και τα σκάνδαλα καλά κρατούν

Και τα σκάνδαλα καλά κρατούν. Τα ερωτήματα βέβαια αυξάνονται μέρα με τη μέρα:

- Θα υπήρχε σκάνδαλο Ζαχόπουλου αν δεν είχαν δοθεί σε ένα διορισμένο-μετακλητό πρόσωπο υπερεξουσίες; Αν δεν ήταν υπουργικών εξουσιών (από διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων μέχρι χορηγίες και έργα); Αν οι υπερξουσίες δε χρησιμοποιούνταν μόνο για την εξυπηρέτηση οικείων;

Και φυσικά κατά γενική ομολογία ο τέως Υπουργός Πολιτισμού ήταν περαστικός, ένα σύμβολο. Τώρα πότε έγινε σύμβολο ο Καραμανλής είναι άλλο θέμα. Το Υπουργείο Πολιτισμού πέρασμα αποτέλεσε σίγουρα. Με τέτοιες φράσεις όμως σαφώς και ο Πρωθυπουργός χτυπά πισώπλατα όλους τους συνεργάτες του και ιδιαίτερα το Ζαχόπουλο που τον εγκαταλείπει μόνο κι εκβιαζόμενο. Αποφεύγει τις προσωπικές του πολιτικές ευθύνες και κυρίως την ίδια την ευθύνη των επιλογών του.

- Φταίει μήπως η αλλοτρίωση από τις υπερεξουσίες σε ένα διορισμένο;


Απαντώ κατηγορηματικά όχι. Τότε; Τι φταίει; Πολύ απλά ευθύνεται η πίεση για το ξεπούλημα όσων εκτάσεων γης-φιλέτων έμειναν στα δημοκρατικά συμφέροντα, η πίεση από τον κομματικό μηχανισμό τόσα χρόνια όταν κάποτε άλλοτε φανερά -σε ΜΜΕ- και άλλοτε κρυφά -σε καφενεία- του έταζαν ρουσφέτια. Είναι απλά θέμα πολιτικών επιλογών. Και μάλιστα δεν τολμούν να το παραδεχτούν (και καν στη δική τους Εξεταστική Επιτροπή.

Δίπλα όμως στα όσα σκάνδαλα τεσσάρων ετών[1] προστίθεται και το περιβαλλοντικό σκάνδαλο. Ο ομοϊδεάτης Έλληνας Επίτροπος κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία και καθυστερήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.


Όχι, όχι, δεν άλλαξε προσανατολισμό η νεοφιλελεύθερη ΕΕ. Απλά η δημοκρατία θέλει να καθησυχάσει το λαό και να ανοίξει ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς. Το δημοκρατικό ενδιαφέρον στοχεύει στην αύξηση των ιδιωτικών κερδών, αλλά αυτό περνάει μέσα από το ψευτοενδιαφέρον για το περιβάλλον, που είναι πια και μόδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ η κυβέρνηση δέχεται πιέσει και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας πυρηνικού εργοστασίου στην Ελλάδα. Σαφώς και τούτο θα το αναλάβουν ιδιώτες ή θα αυτοχρηματοδοτηθεί αφού είναι πανάκριβη η κατασκευή και η λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου, ενώ την τεχνογνωσία την έχουν μόνο πολυεθνικές εξειδικευμένες εταιρείες. Και όλα αυτά στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος βεβαίως. Ακόμα και οι αντιπολιτευτικές εφημερίδες πάντως το περνούν στα μουλωχτά[2].

Πολύ καλό πάντως είναι και το άρθρο του Δημήτρη Μητρόπουλο (η Δημοκρατία των υποκλοπών) και αυτό του Αλέξη Καλοκαιρινού (πάμε καλά) στα ΝΕΑ.






[1] Τι να πρωτοθυμηθούμε άραγε; την καμένη Πελοπόννησο; τις υποκλοπές; τα ομόλογα; το γάλα; το ξεπούλημα του πολιτισμού είναι νέο και οι αποχαρακτηρισμοί νεότεροι, μα η δολοφονία του πρώην διοικητή του ΙΚΑ; το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας που δημιουργήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού (βλ. ΔΙΑΝΑ, "ΙΡΙΣ", κολυμβητήριο Σταυρούπολης, λιμάνια, Ολυμπιακή, ασφαλιστικό και τόσα άλλα).


31 έκριναν :

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικά δρώμενα (κι ας μην το περιορίσουμε μόνο στα δικά μας) χωρίς σκάνδαλα και σκανδαλοθηρίες θα σήμαινε πως ο κόσμος έχει αλλάξει απ' τη ρίζα του. Ως τότε, μένουμε να μετράμε σκάνδαλα κι εντυπώσεις - απ' το γελοίο μέχρι το αηδιαστικό κι ακόμη παραπέρα ως το επικίνδυνο. Να είσαι καλά, καλή σου μέρα και μια όμορφη εβδομάδα σου εύχομαι, αγαπητέ μου Δήμο.

Zaphod είπε...

To πλεον σημαντικό μου φντ η όλη παραμύθα περί "πράσινης" και ακίνδυνης πυρηνικής ενέργειας. Τι γίνεται ρε παιδί μου! Σε μια χώρα που έχει ηλιοφάνεια 200 μέρες/έτος (τουλάχιστον) και έξι μήνες μελτέμια στο Αιγαίο εμείς ακόμα μαλακιζόμεθα....

akrat είπε...

αχ βαχ μόνο η οικολογία σας νοιάζει μπρε??? κοιτάχτε τα χάλια του παναθηναικού μας και αφήστε τα μαρούλια .... τα μπρόκολα....
ευτυχώς ευτυχώς όμως ανέλαβε υπεράσπισην η συντρόφισα Κανέλη....
Ούφ.....

Ταχυδρόμος! είπε...

Σε μια Ελλάδα σε μετα-Δημοκρατική τροχιά, όπου ο παραγοντισμός, τα μικροσυμφέροντα και τα Αφρικανικά φαινόμενα διαφθοράς τίποτα δεν φαντάζει πλέον αδύνατο.

Απομένει σε εμάς όμως να αντιδράσουμε. Και να αντιδράσουμε με πτώση της κυβέρνησης. Και κάθε κυβρνησης που θα προωθήσει πυρηνικά σχέδια.

Μα που πήγανε όλοι; δεν χωράει στο μυαλό μου τέτοια αδιαφορία. Κάποτε μαλώναμε με οποιαδήποτε αφορμή για τα πολιτικά. Τώρα ούτε πια το συζητάμε..

ellinida είπε...

Αυτό μας έλειπε! Δεν νομίζω πως θα τολμήσουν κάτι τέτοιο.
Θέλω να ελπίζω πως ο ελληνικός λαός όχι απλά θα αντιδράσει αλλά θα τους σουβλίσει κιόλας. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον τόσο ηλίθιο που να μπορούσε να πεισθεί για το πράσινο προτέρημα της πυρηνικής ενέργειας.

spirosvii είπε...

πάντως ο στρατός είναι ένα τεράστιο μπουρδέλο.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ο Καραμανλής έγινε Υπουργός Πολιτισμού για να κάνει δημόσιες σχέσεις με κάτι κρατικοδίαιτους αριστερούς καλλιτέχνες της κακιάς ώρας...

Unknown είπε...

Δηλαδή «σκάνδαλο» υπάρχει επειδή ο Ζαχόπουλος ήταν διορισμένος - μετακλητός; Αν οι ενέργειές του είχαν γίνει από τον υπουργό δεν θα υπήρχε «σκάνδαλο»; Μη γιελιόμαστε, «σκάνδαλα» υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο υφίστανται αντικρουόμενα συμφέροντα των πόλων εξουσίας. Ή μήπως νομίζετε πως αν δεν υπέβοσκε εκδοτικός «πόλεμος» θα είχε μαθευτεί τίποτε...

Γιατί «άκρως επικίνδυνη» η πυρηνική ενέργεια; Είναι περισσότερο ή λιγότερο επικίνδυνη από το λιγνίτη ας πούμε; Τι θα έλεγαν οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας σχετικά; Οι Γάλλοι που στηρίζουν την ηλεκτροπαραγωγή κατά 80% αν δεν κάνω λάθος στην πυρηνική ενέργεια είναι λιγότερο ευαίσθητοι για το περιβάλλον;

ΥΓ: Παρακαλώ μην αναφέρετε το Τσερνομπύλ ως παράδειγμα. Η καταστροφή του Τσερνομπύλ δεν ήταν «ατύχημα», ήταν το αποτέλεσμα ενός καταστροφικού πειράματος που εκτελέσθηκε με εγκληματική αμέλεια. Με τη λογική ότι δεν θα χαρακτηριζόταν ατύχημα ούτε εγγενώς επικίνδυνη η λειτουργία των ταμιευτήρων ύδατος π.χ. αν κάποιος άδειαζε ένα βυτιοφόρο με τοξικά απόβλητα στη λίμνη του Μαραθώνα.

Ανώνυμος είπε...

Δείμο, καταρχήν για την Πυρηνική ενέργεια..
Και εγώ ήμουν "καθέτως αντίθετος", μέχρι που συζήτησα με έναν φίλο μου διδάκτορα της πυρηνικής φυσικής, χωρίς συμφέροντα και με έπεισε παρόλο που υπάρχουν μικροί κίνδυνοι, ότι δεν είναι το απόλυτο κακό όπως παρουσιάζεται. Τουλάχιστον πολύ λιγότερο κακό από το να συνεχίσουμε τους ρύπους των ορυκτών καυσίμων και να αλλάξουμε παγκόσμια τη γεωργία με τα βιοκαύσιμα..

Η διαφθορά είναι αποτέλεσμα, της αύξησης της ισχύος των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα εν σχέση με την καθυστέρηση της οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης, της οποίας η ουσιαστική αναδιοργάνωση σε καιρούς λιτότητας θεωρήθηκε κοστοβόρα πολυτέλεια..

αθεόφοβος είπε...

Η πυρηνική ενέργεια είναι σαφώς η καθαρότερη για το περιβάλλον ενέργεια και η φοβία για αυτήν είναι πλέον αδικαιολόγητη με την ανάπτυξη της τεχνολογίας σήμερα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θαλασσάκι μου, έχεις τόσο δίκιο. Πολιτική χωρίς τσόντα και απειλές ή αίμα δε γίνεται -ή μάλλον δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα.

Zaphod, ακριβώς εκεί είναι η ουσία. Με τόσους ανέμους και τόσο ήλιο εμείς μιλάμε για πράσινο; Και γιατί να πλησιάζουμε τόσο επικίνδυνα τον κίνδυνο;

akrat, και αυτός πράσινος είναι, ε;

ταχυδρόμε, το βλέπω να μας φέρνουν από την πίσω πόρτα στο όνομα του περιβάλλοντος την πυρηνική ενέργεια. Δίπλα στην τσόντα και τη διαπλοκή και τα τόσα σκάνδαλα έχουμε να κάνουμε και με πυρηνικά.

Ελληνίδα, εκέι το πάνε. Αν θα το κάνουν, δεν ξέρω. Αδιαφόρησαν όμως για τη ΔΙΑΝΑ, αδιαφόρησαν για το περιβάλλον και τα δάση, αδιαφόρησαν για τον πολιτισμό, γιατί να μην αδιαφορήσουν και για αυτό;

Σπύρο, σε καταλαβαίνω, παίδαρε.

Ασκαρδαμυκτί, μακάρι να ήταν αριστεροί. Αυτοί είναι χαραμοφάηδες τσοντάδες -και να γύριζαν και καλές τσόντες...

vrennus, μόνο αυτό πυο δεν είπα βέβαια. Αλλά μην ξεχνάς ότι ένας μετακλητός δεν έχει να απολογηθεί αστικοδημοκρατικά σε ψηφοφόρους. Σχετικά με τα συμφέροντα που δημιουργούν σακ΄νδαλα συμφωνούμε βέβαια, αφού η ίδια η εξυπηρέτηση αποτελέι νόμιμη διαπλοκή και νόμιμη διαφθορά -μόνο που της δίνουμε άλλα ονόματα και όχι διαφθορά.

Η πυρηνική ενέργεια ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι πράσινη με όρους και πως -χωρίς κινδυνολογίες- είναι δυνητικά άκρως επικίνδυνη. Ωστόσο, σε μία χώρα με τόσο ήλιο και τόσους ανέμους γιατί δε βλέπουμε σοβαρά άλλες λύσεις; Γιατί δε βλέπουμε τη λογική της κρατικής ηλιακήες ή αιολογικής ενέργειας; Το θέμα είναι ότι απλά οι "δημοκράτες" πολιτικοί θέλουν να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα και προχωρούν με σταθερά βήματα στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

κομμούνι, μόνο που αυτό δεν έθεσα στο άρθρο μου. Δεν κάνω καν άμεση κρίση στη δημοσίευση για την πηρυνική ενέργεια. Εμένω στο πολιτικό κομμάτι, στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας μέσα από το ψευτοενδιαφέρον για το περιβάλλον. Πότε ενδιαφέρθηκε πραγματικά η ΕΕ για το οικολογικό πρόβλημα; Μόνο μετά τις αντιδράσεις πολιτών σε όλη σχεδόν την ΕΕ και μόνο όταν αυτό μπορεί να στραφεί στην αύξηση των ιδιωτικών κερδών. Αυτό τονίζω απλά.

Για τη διαφθορά περίμενε το επόμενο άρθρο -αύριο ή μεθαύριο. θα συμφωνήσουμε νομίζω.

Aθεόφοβε, σε παραπέμπω σε όσα έγραφα ανωτέρω. Δεν αναφέρομαι στον κίνδυνο που δυνητικά είναι μεγάλος. Μιλάω για την ιδιωτικοποίηση εκ της πλαγίας οδού. Μάλιστα, αναρωτιέμαι, αν το αναλάβου ιδιώτες θα λειτουργούν με τους όρους που πρέπει; Θα κάνουν τις ενδιάμεσες επενδύσεις που πρέπει, ή απλά θα μένουν σαν τον ιδιωτικό ΟΣΕ με το υπάρχον υλικό και σταθερά θα οδεύουμε στον κίνδυνο -και μην πεις ότι κινδυνολογώ;

Αταίριαστος είπε...

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ποίημα; Κάνε αντίσταση δημοσιεύοντάς το

Ανώνυμος είπε...

Επανατοποθέτηση: Σίγουρα η Ηλιακή και η Αιολική ενέργεια έχουν να προσφέρουν πολλά.
Στον τόπο μου (που η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται με το ρυπογόνο και κοστοβόρο μαζούτ) η ΔΕΗ, είχε εγκαταστήσει λίγες ανεμογενήτριες στα τέλη της δεκαετίας του 80.
Θα μπορούσε σαφώς να βάλει τις δεκαπαλάσιες αν ήθελε χωρίς αισθητική επιβάρυνση, αφού οι βουνοκορφές είναι ψηλές και μακρειά από τους οικιστικούς ιστούς.
Τώρα με την ιδιωτικοποίηση της αιολικής ενέργειας, οι ανεμογενήτριες τριπλασιάστηκαν!
Και αναμένεται να δεκαπλασιαστούν σύντομα..
Εδώ το κράτος επιδοτεί τους ιδώτες, ώστε να εγκαταστήσουν ανεμογενήτριες, για να αγοράσει μετά το ρεύμΑ ΑΠΌ ΑΥΤΟΎς ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

κομμούνι, ακριβώς σε αυτή τη μορφή ιδιωτικοποιησης αναφέρομαι. Αλλά δε μιλώ για εκείνους που θέλουν γεννήτριες -ηλιακές ή αιολικές- για το σπίτι τους, αλλά αναφέρομαι σε εκείνους που θέλουν να την πουλήσουν σε τρίτους.

αταίριαστε, έρχομαι.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Πέρσι πήγα Βερολίνο και κατα μήκους του αυτοκινητοδρόμου από τα Τσέχικα σύνορα μεχρι και το Βερολίνο είχε δεξιά και αριστερά Ανεμογεννητριες! Στα νησιά μας δεν μπορούσαμε να το κάνουμε?

Το πραγματικό σκάνδαλο όμως σε αυτην την ψώρα αγαπητέ δείμε είναι ότι οι υπερεξουσίες του Ζαχόπουλου και οι αυθαιρεσίες του δεν ήταν κάτι νέο. Είναι πλέον σύνηθες στην κυβερνητική μας πρακτική και όχι μόνο.

Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι από τον απλό πολίτη αυτης της χώρας μέχρι τον υπουργό όλοι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και την αρχαία μας κληρονομιά και το περιβάλλον προκειμένου να χτίσουν και να κονομίσουν...

island είπε...

Το τί κάνουν οι άλλες χώρες μάλλον δεν μας καθιστά νταβτζήδες τους.Αν σκάσει ένα πυρινικό εργοστάσιο θα πνιγεί και πάλι όλος ο κόσμος(θυμίσου Τέρνομπιλ που ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια δεν έχει περάσει η επίδρασή του).Τί και αν είμαστε δίπλα τί και αν είμαστε στην αμερική....είναι μικρός ο κόσμος.Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι ένα ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το αν τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας στα εργοαστάσια αυτά.

Δεν είναι άσχημη η πυρινική ενέργεια αλλά σίγουρα δεν μπορείθ να καλύψει εξολοκλήρου τις ανάγκες ενέργειας του κόσμου.Γι αυτό θα συμφωνίσω με τον φίλο zaphod για τους αέριδες και τον ήλιο(που επίσης σαν μορφή ενέργειας δεν φτάνει).Χρειάζεται ένα σωστό πλάνο και ένας καταμερισμός παραγωγής ενέργειας ανάλογα με τον τόπο.Είναι τεράστιο και ενδιαφέρον θέμα πάντως...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ρε παιδιά, αν έχει η Τουρκία δίπλα και η Βουλγαρία από πάνω, σε τι προφυλασσόμαστε από τονα μην έχουμε εμείς πηρυνική ενέργεια;
Υπόψη ότι οι σταθμοί αυτοί κατά πάγια τακτική γίνονται στα σύνορα των χωρών, ώστε αν μια στο εκατομμύριο γίνει έκρηξη να μη βλαφτεί όλη η χώρα. Δηλαδή, αν κάνουμε εμείς έναν σταθμό στη Δράμα, θα κινδυνεύουμε τόσο, όσο κινδυνεύουμε τώρα που υπάρχει το Κοζλοντούϊ, το ίδιο, αν κάνουμε στην Μυτιλήνη, όσο υπάρχει το Ακκογιού.
Πάντως στμφωνώ ότι πριν προχωρήσουμε εδώ, καλό θα ήταν να αναπτύηουμε την αιολική - ηλιακή ενέργεια, αλλά και να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας στηριζοντας π.χ. τις αστικές συγκοινωνίες..

al barouak είπε...

Ο Ζαχόπουλος ήταν συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ . Καθηγητής τρομάρα του. Σαν αυτόν υπάρχουν δεκάδες γύρο μας που καραδοκούν να πάρουν μια τέτοια θέση, Ανθρωπάκια, που η εξουσία τους έκανε «παντοδύναμους»! Τις εύθηνες του Καραμανλή ψάχνουν λαμόγια των ΜΜΕ , λες και ο Καραμανλής δεν ήξερε! Η σαπίλα του καπιταλισμού πια έχει φτάσει στο απροχώρητο.

ΤΑΣΟΣ είπε...

Tέλος της πολιτικής ως αγαθού, συμμετοχής, εξυπηρέτησης ιδεολογικών σκοπών και έμπνευσης κοινωνικών αγώνων.

Τέλος της πολιτικής που απευθυνόταν στους αδύνατους και τους αβοήθητους.

Γίνεται πλέον φανερή η πολιτική της διαμεσολάβησης και η πολιτικη ως παιχνίδι των ισχυρών και των πλουσίων

mmexer είπε...

Ένας χοντρός στους τόοοσους που ψάχνουν τα λεφτά και πως να φάνε το δημόσιο χρήμα. Είναι πλέον άγραφος νόμος. Και ο πλέον νομοταγής πολίτης να είσαι, άμα μπλέξεις με το δημόσιο θα φας χρήματα. Γιατί έτσι κάνουν όλοι. Αυτοί είμαστε.... Δυστυχώς

ο δείμος του πολίτη είπε...

Στάθη μου, το ίδιο και έξω από τη Βιέννη στην Εθνική με Βουδαπέστη, το ίδιο και στην περιοχή της Τουλούζ (ΝΔ Γαλλία) κοκ. Ειδικά όμως στο τελευταία χωρίς εθνικιστική χροιά -όπως κι εσύ βέβαια- συμφωνούμε απολύτως.

νησάκι, καλώς όρισες. Και να σκεφτείς ότι ποου θενά στον κόσμο ένας ιδιώτης δεν κάνει ότι μπορεί προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια του δικτύου του ή του χώρου εργασίας του.

Αl barouak, δυστυχώς, δη μοκρατία ήταν πάντα σάπια. Αλλά παρά τη δυσωδία, λίγοι είναι ακόμα εκέινοι πυο έχουν να αντιπροτείνουν κάτι. Ή έστω κάτι που φαίνεται καλό στα μάτια του λαού.

Τάσο, τώρα πια έγινε φανερό. Αλλά υπάρχει κι άλλη προπαγάνδα, εκείνη που κινείται ενάντια στο συνδικαλισμό, εκείνη που τονίζει ότι είναι το καλύτερο σύστημα κτλ.

mmxer, δεν είναι έτσι βέβαια. Δε φταίει το Δημόσιο που έφαγε χρήματα. Η πλάκα είναι ότι κατά γενική ομολογία ότι ο ίδιος δεν έφαγε, αλλά κομματικοί φίλοι κατ

Roadartist είπε...

Αυτο που με τρομάζει εμένα προσωπικά ειναι οτι ακομα δεν εχουμε πιασει - παρόλ'αυτά - πάτο.
Δηλαδή .. ακόμα τι άλλο έχουμε να δουμε..?
ΑΙΣΧΟΣ......
ΞΥΠΝΗΣΤΕ...........

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ο πάτος απέχει πολύ, καλλιτέχνη του δρόμου. Αλλά όλο και βουλιάζουμε πιο βαθιά και στο τέλος θα χάσουμε το φως στην άκρη του τούνελ.

demetrat είπε...

Δεν ξέρω για το πόσο καθαρή και ακίνδυνη είναι η πυρηνική ενέργεια.
Απο τη λέξη και μόνο κόβω δρόμο και βλέπω εφιάλτες.
Ομως αυτό που ξέρω ειναι πως
εγώ δεν θα περιμένω απ αυτο το ηλίθιο εγκληματικό κράτος να αποφασίσει για τη ζωή μου.
Το βλέπω και λίγο σαν άλλοθι για να μήν κάνω τίποτα.
Στο βαθμό που μπορώ λοιπόν,
θα προσπαθήσω να την κάνω την επανάστασή μου ,έστω φτιάχνοντας ένα βιοκλιματικό σπίτι.
Έτσι κιαλλιώς ο έλληνας τ ακουμπάει για το σπιτάκι του, στα 10 και στα 15 χιλιάρικα κολλάει;
δ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δημητρούλα, κι εγώ κάπως έτσι αισθάνομαι, επειδή ακριβώς φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να γίνουν οι σωστές επενδύσεις διαχρονικά πυο να εγγυώνται την ασφάλειά μας. Βέβαια, και οι προσπάθειες για σπίτια βιοκλιματικά ή για ηλιακή κι αιολογική ενέργεια είναι πολύ ακριβά -παρά τις όποιες επιδοτήσεις.

demetrat είπε...

Δείμε,
δυστυχώς δεν επιδοτούνται οι κατοικιες, αλλα επειδή το κοίταξα το θέμα,
Όταν κανεις καινούριο σπίτι, αν κανεις μια σουμα , τα εξοδα της ηλεκτρολογικης μελετης,τα σωματα καλοριφερ)αυτο που το βαζεις), καυστηρες ,και το αφαιρεσεις απο μια βιοκλιματικη εγκαταστασι ,η διαφορά δεν αξιζει ουτε να τη σκεφτεσαι,
ειδικά οταν ξερεις πως σ αυτη τη γαμημένη τη δεη δεν τα ξαναδωσεις φραγκο για ρευμα.
Δεν θα σου ξαναπιασουνε τον κώλο για πετρέλαιο, και θάχεις και τη δροσιά σου το καλοκαίρι χωρίς την παραμικρή ενοχή.
φτάνουν αυτά;:))

δ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ίσως, Δήμητρα, να έχεις δίκιο. Δερν έψαξα κάτι τέτοιο. Μόνο για εναλλακτική μορφή ενέργειας έκανα κάποτε μία μικρο-μελέτη για το Δήμο μου και απογοητεύτηκα γενικά με τις τιμές. Αν μάλιστα οι τιμές ήταν μικρότερες και το κόστος πλήρως επιδοτούμενο, τότε είναι σιγουρο ότι όλο και πιο πολλοί θα προχωρούσαν.

Πάντως για τη διαφορά τιμήας που λες, ούτως ή άλλως το ηλεκτρικό είναι αναγκαίο και η μελέτη εξίσου αναγκαία. Και νομίζω ότι βιοκλιματικό σπίτι δε γίνεται σε μη άρτιο οικόπεδο 1-4 στρέμματα (δηλαδή σε αστικό κέντρο, πλην μεζονέτας σε προάστια κτλ).

demetrat είπε...

Δεν ξέρω για την αθήνα, ζω στην επαρχία, αλλά θα μπορουσε να γινει μισοβιοκλιματικό , άν είναι ήδη χτισμένο ή πολυκατοικία, με κυψέλες, και πιθανον και κάποια μικρή φτερωτή.
αν και ειδα στην τηλεοραση , καποιο κτιριο στην αθηνα που είναι εντελως βιοκλιματικο, και με τα ανεμικά του , και τα ηλιακά του , και τα νερά του να κόβουν βόλτες στά βαθειά χώματα της αυλής.
Δε μου φάνηκε ουτε καν για στρέμμα.
Υ.Γ
Ποιό δήμο σου καλέ;Δήμαρχος είσαι;
υ.γ2 νοικοκυρεύτηκα και γω , και άνοιξα σπίτι.:))

δ

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

1. Εκδότης νέων 3ετών τίτλων η Merrill Lynch, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η απόδοση των νέων 3ετών τίτλων, συνδέεται με την πορεία του Δείκτη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Merrill Lynch.
(Δελτίο τύπου 18/06/2007.Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). http://www.citibank.com

2.''Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο συνεργασιών, κατά το πρότυπο της θυγατρικής της ΔΕΗ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
Ο Διοικητής της ΔΕΗ σε ομιλία του, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
( http://www.capital.gr στίς 10/9/2007).

Τα συμπεράσματα περί σεναρίων " ασύμμετρων απειλών-εκλογές-Merrill Lynch " και ανάλυση για τη μετοχή της ΔΕΗ, δικά σας.

(14/9/2007)ετικέτες "εργασιακά"
ΔΕΗ-ΕΚΛΟΓΈΣ- MERRIL LYNCH

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Δυστυχώς επειδή οι κυβερνώντες κοιμούνται με το εγχειρίδιο του Γκέμπελς κάτω απ το προσκεφάλι τους (όπως λέει και μια συνάδερφος) έχουν καταφέρει να μεταφέρουν την κουβέντα στο «δημοσιογραφικό κουτσομπολιό» και όχι στην ουσία, που δεν είναι άλλη από τα ερωτήματα που θέτεις...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δήμητρα, κατ' αρχάς είμαι Θεσσαλονίκη, αλλά δεν απέχουμε πολύ. Πολυκατοικίες μπορούν να γίνουν βιοκλιματικές το είδα κι εγώ λίγο νωρίτερα, αλλά ποιος εργολάβος θα το έκανε αν όλοι οι αγοραστές δεν το απαιτούσαν και βεβαίως δεν το ακριβοπλήρωναν;

Σπίθα, θα το εξετάσω. Ωστόσο, διαφωνώ με κάθε ιδιωτική ενεργειακή εταιρεία.

Vita, Ο Γκέμπελς είναι ο μεγάλος δάσκαλος. Μπροστά του ο Μακιαβέλι οχριά.

ShareThis