Ελάτε με ένα ποίημα: 5η χρονιά

Πριν από 5 χρόνια το τσαλίμι με κάλεσε σε μία πρωτότυπη καλλιτεχνική εκδήλωση: μία βραδιά ποίησης με bloggers συντελεστές. Η πρώτη εκείνη εκδήλωση ήταν κάτι διαφορετικό.  Η συμμετοχή bloggers σε απαγγελία ανέκδοτων ποιημάτων καθώς η αποστολή ποιημάτων από απομακρυσμένους ιστολόγους προκειμένου να τα διαβάσουμε εμείς, πλούτισε τη μαρτιάτικη εκείνη βραδιά, σε μία γειτονιά[1] όπου ο πολιτισμός πάντα κατείχε κεντρική θέση.
Στο ιδιόρρυθμο ντουέτο προστέθηκαν ένας παλιός DJ,ένας blogger με εξαιρετικές ποιητικές συλλογές που εκδόθηκαν αργότερα. Το σημαντικότερο δεν ήταν η βραδιά του Μάρτη του 2007, αλλά η επανάληψη της εκδήλωσης την επόμενη χρονιάεδώ) και το 2009.
Έτσι, και φέτος η παρέα ξαναβρίσκεται προκειμένου να επαναλάβει εκείνες τις ποιητικές βραδιές. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, λοιπόν, το Τσαλίμι, ο Μιχαλάκης, ο Ήχος πλάγιος μόνος, ο Μαύρος Γάτος, η Ερίνα , ο Νοσφεράτος κι εγώ, σας προσκαλούμε να τιμήσουμε τη Λογοτεχνία.
Καλεσμένοι όλοι
Βάζουμε στην τσέπη μας το σημειωματάριο με τα ποιήματά μας, ερχόμαστε στο bar16 στη Θεσσαλονίκη (Μεγάλου Αλεξάνδρου και Κανάρη 1, πλατεία Τερψιθέας, Σταυρούπολη, τηλ. 2310 655436), διαλέγουμε το ποτό μας, ακούμε τη μουσική μας και όταν το αποφασίσουμε πλησιάζουμε το μικρόφωνο και διαβάζουμε το έργο μας ή ενός φίλου.
Θέλουμε οπωσδήποτε να ακουστεί αυτό που διαλέξαμε αλλά δεν το μπορούμε το μικρόφωνο και τη δημόσια έκθεση; Κανένα πρόβλημα. Οι διοργανωτές βρίσκονται πάντα εκεί και βγάζουν το φίδι από την τρύπα: κάνουν αυτοί τη βρώμικη δουλειά αντί για εμάς. Θέλουμε πολύ να διαβαστεί το ποίημά μας αλλά βρισκόμαστε μακριά από τη Θεσσαλονίκη εκείνη τη νύχτα; Πανεύκολο. Το στέλνουμε με e-mail σε κάποιον από τους διοργανωτές και εξασφαλίζουμε συμμετοχή.
Κάθε χρονιά υπήρχε και μια ενότητα προσχεδιασμένη η οποία δεν προαναγγέλλεται σε δελτία τύπου και ανακοινώσεις. Ήταν έκπληξη. Φέτος τα πράγματα αλλάζουν εν μέρει. Έκπληξη στην έκπληξη. 
Η φετινή, λοιπόν, βραδιά αφιερώνεται στο Μιγκέλ Ερνάτεθ του οποίου τα εκατόχρονα από τη γέννησή του γιόρταζαν πέρυσι οι Ισπανοί, ενώ η Ελλάδα σχεδόν τον αγνοεί.
Όποιος θέλει να συνδράμει στην επιτυχία της διοργάνωσης, κάνει link εδώ, αναδημοσιεύει το banner της εκδήλωσης και στέλνει συμμετοχές.
Ελάτε μ’ ένα ποίημα
21 Μαρτίου 2011, 9 μμ
Βαρ 16 (Σταυρούπολη)

[1] Το πολιτικό αστείο της όλης υπόθεσης ήταν ότι ένας συντελεστής την τότε διοίκησης κι ένας συντελεστής της αντίπαλης τέως διοίκησης είχαν κληθεί να συνεργαστούν για το στήσιμο της βραδιάς.

1 έκριναν :

thinks είπε...

Είναι πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αυτές. Μπράβο που τις οργανώνετε και τις συνεχίζετε. Έχω ένα φίλο Έλληνα γεννημένο στην Αμερική, χασάπης, ο οποίος είναι και ποιητής, και από το \95 επί δέκα χρόνια του έφτιαχνα πόστερ και ιστοσελίδες και εκείνος οργάνωνε ομάδες, απαγγελίες, παραστάσεις, μέχρι που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια την μηνιαία βραδιά ποίησης στην δημόσια βιβλιοθήκη μιας κωμόπολης και έπιασε σαν γεγονός πολύ καλά και ακόμα συνεχίζεται. Καλή επιτυχία σας και φέτος και κρατάτε το ζωντανό.

ShareThis