Εμπρός, για την ιδιωτικοποίηση της Εκκλησίας


  Και αφού ζούμε σε μια εποχή όπου όλα ξεπουλιούνται από το κράτος και ιδιωτικοποιούνται γιατί δεν ιδιωτικοποιούμε και την Εκκλησία; Αυτή εξάλλου δεν ήταν που ήθελε πρώτη να υπάρχουν μη κρατικά ΑΕΙ -για να κάνει και τη δική αρχιερατική και θεολογική σχολή; Εμπρός, λοιπόν, κ. πρωθυπουργέ -που κάποτε υπογράψατε το κείμενο υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες στο «δημοψήφισμα- καλέστε την Εκκλησία και ιδιωτικοποιήστε την. Ας έχει κάθε παπάς και το δικό του ιδιοκτήτη, χορηγό αν θέλετε (φαντάζομαι τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να φέρει πινακίδα χορηγίας γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας ή πολυκινηματογράφου). Και ας μη μείνουμε μόνο εκεί, αφού όλοι πια οι δημόσιοι υπάλληλοι στα πρότυπα του ΟΤΕ και αύριο της ΔΕΗ έτσι και οι παπάδες ας θεωρηθούν ιδιωτικοί υπάλληλοι με ειδική σχέση εργασίας των Μητροπολιτών και των ιδιοκτητών της εκκλησίας.

Φυσικά ο λαός μπαίνοντας στην εκκλησία, αφού θα είναι πια ιδιωτική θα πληρώνει ένα είδος εισιτηρίου με δωρεάν κεράκι. Εκτός αν η εκκλησία θα είναι μη κερδοσκοπική επιχείρηση, οπότε θα αρχίσουν οι διαφημίσεις προκειμένου να συγκεντρώνεται περισσότερος κόσμος και να φαίνεται το όνομα του παπά και του ιδιοκτήτη. Βέβαια για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού θα έχουμε ιστοσελίδα για κάθε εκκλησία και θα γίνεται και χρήση πιστωτικής κάρτας για τα εκεί έξοδα. Γάμος (200 €;) με πιστωτική, κηδεία 80 €; Με πιστωτική. Το πολύ πολύ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του ποιμνίου θα χορηγηθούν και εκκλησιοδάνεια.

Άντε, λοιπόν, ξεπουλώντας την παιδεία ας ιδιωτικοποιήσουμε το μόνο εκείνο κομμάτι που στέκει σάπιο και πράγματι βαραίνει την ελληνική οικονομία με χιλιάδες μισθών· εκείνη την αντιπαραγωγική υπηρεσία που σπάνια παράγει έργο -δεχόμαστε τις προσωπικές πρωτοβουλίες ταπεινών παπάδων. Τα έξοδα για τη συντήρηση εκκλησιών και εκείνα για τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας ας βαραίνουν αυτήν και όχι το λαό. Με τον τρόπο αυτό θα βρεθεί λύση και για το ασφαλιστικό, αφού όλοι θα μεταφερθούν στο ΙΚΑ και αναπληρώσουν το κενό της μαύρης εργασίας και των πολλών συνταξιούχων.

Για μια καλύτερη Ελλάδα, μακριά από προβληματικές υπηρεσίες ας την ιδιωτικοποιήσουμε. Αλλά μέσα σε όλα, όπως διαμαρτύρονται οι ιδιώτες ότι οι κρατικές επιχειρήσεις -τύπου Ολυμπιακή ή ΕΡΤ- θα διαμαρτύρονται και για τις κάποιες δημόσιες (μάλλον δήμων θα είναι), οπότε θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο προσηλυτισμός στα σχολεία και να ισχύει ό,τι ισχύει και για τις άλλες θρησκείες (αλήθεια γιατί δεν μπορούν σε σχολεία να διδάσκονται προαιρετικά καθολική θεολογία ή χιλιαστική ή δωδεκαθεϊστική; -δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένες θρησκείες Ελλήνων;)


32 έκριναν :

koinh logikh είπε...

Πολύ καλή ιδέα :-)
Πάνω απ' όλα, άλλωστε, η εκκλησία δεν είναι παρά ένα μαγαζί...

Άβατον είπε...

Το μεγαλύτερο μαγαζί όλων κιόλας...

pølsemannen είπε...

Ακριβώς έτσι είναι.

Η εκκλησία έχει μεγάλη αναξιοποίητη περιουσία και άλλωστε μπορεί να ενισχύεται οικονομικά από τις συνδρομές των πιστών.
Χαρακτηριστικά στην Σουηδία η εκκλησία ζει από τις συνδρομές των μελών της. Εάν κάποιος δεν επιθυμεί να είναι μέλος της εκκλησίας δεν πληρώνει την συνδρομή.

Μάλιστα αυτό το σύστημα θα μπορούσε να εφαρμοστεί εδώ μέσω της φορολογικής δήλωσης. Έτσι κάθε γνήσιος Χ.Ο. μπορεί να δηλώνει υπερηφάνως το θρήσκευμα του στην εφορία.

Βέβαια εδώ ισχύει το "Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος".
ΚΑΙ κρατική χρηματοδότηση, ΚΑΙ πλήρη ανεξαρτησία από το κράτος σε διοικητικά και διαχειριστικά θέματα, χώρια οι φοροαπαλλαγές.

Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει:
Ή είναι ένα ανξίθρησκο κράτος χωρίς επίσημη θρησκεία ή ένα κράτος με επίσημη θρησκεία την Ορθόδοξη Χριστιανική.
Μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν.

Heliotypon είπε...

Πέραν τούτου βρίσκω και αντισυνταγματικό και άδικο να πληρώνω για κάτι που δεν με ενδιαφέρει, που δεν το θέλω, που το βρίσκω και βλαβερό, σε τελευταία ανάλυση...

αθεόφοβος είπε...

Τι είναι αυτά που γράφεις,ο λαός θέλει ΔΕΣΠΌΤΕΣ και όχι μάνατζερ γιατί αλλιώς πως θα είναι ΠΟΙΜΝΙΟΝ;
Θα τους αναγκάσουμε να γίνουν ανεξάρτητα άτομα;
Μου φαίνεται ότι χρειάζεσαι για μερικούς μήνες διακοπές στην μονή Εσφιγμένου ώστε μέσα στο προοδευτικό πνεύμα που επικρατεί εκεί μαζί και κανένα σιδερολοστό από τους απέξω στο κεφάλι σου να ξαναρχίσεις να σκέπεσαι σωστά και Ελληνοχριστιανικά.
Α ρε Βυσσαρίωνας που σου χρειάζεται!

ο δείμος του πολίτη είπε...

@Κοινή λογική,
@άβατον,
δεν είναι απλά μαγαζί. Εμπορικό Κέντρο κανονικό είναι. Για το λόγο αυτό λέω να πληρώνουν ενοίκιο τα μαγαζάκια-εκκλησίες.

@pølsemannen, πολπύ καλή η ιδέα σου για τη φορολογική δήλωση. Θα δηλώνεται μαζί το Ε9 και θα φορολογέιται αναλόγως το άτομα (όσο πιο μεγάλη εκκλησία κλπ).

@Heliotypon, είναι όντως αντιδημοκρατικό και ειδικά για τις μικρές θρησκείες και λατρείες.

@αθεόφοβε, εσένα σου τη φυλάω. Σκέφτομαι να πάω και στον Άθω για να αναπτύξω επιτέλους το εθνικό μου φρόνημα, για΄τι είπαμε στο Internet και στα blogs μπαίνουν μόνο κομμουνιστές, πληροφοριακάριοι ,αι άθεοι σατανιστές (αλήθεια πώς γίνεται να είσαι και άθεος και σατανιστής ή και άθεος και παγανιστής;)

Ναυαγός είπε...

Μάλλον τα ψιλοπαίξαμε λιγάκι;

Με τόσους πιστούς και δύναμη αν ιδιωτικοποιούσαν την εκκλησία θα γινόταν δε νάμπερ ουάν κόμπανι στην Ελλάδα.

Θα έριχνε δε τόση διαφήμιση στην τιβι που πρώτα θα γινόσουν εσύ Χριστιανός και μετά θα ακολουθούσε και ο ίδιος ο Χριστόδουλος μπορώ να σου πω.

Τι εφιαλτικό σενάριο; Αν η εκκλησία καταλάβει τη δύναμή της, μπει στη λογική της ελεύθερης οικονομίας και βρει και δυο - τρεις αστεράτους μάνατζερ, προβλέπω φίλε μου να μετατρέπουμε τα εξοχικά σε παρεκκλήσια. Ασε καλά είναι και έτσι.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τώρα που το λες αρχίζω να το σκέφτομαι μήπως έχεις δίκιο. Λες να έκανα λάθος και να πάρει κανένας την ιδέα μου; Αλί, πολυαγαπημένο ναυαγού κάρα, καήκαμε.

nassos είπε...

Βασικά να δεχόντουσαν να φορολογείται η Εκκλησιαστική περιουσία και να σταματήσουν τη μισθοδοσία των κληρικών από το Κράτος.

Τώρα για το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, από τη στιγμή που ο Χριστόδουλος είναι εμμέσως υπέρ (ναι καλά διαβάσατε είναι υπέρ!), τι περιμένουν, ή μάλλον τι φοβούνται κληρικοί και πολιτικοί;;;

http://forums.pathfinder.gr/Religion_Beliefs/Christianity/Array/thread.html?thread=52464&id=57410

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλα μου ντε. Αλλά η ιδιωτικοποίηση δεν μου φαίνεται κακή ιδέα τελικά.

annamaria είπε...

Αυτές τις μέρες διάβασα κάτι που πραγματικά μου έκανε εντύπωση
Η αρχιεπισκοπή Κύπρου θα μεταβιβάσει στο κράτος μεγάλη ακίνητη περιουσία ως αντιστάθμισμα στην καταβολή μισθών από το κράτος σε ιερείς.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλα ρε τρελάθηκα τώρα. Αυτό κι αν είναι είδηση. ΚΙ εμείς το λέμε στην πλάκα για να ειρωνευτούμε γελώντας.

annamaria είπε...

Για του λογου το αληθες

http://www.ikypros.com/cgibin/hweb?-A=23064&-V=ikypros&w=

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Προσκυναω!!!Με τη πρωτη ευκαιρια θα στειλω με mail την ιδεα σου στο Χριστοδουλα!!!
Ελπιζω να χαρει!!!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είμαι βέβαιος. Αν δε με αφορίσουν ή δε με χωρίσει η γυναίκα μου.

ο μικρός πρίγκιπας είπε...

και η εκκλησία δε θα έχει πια κοπαδούς? να δούμε ποιός θα κάνει τελικά το τσοπάνη και ποια προβατάκια θα μπούν, εθελοντικά, στο μαντρί, μεχρι το πάσχα βέβαια, όταν με χαρά θα σφαγιαστούν.Πάντα εθελοντικά,γιατί και ο τσοπάνης πρέπει να ζήσει,έχει ανάγκες και σπουδάζει και ένα παιδί στην Αγγλία.Αμ πως?

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλα ντε, ίσως έτσι βοηθήσουμε και τον κόσμο να ξυπνήσει. Ίσως ζητώντας του κι άλλα χρήματα να τον βγάλουμε από τον παραμυθένιο κόσμο του.

Πληρωμένη πένα είπε...

Όχι ρε συ, θα έχουμε πολλλές απολύσεις και θα προκαλέσουμε κοινωνική αναταρραχή.

Φαντάσου διαδήλωση με ρασοφόρους έξω απο το υπουργείο εργασίας. Δε λέει, πολύ μπανάλ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Λες; Θα ενισχύσουμε δηλαδή την ανεργία; Εγώ νόμιζα ότι θα τη μειώναμε, θα γίνονταν part-time οι παπάδες.

Marina είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την ιδιωτικοποίηση της Εκκλησίας. Γιατί να πληρώνω για κάτι που δεν με ενδιαφέρει και ακόμη περισσότερο να προσητυλίζει με το έτσι θέλω το παιδί μου? Οταν μεγαλώσει ας βρεί εκείνο το δρόμο του σε θέμα πίστης.

Kelsos είπε...

Ναι μια αποκρατικοποίηση της εκκλησίας θα ήταν ότι πρέπει, να πληρώνει φόρους όπως όλος ο κόσμος για την περιουσία της, για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες να σταματήσει η αφαίμαξη των δημοσίων ταμείων, οι κληρικοί να σταματήσουν πληρώνονται από το κράτος. Σίγουρα όμως κι ένας διαχωρισμός θα ήταν ότι πρέπει μπας και καταφέρουμε, αν όχι να διώξουμε τελείως τη σαπίλα, τουλάχιστον να την περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Unknown είπε...

Εκκλησιοδάνεια;
Χμμμ!
Ακούγεται καλή ιδέα. Άμα τη σπρώξουμε στπυς τραπεζίτες και τσιμπήσουν, πού ξέρεις, μπορεί να αξιώσουν εκείνοι την ιδιωτικοποίηση της εκκλησίας! Να δω Κωστόπουλο - Λάτση να μαλλιοτραβιούνται με το Χριστόδουλο για την πίτα!!! Αν και κάτι μου λέει ότι μποστά στους μουλάδες της ελληνορθοδοξίας οι παντοδύναμοι τραπεζίτες δεν πιάνουν μπάζα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

@Μαρίνα,
@Κέλσε,είδατε ότι τελικά δεν είναι όλες οι αποκρατικοποιήσεις κακές;
@Vrennus, μπορεί να έχεις και δίκιο, λες ακόμα και οι τράπεζες να φοβούνται την εκκλησίας; Αν όμως η ίδια η εκκλησία μετατραπεί σε τράπεζα; έχει τα εχέγγυα για κάτι τέτοιο.

Kapetanios είπε...

Μα η εκκλησία έτσι και αλλιώς ιδιωτεύει !. Είναι ένα ενεργό κομμάτι του επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην Ελλάδα ( και όχι μόνο).Βασικός μέτοχος στην εθνική τράπεζα και συνιδιοκτήτης με το Ελληνικό δημόσιο σε άπειρες εκτάσεις γης αποτελεί έναν από τους "σοβαρούς" στρατηγικούς επενδυτές στο Ελληνικό χρηματιστήριο. Δεν νομίζω να πιστεύει κανένας ότι το ( υποχρεωτικό ) μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία είναι επιλογή των Ελληνικών κυβερνήσεων. Επιλογή του συνόλου σχεδόν του Ελληνικού λαού είναι, μην κοροϊδευόμαστε. Ελληνικός λαός που έτρεξε κατά χιλιάδες να υπογράψει ( καταδικάζοντας την τότε κυβέρνηση)τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας για τις νέες ταυτότητες!! Οι μισθοί των παπάδων είναι μάλλον μια πώληση εξυπηρέτησης της ηγεσίας αυτού του τόπου στην Εκκλησία ( ως ένδειξη καλής θέλησης απέναντι σε έναν σοβαρό αντίπαλο) , παρά μια σωτήρια ομπρέλα του κράτους απέναντι της. Μην αναγάγουμε ως μείζον θέμα την λεγόμενη "ιδιωτικοποίηση" της και τον λεγόμενο “διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας”. Ας αναλογιστούμε τους λόγους της ύπαρξης της. Το βήμα της έκφρασης μιας μειοψηφούσας άποψης( καθολική θεολογία ή χιλιαστική ή δωδεκαθεϊστική κλπ) θα είναι έτσι αλλιώς ανύπαρκτο ΚΑΙ σε επίπεδο "ελεύθερης αγοράς". Αυτό εξάλλου συμβαίνει και με την πολιτική άποψη της μειοψηφίας .
Συγνώμη για το μακρυσκελές κείμενο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

@καπετάνιε, καλό είναι το μακροσκελές κείμενο, αλλά πρέπει κάποτε να κάνουμε σοβαρό διάλογο επί του θέματος και να μένουμε στην πλάκα, όπως είχα στόχο.

Ας δούμε λοιπόν, τι έχουμε. Μία εκκλησία ιδιωτική που όπως ξέρουμε ιδιωτεύει, αλλά οι μισθοί παπάδων και ο προσηλυτισμός παραμένουν υπό την αιγίδα του Κράτους. Σχετικά με τα πλαστά νούμερα του "δημοψηφίσματος" δεν νομίζω να χρειάζεται να πούμε πολλά. Με τόση διαφήμιση μονόπλευρη, και τόσες μέρες διαρκούσης της συλλογής υπογραφών είναι λογικό να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός. Πλασματικός όμως μια και κανένα δημοψήφισμα δεν μπορεί να διαρκεί περισσότερο της μιας ημέρας ή να γίνει σε κάθε στενό με όρους αντιδημοκρατικούς και εκβιαστικούς όπως γινόταν από ορισμένους παπάδες ενοριών. Επιπλέον, ψήφισαν ανήλικοι και τέλος ουδέποτε η Αγία Ελληνική και Ρωμαϊκή Εκκλησία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τον τρόπο-λογισμικό ελέγχου των διπλών υπογραφών κλπ, απλά το ανακοίνωσε.

Από εκεί και πέρα είναι όντως ένα σοβαρό θέμα που χρίζει άλλης κουβέντας σοβαρότερης.
Καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Ανώνυμος είπε...

νόμιζα πως η εκκλησία τελούσε ήδη υπό ιδιωτικό καθεστώς

Kapetanios είπε...

Σ ευχαριστώ για το κολωσόρισμα ;)
Δεν κατάλαβα την πρώτη παράγραφο σου.
Τέλος πάντων( μιλώντας μάλλον σοβαρά) να πω ότι δεν έχω και διαφορετική άποψη για το πως έγινε το "δημοψήφισμα". Αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας .Η ουσία με ενδιαφέρει.
Η έννοιες Κράτος και Εκκλησία από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους είναι κατά κάποιον τρόπο συνυφασμένες μέσα στο μυαλό του μέσου Έλληνα. Υπό αυτήν την έννοια δεν ξέρω ακόμη ποιος είναι "υπό την αιγίδα " ποιανού. Ανάθεμα εάν ξέρει και κανένας άλλος δηλαδή.
Αυτό ουδόλως με κάνει να χαίρομαι ...το αντίθετο θα έλεγα. Εν κατακλείδι θεωρώ ότι η "Εκκλησία της Ελλάδος" είναι ένας ιδιωτικός(ιδιαίτερα κερδοσκοπικός) οργανισμός που καλά΄ θα κάνει το "Ελληνικόν Κράτος"( ιδιαίτερα ζημιογόνος οργανισμός)να ακολουθήσει το παράδειγμα της :-D
Τα λέμε.

nassos είπε...

Τα ακίνητα-φιλέτα της Αθήνας ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος, και κατέχει περί το 7% των μετοχών της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος.

Και τη μισθοδοσία του κλήρου την καθιέρωσε ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Και από αρχαιοτάτων χρόνων το Κράτος πήγαινε χέρι-χέρι με την Εκκλησία.

ο δείμος του πολίτη είπε...

@keimgreek, είμαι βέβαιος ότι αποτελεί βολεύει τον κ. ΠαρασκευαΪδη τότε είναι οργανισμός με ιδιωτικοοικονομικά χαρακτηριστικά και όταν τον βολεύει τότε είναι κρατικός οργανισμός που διατηρεί την εθνική συνοχή.

@καπετάνιε, δε διαφώνησα μαζί σου και είπα ότι δεν ενοχλεί το μεγάλο σχόλιο. Συμφώνησα δε ότι χρειάζεται σοβαρή κουβέντα επί του ζητήματος και όχι ένα αστείο-ειρωνικό κείμενο.

Δεν είναι σίγουρος ότι είναι συνδυασμένες οι δύο έννοιες στο μυαλό όλων των Ελλήνων. Για τους μεγαλύτερους ίσως να είναι σε κάποιο βαθμό και ιδιαίτερα στην επαρχία (χωριά κλπ). Ωστόσο, είναι πια τόση η μόρφωση και η κριτική ικανότητα των συμπατριωτών μας που πια τα έχουν διαχωρίσει. Ακόμα περισσότερο μετά τον κομμουνιστικό κίνδυνο είναι πιο συνειδητοποιημένη η κατάσταση. Δεν μπορεί η Εκκλησία να θεσει υπό τον έλεγχό της το κράτος. Αποτελέι μία σημαντική δεξαμενή ψήφων και για το λόγο αυτό είναι πολλοί οι πολιτικοί που δεσμεύοντι απέναντί της. Ωστόσο, η γραφειοκρατία (που αποτελεί το Κράτος) είναι αντικειμενική και για το λόγο της υποχρέωσης (ανεξάρτητες επιτροπές, ομάδες σκέψης) και επειδή είναι πολίτες της χώρας που έχουν πια μορφωθεί -με την κοινωνική έννοια. Εξάλλου, όλοι πιστεύουν ότι αν είναι θέμα συνείδησης τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

@Νάσο (το έγραψα σωστά αυτή τη φορά!), σχετικά με το χέρι-χέρι το θέσαμε και παλαιότερα. Ο Παπανδρέου έκανε κάτι που όφειλε να κάνει για να αποτελούν οι παπάδες ΔΥ που ελέγχονται από το κράτος. Το είχε είχε γίνει και στη Γαλλία μετά το 1789. Ήταν τέτοιες οι ανάγκες του κράτους, όταν πριν η Εκκλησία διαφέντευε με το βασιλιά και το ΚΚΕ ήταν παράνομο. Σήμερα πια η δημοκρατία προχώρησε τόσο πολύ και οι καπιταλιστικές συνθήκες άλλαξαν τόσο πολύ που η Εκκλησία αποτελεί μία άγκυρα κοινωνική που μας οδηγεί στο βούρκο του φανατισμού και της συντήρησης.

Zaphod είπε...

Πάντως και η ιδιωτικοποίηση ενός έτσι και αλλιώς αυτόνομου μηχανισμού και η φορολόγησή του (ειδικά αυτό με το Ε9 μου άρεσε!!!) πρέπει να γίνουν...

Φόβος για να απόκτήσει περισσότερη δύναμη δεν υπάρχει, ήδη είναι κράτος εν κράτει....

Το ζήτημα είναι να μην τους πληρώνουμε εμείς και από την άλλη η εκκλησία να έχει α) σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και β) Να νοικίαζει κτίρα στο δημόσιο και να εισπράτει νοίκι! Η αλλιώς μονά ζυγά κερδίζω...

Αν το παίζουν δε τόόόόσο μάγκες με το δημοψήφισμα κτλ ας δοκιμάσουν να κατεβάσουν κόμμα να γελάσουμε! Ως αυτόνομος ιδιωτικός οργανισμός θα μπορούσαν με άνεση να το κάνουν.... και όχι να εκβιάζουν κάτω από το τραπέζι ή να χρηματοδοτούν παράνομα τους 'δικούς' τους σε διάφορα κόμματα!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά πιστεύεις ότι υπήρχε περίπτωση να ισχύουν όσα προτείνω δεν θα είχε μονά ζυγά δικά της; Το σίγουρο είναι ότι θα αναγκάζονταν να κάνουν διαφημίσεις και αυτό θα ήταν ΤΟ ρεζιλίκι.

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

Απόψε σε βρήκα και σε απόλαυσα!
Υπέροχο το blog σου

και ως προς το θέμα... ας τηνν ιδιωτικοποιήσουν κι ας ...την σέβονται, όσοι την συντηρούν. Ενα πραγματικά ελεύθερο αστικό καθεστώς θα πρέπει να σέβεται και τα...βίτσια του και τα...όπιά του
:)

ShareThis