για την παιδοφιλία και τις αναπηρίες

ή ένας διάλογος που θα έπρεπε να αποφύγω 
Στους φίλους του ιστολογίου είναι γνωστή η προσπάθειά μου να βλέπω ψύχραιμα και ωμά συχνά ορισμένα γεγονότα (άσχετα αν δεν το πετυχαίνω πάντα). Ωστόσο, ένας διάλογος στο facebook μου έφερε στο νου αντιλήψεις που ακούστηκαν πριν από αρκετά χρόνια σε τούτο το ιστολόγιο. Ο λόγος για διάταξη/εγκύκλιο που κατατάσσει ως ασθένειες σεξουαλικές προτιμήσεις και την παιδοφιλία (βλ. εδώ), ενώ σχετικά από τη νομική του οπτική έγραψε και ο φίλος e-lawyer.
Πριν αρχίσει ο καθένας να παίρνει θέση ας ξεχωρίσουμε ότι άλλο πράγμα η παιδοφιλία (φαντασίωση) κι άλλο η παιδεραστία (σεξουαλική πράξη, που ο δυτικός πολιτισμός θεωρεί ιδιαίτερα απεχθή). Το πρόβλημα με τη διάταξη δεν είναι η παιδοφιλία. Η παιδοφιλία δεν είναι έγκλημα, αλλά ψυχική πάθηση (η παιδεραστία είναι το έγκλημα). Το γεγονός ότι η παιδοφιλία εντάσσεται στο νέο κατάλαλο μαζί με τον εθισμού στο τζόγο είναι κάτι θετικό.
Το θετικό είναι ότι η παιδοφιλία αναγνωρίζεται ως ψυχική πάθηση. Γιατί είναι θετικο; Μα επειδή ακριβώς μπορεί να βοηθήσει την ίδια την κοινωνία και ίσως να προλάβει τον ασθενή από την πράξη της παιδεραστίας, προστατεύοντας ουσιαστικά ένα παιδί. Θεωρίες ότι δε θεραπεύεται δε γίνονται αποδεκτές από την ψυχιατρική κοινότητα μια και δεν είναι το θέμα γενετικό, αλλά απλής -ίσως αισχρής, αλλά μόνο- φαντασίωσης. Ωστόσο, εδώ προκύπτουν και ορισμένα άλλα ζητήματα (δεν έχω καταλήξει ως άποψη ακόμα).
Ψυχικό νόσημα θεωρείται εκείνη η τάση του ατόμου που το διαφοροποιεί από την κρατούσα κοινωνική αντίληψη μιας δοσμένης χωροχρονικά κοινωνίας. Ως εκ τούτου το πρόβλημα δεν είναι απλό. Έτσι, ούτε η παιδεραστία (πόσο μάλλον η παιδοφιλία) για ορισμένους λαούς είναι κατακριτέα ούτε καν φυσικά καταδικαστέα ούτε σε εμάς η γυναικεία μοιχεία θεωρείται έγκλημα, ενώ αλλού κρίνεται ως ιδιαίτερα απεχθές που επισύρει θανατική ποινή ή στην καλύτερη φυλάκισης.
Για να πω την αλήθεια, εμένα περισσότερο με ενόχλησε η διάταξη όχι τόσο για την παιδοφιλία, αλλά το σαδομαζοχισμό και τις διάφορες φετιχιστικές αντιλήψεις/επιλογές.
Ουσιαστικά, όλες οι φαντασιώσεις ή σεξουαλικές επιλογές κατηγοριοποιούνται και νομικά ως διαστροφές και αναπηρίες/ασθένειες. Το ότι η ομοφυλοφιλία δεν εντάσσεται στον κατάλογο, οφείλεται στο ίδιο το ομοφυλοφιλικό κίνημα. Αλλά όλα τα υπόλοιπα τα βλέπουμε μέσα στον κατάλογο. Κι εδώ είναι το απαράδεκτο.

11 έκριναν :

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε δείμε
Καλή χρονιά με υγεία!
Βλέπω ξεκίνησες με ένα αμφιλεγόμενο θέμα που σηκώνει πολλή συζήτηση. Ως μέλος του κλάδου των ψυχιάτρων, μπορώ να καταθέσω την άποψή μου οτι η αμερικανική ταξινόμηση των ψυχικών διαταραχών (DSM) έχει την τάση να «ψυχιατρικοποιεί» πολλές καταστάσεις, με στόχο την αύξηση της προσέλευσης σε ψυχιάτρους και (φυσικά) την αύξηση της κατανάλωσης ψυχοφαρμάκων, μια από τις επικερδέστερες επιχειρήσεις στον κόσμο.

Χαρακτηριστικά σου αναφέρω οτι στην επόμενη έκδοση του DSM σκοπεύουν να προσθέσουν ως διαταραχή την «ονιομανία», τη μανία με τα ψώνια δηλαδή. Όσοι γνωρίζουν υποπτεύονται ήδη οτι αυτό που θα ακολουθήσει είναι η εκκόλαψη μιας νέας στρατιάς «ειδικών» που θα σπεύσουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, αλλά και η αύξηση των πωλήσεων των ψυχοφαρμάκων, που χορηγούνται πλέον κυριολεκτικά παντού...

Δεν χρειάζεται λοιπόν να θεωρούμε τους συγγραφείς του DSM ως αυθεντίες, αν και θα συμφωνούσα οτι ακόμα και αυτοί είναι καταλληλότεροι από τις κυβερνήσεις για να κρίνουν πότε κάποιος είναι «άρρωστος». Για να μην ξεφύγω σε έκταση, δεν θα σχολιάσω καθόλου τα τυχερά παιχνίδια ή τον σαδομαζοχισμό, αλλά θα περιοριστώ στην παιδοφιλία, που ξεσηκώνει και τις περισσότερες αντιδράσεις.

Συμφωνώ εν γένει με τον χαρακτηρισμό ενός ανθρώπου με παιδοφιλικές τάσεις ως ασθενή, με τη διαφορά οτι αυτό δεν θα πρέπει να τον απαλάσσει από τις ποινικές κυρώσεις της κακοποίησης ανηλίκων. Θα μπορούσε το κράτος να πιέσει αυτά τα άτομα να δεχτούν κάποιου είδους (επιδοτούμενη) ψυχοθεραπεία, με σκοπό να καταπολεμήσουν αυτήν την επιβλαβή συνήθειά τους. Το κασκό βέβαια με τους παιδόφιλους είναι οτι οι ίδιοι τις περισσότερες φορές δεν αναγνωρίζουν οτι σφάλουν, αλλά έχουν την παραληρηματική πεποίθηση οτι αυτό που κάνουν αρέσει και στο παιδί, οπότε δεν επιδιώκουν τη «θεραπεία». Είναι σίγουρα ένα δύσκολο ζήτημα και χαίρομαι που το έθεσες...

Νimertis είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτηση αλλά και οι απόψεις του "Ανορθόδοξου". Τελικά δεν κυβερνούν ούτε οι περίφημες 'αγορές'... οι φαρμακευτικές εταιρείες κυβερνούν... την καλησπέρα μου...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ανορθόδοξε, θεωρώ ότι έκανες ένα από τα καλύτερα σχόλια που είδα ποτέ επί του θέματος. Πιστεύω ότι η συνεισφορά σου θα είναι καθοριστική στο διάλογο.

Νημερτής, δεν ξέρω αν είναι οι φαρμακευτικές ή η χαζή αντίληψη κυβερνώντων και ιατρών...

akrat είπε...

καλησπέρα

έμεινα και εγώ άναυδος με τα θέματα δαύτα επειδή τα άκουσα στον αντεννα... όπερ σημαίνει πρέπει να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί είναι αλμάνηδες και ......

ενδιαφέρουσα η ανάρτησίς σου το ερώτημά μου είναι το εξής... παίρνουν βοηθήματα οι διαπράξαντες παιδαιραστία???? ή οι παιδόφιλοι για να πάνε σε ψυχίατρο??

εάν το έθεσα λάθος σύρυ αλλά πρώτη φορά τα βλέπω...
ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

μετά την αποφυλάκιση πρέπει ορισμένοι να παίρνουν επίδομα ... σε ένα σωστό κράτος ... με σκοπό την επανένταξή τους....

ΒΟΗΘΑ να καταλάβω τι παίζετε....

Swell είπε...

Όπως πάνε, μετά τους παιδόφιλους, θα δώσουν επίδομα και στους άλλους προβληματικούς, τους Γαπόφιλους.

ο δείμος του πολίτη είπε...

akrat, οι παιδεραστές πηγαίνουν φυλακή. Αλλά είσαι βέβαιος ότι θα ήθελε κάποιος τέτοιο χαρτί από ψυχίατρο (άσε που υπάρχουν και κατάλληλες εξετάσεις που το φανερώνουν);

Swell, αυτοί σίγουρα χρειάζονται επίδομα και μόνιμη διαμονή σε ψυχιατρείο. Είναι βαριά περιστατικά...

Ανώνυμος είπε...

Eίναι η πιο κρίσιμη περίοδος στο Δικαστήριο της Χάγης τώρα. Μη σταματάτε να το διαδίδετε παντού !

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο . Ο Χίτλερ, εισέβαλε στην Ελλάδα (1941). Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε όσο καμία άλλη χώρα. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας.

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.
Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πλήρωσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971.

Παρά ταύτα,η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.

Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μεχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησηςJacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011).


Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών.
Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.
Αυτές τις μέρες διεξάγεται η Δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Παρακαλώ ζητήσετε από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο

http://www.greece.org/blogs/wwii/

και να υπογράψουν το Αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.
Για το Εθνικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Μανώλης Γλέζος

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

αθεόφοβος είπε...

Το πρόβλημα είναι πως οι πραγματικοί παιδόφιλοι δεν πρόκειται να πάνε να πάρουν πιστοποιητικό για μια τέτοια αναπηρία.
Αυτοί που θα το πάρουν θα είναι οι επιτήδειοι σαν όλους αυτούς που το παίζουν τρελοί για να γλυτώσουν τον στρατό.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αθεόφοβε, σε αυτό έχεις δίκιο. Αλλά δεν ξέρω πόσοι θα ήθελαν τέτοιο τρελόχαρτο...

Ανώνυμος είπε...

Η θανατική ποινή είναι οτι πρέπει. Αλλα το πρόβλημα είναι , οτι θα αποδειχθεί οτι έχουμε τόσους πολλους παιδόφιλους και εν δυνάμει παιδεραστες που θα αναρωτηθούμε πραγματικά τι έχει φταίξει και υπαρχουν τόσοι βαριά αρρωστοι ανθρωποι που η επιστήμη σηκώνει τα χερια ψηλά για να τους γιατρεψει.
Μ.Μ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μ.Μ., δε συμμερίζομαι την άποψή σου. Υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ων, δεν μπορώ να συμφωνήσω με τέτοιες απόψεις. Το πόσοι παιδόφιλοι υπάρχουν δε είναι μία άλλη ιστορία. Δεν υπάρχουν σχετικές επιστημονικές προσεγγίσεις. Είναι βέβαια γεγονός ότι πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι στην Ελλάδα το 20% των παιδιών θα τα προσεγγίσουν παιδόφιλοι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Σύμφωνα με στατιστικές, ποσοστό περίπου 10 με 15% των παιδιών και εφήβων έχουν υπάρξει σεξουαλικά θύματα από ενήλικες τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, αλλά δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των παιδόφιλων.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση αντικρούω τις θέσεις περί ευνουχισμού και επιβολής θανατικής ποινής

ShareThis