προτάσεις για την 25η Μάρτη



Επειδή πολλά λέγονται και πολλοί φοβούνται για την 25η Μάρτη, προτείνουμε ειδικό αλεξιγιάουρτο γυαλί γύρω από την εξέδρα των επισήμων με γιαλοκαθαριστήρες. Η δημοκρατία απαιτεί ελευθερία έκφρασης των πολιτών και άρα πρέπει ενόψει εκλογών η κυβέρνηση να δείξει ένα άλλο προφίλ. Τουλάχιστον να εκτονωθούν οι πολίτες αβλαβώς για τους τιμημένους μας πολιτικούς. 
Ωστόσο, ενημερωθήκαμε ότι το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ ανακοίνωσε ότι όποιος αγοράζει πάνω από 4 κεσεδάκια (ή έστω δύο προσφοράς) γιαούρτι, θα ελέγχεται προληπτικά. Κατά το πρότυπο του patriot act (βλ. George j. Bush), θα συλλαμβάνονται προληπτικά όποιοι κρίνονται ότι απειλούν τη διενέργεια των παρελάσεων. Απορρίπτονται οι φήμες που ήθελαν να χαρακτηρίζονται τρομοκράτες όσοι φέρουν γιαούρτια ή άλλα ζαρζαβατικά. Οι έλεγχοι ξεκινούν από την 23η Μάρτη. Μάλιστα ειδικά για το σκοπό τούτο αγοράστηκε ειδικό λογισμικό προκειμένου να παρακολουθείται το διαδίκτυο ώστε να αρχίσουν τις παρακολουθήσεις.
Μία άλλη πληροφορία σημειώνει ότι ετοιμάζεται αύξηση αντικειμενικών τιμών στα γιαούρτια και τα οπωρικά ως ταξικό εμπόδιο στις αντιδράσεις. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Διαμαντοπούλου ετοιμάζουν μεταρρύθμιση ώστε να εμποδιστεί το κίνημα της... πατάτας, φοβούμενοι ότι οι παραγωγοί θα προμηθεύσουν δωρεάν πατάτες (αλλά και λόγω κόστους πια καθίστανται επικίνδυνο όπλο).
Σε μία πρετεντέρεια λογική και στο πρότυπο που όρισe ο Προτοσάλτε και ο διευθυντής της Καθημερινής, ετοιμάζεται ειδικό ιδιώνυμο. Όποιος σταματήσει να χειροκροτεί και υψώσει το χέρι ή το βάλει στην τσέπη θα χαρακτηρίζεται αριστερός και θα τιμωρείται για το χρέος της χώρας. Εξάλλου, στόχος των αριστερών είναι άμεσα να σταματήσουν οι παρελάσεις που τιμούν το Έθνος. Το Έθνος, αγαπητοί αναγνώστες, υπέρ πάντων. Και το Έθνος δεν είναι ο πολίτης ατομικά, ούτε οι πολίτες συλλογικά, αλλά οι πατέρες που εκλέχθηκαν και οι δανειστές του (τιμής ένεκεν αυτοί).
Η 25η Μάρτη δεν είναι αφορμή για γιαουρτοπόλεμο ούτε για την αναβίωση των μαχών. Είναι μέρα ειρηνική, ελευθερίας των πολιτικών και δημοκρατίας. Εξάλλου, και ο Κολοκοτρώνης δέχτηκε να δανειστούμε και οι άλλοι μεγάλοι αρχηγοί. Αλλά οι αριστεροί θέλουν να αναβιώσουμε ένα νέο εμφύλιο (1823-1825). Στόχος τους είναι να πάρουν τα όπλα. Δια τούτο μάλιστα το στρατηγικό στόχο συνεργάσθηκαν με τον Καρατζαφέρη (με τον οποίο συμφωνεί και ο Καρβέλας) για την ελεύθερη οπλοφορία.

20 έκριναν :

teleytaios είπε...

Δήμο, προσωπικά είμαι κατά του γιαουρτιού και των οπωρολαχανικών, αλλά μερικοί μερικοί το χρειάζονται...

Την καλημέρα μου!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κώστα, ούτε εγώ θα αγοράσω γιαούρτια. Αρκετά παίρνω για τις γυναίκες μου, μην τα χαραμίσω αλλού, άνεργος άνθρωπος. Ούτε καν θα πάω στις παρελάσεις. Είναι αντίθετος...

Η ΚΟΠΡΙΑ είπε...

http://kopria.blogspot.com/2012/03/blog-post_13.html

Οι κυβερνώντες και οι πολλοί σύμβουλοί τους αποφάσισαν να δηλώσουν, εμφατικά μετά από διυπουργικό, ότι θα παραστεί όλη η κυβέρνηση στις παρελάσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου.
Μετά τη βαριά ήττα που υπέστη το σύστημα στην 28η Οκτωβρίου, όπου πιάστηκε παντού - εκτός του Συντάγματος που το περίμενε - εξ απηνής και τράπηκε σε άτακτη φυγή πρέπει να κάνει τη ρελάνς του και να ξαναστηλωθεί στα μάτια του κόσμου ως άτρωτο. Μετά την 28η είχαμε πολλά φαινόμενα προπηλακισμών βουλευτών (και τραγουδιστών) ως αποτέλεσμα της αυτοπεποίθησης ότι οι εκπρόσωποι της εξουσίας μπορεί να κυνηγηθούν. Ακόμη, αν και κρύβεται επιμελώς από τότε από τα ΜΜΕκμαυλισμού, διώχθηκε ο Παπανδρέου από την εξουσία.
Περαιτέρω, φαίνεται ότι ο Λαός αναμένει ακόμη μια φορά την εξουσία να ξεμυτίσει σε άλλη μια επέτειο, όπου πάλι συμβαίνει κάτι αντίθετο από αυτό που γιορτάζεται. Την 28η του "ΟΧΙ" ο ΓΑΠ είπε "ναι". Στην επέτειο εξέγερσης του Κιλελέρ ψηφίστηκε το 2ο Μνημόνιο και την 25η Μαρτίου - ημέρα μνήμης Επανάστασης και Ελευθερίας έχει εφαρμοστεί το PSI που μας οδηγεί σε μεγαλύτερη χρέωση και χρεοκοπήσαμε.
Αναρωτιέμαι... σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.
Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να αντιστραφούν και να καταρρεύσει, όσο πιο εμφατικά γίνεται, η εικόνα του δυνατού Λαού που κυνηγά βουλευτές. Αυτό που θα το πετύχει είναι η ευθεία πρόκληση για αντιπαράθεση από το σύστημα και μια "νίκη" έναντι των πολιτών, τέτοιου μεγέθους που θα τους απογοητεύσει τόσο ώστε να υποκύψουν.
Έτσι δημιουργεί ένα θέμα και διασπείρει και την είδηση ότι μπορεί ακόμη και να καταργηθούν οι παρελάσεις. Αυτό τραβά την προσοχή του κόσμου και νιώθει ασυνείδητα ότι τον φοβούνται.
Τότε βγαίνει το κράτος και στήνει την μέγιστη πρόκληση: ΟΛΗ η κυβέρνηση θα παραστεί στις παρέλαση. Είναι προφανές ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει πανελλαδική κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολής ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο:
Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να φοβούνται το λαό τους.
Ο Λαός πρέπει να φοβάται τις κυβερνήσεις του...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κοπριά, καθόλου δε διαφωνούμε. Τουναντίον. Και ήδη μας φοβούνται, αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις Καψή.

Νέστορας είπε...

όντως φοβούνται, και θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε πως και εάν θα (αντι)δράσει κάπως ο κόσμος. φτάσαμε να περιμένουμε τις επετείους και τις ημέρες ψήφισης των νομοσχεδίων βλέπεις, σαν τους εγκλωβισμένους που περιμένουν με αγωνία το σάββατο...

υγ. το αλεξιγιάουρτο είναι η τελειότερη λέξη που διάβασα τον τελευταίο καιρό.

Seadreamer είπε...

Μη τρελαθούμε εδώ πέρα, από πότε το γιαούρτωμα είναι άσκηση βίας
Πρακτικά έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να σου προκαλέσει καμία βλάβη.
Αντίθετα μάλιστα αν σε βρει κατάφατσα θα επιδράσει θετικότατα στην επιδερμίδα
Ας συνέλθουμε έκφραση αποδοκιμασίας είναι και όχι άσκηση βίας.
Δηλώνω λοιπόν φανατικά ΥΠΕΡ του γιαουρτώματος


http://forkeratea.blogspot.com/2011/04/blog-post_4512.html

ο δείμος του πολίτη είπε...

Νέστορα, η πλάκα είναι ότι δε τολμούν να κάνουν ανοιχτές ή ημιανοιχτές εκδηλώσεις. Κι όπου κάνουν (με κάλεσαν σε δύο λόγω της ενασχόλησής μου με τα κοινά) είναι σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον. Το αλεξιγιάουρτο δεν είναι δικό μου, είναι του GreekRider, σε κάποιο διάλογο (δεν κλέβω ποτέ μου).

SeaDreamer, μην το λες σε εμένα. Πες το σε εκείνους που το βλέπουν ως απειλή και μορφή βίας μαζί με τη μούντζα (ψυχολογική μη αποδεκτή από τον αστικό κώδικα συμπεριφοράς μορφή βίας) κλπ.

xromatisti είπε...

Οι προβλέψιμες και αλύγιστες απόψεις απ'όπου κι αν προέρχονται, δεξιά ή αριστερά είναι κουραστικές και ανώφελες. . Μπορεί ο Έλληνας, επιτέλους, ν'ανοίξει το μυαλό του; Ν'αποδεσμευτεί από στερεότυπα και επαναλαμβανόμενους παπαγαλισμούς, να παραδειγματιστεί από το παρελθόν και τα λάθη και να κοιτάξει αντικειμενικά το μέλλον του; Μπορεί επιτέλους αυτό το σύνολο υποκειμένων να αντικειμενικοποιηθεί; Τότε ούτε γιαούρτια θα χρειάζονται ούτε αστυνόμευση και θα μπορέσουμε επιτέλους να πάμε τη χώρα αυτή ένα βήμα παραπέρα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ποιος όμως, χρωματιστή μου, θα του ανοίξει το μυαλό αν όχι οι προοδευτικοί ακομμάτιστοι πολίτες ή οι αφανάτιστοι/κριτικοί αριστεροί; Τα ΜΜΕ;

xromatisti είπε...

Iδού το ερώτημα, Δείμε. Η απάντηση,αν και αόριστη και ασαφής μα και ταυτόχρονα πλήρης και μονόδρομος, είναι η παιδεία. Βέβαια ποιος θα μας τη δώσει θα μου πεις. Το καθαρό, οργανωμένο, ανεξάρτητο και δημιουργικό κράτος. Και ποιοι θα το απαρτίζουν; Κι εκεί δημιουργείται μια σειρά ερωτημάτων σαν και το "ποιος έφτιαξε το σύμπαν".
Και δευτερευόντως, το ανοιχτό μυαλό είναι και θέμα ατομικής πρωτοβουλίας που βέβαια και αυτή συνδέεται και προκύπτει από την παιδεία.
Για τους ακομμάτιστους είμαι μέσα, για τους αριστερούς πλέον δεν είμαι σίγουρη. Έχω απογοητευτεί. Καταλήγω να πιστεύω ότι και αυτοί μέρος του συστήματος είναι που απλά εκτελούν τον ρόλο της εκτονωτικής βαλβίδας για να διοχετεύει εκεί ο κόσμος την οργή και την αδικία του, να νιώθει ότι έχει έναν συμπαραστάτη. Όμως από πράξη; Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύω ότι θέλουν να αναλάβουν άλλον ρόλο πέρα από αυτόν του αντιρρησία.
Το ακομμάτιστος είναι πιο κοντά σε αυτό που με εκφράζει, θέλει όμως κι ένα συμπλήρωμα. Ένα συμπλήρωμα ευγενικό κι ευφυές.

αθεόφοβος είπε...

Όταν ο ένας πετάξει ένα γιαούρτι ο άλλος μπορεί να πετάξει μια πατάτα, μιας και έχει πάρει ολόκληρο τσουβάλι Νευροκοπίου, ο τρίτος που δεν πρόλαβε ν΄αγοράσει θα βρει τουλάχιστον μια πέτρα από κάτω για να μην υστερήσει.
Στο τέλος δεν μένει παρά ο προβοκάτορας ή ο ελληναράς που θα ρίξει μέσα στο μπάχαλο με ένα κουμπούρι και έτσι θα αποκτήσουμε και μερικά θύματα ώστε η αμέτοχη μεγάλη πλειοψηφία να φοβηθεί και να ψηφίσει κόμματα που θα επαγγέλλονται το τρίπτυχο ΗΣΥΧΙΑ-ΤΑΞΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Χρωματιστή, δε διαφωνώ ξέρεις. Κάθε ένας επιτελεί κι ένα ρόλο στην κοινωνία ή την πολιτική. Το θέμα εμείς πώς τελικά εκεί αντιμετωπίζουμε ορισμένες θέματα. Η δε αριστερά, το έχω πει πολλάκις, φοβάται να αντιτάξει μία κυβερνητική λογική, την απορρίπτει σχεδόν από την αρχή.

Αν δηλαδή, Αθεόφοβε, δεν πετάξει κανείς γιαούρτι δε θα γίνει τίποτα; Θα είναι όλα καλά; Μα, αγαπητέ, τότε (σσ δεν υπερασπίζομαι το γιαούρτι, απλά το κατανοώ) κάθε αντίδραση -ακόμα και η μούντζα- μπορεί να έχουν παρεκτροπές.

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως Δείμε, διαβάζοντας την ανάρτησή σου, φοβήθηκα λίγο.Οι πολιτικάντζοι μας, αν δεν κρατούσαν τους τύπους που ορίζει το σαβουά βίβρ της πολιτικής και η διακήρυξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων, και έλεγχοι θα γινόντουσαν και αλεξιγιάουρτο γυαλί θα υπήρχε στους επισήμους και εντολές θα επέβαλαν για την ομαλή λειτουργία της παρέλασης..

Καλή σου μέρα..!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλή σου μέρα, maviakoufetaria. Πρέπει και λίγο να γελάμε, επειδή έχω σιχαθεί όλη αυτή τη σοβαρότητα -μην πω σοβαροφάνεια...

Zaphod είπε...

2% για να μην εχει πολλες θερμίδες!

Unknown είπε...

Μισό, 4 γιαούρτια μαζί, ή 4 από σήμερα μέχρι τις 25;
Γιατί εγώ έχω ήδη αγοράσει 2, μην με πάνε μέσααπό τώρα για διατάραξη ειρήνης...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Darthiir the Abban, σύμφωνα με εγκύκλιο (επειδή κι άλλοι έκαναν ανάλογη ερώτηση) πρόκειται για 4 γιαούρτια μαζί (πλην προσφοράς των τριών κεσέδων, οπότε δεν υπάρχει προσαύξηση) μέχρι τις 25 τα μεσάνυχτα αργής γενομένης από τις 18 του μηνός (υπολόγισαν βάση προτάσεων και ημερομηνιών που έδωσαν οι εταιρείες). Μάλιστα, οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν κάθε ποσότητα που πωλούν.

Zaphod, το διαίτης για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον άλλο αντιπρόεδρο της Βουλής. Οι υπόλοιποι δέχονται τα πάντα.

Unknown είπε...

με τα γιαουρτια, θα ανοιξει η δουλεια, κ στα καθαριστηρια..!!!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αυτό δεν το σκέφτηκα. Και θα χρειαστούν κι επιπλέον προσωπικό και οι δήμοι...

gatodiakritikos είπε...

Ιδιαιτερα ευστοχο το αρθρο! Τεινω να συμφωνησω με τη παρατηρηση του νέστορα! Καλη εβδομαδα!

ShareThis