επετειακά

Αφού προχτές γιόρτασα -ατομικά λόγω των εκλογών τα γενέθλιά μου- ο μήνας τούτος συνέπεσε και με τα γενέθλια του ιστολογίου τούτου[1]. Την πρώτη φορά που άκουσα για τα blogs ήταν από το Μιχαλάκη. Ήμασταν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2006 όταν μου το είπε κι έτσι στις 14 Σεπτέμβρη δημοσιεύτηκε το πρώτο post που έτυχε να είναι κι εκλογικό. Ήδη από καιρό ήμουν σε αναζήτηση ενός τρόπου δημοσιοποίησης ιδεών, σκέψεων και κρίσεων. Τα fora δε με κάλυπταν -όπως αργότερα φάνηκε από τα σεντόνια μου- και η ιστοσελίδα μού έβγαινε πολύ δύσχρηστη μπροστά στην ταχύτητα ανανέωσης που εγώ απαιτούσα. Τα ιστολόγια ήταν τελικά η τέλεια λύση -πέρα από το οικονομικό που λόγω εκλογών είχα στριμωχτεί πολύ.

Δε δυσκολεύτηκα να αντιληφθώ τη λογική του ιστοχωριού και κυρίως μετά τις εκλογές είχα άπλετο χρόνο να γνωρίσω ενδιαφέρουσες απόψεις και να γίνω ακόμα φανατικότερος οπαδός του διαδικτύου -παρά τα 12 έτη μου σε αυτό. Συνδέθηκα με πολλούς καλούς φίλους, έμαθα και αντιλήφθηκα τη δύναμη της επιχειρηματολογίας και την αξία των σχολίων που συχνά ξεπερνούν σε δύναμη και ποιότητα το ίδιο το post. Προσπάθησα και ενίοτε το κατάφερνα να γίνω πιο μεστός στον πληθωρικό λόγο μου -όσοι με ξέρουν, κατανοούν τι λέω- με κόστος συχνά δύσληπτα και πυκνογραμμένα κείμενά.

Μου δόθηκε όμως και η μεγάλη ευκαιρία να γράφω απόψεις και να τις εκθέσω στην κρίση σας. Με μεγάλη μου χαρά είδα ότι υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι που είχαν τις ίδιες ανησυχίες με εμένα. Άτομα μεγαλύτερα και μικρότερα σε ηλικία από εμένα με αξιόλογες απόψεις, με αυστηρό κριτήριο και μόρφωση -με την ευρεία έννοια- που συχνότατα ξεπερνά το μέσο όρο και αγγίζει τα υψηλότατα επίπεδα. Σε όλα μου τα κείμενα, κύρια προσπάθειά μου ήταν να μένω στεγνά και ορθολογιστικά σε ένα επιστημονικό επίπεδο -πολύ πιο σοβαρό βέβαια από ότι το καθημερινό μου φέρσιμο- και να λέω την αλήθεια.

Έχω την τιμή περιαυτολογώντας να υπογραμμίσω ότι σε κανένα κείμενο δεν αντέγραψα απόψεις άλλου -είτε από βιβλιογραφία είτε από ιστολόγιο ή έντυπο μέσο- χωρίς να δείξω την πηγή μου και έτσι να μπορεί ο καθένας να επιβεβαιώσει το προσωπικό στοιχείο γραφής. Τα άρθρα μου ήθελα να στέκονται πρωτότυπα, χωρίς να αναμασώ ειδήσεις πολυφορεμένες ή ζητήματα που απασχολούσαν το ιστοχωριό -για τα οποία είχα πάντα την ευκαιρία να πάρω μέρος σε διαλόγους άλλων ιστολόγων σχολιάζοντας δικές τους θέσεις.

Στην ετήσια διαδρομή μου έγραψα 136 άρθρα (ορισμένα σεντόνια και άλλα όχι). Ωστόσο, περισσότερο χαίρομαι τις 6 μελέτες και δοκίμιά[2] μου, που ξεκίνησαν όλα αποκλειστικά από αφορμές που μου δόθηκαν μέσα από το ιστοχωριό ή προσκλήθηκα από φίλους ιστολόγους να γράψω κάτι τέτοιο. Δημοσιεύτηκαν όμως και κείμενα παλαιότερα του ιστολογίου τούτου[3]. Φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω ούτε τα 13 λογοτεχνήματά μου -έργα μιας δειλής πένας που προσπαθούν να σπάσουν το φράγμα που ο ορθολογιστής υψώνει εμπρός τους, σκέψεις μιας ανάξιας πένας να ορθώσει το ανάστημά της μπροστά στα τόσα κοινωνικά προβλήματα (όπως εκτέθηκαν στις κοινωνικές ή τις πολιτικές μου σκέψεις).

Πάνω από όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που μου δώσατε το κουράγιο και την επιθυμία να γράφω. Εσάς, Zaphod και Vrennus, που με τη μαρξιστική σας κατάρτιση μού δείξατε ότι τα σχόλια μπορούν να αξίζουν περισσότερα από το ίδιο το κείμενο. Δεν μπορώ όμως να ξεχάσω το καπιταλιστικό κομμούνι, που καθημερινά παιδεύεται να αντεπεξέλθει σε μία σκληρή και αδιάφορη για την πρόληψη προς τα ναρκωτικά πολιτική αλλά πάντα με συντρόφευε με τα σχόλιά του ή τον _ST_ και τον Ίον. Θέλω να μνημονεύσω το νέο μου φίλο το Σπύρο και τον Πάνο μαζί με τον παλαιό γνώριμο Τάσο ή το λάγνο Ασκαρδαμυκτί.

Ιστολόγοι που με βοήθησαν και με συγκλόνισαν με κείμενα ή σχόλιά τους ήταν ο μελωμένος με τις νεράιδές του, ο φωτογραφικός καιρός, ο δωρικής λιτότητας και τόσο καυστικό αστεροειδής, ο ροκάς Shades. Από μία τέτοια λίστα δε μπορούν να μείνουν έξω βεβαίως ο παιχνιδιάρης αθεόφοβος ο αυστηρός στις κριτικές του Ροΐδης, ο Σπύρος ο Σεραφείμ, ούτε ο Ανέστης με το Λάμπρο ή τον τσομπάνη, τον αθεόφοβο και ταξιδιάρη Επίκουρο και τον ρομαντικό και σατιρικό αείποτε. Πώς μπορώ όμως να ξεχάσω τον πρεζάκια, το γιατρό, το Ζούρη, τον ναυαγό που μας εγκατέλειψε για τροπικά νησιά στην Πελοπόννησο και ξαφνικά έγινε αρχισυντάκτης, το Μαύρο Γάτο που συνέχεια μας προκαλεί ή το Στέφωση με τις κοινωνικές και πολιτικές σκέψεις; Πώς να μη καταγράψω τον Άγγελο Σπύρου ή το Θέμη και το τσαλίμι -παρά τις τόσες διαφωνίες μας; Ξεχωριστή μνεία οφείλω και στον sfrang για τη σοβαρότητά του σε θέματα επιστημονικά ή στο νευρώνα που μας ενημερώνει συνέχεια για τις ιατρικές εξελίξεις στη νευρολογία και στον άνεμο -που είχε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά φέτος.

Βεβαίως δε μου επιτρέπεται να αφήσω έξω από την κατάσταση των ατόμων που θα ήθελα να συναντήσω τις κυρίες που τόσο ρομαντικά και κολακευτικά μου έδιναν θάρρος να συνεχίσω και να βελτιώνομαι μέσα από τις κριτικές τους: την αύρα, την ανάσα, την ανώνυμη προπέτης, τη Leigh-Cheri και την πατσιούρη, το θαλασσάκι και τη Νημερτή που ως γυναικάρα του 1,80 -γαμώ το 1,67 μου- μας δίδαξε τα πάντα γύρω από το σεξ και την επιληψία. Σας ευχαριστώ πολύ Αναστασία, Βασιλική, Aργυρένια, κι εσένα βιομηχανοποιημένη μου μαργαρίτα. Κι εσάς Ελληνίδα, Αλκιμήδη, Ροδιά, aqua, Μαρίνα, περαστικιά, παράξενο.

Τονίζω την αδυναμία μου για τη λεσβία Queerdom που διατρανώνει με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια χωρίς κατήφεια το αυτονόητο δικαίωμα των ομοφυλόφιλων να ζουν ισότιμα με εμάς και μας καλεί να αλλάξουμε την Ελλάδα, όπως και του N.Αgo, το Βορειοηπειρώτη φίλο που θέλει με δίγλωσσα κείμενα να δείξει το επίσης αυτονόητο δικαίωμα των μεταναστών να ενεργούν και να ζουν δίπλα μας με αξιοπρέπεια.

Τελευταίους άφησα τον καλό μου φίλο Μιχαλάκη που μου έδειξε αυτόν τον πέρα χρόνου και χώρου τόπου δράσης και τη magica που με τις συμβουλές της κατάφερα να στήσω μια πιο ανθρώπινη σελίδα. Κι εσένα, καπετάνιε, που με το μηνιαίο καβγά μας μου έδειχνες πώς να στέκομαι στο ύψος μου και που με την αυστηρή σου κριτική στέκεσαι σαν γνήσιος αριστερός στη λαίλαπα του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Άφησα πολλούς, το ξέρω. Αλλά μέσα σε ένα χρόνο γνώρισα τόσους, με άγγιξαν τόσοι πολλοί με κείμενά τους που αδυνατώ να τους καταγράψω όλους για να αποφύγω ένα ακόμα σεντόνι. Σας ευχαριστώ όλους. Η νέα χρονιά θα είναι σκληρότερη και πιο δυναμική. Το οφείλουμε στον εαυτό μας να σηκωθούμε επιτέλους από τον καναπέ και να βγάλουμε τους bloggers έξω από το χωριό με οράματα, ιδέες και προτάσεις. Δε μου αρέσουν οι θολές κινητοποιήσεις. Χρειαζόμαστε συγκροτημένες θέσεις. Είμαστε μέρος αυτής της κοινωνίας και πρέπει κάποτε να βγούμε έξω διατρανώνοντας τη δύναμή μας να εκφράζουμε απόψεις εμπεριστατωμένες.


[1] Επειδή ξέχασα να κάνω μία σύνδεση με ένα παλιό βιογραφικό μου, όποιος θέλει μπορεί να το επισκεφτεί από εδώ.


52 έκριναν :

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Παντα τέτοια Δείμε!!!!
Να τα εκατοστησείς και εσυ και το μπλόγκ σου!

gerasimos είπε...

Εγώ να ευχηθώ χρόνια πολλά και πολλά ακόμη posts με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και ζωντανή σκέψη. Και να συμφωνήσω με το κάλεσμα να σηκωθούμε επιτέλους σπό τους καναπέδες, ίσως και από τα πληκτρολόγια, να δούμε μαζί πως μπορούμε να διαμορφώσουμε προτάσεις, βασισμένοι στα κοινά μας οράματα.

spirosvii είπε...

Δεν περίμενα ποτέ να γράφατε κάτι τέτοιο, όπως και για τα γενεθλιά σας. Τελικά μέσα από όλα αυτά(τα μπλογκς εννοώ) πιστεύω ότι κατά βάθος ψάχνουμε την επικοινωνία με ανθρώπους που είναι σαν εμάς.

Ήσαστε σχεδόν συγκινητικός.
Προτείνω το δοκίμιο για τη θρησκεία, ανθρωποθυσίες ουσιοεξαρτημένων, φιλοσοφία της ιστορίας, και τον Αία.

Διαγόρας ο Μήλιος είπε...

Χρόνια πολλά, δείμε. Να'σαι καλά, να σε διαβάζουμε.

Zaphod είπε...

" που με τη μαρξιστική σας κατάρτιση "

! ! !

Mε έστειλες φίλε! Η βασική κατάρτισή μου παραμένει η λογική (ενυδρείο έχεις; κτλ :-Ρ) ποτισμένη με αλκοόλ!

Anyway σου έχω αδυναμία και δεν θα σου γκρινιάξω! Ευχαριστούμε για τα όμορφα, μελετημένα και τεκμηριωμένα κείμενά σου!
(Ειδικά το δοκίμιο για την θρησκεία προτείνεται με κλειστά μάτια)

Ένας χρόνος είναι μόνο η αρχή --- καλή συνέχεια!

love&kisses
zaphod

Υ.Γ.: Λόγω των ημερών στην αρχή του κειμένου νόμιζα πως έχεις βάλει υποψηφιότητα και το ανακοινώνεις τελευταία στιγμή :-Ρ

Unknown είπε...

Επαναλαμβάνω το σχόλιο του σ. Zaphod ;-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Στάθη, Γεράσιμε, Διαγόρα, σας ευχαριστώ πολύ.

Σπύρο, γιατί να μην έχω κι εγώ ανάγκη επικοινωνίας; Γιατί να μη θέλω να βρω και να γνωρίσω ή να συγκινηθώ κι από άλλυος ανθρώπους που έχουμε κάποια κοινά;

Zaphod, Vrennus, καλά καλά μόνο τσιτάτα δε θέτετε και αυτό μου αρέσει ακόμα περισσότερο γιατί ξεφεύγετε από τη σχηματική λογικά πολλών "λογικά" σκεπτόμενων ανθρώπων. Εγώ μόνο σε Επικρατείας μπαίνω υποψήφιος... :)

Ανώνυμος είπε...

Να σαι καλά Δείμε.
Ευχαριστώ για τα\ο σχόλιο και καλό κουράγιο.

spirosvii είπε...

εσείς γιατί μας ανοίγετε το κεφάλι και μας κάνετε και σκεφτόμαστε πράγματα που ούτε μας περνάνε από το μυαλό? Τι κερδίζετε? Βγάζετε χρήματα?

Μερικές φορές νιώθω ότι μου ανοίγετε το κεφάλι και μπαίνει μια αχτίδα φωτός μέσα(αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο που είχα κανει μιας και έχουμε επέτειο)

melomenos είπε...

κοντα τα ανοίξαμε ε; σε 10 μέρες έχω κι εγω blogoεπέτειο!
να είσαι καλά και να συνεχίσεις να μας αναλύεις τόσο όμορφα τα θέματά σου!
σε περιμένω για ένα γκάλοπ στο blog μου
καλημέρα σου

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κομμούνι, εγώ σε ευχαριστώ για την παρουσία σου σε αυτό το ιστολόγιο.

Σπύρο, μακάρι να έβγαζα χρήματα. Έχω απλά τη χαρά να συνομιλώ.

Μελομένε, τότε να κάνουμε ένα κοινό πάρτι. Ερχομαι...

Ανώνυμος είπε...

Και εις ανώτερα, Δήμο, να τα χιλιάσει το ιστολόγιό σου - σε χρόνια εννοώ, όχι μόνο σ' εγγραφές! - κι εσύ να ερευνάς και να δημιουργείς όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι ευχές που σου είχα στείλει για τα γενέθλιά σου τις προάλλες ισχύουν πάντα. Ευχαριστώ που με ανέφερες μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους που αισθάνεσαι πως σε στηρίζουν, έστω και από εδώ.

Agobooks είπε...

Σ'ευχαριστώ πραγματικά που αναφέρεσε σε μένα.
Θελω μόνο μια μικρή διόρθωση:
δεν είμαι Βορειοηπειρώτης αλλά Αλβανικής καταγωγής μετανάστης που ζω στην Ελλάδα 16 χρόνια τώρα, την οποία και θεωρώ δεύτερή μου πατρίδα.
Την αγαπώ και τη σέβομαι όσο και τη πρώτη μου πατρίδα.
Τα παιδιά μου δε, έχουν την Ελλάδα πατρίδα και την Αλβανία, πατρίδα των γονέων τους.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θαλασσάκι, δεν μπορώ να ξεχάσω τα τόσα σχόλια που βάζουν σε άλλη λογική -πιο ευαίσθητη- τα κείμενά μου.

n.ago, ζητώ συγνώμη. Η πρόσφατη κίνησή σου για τα βιβλία μου έδωσε λάθος εντύπωση. Αυτό με χαροποιεί ακόμα περισσότερο.

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Χρόνια πολλά, με υγεία και χαρά...

Πάρε κι ένα δώρο kinder έκλ...

Υπέγραψαν το ξεπούλημα της Ζαχάρως

Παραλιακά «φιλέτα» γης του πυρόπληκτου Νομού Ηλείας ξεπουλάει η κυβέρνηση, τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Σημερινό άρθρο της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ, στην Ελευθεροτυπία 13/9/2007


http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=5109904,19156496,27056016,41368848,49250960

ο δείμος του πολίτη είπε...

VITA MI BAROUAK, το περιμέναμε, αλλά όχι τόσο άμεσα. Γιατί βιάζονται; Για ψήφους ή φοβούνται ότι δε θα εκλεγούν και πως δε θα προλάβουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της περιοχής;

fitsoulas είπε...

Χρονια πολλα και παλι δειμο
και ενα ευχαριστω που χωρις να θελεις
μου εβαλες το μικροβι

ο δείμος του πολίτη είπε...

Να είσαι καλά, Σ' ευχαριστώ πολύ, αλλά ποιος είπε ότι δεν ήθελα, φίτσουλα;

2Σx2 είπε...

Οι δεξιοί τρώνε περισσότερο =>

Οι δεξιοί έχουν αδυναμία στα γλυκά =>

Ο Δείμος συνέχεια κερνάει γλυκά με την ευκαιρία γενεθλίων, επετείων =>

Τα κεράσματα συνέπεσαν με τις εθνικές εκλογές =>

Οι δεξιοί θα πάθουν ζάχαρο =>

Δε θα πάνε να ψηφίσουν λόγω προβλημάτων υγείας =>

Η δεξιά θα καταποντιστεί στις εκλογές.

Σε ξεσκέπασα δολοπλόκε! :)))

Ευχές για μακροημέρευση στον ιστότοπο! Να είσαι καλά!

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Δείμε,
εύχομαι για όσα χρόνια συνεχίσεις τα blog σου να είσαι το ίδιο εύστοχος.

zouri1 είπε...

μ αρεσεις που παντα εχεις εναν καλο λογο.Να συνεχισεις οσο γουσταρεις.

aqua είπε...

Αφού σ'ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνεις ,θα 'θελα να σου ευχηθώ να είσαι πάντα καλά κι έτσι όμορφα να συνεχίσεις.
Χαίρομαι που υπάρχεις εδω και που τα κείμενά σου είναι πάντα ευκαιρία για προβληματισμό και λίγες σκέψεις κάτω απ'την επιφάνεια.
Καλή συνέχεια Δήμο!

ellinida είπε...

Ούτε εμένα μου αρέσουν οι θολές
κινητοποιήσεις. Ας ελπίσουμε πως ο καταιγισμός μυνημάτων στο think tank θα καταλήξει σε δράση κάποια στιγμή.
Εγώ δεν σου αφήνω συχνά σχόλια αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να σ'ευχαριστήσω. Για όσα έχω διαβάσει στα μπλογκς σου και για κάποια σχόλια που μου έχεις αφήσει κατά καιρούς.
Πολύχρονος και πολυγραφότατος να είσαι ανεκτίμητε Δείμο μας.

Υ.Γ. Παρεπιμπτόντως το δοκίμιο σου για την ενδοοικογενειακή βία με βοήθησε πολύ. Πάντα ήθελα να στο πω, ήρθε η στιγμή. :))

ο δείμος του πολίτη είπε...

2Σx2, τελικά το αποκάλυψες το μοχθηρό σχέδιό μου. Ελπίζω ακόμα... Και δεν ξέρεις τι έβαλα μέσα στα γλυκά.

Απειρώτα, Ζούρη, aqua, ελληνίδα, σας ευχαριστώ πολύ. Είναι δική μου η τιμή να έχω επισκέψεις και επικοινωνία με άτομα που πάντα έχουν να προσφέρουν μία ιδέα, ένα ποιηματάκι, ένα διαφορετικό λόγο.Και πάλι σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Εμενα γιατι με αφησες απεξω;Επειδη δεν εχω blog η επειδη σε κραζω;Και για να καταλαβεις ειμαι ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΣΚΛΗΡΟΡΟΚ Α Α@ και οτι αλλο ονομα χρησιμοποιησα.Δεν καταλαβες κατι,αν δεν αξιζαν αυτα που γραφεις θα ασχολιομουν μαζι σου;Να θεωρεις οτι κανεις καλη δουλια οταν δεχεσαι τοσο σκληρη και κακοβουλη κριτικη.Ειναι καλο να δοκιμαζεις τις αντοχες σου.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΥΓ Θα προτιμουσα να εμμενες στο θεμα των εκλογων.

Π είπε...

Nα τα χιλιάσεις!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ, παιδιά. Και εσένα ανώνυμε και τον π.

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

επετειακη καλημερα λοιπον!
:)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Βασιλικούλα, σ' ευχαριστώ πολύ.

αθεόφοβος είπε...

Δηλαδή έχεις σκοπό να συνεχίσεις και άλλο ένα χρόνο να γράφεις τα σεντόνια που συνηθίζεις;
Καήκαμε!
Τι να κάνω όμως ,θα συνεχίσω να σε διαβάζω γιατί διακρίνομαι για τον μαζοχισμό μου!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αθεόφοβε, δε γλιτώνεις ούτε εσύ ούτε κανείς τελικά. Σ' ευχαριστώ τόσο πολύ.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ευχές κι' από μένα για ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!

Γλαρένιες αγκαλιές

industrialdaisies είπε...

Δείμε μου,

αν και με τα γενέθλια δεν έχω κανένα πρόβλημα οι επέτειοι μου τη σπάνε αγρίως. Μάλλον είναι το καμπανάκι ότι κάτι παλιώνει -ή μπορεί σαν άνθρωπος να μην μου αρέσουν τα σημαιάκια και οι στολισμοί. Ξεκινώντας να διαβάζω σκέφηκα "Πάει, το κλείνει το μαγαζί ο δείμος, ζήτω που καήκαμε...". Ευτυχώς όχι -εξάλλου θα ήταν νομίζω εντελώς ασύμβατο με την προσωπικότητά σου όπως αυτή έχει φανεί εδώ μέσα.

Όπως και να' χει, κι ας μισώ τις επετείους, να συνεχίσεις έτσι εύχομαι. Κυρίως σε έχω στο μυαλό μου ως ένα πολύ διαλεκτικό άνθρωπο -καμιά φορά στα κείμενά σου φαίνεσαι δογματικός αλλά στα σχόλια γίνεται ολοφάνερο πως δεν είσαι.

Όσο για τους bloggers... Πλέον με πιάνει μερικές φορές αναγούλα. Ο όρος "blogger" δεν φανερώνει ιδιότητα του ανθρώπου. Φανερώνει μια ενασχόλησή του. Μέσα μου αντιδρώ σε αυτήν την ενοποίηση των blogs και την ανάληψη δράσης στο όνομα των bloggers. Σαν άνθρωποι, πολίτες ή ό,τι άλλο είναι ιδιότητά μας, ναι, να το συζητήσω. Ως blogger αρνούμαι πλέον να συμμετέχω σε κινητοποίηση. Μάλλον μου τη δίνει και το τσουβάλιασμα -η συγγένειά μου με το στρουμφ Γκρινιάρης ερευνάται.

Δεν απευθύνεται σε εσένα η μομφή (που δεν είναι τέτοια ουσιαστικά). Προβληματισμός είναι κι αν έχεις όρεξη την ανοίγουμε αυτήν τη συζήτηση είτε τώρα είτε όποτε...

Καλημέρααααα! (Αααα, κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια) :)

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Χρόνια καλά και δημιουργικά σε ότι κάνετε,ναι το βασικό του υπέροχου μνημονίου (κατι από παπάδες που λέμε...)είναι ότι υπάρχουμε και μπορούμε να επικοινωνούμε στα κοινά μας και τα στραβά μας.Ου τι συνέχθειν αλλά συμφιλείν έφην.Ετσι τόλεγε ο Σοφοκλής;;
Θα επιβιώσουμε ελπίζω και της επόμενης εποχούμενης 4ετίας. Σιδεροκέφαλος σε ότι κάνεις μπροστα και πέρα από το πληκτρολόγιο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ, σ' ευχαριστώ πολύ.

Βιομηχανική μαργαρίτα, συμφωνώ με το γεγονός ότι είναι μία ιδιότητα των ίδιων ακριβώς ατόμων που ζουν γύρω μας, το έχω θέσει κι εγώ στη λογική αυτή πολλές φορές. Ωστόσο, οι bloggers ως ιδιότητα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν ευκολότερα και αμεσότερα από τους συγκοινωνούς μας.

Διόνυσε, σ' ευχαριστώ πολύ.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

να είσαι καλά, δείμο. Είναι η πιο αληθινή ευχή που μπορώ να σου δώσω...

Ανώνυμος είπε...

Συχνα σκεφτομαι οτι η καλυτερη μοιρα που μπορει να εχει μια Αποψη ειναι να συναντησει μια αλλη αντιθετη Αποψη. Τοτε αρχιζει η Τεχνη της συζητησης, και μαζι της σκεψης.
Καθοτι συχνα βρισκω σε εσενα αντιθετες αποψεις που ομως αντι να με "θυμωνουν" με εμπνεουν και με ερεθιζουν προς την σκεψη, οι ευχες μου ειναι ολοθερμες, και πολλες.
Ελπιζω να συναντω συχνα τοσο ενδιαφεροντες ανθρωπους, με τοσο ουσιαστικη σκεψη , σοβαρη επιχειρηματολογια και ολοκληρωμενη εργασια.
Τα σεβη μου, μαζι με τις ευχες μου, λοιπον, αγαπητε μου "αντιπαλε"!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σπύρο, σ' ευχαριστώ πολύ.

Πεζέ λόγε, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Επειδή σε κόβω για Μέντορα του Σπυρέτου, για φρόντισέ τον λίγο...
Στο δικό του μπλογκ γράφει υπερ του ΣΥΝ και στο Καπιταλιστικό Κομμούνι στέλνει σχόλια υπέρ του ΚΚΕ!
(χαχαχα)

Kapetanios είπε...

:) :) :)
Καλησπέρα δείμο .
( τώρα δεν ξέρω τι να σου ευχηθώ για την Κυριακή! άντε και με την νίκη ή άντε και καλό βόλι :))
Γι αυτό σου αφιερώνω μια μαντινάδα για την αφεντιά σου.
"Το να πατήσεις στη κορφή
έχει μια δυσκολία
μα ν'απομείνεις στα ψηλά
έχει μεγάλη αξία"

Santiago Nasar είπε...

Πάντως χρωστάμε χάρη στο Μιχαλάκη, γιατί χάρη και σε αυτόν διαβάζουμε τα ενδιαφέροντα posts σου.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Δείμο, καλή συνέχεια. Έτσι που το έγραψες στην αρχή με κοψοχόλιασες. Δεν ήξερα που το πήγαινες.

"Xρόνια Πολλά" και πάντα γερά.

@Vita: Mυρίζουν ακόμα τα καμε'να πριν ο κ. Δούκας τα δώσει για "εκμετάλευση". Tον τίμησα, καις ας προτείνω να τον "τιμήσετε" και εσείς, μπας και πάθει και καμμία λαχτάρα μεθαύριο.

ATHENA είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΚΑΙ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΣΦΗΝΑ

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΧΙT POLL

Δεν καταλαβαίνουμε τι εξυπηρετεί το exit poll.
Δεν θέλουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα νωρίτερα.
Δεν συμφωνούμε να έχουν κάποιοι εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος ενώ ακόμα διαρκεί η ψηφοφορία.

http://screwexitpoll.blogspot.com/2007/09/t-poll.html

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΑΝΤ ΑΛΛΩΝ
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΦΑΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ! ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ …

(ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΦΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ;-)

ΠΡΟΩΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Sandiago Nasar, Άσκαρ, καπετάνιε, σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία και τα σχόλιά σας.

Αθηνά, συμφωνώ απολύτως.

Dodos είπε...

δήμο μακάρι και οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι να έκαναν σε τόσα ζητήματα που μας προβληματίζουν τόσο καλή και ουσιαστική έρευνα και ανάλυση όπως κάνεις εσύ σε πολλά άρθρα σου. να τα διπλασιάσεις και ακόμα περισσότερα.
καλό σαββατοκύριακο και με καλύτερη κυβέρνηση!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Dodo, σ' ευχαριστώ πολύ. Ιδιαίτερα τιμητικό το σχόλιό σου.

Ανώνυμος είπε...

Μέσα από τα ποστ σου πήρα νέες
γνώσεις,φρεσκάρησα τις παλιές,
αναθεώρησα απόψεις,παγίωσα κάποιες
άλλες... και από τα τελευταία
"προεκλογικά" σου, διαπίστωσα πως
παρ' όλο που δεν είμαι κομματικοποιημένη, είμαι έντονα πολιτικοποιημένη... :))
Καλή συνέχεια σου εύχομαι!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αναστασία μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

AVRA είπε...

ευχες και απο μενα δειμε μου,
για την συνεχιση του ιστολογιου με ακομη περισσοτερα εμπνευσμενα κειμενα!!


(αυτο που με εντυπωσιαζει ειναι η ενασχολιση σου με ποικιλα θεματα.Συνηθως ιστολογοι του δικου σου επιπεδου γραφης συχνα καταντουν μονοχνωτοι .....)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αύρα, σ' ευχαριστώ πολύ. Η παρουσία σου και μόνο σε τούτο το ιστολόγιο είναι δική μου τιμή.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Έχω την εντύπωση ότι επίτηδες γράφεις για επετειακά θέματα για να παίρνεις ευχές.P

Τη φωτογραφία σου την έβγαλες;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δε νομίζω. Πρέπει να είναι ακόμα στο βιογραφικό.

ShareThis