για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στη Σταυρούπολη

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ 2000 αστυνομικοί θα φυλάσσουν τους Έλληνες νυν και πρώην πολιτικούς με βάση το νέο νόμο που σύντομα θα κατατεθεί. Το ρεπορτάζ που στηρίζεται σε ανώνυμες ενδοϋπουργικές πηγές έρχεται να προστεθεί στην καταγγελία που έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του στις 18 Μαρτίου, ότι μόλις 24 περιπολικά φυλάσσουν το αττικό λεκανοπέδιο. Βέβαια την ίδια στιγμή ακούμε τα κούφια και κενόδοξα λόγια του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για αναδιοργάνωση των αστυνομικών δυνάμεων. Παράλληλα, όμως αξίζει να θυμηθούμε και την ενίσχυση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων για τη διάσπαση των λαϊκών διεκδικήσεων.
Αν όλα έμεναν εδώ θα ήμασταν καλά. Από τη στιγμή όμως που η εγκληματικότητα αυξάνεται ως απόρροια της ολοένα αυξανόμενης φτώχειας και των κοινωνικών αποκλεισμών, τότε το σκηνικό αλλάζει άρδην. Ληστείες ένοπλες, μικροκλοπές, δολοφονίες ή απόπειρές τους, διακίνηση ουσιών συνθέτουν τη γωνία μόνο από του παζλ της εγκληματικότητας της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Και η αστυνομία της δράσης αδυνατεί να ελέγξει το πρόβλημα.
Χειρότερη ακόμα όμως φαντάζει η κατάσταση σύλλοστη γειτονιά μου. Διακίνηση ναρκωτικών και κλοπές-διαρρήξεις αποτελούν την καθημερινή εικόνα γύρω από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο όπου κάπου πάνω στο δρόμο στοιβάζεται η Β΄ Μονάδα Υποβοήθησης του ΟΚΑΝΑ, γύρω από την οποία ζει το όνειρο των χρηστών που ελπίζουν να επωφεληθούν από τα προγράμματα υποβοήθησης. Είναι βέβαια οι ίδιοι χρήστες που αυξάνουν την εγκληματικότητα σε μία περιοχή με ένα (1) μόνο περιπολικό. Φυσικά η Σταυρούπολη της οδού Λαγκαδά έχει αναχθεί σε εγκληματογόνος περιοχή -όπως το Δεκέμβρη δήλωναν επίσημα αστυνομικά χείλη. Μέχρι πότε όμως;
Σημειώνω ότι ο Δήμος Σταυρούπολης είναι ίσως ο μόνος δήμος που όχι μόνο δε στρέφεται κατά των ασθενών, αλλά συνεργάζεται με το νεοσύστατο σύλλογό τους για την επίλυση των προβλημάτων τους. Ο Δήμος όμως είναι και ο μόνος που δε ζητά την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ. Θέλουμε την παραμονή του, αλλά με όρους λειτουργίας που και στους ασθενείς θα διασφαλίζουν αξιοπρεπή θεραπεία και που θα διασφαλίζει την ηρεμία στον κοινωνικό ιστό των περίοικων. Με σεβασμό -όχι λύπηση- και ενδιαφέρον για τους ουσιοεξαρτημένους (και σε συνεργασία μαζί τους -επαναλαμβάνω) ο Δήμος ζητά καλύτερη αστυνόμευση, διασπορά του προγράμματος σε όλα τα νοσοκομεία και επέκτασή του ώστε σταδιακά να απορροφηθούν και άλλοι εξαρτημένοι και να μειωθεί ο αριθμός όσων πολιορκούν τις υπάρχουσες μονάδες με την ελπίδα ένταξης στα προγράμματα απεξάρτησης στον τόπου όπου κατοικούν. Παράλληλα, ο Δήμος Σταυρούπολης απαιτεί τη μεταφορά της Μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο εσωτερικό του Ψυχιατρείου σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε και τους επωφελούμενους του προγράμματος να εξυπηρετεί σε βασικές τους ανάγκες[1], και να τους προστατεύει από τους χρήστες που δε συμμετέχουν σε αυτό, χωρίς όμως να τους γκετοποιεί. Παράλληλα, είναι ανάγκη πια η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας να εξετάσουν μία μόνιμη λύση για τη δημιουργία ενός πάρκου που θα παρέχει τα πάντα στους χρήστες (στέγη και διατροφή) όπου θα μπορούν να κάνουν χρήση ουσιών[2]. Και ας αποφασίσει κάποτε η κυβέρνηση ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να αφήνει με τόσο χρέη την Υγεία και την Πρόνοια, για΄τι απλά είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
Μία διαμαρτυρία ετοιμάζεται, μία κίνηση προστασίας ασθενών και κατοίκων, χωρίς αυταπάτες, όπως κάποιοι που χάνονται στην ιδεοληψία τους και φοβούνται να αγγίξουν την πληγή ενός θεσμού, του οποίου η λειτουργία έχει περισσότερα αρνητικά για ασθενείς και περιοίκους παρά θετικά. Εξάλλου, οι χιλιάδες όσων περιμένουν στη λίστα της ντροπής το επιβεβαιώνουν πασιφανώς. Ας σκεφτόμαστε προοδευτικά κι ας αναζητούμε λύσεις στα προβλήματα όλων και όχι μόνο στη διάσωση μίας ιδέας όπως αυτή λειτουργεί[3].


[1] Χώρο αναψυχής με κάποια παιχνίδια αναψυχής και αναψυκτικά με τηλεόραση, που ο ίδιος ο Δήμος αναλαμβάνει να οργανώσει
[2] Ας σημειώσω ότι τούτο δε σημαίνει ότι συμφωνώ και με τη νομιμοποίησή της χρήσης ή την αποποινικοποίησή της πλην της ελεγχόμενης συγκεκριμένης σε κάθε πόλη περιοχής.

[3] Σχετικά βλ. για τον ΟΚΑΝΑ στη Σταυρούπολη και τις ανθρωποθυσίες των ουσιοεξαρτημένων.



26 έκριναν :

Ταχυδρόμος! είπε...

Δείμο,
Ποια είναι η άποψή σου για το θέμα που είχε παρουσιάσει ο Φλωρίδης (προϊστάμενος εισαγγελίας) για τη χρήση της μεθαδόνης, η οποία όπως είχε παρουσιαστεί, δεν δίδεται επαρκώς και χωρίς βάσιμο λόγο;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ταχυδρόμε, είδα αναλυτικά το υπόμνημά του. Θεωρητικά φαίνεται καλό, εφόσον οι γιατροί που θα συνταγογραφούν θα ελέγχονται (π.χ. με ποια κριτήριο πήραν ένα ασθενή και πόσες δόσεις συνταγογραφούν -για να αποφύγουμε την επίθεση και τις προμήθειες των εταιρειών-). Οι ιατρική συνταγογράφηση όμως είναι δίκοπο μαχαίρι, επειδή ουσιαστικά στρέφει σε μία περίεργη ιδιωτικοποίηση.

Ο ίδιος ο Αβραμόπουλος πάλι έκανε λόγο πρόσφατα για ιδιωτικές κλινικές αποτοξίνωσης και αποθεραπείας, κάτι που με βρίσκει αδιάφορο. Πέραν όμως αυτού, ο Φλωρίδης είναι υπερβολικά αισιόδοξος και βλέπει πολύ ευοίωνα τα αποτελέσματα της ιατρικής συνταγογράφησης. Μόνη λύση κοινωνικής ευαισθησίας προς τους ασθενείς είναι μόνο η κρατική πρόνοια μέσα από τη διασπορά μονάδων -αρκούντως επιχορηγουμένων- του ΟΚΑΝΑ στο ίδιο το ΕΣΥ και όλα τα νοσοκομεία, για όλα τα παιδιά και όχι μόνο για τους έχοντες (ως μαύρο εμπόριο).

akrat είπε...

μάλιστα....
και είπε η κα Τερέζα Μπούκη σε μια εκπομπή αφιέρωμα σ' αυτήν που έχει βοηθήσει την νεολαία από το 18άνω...

"η χούντα έκλεισε τα εργαστήρια παραγωγής για τους λόγους της και είχαμε ησυχάσει τότε από αυτά..."

τώρα η δημοκρατία τους μας έστειλε το καλό ΠΑΣΟΚ που μας γέμισε από πρέζα (θυμάστε τον κο... Λ... και τις γραμματείες τους...) που είχαν κάνει τα Εξέρχεια πρεζοπλατεία...
από την μια ΜΑΤ πρέζα και από την άλλη κρατικοδίετους αριστερούς ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΗΣ... αρκεί να μπουν στο σύστημα....

και τώρα φαρμακολαγνεία ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ κρατική πρέζα... και οι ιατροί λαμπρό παιδίο για να παίρνουν σύνταξη...
αφημένη η κοινωνία στην πρέζα (γεμάτη η ΑΘήνα...) στους αλλοδαπούς να παίρνουν τα μεροκάματα άνεργοι μικροαπατεώνες
ΝΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ...
και η αριστερά υπεροσπιστής μιας κρατικής παροχής ισόνομης πρεζοισότητας...
ούστ στην αριστερά των κοκκάλων της εξουσίας...
ΚΑΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΟ ΠΙΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ από ιδεολογικής σκοπιάς ΚΑΤΑΛΑΒΕ και αντιπαλεύει την πρέζα όπου την βρει...
και η αριστερά να ζητά δίκαιη διανομή της μεθαδόνης... ΚΑΤΑΝΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Δείμε, έχουμε ξαναμιλήσει για αυτά.
Θέλω 2 ερωτήματα.
1. Το Ψυχιατρείο τι λέει για αυτή σας την πρόταση;
2. Έχετε μιλήσει με άλλους δήμους π.χ. Αγίου Παύλου, Πανόραμα (που ανήκει το Παπανικολάου;) για την εφαορμογή αυτής της πρώτασης για διασπορά των μονάδων υποκατάστασης;
Μετά σου καταθέτω κι εδώ, κάποιες αποκλειστικά προσωπικές μου σκέψεις
(το τονίζω αυτό..χιχι), για το πως θα μπορούσε πραγματικά να γίνει μια καλύτερη προσπάθεια, χωρίς μεγάλα λόγια και "μεγάλες ιδέες" 1. Αποκεντρωμένες Δημόσιες Μονάδες Πρόληψης με κύριο στόχο δράσεις στον ευρύ πληθυσμό (Σχολεία, Μαζικούς Φορείς, Εργασιακούς χώρους, Στρατό) και σε επικεντρωμένες ομάδες- στόχου.(Μετανάστες, Άνεργοι, Φτωχές οικογένειες, Μετακινούμενοι Πληθυσμοί), ανάλογα πάντα με την κοινωνική συγκρότηση. Εχέγγυο αυτής της δράσης η αντιγραφειοκρατική συγκρότηση και νοοτροπία και η οργανική διασύνδεση με τους συλλογικούς φορείς των τοπικών κοινωνιών.
2. Συγκρότηση Ενιαίων Δημόσιων Συμβουλευτικών Σταθμών Πρόσβασης των Χρηστών και των Οικογενειών τους στο θεραπευτικό σύστημα. (Ίσως πράγματι να είναι βοηθητικό να βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία, για την αποφυγή στίγματος). Οι σταθμοί αυτοί επαρκώς στελεχωμένοι τόσο από ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και με κοινωνικούς επιστήμονες, θα έχουν ως σκοπό να έχουν μια πρώτη επαφή, να ενισχύουν το αίτημα για θεραπεία, να κατευθύνουν στην κατάλληλη για το κάθε πρόσωπο θεραπευτική δομή ή διαδικασία. {Π.χ. Στεγνό Πρόγραμμα (ανοιχτό ή κλειστό) , Κέντρο Σωματικής Αποτοξίνωσης, Υποκατάστατα, ενδεχομένως ακόμα και σε ειδικά δημόσια ιατρεία εξαρτήσεων με συνταγογράφηση υποκαταστάτων ή άλλων φαρμάκων και εξωτερική ψυχοκοινωνική στήριξη εάν και εφόσον ο χρήστης πληροί κάποιες αυστηρές προϋποθέσεις} Αυτοί οι σταθμοί ενδεχομένως θα μπορούσαν να αναλάβουν και «κομμάτια» της κοινωνικής επανένταξης ειδικά στην επαρχία. Το να είναι ενιαίοι, δηλαδή να συνεργάζονται και να παραπέμπουν σε όλους, δηλαδή ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΕΣΥ, θα βοηθήσει τον ίδιο τον χρήστη πρώτα από όλα με την πολλαπλότητα των επιλογών. Εστίαση όχι μόνο στις παράνομες ουσίες μα και στις νόμιμες όπως π.χ. αλκοόλ- ηρεμιστικά.
3. Κρατική Υποστήριξη για την Ανάπτυξη κάθε Θεραπευτικής πρότασης. Οριοθέτηση. (Π.χ. δεν μπορείς να στρέψεις έναν νέο χρήστη στα υποκατάστατα !) Δεν είναι δυνατό να έχει αφεθεί να κλείσει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ, που είναι μια άλλη θεραπευτική πρόταση.
4. Συγκρότηση ενιαίων δημόσιων μονάδων κοινωνικής επανένταξης, με την ίδια φιλοσοφία, όπως οι συμβουλευτικοί σταθμοί. Συνεργάζονται με όλους και δέχονται άτομα από όλα τα προγράμματα στην φάση της κοινωνικής επανένταξης.
(Ας πούμε αυτό για το πάρκο δεν μου αρέσει γιατί μου θυμίζει περιθωριοποίηση..Στο πάρκο σου και όξ απ΄ την πόρτα μας.
Ξέρω ότι εσύ δεν το λες έτσι, αλλά πίστεψέ με έτσι θα καταντήσει..)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πάντως, από την εμπειρία της Αθήνας προκύπτει ότι όπου άνοιξαν μονάδες ΟΚΑΝΑ, οι περιοχές υποβαθμίστηκαν και η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατακόρυφα με την ανοχή και αδιαφορία των αστυνομικών αρχών...

ο δείμος του πολίτη είπε...

akrat, αν πάντως οι αναρχικοί που εγώ ξέρω σε άκουγαν θα έλεγαν ότι ζεις αλλού. Επιπλέον, δεν ξέρω για ποια αριστερά μιλάς, αλλά εγώ είμαι ο μόνος που δεν υπερασπίζεται τη μεθαδόνη (κι ούτε το ΚΚΕ και κάποιοι ακόμη αριστεριστές απ' όσα ξέρω βέβαια). Ωστόσο, η μεθαδόνη αυτή τη στιγμή είναι μία μορφή λύσης, που δίνει ελπίδα και η επιθυμητή από εκείνους που θέλουν τη μαστούρα.

Κομμούνι, το ΨΝΘ δε θέλει τους επωφελούμενους με αντιδράσεις και κάποιων εργαζομένων. Το θέμα δεν είναι αν θέλει ένα νοσοκομείο, για΄τι τότε δεν θα πάνε πουθενά ποτέ. Το ζήτημα είναι βρεθεί η καλύτερη λύση για τους ουσιοεξαρτημένους και παράλληλα να περιοριστεί η εγκληματικότητα στο δήμο μου (και σε άλλους που έχουν ανάλογο πρόβλημα).

Δεν παίρνω θέση ως δημότης για το θέμα αυτό. Προσωπικά τάσσομαι υπέρ των πολλών προγραμμάτων και όχι το μονοδιάστατο της μεθαδόνης. Στρέφομαι κατά της ίδιας της ιδιωτικοποίησης (όπως την ακούσαμε στο παρελθόν να εκφράζεται από χείλη ημι-επίσημα). Το Κράτος έχει και την πολιτική και την ηθική ευθύνη να συνεργαστεί με εκείνους που γνωρίζουν και να βρουν μία δράση ή πολλές δράσης και φυσικά δίνοντας χρήματα (για να μην έχουμε τα περσινά με τις μονάδες πρόληψης).

Άσκαρ, έχεις απόλυτο δίκιο, έτσι είναι.

αθεόφοβος είπε...

Έχεις δίκιο δε αυτά που γράφεις αλλά με τον κ Τίποτα υπουργό δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
Έχει διαλύσει τα πάντα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι διατηρήσει υψηλά το προσωπικό του ίματζ.

Ανώνυμος είπε...

Mavrise i psixi mou!!
propetis

Kapetanios είπε...

Ρε συ , βαλτός είσαι να σκοτωθούμε πάλι( άσε που πλακώνομαι στου Πάνου για το γνωστό θέμα)
Τι είναι αυτά που προτείνεις??
Ότι η καλύτερη λύση είναι να περιοριστούν οι ουσιοεξαρτώμενοι στα αυλοσίδερα του Ψυχιατρείου Σταυρούπολης??
Καλά, πάμε καλά??
Ένα μόνο θα πω προς το παρόν ( φεύγω για ραντεβού)
Οι χρήστες ουσιών είναι ασθενείς μεν αλλά ασθένησαν από την κάκιστη επαφή τους με το κοινωνικό σύνολο που έτυχε να συναναστραφούν.
Αυτό λοιπόν το κοινωνικό σύνολο δεν φτάνει που τους αρρώστησε τους ανθρώπους θέλει τώρα να τους κλείσει και στα ψυχιατρεία ονομάζοντας τους ουσιοεξαρτώμενους ??!!!
Ναι βρε φίλε , ουσιοεξαρτώμενοι είναι, αλλά αυτή τους η μανία εξαλείφεται μέσα σε ένα διάστημα 30-40 ημερών όλο κι όλο.
Από εκεί και πέρα είναι "καθαροί".
Αυτό που τους χρειάζεται ( για να διατηρηθούν καθαροί) δεν είναι το μάντρωμα αλλά η αποκατάσταση της σχέσης τους με ένα κοινωνικό σύνολο που θα διαφοροποιήσει την στάση του και την συμπεριφορά του απέναντι τους αλλά και σε όλους όσους βρίσκονται ένα βήμα μακριά από την χρήση ουσιών.
Κοίταξε να βελτιώσεις τον χώρο που υπάρχουν στο δήμο σου ( ο οποίος είναι στα «μαύρα» χάλια) , να τους ενσωματώσεις στην τοπική και εργασιακή κοινωνία και αφήστε κατά μέρος τα μαντρώματα που εκτός των άλλων δημιουργούν και ένα κλίμα αντιπαράθεσης των κατοίκων με τους "ασθενείς"
Άντε, και τα υπόλοιπα όταν γυρίσω :))

Agobooks είπε...

Το θέμα είναι, Δείμε, να υπάρχουν και αυτιά που ακούνε. Δυστυχώς υπάρχουν μόνο σαγόνια…
Τη καλησπέρα μου!

patsiouri είπε...

Μου φαίνεται πολύ γελοίο το να κα΄τσω να συζητήσω αυτό το θέμα από τη στιγμή που έξω απ'όλους τους ΟΚΑΝΑ, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, γίνεται θρασύτατη διακίνηση όλων των ουσιών στο φώς της ημέρας υπό την πλήρη ανοχή της αστυνομίας και των δημοτικών αρχών.
Όσο υπάρχουν και πολλαπλασιάζονται οι έμποροικαι οι υπόλοιποι διακινητές, τόσο θα διογκώνεται το πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΣ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προπέτη μου, εμένα να δεις.

Καπετάνιε, μάλλον δε διάβασες καλά και βιάστηκες (εκτός αν προκαλείς για το απριλιάτικο καβγά). Ποιος πρότεινε να κλειστούν στο ψυχιατρείο; Αντί να πίνουν τη μεθαδόνη σε μία σάλα και αντί να στοιβάζονται πάνω στο δρόμο (χειμώνα-καλοκαίρι) θα μπαίνουν μέσα σε κάποιο χώρο, ώστε και πριν και μετά τη δόση θα ξαποστάσουν χωρίς ούτε κάποιοι να ξεφτιλίζονται από διερχόμενους ούτε και να είναι στο έλεος του καιρού όπως τώρα. Άσε, που θα πηγαίνουν μόνο όταν είναι η ώρα και η μέρα της δόσης. Στο εσωτερικό υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι ώστε να διαμορφωθεί ένας τόπος αναψυχής και ακόμη που να προστατεύει τους ασθενείς-επωφελούμενους από τρίτους. Εξάλλου, οι ίδιοι το ζητάνε. Και καλά θα μου πεις ότι δεν είναι ουσιοεξαρτημένοι; Σοβαρά δεν είναι; Και πώς τότε μετά από χρόνια, ξανακυλάνε; Δεν είναι ούτε καν τσιγάρο, φίλε μου. Ούτε καν τσιγάρο. Δεν είναι ποτέ καθαροί, πάντα κινδυνεύουν. Τα περί μαντρώματος δεν τα σχολιάζω γιατί εξαρχής δεν κατανόησες (έφταιγε η βιασύνη του ραντεβού) τι προτείνουμε όχι μάντρωμα, αλλά ανθρώπινες συνθήκες παραμονής για τη μία ώρα ή τις δύο στο χώρο και όχι πάνω σε ένα δρόμο στο κρύο και τη ζέστη (γιατί έξω μένουν).

Ν.Ago, δυστυχώς υπάρχουν. Αλλά θα μένουμε μόνο να κοιτάμε;

Πατσιούρη, και όσο περισσότεροι μπουν σε προγράμματα με παράλληλη ενίσχυση της αστυνόμευσης, τότε γρηγορότερα θα λυθεί το πρόβλημα.

Ανώνυμε, μόλις ενημερωθείς ενημέρωσέ μας κι εσύ. Γιατί καλή η δειλία, αλλά ο ρατσισμός σου είναι τόσο έντονος, ώστε ούτε καν τολμάς να παρουσιάσεις την άποψή σου.

Ανώνυμος είπε...

"Deime", giortazeis simera? eisai Dimosthenis?
An nai, chronia Polla an oxi pali chronia polla...
propetis

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη ικανή παρουσία αστυνομίας (αν είναι αυτό το θέμα) στην περιοχή, αυτό που θα μείνει δεν θα είναι οι όποιες ήπιες απόψεις περί διασποράς του προγράμματος (κοινώς ακόμη περισσότερες μονάδες) αλλά η κραυγή του "αγανακτισμένου" πολίτη που θα φωνάζει να φύγει ο ΟΚΑΝΑ. Όταν το καταλάβετε αυτό τότε η όποια πολιτική ηγεσία θα είναι ώριμη για να προωθήσει τομές στην κοινωνία.
Μέχρι τότε θα σε παρακαλέσω να μην αναφέρεσαι σε "ιδεοληψίες" τόσο εύκολα. Εσύ άλλωστε έχεις κακή εμπειρία από τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς.

Μένει λοιπόν να σε δω να εκδίδεις πιστοποιητικά εντοπιότητας για τους ασθενείς.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μιχαλάκη, πολύ σκληρός και με θέσεις που δε μου αρμόζουν. Από τις αντιρρήσεις σου απλά βλέπω μόνο ότι δε διαφωνείς με καμία πρόταση, αλλά μόνο με τον τρόπο πίεσης (γιατί αν έχουμε μονάδες του ΟΚΑΝΑ σε κάθε πόλη και κάθε νοσοκομείο, αυτομάτως ο καθένας θα πηγαίνει στον τόπο του να θεραπευτεί -αν ο σημερινός τρόπος θεραπεύει- και δε θα ξενιτεύεται από την Ικαρία στη Θεσσαλονίκη κτλ). Μπορούμε βέβαια να μένουμε απαθείς και απλά να μυρικάζουμε το θέμα σε κανάλια και ανέξοδες κουβέντες εδώ μέσα. Στην πράξη όμως τι θα γίνει; Θα μένουν έρμαιο οι ασθενείς των όποιων "περαστικών"; Ή οι περίοικοι της εγκληματικότητας;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Ας αναρωτηθούμε "...οι χιλιάδες όσων περιμένουν στη λίστα της ντροπής..." γιατί άραγε επιλέγουν αυτή τη μέθοδο;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Και ακόμη μια ερώτηση: Αν έρθει ένας χρήστης από το Κορδελιό θα τον στείλουμε πίσω και δεν θα τον εντάξουμε στο πρόγραμμα; Θα κάνουμε δλδ ένα ιδιότυπο face control;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μιχαλάκη, δηλαδή αν υπήρχε μία μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Κορδελιό, εσένα θα σε ενοχλούσε; Εκτός αν δε θες να εξυπηρετούνται πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους οι ασθενείς. Βέβαια δεν εννοείς αυτό -κάθε άλλο μάλιστα.

Απλά συγχέεις το στόχο (τον οποίο αποδέχεσαι) με το φόβο σου περί ρατσισμού, τον οποίο όμως σε επίπεδο δημοτικής αρχής ουδέποτε μπορείς να ισχυριστείς ότι είδες. Και για να σε προλάβω, οι απόψεις άλλων εκτός διοίκησης (με την ευρεία έννοια) δε με ενδιαφέρουν καν.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Το ξέρεις ότι δεν εννοώ αυτό αλλά εσύ το γράφεις για να δημιουργήσεις εντυπώσεις στους αναγνώστες σου. Και δεν συγχέω τίποτα. Κι αυτό το ξέρεις.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά, καλά μη με κατηγορείς για εντυπώσεις. Μπορώ κι εγώνα το αντιστρέψω, Μιχαλάκη, αφού εγώ είμαι εκείνος που έθεσε την απάντηση σε έντονο πλαίσιο για να φαίνεται δημόσια και να μη σε παρεξηγήσει κανείς.

Ανώνυμος είπε...

Δείμο
-Κατ'αρχάς ,βοήθησε με(μας??) να καταλάβω το προφανές λογοπαίγνιο με το ει αντί του.
-Διάβασα με μεγάλη προσοχή την δημαγωγία της δημοκρατίας,όπου προφανώς (οι καλοι φίλοι κάνουν τους καλούς λογαριασμούς) έχω ουσιαστκές διαφωνίες.
-Θα ήταν αδύνατο να τις αναφέρω,αλλά και άδικο να πετάξω μια κρίση για μια προσπάθεια 35 σελίδων.
-Θα σε παρακαλέσω να ρίξεις τις προσεχεις μέρες μια ματιά στο LLS.
Προετοιμάζουμε μια ανάρτηση για τον Καστοριάδη,που "διαβάζουμε" σε ένα σύγχρονο πλαίσιο ΑΡ-ΦΙ.
Καλή δουλειά
(Αντίγραφο ανάρτησης από το LLS)

ο δείμος του πολίτη είπε...

v φίλοι μου, ο δείμος είναι ο σύγχρονος τρόμος (γιος του Άρη) του πολίτη.

Η δε δημαγωγία της δημοκρατίας είναι ένα δοκίμιο και μόνο εκτυπωμένο είναι δυνατό να διαβαστεί. Ήδη πάντως αποκτήσατε έναν σταθερό αναγνώστη, και τούτο από την πρώτη κιόλας ματιά. Βέβαια με τον Καστοριάδη έχω σημαντικές διαφωνίες, επειδή ποτέ δεν είδε μία κινηματική δημοκρατία. Και δυστυχώς δεν ξέφυγε από το φαντασιακό του. Ωστόσο, δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε τη σκέψη του και τα προοδευτικά της στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΙΗΚΗΣΗ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ

Dr_MAD είπε...

@ ανώνυμοι
Στην κίνηση "Ενεργοί πολίτες" πού ήσασταν? Εγώ κάνω την εθελοντική αιμοδοσία και τα σεμονάρια πρώτων βοηθειών χρόνια τώρα και δε βλέπω συμμετοχή σε κανένα πρόγραμμα του Δήμου (ούτε και του Ευόσμου, μιας και εκεί συμμετέχω). Είναι όμορφα να κρίνεις από τον καναπέ και να τα περιμένεις όλα από τους άλλους

Δείμε σε βάζω link στη σημερινή μου ανάρτηση. Γι'αυτό έγραφα εξ'αρχής το σχόλιο. Αν σε πειράζει, απλά ενημέρωσε να το κατεβάσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

antigonos είπε...

Μου κάνει εντύπωση που εδώ η Θεσσαλονίκη κάνει τη διαφορά. Και μάλιστα μια από-κειθε-μεριά συνοικία.

ShareThis