free polis

Μία μηνιαία εφημερίδα κάνει την εμφάνισή της με την ελπίδα να κατακτήσει τις καρδιές των κατοίκων του δήμου Παύλου Μελά. Ένα έντυπο ανοιχτό σε απόψεις, σε ιδέες, σε κρίσεις, με κύρια φιλοδοξία του να αποτελέσει έναν οργανωμένο χώρο πολιτικού διαλόγου και ταυτόχρονα να ενημερώνει για τα τοπικά ζητήματα και ίσως να αποτελέσει ένα μικρό γεγονός για τη ζωή του νεοσύστατου δήμου.
Το free polis φιλοδοξεί μέσα από προτάσεις, μικρές παρεμβάσεις, την αξιοποίηση των γνώσεων και των εμπειριών να πυροδοτήσει εξελίξεις, συζητήσεις και ενδεχομένως και αντιπαραθέσεις, μακριά από ευχολόγια και μαγικές λύσεις.
Βασικό χαρακτηριστικό αυτού του νέου εντύπου είναι η συμμετοχή της νεότερης γενιάς. Γιατί ο δήμος έχει ανάγκη την άποψη της νέας γενιάς. Χρειάζεται όλο εκείνο το ανήσυχο και δημιουργικό κομμάτι των νέων που θα χρωματίσει τα γκρίζα μαλλιά του πολιτικού διαλόγου. Έχουν άποψη και τους αξίζει ένας φιλόξενος χώρος για τις απόψεις τους. 
Η προηγούμενη ανάρτηση αποτελεί το πρώτο μου άρθρο στο νέο έντυπο. Ήδη κάποιοι ενοχλήθηκαν από το πρώτο τεύχος. Ορισμένοι ήλπιζαν πως θα ήταν ένα έντυπο επαίνου, ένα μέσο που θα ελέγχουν. Κι όμως κανείς δεν είδε ότι γεννήθηκε μία νέα προσπάθεια ελεύθερης γνώμης, κριτικής και προτάσεων.

4 έκριναν :

xromatisti είπε...

Εύχομαι η νέα σου κίνηση να έχει την επιτυχία που επιθυμείς και αξίζεις και ακόμα περισσότερη.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Να 'σαι καλά, Χρωματιστή μου. Ευχαριστώ πολύ.

πνευμα είπε...

Καλη επιτυχια φιλε Δειμο αν και πιστευω οτι αυτη την εχεις κερδισει ηδη με τις αποψεις σου που ειναι φαρος για ενα μελλον που τεχνιεντως διατηρειται αβεβαιο σε βαρος καθε τοπικης αυτοδιοικησης με γνωμονα την αποδυναμωση της.

Την καλημερα μου

IaTriDis είπε...

Καλή αρχή με το έντυπο! Ασφαλώς και χρειάζονται τέτοια!!! Μπράβο!!!

ShareThis