Η βραδιά για την Ημέρα της Ποίησης ήταν τελικά μαγική

Η βραδιά ήταν μαγική. Μικρές παρέες σιωπηλά προσηλωμένες στα ποιητικά ακούσματα, φίλοι που ήρθαν να ακούσουν τις ανησυχίες των φίλων τους, ιστολόγοι που παρευρέθηκαν για να συμπαρασταθούν σε μία ακόμη blogοπροσπάθεια. Δείξαμε στη μικρή κοινωνία μας ότι τελικά οι ιστολόγοι δεν είναι ούτε εκβιαστές, ούτε άνθρωποι χαμένοι στον κόσμο τους, αλλά κάποιοι που έχουν τις δικές τους ανησυχίες, κάποιοι που αναζητούν τις δικές τους διεξόδους από το λαβύρινθο της τρέλας που μας κλείνει η τηλεοπτική υποκουλτούρα Μακριά από εκδοτικά συμφέροντα, μακριά από πολιτικές προσπάθειες, το κάνουμε θεσμό για τη δυτική Θεσσαλονίκη. Κι έχουμε ακόμα όνειρα, κι έχουμε ακόμα ιδέες για να εμπλουτίζουμε αυτές τις βραδιές.

Φέτος το κάναμε για δεύτερη φορά. Φέτος μάλιστα είχα το ευτύχημα να δω και να συμμετάσχω στην όλη προσπάθεια από την αρχή ακόμα -κι ας αρχίσαμε λίγο αργά ώστε να χάσουμε τη ζωντανή μελοποίηση ως επένδυση της ποιητικής βραδιάς. Λύπη μου προκάλεσε, αλγεινή ομολογώ, η αδιαφορία ορισμένων τοπικών μέσων ενημέρωσης -και κυρίως των πρώτων σε αναγνωσιμότητα- για την προσπάθεια. Φαίνεται ότι οι μικρές ιδιωτικές προσπάθειες, οι προσπάθειες που δεν κρύβουν οικονομικά ανταλλάγματα ή εκδοτικά συμφέροντα κρατούν μακριά τα Μέσα Επικοινωνίας. Δεν πειράζει. Έχουμε τα μέσα που μας αξίζουν, έχουμε όμως το κοινό που μας αξίζει. Ένα κοινό ζεστό που συνηγορεί σε τέτοιες προσπάθειες, έναν κόσμο με ευαισθησία.

Μας τίμησαν συνιστολόγοι (φεγγαροαγκαλιές, ο Θοδωρής Βοριάς, η τρελοφαντασμένη, το Καρνάγιο, το Αερικό, o tempeterra και άλλοι ακόμα), μας τίμησαν και φορείς του Δήμου (ο Δήμαρχος Σταυρούπολης και ο Γενικός του Γραμματέας). Μας τίμησαν φίλοι και πολίτες των Δυτικών Συνοικιών που ήθελαν για τη μέρα αυτή ένα ξεχωριστό, ζεστό περιβάλλον με πολλή ποίηση. Είχαμε ομολογουμένως ακόμα περισσότερους φίλους από πέρυσι. Φέτος μάλιστα εμφανίστηκαν και νέα άτομα.





9 έκριναν :

akrat είπε...

φαντάζομαι την διονυσικήν φόρτησιν...
πόσο θα ήθελα να ήμουν...
και να διάβαζε κανείς άλλος κανένα δικό μου όσο εγώ θα είμουν στο μέρος...
μπράβο σας παίδες...

Ανώνυμος είπε...

Tin Paraskevi to vradaki sas skeftomoun kai fandazomoun tin vradia sas!!
simfona me tin perigrafi tis vradias den fenetai na ekana lathos...telika ta oneira einai panda magika!!
Na eiste panda kala.
kai tou xronou loipon...
propetis

αερικο είπε...

Δειμο
απορια μου προκαλει που τα τοπικα media αδιαφορησαν ,τη στιγμη που ο Δημαρχος οχι μονον ηταν παρων και τιμησε την προσπαθεια αλλα και συμμετειχε..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Akrat, προπέτη, σας ευχαριστούμε για την καλή σας σκέψη.

αερικό, εγώ να δεις τη πλάκα έπαθα. Λες και για κάποια έντυπα δεν υπήρχαμε.

al barouak είπε...

Μπράβο δείμο είδα τις φωτογραφίες και κατάλαβα ότι περάσατε φίνα! Στην εκδήλωση στην Αθήνα είχε πάλι το ίδιο κλίμα. Εμείς εδώ λέμε να το συνεχίσουμε, γιατί καλή η επικοινωνία από την οθόνη, αλλά την ενέργεια που υπάρχει σε τέτοιες καταστάσεις δεν την βρίσκεις εύκολα.
εσύ όλα κάλα;

ο δείμος του πολίτη είπε...

al barouak, που και να δεις το υλικό που επεξεργάζεται το τσαλίμι. Εμείς θέλουμε να γίνει θεσμός στις Δυτικές Συνοικίες. Το κάναμε δύο φορές και θα γίνει πολλαπλάσιες στο μέλλον.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

"Κι έχουμε ακόμα όνειρα, κι έχουμε ακόμα ιδέες..."
Μπράβο Δείμε μου!!!!

Πάντα τέτοιες εμπλουτισμένες, δημιουργικές και πνευματικές βραδιές εύχομαι!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δηλαδή έλλειψε μόνο το τρίο ... Ψωμιάδης, Άνθιμος, Παπαθεμελής!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γλαρένια μου, έχουμε ιδέες. Το θέμα είναι κάποια στιγμή να τις θέσουμε.

Άσκαρ, ναι, καλά. Αν έρχονταν κι αυτοί, μας έβλαπα όλους τους διοργανωτές να την κάνουμε με ψηλά πηδαματάκια (εγώ με μεγάλα τύπου άλτη) ή ο κόσμος να μας χαιρετούσε με το πρώτο βήμα εισόδου.

ShareThis