σχολιασμών. Τα οποία μπορώ να σου πω πως τα διάβασα και αυτά όλα.
Καθώς διάβαζα τα σχόλια συνανθρώπων μας, παρατήρησα πως πέραν της τοποθέτησης του καθενός, υπήρχε και μια αξιοσημείωτη ένταση και ανάγκη του κάθε σχολιαστή όχι μόνο στο να αποτυπώσει την άποψη του αλλά και να "ταυτιστεί" υποσυνείδητα με το πρόβλημα. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά θεωρώ πως δεν μας βοηθά στο να αντιληφθούμε κάποια πράγματα στην ολότητα τους.
Τώρα, αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο σχόλιο, αυτό θα ήταν του @trelos το οποίο και μου άρεσε πολύ για την σκέψη αλλά και την τοποθέτηση επί του θέματος. Επιπλέον, δεν θα ασχοληθώ με απαντήσεις-καραγκιοζιλίκια του τύπου "πες μου που μένεις να έρθω να δω το παιδί σου". Πιστεύω πως ο καθένας μας μπορεί να ξεχωρίσει την γελοιότητα με την σοβαρή ανταπόκριση σε μια κουβέντα χωρίς δε να χρειάζεται ιδιαίτερο δείκτη νοημοσύνης.
Όσον αφορά το ερωτηματολόγιο, το βρίσκω πολύ καλή ιδέα, αν και εφόσον προωθηθεί σε κάποιο κοινωνικό ή θεσμικό όργανο το οποίο και αυτό με την σειρά του θα το χρησιμοποιήσει ορθά. Προσωπικά όμως, μια και μου ζητήθηκε ευγενικά εκ μέρους σου να συμμετάσχω κι εγώ στο ερωτηματολόγιο, θα ήθελα απλά να σε ενημερώσω πως αν και θα το ήθελα πολύ δεν δύναμαι στο να ανταποκριθώ στην πρόσκληση σου διότι έτσι θα παραβώ μια προσωπική μου αρχή. Η οποία έχει να κάνει με αυτό ακριβώς το πράγμα. Δεν μου αρέσει να δίνω προσωπικά μου στοιχεία εντός και εκτός διαδικτύου. Έστω και ανώνυμα.

Ωστόσο, σου εύχομαι ένα δημιουργικό έτος και πάνω απ'όλα να είσαι καλά και να προσφέρεις εντός και εκτός διαδικτύου την καλή σου θέληση για υπηρεσία προς το κοινωνικό σύνολο.

spirosvii είπε...

Το παράπανω κείμενο του @αβατον μου φάνηκε ένα κρύο κείμενο από την αρχή έως το τέλος. Δε θα ήθελα με τίποτα να γίνω ένας τέτοιος ξυλένιος άνθρωπος.

Κύριε δείμο όλα εντάξει! Αύριο αρραβωνιάζομαι!! ΘΕΕ μου τι πάω να κάνω!!! :)

Kapetanios είπε...

Δεν απάντησα ακόμη ( θα το κάνω βέβαια)δείμο.
Αλλά οφείλουμε να ξεχωρίσουμε την παιδοφιλία από την παιδεραστία
Η πρώτη αφορά μια νοητική και μόνο διαδικασία και η δεύτερη την πράξη.
Το ένα όμως δεν σημαίνει ούτε εξελίσσεται απαραίτητα στο άλλο.
Τα υπόλοιπα αφού διαβάσω το ερωτηματολόγιο.
( η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει τίποτα όλες τις προηγούμενες μέρες-ποστ, παραπομπές, σχόλια κλπ- και έτσι έχω χάσει επεισόδια επί του θέματος )

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Δείμε μου,
Πολύ ενδιαφέρον. Το ξεκίνησα, όμως την ερώτηση "Ποοί λόγοι δεν επιτρέπουν σε ένα παιδί να προστατευτεί;" τη βρήκα (μπορεί και να κάνω λάθος) εντελώς κενή και άστοχη.
Μιλάμε για παιδί και εννοείται πως όταν δεν υπάρχει οικογενειακή, σχολική, κοινωνική στήριξη και μέριμνα είναι έρμαιο στις ορέξεις του κάθε διεστραμμένου.
΄Οσο για τα σχολεία μας "μπάτε σκύλοι αλέστε" είναι...

Είναι πολύ σοβαρό και ακανθώδες το πρόβλημα όσον αφορά την πρόληψη.
Πρόληψη με τα σημερινά δεδομένα δεν υφίσταται, διότι δεν έχουν ληφθεί σωστά μέτρα.
Οι οικογένειες (το ανδρόγυνο) οφείλουν να συντονιστούν...και να ασχοληθούν με την ενημέρωση των παιδιών τους
Το Κράτος από την άλλη πλευρά πρέπει να διαφυλάξει τη σχολική κοινότητα και να επιβάλλει αυστηρότατες ποινές και το εννοώ.

Η βραδύνοιά μου δε μου επιτρέπει να κατανοήσω, πώς εκτίοντες ποινές πολυετούς φυλάκισης, επιτρέπεται να βγαίνουν με 5νθήμερες άδειες...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Kapetanios είπε...

Έχεις πμ

Marina είπε...

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Το θέμα Παιδεραστία είναι δύσκολο τόσο απο την πλευρά των θυμάτων όσο και απο τη πλευρά της οικογένειας του παιδεραστή.
Εν τούτοις απάντησα στο ερωτηματολόγιο.

non journalist* είπε...

Speudw taxews na to sumplirwsw!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σας ευχαριστώ όλους πολύ γι τη συνδρομή σας.

Σπύρο, προλαβαίνεις ακόμα, αγόρι μου.

Γλαρένια, Άβατον, τις θέσεις σας δεν τις σχολιάζω, για να μην επηρεάσω κάποια θέση ή να μην προκαλέσω κάποια νέα συζήτηση.

Leigh-Cheri είπε...

Δείμε, εγώ το απάντησα αλλά δεν κατάλαβα αν τελικά έφτασε σ` εσένα :-)...
Πάντως, το βρήκα πολύ ενδιαφέρον

artois είπε...

Είδα το λινκ από το παλαιότερο ποστ σου στο οποίο μας παραπέμπεις και διακρίνω μια προσπάθεια απάλυνσης των εντυπώσεων που έδωσες μ' αυτό.

Xρόνια τώρα στο ίντερνετ έχω διαβάσει πολλές μαλακίες. Και ομολογώ ότι πολλές από αυτές τις βρήκα πολύ χαριτωμένες. Εγώ και πολλοί άλλοι. Γελάσαμε, τις σιγοντάραμε κιόλας και τις αφήσαμε να σέρνονται γιατί κανείς δεν αμφέβαλε ότι επρόκειτο για μαλακίες. Πολλές φορές μάλιστα το ήξερε κι αυτός που τις έγραφε.

Το πράγμα όμως χαλάει όταν οι μαλακίες εκφέρονται με σοβαροφανές ύφος από δήθεν σκεπτόμενους, με μυαλό χυλό όμως, που εισάγουν βολικά θέματα σε βολική στιγμή, εκμεταλλευόμενοι τις "δηλώσεις" κάποιου ακροδεξιού, διαστρεβλωμένες μάλιστα γιατί επισήμως ο βουλευτής του λαός δεν πρότεινε ευνουχισμό.

Ο προσεκτικός αναγνώστης θα παρατηρήσει τον έντεχνο τρόπο με τον οποίο εισήγαγες το θέμα, την επιχειρούμενη ανατροπή προς το τέλος όταν είδες ότι δεν μάσησαν οι σχολιαστές τη φόλα που τους έριξες –"το είπε ο φασίστας"-, και κυρίως, ένα προς ένα, τα επιχειρήματα που εξομοιώνουν τον θύτη με το θύμα.

Δείμε του πολίτη, έγραψες επικίνδυνες μαλακίες, αλλά ευτυχώς που οι περισσότεροι το κατάλαβαν. Νιώθω την ανάγκη να βρίσω, όπως έκανες εσύ, που έστειλες στο διάολο έναν σχολιαστή σου, αλλά περιορίζομαι στην χρήση της λέξης "μαλακία".

Ναι, δεν είπες ότι είσαι υπέρ της παιδοφιλίας, αλλά όλα τα επιχειρήματά σου θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κορμό της υπερασπιστικής γραμμής του Δουρή, ΑΝ τον είχαν αφήσει να ζήσει οι συγκρατούμενοί του.

Και μη χρησιμοποιήσεις πάλι το χαζοεπιχείρημα ότι δεν αναφέρθηκες στην παιδοφιλία και την παιδεραστία που οδηγεί στο βιασμό, αλλά στην "κοινή συναινέσει" σεξουαλική σχέση έφηβων με ενήλικες, γιατί η φωτογραφία που διάλεξες -του μπέμπη που κλαίει-, δείχνει καθαρά τη διάσταση του θέματος, που στο άλλο ποστ προσπάθησες να υποβαθμίσεις.

ο δείμος του πολίτη είπε...

artois, χωρίς να μπαίνω σε κάποια κουβέντα και χωρίς καν να κρίνω αν συμφωνώ και κατά πόσο με όσα γράφεις, έχεις μια ευκαιρία να εκφράσεις τη θέση σου. Αργότερα -δώσε κανα-δυο μήνες- θα δούμε και τι πιστεύει ο κόσμος και τι εκτιμά ποια είναι η πραγματικότητα μέσα από ένα ολοκληρωμένο κείμενο.

Leigh-Cheri, έφτασε κανονικά κούκλα μου. Σ' ευχαριστώ.

Άβατον είπε...

@spirosvii,
Αγαπητέ φίλε, δεν θυμάμαι να ζήτησε κανείς την γνώμη σου για το σχόλιο μου. Εδώ μέσα δεν βρίσκομαι για να λέω αυτά που θέλει να ακούσει ο καθένας αλλά για να πω αυτό που πιστεύω εγώ και μόνον εγώ. Όπως επίσης, έχω άποψη για την παιδοφιλία αλλά δεν είμαι σίγουρος για το κάτα πόσο είσαι έτοιμος να την ακούσεις. Γι'αυτό και είπα πως από 130 σχόλια, μου άρεσε αυτό του @Τρελός. Το "ξύλινος", σαν χαρακτηρισμός είναι τουλάχιστον άστοχο επειδή πολύ απλά, δεν με ξέρεις. Πριν αρχίσεις να κοιτάς την καμπούρα των άλλων καλό θα ήταν που και που να ρίχνεις και κάνα βλέφαρο στον καθρέφτη. Μόνο κακό δεν θα σου κάνει.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πολύ ενδιαφέρον....για να περάσω να δω το ερωτηματολόγιο...

Kapetanios είπε...

Με κάθε επιφύλαξη ( γιατι η τελευταία παράγραφος αφήνει παράθυρα )
" Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το μεσημέρι 53χρονος που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και αποπλάνηση 8χρονου κοριτσιού.
Ο 53χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Ασφάλειας με βάση ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τον ανακριτή, μετά από καταγγελία που έκανε προχθές ο πατέρας του κοριτσιού.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 53χρονος ήταν φίλος του πατέρα της 8χρονης, ο οποίος τον φιλοξενούσε στο σπίτι τους στον Βύρωνα, γιατί δεν είχε πού να μείνει.
Τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου όμως ο φιλοξενούμενος μέσα στο σπίτι που φιλοξενούταν με τη χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκε να βιάσει την οχτάχρονη και ασέλγησε πάνω της.
Ο πατέρας του κοριτσιού που αντελήφθη τι συνέβη τον έδιωξε αμέσως από το σπίτι και μετά από δυο μέρες μετέβη στο αστυνομικό τμήμα όπου έκανε και την καταγγελία με βάση την οποία συνελήφθη ο 53χρονος"

4/1/08
ΠΗΓΗ (http://news.ert.gr/c/1/365755.asp)
Άιντε και καλή χρονιά
(και άμα βάλουμε εμεις μυαλό σφύρα μου )

Zaphod είπε...

Καλή χρονιά φίλτατε. Το ερωτηματολόγιο συμπληρώθει. Ενδιαφέρον να δούμε τι θα βγει.....

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι η παιδεραστία είναι ψυχική δαταραχή .Επειδή όμως οι περισσότερες ψυχικές διαταραχές ειναι αθεράπευτες,ή υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της παλινδρόμησης οι ανθρωποι αυτοί πρέπει παντα να παρακολουθούνται,γιατί η κοινωνία οφείλει να διαφυλάξει τα υπόλοιπα μέλη της και ιδιαίτερα τα παιδιά.
Απ την μια έχουμε έναν άνθρωπο άρρωστο και από την άλλη ενα παιδί που καταστρέφεται φυσικά η πλάστιγγα γέρνει ,με μαγάλη διαφορά ,υπερ του παιδιού. Μονο οι ψυχιατροι πρέπει να πουν πότε μπορούν,και αν μπορούν, να αποφυλακιστούν.
Δεν μπορεί να σωφρονιστει ένας ψυχικά διαταραγμένος,η φυλάκισή του εχει το νόημα της προστασίας των υπολοιπων.
(αν και με το υπάρχον σήμερα στην Ελλαδα σωφρ.συστ. ουτε υγιείς δεν σωφρονίζονται τι να λέμε τώρα..)
Αλλη πλευρά του θέματος βεβαια τα μέτρα πρόληψης,ενημέρωσης,σχολικής παρέμβασης,προβολή σεξ.προτύπων, κοινωνικής ευαισθησίας και χιλια δυο άλλα.....
Απαντησα,περιμένω αποτελέσματα.

Σελασφόρος είπε...

Φίλτατε Δείμε, Καλή Χρονιά.
Άπάντησα το ερωτηματολόγιο. Τα ερωτήματα ήταν καίρια και εν γένει εύστοχα. Εύχομαι η δειμοσκόπηση(!) να έχει την αναμενόμενη συμμετοχή.
Συγχαρητήρια για την ευαισθητοποίησή σου σχετικά με τόσο σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Να'σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟ Βλεπω οτι παλι εφερες[πλαγιως]το θεμα της παιδεραστιας μονο που τωρα σιγονταρουν και καποιοι ''διανοουμενοι''[θα τη γραψω την κακια μου:πως γινεται να εχουν τοση σοφια μεσα τους ωστε να εκφραζουν αποψη για θεματα που ουτε οι ειδικοι εχουν κατασταλαξει δεν το καταλαβα ποτε και ενας λογος παραπανω οταν ειναι ακομη 30 χρονων].SPIROSVII πολυ καλη η παρατηρηση σου για το κρυο κειμενο και μη μασας εχεις καλη κριση,μεινε οπως εισαι αγνος[στο τροπο σκεψης]. Θα εγραφα και αλλα ομως με καλυψε ο artois.Παντως μπορεις να ρωτησεις και κανενα ψυχιατρο για την παιδεραστια.

ο δείμος του πολίτη είπε...

mono-komati, ανεξάρτητα από τη θέση μου, δέχομαι τη σκέψη σου ασχολίαστα προς το παρόν. Καλύτερη συζήτηση θα γίνει με το πέρας της έρευνάς μου.

mono-komati, Zaphod, Ασκαρδαμυκτί, Σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου.

Σελασφόρε, καλή χρονιά, καλώς επέστρεψες. Σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου.

Προβοκάτορα, εσύ θα απαντήσεις, ως ερωτών ψυχολόγους;

artois είπε...

Δ. του Π., oύτε δική μου πρόθεση είναι να μπω σε κουβέντα μαζί σου για ένα θέμα πάνω στο οποίο θα έπρεπε να έχεις ξεκαθαρισμένες απόψεις - πολύ περισσότερο που λες ότι ασχολείσαι με τα κοινά και την εκπαίδευση - και να μην περιμένεις να τις διαμορφώσεις μέσω ενός αντιεπιστημονικού ερωτηματολογίου που λες και το έχει συντάξει η Μενεγάκη για κατανάλωση στον πρωινό καφέ. Και μάλλον αδικώ τη Μενεγάκη. Αυτή δεν θα έλεγε ποτέ ότι ο βιασμός ανηλίκων είναι απλώς ένα ...πρόβλημα:

"Ποια μέσα αντιμετώπισης του προβλήματος προτείνετε;" γράφεις στο ερωτηματολόγιό σου.

Πρόβλημα είναι; Σαν το πρόβλημα του παρκαρίσματος ένα πράγμα, δηλαδή; Ή έγκλημα; Σ’ αυτό, τουλάχιστον, έχεις καταλήξει ή πρέπει να κάνεις κι άλλη ...έρευνα και θέλεις να σου δώσω κάνα δυο μήνες για να "δεις τι πιστεύει ο κόσμος"; Έχεις αντιληφθεί πόσο ασαφές είναι το ερωτηματολόγιο που μερικά ξεφτέρια παραπάνω βρήκαν καλό;

Ο Adonios ούτε που πήρε χαμπάρι ότι "η κίνηση που κάνεις για την ευαισθητοποίηση του κόσμου" δεν είναι για τα θύματα αλλά για τους θύτες.
H diva το βρήκε εξαιρετική ιδέα (ξέχασε να πει ότι είναι και πρωτότυπη).
O/η arkat είναι εκτός συναγωνισμού γιατί γι αυτόν/ή το θέμα είναι ότι και "να απαυτώνουν ένα μικρό δε λέει τίποτα αφού δεν μπορούν να κατακτήσουν και το μυαλό του" και "αυτοί οι άνθρωποι είναι εντελώς ρηχοί"(!!!) – [χαίρε βάθος αμέτρητο]. Λες και σηκώνει χιούμορ εις βάρος των θυμάτων αυτό το θέμα! Απορώ ειλικρινώς, τόσο πολύ φοβάσαι μη χαλάσεις τις δημόσιες σχέσεις σου και αντί να του/της πεις ότι χρειάζεται αγωγή (ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ) τον/την ευχαρίστησες πολύ κιόλας. Έλεος πια!
Το άβατον θέλει να προωθηθεί το κουίζ σε θεσμικό όργανο (χαχαχα) και η Αύρα φύσηξε δυνατά και της έκλεισε το παράθυρο. Νομίζω ότι τα παιδιά σού ετοίμασαν την ιδανική παιδική χαρά για να τοποθετήσει τις κάμερες ο Κακλαμάνης.

Πρόθεσή μου, λοιπόν, είναι να ανακοινώσω ένα επιστημονικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα μετά την προσεκτική ανάγνωση του ποστ σου, και αφού βεβαίως, έχω μελετήσει και άλλους μπλόγκερς παρομοίου: οι διοξίνες έχουν καταστρέψει πολλούς εγκεφάλους και γι αυτό πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας και να φυλαγόμαστε με κάθε τρόπο. Το πασόκ, που δεν φυλάχτηκε από κάτι τέτοιους κατεστραμένους εγκεφάλους, είδες πώς την έπαθε και έφτασε στο 38%; Και, βέβαια, στα παπάρια μας αν θα φτάσει και στο μείον 138 - το πρόβλημα είναι ότι μαζί με αυτό την πληρώνουμε κι εμείς γιατί με τις διάφορες "προοδευτικές" μαλακίες διαφόρων στελεχών και ανθυποστελεχών του, ο κόσμος φοβήθηκε, έχασε το μπούσουλα και ξαναστράφηκε στη δεξιά. Πίσω ολοταχώς, μας πάνε αυτές οι ιδέες, κατάλαβες ποιος είναι ένας ακόμα φόβος μου;

Και, βέβαια, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να κρίνεις αν συμφωνείς ή όχι μαζί μου γιατί ακόμα και ένα νήπιο, σαν αυτά που βιάζουν οι αναξιοπαθούντες προστατευόμενοι των προοδευτικάριων του κ@λου, καταλαβαίνει ότι αυτά που γράφω εγώ με αυτά που γράφεις εσύ δεν συναντώνται πουθενά.

Την θέση μου την εξέφρασα εμμέσως αλλά ολοκάθαρα, δεν μου κάνει, όμως, καμμία εντύπωση που δεν την κατάλαβες. Εδώ δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό που έκανε το παιδάκι της φωτογραφίας σου να κλαίει είναι ένα φρικαλέο έγκλημα (και όχι "πρόβλημα", όπως λες), εμένα θα καταλάβεις;

Προσωπικώς, και ανάποδα να κρεμούσαν τους βιαστές, γενικώς και, πολύ περισσότερο, ειδικώς, δεν θα μου καιγόταν καρφί. Δεν εννοώ ότι θα χαιρόμουν, απλώς θα αδιαφορούσα, παρ’ όλο που τα καλοκαίρια όταν βγαίνουν τα μυρμήγκια σεργιάνι χάνω το βηματισμό μου στην προσπάθεια να μην τα πατήσω. Η πολιτική μου θέση, όμως, είναι κατά της θανατικής ποινής και των βασανιστηρίων. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Για φαρμακευτικές αγωγές και λοιπά κατασταλτικά αυτών των διεστραμμένων εγκληματιών δεν έχω καμμία σχετική επιστημονική κατάρτιση ώστε να προτείνω ή να απορρίψω.

Επειδή όμως όσο διαβάζω το παλαιότερο ποστ σου, τόσο ανατριχιάζω με τα επιχειρήματά σου, και επειδή δεν το είχα δει όσο ήταν εν εξελίξει η συζήτηση, θα το ανεβάσω σε μορφή σήριαλ στον Ομπζέρβερ: Για τίτλο σκέπτομαι το "Υπερασπίζοντας τον Δουρή". Αν ο προβοκάτορας έχει να προτείνει κάτι χειρότερο, θα το προτιμήσω.

ανεστης είπε...

Είδα το ερωτηματολόγιο, δεν κατάφερα να το απαντήσω γιατί ειλικρινά σε κάποιες ερωτήσεις στάθηκα αμήχανος. Αν δηλαδή η παιδοφιλία είναι ή όχι ψυχική διαταραχή (που προφανώς είναι), δεν θα το αποφασίσω εγώ μέσω πλειοψηφικού αλλά οι ειδικοί επιστήμονες.
Και εδώ ξεκινάει μια μεγάλη κουβέντα για το οτι ανακύπτουν νομοτελειακά πια κάποια ερωτήματα όταν η επικαιρότητα το επιβάλει(;) κυρίως γιατί η συναισθηματική φόρτιση το επιβάλλει, το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» που ζητάει εκδίκηση (ναι, είναι στην ανθρώπινη φύση) αλλά και οι θεσμοί δικαιοσύνης κλπ που μερικές φορές αισθανόμαστε οτι δεν λειτουργούν με την ίδια του εγκλήματος αναλογικότητα.
Αυτά όμως έχουν ήδη απαντηθεί στις σύγχρονες δημοκρατίες, όπως και τα ζητήματα της οπλοκατοχής που θέτεις και που ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί τίθενται εξαρχής.
Να ξαναγράψουμε τους νόμους λοιπόν; Να εφαρμόσουμε τον μωσαϊκό «οδόντα αντί οδόντος»; Η να απαιτήσουμε την λειτουργία κοινωνικού κράτους (και) πρόληψης, την στελέχωση με κοινωνικούς λειτουργούς και να διεκδικήσουμε την κοινωνική συνοχή μιας γειτονιάς που «ξέρει αλλά δεν μιλάει»;

Kapetanios είπε...

artois , φωνασκείς ιδιαιτέρως.
Η "αγανάκτηση" σου, χρησιμοποιώντας μάλιστα και μαγκιόρικες εκφράσεις, μου θυμίζουν τον κλέφτη που φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Η άποψις είναι σαν την κωλοτρυπίδα.
Όπερ σημαίνει ότι μπορείς να έχεις και εσύ μια.
Απλά μην φωνάζεις γιατί σκιάζομαι.

"ένας από τα ξεφτέρια παραπάνω"
( για να μην αναρωτιέσαι γιατί σου απευθύνω τον λόγο)

ΥΓ. Φαντάζομαι ότι και ένα μικρό παιδί αντιλαμβάνεται το θέμα της έρευνας η οποία έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την διερεύνηση του επιπέδου ενημέρωσης μας γύρω από το πρόβλημα της παιδεραστίας.
Ένα πρόβλημα όχι καινούργιο ( μιας και οι περιπτώσεις συμμετοχής ακόμη και ολόκληρων χωριών στο έγκλημα δεν μας είναι άγνωστες ) αλλά που η εμπορευματοποίηση του δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να πάρει τεράστιες διαστάσεις και να εξελιχθεί σε μάστιγα της εποχής μας.
Και εάν θέλετε την άποψη μου ( για να πάμε και λίγο παρακάτω) το πρόβλημα δεν είναι οι παιδεραστές ( που ούτως ή άλλως είναι και θα είναι υπαρκτοί και στο διηνεκές αλλά εν πάση περιπτώσει αντιμετωπίσιμοι) αλλά τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ανθρώπων( και κάποιων πολλών χιλιάδων στην Ελληνική περιφέρεια) που ζητούν την παιδική πορνογραφία.
Το γιατί δεν είναι του παρόντος να το αναλύσω αλλά δεν θέλει και πολύ μυαλό να το καταλάβει κανείς.

Αγαπητέ Ανέστη .
Νομικό πλαίσιο υπάρχει και γύρω από το κυνήγι στην "δημοκρατία" μας, αλλά δεν εξέφρασες ανάλογες απορίες όταν τέθηκε το θέμα προς συζήτηση και προς ψηφοφορία.
Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω σχεδόν απόλυτα στην τελευταία σου παράγραφο.

Καλημέρα δείμε
( σκέφτομαι ρε συ να χτυπήσω μια "αυτοκτονία" κατά το απογεματάκι γιατί με έπιασε η γυναίκα μου με άλλη. Θα σου στείλω και σχετικό "τελευταίο μου σημείωμα")

Kapetanios είπε...

Το "Ελληνική περιφέρεια" που γράφω παραπάνω είναι Ελληνική επικράτεια .
Μην τυχόν και γίνει καμιά παρανόησις από τίποτε γλωσσολόγους εδώ πέρα :)

ανεστης είπε...

@kapetanios
Κάνεις ένα λάθος μόνο. Τα επιχειρήματά μου για το κυνήγι υπερσπίζονται τα (ανύπαρκτα σήμερα) δικαιώματα όσων επιθυμούν να χαίρονται μια επαρκή άγρια ζωή σαν φυσικό πλούτο απέναντι στην φασιστική οικοιοποίηση και αρπαγή της απο όποιον τυχαίνει να έχει ένα δίκανο.
Περί δημοκρατίας ο λόγος!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ανέστη, η οπλοκατοχή που αναρωτιέσαι είναι βεβαιως άσχετη με τη σχετική μελέτη. Είναι ένα τμήμα που προϋπήρχε της παιδοφιλίας και σχετίζεται με το κυνήγι (παλαιότερο ερωτηματολόγιο).
Το ερωτηματολόγιο για την παιδοφιλία, είναι να δούμε τι πιστεύει ο κόσμος. Πώς βλέπει ο κόσμος το πρόβλημα -χαρακτηρίζεται κοινωνικό πρόβλημα επειδή ακριβώς δε θέλω να κάνω έμμεσες αναφορές και κατά λάθος ή επίτηδες να επηρεάσω κάποια γνώμη ή απάντηση- και τι εκτιμά ότι μπορεί να γίνει. Από την επιφανειακή πρώτη εικόνα που έχω μέχρι τώρα οι απόψεις χρήζουν πολλής κουβέντας τόσο για την άγνοια του προβλήματος όσο και την έλλειψη καν άποψης. Βλέπεις δεν είναι θέμα τι λένε οι επιστήμονες (αυτό είναι άλλο τμήμα της έρευνάς μου, άσχετο με το ερωτημαλόγιο), αλλά αν ξέρει ο σκόμος κοιτώ πώς να προστατευτεί. Σχετικά με τους νόμους; ΝΑΙ, να τους ξαναγράψουμε. Βλέπεις ακι πολλοί υπάρχοντες -πχ για την ενδοοικογενειακή βία, δεν ξεκαθαρίζουν τι είναι βία και μένουν μόνο στην επιφάνεια. Ορισμένοι χρειάζονται ξαναγράψιμο, επειδή η κοινωνία εξελίσσεται και δεν μπορεί οι νόμοι της να είναι αναχρονιστικοί ή επί ποδός γραμμένοι.

Φυσικά ο Artois επιθυμώντας απλά να κάνει αισθητή την παρουσία του, αδιαφορεί για το σκεπτικό μου. Όπως περίτρανα αδιαφορεί και για την εικόνα που έχει ή την ενημέρωση ο κόσμος.

Καπετάνιε, έπιασες το νόημα πραγματικά του ερωτηματολογίου. Σχετικά με την αυτοκτονία, ευτυχώς είσαι λιγότερο ογκώδης από τον άλλο. Δεν ξέρω σε τι όροφο μένεις μόνο.

Kapetanios είπε...

Μα δεν λέω τίποτε διαφορετικό Ανέστη .
Στην περίπτωση εκείνη εξέφραζες το:
"κοινό περι δικαίου αίσθημα".
"Αυτά όμως έχουν ήδη απαντηθεί στις σύγχρονες δημοκρατίες"
"Να ξαναγράψουμε τους νόμους λοιπόν;"


Και όπως έχω γράψει και στο παρελθόν σε τούτο εδώ το βλογιον η "δημοκρατία" δεν είναι πανάκεια.
Και ασφαλώς σε πολλές περιπτώσεις είναι και ο χειρότερος σύμβουλος.
Να πάρε παράδειγμα τον artois ο οποίος και εκφράζει στην προκειμένη περίπτωση την πλειοψηφία των αγανακτισμένων πολιτών.
Σίγουρα πιστεύει ότι εάν γινόταν Πρωθυπουργός για ένα μήνα θα τα έλυνε όλα βάζοντας κάθε πούστη(και κολομπαρά) στην θέση του .
Εάν με εννοάεις ;)

ανεστης είπε...

@καπετάνιος
Αποσπασματικά οι φράσεις έχουν άλλο νόημα. Η πλήρης εκ-φραση ήταν "Να ξαναγράψουμε τους νόμους λοιπόν; Να εφαρμόσουμε τον μωσαϊκό «οδόντα αντί οδόντος»;"
Φυσικά κατάλαβες τι εννοώ.

Ναι πιστεύω στη δημοκρατία, ακόμα κι αν δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε artois να εκφράζει τις παιδαριώδεις "απόψεις" του. Μια κοινωνία ομοιόμορφη θα ήταν εξαιρετικά βαρετη.


@Δείμο
δεν διαφωνώ να ξαναγράφονται οι νόμοι. Το προς ποιά κατεύθυνση, φυσικά εξαρτάται απο την ωριμότητα κοινωνίας και πολιτών αλλά και τα ιδεολογικά κότσια της όποιας εξουσίας.

demetrat είπε...

δώσαμε , δώσαμε,
μήν αρχινήσουμε πάλι τα ίδια.
δε φταίμε εμεις καπετάνιο πού γύρναες πέρα δώθε και δεν πήρες πρέφα το κούγκι που έγινε εδώ μέσα.
δ.
υ.γ
μη του λέτε για κυνήγια και για πουλιά πλίιιιιιζ.

Ερινύα είπε...

Διάβασα, όσα μπόρεσα από τα σχόλια εδώ και στο πρώτο σχετικό άρθρο και θα συνταχθώ με τις μητέρες που τα είπαν.
Συμφωνώ και με το σχόλιο της προηγούμενης ανάρτησης πάνω στο θέμα αυτό:

"Πραγματικά δεν καταννοώ τη λογική του να λέμε τα αντίθετα απο τους φασίστες μη και μας βάλουνε και μας τη ρετσινιά."

Ρίξτε μια ματιά και εδώ σε μια υπόθεση παπά παιδεραστή:

Τελικά, πείσθηκαν όμως από την επιμονή του διαμαρτυρόμενου πατέρα και μια επιτροπή, αποτελούμενη από τον Κοινοτάρχη και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων του Riekofen, συναντήθηκε απροειδοποίητα με τον ιερέα. Αυτός τους εξήγησε ότι, ναι μεν είχε καταδικαστεί παλιά για παιδεραστία, αλλά αυτό δεν μετράει, γιατί έκανε ειδική ψυχοθεραπεία και πήρε «βεβαίωση απαλλαγής» από το πάθος του. Όταν όμως οι άφωνοι γονείς αναφέρθηκαν και στις νεότερες καταγγελίες για συγκεκριμένες πράξεις του ιερέα, αυτός παραδέχθηκε ότι η θεραπεία του δεν ήταν πλήρης και χρειάζεται νεότερη αντιμετώπιση από ψυχολόγους.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ανέστη, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι οι νόμοι που ξαναγράφτηκαν είτε συντηρητικότεροι είτε προοδευτικότεροι ήταν αποδεκτοί από την απόλυτη πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεν έχει σημασία προς ποια κατεύθυνση θα είναι οι νόμοι. Το θέμα είναι εμείς ή όποιος άλλος αν μπορεί να διώξει τη συντήρηση από τη σκέψη του λαού και οι νόμοι θα έρθουν μόνοι τους στη φορά που ο λαός έμμεσα ή άμεσα επιθυμεί με την ουδετερότητα ή τη συμμετοχή του.

Δήμητρα, ούτε εγώ θέλουμε να αρχίσουμε τα ίδια. Απλά μόνο θέλω να δω τι πιστεύει ο κόσμος σε αριθμούς μεγαλύτερους από τις απόψεις που εκφράστηκαν στο παλαιότερό μου άρθρο.

Ερινύα, το θέμα ξεπερνά κατά πολύ τη μία ή την άλλη υπόθεση. Είναι ένα κοινωνικό θέμα που δεν ξέρουμε ούτε τι διαστάσεις έχει μέχρι σήμερα ούτε ακόμα σε τι μπορεί να εξελιχθεί. Τούτο εδώ είναι μόνο μία μικρή προσπάθεια να πλησιάσουμε την αλήθεια.

Mist είπε...

αγαπητε εκπαιδευτικε Δ.του Π.

διαβασα με ενδιαφερον το αρθρο αλλα και τα παραπανω σχολια και τεινω να συμφωνησω σε πολλα με τον/την artois .πραγματικα δεν θα μπορουσα ποτε να δω την παιδοφιλια σαν "προβλημα" παρα μονο σαν φρικαλεο εγκλημα στην παιδικη ψυχουλα και σιγουρα ενα ερωτηματολογιο απο απλο κοσμο σε τι αραγε θα μπορουσε να βοηθήσει?
για εμενα μονο καποιος ειδικος επιστημονας ειτε παιδοψυχολογος ειτε κοινωνικος λειτουργος θα μπορουσε να ερευνησει και να εξηγησει μια τετοια λανθανουσα συμπεριφορα..

κατι αλλο που με προβληματισε ειναι το οτι αναφερεσαι στην παιδοφιλια και οχι στην παιδεραστια μιας και κατα την προσωπικη μου γνωμη ενας παιδοφιλος ειναι και εν δυναμι παιδεραστης ή θα μπορουσε μελλοντικα να προκυψει.Αρα ειναι σαν να δινεις ενα αλλοθι στον παιδοφιλο.

πιστευεις οτι κανει λιγοτερη ζημια?

επισης συνεχιζω να απορω οταν διαβαζοντας τις απαντησεις σου στους σχολιαστες βλεπω μια εμμεση υπερασπιση του θυτη/δραστη αλλα κανενα σχολιο σχετικα με τα θυματα που ειναι παιδακια...


ποιος εκπαιδευτικος περαν της καθε ερευνας δεν θα λειτουργουσε πανω απο ολα συναισθηματικα?
η μητερα μου ειναι παιδαγωγος και αυτο μπορει να το καταλαβει και καποιος που δεν την γνωριζει βλεποντας την με παιδια.οι γνωσεις της αλλα και η απεραντη αγαπη της για αυτα ειναι τοσο φανερα και πως θα μπορουσε να ηταν αλλιως οταν καθε μερα στη δουλεια της ειναι αναμεσα σε μικρες και αθωες ψυχουλες???


και το λεω αυτο βασιζομενη στην απαντηση σου σε σχολιαστη σχετικα με το συναισθημα οσον αφορα την τιμωρια : "Όταν το συναίσθημα υπερισχύει τότε ο αγανακτισμένος θύτης σε τι διαφέρει από το δράστη, που επίσης σκέφτηκε συναισθηματικά;"

εκει βεβαια που πραγματικα εξεπλαγην ηταν οταν ενας σχολιαστης υπονοησε πιθανη προσωπικη του εμπειρια ως παιδι και εσυ απαντησες ως εξης :
"Ανδρέα, αν θες να πεις ότι το έπαθες, θα σε συλληπηθώ. Αν δεν το έπαθες μη χορεύεις αγόρι μου πολύ."

το διαβαζω και το ξαναδιαβαζω και αδυνατο να πιστεψω οτι του εδωσες τα συλληπητηρια σου...απιστευτο!!!

μηπως τελικα ολο αυτο ειναι μια εμμεση ερευνα σου για το πως βλεπουν οι απλοι πολιτες τους παιδοφιλους-παιδεραστες και να καθυσηχασεις?

ολο αυτο μου φαινετε τοσο μα τοσο υποκριτικο που αηδιαζω..και μη βαζεις τον Πλεύρη μπροστα αλλα να εχεις τα κοτσια να παραδεχτεις ξεκαθαρα τις αποψεις σου και οχι δηθεν "εμμεσα"..

δεν υπαρχει "εμμεσα" οταν τα θυματα ειναι παιδακια..
δεν υπαρχει "εμμεσα" οταν εισαι εκπαιδευτικος και εισαι καθε μερα αναμεσα τους..
δεν υπαρχει "εμμεσα" οταν τελουνται εγκληματα εις βαρος παιδιων..
δεν υπαρχει "εμμεσα" οταν εισαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ
παρα μονο αν εισαι υπανθρωπος ή και απανθρωπος ακομα..


λες οτι εκανες ερευνα και μελετησες βιβλιογραφιες σχετικα με το ζητημα αυτο αλλα πουθενα δεν αναφερεις τις στατιστικες αλλα και το προφιλ εσυ ο ιδιος..περιεργο..
ζητας στο ερωτηματολογιο απο εμας να σου υποδειξουμε το προφιλ..πως?

μια απο τις πιο γνωστες στατιστικες λεει πως ο θυτης ειναι κατα το 80% των περιπτωσεων απο το στενο συγγενικο ή και φιλικο περιβαλον της οικογενειας του θυματος..αλλα ουτε και αυτο το ανεφερες..

μα τι σοι ερευνα κανεις τελικα?καμια πληροφορια δεν μας εδωσες!!!προσπαθεις μηπως να ερευνησεις κατα ποσο ειμαστε ανεκτοι σε ενα τετοιο θεμα?

λυπαμαι πραγματικα αλλα και τρεμω στην ιδεα οτι το 2μιση μηνων κοριτσακι μου θα εχει καποτε στην ταξη του εναν εκπαιδευτικο σαν και σενα και τους ομοιδεατες σου να του διαμορφωσει χαρακτηρα και προσωπικοτητα..ευχομαι ως τοτε "εσυ" τουλαχιστον να εχεις βγει στη συνταξη...



μια νεα μανουλα..

Kapetanios είπε...

@ Προς την νέα μανούλα

Εφόσον γνωρίζεις ότι στο 80% των περιπτώσεων οι βιασμοί παιδιών προέρχονται από το συγγενικό περιβάλλον των θυμάτων τότε να τρέμεις στην ιδέα ότι το 2,5 μηνών κοριτσάκι σου θα βρίσκεται στην αγκαλιά των φίλων και συγγενών σου και όχι ποιον θα έχει στην τάξη του όταν με το καλό μεγαλώσει

ένας παλιός πατέρας
( γι αυτό μιλάμε για άγνοια και αδυναμία των περισσοτέρων γονιών να αντιληφθούν που και γιατί βρίσκεται ο πραγματικός κίνδυνος)
Και έλεος πια!( με την δήθεν αγανάκτησή ορισμένων)
Ο λαϊκισμός δεν έχει τα όρια του ώρες ώρες!
Υπάρχει κάποια διαφορά ( εφόσον μιλάμε για βιασμό) όταν το έγκλημα γίνεται εις βάρος ενός 18χρονου ή ενός 8χρονου???????
Η διαφορά βρίσκεται στην ιδιομορφία και στην ευκολία της διάπραξης του εγκλήματος του βιασμού ή και της ασέλγειας από τον βιαστή-παιδεραστή ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ.
Κάποιες φορές ένα βρέφος 5-6 χρονών το οποίο έχει υποστεί ασέλγεια είναι πολύ πιο εύκολο να την ξεπεράσει ( αρκεί βεβαίως να μπορέσει να την ξεπεράσει το περιβάλλον του πρώτα μιας και αυτό αισθάνεται περισσότερο βιασμένο ακόμη κι απ το ίδιο το θύμα και αυτό μεταδίδετε στο παιδί) απ ότι ένας έφηβος 16-17-18 χρονών που έπεσε θύμα αντίστοιχου εγκλήματος εις βάρος του.

Δηλαδή ούτε στις Δρούζας να μασταν

@ Δήμητρα , έγινε σαματάς χωρίς εμένα και δεν μ έστειλες ένα μήνυμα ρε αδερφέ, ένα sms έστω??

"Ο κακός"

Mist είπε...

το κοριτσακι μου θα το ελεγχω οταν θα ειναι στην αγκαλια φιλων και συγγενων μιας και θα ειμαι και εγω παρουσα ή ο αντρας μου ΠΑΝΤΑ.
τον δασκαλο πως θα τον ελεγχω μου λες? (ρητορικη η ερωτηση για να μη μπεις στον κοπο να απαντησεις)

δεν εχει κανεις το δικαιωμα να κρινει εναν γονιο μιας και δεν ξερει ουτε το μορφωτικο του επιπεδο αλλα ουτε και το πνευματικο.

λοιπον αδυνατω να μπω στη διαδικασια να εξηγω στον καθε ανοητο τι εννοω ή τι υπονοω.
και υποστηρικτες θα βρεθουν και διαφωνουντες.

προβλημα του καθενος λοιπον πως βλεπει το συγκεκριμενο θεμα και πως το αναλυει στο μικρο μυαλουδακι του.

εγω μαλακιες του τυπου "λαϊκισμος" και αλλες αμπελοφιλοσοφιες που γραφονται δεν θα τις λαβω καθολου υπ'οψιν.

ο καθενας ας αναλαβει την ευθυνη των λεγομενων του και ας σταματησει να κρινει οτι δεν τον συμφερει..


τελικα εχουμε την κοινωνια που μας αξιζει ετσι οπως εμεις την φτιαξαμε...

Kapetanios είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Kapetanios είπε...

Συνήθως δεν απαντώ σε σχόλια που σε 5 γραμμές περιλαμβάνουν πάνω από 2 λέξεις όπως "μαλακίες" "ηλίθιος" "ανόητος" κλπ (έχω την εντύπωση ότι διαγωνίζεστε με τον artois για το ποιος θα πει τις περισσότερες!
Μην το κάνετε.)
Παρ όλα αυτά με σας θα κάνω μια εξαίρεση γιατί εμφανιστήκατε ως "νέα μανούλα"

Το πρόβλημα δεν είναι ( και μιλώ για μένα) να κατανοήσω την άποψη την δική σου η να κρίνω το μορφωτικό και πνευματικό σου επίπεδο.
Ούτε ασφαλώς και να κρίνω ότι δεν με "συμφέρει"(!!)
Σε αυτά μπορώ , έχω την άνεση να παραμείνω ανόητος(οι πιθανότητες να συμβεί κάτι στα παιδιά μου έχουν μειωθεί σημαντικά οπότε...)
Το πρόβλημα είναι να μην παραμένετε εσείς ανόητη νομίζοντας ότι αυτά που γράφω αφορούν κάποια πρεμούρα μου να βρω υποστηριχτές(!!)
Αφήστε λοιπόν τις "ρητορικές ερωτήσεις" και αφιερώστε περισσότερο χρόνο διαβάζοντας τις διαφορετικές απόψεις και μην αναλώνεστε στο να υποστηρίξετε τις δικές σας.
Από τις δικές σας δεν έχετε να κερδίσετε τίποτε παραπάνω από όσα ήδη ξέρετε. Από τις άλλες και μόνο μπορεί να προκύψει κάποιο παραπάνω όφελος για σας. Και έχετε ( εάν θεωρήσω ότι λέτε την αλήθεια) πολύ δρόμο μπροστά σας μιας και είστε "νέα μανούλα"( η οποία διατύπωση της "μανούλας" είναι το ίδιο λαϊκίστικη μιας και χρησιμοποιείτε με στόχο το συγκινησιακό κομμάτι του αναγνώστη σας θέλοντας ενδεχομένως να κάνετε εντύπωση. Το νέος γονιός φτάνει για να μας παρουσιαστείτε)

Επι του θέματος λοιπόν

Μένοντας στην πρώτη παράγραφο του σχολίου σας μπαίνω στο κόπο να σας απαντήσω ότι :
εάν είστε πολύ προσεκτική με το περιβάλλον σας δεν έχετε να φοβάστε τίποτα από τον εκπαιδευτικό της κόρη σας! Εκτός εάν αυτή η «γνωστή στατιστική» όπως την λέτε δείχνει αυξημένο κίνδυνο από τους εκπαιδευτικούς???
Βέβαια αγνοείτε ότι ο χρόνος που μένει ένα παιδί μόνο του ( παίζοντας στην γιαγιά, σε κάποιο σπίτι μιας φίλης της, με τα παιδιά του γείτονα , με τον παππού στο σπίτι σας-μιας και εσείς και ο άντρας σας επήγατε σε μια δουλειά κλπ)αυξάνετε δραματικά στην σημερινή εποχή όσο πλησιάζει στην ηλικία των 10 χρονών.
Έως τα 13 δε ( διάστημα μέσα στο οποίο εμφανίζονται και τα περισσότερα κρούσματα παιδεραστίας ,παιδικής πορνογραφίας ή και πορνείας ακόμη ) τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.
Η σιγουριά λοιπόν που εκφράσατε για την μόνιμη παρουσία εσάς και του συζύγου σας μόνο άγνοια κινδύνου δείχνει και τίποτε περισσότερο
Καλημέρα σας

" ένα μικρό μυαλουδάκι"

ο δείμος του πολίτη είπε...

Nina, προφανώς δε διάβασες με προσοχή ούτε το άρθρο ούτε την απάντησή μου. Στο άρθρο τονίζω ότι δε θέλω να περάσω σε μία κουβέντα για την αποφυγή επηρεασμού της γνώμης κάποιου και στο σχόλιό μου τόνισα ότι η λέξη πρόβλημα είναι η καλύτερη για να μην κάνω κρίσεις μέσα από την ίδια τη διατύπωση των ερωτήσεων.

Στην παρούσα μάλιστα οι επί της ουσίας κρίσεις είναι επιθυμητές μόνο στο ερωτηματολόγιο και όχι σαν σχόλια. Εν τω μεταξύ καλό θα ήταν πριν κρίνεις να ελέγξεις το ποιόν πρωτίστως. Σε παραπέμπω τόσο στη μελέτη μου για τα διαζύγια όσο και σε αυτό της ενδοοικογενειακής βίας όπου γίνεται λόγος διεξοδικός για τα παιδιά. Την πατάτα ότι δε μιλώ για τα παιδιά την έχω βαρεθεί. Πριν κρίνετε δέστε λίγο πιο δεξιά στο sidebar (σελιδες επι σελίδων αναφέρονται μεταξύ άλλων στα παιδιά).

Δε θυμάμαι να είπα ότι έκανα ακόμη μελέτη. Εϊπα ότι θα κάνω μελέτη -την άρχισα ήδη- για την παιδοφιλία. Αλλά αν δε θες να καταλάβεις, δεν υπάρχει περίπτωση να σε κάνω να καταλάβεις, αφού δε θέλω με κανένα τρόπο να κάνω κουβέντα επί της ουσίας του ζητήματος επειδή ακριβώς είναι επηρεασμός της γνώμης των απαντησάντων.

Καπετάνιε, για τους προαναφερόμενους λόγους θα σε παρακαλούσα να μη συνεχίσεις μία συζήτηση που τελικό στόχο έχει συνειδητά πλεόν εκτιμώ όχι να κρίνει εμένα, αλλά να κρίνει μία έρευνα πριν αυτή παρουσιαστεί, απλά και μόνο επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο. Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η ΛΟΥΛΟΥ είπε...
Δήμος Χλωπτσιούδης
Ηλικία: 34
Φύλο: Άντρας
Ζώδιο: Λέων

Ζωδιακό Έτος: Βόδι

Μόνο έτος ή ισόβιο;

Απασχόληση: Εκπαιδευτικός
;;;;;;;;;;;;;
Απασχόληση: Εκπαιδευτικός

Δηλαδή βρεφονηπιοκόμος;

Αγαπημένες Ταινίες
Bram Stowker's Dracula

Άκου να δείς. Ούτε μία αξιόλογη.

Αγαπημένη Μουσική
rock ρεμπέτικο

Προφανώς ρεμπέτικο (Πάτα τόνε κι άναφτόνε)

Αγαπημένα Βιβλία
Ο χορός των 7 πέπλων
Οι Πύλες της Φωτιάς
Πέτρινη Σχεδία
Η πολιορκία της Λισσαβόνας
Το άρωμα του ονείρου.

Ωραία βιβλία. Να προσθέσεις και το κλασσικό: " Η Λουλού και το ηφαίστειο"

Καλύτερα θα ήταν να μην αποκαλύπτεσαι. Η σιωπή θα σου αυξήσει το κύρος.

AVRA είπε...

...εχετε σκεφτει οτι μπορει να αφηνετε λαθος υπονοουμενα στις αποψεις σας ?
...υποψιαζεστε μηπως ποσο σκληροι ακουγεστε και ποσο ανατριχιαστικα φαινονται στα ματια εστω και μονο των μαμαδων που διαβαζουν ολα αυτα ?

για ψαξτε λιγο το θεμα περισσοτερο , ειναι πολλοι αυτοι που εχουν αντιθετη αποψη μπορει να εχουν δικιο.

Ειλικρινα δεν ξερω αν ειναι αυτη ακριβως η θεση που θελετε να κρατησετε ή αν γινετε αθελα σας αλλα ειλικρινα εχω απογοητευτει με τη σταση σας ενα τοσο σοβαρο θέμα και αστοχες δηλωσεις (αναφερομαι περισσοτερο στο προηγουμενο ποστ)

εν παση περιπτωση η μορφωση μου μπορει να μην αρκει να κατανοησω αυτες τις θεσεις ή να γινομαι πολυ ''λαικη'' στη σταση μου ως μαμα , μανουλα, γονιος, οπως θελετε το μεταφραζετε ...ελευθερα!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αύρα, δεν ξέρω πότε άφησα να φανεί ότι μόνο εγώ έχω δίκιο. Μάλλον το αντίθετο κάνω. Αλλά δεν ξέρω πόσο κακό είναι το να θέλω να δω σε ποσοστά όσα πιστεύει ο κόσμος. Λάθος υπονοούμενα δεν αφήνω, επειδή δεν αφήνω καν υπονούμενα. Απλά μερικοί θέλουν να μεταφράζουν τα λεγόμενά μου, όπως εκείνοι επιθυμούν. Η θέση μου δεν είναι κρυφή, όπως έχει φανει πολλάκις σε προηγούμενα άρθρα μου ή μελέτες που έκανα με αφορμή διαλόγους του διαδικτύου.

Φαίνεται όμως ότι στα ευαίσθητα ζητήματα δεν επιτρέπεται καμία έρευνα, καμία μελέτη. Λυπάμαι, που κάθε προσπάθεια μελέτης μετατρέπεται σε διάλογο ανούσιας παρέμβασης και παραπλάνησης εκέινων που απλά θέλουν να κάνουν αισθητή την περσόνα τους (και βεβαίως δεν ομιλώ για εσένα προσωπικά, Αύρα μου)

demetrat είπε...

Κοίτα κυρά Λουλου.
Έχεις ξεπεράσει τα όρια του φασισμού.
Και σαν γνήσιος φασίστας , δεν έχεις καν χιούμορ.

Ούτε και γω γουστάρω αυτά που θεωρεί σωστα ο Δήμος, αλλά ξέρεις και τι λέει ο κοσμάκης για το φερετζέ και το μουστάκι ε;
τσου ρε λάκη.

Και συ Νίνα,
όλες μαννούλες είμαστε , το ίδιο κι οι κουνέλες.
Δεν κάνει το γεννοβόλημα τη μαννούλα.
Το μεγάλωμα την κάνει.
Κι επειδή όπως ακούω είσαι σε φάση που ούτε κατα διάνοια αντιλαμβάνεσαι τι έχεις στα χέρια σου και παίζεις,- ένα δίμηνο μωρό-
μάθε πως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά .
Και μη πολυσυγχίζεσαι, ηλίθιος εδώ μέσα δεν είναι κανένας.
Και ιδιαίτερα , οι παλιές μαννούλες.
Κόβουμε και λιλία άμα λάχει, κιας μας λένε μόνο μαμάδες.
δ.

AVRA είπε...

Δειμο , βεβαια και επιτρεπεται καθε μελετη σε οποιοδηποτε θεμα, οσο ευαισθητο και αν ειναι.Ξερεις πολυ καλα οτι σε εχω παρακολουθησει πολυ καιρο και εχω δηλωσει τον θαυμασμο μου στα λεγομενα σου.

Σαφεστατα και ο καθενας εχει μια αποψη η οποια ειναι σεβαστη, και αν και ειμαι αντιθετη στη προκειμενη περιπτωση δηλωσα καποια στιγμη την αντιθεση μου και σταματησα τα σχολια.Δεν μου αρεσει η υβριστικη σταση καποιων εδω μεσα , εστω και αν υποστηριζουμε το ιδιο πραγμα.

Οταν λεω οτι αθελα σου ισως εχεις αφησει υπονοουμενα, εννοω οτι προσωπικα αισθανομαι οτι ενδιαφερεσαι περισσοτερο για τους θυτες και λιγοτερο για τα θυματα.Απαντησες σε καποιους στο προηγουμενο ποστ πολυ ατοπα, βρε παιδι μου.Τι να πω, εγω τουλαχιστον ετσι το αντιλαμβανομαι.

Δεν θα σχολιαζα σημερα αλλα καποιοι προσπαθησαν να σε υπερασπιστουν,αναφερομαι συγκεκριμενα στον καπετανιο, ο οποιος θεωρησε σωστο να ειρωνευτει τη '' Νινα '' η οποια μπορει να εκφραστηκε με μεγαλο παθος αλλα νομιζω οτι την καταλαβαινω ..ως προς την ιδιοτητα της, και ειδικα σαν νεα μαμα....

..και γω οταν πρωτοδιαβασα το θεμα μια συγχιστικα....!!!

Αναρχοφεμινιστική Ριζοσπαστική Ομάδα Αθηνών είπε...

Όταν ο Ginsberg είχε πει στην φεμινίστρια Andrea Dworkin ότι η δεξιά τον κυνηγά επειδή μιλούσε υπέρ της αποποινηκοποίησης της παιδικής πορνογραφίας τότε του απάντησε ότι οι δεξιοί είναι πολύ ευαίσθητοι, αυτή θα τον είχε σκοτώσει.

Όταν έχετε μπροστά σας έναν βιαστή και ξέρετε ότι όταν τον αφήσετε έξω θα συνεχίσει τα εγκλήματα του κατά τις ανθρωπότητας εσείς τι θα κάνατε;

Ζώντας σε μια επόχη που γυναίκες και παιδία βιάζονται, μετανάστες μαχαιρώνονται, τα αφεντικά σκορπάνε τον δηλητήριο του έθνους και η αστυνόμευση γίνεται όλο και σκληρότερη το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν κάνεις τίποτα είσαι συνένοχος.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αύρα, δηλαδή όσοι ασχοληθούν -ειδικοί επιστήμονες κι όχι εγώ- με τους θύτες είναι αίτιοι χλευασμού ή διαφωνίας; Ποιος δηλαδή θα ασχοληθεί με εκείνον που ευθύνεται προκειμένου να αποκομίσουμε σκέψεις για την αντιμετώπισή του; Ωστόσο, νομίζω ότι οι σκέψεις σου προέρχονται από το προηγούμενο άρθρο μου και δεν έχουν καμία σχέση με το ερωτηματολόγιο -που μάλλον δεν το είδες καθόλου.

Αναρχοφεμινιστική Ριζοσπαστική Ομάδα Αθηνών, από την πόλη έρχομαι και... Πριν μιλήσεις δες σε ποιον ή σε τι μιλάς και μετά σκέψου. Έκανες όμως αισθητή την παρουσία σου.

Kapetanios είπε...

OK δείμο .
Θα σεβαστώ την επιθυμία σου.

Πάντως να ξέρεις ότι από κυνηγός μπεκάτσας θα γίνω κυνηγός κεφαλών των παιδεραστών.
Και έτσι
α) θα γίνω πιο αρεστός στους αναγνώστες σου και
β) άξιο μέλος της κοινωνίας ( κατά πως τα λέει η αναρχοφεμινιστική ριζοσπαστική ομάδα αθηνών και πάσης ελλάδος )
Οπότε το άλλο θέμα κανόνισε να είναι η "αυτοδικία"

Agobooks είπε...

Το βρίσκω ενδιαφέρον το θέμα και δεν έχω διάθεση να κάνω...αντιπολίτευση! Όταν δω, όμως, πως το blog μου χάνει επισκέπτες, θα σου τη πέσω άγρια, όπως είναι η μόδα!!!
Καλησπέρα Δείμε!

Mist είπε...

Εγω - προφανως λαθος σκεπτομενη - θελησα να σχολιασω τον blogger καθως και την "ερευνα" του και οχι τους υπολοιπους σχολιαστες.

Αντι για αυτο δεχτηκα προσωπικη επιθεση,ειρωνια και απαξιωση ως μανα απο ατομα που δεν με γνωριζουν ουτε καν στο ελαχιστο και κατηγορηθηκα για λαϊκισμο γιατι χαρακτηρισα τον εαυτο μου "μανουλα" και ετσι "εμμεσα" ακουμπησα το συναισθημα αυτων που με διαβαζουν(ελεος δηλαδη) γιατι απλα εξεφρασα την προσωπικη μου αποψη που ειναι μαλλον αντιθετη των περισσοτερων εδω μεσα.

επισης εθεσα πολλους απο τους προβληματισμους μου σχετικα με την "ερευνα" επιχειρηματολογοντας αλλα κατα περιεργο τροπο κανεις δεν σταθηκε σε αυτα..

ειπα και πριν οτι δεν θα λαβω υπ'οψιν μου τις αμπελοσοφιες του καθενος σε σχεση με τα λεγομενα μου
και θα το τηρισω.

απλα με θλιβει το ποσο ευκολα μπορει καποιος να προσβαλει - να κρινει και να σχολιαζει την αποψη καποιου ενω εγω δεν αναφερθηκα σε κανεναν παρα μονο στον ενδιαφερομενο εκτος απο το να υπερασπισω τον εαυτο μου και τις αποψεις μου απο αυτον που με προσβαλε.

μιλησα για μικρα μυαλα και το εννοω μιας και δεν μπορουν να αντιληφθουν αυτα που γραφω..οι διαφωνουντες και οι υπερασπιστες αναφερονταν στην "ερευνα" και οχι σε καποιον προσωπικα αλλα ο καθενας τελικα καταλαβαινει οτι τον ιδιο τον βολευει.


βαρεθηκα ηδη αλλα τουλαχιστον χαιρομαι που αναψα τα αιματα και ισως βοηθησα καποιους να δουν και λιγο διαφορετικα το "project"
του blogger και να διαβασουν αναμεσα απο τις γραμμες..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε μου δειμο,δεν θα απαντησω ρωτωντας ψυχολογους,αλλωστε εχω αποψη επι του θεματος και αυτη η αποψη ταυτιζεται με την αποψη των περισσοτερων που σου την επεσαν[στα πλαισια της κοινης λογικης οι μαλακιες των δηθεν προοδευτικων του καναπε ειναι δυσκολοχωνευτες]και τι συμπτωση!!!!!!!!!!!ταυτιζονται και με τις γνωμες των ειδικων.Η προ[σ]κληση μου ισχυει.Αν πραγματικα θελεις να μπεις στην ουσια του προβληματος διοργανωσε μια συναντηση που θα παραβρισκονται και επιστημονες[επιμενω πολυ στους ψυχιατρους για να δουμε αν ειναι η διαστροφη ψυχικη νοσος].Τωρα αν δεν μπορειτε καποιοι να καταλαβετε το αυτονοητο δεν νομιζω να ειναι θεμα βλακειας,αλλα μαλλον βρισκεστε εκτος πραγματικοτητας[και σε αυτο η συμβολη των ειδικων θα ειναι σημαντικη].ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ :σταματα να πιπιλας την καραμελα οτι οσοι διαφωνουν δεν καταλαβαν αυτα που γραφεις.Το προβλημα ειναι οτι εσυ δεν ξερεις τι γραφεις προκειμενου να υποστηριξεις τις αποψεις σου[εγωκεντρισμος;].

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δηλαδή, καπετάνιε, πρέπει σε κάθε περίπτωση να κυνηγάς κάτι, ε;

N. Ago, εσύ θα μου επιτεθείς σαν να είμαι ρατσιστής, ε;

Νίνα, αντίθετα με όσα γράφεις τώρα στο σχόλιό σου, νωρίτερα είχες τελείως διαφορετικό ύφος. Όταν συμφωνείς με υβριστές, τότε πρέπει να περιμένεις σχετική αντίδραση. Και μάλιστα ήμουν πολύ ευγενικός σε πολλούς και σε εσένα. Προάγω άλλο συμφέροντα από τις κορώνες του καθενός που αβίαστα και ασχολίαστα γράφει ό,τι θέλει. Όταν μου κάνεις επίθεση ότι υπερασπίζομαι παιδόφιλους, επειδή σε ένα ερωτηματολόγιο δεν τους επιτίθεμαι για να αποσπάσω τη δική σου γνώμη, αλλά μένω αντικειμενικός επίτηδες, τότε τι να πω; Όσα λες τώρα στο σχόλιό σου δείχνουν άλλο άτομο από εκείνο που πρωτοεμφανίστηκε. Άσε που ποτέ δεν ασχολήθηκες να διαβάσεις κάτι από το ιστολόγιό μου και αυθαίρετα γράφεις σκόρπια ότι επιθυμείς και αυθόρμητα ότι νομίζεις εσύ και μόνο σωστό.

προβοκάτορα, ξέρω ότι έχεις άποψη. Δεν το έθεσα κυριολεκτικά. Το τι καταλαβαίνω εγώ και το τι θες να γράψεις εσύ είναι άλλο θέμα. Ίσως δεν κατάλαβες στα τόσα σχόλια, πουθενά δεν αναφέρθηκα επί της ουσίας, αλλά μόνο υπερασπίζομαι μία έρευνα κοινής γνώμης που θα μου δέιξει (αν θες θα το δεις κι εσύ) τι πιστεύει και πόσο ενημερωμένος είναι ο κόσμος για το θέμα. Οι ειδικοί -επιμένω ότι το έθεσα αστειευόμενος νωρίτερα- είναι άλλο θέμα. Το ζήτημα είναι πόσο ξέρουν οι γονείς να προστατεύουν το παιδί τους;

Κάποιοι σε ζωντανή επικοινωνία μου έθεσαν το ζήτημα ως εξής: ποτέ μέχρι σήμερα δε με απασχόλησε. Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Δεν ξέρω πώς μπορώ να συμβουλεύσω το παιδί μου. Για μένα αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα. Ελπίζω μόνο να ήταν ένα τυχαίο άτομο σε ποσοστό μηδενικό.

Ανώνυμος είπε...

Να δεχτω οτι η ερευνα θα δειξει οτι ο κοσμος δεν ειναι ενημερωμενος.Και τι θα γινει απο εκει και μετα;Τους περισσοτερους δεν τους απασχολει αυτο το ζητημα γιατι δεν μπορουν να κανουν κατι για να προστατευσουν τα παιδια τους[γι αυτο το συνολο ζηταει την παραδειγματικη τιμωρια των παιδεραστων και το μονο που αισθανονται οταν διαβαζουν τις μαλακιες για τα δικαιωματα των παιδεραστων ειναι θυμος].Οταν δεν μπορεις να προλαβεις κατι ειναι λογικο να σε απασχολει και να σε αγχωνει;Οτι και να συμβουλευσεις ενα παιδι οταν αυτο θα γινει στοχος παιδοφιλου ποσες πιθανοτητες νομιζεις οτι εχει για να ξεφυγει;Ο παιδεραστης εχει'σωας τας φρενας' και δρα μεθοδικα[π.χ.οπως οταν θες να ριξεις μια γυναικα προσεχεις τις κινησεις σου]παγιδευοντας το παιδι.Η μαχη ειναι ανιση.Τα παραμυθια οτι ειναι 'ψυχικα πασχων' ειναι μονο για να την γλυτωνουν οι παιδεραστες.Θα ξαναγραψω αυτο που λεει η ψυχιατρικη για την προληψη:ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ.Το ερωτημα ειναι με ποιο τροπο;Οταν η ψυχιατρικη αντιμετωπιζει τους ψυχικα πασχοντες φαρμακευτικα,με καθηλωση,με ηλεκτροσοκ,με λοβοτομη κ.λ.π.ας φανταστουμε τι αντιμετωπιση θα πρεπει να εχουν οι παιδεραστες με δεδομενο μαλιστα οτι στη ψυχικη νοσο εχουμε προληψη.

artois είπε...

Δ. του Π., σ' αυτούς που δεν ξέρουν πώς να συμβουλέψουν το παιδί τους επί του συγκεκριμένου, πες τους να δώσουν το παιδί τους για υιοθεσία σε ανθρώπους με υψηλότερο άι κιου.

Μην το παιδεύεις, η λύση είναι απλούστερη από αυτή που βρίσκετε εσύ και ο καπετάν μπουρμπουλήθρας για το έγκλημα της παιδεραστίας - "πρόβλημα", όπως προτιμάς να μας το σερβίρεις.

Έχετε καταλάβει τι λέτε;;;: Θα πηδήξει ο "συναισθηματικός" ένα νήπιο σαν αυτό της φωτογραφίας και το νήπιο σιγά σιγά θα ξεχάσει.

Ξεχάσατε να συμπληρώσετε ότι πρέπει και οι γονείς του να διαβάσουν τη "Συγχώρεση" της Τριανταφύλλου ώστε να το ξεπεράσουν.

...με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα σηκώσει ο οργανισμός του νηπίου το πήδημα του "συναισθηματικού" και το νήπιο ζήσει...

artois είπε...

Νίνα, καλά κάνεις και δεν μασάς. Στον κομπλεξισμό των ανόητων βασίζονται όλοι αυτοί που ασκούν ιδεολογική τρομοκρατία αποδίδοντας τη μομφή του λαϊκιστή, του φασίστα, του οπισθοδρομικού... ή όποιο άλλο χιλιομασημένο κλισέ αντιγράψουν από διάφορους προβεβλημένους προοδευτικάριους.

Νομίζουν ότι με τον ίδιο τρόπο θα προβληθούν κι αυτοί, γι αυτό βαφτίζουν τα ποστάκια τους "άρθρα", τα αντιεπιστημονικά ερωτηματολόγια "έρευνες" και την ανάγνωσή τους "μελέτες".

Τρέμε Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Kapetanios είπε...

Όπα , όπα , είπαμε να αφήσουμε ασχολίαστες κάποιες τοποθετήσεις αλλά εδώ πάει να ξεφύγει το πράγμα!!
Τοποθετήσεις όπως :
"..δεν μπορουν να κανουν κατι για να προστατευσουν τα παιδια τους"
"..Όταν δεν μπορείς να προλάβεις κάτι .."
"..Ότι και να συμβουλευσεις ενα παιδι οταν αυτο θα γινει στοχος παιδοφιλου ποσες πιθανοτητες νομιζεις οτι εχει για να ξεφυγει..
"Η μαχη ειναι ανιση"
κλπ
μόνο ως αστειάκια( ή και παραμυθάκια για τον κακό τον λύκο, την κακιά μάγισσα κλπ) μπορούν να εκληφθούν.
Προβοκάτορα μην φοβίζεις βρε τον κόσμο , αρκετά φοβισμένος είναι από την τρομολαγνεία των ΜΜΕ.
Χώρια που δίνεις άλλοθι σε κάτι μανούλες και σε κάτι μπαμπάδες να σηκώσουν επιδεικτικά τους ώμους τους απολογούμενοι πως δήθεν δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε για το παιδί τους που βιάστηκε ή βιαζόταν για κάποια χρόνια συστηματικά από τον αγαπημένο θείο της μαμάς.
Γονείς που ο ρόλος τους σταματά στην σύλληψη και την γέννηση ενός παιδιού που στην συνέχεια η παρουσία του μόνο πρόβλημα για την καριέρα τους είναι.
Γονείς που το ενδιαφέρον τους μεταφράζεται με την εύρεση μιας εσώκλειστης για να κοιτά το παιδί την ώρα που λείπουν ή στην εύρεση ενός καλού παιδικού ολοήμερου σταθμού( από το οποίο θα πηγαίνει η γιαγιά να το παίρνει γιατί αυτοί έχουν πάρα πολύ δουλειά).
Άλλοθι σε μάνες που γνώριζαν ότι ο μπαμπάκας ή ο γκόμενος πηδούσε τις δυο από τις τρις κόρες της για χρόνια αλλά τι να έκαναν κι αυτές οι καψερές! Στο κάτω κάτω για να μην γινόντουσαν τα πράγματα χειρότερα έκανα αυτό που έκαναν ( τίποτα δηλαδή)
Και τέλος πάντων ρε παιδιά δεν είναι κακό το να μην κατέχετε ένα θέμα. Το κακό είναι να τοποθετήστε χωρίς να το κατέχετε προσπαθώντας με αλαλαγμούς και υστερίες να υποστηρίξετε την άποψη σας.
Κάποια κομμάτια ( σκόρπια και αποσπασματικά)γνωρίζουν οι περισσότεροι με το εύρος της ενημέρωσης που υπάρχει στην σημερινή εποχή
Το θέμα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος αγνοεί το όλον με αποτέλεσμα να προσανατολίζεται και να τοποθετείται με γνώμονα το θυμικό του.
Ε αυτό μπορεί να φανεί εύκολα ( και μάλιστα από δείγμα ανθρώπων που επαίρονται για την αντίληψη τους και την γνώση τους και όπως και να το κάνουμε έχουν άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση λόγω διαδικτύου) εάν υπάρξει μια σημαντική συμμετοχή σε αυτό ελλιπές έστω ή και με ασάφειες ερωτηματολόγιο ενός ιστολόγου που προσπαθεί να βάλει κι αυτός ένα λιθαράκι σε αυτό που ονομάζουμε ενημέρωση.
Υπάρχει διαφωνία στον τρόπο που θέτονται οι ερωτήσεις?
Ε δεν είδα κάποια παραδείγματα τοποθέτησης ή και συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου παρά μόνο προσωπικές επιθέσεις εναντίων του μπλογκερ που τόλμησε να πει το ένα ή το άλλο και μπλα μπλα μπλα.
Και στο κάτω κάτω θέστε εσείς τις ερωτήσεις στον δικό σας χώρο να έρθουμε να απαντήσουμε σε σας και να την σπάσουμε στον Δημοσθένη
Θα μου πείτε ότι εγώ δεν ορίστηκα σαν δικηγόρος του Δήμου και τι θέλω και παρεμβαίνω?
Παρεμβαίνω από σεβασμό σε έναν άνθρωπο που δέχεται ύβρεις και που η στάση του και ο ρόλος που επέλεξε να τηρήσει εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο δεν του επιτρέπουν να σβήσει και να στείλει στο διάολο ( άλλοι μπλογκερς θα το είχαν κάνει από την πρώτη στιγμή, χώρια που δεν θα επέτρεπαν καν ανώνυμα σχόλια) όλους αυτούς που τον προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο. Όλους αυτούς που κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους ( ο Δήμος μετέχει με το επίθετο του , χώρια που είναι εν μέρει και δημόσιο πρόσωπο ) βγάζουν τα όποια απωθημένα τους .
Παρεμβαίνω διότι ο Δήμος είναι φίλος ( και τους φίλους μας δεν μας αρέσει να τους βρίζει κανείς, πόσο μάλλον ανύπαρκτοι και τιποτένιοι όπως δείχνουν τα γραπτά τους)
Παρεμβαίνω όμως περισσότερο γιατί είμαι άνθρωπος και η συμμετοχή μου στο χώρο του διαδικτύου έχει σκοπό και στόχο να προάγει αυτήν μας την ιδιότητα ( του ανθρώπου ) και όχι να την υποβιβάζει .
Και ένας άνθρωπος δεν κοιτά την δουλειά του , δεν στρέφει το πρόσωπο του αλλού όταν ένας συνάνθρωπος του λοιδορείται και χλευάζεται με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο.
Ε άι συχτίρ πια δηλαδή, δεν υποφέρεστε.
[ μου αρέσει που κάποιοι από μας συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι χρήστες του διαδικτύου είναι άτομα μέσης και πάνω μόρφωσης και αντίληψης. Κάτι μαλάκες μάλλον είναι στην πλειοψηφία τους που σκοτώνουν την ώρα τους. Λουλού σου λέει ο ένας , μανούλα ( που πας στο προφίλ της και δεν έχει τίποτε) σου λέει η άλλη, προβοκάτορας και το λουρί της μάνας, σου λέει εκείνος , καπετάνιος λέω εγώ ( που είσαι καπετάνιος ρε φίλε , στην θάλασσα της φαντασίας ?) ο Τάκης ο Μάκης και το κακό συναπάντημα δηλαδή.
Έτσι φιλοδοξούμε να παίξουμε πολιτικοκοινωνικό ρόλο μέσα από ένα κατ εξοχήν επικοινωνιακό μέσο όπως είναι τα μπλογκς
Τέλος πάντων Δήμο ,( την έχουμε κάνει αυτήν την κουβέντα, περί ρόλου και ανωνυμίας ,παλιότερα στου Άνεμου εάν δεν με απατά η μνήμη μου ) εάν θέλεις σβήσε αυτό το σχόλιο ή απλώς ζήτα μου να το κάνω εγώ εάν δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθεί να λύσει.
Καλημέρα

«Ο κακός»

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προβοκάτορα, δυστυχώς μένεις μακριά από το πρόβλημα. Το να προσωποποιείς και να εξατομικεύεις το ζήτημα, απλά αφήνεις στα χέρια άλλων το όλο ζήτημα και δε θες να δεις τις όποιες ευθύνες διαπαιδαγώγισης κτλ γονέων. Είναι εύκολο να ρίχνουμε το μπαλάκι σε άλλους και να μη θέλουμε να δούμε τις συνολικές ευθύνες που μπορέι να συμπεριλάβουν και εμάς. Μπορεί να διαφωνούμε σε κάποιο βαθμό για το ρόλο της πόρληψης ή της αντιμετώπισης των παιδόφιλων, αλλά αν νομίζεις ότι η σκληρή αντιμετώπιση των δραστών θα εξαφανίσει την εγκληματικότητα, τότε είσαι κάπου αλλού και στη χώρα της ολοένα αυξανόμενης παιδοφιλιας και παιδεραστίας. Η αδιαφορία γονέων και η έλλειψη γνώσης αποτελούν σημαντικά στοιχέια και αίτια του προβλήματος.

Καπετάνιε, κάθε αυτόκλητος μπορεί να γράφει εδώ μέσα. Πόσο μάλλον εσύ που έχουμε ιστορία ομηρικών διαφωνιών στο παρόν και το δικό σου ιστολόγιο. Πώς να σε σβήσω;

Ταχυδρόμος! είπε...

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά με ή χωρίς ευνουχισμένους εγκληματίες, γενικότερα.

kanataki είπε...

πάλι δουλειά για το σπίτι??


υγ άντε επειδή είναι για ιερό σκοπό και επειδή είναι και αρχή της χρονιάς,ντέφι να γίνει


ΥΓ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΕ!

kanataki είπε...

ο από πάνω μου πολύ μου τη σπάει

υγ γιατί είναι κλειστή η έρευνα????????
υγ οεο?

Ανώνυμος είπε...

Καπετανιε οταν λες τα πραγματα οπως ειναι φοβιζεις τον κοσμο;Εγω εγραψα καποιες διαπιστωσεις,και νομιζω[λογω επαγγελματος] οτι ειμαι πιο κοντα στην αληθεια στο ζητημα αυτο απο εναν υπαλληλο ,εναν πυρηνικο φυσικο ή εναν φιλολογο.Αποφασισα και εγω να κανω blog και να κανω ερευνα για τη διασπαση του ατομου και να εκφρασω μια αντιθετη γνωμη πανω σε αυτα που λεει η επιστημη,γιατι ενδιαφερομαι να μαθω ποσο ενημερωμενος ειναι ο κοσμος γι αυτο το προβλημα και γιατι ειμαι και εγω σοφος.Καπως ετσι καβαλας το καλαμι και απομακρυνεσαι απο την πραγματικοτητα[μερικοι ηδη το εχουν κανει].Απο οτι ειδα Καπετανιε δεν αντεκρουσες αυτα που εγραψα αλλα μπηκες σε ενα παραληρημα θεωρητικολογιας που δεν οδηγει πουθενα.Και μια και το ανεφερες με το δημο ειμαστε φιλοι αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα διαφωνουμε.Ο φιλος τω φιλω εν κινδυνω και πονω γιγνωσκει.Δημο ξερεις πολυ καλα οτι δεν αφηνω στα χερια αλλων καμια υποθεση[ουτε καν τις δικες τους].Ουτε μενω μακρια απο το προβλημα,απλα προσπαθω να μην το προσεγγιζω ουτοπιστικα,αλλα οσο γινεται με πραγματικα δεδομενα.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.Αλιμονο μας αν προσπαθησουμε να δωσουμε λυση συμφωνα με το τι πιστευει ο καθενας [πχΕγω οπως ειπα και στο ερωτηματολογιο πιστευω πως πρεπει να αντιμετοπισθει σαν ασθενεια καθοτι ΕΙΝΑΙ μια ψυχικη ασθενεια.]Η προσεγγιση του προβληματος πρεπει να γινει επιστημονικα,δεν ειναι γκαλοπ.

Kapetanios είπε...

Μα στόχος μου δεν είναι να κρίνω την άποψη σου ούτε κανενός άλλου.
Κι αν προέκυψε κάτι τέτοιο έγινε μέσα στα πλαίσια της απάντησης σε μια ύβρη και τίποτε άλλο.
Εάν όμως θέλεις και παρά την θέληση του ιστολόγου( με την άποψη του οποίου όπως ήδη εσύ ξέρεις μιας και συχνάζεις πολύ καιρό εδώ έχω διαφωνήσει πολλάκις και έντονα μάλιστα)θα πω μόνο δύο πραγματάκια μιας και έχεις πιάσει μια λέξη και την πας πέρα δώθε( καυστικό χιούμορ το οποίο όμως δεν απέχει πολύ απ την πραγματικότητα)
Λες λοιπόν "ψυχική ασθένεια"
Σαν να λέμε δηλαδή βότκα πορτοκάλι.
Ψυχική ασθένεια έχει και ο μπακάλης της γειτονιάς μου που δεν του σηκώνεται.
Ψυχική ασθένεια έχει και η πλειοψηφία των Ελλήνων που κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις στην κατανάλωση ψυχοφαρμάκων κάθε λογής.
κλπ κλπ.
Ψυχοπαθητικές συμπεριφορές λοιπόν υπάρχουν πολλές και εν δυνάμει είμαστε όλοι μας ( με τους ρυθμούς που ζούμε και την αποκτήνωση στην οποία οδηγούμαστε καθημερινά ) ψυχοπαθάκες.
Αυτό σημαίνει ότι εν δυνάμει και υπό προϋποθέσεις μπορούμε όλοι μας να υπάρξουμε έστω και για μία φορά παιδεραστές( όπως και φονιάδες)
Αυτό ήταν το δεύτερο που ήθελα να σου πω. Σκέψου το λίγο και μου λες τι σκέφτηκες. Αλλά κρατώντας ένα επίπεδο στην αντιπαράθεση μας .
Γιατί μην ξεχνάς( τουλάχιστον εγώ έτσι θέλω να κάνω) ότι δεν λέμε τις απόψεις μας για να τις εμπεδώσουμε καλύτερα αλλά για να τις δοκιμάσουμε εάν αντέχουν Κριτικής.
Αυτό λοιπόν το "εν δυνάμει" και το "υπό προϋποθέσεις" εγώ προσωπικά θέλω να αφήσω προς το παρόν σαν υπόθεση εργασίας.
Και βεβαίως την τελευταία σου πρόταση ( προσέγγιση του προβλήματος πρέπει να γίνει επιστημονικά κλπ)δεν θέλω να την σχολιάσω.
Το πρόβλημα της ίασης μιας ασθένειας( εάν και εφόσον αυτή επιτυγχάνεται) αφορά τους γιατρούς και ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟλο το άλλο πρόβλημα αφορά εμάς.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κανατάκη, έτσι είναι αποκτήσαμε δουλειά πάλι. Το έφτιαξα, μπορείς να μπεις.

Ταχυδρόμε, Καλή Χρονιά.

Προβοκάτορα, πετυχαίνεις επιθυμώντας να διατρανώσεις τη διαφωνία σου, απλά δεν επιτρέπεις ή αποθαρρύνεις κάποιον να εκφράσει τη γνώμη του και ακόμα να βγουν συμπεράσματα για το εκτιμά ο κόσμος. Βλέπεις ο κόσμος δεν έχει μόνο τη δική σου αντίληψη -τουλάχιστον όχι σε όλα. Και κάποιιος -εγώ- τολμά να τον ρωτήσει τον κόσμο και να μελετήσει τη γνώμη του. Αν θες κάνεις κι εσύ δική σου έρευνα. Ποιος σου το απαγόρευσε;

Agobooks είπε...

Μόνο που εσύ, δεν είσαι αγαπητέ μου Δείμε! :)

Ανώνυμος είπε...

Καπετανιε ποτε δεν εγραψα οτι η παιδοφιλια ειναι ψυχικη νοσος[το κειμενο μεσα στην αγκυλη ειναι αντιγραφη απο σχολιο Peziko86]το αντιθετο μαλιστα.Η παιδεραστια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ,ουτε νευρωση,ουτε ενδογενης ψυχωση,ουτε οργανικο ψυχοσυνδρομο,ουτε αλκοολικο ψυχοσυνδρομο οποτε η ψυχιατρικη επιστημη δεν εχει λογο να ασχοληθει μαζι της . Τα συμπερασματα οτι:'' Ψυχοπαθητικές συμπεριφορές λοιπόν υπάρχουν πολλές και εν δυνάμει είμαστε όλοι μας ( με τους ρυθμούς που ζούμε και την αποκτήνωση στην οποία οδηγούμαστε καθημερινά ) ψυχοπαθάκες.
Αυτό σημαίνει ότι εν δυνάμει και υπό προϋποθέσεις μπορούμε όλοι μας να υπάρξουμε έστω και για μία φορά παιδεραστές( όπως και φονιάδες)''ειναι πολυ ρηχα και καταριπτονται απο μονα τους.Εδω ταιριαζει η ρηση του θειου καραμανλη:αν δεν εχεις τι να πεις καλυτερα να σιωπας.Δημο δεν εχω προθεση ουτε να διατρανωσω την διαφωνια μου ουτε να εμποδισω κανενα να πει τη γνωμη του.Απλα σου επισημαινω οτι με λαθος βαση δεν μπορεις να εχεις σωστο αποτελεσμα.Θα τα πουμε απο κοντα.

πνευμα είπε...

Ένα πολύ "καυτό θέμα" με ένα ενδιαφέρον ερωτηματολόγιο.

Το συμπλήρωσα και εγώ και αναμένω τα αποτελέσματα.

Την καλησπέρα μου Δείμο και καλή χρονία με Υγεία.

Kapetanios είπε...

Ρε προβοκάτορα μην με κουράζεις βάζοντας με να υπεραναλύω τις διατυπώσεις μου
Θεωρώ ότι έχεις την δυνατότητα να αντιληφθείς κάτι παραπάνω απ αυτά που δείχνεις ότι αντιλαμβάνεσαι.
ΟΚ κατάλαβα λάθος την αναφορά σου στις ψυχικές ασθένειες αλλά η υπόθεση εργασίας που βάζω δεν αφορά , δεν είναι συνέχεια μιας προσέγγισης που βασίζεται πάνω σε αυτόν τον ορισμό.
Γι αυτό "ειρωνεύομαι" τον ορισμό( της "ψυχικής ασθένειας") λέγοντας ότι είναι υπεραπλούστευση ( βότκα πορτοκάλι) η οποία και δεν αγγίζει σημαντικά( παρότι άπτεται ΚΑΙ αυτής σε έναν βαθμό) τους λόγους που οδηγούν σε αυτήν την "παρεκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά"( κατά τον Φρόιντ) ή την "διαστροφή" όπως την λες εσύ.
Ξανατοποθετώ λοιπόν την υπόθεση εργασίας:
Είμαστε ή όχι εν δυνάμει και υπό προϋποθέσεις όλοι μας υποψήφιοι να εμφανίσουμε "διαστροφικές" ή "παρεκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές" στην σημερινή εποχή και γιατί?
Έχουν ή δεν έχουν σχέση τέτοιες συμπεριφορές ΚΑΙ με την αντίληψη της ηθικής που επικρατεί σε κάθε χρονική περίοδο?
Ποια η σχέση ή η διαφορά του βιαστή από τον παιδεραστή ή παιδόφιλο.
Ποια τα ποσοστά επανάληψης ( μετά από σχετική αγωγή) μια παρόμοιας συμπεριφοράς ( για την παιδεραστία ο λόγος)


( ξεκίνα να λες τα επιχειρήματα σου και μην με κουράζεις με χαζοχαρούμενες ατάκες κάνοντας και καλά ότι δεν καταλαβαίνεις. Εκτός εάν πραγματικά δεν καταλαβαίνεις!
Γιατί άμα αντιληφθώ ότι είσαι επιπέδου λούλας , μανούλας κλπ θα με απογοητεύσεις τα μάλα.
Έλααα ….σε πειράζω )

Ανώνυμος είπε...

Ο προβοκάτορας είπε :

Ο παιδεραστης εχει'σωας τας φρενας' και δρα μεθοδικα[π.χ.οπως οταν θες να ριξεις μια γυναικα προσεχεις τις κινησεις σου]παγιδευοντας το παιδι.

Για πες μας προβοκάτορα, εσύ πως "ρίχνεις" μια γυναίκα ; τι μεθόδους χρησιμοποιείς ;

Mist είπε...

Τελικα το συμπερασμα βγηκε..

οσοι εχουν αντιθετη αποψη επι του θεματος και οσοι δεν εχουν blog ειναι μαλακες που σκοτωνουν την ωρα τους (με εβρισες καπετανιε του γλυκου νερου ή μου φανηκε???)

Τελικα ποιος θεωρει τον εαυτο του πτυχιουχο γονιο και το επιπεδο του υψηλοτερο των αλλων?

η λεξη μανουλα ετσουξε και τοποθετηθηκε αμεσα ως χαμηλου επιπεδου ιδιοτητα

και ο παιδοφιλος ως ψυχασθενης εθιξε..(!)
και εδω κολλανε πολλες παροιμιες του σοφου λαου μας,του τυπου : οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται κ.ο.κ

πολυ σωστα ρωτησε ενας σχολιαστης "μηπως η προσεγγιση αυτη δεν ειναι παρα ενα γκαλοπ?"
σε αυτο εχω να προσθεσω και αλλη μια λεξη αντι της "ερευνας"..
ΕΡΓΑΣΙΑ

να δω πως αλλιως θα την πειτε..

η φραση ομως που εμενα τουλαχιστον με τρομαξε και ας περασε απαρατηρητη ειναι : "Και τέλος πάντων ρε παιδιά δεν είναι κακό το να μην κατέχετε ένα θέμα."

εσυ παντως φαινετε να το κατεχεις πολυ καλα το.."θεμα"

γιατι κανενας αλλος δεν νομιζω να δηλωσε πως το κατεχει...



οσο για τις υβρεις, που τοσο πολυ εθιξαν μερικους, ενα εχω να πω..

οι κακες οι λεξεις σας μαραναν τωρα..οι ομορφα σερβιρισμενες μαλακιες ως ιδεολογιες δεν σας πειραζουν?αλλα ξεχασα..αυτες τις υοθετητε κιολας.

αληθεια..η ερωτηση στο ερωτηματολογιο.."γιατι ενα παιδι δεν υπερασπιζεται τον εαυτο του" που αποσκοπει ακριβως στην ερευνα???????

Δ. του Π. ολα τα σχολια σου σε σχεση με τα κειμενα μου ειναι αυτο που λενε στο χωριο της γιαγιας μου "αλλα ντ'αλλα της Παρασκευης το γαλα"
να σε ευχαριστησω ομως που εισαι τοσο ευγενικος οπως λες σε εμενα και σε αλλους σαν και μενα

και τελος μια ερωτηση ακομα γιατι ειμαι χαμηλης νοημοσυνης και παλευω να ανεβω στο επιπεδο σας..

ο τρελος δεν παραδεχεται οτι ειναι τρελος..
ο παιδοφιλος/παιδεραστης/εγκληματιας θα το παραδεχοταν??

συγχωρεσε με artois αλλα νομιζω πως πατησα εν γνωση μου 2 απο τα χιλιαδες μυρμηγκια που βρεθηκαν στο διαβα μου..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Νίνα, αν είδες την έρευνα ή το κέιμενο θα είδες ότι πρόκειται για έρευνα κοινής γνώμης και τμήμα συνολικότερη μελέτης. Εξάλλου, όσο και να διαμαρτύρεσαι για τη μελέτη, το ποιόν της θα αποδειχθεί στο μέλλον και εκέι θα κριθεί -όπως έγινε και με τόσες άλλες.

Kapetanios είπε...

Ασφαλώς και το κατέχω ( χωρίς εισαγωγικά)
Πως αλλιώς θα μιλούσα δηλαδή για ένα τέτοιο ζήτημα??!!

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ!!!!!!!!!!!
( εμμέσως πλην σαφώς)

artois είπε...

Ευτυχώς που δεν έχεις μπλογκ Νίνα. Αν είχες μπορεί να είχες αλλοτριωθεί κι εσύ τόσο, που να έβρισκες θαυμάσια αυτά τα σοβαροφανή ποστς ή ερωτηματολόγια. Να είσαι βέβαιη ότι με περισσότερη σοβαρότητα φτιάχνω μια ομελέτα για να φάω στα πεταχτά.

Δημόσιες σχέσεις κάνουν καλή μου οι περισσότεροι στα μπλογκς. Όχι μελέτες και έρευνες. Έχουμε δει πολλούς να αλλοτριώνονται εδώ μέσα. Δυστυχώς.

Δες μυαλό-πουρέ του καπετάν μπουρμπουλήθρα: Επειδή, όπως γράφει, είμαστε εν δυνάμει και υπό προϋποθέσεις όλοι μας υποψήφιοι να εμφανίσουμε "διαστροφικές" ή "παρεκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές" στην σημερινή εποχή, γι αυτό ας αθωώσουμε από τώρα όλους τους βιαστές και τους παιδεραστές για να είμαστε καλυμμένοι!!!

Το
"γιο χο χο
σ'ένα βαθύ μπουντρούμι
μ' ένα μπουκάλι ρούμι"

που έλεγε ένας άλλος καπετάνιος στο Νησί των Θησαυρών (αν δεν κάνω λάθος) είχε μεγαλύτερη σοβαρότητα, σημασία, φιλοσοφία και αξία. Οπωσδήποτε.

Καλύτερα να μεγαλώσεις μ' αυτά τα παραμύθια το παιδί σου, παρά με αυτά που μας πουλάνε εδώ στα μπλόγκια.

Kapetanios είπε...

Artois μην συνομιλείς φωναχτά με τον εαυτό σου ( Νίνα) παιδί μου!!
Δεν είμαστε χθεσινοί
Ούτε τόσο αλλοτριωμένοι.

Mist είπε...

Αρε artois γιναμε ενα και το αυτο επειδη δε φαγαμε τη φολα..

Τελικα καλα λενε..μονο το τυρι στη φακα ειναι τσαμπα..

Μονο που δεν καταλαβαινω τις δημοσιες σχεσεις.που αποσκοπουν και τι κερδιζουν?

Mist είπε...

Πριν λιγο αν και αργα ανακαλυψα το blog της Αμαλιας και εκει καταλαβα τι εννοουσες artois για τις δημοσιες σχεσεις των bloggers.Ντροπη και αισχος.

εγω φευγω απο εδω..

και σβηστε με κιολας αμα γουσταρετε

δεν θελω να ειμαι κομματι της βιτρινας σας

artois είπε...

Α, η επικοινωνιακή πολιτική Νίνα (εαυτέ μου) ανθεί στα μπλογκς. Δεν το έχεις καταλάβει; Για πολλούς έχει την ίδια σημασία που έχει και στην real life, για λόγους που κατανοείς υποθέτω.

Όσο για το συμπέρασμα του καπετάν μπουρμπουλήθρα περί ταυτοπροσωπίας μας, είναι μια συνηθισμένη αντίδραση των πανέξυπνων λαγωνικών μπλόγκερς για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από τις διαφωνίες που εκφράζουν διάφοροι σχολιαστές. Κι επειδή τις περισσότερες φορές κρίνουν τα αλλότρια εξ ιδίων, να είσαι βέβαιη ότι ο καπετάνιος θα συνομιλεί τακτικά με τον εαυτό του στο διαδίκτυο. ;-)

Ο Δ. του Π. έχει μετρητή και βλέπει ποιος του γράφει τι. Aν δεν διαψεύδει τον φίλο του, είναι γιατί το ψέμα αυτό τον βολεύει.

Κρίμα κύριε Δ. του Π. που καλύπτεις τα ψεύδη του φίλου σου. Αυτό δεν είναι προσόν ανθρώπου που φιλοδοξεί να συμμετέχει στα κοινά και πολύ περισσότερο δεν είναι προσόν εκπαιδευτικού.

artois είπε...

Της βιτρίνας μας;;;

Θα σε παρακαλέσω να αφαιρέσεις τον "artois" από αυτή τη βιτρίνα, Nίνα.

Καλό δρόμο σε ανοιχτές λεωφόρους. Στα μπλογκς έχει πολύ μούχλα.

(είχα αφήσει για ώρα ανοιχτή τη σελίδα και η προηγούμενη απάντηση ήταν για το χθεσινό σου σχόλιο. Δεν είχα δει το φρέσκο.)

Mist είπε...

Μην πεφτεις στην παγιδα artois και ξερω καλα εγω για ποιες βιτρινες μιλουσα..

ταυτιστικα με τις σκεψεις σου και εκει δεν ειχε ομιχλη..ισα ισα που χαρη στα λεγομενα σου διεκρυνα μια αληθεια που δεν γνωριζα ως τωρα..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά κάνετε και μιλάτε πίσω από την πλάτη μου, αλλά όχι για μένα εκφρασούλες περί επικοινωνικαής πολιτικής. Ούτε θα φάω ούτε θα ζήσω από την αύξηση των σχολίων σε ένα ή όλα τα άρθρα του παρόντος ιστολογίου. Το ότι έχω διαφορετικές θέσεις από άλλους και προκαλώ ίσως και τις διαφωνίες τους δεν είναι επικοινωνιακή τακτική. Βλέπετε ούτε στην πόλη μου παίζει ρόλο η ενασχόλησή μου αυτή -πλην 3-4 ατόμων ίσως- ούτε στη διαβίωσή μου. Ζω για να εκφράζομαι και δε περιμένω σχόλια και αναγνωσιμότητα για να ζήσω.

Ποβοκατόρικες εκφρασούλες από άτομα που κρύβονται πίσω από περσόνες με αφήνουν παντελώς αδιάφορο. Αν ήθελα να ζήσω από το blog θα είχα διαφημίσεις ή θα έβρισκα πιο επικερδής τρόπους να το πράξω. Αλλά ο τρόπος ζωή μου το αποδεικνύει. Δεν έχω καμία ανάγκη να αποδέιξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Απλά σκέφτομαι και μάλιστα λογικά και με ταυτότητα -διαδικτυακή και φυσική. Βέβαια κάποιοι θέλουν να εμφανίζονται ως κριτές. Δεν πειράζει. Ας μείνουν κήνσορες για το αυτοσκοπό της ψυχολογικής τους ανεπάρκειας.

Σχόλια δε σβήνουν, απλά και μόνο για να θυμόμαστε τι γράφουμε κάθε φορά. Είναι back up όπως και να το κάνουμε. Ίσως τελικά ο καπετάνιος σε όσους χαρακτηρισμούς εξέφρασε να είχε δίκιο.

AVRA είπε...

η αληθεια ειναι οτι το σχολιο μου αναφεροταν στο προηγουμενο ποστ για το ιδιο θεμα και οχι για το ερωτηματολογιο , οπου απαντησα απο την πρωτη στιγμη.

ναι καποια στιγμη θα πρεπει να ασχοληθουμε και με τους θυτες αλλα νομιζω οτι το προσεγγισες με λαθος τροπο...προσωπικη αποψη.

παντως οι διαφωνουντες δεν ανηκουμε ολοι στη ιδια κατηγορια...αυτο φανταζομαι οτι το καταλαβαινεις.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Φυσικά και το καταλαβαίνω, Αύρα μου.

Ανώνυμος είπε...

το πολύ αρνητικό από τη μεντιατική πείρα που έχουμε είναι ότι η παιδεραστία αποτελεί δυστυχώς τρόπο ζωής και ηδονής ενός ατόμου που αναζητά σχέση με μή-ισότιμους προς αυτόν ανθρώπους, ήτοι παιδιά και εφήβους.
έζησα στη γερμανία την εποχή που δικαζόταν ένας βιαστής και δολοφόνος ενός 8χρονου κοριτσιού. η μητέρα βρήκε τον τρόπο να τον εκτελέσει μέσα στο δικαστήριο, το θέμα είχε κάνει πάταγο.
το πιο τρομερό είναι ότι οι νοσούντες, οι θύτες, δε με ενδιαφέρει το όνομα που θα δώσουμε, το πιο τρομερό είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί κατά κανόνα επανέρχονται σε αυτού του τύπου το τρομερό κακούργημα. ίσως επειδή οι ίδιοι το έχουν υποστεί, ή δεν ξέρω για ποιο άλλο αίτιο.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟΥς ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΑ ΑΔΥΝΑΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΔΛΔ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ.
το θέμα δεν είναι μόνο η τιμωρία, δε με ενδιαφέρει η τιμωρία της αισχρουργίας όπου ένα παιδί σημαδεύεται για πάντα με την ανημπόρια και τη βρωμιά και τη νόσο ενός ενήλικα, με ενδιαφέρει η προστασία του παιδιού και του έφηβου πρωτίστως. εδώ, από ό,τι φαίνεται, δεν έχουν να μιλήσουν ενός τύπου ειδικοί, αλλά πολλοί:
και ψυχίατροι, και νομικοί και κοινωνιολόγοι πρέπει να ξαναδούν το θέμα.
για μένα, το χειρότερο σημείο σήψης μιας κοινωνίας είναι η παιδεραστία.
δεν είναι καθόλου απλό, είναι σύγχρονο θέμα, και δεν μπορούμε να αρχίζουμε την κουβέντα από το πόσο βαριά μας φαίνεται η τιμωρία του ενόχου. γιατί μιλάμε για ένοχο που γνωρίζει την ενοχή του. το πρώτο είναι η προστασία των εν δυνάμει θυμάτων, με όποιο κόστος.
με όποιο κοστος.
δε θα κοιτάξω το κόστος για τον παιδεραστή, θα κοιτάξω το κόστος για το παιδί και τον έφηβο, που μέσα από μια τέτοια σχέση του γαμάνε όλόκληρη τη ζωή, παρούσα, παρελθούσα και μελλούμενη.
συγγνώμη για το λεξιλόγιο, αλλά έχω ζήσει κοντά σε θύμα, και η βάσανος που προέκυψε ήταν αφόρητη.
άρα το πρώτο που σκέφτομαι είναι:
ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ.
οι τοποθετήσεις περί σκληρότητας ποινών και δημοκρατίας είναι άνευ ουσίας, όταν τολμάμε να συζητάμε αγνοώντας περί τίνος πρόκειται.
την καλημέρα μου.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως, εσύ που δεν τολμάς να πεις το όνομά σου, γνωρίζεις και μιλάς; Δεν έκανα λόγο για τίποτε άλλο παρά για πρόληψη και προστασία των παιδιών, τις οποίες δεν προσφέρουν οι αυστηρές ποινές οι οποίες στο κάτω-κάτω δε διδάσκουν τίποτα. Μέχρι την προτελευταία σειρά συμφωνούμε απολύτως.

foteinoula είπε...

μπράβο για την κίνησή σου. όσο θυμό κι αν έχουμε πρέπει πρώτα να σκεφτούμε αν θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε.
μπορείς να δεις και την ταινία woodman.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Φωτεινούλα, σ' ευχαριστώ πολύ. Δεν είναι μόνο η επιθυμία μας να το αντιμετωπίσουμε, αλλά κυρίως αν τολμάμε να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το σεξ.

Ανώνυμος είπε...

Διαβασα τα σχολια απο αυτο και το προηγουμενο post που αναφεροταν στο ιδιο θεμα.ΑΠΟΡΩ!!!!Πως ειναι δυνατον να σκεφτονται καποιοι τα δικαιωματα των παιδεραστων και να αγνοουν τα δικαιωματα ενος παιδιου.ΡΕ!!!ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΑΜΕ!!!!!Οποιος τα πειραζει με τετοιο τροπο δεν ειναι ανθρωπος εστω κι αν εχει ανθρωπινη μορφη.ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣ.Και τα τερατα πρεπει να τα κραταμε φυλακισμενα για να μην βλαψουν κι αλλον ανθρωπο.Οι αυστηροτερες ποινες(π.χ.ισοβια καθειρξη)φυσικα και διδασκουν κατι.1ον οι επιδοξοι βιαστες θα μαθουν οτι θα την πληρωσουν αγρια(οχι με 5-10 χρονακια)κι ετσι ισως το ξανασκεφτουν οταν τους ερθει τετοια ταση και 2ον οτι το κρατος παιρνει επιτελους στα σοβαρα την προστασια των παιδιων και δεν θα δωσει την δυνατοτητα σε καποιον που εχει διαπραξει τετοιο εγκλημα να το επαναλαβει.Γιατι αυτο κανουν οι περισσοτεροι αποφυλακισθεντες.Και μην το συγκρινουμε με αλλα εγκληματα γιατι αυτο ειναι το χειροτερο εγκλημα.Δεν θα μπω στην λογικη γιατι το εκανε αυτος και πως μπορω να τον βοηθησω αλλα πως πως μπορω να τον αποτρεψω απο το να το ξανακανει.Πειτε με φασιστρια ή οτι αλλο θελετε αλλα προτιμω να δω κρεμασμενο αναποδα εναν παιδεραστη παρα να δω τα κλαμμενα ματακια ενος παιδιου εξ'αιτιας του.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κάλη, είναι πολύ εύκολο να θες να βλέπεις ότι κάποιοι υποστηρίζουν τους παιδεραστές και βλέπουν μόνο τα δικά τους δικαιώματα. Χωρίς καν να μπω στον κόπο να σου απαντήσω επί της ουσίας, μπορώ να αποδείξω ότι μιλώ σοβαρά και βλέπω τα παιδιά τόσο με άλλες έρευνες-μελέτες που έχω δημοσιεύσει (βλέπε στο sidebar του παρόντος ιστολογίου) όσο και από την πρόθεσή μου να κάνω ακόμα μία μελέτη για την παιδοφιλία.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την πρωτοβουλία.
αρκετά απο τα πιο πάνω σχόλια αναγνωστών αρκετά δείχνουν πόση άγνοια υπάρχει για το θέμα.

για όσους ανέφεραν για το ερωτηματολόγιο και κάνουν κριτική

το επιστημονικό ερωτηματολόγιο πάντα είναι ουδέτερο, και στόχο έχει να μην καθοδηγεί τον αναγνώστη προς μια πλευρά.
ΔΕΝ μπορεί ούτε να έχει ερωτήσεις που να περιέχουν αρνητικούς χαρακτηρισμούς- ΆΚΟΜΑ και για αυτό το απαίσιο θέμα.
Απο την διατύπωση των ερωτήσεων διαφαίνεται ότι ο συγγραφέας του, έχει γνώση του θέματος.
Ο σκοπός ενός τέτοιου ερωτηματολογίου δεν είναι να δώσει πληροφορίες -
είναι για να ΠΑΡΕΙ ότι πληροφορία υπάρχει.
Προφανώς υπήρξε μια μεγάλη παρεξήγηση γύρω απο αυτό.
θα με ενδιέφερε να βγάλεις τα αποτελέσματα, .. έχεις κάποιο όριο συμμετοχών όπου θα το αξιολογήσεις στο μέλλον?

σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω θα μπορούσε να είναι επιστημονικό ερωτηματολόγιο, και δεν έχει καμία σχέση με ερωτήματα τύπου γκάλοπ που κάποιοι ανέφεραν.

Γιατί δεν επικοινωνείς με εταιρείες μήπως θέλουν να το υιοθετήσουν κάνοντας την έρευνα επιστημονική?
Μόνο βλέποντας ποιά είναι η κοινή γνώμη, μπορεί και να διαμορφωθεί μια καμπάνια για την καλύτερη ενημέρωση της κοινωνίας που θα ανταποκρίνεται δηλαδή στις ελλείψεις που υπάρχουν.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ανώνυμε, η έντυπη δημοσίευση είναι κάτι που μέχρι τώρα δε με απασχόλησε. Ούτε και οι επιστημονικής εταιρείες που ασχολούνται με τέτοιες έρευνες. Η ποιότητα της έρευνάς μου θα κριθεί αργότερα. Απλά θα ήθελα μεγαλύτερη (ίσως άνω των χιλίων ερωτηματολογίων) συμμετοχή.

ShareThis