σκέψεις για τα επεισόδια στο Υπουργείο Εργασίας


Σήμερα όλοι οι αριστεροί -τάχα- γείτονές μου θυμήθηκαν ότι ο Χρυσοχοϊδης έδειρε εργάτες του λιμανιού. Κι όμως τα επεισόδια έγιναν μεν στο υπουργείο Εργασίας, αλλά με εργαζομένους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος. Τα αιτήματα γενικώς -θα έλεγα- απολύτως δίκαια. Όταν έφτασαν οι εργάτες, ο Χρυσοχοϊδης δέχτηκε και συνομίλησε με αντιπροσωπέια, ως όφειλαν και οι δύο πλευρές. Το πατιρντί άρχισε όταν ο υπουργός αρνήθηκε να δώσει ενυπόγραφες εγγυήσεις -λίγες μάλιστα μέρες μετά την ανάληψη της ηγεσίας (βλ. ΤΟ ΒΗΜΑ). Και τότε άρχισαν τα επεισόδια.

Σκηνές απείρου κάλους με εργαζόμενους να επιτίθενται στα ΜΑΤ (καλά τους έκαναν), αλλά να χρησιμοποιούν τις καρέκλες της διπλανής καφετέρειας; Δηλαδή εκείνος ο καφετζής και οι υπάλληλοί του ήταν ταξικοί εχθροί και σύμμαχοι του Χρυσοχοϊδη; Το ζήτημα είναι γιατί έγιναν τα επεισόδια...

Αποτελεί μοναδικό γεγονός αμέσως μετά τις εκλογές (μόλις 2 μέρες -αν θυμάμαι καλά), εκλογές που οδήγησαν στην ήττα των αριστερών κομμάτων (η είσοδος στη Βουλή δεν αποτελεί νίκη) που μείωσαν τις δυνάμεις τους, να έχουμε μία τέτοια κινητοποίηση. Ειδικά όταν τα σχετικά σωματεία ελέγχονται από το ΚΚΕ. Και τονίζω το ΚΚΕ αφού ο ΣΥΝ είναι σχεδόν χαμένος από το συνδικαλιστικό πεδίο. Ήδη όμως στο ΚΚΕ υπάρχει στο εσωτερικό του έντονη κριτική για την εκλογική μείωση.

Η όλη κινητοποίηση δεν ήταν παρά μία κίνηση συσπείρωσης των κομματικών στελεχών κατά του ΠΑΣΟΚ την ώρα που εκείνο καλλιεργεί έντονα ελπίδες αλλαγών στην ελληνική κοινωνία. Μία προσπάθεια να κερδηθούν εντυπώσεις με παράλληλη μείωση των αντιδράσεων, γιατί ο κοινός ταξικός εχθρός είναι βίαιος.

31 έκριναν :

Ταχυδρόμος! είπε...

Δείμο μου η αλητεία των κεφαλών της ελληνικής αριστερά είναι γεγονός. Είναι εξίσου ανεπάγγελτοι με τους διαδόχους του κεφαλαίου της δεξιάς.

Homo Sapiens είπε...

Καλημέρα σας,

είναι πραγματικά ακατανόητη η βιασύνη του Κ.Κ.Ε να αποδείξει ότι η νέα κυβέρνηση είναι αδίστακτη (βλ. σημερινό ριζοσπάστη). Τέτοιου τύπου αντίδραση, πριν ακόμα τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής δεν ήταν αναμενόμενη. Υποθέτω ότι, υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα - μάλλον αρκετα σοβαρά- στο Κ.Κ.Ε για την σχετικά μέτρια εκλογική επίδοση και επιλέγεται η στρατηγική της εξαγωγής της κρίσης στο κοινωνικό πεδίο το ταχύτερο δυνατό.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η αλήθεια έιναι, ταχυδρόμε, ότι δεν τους εξομοιώνω. Αλλά τέλος πάντων κάποτε πρέπει να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια. όχι γιατί δε με βολεύουν. Αλλά σε δύο βδομάδες όταν ένα κόμμα έχει βάλει νέφτι, δεν μπορέις να προκαλείς τέτοιες αντιδράσεις.

Homo Sapiens, αυτό ακριβώς είναι το αίτιο. Όσο αριστερός κι αν είμαι, δεν μπορώ να δέχομαι ούτε τέτοιες επικοινωνιακά επιθετικές τακτικές, ούτε την εκ των υστέρων αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ κλπ.

Αntidrasex είπε...

1) Λες: "Αποτελεί μοναδικό γεγονός αμέσως μετά τις εκλογές (μόλις 2 μέρες -αν θυμάμαι καλά), εκλογές που οδήγησαν στην ήττα των αριστερών κομμάτων (η είσοδος στη Βουλή δεν αποτελεί νίκη) που μείωσαν τις δυνάμεις τους, να έχουμε μία τέτοια κινητοποίηση"

Δηλαδή, εννοείς ότι επειδή είχαν μείωση τον εκλογικών ποσοστών τους, θα πρέπει να μην κάνουν κινητοποίηση? Δεν το καταλαβαίνω, αλήθεια.

2) @Homo Sapiens, λες: "είναι πραγματικά ακατανόητη η βιασύνη του Κ.Κ.Ε να αποδείξει ότι η νέα κυβέρνηση είναι αδίστακτη"

Δηλαδή το θέμα είναι η βιασύνη του ΚΚΕ ή το ότι όντως η κυβέρνηση είναι αδίστακτη. Συγγνώμη, αλλά περίμενα η μπατσοκρατία να μειωθεί με το ΠΑΣΟΚ, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής (όχι μόνο απο τους εργάτες του Περάματος, βλέπε και Εξάρχεια, Κυψέλη, Ζωγράφου) είναι ότι θα ενταθεί και θα είναι ακόμα πιο αδίστακτη.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Το πρόβλημα είναι πως την πολιτική agenda της Ελλάδας την καθορίζει το ΛΑΟΣ και τα μεγάλα κόμματα τρέχουν από πίσω του. Φυσικά τραγικότερο είναι το ΠΑΣΟΚ μιας και αυτο αυτοποκαλείται Σοσιαλιστικό κόμμα, την ΝΔ δεν την κατακρίνω τόσο πολύ μιας όλοι γνωρίζουμε πως ένα σεβαστό μέρος της ανήκει αντικειμενικά στο ΛΑΟΣ.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δείμε, δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε τη χειρότερη Αριστερά της Ευρώπης!
Οι ηγέτες τους έχουν αλλαλιάσει βλέποντας τη σαρωτική επιροή του Γιώργου και ήθελαν επειγόντως να στήσουν ένα σκηνικό για να χαλάσουν το ευνοϊκό για την κυβέρνηση κλίμα!
Οι άνθρωποι δρούνε πάντα προβοκατόρικα. Και δεν είναι μόνο το ΚΚΕ. Την ίδια ώρα οι "ψυχασθενείς" του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να στήσουν ανάλογο σκηνικό με τους κουκουλοφόρους στα Εξάρχεια για να προκαλέσουν τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας.
Ουσιαστικά ζω στα Εξάρχεια και ξέρω τι σου λέω.
Οι "ψυχασθενείς" θέλουν να "αναγκάσουν" την αστυνομία να χρησιμοποιήσει γκλοπς, δακρυγόνα και βόμβες κρότου για να βγουν και να φωνάζουν: "δεν σας τα λέγαμε, τίποτα δεν αλλάζει, τι ΠΑΣΟΚ τι Δεξιά"!
Ντροπή τους...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δήλωση με αφορμή περίεργη ανάρτηση:
η αριστερή μας θέση και κρίση δεν ελέγχεται και δεν εξετάζεται από τη θέση που θα πάρουμε για επεισόδια και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις (βλ. ΜΑΤ).

Εξάλλου, διαφωνώ με την τακτική να χαρακτηρίζουμε συλλήβδην τα διάφορα συμβάντα. Κάθε φορά πρέπει να κρίνουμε τις καταστάσεις υπό τις οποίες έγιναν. Έτσι, τα συγκεκριμένα επεισόδια δεν έχουν σχεδόν καμία αναλογία με όσα είδαμε πέρυσι από τις αστυνομικές αρχές. Και τούτο το λέω επειδή δεν ξεκίνησαν οι μπάτσοι τη φασαρία (απόντος μάλιστα του Υπουργού, που ήταν σε σύσκεψη με τη ΓΣΕΕ), αλλά οι συνδικαλιστές. Και οι συνδικαλιστές αυτοί, δεν ήταν οι γνωστοί-άγνωστοι προβοκάτορες με τις κουκούλες, αλλά στελέχη.

Αν κάποιος -βλ. γνωστοί δημοσιογράφοι του διαδικτύου- θέλει να το παίζει ενάντια σε κάθε αστυνομική βία, δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη, είναι δικό του θέμα. Εμείς θα κρίνουμε όπως κρίναμε πάντα, το ίδιο σκληρά, το ίδιο αυστηρά τους πάντες, κι ας χαρακτηριζόμαστε...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η παραπάνω δήλωση, δεν αναφέρεται στους εμφανιζόμενους σχολιαστές.

Αντιδραστικέ σεξομανή, απλά λέω ότι η μείωση των ποσοστών και η όποια απογοήτευση κι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΚΚΕ, οδήγησαν σε τέτοιες πρακτικές. Φυσικά κι έχουν το πολιτικό δικαίωμα. Απλά εγώ διαφωνώ με τέτοιες τακτικές.

Ιωάννη, δε θεωρώ ότι μπορεί το ΛΑΟΣ να επηρεάσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ή του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Σαφώς και οι θέσεις του είναι γνωστές (ενάντιο σε κάθε κινητοποίηση).

Άσκαρ, δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη ή η χειρότερη. Γνωρίζω ότι είναι όμως μία φοβική προς την εξουσία αριστερά, στο όνομα της καθαρότητας και της ορθοδοξίας του δόγματος.

αστυάνακτας είπε...

@προς αντιπροσώπους του ΠΑΣΟΚ...

Βλέπω ότι αρχίσατε όλοι σας να διακιολογείτε τα πάντα ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης..ακόμη και τη μπατσοκρατία....αλήθεια τι θα λέγατε αν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ καιέκανε τα ίδια;
πολύ περισσότερο ασκείτε κριτική στην αριστερά γιατί κάνει αυτό που κάνει πάντα...είναι η μοναδική που αντιπολιτεύεται...από ποιον περιμένετε να κάνει αντιπολίτευση από τη ΝΔ...αφού σε όλα συμφωνεί με το ΠΑΣΟΚ...αν ένα προβλημα που έχει η αριστερά είναι η διάσπασή της...αν ήταν ενωμένη αλλοιώς θα τα αντμετωπίζατε...
αν νομίζετε ότι οι αριστερά θα κάτσει να ακούει τις γενικολογίες του ΓΑΠ κάνετε λάθος.....

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μάλλον δεν με κατάλαβες, το ΛΑΟΣ δεν επηρεαάζει άμεσα τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ αλλά έμμεσα μιας και θέτει την πολιτική agenda της Ελλάδας, υπάρχει παρόμοιο παραδειγμα στη Γαλλία όπου οι Σοσιαλιστές υιοθέτησαν τις θέσεις του Front National με αποτέλεσμα να μην περάσουν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

1. Καλορίζικο το νιού λοοκ
2. Αυτοί οι εργάτες πεινούν κάνουν 50 το πολύ μεροκάματα το χρόνο, έχουν εξαπατηθεί πολλαπλά, έχουν δει τους φίλους τους κάρβουνο, γιατι κάποιος μαλάκας υπέγραψε γκας φριι, και κάποιος εφοπλιστής βιαζόταν.
3. Ελάχιστοι ελληνες εφοπλιστές δίνουν δουλειά στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, και συνήθως τα τρώνε οι μεσάζοντες.
4. Ακόμα και οι Γερμανοι έμαθαν κουμάντο σύμφωνα με τις ελληνικές ΅ρήτρεσ΅προπλήρωσαν ΄μίζες σε γνωστους Πασοκους έως το 2003 για το υποβρύχιο που γέρνει και μετά εκδήλωσαν τον φιλοτουρκισμό τους στερόντας μας την δυνατότητα να έχουμε σύγχρονα βαγόνια, επισκευές φρεγατών ή υποβρύχιο 24ωρου κατάδυσης για πιθανή ολιγόωρη εμπλοκή στο Αιγαίο. Δείτε πολλά άρθρα Τσακίρη στην Ε.
5. Σε κάθε συγκέντρωση με γήινους μπρουτάλ αριστερούς ή δεξιούς η σπίθα είναι και σε επίπεδο χουλιγκάνικο δεν χρειάζεται καθοδήγηση της Παπαρήγα. Πόσες φορές σε αναιμικές συγκεντρώσεις γιατρών έχουμε κάνει πλάκα με τον επικεφαλής των ΜΑΤ, στο μιλητό, για λίγο τσερτζελέ για να τραβήξει η κάμερα και να ακουστεί από το σύστημα. Τα αδελφάκια των ΜΑΤ όντως βοηθάνε σε αυτό.
6. Απολαμβάνω τη συνομωσιολογία που αμολούν εμπνευσμένοι ΠΑΣΟΚΟΙ φόλοι μπλόγκερσ για ότι πετάει και κολυμπάει διαφορετικό,και τους υπενθυμίζω ότι οι χοντρές αντιλαϊκές μπίσνες γίνονται συνήθως στα μουλωχτά, μακριά από το πεζοδρόμιο, δυστυχώς μακρυά και από το χώρο υπουργείων ακόμα και φράσκων υπουργών.
7. Οταν αρχίσω να ρωτάω για το ρόλο Παπακωσταντίνου στο παλιό ΔΣ ΟΤΕ σε σχέση με τις μίζες SIEMENS εκεί θέλω τον προβληματισμό σας...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Ήταν κλασσική "επαναστατική γυμναστική". Κλασσικός "κουκουεδισμός".

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δείμε, ξέχασα να σχολιάσω κι ένα ακόμη σημείο του άρθρου σου. Κάπου λες πως τα αιτήματα των "διαδηλωτών" ήταν απολύτως δίκαια.
Θα διαφωνήσω. Τα περισσότερα ήταν προσχηματικά, ώστε να υπάρξει απόρριψη και να προβούν στους καθιερωμένους κουκουεδισμούς που λέει κι ο Ορεινός!
Ειδικά, εκείνο το αίτημα για "επίδομα ανεργίας στο 80% του ημερομισθίου σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις έως ότου βρουν απασχόληση στην ειδικότητά τους" είναι άνω ποταμών!
Ουσιαστικά θέλουν να καταργηθεί κάθε οικονομικό κίνητρο για εργασία. Αν αυτό το αίτημα γινόταν δεκτό οι "καημένοι οι άνεργοι" θα μετατρέπονταν σε ισόβιους τρόφιμους του δημοσίου κορβανά!
Αν είναι δυνατόν ...

Leigh-Cheri είπε...

Ασκαρδαμυκτί,
!!!Από πότε τα δήθεν επιδόματα, επιδόματα πείνας στην ουσία, ή και η παντελής έλλειψη επιδόματος σε ανέργους, καθώς επίσης ο εξεφτελισμός της αξιοπρέπειας του ανθρώπου καταδικασμένου (σ' αυτή τη χώρα) σε ανεργία βαφτίζεται "κίνητρο για εργασία"?!!!
Τι είναι το κράτος πρόνοιας;
Μήπως οι Γερμανοί, οι Σουηδοί κλπ που προσφέρουν στους ανέργους τους αξιοπρεπέστατα επιδόματα, προτείνοντάς τους και εργασίες τις οποίες μπορούν να αρνηθούν μέχρι και δυο φορές είναι μλκς? Και αν ναι, γιατί έχουνε τόσο χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας απ' την ψωροκώσταινα; Εκεί, μ' αυτήν την τακτική που ακολουθούν, δεν καταργείται το "κίνητρο για εργασία"?
Ο δημόσιος κορβανάς που λες δεν επιβαρύνεται από τους ανέργους. Τον αδειάζουν και τον εξαφανίζουν ως διά μαγείας μέσα στα δικά τους καπέλα αυτοί που τον διαχειρίζονται χρόνια τώρα (νυν και πρώην).
Και είτε αρέσει είτε όχι, οι μόνοι που αντιστέκονται και που έχουν έναν λόγο ουσιαστικό και σοβαρό είναι η αριστερή αντιπολίτευση.
Αν όμως επιμένεις να πιστεύεις όσα λες, εύχομαι να μείνεις σύντομα άνεργος, να γραφτείς και στον "αρωγό" ΟΑΕΔ και να δω μετά αν θα εξακολουθείς να βάζεις τους καημένους τους άνεργους σε ειρωνικά εισαγωγικά.

Και τέλος πάντων, ποιο "σύνολο" εκφράζει το 44%;

ο δείμος του πολίτη είπε...

αστυάνακτα, εγώ δεν περιμένω τίποτα. Δεν είμαι κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά έναν κρίνων και κρινόμενος. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα -και δεν ξέρω γιατί μου αρμόζει- τέτοιο ύφος. Τώρα στο αν συμφωνούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αυτό το εκτιμώ ως ένα ιδεολόγημα ανάλογο εκείνων του ΛΑΟΣ που προσπαθεί να συνταιριάξει το μαρξισμό με τον εθνικισμό και το ρατσισμό. Η απολυτότητα κι ο δογματισμός σίγουρα δεν είναι καλοί σύμβουλοι, αφού η επιστήμη της Ιστορίας έχει λύσει προ πολλού τέτοια ζητήματα.

Ιωάννη, σαφώς και ένα κόμμα θέτει ζητήματα πολιτικά. Όπως τα κόμματα της αριστεράς στη χώρα μας έχουν καταφέρει να πιέζουν σε ζητήματα συνδικαλιστικά και δεν έχουμε τόσο άγρια εκμετάλλευση, έτσι θα δεχτώ και τις στάσεις του ΛΑΟΣ.

Διόνυσε, σ' ευχαριστώ. Ο ρόλος του Παπακωνσταντίνου νομίζω ότι έχει κλείσει. Αν θες μπορούμε, βέβαια, να το ξαναθέσουμε. Σε όλα συμφωνώ πρέπει να πούμε, αλλά δεν είναι συνομωσιολογία η σκέψη μου. Μιλάω για μία κίνηση τακτικής επικοινωνίας και συσπείρωσης. Δε σημαίνει ότι εκπορεύεται ότι η σύγκρουση είναι γραμμή της Παπαρήγας (σιγά μην ασχοληθεί με κάτι τέτοιο η ΓΓ). Ωστόσο, το ΚΚΕ δεν είναι μόνο η ηγεσία του, αλλά και οι συνδικαλιστικές και κομματικές οργανώσεις του. Είναι τυχαίο που ήταν παρών ο Μαυρίκος (κεντρικότατο συνδικαλιστικό-κομματικό-κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΚΚΕ και πιθανός επόμενος ΓΓ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άσκαρ, κι εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Όπως έγραψε κι ο Διόνυσος, πράγματι η ανεργία θερίζει στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και γνεικότερα στα λιμάνια. Είναι λογικό να θέλουν περισσότερα μεροκάματα κλπ. Συμφωνώ πάντως και έχω γράψει πολλάκις ότι τα επιδόματα ουσιαστικά μειώνουν το ενδιαφέρον του ατόμου να αναζητήσει λύσεις για να βγει από το αδιέξοδο (και δε μιλώ μόνο για την ανεργία) και το εξαρτούν από τη φιλανθρωπία του κράτους λειτουργώντας και αντιαναπτυξιακά και ενάντια στην ψυχολογική ανάγκη της δημιουργίας.

Leigh-Cheri, η ανεργία στα βιομηχανικά κράτη δε νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί με τη δική μας. Το ίδιο και στη χώρα των υπηρεσιών (το Βέλγιο). Η πολιτική κοινωνιολογία στρέφεται κατά των επιδομάτων. Και βέβαια, όχι επιδόματα δε σημαίνει ποτέ επιδόματα, αλλά έλεγχος των επιδομάτων και περισσότερες ευκαιρίες κάποιος να τα εγκαταλείψει. Τα επιδόματα υπάρχουν γενικότερα μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Το 44% που κολλάει ως "σύνολο";

αστυάνακτας είπε...

@αγαπητε δειμε
σε καμια περίπτωση δεν ήθελα να σε θίξω..αν ήταν τραβηγμένο το ύφος μου ήταν για ένα και μονο λόγο...δε μ' αρέσουν οι οβιδιακές μεταμορφώσεις που βλέπω να γίνονται αυτές τις μέρες...ξαφνικά ότικάνει ο ΓΑΠ είναι καλό; και η μπατσοκρατία στα εξάρχεια και το ξύλο στο Υπουργείο εργασίας...είπαμε βρε παιδιά να δικαιολογούμε καταστάσεις αλλά όχι και έτσι...διαβάζω το βήμα και τρελλαίνομαι δηλαδή...ξαφνικά όλα τέλεια...εκεί που πριν λίγο καιρό ζητούσαν από τον ΓΑΠ να παραιτηθεί...πως ν΄αντέξω ο άνθρωπος;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

παιδιά, για όνομα του Θεού, η κακή διαχείριση των δημόσιων ταμείων απ' τους εκάστοτε κυβερνώντες, δεν νομιμοποιεί τη μετατροπή του λαού σε "κρατικοδίαιτους αέργους"!
Το κράτος δεν μπορεί να είναι ο "άγιος Παντελεήμων" στον οποίο θα καταφεύγει ο κάθε "άνεργος" της Ολυμπιακής ή του ΟΛΠ! Και βάζω εισαγωγικά, γιατί οι εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής και αυτοί του ΟΛΠ είναι οι πιο προνομιούχοι Έλληνες. Και πρέπει να είναι πολύ λαλάκες όσοι δουλεύουν με μπλοκάκια ή ανήκουν στη γενιά των 700 ευρώ, και ταυτόχρονα υπερασπίζονται τα ρετιρέ του Δημοσίου, που παίρνουν μόνο από υπερωρίες 8.000 ευρώ το μήνα!

Αλλά να το θέσω κι αλλιώς το ζήτημα. Εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Που σημαίνει πως πληρώνω από την τσέπη μου τις ασφαλιστικές μου εισφορές, ακόμα και το στηλό ή το μελάνι του εκτυπωτή μου. Εμένα με ρώτησε κανείς πώς τα βγάζω πέρα;
Εγώ γιατί να μην πάρω από το κράτος 800 και 1000 ευρώ το μήνα "μέχρι να βρω μια αξιοπρεπή εργασία που να αντιστοιχεί στα προσόντα και στην ειδικότητά μου;"
Δηλαδή να κάθομαι και να πληρώνομαι μέχρι δευτέρας παρουσίας...

Αntidrasex είπε...

Ασκαρδαμυκτί, το ξύλο το έφαγαν οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής του Περάματος. Διάβασε το, είναι η πρώτη φράση του Δείμου.
Είναι και αυτοί ρετιρέ?

Και τέλος, οκ, δικαιολογείς την αντίδραση της αστυνομίας?

Όσοι τα χώνετε τόσοι ώρα στους απεργούς, δεν έχετε βγάλει κουβέντα για την συμπεριφορά των μπάτσων.
Συμφωνείτε ή διαφωνείτε?

Ο άλλος μου εαυτός είπε...

Φαίνεται ξέχασες ότι ο Τσουκάτος είπε ότι τα πήρε το Πασοκ από την Ζίμενς.
Τον καλαμποκά Αθανασόπουλο που πήγε φυλακή.Τον μεγάλο τραγουδιστή, την ανασφάλιστη εργασία του Γιωργάκη στο Λαύριο. Τα φρουτάκια του Πασχαλίδη, τις προσοχές του Γιωργάκη στην Οχιά Ολμπράιτ στον πολεμο της Γιουγκοσλαβίας το σοσιαλιστικό ξύλο του Σιμίτη, στους συνταξιούχους, το ευχαριστούμε τους Αμερικάνους. Το ξεπούλημα του ΟΤΕ.

Γλύψε!

Κοντός ψαλμός.

Θα δούμε την πράσινη ανάπτυξη.

Θα δούμε τους πράσινους φόρους τα πράσινα διόδια το πράσινο πετρέλαιο θέρμανσης τα πράσινα δικά μας παιδιά. Τα πράσινα κολέγια.

Σοσιαλισμός με ανεργία και αγκαλιά με το μεγάλο κεφάλαιο είναι παραμύθια για τα πράσινα κανάλια της Tv των εργολάβων.

Το πράσινο άλογο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

αστυάνακτα, όπως λέω πάντα εκφράζω θέσεις και κρίσεις όχι για να δικαιολογώ, αλλά γιατί κάποια θέματα με ενοχλούν. Οι αστυνομικοί έλεγχοι στα Εξάρχεια, δεν ξέρω αν είναι σωστοί ή όχι (αν και δεν έγιναν φασαρίες από μπάτσους, νομίζω) και σίγουρα ήταν ένα φάουλ. Σαφώς και οι αναρχικοί δεν είναι τρομοκράτες, κι εκεί διαφωνώ γενικά με την κίνηση. Αυτό όμως άσχετο με τη στάση του ΚΚΕ και τα εν λόγω επεισόδια. Σχετικά με ΤΟ ΒΗΜΑ, τα έχω πει κι εγώ. Και δεν είναι μόνο φίλε εκείνο το πρωτοσέλιδο, αλλά όλη του η στάση μέχρι τις ευρωεκλογές.

Άσκαρ, θέτεις το θέμα σε στη σωστή βάση. Τα επιδόματα κι οι ενισχύσεις έχουν νόημα μόνο όταν λειτουργούν συμπληρωματικά και στην κατεύθυνση της ισότητας και της καλλιέργειας επιθυμίας για ανάπτυξη. Όταν μένουν στείρες, όχι δε βοηθούν, αλλά χειρότερα ακόμα λειτουργούν ανασταλτικά (θυμίσου ότι εσύ δε δικαιούσαι ούτε καν επίδομα ανεργίας, αν πέσει έξω η δουλειά σου).

antidrasi+sex, τι έκαναν οι μπάτσοι; Φέρθηκαν όπως το Δεκέμβρη ή όπως επί Σημίτη επιτέθηκαν σε γέροντες κλπ; Και η ανεργία είναι ένα πρόβλημα, που τουλάχιστον εγώ το έζησα από πολλές απόψεις -αν και πάντα είχα την επιθυμία να τρέξω στο μεροκάματο για να μην πεθάνω της πείνας, ακόμα και σε δουλειές που δε μου αρμόζουν. Ωστόσο, η ανεργία δε δικαιολογεί απόπειρα κατάληψης Υπουργείου, με την παρουσία Βουλευτή και κεντρικού συνδικαλιστή, όταν έχουν ήδη συναντηθεί με τον Υπουργό.

Έχω συμμετάσχει σε αρκετές ανάλογες κινητοποιήσεις και σε σχετικά επεισόδια. Η κατάληψη έχει νόημα, μόνο όταν η πολιτική ηγεσία αρνείται να συναντηθεί με εκπροσώπους των διαμαρτυρομένων. Σε άλλη περίπτωση, απλά σημαίνει ότι δε σέβεσαι το διάλογο που νωρίτερα είχες απαιτήσει (αυτό είναι όμως μαξιμαλισμός).

ανεστης είπε...

Αφήστε βρε παιδιά το ΚΚΕ να δώσει αγώνα εναντια στη λεηλασία της εργατικής τάξης απο την καπιταλιστική πλουτοκρατία των κομμουνιστών της Κίνας...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Επειδή στα νιάτα μου έχω περάσει απ΄τις τάξεις του ΚουΚουΕ, γνωρίζω πολύ καλά κι από μέσα πώς σκέφτονται κι ενεργούν οι άνθρωποι αυτοί!
Ειλικρινά, δεν δίνουν δεκάρα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Ενδιαφέρονται μόνο για τις κομματικές καρεκλούλες τους!
Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια δεν είναι "οι καημένοι οι άνεργοι" αλλά τραμπούκοι ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Αν θέλετε μπορώ να αναφερθώ και σε λεπτομέρειες για το πώς η άθλια ηγεσία του ΚουΚουΕ μεθόδευε στο παρελθόν ανάλογα επεισόδια. Κι απ' ότι βλέπω δεν έχει αλλάξει τίποτα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ίσως, Ανέστη, να μην έχεις και άδικο.

Άσκαρ, κι εγώ πέρασα από εκεί -όπως και τόσοι άλλοι. Η προσπάθεια αφαίρεσης του αναφαίρετου δικαιώματός μου να κρίνω ήταν που με έδιωξε ουσιαστικά και η αδυναμία να δούμε τα λάθη. Σήμερα κρίνω και προτείνω, κρίνομαι και δέχομαι απόψεις, αλλά μετά από διάλογο κι όχι επιβεβλημένες για το θεαθήναι.

Rodia είπε...

Ξαναδιαβαζω το "Πεθαινοντας στη Καταλωνια" του Τζορτζ Οργουελ και βλεπω μερικα πραγματα πιο καθαρα. :)

Meropi είπε...

Καλημέρα Δείμο μου,
η εντελώς αρνητική στάση του ΚΚΕ έναντι του ΠΑΣΟΚ και η βιασύνη του να αποδείξει, πλην ακόμα καλά καλά αναλάβει το κυβερνητικό έργο, ότι έχει ήδη αποτύχει, αρχικά με ξάφνιασε λίγο, αλλά γρήγορα συνήλθα. Συνήλθα γιατί σκέφτηκα ότι αν το ΚΚΕ παραδεχτεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερο από τη Ν.Δ. και προσφέρει στο λαό μια λύση και μια ελπίδα να βγεί από το τέλμα, τότε πάει ο δικός του ρόλος. Ποιος είναι ο δικός του ρόλος? Μα να υπονομεύσει το σύστημα και να αποδείξει ότι η μόνη λύση είναι η ανατροπή του και η εγκαθίδρυση της ....δικτατορίας του προλεταριάτου!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ροδιά, πού το θυμήθηκες αυτό το έργο;

Μερόπη, κάπου εκεί είσαι στην αλήθεια. Αλλά μη νομίζεις ότι το ΚΚΕ έχει τελικά τόσο βαθιά ιδεολογικά στοιχεία. Μάλλον κινείται από πιο ταπεινά ελατήρια που έχουν να κάνουν με την κομματική συσπείρωση και εκείνα τα πωρωμένα κομματικά στελέχη που αφιονισμένα θέλουν να αποδείξουν ότι όλοι οι άλλοι είναι ίδιοι.

Suspect είπε...

ελα μωρε τωρα, το τεμπελοσυνδικαλισταριο να ναι καλα και ολοι οι αλλοι...

takis είπε...

ΔΕΙΜΟ,
ASKAR,

Ωστε έχετε περάσει απο το ΚΚΕ πουλάκια μου !, τώρα εξηγούνται όλα!

Ελάτε μωρέ λίγη επαναστατική γυμναστική δεν βλάπτει..πως θα κρατηθούν τα ποσοστά και οι καρέκλες...

Στα σοβαρά πάντως, καλό θα ήταν να μιλήσουν όλοι(κυρίως,πολιτικοί όλων των κομάτων) καθαρά..
συνδικαλιστών του ΟΛΠ συμπεριλαμβανομένων.
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.
Να μιλήσουν με στοιχεία όμως και πολιτισμένα..
Μπορούν?
Θέλουν?

αθεόφοβος είπε...

Θεωρώ τελείως απαράδεκτο το γεγονός,όπως το είδα στην τηλεόραση,να μην κάτσουν οι μπάτσοι να φάνε μερικά καδρόνια στο κεφάλι από τους αγωνιστές συνδικαλιστές του ΚΚΕ που έκαναν γιουρούσι για να καταλάβουν το Υπουργείο !
Κανονικά έπρεπε να ανοίξουν τις πόρτες του υπουργείου και αφού μπουν μέσα να τους κεράσουν και κανένα φοντάν και κανένα λικέρ!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ύποπτε, δεν είναι κατά τη γνώμη μου τεμπέληδες. Μακριά από εμένα τέτοιοι αφορισμοί. Ότι όμως διαφωνώ μαζί τους, διαφωνώ και μάλιστα κάθετα.

Τάκη, περάσαμε και εργαστήκαμε και σκληρά, ώστε να αναδειχθούμε και στην τοπική ιεραρχία. Στοιχεία να ξέρεις έχουν. Αλλά τα στοιχεία όσο και να φαίνονται αντικειμενικά, στην ουσία απλά αποδεικνύουν αυτό που θέλεις εσύ να αποδείξουν.

Αθεόφοβε, εννοείται ότι πάντα φταίνε οι μπάτσοι.

ShareThis